Oddam ubogiej dziewczynie suknie ślubną wylicytowaną podczas WOŚP. :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » OGŁOSZENIA » Oddam ubogiej dziewczynie suknie ślubną wylicytowaną podczas WOŚP. :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2017-02-13 00:05:30)

Temat: Oddam ubogiej dziewczynie suknie ślubną wylicytowaną podczas WOŚP. :)

Witam.

Potrzebuję Waszej pomocy. smile

Chciałabym oddać ubogiej dziewczynie wylicytowaną suknie ślubną, która została uszyta specjalnie na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Jeżeli znacie jakąś dziewczynę, która w najbliższym czasie bierze ślub albo chciałaby wziąć ślub, a nie stać jej na zakup sukni ślubnej, to proszę dajcie znać.

Zależy mi, żeby to faktycznie była uboga osoba, której nie stać na zakup/wypożyczenie sukni.

Więcej informacji na priv.

Z góry dziękuję za odzew. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Oddam ubogiej dziewczynie suknie ślubną wylicytowaną podczas WOŚP. :)

Niestety nie znam takiej osoby, ale to, co robisz jest niezwykłe. Widać, że osoby o dobrych sercach jeszcze istnieją! smile

3

Piękny gest, Krejzolko! smile
Niestety w tej chwili nie kojarzę nikogo naprawdę ubogiego, kto niebawem planuje wziąć ślub, ale takie osoby na pewno są i na pewno sprawisz komuś radość.

Napisz może jaki jest rozmiar tej sukni i jak mniej więcej wygląda. Sądzę, że nawet uboga osoba do ślubu chciałaby pójść w czymś, co sobie wymarzyła, więc fason, długość ma znaczenie.

4 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2017-02-20 12:56:47)

Jednak nie obędzie  się bez tłumaczenia. smile
Nie chciałam się rozpisywać, tylko napisać najważniejsze naszym zdaniem kwestie. A najważniejsze kwestie to:
- chęć oddania ubogiej dziewczynie sukni ślubnej;
- suknia ślubna nie używana, nie mająca jakieś negatywnej przeszłości (a wręcz odwrotnie smile ) i dlatego napisałam skąd się wzięła.

Jako, że niesłusznie komplementujecie moją skromną osobę to jednak muszę coś więcej napisać, a więc tak, suknię zakupiła moja kochana Siostra (ogólnie to bardzo fajny, przyjemny temat, ale to już zostawię dla siebie).

Po prostu to ogłoszenie pisały trzy osoby, żeby było zwięźle i na temat bez zbędnego tłumaczenia. smile

Oczywiście, że suknia ma się podobać przyszłej pannie młodej i wiadomo, że zainteresowanej osobie będzie przesłane zdjęcie tej sukni.
Suknia rozmiar 36-40, regulowana góra gorset. Tak pisze na stronie, gdzie odbyła się licytacja.
Suknia jest z długim welonem.
Naprawdę ładna suknia.

Szczerze, nie sądziłam, że to tak długo będzie trwało.
Siostra próbowała się skontaktować z Osobą publiczną, która pomaga ubogim ludziom, ale konwersacja jakoś nie była udana. big_smile
A nie chcemy podawać tej informacji na naszych Facebook'ach, ponieważ nie zależy Siostrze na ujawnianiu takiego zakupu. smile

Więc postanowiłyśmy w ten sposób poszukać ubogiej dziewczyny, z marnym skutkiem, niestety.

Próbujemy też oczywiście innych kanałów komunikacyjnych, ale na razie bez skutku.

P.S. A może to znak, że ta suknia ma poczekać na mnie? big_smile tongue big_smile

Więc, ponawiam prośbę, jeżeli znacie dziewczynę, której nie stać na zakup/wypożyczenie sukni ślubnej, proszę odezwijcie się na mój e-mail. smile

5

Widocznie ubogie dziewczyny nie kwapią się do zamążpójścia.
Lub ponieważ zaczyna się niedługo post i to nie jest  moment na szukanie sukni, te które planują ślub w Wielkanoc lub trochę później już suknie mają, nie czekały do ostatniej chwili.
Na pewno w końcu ktoś się znajdzie chętny, może niezbyt dużo osób widziało tę informację.
Gdybym ja miała suknię na zbyciu i chciała ją podarować to wywiesiłabym ogłoszenia w gablotkach przy kościele w jakiejś biednej okolicy, zapytała księdza o takie osoby, które dały na zapowiedzi i przygotowują się do ślubu. Wtedy jest największe prawdopodobieństwo, że ta osoba naprawdę jest uboga.

I jednocześnie zdarzyć się może, że mimo chęci z obu stron i spotkania darczyńcy z potrzebującym to suknia nie będzie pasować rozmiarem, długością.
Zastanowiłabym się też nad takim rozwiązaniem jak sprzedaż sukni po maksymalnej cenie jaką dałoby się za nią uzyskać i przekazanie pieniędzy na jakiś szczytny cel.
Lub tak jak sama sugerujesz niech będzie dla Ciebie. Jest suknia, zmobilizuj się aby jak najszybciej odbył się ślub zanim suknia wyjdzie z mody.

Tak na koniec to wielki szacun i za licytowanie dla WOŚP i za chęć przekazania sukni jako dar.

Kleoma napisał/a:

Jest suknia, zmobilizuj się aby jak najszybciej odbył się ślub zanim suknia wyjdzie z mody.

10/10 big_smile
Krejzi, musisz bardziej aktywnie na tych portalach big_smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » OGŁOSZENIA » Oddam ubogiej dziewczynie suknie ślubną wylicytowaną podczas WOŚP. :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024