Cześć dziewczyny
kojarzycie gdzie w Krakowie można kupić bursztyn na nalewkę? Obiecałam babci, że kupię, a zupełnie nie mam pojęcia gdzie taką rzecz dostanę, ktoś się orientuje?
Zamów na Allegro i po kłopocie.
jezeli to musi byc koniecznie z Krakowa to obstawiam Sukiennice, ale bedzie dwa razy drozszy od takiego z allegro ![]()
Próbowałam kiedyś, ale wolę owocowe. Babcia pewnie chce taką ze uwagi na jakieś właściwości lecznicze?
Piłaś taką nalewkę?! o.O Bleh! Zresztą może być trująca...
Nalewka bursztynowa służy raczej do smarowania i ma działanie rozgrzewające. Babcia pewnie na stawy potrzebuje.
Piłaś taką nalewkę?! o.O Bleh! Zresztą może być trująca...
Nalewka bursztynowa służy raczej do smarowania i ma działanie rozgrzewające. Babcia pewnie na stawy potrzebuje.
Babcia jest chora "na wszystko" i zazwyczaj uważa, że lekarze nic nie wiedzą, a nalewka z bursztynu jest dobra na wszystko i na pewno pomoże jej lepiej niż cokolwiek innego
Choć i tak uważa, że za chwile umrze, ale uważa tak już podobno 43 lata ![]()
Inna sprawa, że babcia ma 82 lata, przebyła już wszelkie choroby tego świata (tylko lekarz żadnej nie stwierdził) i miała raka wszystkich możliwych organów...
Dziękuję za odpowiedzi, potrzebowałam "na już" więc nie bardzo mogłam zamówić przez internet, ale siostra gdzieś kupiła
Babcia jest chora "na wszystko" i zazwyczaj uważa, że lekarze nic nie wiedzą, a nalewka z bursztynu jest dobra na wszystko i na pewno pomoże jej lepiej niż cokolwiek innego
Choć i tak uważa, że za chwile umrze, ale uważa tak już podobno 43 lata
Moja babcia była taka sama
Nie powiem, z rzewnością i radością wspominam nasze rozmowy na jakikolwiek temat, podczas których zawsze w jakiś sposób udało jej się przemycić informację, że ona to już niedługo umrze. Umieranie to trwało dziesiątki lat...
Wychodziły rozmowy absurdalne, niebanalne i zawsze śmieszne, co bardzo doceniałam u mojej babci, choć ona oczywiście była zawsze śmiertelnie poważna
Pozdrowienia dla Ciebie i babci ![]()