Wakacje.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 55 ]

Temat: Wakacje..

Witajcie, mam nowy problem.. Moi rodzice chcą żebym jechał z nimi i siostrą na wakacje do Bułgarii (mam 19 lat), powiedziałem im, że pojadę, ale jak tata dziewczyny pozwoli ją puścić (ma 17 lat) i chyba marne są szansę że ją puszczą.. Jest po prostu srogi hmm
Jesteśmy ze sobą 2 lata, a to będą 2 urodziny pod rząd kiedy nie byłem z nią w jej urodziny.. Powiedziała że jak pojadę w te wakacje, to że ze mną zerwie.. A moi rodzice nie odpuszczają, żebym z nimi jechał, co z tym zrobić? hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wakacje..

Bez przesady żeby zrywać z powodu tego ze nie będziesz na urodzinach dziewczyny ? Przecież zawsze możecie nadrobić jakoś ten dzien. Z jej strony to jest szantaż

senszyciax3 napisał/a:

Bez przesady żeby zrywać z powodu tego ze nie będziesz na urodzinach dziewczyny ? Przecież zawsze możecie nadrobić jakoś ten dzien. Z jej strony to jest szantaż

Zgadzam się.

Swoją drogą, Twoi rodzice nie mogą porozmawiać z jej rodzicami? Ja jakoś koło tego wieku z przyszłym mężem pojechałam na wczasy z jego rodzicami. Inna sprawa, że już dawno jesteśmy po rozwodzie big_smile big_smile big_smile

4

O co tej dziewczynie chodzi? Nie dość, że nie rozumie, że masz problem, to jeszcze szantażuje zerwaniem? Zrób jej miłą niespodziankę i zerwij pierwszy. Skoro dla niej wyznacznikiem miłości jest to, czy będziesz z nią w urodziny czy nie, to wybrałeś sobie wyjątkowo dziecinną osobę.

5 Ostatnio edytowany przez AlpenGold98 (2017-03-11 12:00:03)

santapietruszka napisał/a:

Zgadzam się.

Swoją drogą, Twoi rodzice nie mogą porozmawiać z jej rodzicami? Ja jakoś koło tego wieku z przyszłym mężem pojechałam na wczasy z jego rodzicami. Inna sprawa, że już dawno jesteśmy po rozwodzie big_smile big_smile big_smile

Ja sam nie wiem, jak porozmawiać z jej tatą na ten temat.. hmm jestem pewny że nie pozwoli, ale chciałbym chociaż spróbować. Czy spytać się go przy niej, czy gdzieś się spotkać z nim na mieście..?

6 Ostatnio edytowany przez AlpenGold98 (2017-03-11 11:59:33)

Monoceros napisał/a:

O co tej dziewczynie chodzi? Nie dość, że nie rozumie, że masz problem, to jeszcze szantażuje zerwaniem? Zrób jej miłą niespodziankę i zerwij pierwszy. Skoro dla niej wyznacznikiem miłości jest to, czy będziesz z nią w urodziny czy nie, to wybrałeś sobie wyjątkowo dziecinną osobę.

Zła jest że ją zostawię na 11 dni i nie będę z nią w jej dniu urodzin.. A ja jeszcze jej w tym roku nie powiedziałem że rodzice już coś szykują.. hmm i nie wiem jak jej to powiedzieć..

7

No nie, brakuje jeszcze aby zażądała zmiany terminu waszego wyjazdu na wakacje z powodu jej urodzin w tym czasie  oraz tego żebyś w ogóle nigdzie nie wyjeżdżał i nie opuszczał jej ani na jeden dzień tongue Dziecinada jakaś i tyle. A ona nigdzie nie wyjeżdża na żadne wakacje? Jej wolno?

8 Ostatnio edytowany przez AlpenGold98 (2017-03-11 13:46:37)

SonyXperia napisał/a:

No nie, brakuje jeszcze aby zażądała zmiany terminu waszego wyjazdu na wakacje z powodu jej urodzin w tym czasie  oraz tego żebyś w ogóle nigdzie nie wyjeżdżał i nie opuszczał jej ani na jeden dzień tongue Dziecinada jakaś i tyle. A ona nigdzie nie wyjeżdża na żadne wakacje? Jej wolno?

No właśnie ona nie chce żebym jej opuszczał na kilka dni.. wyjeżdżała ale mówiła "że jeszcze jest nie pełnoletnia i nie Zostawia jej samej w domu rodzice" wiem, że głupi powód ale ok..

Co mam zrobić??

9

Powiedzieć jej ze wyjeżdżasz ze nadobicie ten dzień kiedy indziej, jeśli jej tata nie zgodzi się na wyjazd. Jak z Tobą zerwie to znaczy ze jest kompletnie niedojrzała i w dodatku egoistka, każdy ma swoje życie ona nie może wymagać od Ciebie żebyś nie jechał. To co jak będziesz miał prace i będziesz wyjeżdżał w delegacje to tez z Tobą zerwie? Bo przecież wyjeżdżasz. Chora sytuacja

10 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-03-11 15:40:45)

AlpenGold98 napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

No właśnie ona nie chce żebym jej opuszczał na kilka dni.. wyjeżdżała ale mówiła "że jeszcze jest nie pełnoletnia i nie Zostawia jej samej w domu rodzice" wiem, że głupi powód ale ok..

Co mam zrobić??

Jechać na wakacje. Urodziny to tylko jeden dzień, a to że ona jest niepełnoletnia nie jest powodem, dla którego miałbyś rezygnować z własnego wypoczynku. Zaproponować wspólny wyjazd z Twoimi rodzicami. Nie da rady. Trudno. A tak w ogóle to bez przesady że 17 latka nie zostanie sama w domu. No bez jaj. W jej wieku byłam z koleżankami pod namiotem. Albo ona wciska Ci kit albo jej rodzice są nadopiekuńczy i niepoważni.

11

Jedż do Bułgarii. Porozmawiaj z dziewczyną, jeśli powie,że po powrocie koniec i jeśli naprawdę odejdzie, to nie ma czego żałować. To szantaz i w dodatku dziecinny, jesli ty to, to ja to...Będziesz z rodziną, a dziewczyna jakoś przezyje, jesli kocha i macie być razem, to jeszcze niejedne urodziny i inne okazje razem spędzicie.

12

Yh, trudne to hmm

13

Zezygnujesz z całego życia bo to trudno ? Bo  ona tak chce ? To po co piszesz o radę, na pewno spodziewałes się ze takie będą odpowiedzi.

14 Ostatnio edytowany przez PolnyMotylek (2017-03-12 10:55:23)

I tak zrobisz jak zechcesz. Ale pokaż siłę, chyba nie ugniesz się przed takim szantażem? Będziesz materiałem na pantofla. A ona nie jest poważna, normalne dziewczyny tak nie robią, wierz mi.

15

PolnyMotylek napisał/a:

I tak zrobisz jak zechcesz. Ale pokaż siłę, chyba nie ugniesz się przed takim szantażem? Będziesz materiałem na pantofla. A ona nie jest poważna, normalne dziewczyny tak nie robię, wierz mi.

No tak, tylko mi bardzo zależy na niej hmm

16

A jej na tobie zależy? Tak samo mocno jak tobie? Czy ty zagroziłbyś zerwaniem, gdyby pojechała z rodzicami na wakacje? Pomyśl dobrze. Bo może to tylko pretekst do zerwania...jak ktoś kocha i mu zależy, to nie gada takich tekstów,że jak pojedziesz, to zrywam z toba...pomyśl, czy to jest poważne?

17

hmm na każdym z wyjeździe, było ich 3 odkąd się znamy, i  na każdym wyjeździe robiła mi awanturę , była "sfochowana" i nie powiem że byłem zdołowany na wyjeździe że mi robi takie awantury kiedy ja jadę na wakacje..

A ma ktoś jakiś pomysł, jak porozmawiać z jej rodzicami?

18

Spytała się swojej matki i powiedziała "absolutnie" ..

19

Powiedziałem jej już o tym wyjeździe, i jest zła na mnie hah..

20

Zmień dziecko na dziewczynę.

21

Cóż, zerwała.. A jej "przyjaciółka" mówi jej że jest najważniejsza niż wakacje, ze mi na niej nie zależy.. I wiecie co "moja" dziewczyna do niej napisała? Że się w dniu urodzin opije na maxa haha...

22

I jeszcze mnie zaczęła wyzywać od pi*d, chuj*w, kurw itp...

23

Mądry z Ciebie facet, nie daj się nigdy tak szantażowac smile a ta dzieczyna pokazala "klase" xD

24

Napisałem jej to: Zachowujesz sie jak gowniara, zrywac z chlopakiem przez to ze nie bede w dniu Twoich urodzin. I na 99% to samo bys wybrala rodzicow niz mnie, dorosnac trzeba w koncu.

Ona:Trzeba stać się trochę bardziej męskim

Ja: Co ma meskosc do wyjazdu z rodzina to ja nie wiem..

Ona: Dużo bo jak byś mjoe kochał i by mi zależało to byś zrobił wszystko żeby pojechać ten jeden dzień później chociażby zeby w moje irodzinz spędzić te parę godzin razem i ten tandetny pierścionek to sobie w dupe wsadz bo nie jestem osoba która mazna przekupić
I po te jebane prezenty możesz sobie przyjść

Ja: Tylko ze jedziemy z biura podrozy i terminu nie da sie przesunac.. I ten pierscionek nie byl na przekupienie bo o tym sie dowiedzialem w piatek jak przyjechalem do domu po 20...

25

Nie tłumacz się bo i tak nie dotrze. Dziewucha Cie ewidentnie szantazuje, nie daj się. Z całą pewnością znajdziesz sobie lepszą. Zostaw jej te prezenty i najlepiej już nigdy do niej nie pisz, wymaz ją ze swojego życia.

26

AlpenGold98 napisał/a:

Napisałem jej to: Zachowujesz sie jak gowniara, zrywac z chlopakiem przez to ze nie bede w dniu Twoich urodzin. I na 99% to samo bys wybrala rodzicow niz mnie, dorosnac trzeba w koncu.

Ona:Trzeba stać się trochę bardziej męskim

Ja: Co ma meskosc do wyjazdu z rodzina to ja nie wiem..

Ona: Dużo bo jak byś mjoe kochał i by mi zależało to byś zrobił wszystko żeby pojechać ten jeden dzień później chociażby zeby w moje irodzinz spędzić te parę godzin razem i ten tandetny pierścionek to sobie w dupe wsadz bo nie jestem osoba która mazna przekupić
I po te jebane prezenty możesz sobie przyjść

Ja: Tylko ze jedziemy z biura podrozy i terminu nie da sie przesunac.. I ten pierscionek nie byl na przekupienie bo o tym sie dowiedzialem w piatek jak przyjechalem do domu po 20...

Słoma z butów wyszła temu samolubnemu dziecku... Co Ty w niej widzisz, że po czymś takim chcesz się jeszcze pchać w związek z nią? o.O

27

po jakimś czasie napisała "Może i jestem gowniara ale jak widać tylko na taka dziewczynę Cie stać"
Nie rozumiem o co jej chodzi?

28

A co tu jest do  rozumienia?
Próbowała Cię obrazić, a wyszło jak zwykle... big_smile

29

Ehh jak nie zrozumie sama, to jej pokaże ten psot.. Najgorzej jest, bo pewnie jej "przyjaciółki" jej dogadują..

30

AlpenGold98 napisał/a:

Najgorzej jest, bo pewnie jej "przyjaciółki" jej dogadują..

Czyli poprzednia replika była wynikiem burzy mózgów? big_smile Strach pomyśleć co taki jeden mózg jest w stanie wymyślić... lol
Daj sobie spokój bo żałosna jest ta dziewczynka.

31

a mi nadal na niej zależy ehh.. hmm

32 Ostatnio edytowany przez Klio (2017-03-13 15:20:09)

Życie czekoladko, życie...
Sam przez chwilę się zastanów głęboko, czy Twoje zaangażowanie jest warte kogoś, kto zrywa z Tobą bo wyjeżdżasz z rodzicami na wakacje? Nie będzie Cię akurat w dniu jej urodzin i to jest powód, żeby strzelać focha, zrywać, księżniczkować, rzucać bluzgami...
Z jednej strony można uznać, że takie są prawa smarkatej miłości big_smile ale z drugiej nie chciałoby mi się tak szargać nerwów z powodu byle pierdoły. Choć zapewne dla was to je Armagiedon big_smile

33

"Dużo bo jak byś mjoe kochał i by mi zależało to byś zrobił wszystko żeby pojechać ten jeden dzień później"

To ja jej mogę powiedzieć, że jak ojciec jej każe być w domu na 20, to ja powiem że odwiozę Cię do domu na 21, a czemu nie? nie kocha mnie jak zostanie tą godzinę dłużej? tongue

34 Ostatnio edytowany przez PolnyMotylek (2017-03-13 15:55:02)

Przestań z nią dyskutowac, bo ją to tylko nakręca, pokazuje to koleżankom i się smieją jak głupi do sera. Najgorzej ludzi wk****wia cisza i obojetność. Zamieść fotę na fb z tej Bułgarii, niech ją ściśnie. Za kilka tygodni bedziesz się z tego smiał, tylko nie odpuszczaj.

35

PolnyMotylek napisał/a:

Przestań z nią dyskutowac, bo ją to tylko nakręca, pokazuje to koleżankom i się smieją jak głupi do sera. Najgorzej ludzi wk****wia cisza i obojetność. Zamieść fotę na fb z tej Bułgarii, niech ją ściśnie. Za kilka tygodni bedziesz się z tego smiał, tylko nie odpuszczaj.

Nie piszęz nią od 11, a na wakacje jadę dopiero początek sierpnia..

36

Chyba nie wytrzymam żeby do niej nie napisać.. sad

37

Po co? Przecież zerwała...i wyzwała cię od różnych. Naprawdę chcesz być tym, kim cię nazwała? Takie jest słownictwo miłosne :ch*j, pizda, k**wa? Zawsze jak ci się zachce pisać, wyjdz z domu. Ja tak robiłam, dzięki temu od dwóch lat biegam. Na początku biegałam 3 razy dziennie, zrzuciłam 8 kilo...wyjdż z psem jak masz, włącz muzykę, film, cokolwiek...ona nie jest pępkiem świata.

38

Ciąg dalszy..
Kiedyś zmieniałem spodnie co 3 tygodnie, nie przeszkadzało mi to, ale jej tak. W szkole, przy jej 2 koleżankach, ciągle mówiła co przerwę kiedy zmienie spodnie.. Ok, zmieniałem co 2 tygodnie, przestała mi zwracać uwagę, dokąd jej przyjaciółka powiedziała do niej "XXX nie pamiętasz jak ciągle mówiłaś żeby zmienił spodnie?" Powiedziała to kilka dni temu, dziś mija 6 dzień odkąd uprałem te spodnie i mówi mi "kiedy zmienisz w końcu te spodnie" nie dość że z 3 tygodni zeszła do 6 dni to jeszcze przy swoich koleżankach..
W ostatnim czasie coś się między nami dzieje... Jesteśmy ponad 2 lata, od września chodzimy do tej samej szkoły, co przerwę się przytulaliśmy i często jej mówiłem że ją kocham, w ogole jej to nie przeszkadzało do ostatniego czasu.. Jak by chciała to nawet by mnie nie przytulała w szkole teraz.. Jak jej mówię że ją kocham to jest zła.. Twierdzi że z nią nie rozmawiam i niby dlatego, ale o czym ja mam z nią rozmawiać jak od września siedzi z tymi swoimi "koleżankami" i można u par rąk zliczyć ile widzieliśmy się sami na przerwie bez tych jej koleżanek..
I jeszcze w dodatku jest zła że w sobotę po godzinie 14 nie wychodzimy, tylko o 15-16.. Ponieważ pomagam rodzicom przy porządkach wokół domu, ale ona tego nie rozumie.. Mówi zebym wstawał wczesniej.. ( od 2 lat wychodzimy tylko piątek, sobota, niedziela około 14) no ale teraz mam te porządki...
Mam nadzieję, że zrozumiale napisałem ii myślę że mi pomożecie bo już nie wiem co robić..
Z góry dziękuje!

39

Miałem Ci tam odpisać, ale moderator zamknął wątek, więc napiszę Ci tutaj.

Znajdź sobie dziewczynę poważniejszą, w swoim wieku. Jesteś jakimś desperatą, że trzymasz się kogoś kto Cię tak traktuje ? Outsiaderem, któremu się panna trafiła jak ziarno ślepej kurze i teraz boi się ją wypuścić z ręki ?
Co Ty w niej widzisz ?

40

Jak dla mnie to faktycznie rzadko zmieniasz te spodnie.....

41

pannapanna napisał/a:

Jak dla mnie to faktycznie rzadko zmieniasz te spodnie.....

big_smile No to już inna sprawa big_smile Czyścioch to Ty chyba nie jesteś.

42

Nie chodze w nich cały dzień big_smile ale spokojnie, bluzki zmieniam codziennie tongue

43

Co w niej widzę? Nie wiem, jesteśmy ze sobą 2 lata i miesiąc i to moja pierwsza dziewczyna i może dlatego..?

44

AlpenGold98 napisał/a:

Co w niej widzę? Nie wiem, jesteśmy ze sobą 2 lata i miesiąc i to moja pierwsza dziewczyna i może dlatego..?

Czyli zaczęliście chodzić ze sobą jak Ty miałeś 17, a ona 15 lat. To była jeszcze inna epoka smile Teraz Ty jesteś w innym wieku, a ona w innym i rozjeżdżacie się mentalnie. To nie jest zakochanie, tylko przyzwyczajenie. Nawet nie potrafisz powiedzieć co Ci się w niej podoba. To jest Twoja pierwsza dziewczyna, ale nie ostatnia... Nie brałeś z nią ślubu.

45

No podoba mi się u niej wszystko
Pewnie jak będę chciał z nią porozmawiać na ten temat to będzie zła albo nie będzie chciała..

46

Nic poza zmianą dziewczyny Ci nie można doradzić.

47

Wszyscy radzą to samo...od jakiegoś czasu dostajesz rady, a TY ciągle trzymasz sie tej księżniczki. Nawet nie wiesz, jaka powinna być ta właściwa dziewczyna.

48

O 9:45 poszła do kościoła, i napisała "napisze za godzine" i telefon zostawiła w domu, do tej pory nic nie napisała, i siostra mi napisała że ją widziała na targu ( pewnie po kosciele ez rodzicami pojechała na targ) i tak sobie myślę, może awanturę jej o to zrobić? big_smile

49 Ostatnio edytowany przez ZlaKobieta33))))) (2017-04-09 11:51:32)

Hahahahah oh jakie to piekne :)uswiadomilam sobie ze jestem stara , a to juz mniej piekne jest.

Ale do rzeczy : co wy sie tu wszyscy dziwicie i czepiacie dziewczyny ze, niedojrzala, ze gowniara ze, ma autor zmienic na kobiete bo to dziecko.

No ale ona ma 17 lat a wiec jest niedojrzala, gowniara i jakby nie byla metalnie jest jecze dzieckiem.
Ja tu nie widze nic nienormalnego.

Sama pewnie w tym wieku opowiadalam takie farmazony , niestety nie pamietam

Autorze to nie 1 i nie ostatnia twoja dziewczyna, takze glowa do gory jeszcze nie jedna ci w glowie zawroci.

50

ZlaKobieta33))))) napisał/a:

Hahahahah oh jakie to piekne :)uswiadomilam sobie ze jestem stara , a to juz mniej piekne jest.

Ale do rzeczy : co wy sie tu wszyscy dziwicie i czepiacie dziewczyny ze, niedojrzala, ze gowniara ze, ma autor zmienic na kobiete bo to dziecko.

No ale ona ma 17 lat a wiec jest niedojrzala, gowniara i jakby nie byla metalnie jest jecze dzieckiem.
Ja tu nie widze nic nienormalnego.

Sama pewnie w tym wieku opowiadalam takie farmazony , niestety nie pamietam

Autorze to nie 1 i nie ostatnia twoja dziewczyna, takze glowa do gory jeszcze nie jedna ci w glowie zawroci.

Tu nie chodzi o to jaka jest ta panna, bo wiadomo, że ma 17 lat i ma prawo być jeszcze... mądra inaczej ;P Chodzi po prostu o to, że ona najwyraźniej nie pasuje do autora.

51

Ciąg dalszy

52

Napisał do mnie mój szef czy może dać mój numer jakiejś dziewczynie żeby ona dała mi drugą prace, no to ja napisałem że spoko, zawsze dodatkowy grosz się przyda.. I skopiowałem wiadomośc żebym swojej wysłał te wiadomości ze będę miał drugą pracę, i że jestem szczęśliwy, i wiecie co? Wkurzyła się o "Panią" że to kobieta da mi tą pracę...
I napisała jeszcze
"No chyba cie popie**** smile
To może ja dam swój numer koledze ( jej przyjaciolce) bo potrzebuje wsparcia psychicznego a ja chętnie go wespre bo będę miała za to kase
Znowu się nie liczysz z moim zdaniem "
Heh i co mam zrobić?
Ja 19 lat ona 17 lat rocznikowo

53

Sto razy dostałeś tu już rady na temat tego, co masz zrobić.

Nie chcesz tych rad przyjąć, to Twoja sprawa, ale jak sam widzisz, skoro nie zmieniasz swojego postępowania - to i Twoja sytuacja się nie zmienia.
Nie ma się czemu dziwić.

Jeśli nic nie zrobisz, to za pół roku znowu będziesz mógł napisać podobnego posta.
Sytuacja będzie taka sama, tylko foch księżniczki będzie inaczej ukierunkowany.
Może będzie miała pretensje o to czego się uczysz, albo o to jaki kierunek studiów wybrałeś, albo jakie buty sobie chcesz kupić ...

54

AlpenGold98 napisał/a:

po jakimś czasie napisała "Może i jestem gowniara ale jak widać tylko na taka dziewczynę Cie stać"
Nie rozumiem o co jej chodzi?

Popraw ja "było mnie stać. Mądry człowiek się uczy i zdobywa coraz więcej .... wiedzy oczywiście".
A swoje drogą pusciutkie te dziewczę. Nawet nie glupiutkie bo są glupiutkie A o dobrych serduchach. A to jakieś takie płytkie. Nie zna slowa: zasady. Ot taka rozpuszczoną księżniczka egocentrycznai egoistyczna. I przypomina mi się od razu taki mem:
1. Obrazek. Kobieta lat 20: łobuz kocha najmocniej.
2. Obrazek: szukam porządnego faceta dla mnie i mojego dziecka.
Bardzo dobrze zrobiłeś. Idź na przód. Spotkasz dojrzałą fajną dziewczynę z zasadami. A za kilka lat "księżniczka pustostanu umyslowego" będzie poszukiwać kogoś takiego jak Ty. Tylko wtedy będzie ciut za późno

55

ja bym jechała na Twoim miejscu

Posty [ 55 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024