Postrzeganie piękna z punktu widzenia różnych kobiet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Postrzeganie piękna z punktu widzenia różnych kobiet

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Postrzeganie piękna z punktu widzenia różnych kobiet

Interesuje mnie kobieca opinia (albo i męska też - po prostu jakakolwiek) na taki temat: jeżeli najmocniej (tak mi się wydaje) widzę zainteresowanie ze strony kobiet, które mi się nie podobają to czy to oznacza, że traktują mnie jako łatwiejszy cel czy jak?

Czy kobiety brzydkie i ładne mają podobny gust czy też dobierają wedle swojej własnej oceny swojej osoby?

Mnie interesują tylko ładne ( plus oczywiście charakter, ale to oczywiste) choć miałem romans z koleżanką, którą uznałbym za taką w miarę ok, choć większość moich kumpli (Ci z ładnymi żonami, dziewczynami, Ci przystojni jak i brzydcy) sama by ją "zaliczyła" i to ewidentnie było widać i nawet słychać. Jeden kumpel, który się do niej ślinił nawet do mnie wywalił "nawet nie startuj i tak nie masz szans". Co ciekawe nigdy przy nich nie okazywałem w stosunku do niej zainteresowania, mimo tego iż to w zasadzie ona mnie "poderwała" i zaciągnęła do łóżka.

Nie ukrywam, nasłuchałem się mnóstwa komplementów ale jakoś tak mało mi wiary w siebie, a zbudowana ona jest na niestabilnym podłożu (tzn jak dostaje komplementy to jakby mi ktoś nalał paliwa i wierze w siebie, a po pewnym czasie to paliwo się kończy i przychodzi brak pewności).

Może to spowodowane jest rozstaniem po długim związku, gdzie moja ex dziś jest blisko ołtarza, a ja ciągle sam? Co ciekawe moje koleżanki jak zobaczyły mojego "następce" zareagowały tylko słowami "eeeeeeeeee?" , "bleeee", "serio?" itp.

Ale interesuje mnie głównie te pierwsze dwa akapity. Jak to jest?

Dziękuję za każdą odpowiedź.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Postrzeganie piękna z punktu widzenia różnych kobiet

A czy ty jak widzisz ladna kobiete, to traktujesz ja jako latwiejszy cel, jesli ona toba jest zainteresowana? Jesli chodzi Ci tylko o seks to moze tak, jesli o zwiazek to oprocz wygladu wazny jest rowniez charakter. Czy brzydka, czy ladna wiekszosc dziewczyn tak mysli.

3

dobieraja wedlug wlasnej osoby??? czlowieku spojrz na swiat ile razy ktos ladny naszym zdaniem jest z kims brzydkim naszym zdaniem, Nie ma osoby ktora by podobała się kazdemu. Dla ciebie brzydka dziewczyna to dla innej osoby jest najpiekniejsza.

4

PATELNIA napisał/a:

Interesuje mnie kobieca opinia (albo i męska też - po prostu jakakolwiek) na taki temat: jeżeli najmocniej (tak mi się wydaje) widzę zainteresowanie ze strony kobiet, które mi się nie podobają to czy to oznacza, że traktują mnie jako łatwiejszy cel czy jak?

Po tym co tutaj napisałeś, nie potrafię sobie nawet wyobrazić jak zaje***** przystojny jesteś, skoro cieszysz się jakimkolwiek powodzeniem. big_smile

PATELNIA napisał/a:

Czy kobiety brzydkie i ładne mają podobny gust czy też dobierają wedle swojej własnej oceny swojej osoby?

Brzydkim kobietom zanika gust, żeby codzienne zmagania z lustrem nie były tak traumatyczne. c:

Troll czy nie troll - oto jest pytanie. xd

5

Iris7 czemu troll? Normalne pytanie zadałem, które mnie frapowało.

Nigdzie nie pisałem, że charakter nie ma znaczenia. Po prostu mi chodziło o to, czy wy i np. wasze koleżanki macie w większym % zbieżne gusta.

6

PATELNIA napisał/a:

Iris7 czemu troll? Normalne pytanie zadałem, które mnie frapowało.

Nigdzie nie pisałem, że charakter nie ma znaczenia. Po prostu mi chodziło o to, czy wy i np. wasze koleżanki macie w większym % zbieżne gusta.

O gustach sie nie dyskutuje, kazdy ma swoj:)

7

Brzydkie kobiety szukają sobie brzydkich mężczyzn, żeby nie uciekli do ładnych kobiet i żaby ładne i piękne na nich nie leciały big_smile natomiast piękne kobiety szukają pięknych mężczyzn,żeby się przy nich ładnie prezentować smile

8 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2017-01-15 20:01:39)

PATELNIA napisał/a:

Niekoniecznie, choć nie jest to w 100% wykluczone. Trudno powiedzieć czy to działa na takiej zasadzie, że jak kobieta jest brzydka to ten co średni dla pięknej, czy ładnej, będzie dla niej o punkt/kilka wyżej z racji jej brzydoty. Ty wychodzisz z założenia, że jak kobieta jest brzydka, to tego samego mężczyznę co średnia oceni jako średniego, a piękna jako brzydkiego, ona oceni jako pięknego (że niby wg Twojego podejrzenia im kobieta 'niżej' jeśli chodzi o własną urodę, tym większa szansa że z jej 'punktu' on zda się urodziwszy), ale trudno mi powiedzieć czy to tak działa.

Wydaje mi się jednak że niezależnie od 'ładności własnej' konkretnej kobiety - podobny. Z tym że nie każda może sobie pozwolić na takiego jakiego chce + istnieją pewne rozbieżności w elementach uznawanych za najatrakcyjniejsze co spowodowane jest m.in. skojarzeniami, czy może nawet wrodzonymi upodobaniami(?).

Słyszałam taką teorię, że kobiety lecą na tych mężczyzn, którzy wydają im się według ich własnego gustu 'wyżej' od nich, z tym że to 'wyżej' nie musi mieć ze stanem faktycznym zbyt wiele wspólnego, a mężczyźni z kolei na kobiety 'wyżej', i 'tak samo', a czasami nawet o punkt/dwa 'niżej' (oczywiście według ich własnego gustu). Podobno kobieta nie jest w stanie pragnąć/zakochać się w mężczyźnie na tym samym poziomie co ona (oczywiście wg jej gustu), a tym bardziej 'niżej', ale co innego kwestie faktycznego pragnienia/zakochiwania się, a co innego to co piszesz, czyli traktowanie jako łatwiejszego celu. Piszę to raczej jako ciekawostkę.

Jeszcze raz dla jasności - to że akceptują Cię/są Tobą zainteresowane kobiety brzydsze, NIE oznacza koniecznie że sam urodą nie grzeszysz.

Jeśli coś jest w moim poście niezrozumiałe, to proszę o wskazanie fragmentu.

9

Mnie zawsze interesowali mężczyźni inteligentni ,dowcipni (najlepiej sarkastyczni) ,a jak się później dowiadywałam od koleżanek -niekoniecznie podobający sie większości.
P.S. Tak -jestem ładna i złośliwa wink

10

PATELNIA napisał/a:

Mało interesująca wizualnie osoba nie będzie podbijać do osiedlowego księcia, bo się ośmieszy. Więc wybiera sobie na cel kogoś, komu "da radę", ale wciąż na tyle interesującego, by się nie brzydzić.

Tak, jesteś łatwiejszym celem, ale czy to źle? pięknym księciem jest jeden na tysiąc. Nie chcesz chyba sam siebie przekonywać, że nim jesteś?

11

WaltonSimons napisał/a:
PATELNIA napisał/a:

Tak, jesteś łatwiejszym celem, ale czy to źle? pięknym księciem jest jeden na tysiąc. Nie chcesz chyba sam siebie przekonywać, że nim jesteś?

Nie możesz być pewny, że on jest 'łatwiejszym celem', równie dobrze to zainteresowanie (czy tam akceptacja jego zainteresowania) ze strony brzydszych kobiet może być przypadkiem. Nie widząc kogoś na oczy (jak Ty autora) nie można stwierdzać takich rzeczy z całkowitą pewnością.

12

W zasadzie mogę się zgodzić z WaltonSimons, ale dla mnie pytanie Autora opiera się na fałszywym założeniu.

Uroda jest bowiem subiektywna. Do własnej urody mam stosunek taki dość sceptyczno-obojętny - wyglądam ok., proporcje sylwetki w porządku, umiem się ubrać i umalować, cera miewa gorsze i lepsze dni, ale ogólnie jestem raczej ładna - na tym samym poziomie, co każda dziewczyna bez jakiść natychmiast rzucających się w oczy defektów. Moja psiapsióła ma faceta, o którym intelektualnie wiem, że jest naprawdę przystojny, widzę powody, dla których on się podoba i psiapsiółce i wielu innym kobietom.  Usuwając na chwilę z równania moją psiapsiółę (bo zajętego nie dotykam z zasady) i tak bym do tego gościa nie podbijała. Nie dlatego, że uważam się za mniej ładną niż on jest przystojny - tylko dlatego, że mnie jego typ przystojności w ogóle nie grzeje.

Z kolei zdarzyło mi się też parę razy, że zaczepiali mnie faceci zupełnie dla mnie fizycznie nieatrakcyjni - czy uważali mnie za równie nieatrakcyjną? Być może. A może właśnie uznawali mnie za atrakcyjną, bo przecież ludzie w naszym mniemaniu nieatrakcyjni raczej nie inspirują nas do podrywu? Nie mam pojęcia. Po prostu, jak do mnie podbija ktoś, kto mi się nie podoba (nie tylko fizycznie), to go grzecznie spławiam i specjalnie się nad tym nie zastanawiam. Sama z kolei zwracam uwagę na facetów, którzy mi się podobają i nie oceniam przy tym, jak moja uroda wypada przy ich urodzie.

13

Określanie poziomu swojego 'wizualu', po tym komu się podobamy jest najczęściej bardzo zwodnicze. Jak ktoś nie potrafi sam stając przed lustrem stwierdzić czy jest źle/średnio/dobrze/bardzo dobrze, to tym bardziej nie powinien się bawić w takie sposoby.

14

Ciekawa dyskusja się wywiązała. Niektóre poglądy są zbieżne z moimi jak tak się zastanowiłem.

Mój problem chyba ciągle polega na tej samotności i braku otwartości na nowy związek. Sam stojąc przed lustrem nie mam ze sobą problemów - uważam, jest dobrze. Za księcia się nie uważam, raczej jestem z tych skromniejszych (ale też bez przesady - wiadomo).

Sam temat mnie głównie interesuje od strony czysto psychologicznej.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Postrzeganie piękna z punktu widzenia różnych kobiet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024