Jak subtelnie poderwać w pracy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak subtelnie poderwać w pracy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Jak subtelnie poderwać w pracy?

Cześć dziewczyny. W ciągu ostatnich kilku miesięcy moje życie zmieniło się o 180 stopni. Wyjazd z kraju, zakończenie 5-letniego związku, nowa praca.. Od 2 miesięcy pracuję w korporacji, gdzie w oko wpadł mi pewien chłopak, nazwijmy go X. Nigdy nie zdarzyło mi się "zakochać od pierwszego wejrzenia", on nawet nie jest szczególnie przystojny i wogóle nie mój typ, ale z jakiegoś powodu moje nogi miekną na jego widok i ciągle o nim myślę. Nie pracujemy ze sobą, więc na co dzień nie mam "wymówek" żeby z nim porozmawiać i bliżej go poznać. Pracujemy na tym samym piętrze więc prawie codziennie mijamy się na korytarzu lub w kafeterii. Zauważyłam, że często mi się przygląda, gdy przechodzę koło jego biurka, gdy mnie widzi to zawsze się uśmiecha... i to by było na tyle. Od koleżanki, która z nim pracuje wiem, że nikogo nie ma i że jest nieśmiały. Niestety, ja również jestem nieśmiała... Chciałabym subtelnie sprawdzić, czy również jest zainteresowany, ale żeby nie było oczywiste, że mi się podoba - nie chciałabym się czuć niezręcznie widząc go codziennie w firmie jeżeli okazałoby się, że ja mu się nie podobam. Tylko.. jak to zrobić? Pod jakim "pretekstem" i w jakiej sytuacji mogłabym zacząć z nim rozmowę?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Alberto Salazar (2017-02-20 02:58:19)

Odp: Jak subtelnie poderwać w pracy?
vee_123 napisał/a:

Zauważyłam, że często mi się przygląda, gdy przechodzę koło jego biurka, gdy mnie widzi to zawsze się uśmiecha... i to by było na tyle.

Wstępnie całkiem niezłe, potencjalne rokowania. smile

vee_123 napisał/a:

Od koleżanki, która z nim pracuje wiem, że nikogo nie ma i że jest nieśmiały. Niestety, ja również jestem nieśmiała...

Proponuje zacząć od kontaktu wzrokowego i wymiany uśmiechów.

vee_123 napisał/a:

nie chciałabym się czuć niezręcznie widząc go codziennie w firmie jeżeli okazałoby się, że ja mu się nie podobam.

Nie spinaj się tak od razu na te znajomość i wez to sobie na luzie. Potraktuj to jako poznanie nowego znajomego. wink

vee_123 napisał/a:

Chciałabym subtelnie sprawdzić, czy również jest zainteresowany, ale żeby nie było oczywiste, że mi się podoba

Kontakt wzrokowy + uśmiech. W razie potrzeby powtórzyć kilka razy.
Jak ma trochę śmiałości to podejdzie i zacznie z Tobą rozmawiać. Jak Ci zależy to Ty podejdz i zacznij z nim rozmawiać.
Temat dowolny, jak mu mija dzień, jak mu minął tydzień, czy robił coś ciekawego w weekend, czy zna jakieś fajne kluby muzyczne w okolicy.
Ot taka zwykła niezobowiązująca rozmowa, jakbyś rozmawiała na luzie ze starą znajomą - słuchaj, zadaj pytania i obserwuj sobie jego reakcje, z facetów zazwyczaj można czytać jak z otwartej księgi więc jego zachowanie powinno Ci dużo powiedzieć. wink

Zero presji, pełen luz. smile
Ale to taka moja wstępna propozycja. Może ktoś ma lepszą. smile

Równie dobrze, możesz przejść koło jego biurka i upuścić coś "przypadkiem" dając mu tym samym okazję żeby to zauważył, podniósł i pobiegł za Tobą.. ale to już wiktoriańskie gierki. tongue

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak subtelnie poderwać w pracy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024