hej, jakie meble kuchenne wam sie podobaja? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » hej, jakie meble kuchenne wam sie podobaja?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 36 ]

Temat: hej, jakie meble kuchenne wam sie podobaja?

jasne? czy ciemne?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-02-19 02:49:25)

Odp: hej, jakie meble kuchenne wam sie podobaja?

Zależy od wielkości kuchni na pewno.Teraz mam takie:
[nieregulaminowy link]
I wyglądają nieźle w małej kuchni w bloku

Ale niedługo wprowadzam się do domu,w którym kuchnia będzie spora i planuję takie:
[nieregulaminowy link]

--------------
Przypominam, że wklejanie linków do obcych stron internetowych, zwłaszcza o charakterze komercyjnym, stanowi naruszenie Regulaminu Forum. Z pozdrowieniami, Olinka
P.S. Meble ładne smile.

3

Jasne, zdecydowanie smile Są trudniejsze w utrzymaniu, ale powiększają optycznie kuchnię i w ogóle, przyjemniej w jaśniejszej kuchni..

4

Ja tez wolę jaśniejsze meble, najbardziej podobają mi się w stylu skandynawskim.

5

czyste ;D

6

ja tez wole jasniejsze,i to wcale nie prawda ze czesciej sie brudza,na ciemnych o wiele bardziej  widac kurz,i optycznie kuchnia wydaje sie mniejsza:P

7

Moim zdaniem nie ma znaczenia czy meble są jasne, czy ciemne, bo zarówno jedne, jak i drugie mogą być ładne - rzecz gustu i konkretnego modelu. Sądzę, że najważniejsze jest skomponowanie całości, czyli dobranie do nich właściwego koloru ścian, podłogi, dodatków. Często pojawiają się opinie, że ciemne meble optycznie pomniejszają pomieszczenie. Nic bardziej błędnego. Ja mam bardzo ciemne meble, ale białe ściany i duże, białe kafle na podłodze, kuchnia na pewno optycznie nie stała się mniejsza. Wręcz przeciwnie - doskonale pamiętam tę, którą urządzili poprzedni właściciele mieszkania, moja wydaje się znacznie większa. 

Obecna jest już trzecią (trzy razy się przeprowadzałam), ale do każdej zamawiałam meble w kształcie litery "L" i zawsze zabudowywaliśmy ścianę pod oknem. Dzięki temu w miarę kwadratowe pomieszczenie optycznie się powiększa, choćby dlatego, że środek pozostaje pusty, z kolei zabudowa równoległa, wzdłuż obu przeciwległych ścian, sprawia wrażenie znacznie węższej niż jest w rzeczywistości.

8

A ja sobie brązowe kupiłam w Agacie, ale brąz taki trochę jaśniejszy od wenge i nie powiem też fajnie wyglądają

9 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-04-22 19:37:34)

My kupiliśmy szare meble z połyskiem w spam. Wydaje mi się że niema reguły co do samego koloru bo jest on zależny od koloru ścian i oświetlenia pomieszczenia. Kiedyś, gdy wynajmowaliśmy mieszkanie miałam maleńką kuchnię bez okien. W takim pomieszczeniu raczej nic ciemnego by się nie sprawdziło. Teraz mamy 2 okna w kuchni przez co jest bardzo jasno, do tego jasne ściany więc białe szafki odpadały. Nieważne. Ja w każdym razie jestem zwolenniczką nowoczesnych, ciemnych mebli smile

10

Jasne z połyskiem górna część, a dolna - szare. Kuchnia obszerniejsza jakby więcej przestrzeni.

11

Ja mam w kształcie litery L z daszkiem u góry i w takiej jest mi bardzo wygodnie gotować. Nie trzeba zbyt dużo chodzić, wystarczy tylko obrócić się w odpowiednią stronę. Jeśli chodzi o kolor, to teraz marzyła by mi się szara w połyskiem, ale na razie nie ma szans.

12

Lou71.71 napisał/a:

Ja mam w kształcie litery L z daszkiem u góry i w takiej jest mi bardzo wygodnie gotować. Nie trzeba zbyt dużo chodzić, wystarczy tylko obrócić się w odpowiednią stronę. Jeśli chodzi o kolor, to teraz marzyła by mi się szara w połyskiem, ale na razie nie ma szans.

z jakim daszkiem u góry?

13

Summerka napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

z jakim daszkiem u góry?

Serio?
Mówiłam o kuchni. Literka L ma dwie ściany. Z daszkiem u góry to jakby C ale kanciaste ... Już?

14

Lou, a wiesz, że o to samo miałam zapytać big_smile, ale mnie Summerka uprzedziła. Niemniej teraz już wiem o co chodzi z tym daszkiem, choć wcześniej 'szłam' raczej w stronę czegoś, co znajduje się nad meblami lub na ich wysokości. Człowiek to się jednak całe życie uczy wink.

15 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-05-02 23:45:16)

Olinka napisał/a:

Lou, a wiesz, że o to samo miałam zapytać big_smile, ale mnie Summerka uprzedziła. Niemniej teraz już wiem o co chodzi z tym daszkiem, choć wcześniej 'szłam' raczej w stronę czegoś, co znajduje się nad meblami lub na ich wysokości. Człowiek to się jednak całe życie uczy wink.

Ściągnęłam od ciebie. To ty pierwsza nazwalaś swoją kuchnię w kształcie litery L ...., a że C nie jest kanciaste, a żadna inna litera nie przypomina tego kształtu, wiec poszłam twoim śladem. Wydawało mi się ważne i fajny taki kształt kuchni. Poprzednią miałam tylko przy jednej ścianie i na drugiej siedzisko i stół i było gorzej

16

Lou71.71 napisał/a:

Wydawało mi się ważne i fajny taki kształt kuchni. Poprzednią miałam tylko przy jednej ścianie i na drugiej siedzisko i stół i było gorzej

Zgadza się. To jest bardzo wygodne i estetyczne rozwiązanie, zwłaszcza, że dzięki niemu nawet w niewielkiej kuchni można upchnąć całkiem sporą ilość szafek, wygospodarować relatywnie dużo tzw. miejsca roboczego, czyli blatów, a przede wszystkim pomieszczenie wydaje się większe niż jest w rzeczywistości. Ja w każdym razie ten 'patent' bardzo sobie chwalę i jako sprawdzony konsekwentnie powielam.
Stołu już niestety nie udało mi się upchnąć, ale za to jedną ze ścian niemal w całości zagospodarowałam wiszącymi szafkami, które umieściliśmy na całej przestrzeni mniej więcej pół metra od podłogi aż do połowy metra od sufitu. Całkiem fajnie to wygląda, a przede wszystkim udało mi się upchnąć mnóstwo kuchennych naczyń i sprzętów, a całość wygląda wciąż lekko.
Ależ ja byłam z siebie zadowolona, kiedy tak sprytnie to sobie wymyśliłam cool.

17

Tyle jest rodzajów mebli że cięzko powiedzieć które bardziej się podobaja. Według mnie trzeba spojrzeć na pomieszczenie. W małej ciemnej kuchni raczej nie polecam ciemnych mebli bo zrobimy sobie "jaskinie" Białe pasują wszędzie zarówno do małych jak i dużych kuchni

18 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-05-27 21:02:39)

Mnie się jasne podobają ale nie białe. W połysku są ładne ale ciągle trzeba wycierać, dlatego wzięłam sobie w końcu w macie. Robiła mi na zamówienie firma SPAM, jakbyście szukali wykonawcy to ich serdecznie polecam. Kawał dobrej roboty odwalili, mam małą kuchnię i udało się dużo szafek umieścić. Wszystko mi się teraz mieści.

19

Ja zakochałam się w granatowych meblach kuchennych z drewnianymi blatami - cudowne smile

20

Nam podoba się klasyczna biała kuchnia z blatami drewnianymi. Moda przemija a klasyka jest zawsze modna i na czasie.

21 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-08-23 14:41:43)

Klasyka zawsze się obroni. Nawet w ciap! znalazłam ładny komplet mebli. Są bardzo nowoczesne, fronty bez ozdobników, a uchwyty montowane są na górnym brzegu drzwi, więc praktycznie nie zasłaniają szafki. Do tego mam też jasny blat, ale nie gładki - wybrałam coś imitującego kamień i jestem zadowolona.

22 Ostatnio edytowany przez marakujka (2019-09-08 23:58:56)

Najlepiej czerwone albo turkusowe plastyki ze sklepów typu ikea. Pięknie komponują się np. z warkoczami czosnku i takimi podobnymi tam słoiczkami, gliniakami i inną ceramiką. Stół też chętnie wymienię na blat a la barowy z wysokimi taboretami też a la barowe. W trakcie obiadów zawsze będę bać się że spadnę, a na pewno w każdym razie nie będę czuła się na nich w pełni komfortowo, no ale cusz... moda. Moda moda moda. :d)))

A poważnie to ciemnie i drewniane.

23

Mnie to się podobaja jasne fornirowane. Widac wtedy słoje w meblach. Front frezowanany nie jest gładki . Jasne powiększają pomieszczenie

24 Ostatnio edytowany przez R_ita (2020-12-28 00:44:20)

Znowu odkopuję temat, no ale ciekawy jest smile

Ogólnie bardzo podobają mi się surowe i nowoczesne kuchnie: czarne i matowe fronty bez uchwytów, czarne sprzęty łącznie ze zlewem, dorzucić wysoką zabudowę a'la szafa i beton za szkłem między szafkami... cudo, ale to takie niepraktyczne jest niestety i... drogie. Ale jako że rozglądam się powoli za meblami kuchennymi do mieszkanka, które za kilka miesięcy zajmę, a kuchnia tam jest malutka to jednak myślę, że zwykłe, proste, białe szafki wydają się najrozsądniejsze bo nie zdominują i nie zmniejszą optycznie tego pomieszczenia. Zostanie świeżość, lekkość i poczucie przestrzeni.

25

Najładniejsze moim zdaniem są meble takie w stylu industrialnym. Żadko spotykane w sieciówkach dlatego trzeba je zamawiać pod wymiar. Miałam wiele trudności, żeby znaleźć kogoś kto mi takie meble wykonana, aż trafiłam na Eterno- kuchnie na wymiar, tam nie boją się takich "ekstrawaganckich"  tematów. Zaprojektowali  i wykonali mi kuchnie z moich marzeń. Polecam wszystkim ten styl bo to kuchnia łatwa do utrzymania w czystości i bardzo funkcjonalna.

Najleprze mable kuchenne to takie które pasuja do pomieszczenia ,domu których nie trzeba wymieniać przez 10tki lat bo są zajebiszczo trwałe wystarczy je odmalowac, albo zeskrobac, albo zmienic uchwyty w zaleznosci od trendow. Najgorsze to takie ktorych nie mozna zmodyfikowac tylko jestesmy zmuszeni je wymieniac na nowe. I najwazniesze meble to meble maja nam sluzyc i sie podobac smile

27

Ciemne, najlepiej matowe i proste. Taki układ wygląda dla mnie najbardziej estetycznie, chociaż oczywiscie wymaga dobrego oświetlenia.

28

Na wymiar
+ idealne dopasowanie przestrzeni, nie ma luk nad pomiędzy itp lub konieczności stosowania maskownica
+idealne dopasowanie wnętrza do swoich potrzeb, masz takie rodzaje szafek szerokości wysokości itp jak. Sobie wymarzysz. Różnego rodzaju akcesoria do mebli kuchennych mozna przejrzeć sobie na przyklad tutaj https://www.belmeb.pl/kratka-wentylacyj … -c-35.html
+większy wybór kolorów frontow
+lepsza jakość i wykonanie
? Cena to zależy od fachowca i regionu i do jakiego marketu porównujemy. Ikea np przy gorszej jakości wyszłaby nas podobnie jak stolarz jak porownywalismy.
-to czas, w marketach jako że bazują już na gotowych modułach czeka się krócej
-w marketach z racji ograniczonego wyboru łatwiej się zdecydować

29

Przede wszystkim dużo szuflad, głębokich na produkty sypkie, przyprawy, makarony, mąki. Szafka na sztućce, łopatki drewniane, szafka z wysuwanymi pojemnikami na odpady, z przegroda na środki czystości do zmywarki, płyn do naczyń, dozownik do płynu wbudowany w zlewozmywak, szafka na garnki najlepiej taka która można wysunąć musi być duża i pojemna żeby zmieścić też pokrywki do garnków i patelnie. Dodatkowo można zrobić szafkę w zabudowie wysuwana na ekspres kuchenny, szafki pod sam sufit są zbędne, jeżeli jesteś osobą niska będziesz się wściekać za każdym razem jak będziesz potrzebować czegoś z góry, dlatego poszłabym w rozbudowanie dołu ewentualnie zrobić 2 małe szafeczki na górze na rzeczy sezonowe, jakieś wazy do zup, salaterki itp.I nie zagracać kuchni, nie trzymaj kilku kompletów talerzy, miliona łyżek, sztućców itp. Im mniej dziadostwa tym łatwiej utrzymać porządek. A jeszcze lodówka bo to też ważne, patrz na to żeby była pojemna, duże szuflady na warzywa, owoce, nabiał, trzymaj jedzenie w pojemnikach i układaj w lodówce to Ci pomoże utrzymać w niej porządek.
Zerknijcie sobie tez na stronę tego projektanta wnętrz z Krakowa https://marengo-architektura.com/ Jest tutaj wiele ciekawych pomysłow na wystrój.
https://marengo-architektura.com/wp-content/uploads/2014/04/kuchnia-300x300.jpg

30

Uwielbiam meble na wysoki połysk ale utrzymać je w czystosci to pogrom. Lepiej isc w mat badz drewno big_smile ja zamawialam z Meble Janas big_smile

31

Najlepsze są drewniane moim zdaniem.

32

Zdecydowanie ciemniejsze kolory, mniej się brudzą.

33

MarzenaP napisał/a:

Nie brudzą się mniej, jedynie mniej to widać.

34

Priscilla napisał/a:
MarzenaP napisał/a:

Nie brudzą się mniej, jedynie mniej to widać.

Ja lubie biale albo w szarym kolorze

35

Hej, chcę zrobić coś w klimacie vintage w mojej kuchni, ale nie jestem pewna, jak to zrobić, żeby było ładnie i praktycznie. Macie jakieś doświadczenia?

36

Vintage w kuchni to świetny pomysł, ale trzeba to dobrze przemyśleć. Zaczęłabym od kafelków – takie z małym wzorkiem albo w jednym intensywnym kolorze, jak oliwkowa zieleń, wyglądają pięknie. Meble też można łatwo przerobić – np. przemalować fronty na pastelowy niebieski albo kremowy i dodać uchwyty w retro stylu.

Sprzęty AGD w stylu vintage też są super – teraz sporo firm robi np. lodówki czy czajniki, które wyglądają jak sprzed lat, ale działają jak nowe. No i dodatki – puszki na kawę czy herbatę, stara waga albo emaliowane garnki. Ja korzystałam z tego poradnika: https://aranzacjawnetrz.com.pl/jak-urza … -wydaniu/, mega mi pomógł przy planowaniu.

Posty [ 36 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » hej, jakie meble kuchenne wam sie podobaja?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024