Jak się podnieść po rozstaniu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak się podnieść po rozstaniu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Jak się podnieść po rozstaniu?

Witajcie
Otóż wczoraj  widziałem na własne oczy  ( tj. 15.01.17r.)   jak Moja była dziewczyna migdaliła  się z innym chłopakiem. Minęły zaledwie nie całe 2 tygodnie a ona już kogoś znalazła.  Kiedyś to naprawdę Mnie kochała, tak samo jak i Ja ją kocham. Ona ma 18 lat , Ja 21. Jak Sobie poradzić w takiej sytuacji? Dodam że nie odzywamy się  ponad tydzień, w ogóle się nie interesuje itp. Co zrobić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak się podnieść po rozstaniu?

Skoro się rozstaliście to co Cię to obchodzi?
To jak się zachowuje to tylko o niej świadczy

3 Ostatnio edytowany przez tomus19.95 (2017-01-16 15:34:46)

staramalenka86 napisał/a:

Skoro się rozstaliście to co Cię to obchodzi?
To jak się zachowuje to tylko o niej świadczy

Główny temat dotyczy  jak mam się po tym podnieść? A nie co Mnie to interesuje co ona robi. Proszę Czytać uważniej.  Proszę również o poradę

4

Gdyby Cię nie interesowało co ona robi, to nie zwracałbyś uwagi na to, że ona migdali się z innym chłopakiem.

Staraj się nie taplać w rozpaczy.
Zajmuj się czymś, czy masz znajomych, którzy mogliby Cię wspomóc w tych trudnych chwilach ?
Unikaj kontaktu z nią, jeśli to na Ciebie źle działa.
Zawsze świetnym wyjściem jest też aktywne spędzanie czasu, sport, wyjścia, zajęcia.

5

Mi pomogło wspólne wiwisekcjonowanie relacji.

6

IsaBella77 napisał/a:

Gdyby Cię nie interesowało co ona robi, to nie zwracałbyś uwagi na to, że ona migdali się z innym chłopakiem.

Staraj się nie taplać w rozpaczy.
Zajmuj się czymś, czy masz znajomych, którzy mogliby Cię wspomóc w tych trudnych chwilach ?
Unikaj kontaktu z nią, jeśli to na Ciebie źle działa.
Zawsze świetnym wyjściem jest też aktywne spędzanie czasu, sport, wyjścia, zajęcia.

Staram się właśnie nie myśleć o tym co ona robi, ale boli Mnie to że  Ja tak nie raz latam jak piesek a ona Sobie wychodzi z koleżankami i jakimś chłopakiem. Jeszcze dzisiaj ją  widziałem to specjalne skręcila w inną  stronę,  nie wiedziałem że  jak się kogoś tak bardzo kochało to później ma się go gdzieś!  Tzn. znajomi mają  mi za złe że  gdy ona była to do nich nie wychodziłem, wychodzę do nich ale też pracują. Starają mi się pomóc w tej sytuacji, ale nie wiedzą jak bo sami się po Mojej byłej dziewczynie tego nie spodziewali. Wychodze jedynie do nich w weekend. Ale gdy myślę Sobie ze ona ma Mnie serio gdzieś to strasznie nad Sobą  ubolewam... Nie wiem jak mam z tym Sobie poradzić. Do pracy wracam za 2 tyg dopiero i tak to Siedzę w domu.

7

Ty tak na serio z tym "Moja" "Ja" "Mnie"?

8

_v_ napisał/a:

Nie rozumiem podtekstu.

Prawda jest bolesna, ale ona cie nie kochała. Miałem podobnie, piękne słówka, czułości, a potem 2tygodnie i wszystko się rozwalilo. Jeżeli od razu kręci z innymi tzn, że nie ma szacunku do ciebie ani tym bardziej siebie. Najlepsza rada - dużo rozmawiać z innymi ludźmi, zająć się hobby. Ja np ćwiczę na siłowni , czytam książki, gram na komputerze itd. Wysiłek fizyczny likwiduje stres i poprawia samopoczucie. Polecam spróbować smile
I pod żadnym pozorem nie siedzieć, myśleć co u niej. Wiem, że łatwo się mówi, ale rozmowy z innymi osobami nawet przez Neta pozwalają zająć myśli.

10

tomus19.95 napisał/a:
_v_ napisał/a:

Nie rozumiem podtekstu.

nie ma żadnego podtekstu.
piszesz zaimki duża litera? rozumiem "Ty" "Ciebie", czyli w odniesieniu do innej osoby. Ale do siebie? To jakas nowa moda? Bo ostatnio coraz częściej to zauwazam. Czy to taki objaw ogromnego szacunku do samego siebie?

11 Ostatnio edytowany przez tomus19.95 (2017-01-17 13:10:26)

zatroskany internauta napisał/a:

Prawda jest bolesna, ale ona cie nie kochała. Miałem podobnie, piękne słówka, czułości, a potem 2tygodnie i wszystko się rozwalilo. Jeżeli od razu kręci z innymi tzn, że nie ma szacunku do ciebie ani tym bardziej siebie. Najlepsza rada - dużo rozmawiać z innymi ludźmi, zająć się hobby. Ja np ćwiczę na siłowni , czytam książki, gram na komputerze itd. Wysiłek fizyczny likwiduje stres i poprawia samopoczucie. Polecam spróbować smile
I pod żadnym pozorem nie siedzieć, myśleć co u niej. Wiem, że łatwo się mówi, ale rozmowy z innymi osobami nawet przez Neta pozwalają zająć myśli.

Wydaje mi się że  od tych kłótni od dłuższego  czasu uczucie się do niej wypaliło do Mnie ( dokładnie od 12 tygodni). Te ponad 2 lata były naprawdę  najpiękniejsze i nie mogę w to uwierzyć że już naprawdę Mnie nie kocha. Nie wiem jak się z tym pogodzić, od półtora tygodnia staram się lecz to nie wychodzi gdyż  jak idę załatwić jakąś  sprawę to przechodze  przez to miejsce gdzie byliśmy, bo innej drogi nie ma i zalaczaja  się wspomnienia. Nie chce mi się w to wierzyć że ona nie będzie żałować po czasie. Staram się o niej nie myśleć, no ale jak Ją zobaczę z innym to juz  jest ze Mnie totalny wrak od środka.

12

Poradźcie coś ? smile

13

tomus19.95 napisał/a:

Tzn. znajomi mają  mi za złe że  gdy ona była to do nich nie wychodziłem, wychodzę do nich ale też pracują

Nic nie poradzę tobie a być może jeszcze pogrążę.
Masz teraz nauczkę i doświadczenie na przyszłość żeby nie czepiać się jak rzep psiego ogona jednej osoby bo może przyjść taki moment, że cię ten "piesek" odczepi jednak i obudzisz się nie dość, że z ręką w nocniku to jeszcze z pretensjami znajomych.

14

On-WuWuA-83 napisał/a:
tomus19.95 napisał/a:

Tzn. znajomi mają  mi za złe że  gdy ona była to do nich nie wychodziłem, wychodzę do nich ale też pracują

Nic nie poradzę tobie a być może jeszcze pogrążę.
Masz teraz nauczkę i doświadczenie na przyszłość żeby nie czepiać się jak rzep psiego ogona jednej osoby bo może przyjść taki moment, że cię ten "piesek" odczepi jednak i obudzisz się nie dość, że z ręką w nocniku to jeszcze z pretensjami znajomych.

Szkoda.. To już nie wiem co robic.

15

Zerwij kontakt, wykasuj zdjęcia. Usuń ją ze swojego życia. Postaw na własny rozwój. Z czasem minie i wyciągniesz z tego związku lekcje na całe życie

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak się podnieść po rozstaniu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024