Jak to jest z tymi powrotami? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak to jest z tymi powrotami?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Jak to jest z tymi powrotami?

Zastanawiam się nad jedną sprawą. Może od początku, ostatnio zostawiła mnie (już) ex. Powodem rozstania było to, że kiedy u nas się źle działo, ktoś inny ją pocieszał. Nie doszło do zdrady fizycznej, co najwyżej emocjonalnej (choć również nie do końca). Żeby sprawa była jasna - ja nie chcę powrotu, nie po takim czymś.

Jednakże jak tak czytam sobie tutaj tematy, to strasznie często widzę, że ludzie, którzy zostawili/zdradzili drugą połówkę, chcą potem powrotu. Nie jest to kwestia dnia, czy dwóch, ale np. tygodnia, dwóch, trzech. Kiedy to się dzieje? Kiedy osoba porzucona doszła już do siebie po rozstaniu, a ex stał/stała się obojętny/obojętna.

I tego ni cholery zrozumieć nie mogę, gdyby płakali cały rok, to ex nie chcieliby wracać, natomiast, gdy już stajemy na nogi, nagle ex się budzą i chcą powrotu.. Wie ktoś może z czego to może wszystko wynikać? Czemu tak to się dzieje? Jakieś tajniki psychiki ludzkiej, czy coś?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Jak to jest z tymi powrotami?

Ponieważ nikt za bardzo nie chce wracać do płaczącego wraka, z którego strony czekają same pretensje i gorzkie żale. Gdy człowiek przejdzie żałobę po związku, zaczyna zachowywać się już normalnie (o ile oczywiście nie dochodzą inne poważne problemy), tzn. znowu jest radosny, pełny życia, już nie rozpamiętuje i nie żąda wyjaśnień. Dlatego chcą wracać: bo może jeszcze coś czuje, a nie będzie przykrych konsekwencji.
Druga sprawa, że po pewnym - do końca nieokreślonym - czasie ta super kochanka/kochanek jednak już nie jest taka(-i) super, okazuje się człowiekiem z krwi i kości i problemami, często nowymi, z którymi zdradzaczom nie chce się chrzanić. Dlatego chcą wrócić na stare śmieci, bo humorki ex są przynajmniej znane i są do nich przyzwyczajeni.

3

bo po jakimś czasie mija zauroczenie nowym partnerem i okazuje się że ten stary był jednak "fajniejszy".

4

Hmm... postaram się odpowiedzieć Ci przez pryzmat swojego związku.  Pierwsze rozstanie i mieliśmy po 20-21 lat.  Ona kogoś poznała i usłyszałem, że nie pasujemy do siebie dziś, ale nie zamyka przyszłości przed nami bo jestem taki cudowny i kochany :-).  Po pięciu miesiącach wróciliśmy do siebie i powiem Ci nie było łatwo,  na początku górowała u mnie chęć zemsty i odegrania się za jej przeszłość, ale z czasem mi to przeszło. Potem piękne i sielankowe lata aż do ślubu i dwa lata małżeństwa i znów się w niej coś obudziło czego nie potrafię nazwać. Teraz perspektywa rozwodu ciągle wisi nade mną.  Czy warto było wrócić? Dziś mogę powiedzieć, że nie bo związałem się z Kobietą która zawsze ma chęć sprawdzenia czy gdzieś indziej nie będzie jej lepiej.  Głupie są nasze uczucia, bo ja wciąż Kocham swoją żonę tylko w przeciwieństwie do poprzedniego rozstania ja już nie chcę powrotu i chęci naprawienia wszystkiego tego co mi wyrządziła.

A co teraz robię by nie myśleć? Kiedy się rozstaliśmy... nic nie robiłem. Chociaż nie... był tylko taki krótki moment że nic nie robiłem. Oczywiście najłatwiej było rzucić się w wir pracy co ochoczo zrobiłem bo uwielbiałem swoje zajęcie. Spędzałem tam całe dnie. Zacząłem pisać bloga, wróciłem do fotografii (miałem ją na studiach i kompletnie zarzuciłem po 2 latach), trochę udzielałem się Tutaj. Zabrzmi to irracjonalnie, ale problemy innych pochłaniały mnie bardziej niż moje własne. Nie miam czasu ani sily myśleć o swoim problemie kiedy przez cały dzien czytałem i odpowiadam na problemy innych.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak to jest z tymi powrotami?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024