Gdzie kupić ubrania dobrej jakości? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Gdzie kupić ubrania dobrej jakości?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 44 ]

1

Temat: Gdzie kupić ubrania dobrej jakości?

Cześć!
Nigdy nie przepadałam za robieniem zakupów, szukanie ubrań bardziej mnie irytowało niż relaksowało, ale jeszcze pewien czas temu zawsze udało mi się znaleźć w galerii jakieś ciuchy. Ostatnio mam problem, do jakiego sklepu się nie wybiorę- wszędzie wiszą... dosłownie szmaty. Kupię coś w sieciowkach typu H&M, Mohito, Reserved- zaraz ubrania się prują, odpadają guziki, wszystko się mechaci, sztywnieje albo wygląda fatalnie już po pierwszym praniu. Stąd pojawia się moje pytanie: gdzie kupujecie ubrania na co dzień (na przykład do pracy)? Nie wymagam jakości jak z luksusowego butiku, ale drażni mnie, że sweter czy bluzka za 150 zł niszczy się i wygląda okropnie właściwie po pierwszym założeniu i wypraniu ... Kiedyś lubiłam Orsay, ale zamknięto już sklepy stacjonarne.
Zalezy mi szczególnie na bluzkach z długim rękawem, cienkich sweterkach, klasycznych koszulach, ewentualnie płaszczach przejściowych, nie muszą być niezwykle piękne czy modne, mogą być bardzo proste i stonowane, ale chciałabym, żeby mi posłużyły chociaż trochę...
Czy możecie polecić jakieś sklepy? Mogą być zarówno stacjonarne, jak i internetowe.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Gdzie kupić ubrania dobrej jakości?
Zyaire napisał/a:

Cześć!
Nigdy nie przepadałam za robieniem zakupów, szukanie ubrań bardziej mnie irytowało niż relaksowało, ale jeszcze pewien czas temu zawsze udało mi się znaleźć w galerii jakieś ciuchy. Ostatnio mam problem, do jakiego sklepu się nie wybiorę- wszędzie wiszą... dosłownie szmaty. Kupię coś w sieciowkach typu H&M, Mohito, Reserved- zaraz ubrania się prują, odpadają guziki, wszystko się mechaci, sztywnieje albo wygląda fatalnie już po pierwszym praniu. Stąd pojawia się moje pytanie: gdzie kupujecie ubrania na co dzień (na przykład do pracy)? Nie wymagam jakości jak z luksusowego butiku, ale drażni mnie, że sweter czy bluzka za 150 zł niszczy się i wygląda okropnie właściwie po pierwszym założeniu i wypraniu ... Kiedyś lubiłam Orsay, ale zamknięto już sklepy stacjonarne.
Zalezy mi szczególnie na bluzkach z długim rękawem, cienkich sweterkach, klasycznych koszulach, ewentualnie płaszczach przejściowych, nie muszą być niezwykle piękne czy modne, mogą być bardzo proste i stonowane, ale chciałabym, żeby mi posłużyły chociaż trochę...
Czy możecie polecić jakieś sklepy? Mogą być zarówno stacjonarne, jak i internetowe.

Mój ulubiony sklep internetowy z odzieżą na co dzień  to bon prix.
Często są dni darmowej dostawy i zniżki 10-15%
I zawsze przed zakupem dokładnie czytam opis odzieży, skład surowcowy, opinie klientek.
Jak dotąd, a kupiłam co najmniej kilkaset sztuk odzieży damskiej i męskiej nie zawiodłam się.

3

Jestem również tego zdania, że w galeriach leżą tony szmat.

Dobra jakość bluzek i sweterków jest w sklepach Peck & Cloppenburg. Pierwsze ceny są zazwyczaj kosmiczne, za to po czasie można kupić większość marek za połowę ceny. Większość rzeczy mam przez lata.  Zwłaszcza bluzki koszulowe i T-shirty z dobrej bawełny trudno mi kupić gdziekolwiek indziej.

4 Ostatnio edytowany przez jeneste92 (2022-10-07 21:09:47)

Swetry:
bawełniane, wełniane: Christian Berg Woman w Peek&Cloppenburg ceny 70-220 zł, zależy czy w promocji czy bez
kaszmirowe: Gobi Cashmere, mam m.in ten: https://www.gobicashmere.com/products/r … eater-red, czasem dają fajne promocje, np 1 + 1 gratis i wtedy wychodzą bardzo tanio, ja kupiłam za 40 euro. Mam też kilka z Peek&Cloppenburg i Van Graaf kupione w promocjach

Koszule:
Wólczanka, 70-120 zł

Bluzki z długim rękawem kupowałam w Marie Zelie gdy nie mieli problemów z płynnością. Teraz kupuję w Christian Berg Woman albo czasem w New Yorkerze.

Płaszcze są fajne od Pro-be, ale nie jest to mały wydatek (600-900 zł)

5 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2022-10-07 22:26:53)

Ja też ostatnio kupuję głównie w bonprix, ale też uważam, że o ubrania się dba.
Mam ubrania z H&M, z C&A (swojego czasu bardzo lubiłam), z Reserved, nawet z Pepco, które wytrzymują latami. Od lat słyszę o pogarszającej się niby jakości tych ubrań (bo jak komuś mówię, że mam bluzkę z C&A, którą noszę regularnie od 12 lat i nic jej nie jest, to zwykle słyszę, że kiedyś była dobra jakość, a teraz nie jest), ale mnie się nie zdarzyło, żeby jakiekolwiek kupione ubranie rozwaliło się po jednym praniu. Nawet koszulki za 10zł z Pepco wyglądają dobrze. Fakt, że nie kupuję za dużo ubrań, ale zdarza się, chociaż teraz właściwie już najwięcej w Pepco i na bonprix, bo sieciówki przestały mi leżeć jeżeli chodzi o fason. Mam też ogromną ilość ubrań z lumpa i też z różnymi metkami, dużo sukienek, swetrów i tak samo nic im się nie dzieje po praniu i noszeniu. Więc może jednak to jest kwestia pielęgnacji?
Pamiętam, że w gimnazjum i liceum notorycznie miałam na dłuższych bluzkach dziury od krzeseł szkolnych, więc może to coś podobnego? Jakieś niekorzystne warunki?

Jedyne co mi się spiera to letnie spodnie z lidla. One zawsze po pierwszym praniu tracą kolor, ale jakość jest tak, że od 3 lat noszę je po domu i dalej nie mają ani jednej dziury i się nie rozciągnęły.

A nie używam specjalnych środków do prania. Kapsułka i jakiś płyn do płukania i tyle. Suszę na normalnej suszarce rozkładanej.

6

Ja z kolei ostatnio dokształciłam się trochę w kwestii materiałów z których ubrania zostały wykonane, i kupując cos staram się teraz tym kierować. Jeśli sukienki to wiskoza albo bawełna, jeśli swetry to wełna, kaszmir itp, generalnie warto jest czytać metki i unikać poliestru jak ognia.
Ja osobiście jestem fanka dużej ilości ubrań bo lubię mieć wybór wiec często kupuje w ciucholandach albo na vinted bo ceny są bardzo przystępne i jakościowo ubrania są całkiem niezłe.

7 Ostatnio edytowany przez R_ita2 (2022-10-08 09:46:19)

Ja też zwracam uwagę na materiały. Mam swetry z kaszmiru, wełny merynosów, z angory (przepraszam, wiem, że to kontrowersyjne) jedwabne koszule, bawełnę, len... i głownie mam te rzeczy z lumpeksu i są to rzeczy markowe i dość drogie jakby sprawdzić, choć często te marki są u nas mało znane, ale już w np. w Niemczech furora : D kocham lumpeksy, mimo że spokojnie mogłabym się ubierać w sporo droższych sklepach.

Ja ogólnie posiadam szafę kapsułową, więc tych ubrań nie mam dużo ale też mam głownie poza lumpem ciuchy z sieciówek. Ostatnio wymieniłam kilka pozycji na rzeczy z Simple i jestem zadowolona bo z korzyścią na rzecz Simple. Przeglądam Modivo (polecam) i Zalando bo idzie dorwać perełki w super przecenach.

8

Kleoma napisał/a:
Zyaire napisał/a:

Cześć!

I zawsze przed zakupem dokładnie czytam opis odzieży, skład surowcowy, opinie klientek.
Jak dotąd, a kupiłam co najmniej kilkaset sztuk odzieży damskiej i męskiej nie zawiodłam się.

Hej, dziękuję za polecenie smile o Bonprixie słyszałam, jak pewnie większość z nas, ceny są dość przystępne, więc trochę się zastanawiałam, jak z jakością tych ubrań, ale skoro już dwie osoby w wątku polecają ten sklep, to myślę, że warto spróbować smile chciałabym tylko zapytać, jak wygląda rozmiarówka u nich? Właśnie czytam, że niektóre kobiety sugerują wziąć inny rozmiar, niż ma się na co dzień, na ogół noszę 36/38 albo M.

9

Agnes76 napisał/a:

Jestem również tego zdania, że w galeriach leżą tony szmat.

Dobra jakość bluzek i sweterków jest w sklepach Peck & Cloppenburg. Pierwsze ceny są zazwyczaj kosmiczne, za to po czasie można kupić większość marek za połowę ceny. Większość rzeczy mam przez lata.  Zwłaszcza bluzki koszulowe i T-shirty z dobrej bawełny trudno mi kupić gdziekolwiek indziej.

Hej, dziękuję za polecenie smile właśnie zależy mi na klasycznych bluzkach z bawełny lub wiskozy, które nie będą drapały jak te sztuczne materiały smile kupujesz w tym sklepie stacjonarnie czy przez internet?

10

jeneste92 napisał/a:

Swetry:
bawełniane, wełniane: Christian Berg Woman w Peek&Cloppenburg ceny 70-220 zł, zależy czy w promocji czy bez
kaszmirowe: Gobi Cashmere, mam m.in ten: https://www.gobicashmere.com/products/r … eater-red, czasem dają fajne promocje, np 1 + 1 gratis i wtedy wychodzą bardzo tanio, ja kupiłam za 40 euro. Mam też kilka z Peek&Cloppenburg i Van Graaf kupione w promocjach

Koszule:
Wólczanka, 70-120 zł

Bluzki z długim rękawem kupowałam w Marie Zelie gdy nie mieli problemów z płynnością. Teraz kupuję w Christian Berg Woman albo czasem w New Yorkerze.

Płaszcze są fajne od Pro-be, ale nie jest to mały wydatek (600-900 zł)

Hej, bardzo dziękuję za tak szczegółowe porady, bardzo spodobały mi się płaszcze, które przesłałaś- kwota faktycznie wyzsza, ale jak zobaczyłam ostatnio w sieciowce źle uszyty płaszcz z poliestru za 300 zł, to już wolę odłożyć i mieć coś na dłużej...
Wracając do tematu bluzek i sweterków, jak wygląda rozmiarówka w Christian Berg? Kupujesz te ubrania stacjonarnie, czy przez internet?

11

Lady Loka napisał/a:

Ja też ostatnio kupuję głównie w bonprix, ale też uważam, że o ubrania się dba.
Mam ubrania z H&M, z C&A (swojego czasu bardzo lubiłam), z Reserved, nawet z Pepco, które wytrzymują latami. Od lat słyszę o pogarszającej się niby jakości tych ubrań (bo jak komuś mówię, że mam bluzkę z C&A, którą noszę regularnie od 12 lat i nic jej nie jest, to zwykle słyszę, że kiedyś była dobra jakość, a teraz nie jest), ale mnie się nie zdarzyło, żeby jakiekolwiek kupione ubranie rozwaliło się po jednym praniu. Nawet koszulki za 10zł z Pepco wyglądają dobrze. Fakt, że nie kupuję za dużo ubrań, ale zdarza się, chociaż teraz właściwie już najwięcej w Pepco i na bonprix, bo sieciówki przestały mi leżeć jeżeli chodzi o fason. Mam też ogromną ilość ubrań z lumpa i też z różnymi metkami, dużo sukienek, swetrów i tak samo nic im się nie dzieje po praniu i noszeniu. Więc może jednak to jest kwestia pielęgnacji?
Pamiętam, że w gimnazjum i liceum notorycznie miałam na dłuższych bluzkach dziury od krzeseł szkolnych, więc może to coś podobnego? Jakieś niekorzystne warunki?

Jedyne co mi się spiera to letnie spodnie z lidla. One zawsze po pierwszym praniu tracą kolor, ale jakość jest tak, że od 3 lat noszę je po domu i dalej nie mają ani jednej dziury i się nie rozciągnęły.

A nie używam specjalnych środków do prania. Kapsułka i jakiś płyn do płukania i tyle. Suszę na normalnej suszarce rozkładanej.

Hej smile jeśli chodzi o kwestię pielęgnacji ubrań, zawsze starannie je sortuję, dzieląc na materiały, wykończenia i odcienie, nie nadużywam wirowania, często nastawiam bardzo delikatne programy, prasuję również przy użyciu odpowiedniej temperatury i dobrego żelazka. Dlatego dziwi mnie, że te ubrania tak się zachowują. Na przykład ostatnio kupiłam ładną koszulę w Mohito, nawet jeszcze nie zdążyłam jej uprać, podniosłam rękę do góry i... już odpadł guzik przy rękawie, a to był model oversize, a nie jakiś przyciasny sad
Z H&M czasem zdarza mi się kupić topy basic i faktycznie nawet się trzymają, ale koszule czy sweterki już nie zdają egzaminu. C&A kiedyś lubiłam, teraz ciężko znaleźć mi coś, co po prostu wizualnie mi się podoba. Reserved u mnie w ogóle się nie sprawdza, ciężko dobrać mi krój pod siebie, z bluzek wypadają ozdoby, robią się mikroskopijne dziurki, wypadają nitki. Najbardziej chyba rozczarowało mnie Mohito, niby ładne ubrania, ale praktycznie jednorazowe.

12

Bbaselle napisał/a:

Ja z kolei ostatnio dokształciłam się trochę w kwestii materiałów z których ubrania zostały wykonane, i kupując cos staram się teraz tym kierować. Jeśli sukienki to wiskoza albo bawełna, jeśli swetry to wełna, kaszmir itp, generalnie warto jest czytać metki i unikać poliestru jak ognia.
Ja osobiście jestem fanka dużej ilości ubrań bo lubię mieć wybór wiec często kupuje w ciucholandach albo na vinted bo ceny są bardzo przystępne i jakościowo ubrania są całkiem niezłe.

Cześć, dziękuję za poradę smile przeraża mnie ilsoc poliestru w sieciowkach i też staram się unikać tego materiału, natomiast mam wrażenie, że przykładowo wiskoza wiskozie nierówna. Na przykład kupiłam bluzkę z wiskozy w Orsay i od lat wygląda świetnie, a niedawno zakupiony sweterek w Mohito z tego samego materiału wygląda jak ścierka sad

13

R_ita2 napisał/a:

Ja też zwracam uwagę na materiały. Mam swetry z kaszmiru, wełny merynosów, z angory (przepraszam, wiem, że to kontrowersyjne) jedwabne koszule, bawełnę, len... i głownie mam te rzeczy z lumpeksu i są to rzeczy markowe i dość drogie jakby sprawdzić, choć często te marki są u nas mało znane, ale już w np. w Niemczech furora : D kocham lumpeksy, mimo że spokojnie mogłabym się ubierać w sporo droższych sklepach.

Ja ogólnie posiadam szafę kapsułową, więc tych ubrań nie mam dużo ale też mam głownie poza lumpem ciuchy z sieciówek. Ostatnio wymieniłam kilka pozycji na rzeczy z Simple i jestem zadowolona bo z korzyścią na rzecz Simple. Przeglądam Modivo (polecam) i Zalando bo idzie dorwać perełki w super przecenach.

Dziękuję za polecenie smile niestety w ogóle nie mam ręki do lumpeksów, kilka razy się wybrałam i chyba w ogóle nie umiem szukać, bo nigdy nie znalazłam nic fajnego, może masz jakieś porady?
Spróbuję przejrzeć Modivo, a co do Zalando- czy miałaś kiedyś problem z ewentualnym zwrotem czy dostawą?

14 Ostatnio edytowany przez R_ita2 (2022-10-08 10:44:09)

Zyaire napisał/a:
R_ita2 napisał/a:

Dziękuję za polecenie smile niestety w ogóle nie mam ręki do lumpeksów, kilka razy się wybrałam i chyba w ogóle nie umiem szukać, bo nigdy nie znalazłam nic fajnego, może masz jakieś porady?
Spróbuję przejrzeć Modivo, a co do Zalando- czy miałaś kiedyś problem z ewentualnym zwrotem czy dostawą?

Co do porad poszukiwania w lumpeksie to cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość... i czas. Czasem dużo czasu. Nie raz wychodziłam z niczym. Mam już w swoim mieście ulubione lumpeksy gdzie wiem, że są "lepsze" rzeczy, często wyceniane jednostkowo a nie za kilogram i wiem, że tam idzie upolować dobre rzeczy. Raz zapłaciłam za sweter w lumpie 60 zł, bo był wyceniany jednostkowo. Możesz zapytać na grupach slow fashion o dobre i polecane lumpeksy w Twoim mieście i tam próbować. Nic innego mi niestety nie przychodzi do głowy : ( Może u Ciebie w mieście jest np  butik cyrkularny, poczytaj sobie. Może tam warto szukać?

Co do Zalando to z tego co wiem, to walczy z masowymi zwrotami i jak odetniesz metkę to już nie możesz zwrócić? Tak mi się wydaje, poprawcie mnie jeśli się mylę.  Ja nigdy nic nie zwracałam, ale z dostawą problemu nie miałam.

15

Zyaire napisał/a:
Kleoma napisał/a:
Zyaire napisał/a:

Cześć!

Hej, dziękuję za polecenie smile o Bonprixie słyszałam, jak pewnie większość z nas, ceny są dość przystępne, więc trochę się zastanawiałam, jak z jakością tych ubrań, ale skoro już dwie osoby w wątku polecają ten sklep, to myślę, że warto spróbować smile chciałabym tylko zapytać, jak wygląda rozmiarówka u nich? Właśnie czytam, że niektóre kobiety sugerują wziąć inny rozmiar, niż ma się na co dzień, na ogół noszę 36/38 albo M.

Zwykle kupuję rozmiar mniejsze, sugeruję się komentarzami. Albo jak złapię darmową dostawę, to kupuję więcej rzeczy w rożnych rozmiarach i potem odsyłam to, co było nieodpowiednie.

PS. Jeszcze co do prania to ja piorę wszystko razem, kolorami, na 40-60 stopni, normalnie z wirowaniem i nic się nie dzieje.

16

Ja najczęściej kupuję w sklepie Pepegi. Mają tam markowe ubrania, buty i akcesoria w naprawdę dobrych cenach smile Ostatnio zamawiałam sukienkę z Calvina Kleina https://pepegi.eu/sukienki-calvin-klein . Zerknij, może Tobie też coś wpadnie w oko smile

17

Pytałyście o zalando, żadnych problemów ze zwrotami, pieniążki szybko wracają. Metek nie mozna odcinać, po prostu mierzysz, patrzysz czy ok czy pasuje, a jak coś odsyłasz. Jakość różna, zależy w większości od składów, ale na pewno lepsza niż większość z sieciówek.

18

Ja polecam aplikacje typu Vinted/ Depop czy nawet eBay. Mozna znalezc cos dobrego jak sue wie czego sue szuka.

19

Jeśli faktycznie zależy Tobie na jakości to sprawdź markę Hibou. To polska marka, która przykłada niesamowitą wagę do materiałów oraz do jakości wykonania. Tam u nich to jest dopracowany każdy szczegóły i szew smile A przy tym po prostu mają fajne ubrania wink

20

Zgadzam się z osobą powyżej. Jeśli chcesz mieć ubrania dobrej jakości to sieciówki odpadają. Trzeba szukać polskich marek jak Hibou, które nie mają masowej produkcji i skupiają się na materiałach i wykonaniu.

21

Ja uwielbiam len i lyocell, ale niestety strasznie się gniecie. chociaz len jest na tyle wdzieczny, ze mu to wybaczam wink  gorzej z innymi materialami, przynajmniej welna sie nie gniecie. Ewentualnie niektore koszulki z domieszka sztucznego typu elastan mniej sie gniota, warto tez to rozwazyc wink

Ubrania polecam od Mybasic https://mybasic.pl/253-bluzy Mają świetnej jakości ubrania na co dzien, które szyte są w Polsce oraz z dobrych i wytrzymałych materiałów.

22

Od jakiegoś czasu nie chodze po sklepach, pandemia skutecznie mnie wyleczyła z takiego chodzenia i kupowania w sieciówkach.
Do tego trochę lenistwo wink
W każdym razie mówi się że za jakość trzeba zapłącić i owszem to prawda, ale też nie jest to taka różnica żeby tego nie przeżyć (mówię o sobie).
Kupuję w by Insomnia, Angell, a ostatnio w Talya. Nie ma porównania do sieciówek.

23 Ostatnio edytowany przez Joker20 (2022-12-20 03:12:55)

Co do tych znanych   sieciówek i ich składu na metkach , to ten skład można sobie wsadzić w buty , kupiłem polówkę w reserved 100 % bawełna smile a się błyszczy jak psu jajca , zwykły plastik . Oszukują na składzie bo mogą  a jak mogą to to robią smile  Bawełna była strasznie droga , teraz cena spada to może zaczną mniej lecieć w kulki.
Tak jak zamówiłem posciel z allegro 100 % bawełna ekologiczna , ekologiczna z plastiku , pewnie o to chodziło ze pozyskana z butelek big_smile

24

Ja często robię zakupy w sklepie internetowym https://bombardina.pl/. Mają w nim duży wybór ubrań dla kobiet jak i mężczyzn. Ostatnio kupiłam na specjalną okazję sukienkę mini skórzaną, nie zawiodłam się, idealnie podkreśla figurę, a cena bardzo atrakcyjna.

25

Praktycznie całą garderobę można zmienić przez https://www.lejdi.pl/ i rzadko zdarzają się problemy ze zwrotami. Jeżeli jednak coś się nie zgadza to nie robią pod górkę klientkom. Spódnice, maski karnawałowe, wygodna bielizna i wiele ciekawych dodatków. Samo przejrzenie nowości to już ciekawe doświadczenie.

26

Według mnie kluczowe jest określenie:
1. Jaki masz typ sylwetki, w jakich fasonach Ci najlepiej i kupowanie tylko takich (pomaga zrobienie sobie zdjęć w różnych zestawach);
2. Jaki masz typ kolorystyczny - jakie kolory współgrają z Twoją urodą i kupowanie tylko takich. Ja dodatkowo kupuje tylko ubrania z naturalnych materiałów i zazwyczaj od polskich marek. Pomoc może też zasada one in - one out (jeśli kupujesz coś nowego, to jakaś stara rzecz wylatuje z szafy). Zanim kupisz nowy ciuch spróbuj wymyślić przynajmniej trzy sposoby leczenia go z rzeczami, które już masz (trzy pasujące zestawy). Jeśli nie umiesz wymyślić - nie kupuj.

Od siebie polecam na przyklad ten butik online. Aktualnie jest już tam wiosnna kolekcja;
https://roseboutique.pl/pol_il_Rozowy-rozpinany-sweterek-ze-zlotymi-guzikami-18073.jpg

27

Wcale nie jest tak łatwo znaleźć ubrania dobrej jakości. Ile to ja się muszę nagimnastykować, by kupić coś mojej córce, to katorga jest.... Dziewczyny serio, nie róbcie tego swoim dzieciom, nie kupujcie ubrań z poliestru serio... W tym się nie da oddychać. Lepiej kupować świadomie, tutaj: https://smilegirls.pl/blog/2023/02/28/p … j-jakosci/ macie mały poradnik, jak poznać czy ubrania, bluzki dla dzieci są dobrej jakości.

28

Ubrania z sieciówek mi się kompletnie nie sprawdzają, stawiam raczej na same dzianiny. Moim faworytem jest by Insomnia. Duży wybór różnych fasonów t-shirtów, sukienek i spodni.

29

A ja polecam zakupy z jakąś obiektywną, dobrze ubierająca się koleżanka (mam na myśli tutaj, że Tobie się podoba jak ona się ubiera). Dobrze zrobić szafę gdzie skompletujesz wszystko ze wszystkim wink
Jeśli szukacie nowych butów na ten sezon, to na stronie jest przegląd tego co jest obecnie na czasie https://www.bomi.pl/styl-i-szyk-czyli-b … kierowane/

30

Ubrania dobrej jakości ja kupuję w... second heandzie smile Wełna, jedwab itd. Bieliznę za to kupuję od polskich producentów mamy świetnej jakości staniki np w sklepie Jagna

31

Warto na start skorzystać z pomocy stylistki, ALE. Jeśli chcesz być w trendach i naprawdę swietnie się poczuć nie korzystaj z pomocy ludzi którzy wmawiają przestarzałe teorie o tym ze coś do kogoś nie pasuje itp. Zobacz na zdjęcia z fashion weeków - w końcu to na to patrzą sieciówki projektując odzież na kolejne sezony. To Ty masz się czuć dobrze w ubraniu a nie podkreślać atuty sylwetki bo powinnismy zrozumieć ze sylwetka nie ma mankamentów które mamy chować. To nasze ciało i musimy je pokochać i nosić co chcemy. Warto stawiać na dobre rozmiary (nikt nie widzi czy na metce jest xs czy xl a nie ma nic gorszego niż za male ubranie. A rozmiar rozmiarowi nierówny). Analiza kloryatyczna to tez przeżytek. Warto znaleźć swoj styl i to co czujesz i mądra styliska na pewno pomoże
https://swiatbutow.eu/modne-i-wygodne-l … iezbednik/
Jeśli szukasz nowych butów na ten sezon, poczytaj sobie o tym gdzie kupić sobie wygodne klapki smile

32

Cześć. Ja od jakiegoś czasu nie kupuje już ubrań w galeriach handlowych. Teraz głównie przez internet i to głównie używane, bo wiadomo jak będą wyglądać po praniu tongue A swoje stare lub nienoszone ubrania też wystawiam w internecie, przynosi to sporo satysfakcji i nie ma wyrzutów sumienia jak chce się zmienić garderobę. Tutaj link do mojego profilu w serwisie ogłoszeniowym (głównie ubrania, ale nie tylko): mamrzeczy.pl/profile/patrycja-pLBw-_ELxa
Serwis jest całkowicie darmowy dla kupujących i sprzedających i można też lokalnie.

33

Ja od jakiegoś czasu kupuję na clamodi

Ubrania dobrze sie trzymają i poprostu dobrze wyglądają więc sporo jest do wybierania.
Materiały są opisane przy każdym ciuszku i jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby coś się zepsuło.
Kupisz tam sukienki, torebki, swetry, w zasadzie wszystko co potrzebuje.

34

Najlepsze ubrania dla kobiet możecie znaleźć w butiku Rose Butik. Dostawa juz w 24h od złożenia zamówienia do tego ubrania najwyższej jakości bo maja w ofercie ubrania tylko od polskich producentów : rosebutik.pl

35

Ja ogólnie bym się mogła ubierać tylko w & other stories i niczego by mi nie brakowało, idealnie trafiają w mój gus do tego jakość jest super, są to też ciuchy, za które najczęściej dostaję komplementy  z basiców/podomowych najbardziej lubię mybasic, bo stosunek jakości do ceny powala, cieszy mnie, że marka im się rozwija i wprowadzają więcej kolorów i produktów  wink
A jeśli szukacie dobrych polskich marek odzieżowych to tutaj jest niezły katalog:
https://shopngo.pl/
Który zbiera wszystkie marki, które sprzedają w Polsce.

36

Zyaire napisał/a:

Cześć!

Znaczy, uwielbiam Oysho.
Poza tym mam ciuchy z Zary i HM, jednak staram się poszukiwać tych z serii limited/premium. Zawsze sprawdzam metki, tak więc jeśli coś kupuję to jest to dobre gatunkowo, albo przynajmniej nienajgorsze. Kiedyś bardzo lubiłam Tatuum, ale tam też kiepsko z jakością od paru lat. Orsaje, Mohity czy Reservedy to szmiry niestety, w dodatku w dużej mierze aseksualne. Zresztą taki HM w dużej mierze też.
Szukaj wełny i bawełny. Nie pierz wełny w wysokich temperaturach, to będzie ok. W praniu użyj płyn dostosowany do tkaniny.

37

Hej! Dużo nowości pojawia się na bieżąco w butikszafeczka.pl/ Masz u nich dosłownie wszystko, zaczynając od spodenek, przez sukienki, spodnie a kończąc na bluzach, butach czy torebkach. Z pewnością coś dla siebie znajdziesz.

38

Po przeczytaniu książki "Ekoszafa" (którą bardzo polecam) zorientowałam się, że jestem maksymalistką i instynktownie zarządzam szafą jak swojego rodzaju "inwestycją" tak jak radzi autorka temu typowi osobowości modowej. Tzn mam bardzo dużą szafę, pełną ubrań dobrej jakości, które mogę w każdej chwili sprzedać za cenę podobną do ceny zakupu lub z zyskiem. Dużo kupuję, ale nie wpędza mnie to w kłopoty finansowe, bo też dużo odprzedaję kiedy rzeczy mi się nudzą, nie są już w moim stylu, przestają mi się podobać itp nie tracąc na tym pieniędzy
Szczególnie zwracam uwagę na obuwie https://nieslychana.pl/modne-i-szykowne … a-obcasie/
Uważam, ze jest to najważniejszy element stylizacji

39

Samba napisał/a:
Zyaire napisał/a:

Cześć!

Znaczy, uwielbiam Oysho.
Poza tym mam ciuchy z Zary i HM, jednak staram się poszukiwać tych z serii limited/premium. Zawsze sprawdzam metki, tak więc jeśli coś kupuję to jest to dobre gatunkowo, albo przynajmniej nienajgorsze. Kiedyś bardzo lubiłam Tatuum, ale tam też kiepsko z jakością od paru lat. Orsaje, Mohity czy Reservedy to szmiry niestety, w dodatku w dużej mierze aseksualne. Zresztą taki HM w dużej mierze też.
Szukaj wełny i bawełny. Nie pierz wełny w wysokich temperaturach, to będzie ok. W praniu użyj płyn dostosowany do tkaniny.

Zależy jaki masz budżet. Ja np mega skapie na ciuchach, wszystkie te szmaty nie są warte nawet 20 zl. Natomiast zaczęłam szukać czegoś co po pierwsze ma serio dobry materiał i chciałabym żeby były robione w pl. Widziałam Ansin ale drogo tam, nie wszystko serio jest takie ładne jak na stronie. Jeszcze jedna laska jest co jest stylistka i chyba ma swoje ciuchy ale tam jest jeszcze drożej. Ale też chętnie bym się dowiedziała gdzie kupować, zwykle basic ciuchy wygodne, z dobrym składem i nie produkowane w azji

40

Karmaniewraca napisał/a:

wszystkie te szmaty nie są warte nawet 20 zl.

To prawda. Ostatnio uświadomiłam sobie, że wciąż mam spodenki, które kupiłam mając 15 lat, a nadal regularnie je noszę. Wyglądają jak nowe, kolory nie wyblakły, materiał jest w porządku. Te nowe ubrania, które mam, nawet w połowie nie są tak wytrzymałe, ewentualnie niektóre jeansy. Obecne rzeczy z części sieciówek rozpadają się już na sklepowych wieszakach.

41 Ostatnio edytowany przez Samba (2024-07-09 21:54:52)

Karmaniewraca napisał/a:

Zależy jaki masz budżet. Ja np mega skapie na ciuchach, wszystkie te szmaty nie są warte nawet 20 zl. Natomiast zaczęłam szukać czegoś co po pierwsze ma serio dobry materiał i chciałabym żeby były robione w pl. Widziałam Ansin ale drogo tam, nie wszystko serio jest takie ładne jak na stronie. Jeszcze jedna laska jest co jest stylistka i chyba ma swoje ciuchy ale tam jest jeszcze drożej. Ale też chętnie bym się dowiedziała gdzie kupować, zwykle basic ciuchy wygodne, z dobrym składem i nie produkowane w azji

Zalezyna jaką szmatę patrzysz. Ja np. nabyłam sukienkę w Zarze, całą bawełnianą, długą, za 199 zł. To tylko o jakieś 30-50 zł więcej, niż inna  sukienka, całkowicie lub w połowie sztuczna. Aby jednak znaleźć taka sukienkę, która starczy na co najmniej kilka lat, trzeba trochę poszperać także po stronie internetowej, bo w sklepie, z tego co widzę, przeważnie są te gorszej jakości rzeczy. W HM-ie znalazłam w sobotę bawełniane sukienki za 60 zeta. Kwestia gustu, bo jeśli ktoś gustuje w mało skromnych czy klasycznych rzeczach, temu trudniej znaleźć coś dobrego jakościowo tak sobie myślę właśnie.

42

Serdecznie polecam Herse! Mają znakomitą jakość smile Myślę, że warto zaiwestować. Kupione od nich koszule służą mi już kilka lat.

43

Ja mam w planach wybrać się na to wydarzenie Moliera2 archive sale, mają być mega promocje typu -80% na markowe ubrania i konkurs gdzie nagrody to 10 tys. big_smile niezła sumka do wydania a sam event wydaje się spoko

44

Brzmi super, a gdzie to się odbywa i kiedy, stacjonarnie w sklepach czy w internecie?

Posty [ 44 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Gdzie kupić ubrania dobrej jakości?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024