Gdy on kocha byłą... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Gdy on kocha byłą...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez KasiaKasiaKatarzyna (2017-01-29 23:17:49)

Temat: Gdy on kocha byłą...

Zacznę od tego, że temat zakładam głównie ze względu na dyskusję i "rozpracowanie psychologiczne" całego tematu, ponieważ niestety jest mi bliski.

Aktualnie jestem sama, ale przerobiłam dwa związki gdzie facet kochał była. W pierwszym nie byłam niczego świadoma i zresztą nie byłam wyczulona na to , że on wspomina coś o byłej, byłam bardzo młoda i w głowie mi się nie mieściło, że można z kimś być a kochać kogoś innego. Im dłużej w tym związku byłam tym bardziej zaczęła mi uwierać ta była, zaczynałam się porównywać, wchodzić na jej profil, porównywać czy dla niej on robił tak wiele jak dla mnie itp. Na koniec zwiazku sam mi powiedzial ze on non stop  o niej mysli. W drugim przypadku to samo, dowiedzialam sie na koniec. Bylam zla , czlowiek ma poczucie zmarnowanego czasu. Dlatego podaju tu:

Moja osobiste sygnały ostrzegawcze, że on kocha ex.

1. Mówi o niej , wspomina. A szczególnie , gdy mówi źle bądź rozmowa o niej sprawia, że on automatycznie się denerwuje. To znak, że emocje wciąż buzują. Nie ma miłości bez nienawiści i odwrotnie. Dobrym sposobem jest dosłownie zapytanie o nią (gdy czujemy, ze on mysli o niej) i zobaczenie reakcji. Oczywiscie z reguly on bedzie sie wypieral, ale jesli zobaczymy w nim silne emocje, jest cos na rzeczy.

2. Jeżeli porównujesz się z jego ex i czujesz się gorsza. Sama nie wiem czemu czujesz sie gorsza , ale jednak ( mimo, ze wiesz iz jestes fizycznie ladniejsza i tak masz kompleks nizszosci). Po prostu wyczuwasz jego mysli.

3. Tu dziwny symptom. Gdy od poczatkow znajomosci czujesz jakby on Cie kochal. Jest to dziwne znacie sie tak krotko, a on zalewa Cie uczuciem , czujesz sie bosko. Czesto jest tak , ze on przelewa milosc do niej na Ciebie. Doslownie przytulajac Cie moze myslec o niej. Sad but true.

4. Mowi do Ciebie jej imieniem. Ok mozna sie przejezyczyc , jesli od rozstania z nia minelo max 3 mies. Ale jesli nie sa razem rok a on dalej myli imiona oznacza tot ylko to, ze on w glowie, pamieci ciagle rozpamietuje sytuacje z nia zwiazane. Wspomina ja , jej imie autoamtycznie tez. Naprawde jeslli minelo duzo czasu od rozstania a on myli imiona to sie nie łudź...

5. Jesli chcesz go sprawdzic dobrze jest wziac go "pod siusie". Przy winku, szczera rozmowa, wyzalic sie najpierw o sobie jakas niby intymna rzecz, powiedziec nawet "wiesz ja jak bylam z Adamem pozniej dluzi czas wspomienia wracaly, wiesz to naturalne blebleble" " Dziwie sie tobie, tyle czasu byles z Anka, przeciez musialo was cos laczyc, nie myslisz o niej czasem?" "jesli on powie no czasami tak" udac , ze was to nie boli i pytac dalej , tak jakby to bylo naturalne, przeciez rozmaiwacie jak przyjaciele. faceci lubia gadac o tych bylych za ktorymi tesknia wiec calkiem mozliwe , ze sam wszystko wyspiewa, gdy udasz niewzruszoną.

A wy macie jakies spoby na sprawdzenie tego? jakies doswiadczenia w tym temacie? Jak uwazacie, ze trzeba postapic - wiac, czy moze znacie sposob, aby on zapominial i myslal tylko o was? Spostrzezenia?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Gdy on kocha byłą...

Cześć,

Spostrzeżenia nawet trafne.

Słyszałam kiedyś takie zdanie: " O ludziach powinno mówić się albo dobrze albo wcale". To samo powinno dotyczyć byłych partnerów. Jeśli mówi źle, znakiem tego, że nie jest mu obojętna ta osoba, nie przepracował lekcji. Jak dobrze i przesładza- najprawdopodobniej tęskni, bo został porzucony lub sam za późno zrozumiał, co stracił.

Moim zdaniem ludzie, którzy wiążą się i wciąż przeżywają swój stary związek, ranią i siebie, i przede wszystkim nowego partnera. Żyją przeszłością, zamiast skupić się, na tym, kogo spotykają teraz. Tylko, że świat karze nam wszystko szybko: seks na pierwszych randkach- to wiąże ludzi, potem ciężko się wyplątać, pojawiają się deklaracje i problemy. Wmówiono nam, że klin klinem. Nieprawda.

Wszystko ma swój czas. Dlatego związki trwają i się kończą. Z jednymi nam po drodze na dłużej, z drugimi nie.

Była, powinna istnieć w życiu, nie może to też być temat tabu, bo to świadczy o kompleksach nowej partnerki. Jednak była nie może być wyznacznikiem poprawności relacji, punktem odniesienia, porównywania czegokolwiek.

Dlatego ludzi, którzy nie przepracowali poprzednich relacji, a wikłają się w nowe, po prostu nie rozumiem. Dlaczego ulegają modzie, że nie mogą być sami i dojść ze sobą do ładu?

Ja jakoś od lat, nie mogę się wyleczyć z uczucia do mojej pierwszej miłości i nie pakuję się w związki. Po prostu, mężczyźni wiedzą, że poza przyjaźnią, nic więcej ode mnie nie mogą dostać. Gram uczciwie.

Ja bym te wspominki kwitowała dosadnie: "Misiaku, a czy Ty chcesz być też moim dobrym wspomnieniem, czy chcesz cieszyć się czymś trwałym?"
albo tak: " Nie wiedziałam, że jesteśmy w trójkącie: Ja, Ty i On/Ona" lub też: "Nie wiedziałam, że nie dostałam pozwolenia od Niego/Niej, by z Tobą być".

Krótko, stanowczo, bez certolenia się. Albo paczka pełna cukierków(obecna relacja) albo puste opakowanie (po dawnym związku).

3

Hej.. też założyłam wątek o tym, wiec z góry przepraszam. Już nie wiem sama. Życie mam
Paranoje czy moja intuicja cały czas powtarza mi, że powinnam od niego uciekać . Czy jest jakaś gotowa odpowiedź czy on do niej coś czuje? Mój chłopak po rozwodzie pisze z nią i się żali. Mówi, ze z głupoty i wścieka się jak ja reaguje tak negatywnie na każdy SMS do niej. Przecież On nic złego nie robi i kocha mnie. Powtarza to bez końca, nie wiem czy jest troskliwy czy udaje takiego.

Straciłam pracę a on wtedy się wydarł, że wszystko przeze mnie. Ze ze mną jest coś nie tak, a miał takie ułożone życie . Zrezygnował z wszystkiego dla mnie, a ja nie potrafię się ogarnąć. Nigdy wprost nie porównał mnie do niej, ale nazywa mnie tak jak ja.... czuje się taka rozbita, nie wiem czy czuje coś do mnie czy do niej. Jak to sprawdzić by mieć odpowiedź na 100%

4 Ostatnio edytowany przez T-28 (2017-03-03 01:54:56)

Rozbita, samo pisanie z byłą jeszcze o niczym nie świadczy - zależy _co_ pisze, a nie że pisze w ogóle. Ja z moją wieloletnią byłą mam w miarę regularny kontakt smsowy i telefoniczy, wspólnie podjęliśmy decyzję o rozstaniu, bo się wypaliło, ale nie było żafnego gniewu i żalu po obu stronach, więc utrzymujemy przyjacielski kontakt. Nie kocham jej, ona nie kocha mnie. Po prostu czasem lubimy ze sobą pogadać i tyle.

Dlatego sam kontakt z byłą jeszcze nie świadczy o jakimkolwiek uczuciu. Być może żadnego uczucia tu nie ma.

5 Ostatnio edytowany przez lukas25 (2017-03-03 02:42:29)

Nie ma żadnego sposobu. To że ktoś myśli o ex i dalej ją kocha to spore utrudnienie dla Waszej relacji, ale jest też wiele innych czynników, które decydują o tym czy warto pozostać w takiej relacji czy nie.
Odpowiedz sobie na pytania, czy Twój chłopak się starał? czy czułaś, że zależało mu na znajomości z Tobą? aż w końcu, czy traktował Cię jako kogoś przy kim nie czuje się samotny, czy może chce stworzyć coś więcej, tylko potrzebował czasu? czy chciał wrócić do byłej, czy po prostu ją kochał, ale próbował zamknąć ten etap? I czy uczucie do byłej było faktycznie tak silne, że utrudniało Wasz związek?

Wiesz, nawet największe uczucie z upływem czasu blednie, jeśli tylko chcemy by tak się stało. Pytanie tylko jak on patrzył na Waszą znajomość- jeśli byłaś tylko "zapchajdziurą" to dobrze zrobiłaś. Natomiast, jeśli miał nadzieję, że coś z tego będzie, to może za szybko go odrzuciłaś.

6

Jasne, wiem, ze pisanie z kimś to nic złego. Nawet z była, sama mam kumpla i czasem sobie słodzimy. Ale wiem, ze ma żonę i ją kocha, szanuje Go za to. Poza przyjaźnią nic Nas nigdy nie łączyło. Ale ja nie pisze do Niego, ze tęsknie, tylko przy Tobie czułem się szczęśliwy, mieliśmy swój kod... a mój chłopak tak pisał... po seksie ze mną, pisał do Niej, ze tęskni!!! To bolało, chociaż twierdził, ze kocha. Moim rodzicom zadeklarował Nasza wspólna przyszłość... ale ja boje się przyszłości przy Nim... nie czuje gruntu i wciąż zastanawiam się kiedy znowu napisze. Do Niej... czy wtedy jak sobie coś przypomni, czy jak się pokłócimy...

7

Rozbita31 napisał/a:

Ale ja nie pisze do Niego, ze tęsknie, tylko przy Tobie czułem się szczęśliwy, mieliśmy swój kod... a mój chłopak tak pisał... po seksie ze mną, pisał do Niej, ze tęskni!!! To bolało, chociaż twierdził, ze kocha. .

Nie ma już nawet większego znaczenia jaki był powód ich rozstania, przecież treści tych sms-ów mówią wszystko. Jesteś substytutem i fakt, że godzisz się na taki układ, trąci trochę desperacją.

8

Rozbita31 napisał/a:

Jasne, wiem, ze pisanie z kimś to nic złego. Nawet z była, sama mam kumpla i czasem sobie słodzimy. Ale wiem, ze ma żonę i ją kocha, szanuje Go za to. Poza przyjaźnią nic Nas nigdy nie łączyło. Ale ja nie pisze do Niego, ze tęsknie, tylko przy Tobie czułem się szczęśliwy, mieliśmy swój kod... a mój chłopak tak pisał... po seksie ze mną, pisał do Niej, ze tęskni!!! To bolało, chociaż twierdził, ze kocha. Moim rodzicom zadeklarował Nasza wspólna przyszłość... ale ja boje się przyszłości przy Nim... nie czuje gruntu i wciąż zastanawiam się kiedy znowu napisze. Do Niej... czy wtedy jak sobie coś przypomni, czy jak się pokłócimy...

Wszystko wskazuje na to, że robisz za plaster na rane ...

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Gdy on kocha byłą...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024