Witam mam do was pytanie co zrobić byłem w związku około 3 lat z dziewczyną , bardzo miłe chwile przeżyliśmy razem , czasami się kłóciliśmy ,ale to chyba normalne w związku . Jednak ostatnio była zła za coś czego nie zrobiłem i się nie odzywaliśmy . Gdy się spotkaliśmy ustaliła ze musi wszystko przemyśleć i potrzebuje przerwy . Zgodziłem się i już nie jesteśmy w związku . Lecz dalej piszemy z Sobą i utrzymujemy kontakt . Lecz potrzebuje waszej porady co robic dalej niby przerwa ale nie wiem co z tego wyjdzie
Witam mam do was pytanie co zrobić byłem w związku około 3 lat z dziewczyną , bardzo miłe chwile przeżyliśmy razem , czasami się kłóciliśmy ,ale to chyba normalne w związku . Jednak ostatnio była zła za coś czego nie zrobiłem i się nie odzywaliśmy . Gdy się spotkaliśmy ustaliła ze musi wszystko przemyśleć i potrzebuje przerwy . Zgodziłem się i już nie jesteśmy w związku . Lecz dalej piszemy z Sobą i utrzymujemy kontakt . Lecz potrzebuje waszej porady co robic dalej niby przerwa ale nie wiem co z tego wyjdzie
A co takiego nie zrobiłeś za co ona jest zła i czy próbowałeś jakoś to wyjaśnić?
tak próbowałem wyjaśnić , a poszło o to że się złości często z byle jakich powodów
Mieliście już takie przerwy? jeśli tak, to może ona niedojrzała do związku.
No była przerwa jedna a raczej dwie oprócz tej , ale po tym wróciliśmy do siebie, a teraz ona bawi się , pierwszy ja zaczynam pisać poczekam może zateskni
Pytasz? Ja przeprowadzilbym konsumpcję nowych dziewczyn.
Pytam bo nie jesteśmy miesiąc tylko prawie 3 lata więc to sporo ,ale chyba jak nie jesteśmy razem to nie jest to fair że jeździ na imprezy i spotyka się z koleżankami jakby nic się nie stało , dziwne to jest jak się zachowuję ,ale może to i lepiej przecież nie chciałbym byc z osobą przez całe życie która jest tak niezdecydowana i się obraża o byle co ...
Czasami ludzie proponują przerwy bo ktoś inny pojawił się na horyzoncie i jak z nim nie wyjdzie to wraca na stare "śmieci"... nie inicjuj już kontaktu, wykazałeś zainteresowanie a jak widzisz ona ma to w poważaniu bo nic to nie zmienia.... skup się na SOBIE ! ta przerwa/rozstanie to najlepszy budulec dla Ciebie samego, przede wszystkim wyjdź do ludzi, nie siedź w domu i nie zastanawiaj się nad tym co ona robi, z kim jest... owszem przeanalizuj co było nie tak w waszych relacjach (Twoje zachowania i postępowanie) i zmień to.. ale dla SIEBIE !, nie kogoś innego. I na koniec jeszcze najważniejsza rada... NIE PIJ!!!, a jak już pijesz to wywal telefon przez okno, wyrwij kabel od internetu aby nie kusiło kontaktować się z byłą
Dziękuję za dobre rady ☺ pozdrawiam
Moim zdaniem nie powinno być czegoś takiego jak przerwa w związku, konflikty trzeba rozwiązywać od razu. A u was były, aż trzy po co i na co ? Po to żeby Twoja dziewczyna w tym czasie miała możliwość poznania nowego chyba.
Rozumiem was ja tych przerw nie chciałem , chciałem zawsze porozmawiać i to wyjaśnić lecz ona sprowadzała do tego że chciała przerwy , że musi to przemyśleć , naprawdę nie jestem taki że wynikło to z mojej winy , bo przez te lata zawsze się starałem o nią
Jeśli za każdym razem kiedy ona potrzebuje przerwy, Ty zabiegasz o kontakt z nią i powrót, to przerwij tę karuzelę, bo się będziesz na niej kręcił jeszcze kilka lat, a upadek wtedy będzie jeszcze dotkliwszy. Nie pozwól się tak traktować - albo wóz albo przewóz. No chyba, że lubisz wesołe miasteczka.
Może mam z nią pogadać czy oszczędzić sobie ?
Pewnie jak się "wyszaleje" to wróci... miej jaja, odetnij się, zacznij żyć i dbać o siebie, bądź w tym samolubnym. Dzięki temu szybko wrócisz do stabilizacji emocjonalnej.
Ale o czym Ty chcesz z nią gadać?
Może jedynie dla jasności i własnego komfortu możesz jej napisać, że przerwa się skończyła i albo kontynuujecie związek albo dziękujesz jej za czas, który spędziliście razem i każdy idzie w swoją stronę. Koniec. Kropka
Ale o czym Ty chcesz z nią gadać?
Może jedynie dla jasności i własnego komfortu możesz jej napisać, że przerwa się skończyła i albo kontynuujecie związek albo dziękujesz jej za czas, który spędziliście razem i każdy idzie w swoją stronę. Koniec. Kropka
A po co kontynuować związek? Żeby niedługo sobie zamarzyła kolejną przerwę?
Tylko po przerwie mówiła że napewno wrócimy do siebie w co wątpię bo nawet nie piszę ,tylko czeka jak ja napiszę... Myślę że może i lepiej by było zakończyć ta szopkę ale by mnie chyba nie całowała gdy nic nie czuła jeszcze w ten sam dzień co rozmawialiśmy, ciężko będzie mi bo z dnia na dzień nie przestanę jej nie kochać ... Ale pewnie będzie miała to w dupie
Superrok, często jest tak, że osoby, które proponują przerwę już nie kochają, a jednocześnie czują do drugiej osoby sympatię i nie chcą jej zranić. I choć najczęściej oznacza to wcześniejsze lub późniejsze rozstanie, z jakiegoś powodu jest im ciężko o tym zadecydować.
Jak kobieta mówi, że potrzebuje przerwy to znaczy że:
1. Nagromadziło się zbyt wiele spraw ktore ją w waszej relacji drażnią i mysli nad rozstaniem definitywnym
2. Ma już kogoś na oku nowego a nie jest gotowa by po 3 latach powiedziec Tobie żegnaj.
Druga opcja jest bardziej prawdopodobna. Często jest tak w pokręconej kobiecej logice że jak odchodzi od Ciebie w ramiona innego to chce mieć jeszcze przez pewnien czas kontakt z Tobą ponieważ " jesteś dla niej ważny " i nie chce z Tobą definitywnie zrywać kontaktu
Jak kobieta mówi, że potrzebuje przerwy to znaczy że:
1. Nagromadziło się zbyt wiele spraw ktore ją w waszej relacji drażnią i mysli nad rozstaniem definitywnym
2. Ma już kogoś na oku nowego a nie jest gotowa by po 3 latach powiedziec Tobie żegnaj.Druga opcja jest bardziej prawdopodobna. Często jest tak w pokręconej kobiecej logice że jak odchodzi od Ciebie w ramiona innego to chce mieć jeszcze przez pewnien czas kontakt z Tobą ponieważ " jesteś dla niej ważny " i nie chce z Tobą definitywnie zrywać kontaktu
Dokladnie tak jest. Dodam tylko, że czasem utrzymują kontakt po to aby mieć koło ratunkowe jak kochaś kopnie w d...
Przerwy sa dziecinne i dla osob ktore nie wiedza do konca chyba czego chca. Ok chce przerwy luz.. ale ja na Twoim miejscu napisala bym jej ze skoro chce przerwe to nie bedziecie miec w tym czasie kontaktow. Bo Ty tylko cierpisz niepotrzebnie przez to. A swoja droga laska ktora chce przerwy nie wrozy dobrze na przyszlosc szczesliwa.
Może i zakochaniec z Ciebie, ale zacznij się pomału rozglądać za jakąś nową dziewczyną. Tutaj wszystko się rozleci. Panna ewidentnie ma kogoś na oku. Nie wyjdzie, to jesteś Ty jako koło rarunkowe. A potem znów ktoś wpadnie jej w oko i tak do skutku. Przestań się do niej odzywać. Jak jej zależy, to sama się odezwie, a jak nie zależy, to nic z tym teraz nie zrobisz.
Czyli nie pisać nie dzwonić ? Czy może spotkać się z nią i powiedzieć jej że nie chcę żeby tak traktowała mnie i zakończyć związek?
Chłopie ale co Ty tu chcesz kończyć? NIE MA tu związku! odetnij się bo zajedziesz się psychicznie...
Czyli nie pisać nie dzwonić ? Czy może spotkać się z nią i powiedzieć jej że nie chcę żeby tak traktowała mnie i zakończyć związek?
Nie kontaktować się, jak ona będzie próbowała to zablokować.
Jeśli za każdym razem kiedy ona potrzebuje przerwy, Ty zabiegasz o kontakt z nią i powrót, to przerwij tę karuzelę, bo się będziesz na niej kręcił jeszcze kilka lat, a upadek wtedy będzie jeszcze dotkliwszy. Nie pozwól się tak traktować - albo wóz albo przewóz. No chyba, że lubisz wesołe miasteczka.
Dobrze Ci Ósemka radzi.
Ja niestety dałem się wciągnąć w karuzele i skończyło się to rozwodem.
Nie mialem jaj żeby zakończyć związek wczesniej ponieważ wydawało mi się że to kobieta mojego życia.
Trzymaj się. Na początku będzie ciężko ale za kilka lat uznasz że rozstanie z nią to była jedna z najlepszych decyzji Twojego życia.
27 2017-02-19 12:22:16 Ostatnio edytowany przez superrok (2017-02-19 12:25:13)
Dziś zadzwoniła do mnie i trochę gadalismy potem napisałem jej że może nie będziemy przez jakiś czas pisać bo może tak będzie lepiej
Dziś zadzwoniła do mnie i trochę gadalismy potem napisałem jej że może nie będziemy przez jakiś czas pisać bo może tak będzie lepiej
Miękniesz na wejściu. Żadne może i żadne tak będzie lepiej.
Ale ważna ona jest dla mnie , a może przerwa jeszcze to potwierdzi dla nas ? Czy nie bardzo?:)
Superok, ale ona doskonale wie, że Tobie zależy, dlatego Tobą manipuluje i zwodzi. Upewnia się czy aby jeszcze jej urok na Ciebie działa. Ty czekasz jak piesek aż Pani zawoła i nakarmi, po to żeby znowu kopnąć w doopę. Jeszcze raz Ci powtarzam, nie daj się chłopie tak traktować. Cierpisz a ona się Tobą bawi. Odpowiada Ci to?
Odpisała coś?
31 2017-02-19 12:52:28 Ostatnio edytowany przez planet1988 (2017-02-19 12:53:44)
zadaj sobie dwa pytania: co by było gdybyś to Ty poprosił o przerwe?
znając życie byłbyś najgorszym dupkiem, niedojrzałym emocjonalnie do związku, który niszczy jej życie.
Po co ona chce tej przerwy?
Co ona wniesie do związku?
Dziewczyna ewidentnie się wacha i nie chce przepuścić żadnej okazji.
Przykro to mówić ale jesteś dla niej opcja zapasową.
Zerwij kontakt i znajdź kogoś kto będzie Cię szanował.
No jak jej napisałem to napisała że się zgadza. Może nie dodałem na początku postu ale to ja jej powiedzialem że jeśli ma się tak zachowywać i się złościć o byle co to może lepiej jakbyśmy zakończyli związek ale w głębi duszy nie chciałem tego , dopiero potem jak się spotkaliśmy zaproponowała przerwę , może chce przemyśleć coś?
Mieliście już dwie przerwy - przemyślała coś?
Jedna była bo pisała z innym i chciałem trochę odpocząć od niej bo chamsko zrobiła ale wybaczyłem a druga bo miała dużo na głowie nauki i mało się spotykaliśmy
powiedziała Ci, po co tej trzeciej potrzebuje?
No że tak będzie lepiej wszystko przemyslimy, że jak się kochamy to wrócimy do siebie ,a jeśli nie to będzie jasne że się nie kochamy
No że tak będzie lepiej wszystko przemyslimy, że jak się kochamy to wrócimy do siebie ,a jeśli nie to będzie jasne że się nie kochamy
Czytam i oczy mi krwawią.. Autorze, ona WRÓCI jak nie znajdzie innej opcji w postaci innego faceta i wtedy powie "no ale ja Ciebie kocham" . A jak znajdzie to powie "przecież Ci mówiłam, że jak nie wrócę to nie kocham".... Każdy uczy się na własnych błędach bo rzadko słuchamy rad ludzi którzy to przerabiali... Od Nas rady dostałeś, jak je wykorzystasz to już Twoja sprawa. Powodzenia
To będę się starał zrywać z nią kontakt , tylko wiem z jak zadzwoni to przecież odbiorę bo nie jestem taki że olewam kogoś do samego konca
To będę się starał zrywać z nią kontakt , tylko wiem z jak zadzwoni to przecież odbiorę bo nie jestem taki że olewam kogoś do samego konca
Jeżeli chcesz ruszyć do przodu, to musisz zapomnieć o tym co było. Jak chcesz się katować i zostać w stagnacji to droga wolna. Chcesz aby rana nigdy się nie zabliźniła to dalej miej kontakt z nią i żyj marzeniami i nadziejami. Nie jesteście razem! więc nie stój w miejscu i nie czekaj jak pies przywiązany do drzewa. Idź na siłkę, basen czy gdziekolwiek abyś na dupie nie siedział i dołował się, zamij się czymś.
Dobrze dzięki waam muszę coś w życiu zmienić żeby coś lepszego mogło się przytrafić
Nigdy nie uzależniaj swojego szczęścia od bycia z kimś. Znajdź hobby które sprawi Ci przyjemność, lekka nadwaga?- przejdź na dietę, siłka , basen i pomału zaczniesz wracać na właściwy tor. Im więcej robisz tym mniej myślisz o ex. Sam przerabiałem ten temat 8 miesięcy temu i udało się. Samozaparcie i do przodu!
najlepiej zablokuj jej numer.
nie będzie Cię kusiło żeby odebrac.
smsy tez zablokuj i będzie spokoj
43 2017-02-19 15:09:49 Ostatnio edytowany przez superrok (2017-02-19 15:12:54)
Mamm zainteresowania, hobby , trzeba z kolegami się spotkać , może na imprezę pojadę i trochę nauki , a niedługo kończę szkołe
Tylko odnośnie imprezowania , to telefon zostaw w domu aby nie kusiło na dzwonienie po pijaku do ex.