Jak prawidłowo randkować? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak prawidłowo randkować?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: Jak prawidłowo randkować?

Cześć i czołem. Piszę ten temat z prośbą o wytłumaczenie jak to z wami kobietami jest, przerobiłem sporo materiału w sieci i w realu, ale niestety ciągle to samo. Dobra do sedna.

Poznaję dziewczynę, zapraszam ją na spotkanie ona owija w bawełnę, pisze nie mam czasu, nie wiem kiedy będę wolna, mam dużo spraw itd. Olewać całkowicie czy dać szansę za jakiś czas.?

Niektóre dziewczyny o zgrozo pisały mi, że jak idziemy na 1 randkę to od niej zaczyna się związek...  więc wziąłem to do siebie tak po części i jak chciałem umówić spotkanie z kolejną to użyłem słowa niezobowiązująca kawa, luźna kawa, luźne spotkanie, koleżeńska kawa niestety tutaj też nie pasuje najczęściej tym dziewczynom nie umówiliśmy się.

Często jak chodziłem na 1 randkę to nigdy z założeniem, że to będzie ta jedyna czy coś w ten deseń jednak dwie z nich były strasznie uparte, bo po randce nie odezwałem się przez około 4 dni napisałem ska co słychać itd brak odpowiedzi... a wcześniej mówiły, że chce chłopaka, bo nikt jej nie chce itd. za szybko, ja wtedy myślałem, że jak mi się nie podoba dziewczyna nie ma chemii to mimo wszystko zostaniemy na takim koleżeństwie, a tu cisza jak makiem zasiał...

Drogie Panie jak wy interpretujecie spotkanie z facetem? jakie wam podobają się słowa żeby zachęcić do spotkania?

Odp: Jak prawidłowo randkować?

Jeśli panna wykręca się, że nie ma czasu i nie wie, kiedy go będzie miała, to najzwyczajniej w świecie nie chce się umówić z Tobą i ja bym dała spokój.

To, że panna mówi, że chciałaby mieć chłopaka nie oznacza, że akurat z Tobą chciałaby być. I nie każda jeśli "nie pyknie" ma ochotę pozostać na stopie koleżeńskiej, większość jednak ma swoje towarzystwo i niepotrzebny jest kolejny znajomy.

Co do słów, to każdy lubi co innego. Ja np. lubię uprzejmość, jeśli ktoś mnie zaprasza pisemnie, to zwracam uwagę na znajomość podstawowej ortografii. Prócz tego, oczywiście, musi mi się podobać wizualnie. To tyle.

3 Ostatnio edytowany przez dziewan (2017-01-12 19:10:53)

Luz tym razem tutaj postanowiłes założyć temat ?
A nie boisz się że znowu przyjdzie Elle i zabawa zacznie się od nowa ?
Oj stary Ty naprawdę jesteś unikalny wink

4

Elle niestety zbanowali sad szkoda, bo była jedną z moich ulubionych forumowiczek big_smile

Zgadzam się z Byłą NArzeczoną - jak panna nie ma czasu, nie wie, kiedy będzie miała, to olać taką. Nie wiem, można spróbować się umówić, ale dwa, max trzy razy. Jeśli ciągle zajęta, to odpuścić.

Związek od 1 randki??? To jakaś desperacja albo trujący bluszcz tongue jak można kogoś nie znać nawet i już być z nim w związku? Wg mnie pierwsze spotkanie powinno być właśnie niezobowiązujące - aby poznać daną osobę, sprawdzić, czy w ogóle da się z nią gadać.

5

Jak panna się nie odzywa, to idziesz dalej i tyle wink

Btw: dlaczego zbanowali Ellie?

6

luz3rn napisał/a:

Cześć i czołem. Piszę ten temat z prośbą o wytłumaczenie jak to z wami kobietami jest, przerobiłem sporo materiału w sieci i w realu, ale niestety ciągle to samo. Dobra do sedna.

Poznaję dziewczynę, zapraszam ją na spotkanie ona owija w bawełnę, pisze nie mam czasu, nie wiem kiedy będę wolna, mam dużo spraw itd. Olewać całkowicie czy dać szansę za jakiś czas.?

Dać sobie spokój, nie jest zainteresowana.

luz3rn napisał/a:

Niektóre dziewczyny o zgrozo pisały mi, że jak idziemy na 1 randkę to od niej zaczyna się związek...

Od takich uciekać.

luz3rn napisał/a:

więc wziąłem to do siebie tak po części i jak chciałem umówić spotkanie z kolejną to użyłem słowa niezobowiązująca kawa, luźna kawa, luźne spotkanie, koleżeńska kawa niestety tutaj też nie pasuje najczęściej tym dziewczynom nie umówiliśmy się.

Powiedz po prostu : na kawe , bez "niezobowiązująco" - pomyśli, że szukasz rozrywki, "koleżeńsko" -pomyśli, ze szukasz kumpeli.

7

Przyszly_maz napisał/a:

Nie mam pojęcia. Widziałam ją kiedyś w jakimś wątku i zamist 100% Net Kobieta, było "Zbanowany". Pewnie wyrażała się zbyt szczerze i wprost.

8

Przyszly_maz napisał/a:

Zbanowali ją za zbyt ostre dyskusje z jednym z innych użytkowników na którego miała alergię.

9

Jacenty89 napisał/a:
Przyszly_maz napisał/a:

Zbanowali ją za zbyt ostre dyskusje z jednym z innych użytkowników na którego miała alergię.

Z którym,  bo było parę osób?

10

rossanka napisał/a:
Jacenty89 napisał/a:
Przyszly_maz napisał/a:

Z którym,  bo było parę osób?

Wydaje mi się, że chodziło o Wuwu, ale głowy nie dam.

11 Ostatnio edytowany przez luz3rn (2017-01-13 00:36:41)

Byla_Narzeczona napisał/a:

Jeśli panna wykręca się, że nie ma czasu i nie wie, kiedy go będzie miała, to najzwyczajniej w świecie nie chce się umówić z Tobą i ja bym dała spokój.

To, że panna mówi, że chciałaby mieć chłopaka nie oznacza, że akurat z Tobą chciałaby być. I nie każda jeśli "nie pyknie" ma ochotę pozostać na stopie koleżeńskiej, większość jednak ma swoje towarzystwo i niepotrzebny jest kolejny znajomy.

Co do słów, to każdy lubi co innego. Ja np. lubię uprzejmość, jeśli ktoś mnie zaprasza pisemnie, to zwracam uwagę na znajomość podstawowej ortografii. Prócz tego, oczywiście, musi mi się podobać wizualnie. To tyle.

No właśnie Wy jesteście kobietami i od waszej strony najlepiej patrzeć/pytać.

Dokładnie mówi, że ma cały tydzień zajęty, bo ja z początku delikatnie ją podpytać chciałem i jeśli powiedziałaby, że nie, to bęc rzuciłbym konkretne miejsce, datę i już, a ona mam dużo spraw przez cały tydzień, czyli tak jakby może wyczuła, że chciałbym się spotkać, więc rzuciła tekstem na cały tydzień chociaż ja nie wierzę, że nie znalazłaby tej godzinki góra dwóch na spotkanie... tak jak mówisz po prostu jest nieszczera i nie chce się spotkać szkoda tracić czas.

Co do drugiego, czyli to działa na zasadzie pójdę spotkam się z nim, jeśli u mnie nie zaiskrzy, albo nie zobaczę u niego zainteresowania to kończę znajomość, bo mam swoich w sumie też normalne podejście do sprawy może i tak być, czyli nie będę do niej już nigdy pisał.

Masz proste wymagania, po prostu zaprosić i ładnie pisać umieć pisać po polskiemu prawidłowo. Fajnie.

dziewan napisał/a:

Luz tym razem tutaj postanowiłes założyć temat ?
A nie boisz się że znowu przyjdzie Elle i zabawa zacznie się od nowa ?
Oj stary Ty naprawdę jesteś unikalny wink

Dałem sobie spokój z portalami i czuję się lepiej piszę na jednym lajtowo w wolnym czasie, bardziej w realu teraz kręcę ale delikatnie na spokojnie, nic na siłę, a temat tutaj bo nie miałem pomysłu gdzie go upchnąć.

Jej się nie boję, czasami pisała fajnie, a czasami głupoty.

CatLady napisał/a:

Elle niestety zbanowali sad szkoda, bo była jedną z moich ulubionych forumowiczek big_smile

Zgadzam się z Byłą NArzeczoną - jak panna nie ma czasu, nie wie, kiedy będzie miała, to olać taką. Nie wiem, można spróbować się umówić, ale dwa, max trzy razy. Jeśli ciągle zajęta, to odpuścić.

Związek od 1 randki??? To jakaś desperacja albo trujący bluszcz tongue jak można kogoś nie znać nawet i już być z nim w związku? Wg mnie pierwsze spotkanie powinno być właśnie niezobowiązujące - aby poznać daną osobę, sprawdzić, czy w ogóle da się z nią gadać.

Każdy inaczej myśli, jednym z takich przykładów był ten wyżej od 1 randki związek jakieś szaleństwo dla mnie, tak jak piszesz poznać się bliżej twarzą w twarz na luzie dokładnie taką mam zasadę.

Wiecie z czym ja jeszcze się spotkałem czekam na odpowiedź w tej sprawie, zazwyczaj jak piszę z dziewczyną to konkret kilka fajnych zdań, zaś one jedno czasami dwa góra i wiele razy już to się powtórzyło, że one to odbierają jako, że jestem strasznie gadatliwy... serio? ja w realu ironio jestem bardzo dobrym słuchaczem, a znowu średniawym mówcą...

A i mam pytanie jeszcze jedno 1 randka to nie żadne obiady, restauracja, pizza czy kino. Luźna kawka, herbatka i już. ja tak robię może one oczekują więcej...? że gdzieś zaproszę i więcej sypnę $ na rozrywkę?

12

Pewnie są i takie, które oczekują, że sypniesz groszem. Są takie na portalach, które umawiają się tylko po to, by najeść się za darmo. Osobiście uważam, ze pierwsza randka w jakiejś drogiej 5*restauracji to za wiele. Jak zaczniesz od tego, to gdzie gdzie będzie druga randka, albo piąta. A gdzie ją zabierzesz na specjalną okazję, typu urodziny, rocznica? W ten sposób zapewnisz sobie powodzenie i sukces, ale tylko u materialistek.

Jak ma wypalić to kawa i ciacho wystarczy, albo pizza, albo drink w pubie. Nie musi być 5* Michellin.

13

Najlepiej proponować neutralnie - kawa, herbata na godzinę, półtorej. Tyle w zupełności wystarczy na pierwsze spotkanie.

14

Dobra Luz ja do tej pory nie udziałem Ci rad....... boś troll internetowy, ale tak się składa że wczoraj miałem pierwszą randkę, wiec powiem Ci jak to sie robi smile
Poznaliśmy się na sylwestrze, spodobała mi się, a że wyczułem zainteresowanie również z Jej strony, to na drugi dzień napisałem do Niej na facebooku. Na początku rozmawialiśmy niezobowiazujaco, sporadycznie, ale z czasem coraz częściej, od momentu, gdy dała mi swój nr tel. Od tej chwili już konkretnie w kierunku spotkania.
Umowilismy się wczoraj na 19. Wcześniej zzarezerwowałem stolik w restauracji znajomych za miastem, a że przygotowywali salę na dzisiejszą imprezę, to zgodzili się poczekać razem z kuchnią na Nas, a sala była tylko do naszej dyspozycji smile  O umówionej godz podjechałem po Nią, przywitalismy się i niezobowiazujaco rozmawialiśmy, az do miejsca docelowego. Podczas kolacji buzie Nam się nie zamykaly, było dużo śmiechu, żartów, złośliwości i docinkow, a atmosfera szybko stała się bardzo swobodna i naturalna. Choc były również też powazniejsze momenty, gdy np. Ona mówiła o swojej świeżej żałobie po tacie.
Na koniec, mimo jej oporów oczywiście placilem ja za kolację.
Po wyjściu na zewzaproponowałem spacer. I było jeszcze swobodniej, rozmowa i żarty trwały w najlepsze. Nad brzegiem rzeki były rysunki na śniegu,  gonitwy i rzucanie się śnieżkami a nawet próba " włamania " na szkolny plac zabaw wink Gdy zaczęliśmy wracać, poprostu zbliżyłem się i chwyciłem Ją za rękę-  Ona spojrzała, ale już nie zabrala dłoni z mojej.
Tak doszlismy spowrotem, a Ona postanowiła narysowac jeszcze na śniegu kwiat, więc ja klęknąłem przy Niej aby narysowac drugi - w pewnej chwili spojrzałem Jej w oczy, zblizylem swoją głowę i pocałowałem Ją,  delikatnie, raz, później drugi......
Wstaliśmy, ale czułem że lekko dygocze, więc zabralem Ja do samochodu i pojechałem w kierunku miasta. W drodze powrotnej nic nie mówiła, az w pewnej chwili, zdjęla rękawiczkę i poszukala mojej dłoni. Spojrzała na nasze ręce i zaczęła z powrotem ze mną rozmawiać. Ale ręki nie puściła już do samego swojego domu.
Pod Jej blokiem podziękowałem za cudowny wieczór i pocałowałem Ją w policzek na dobranoc smile
A dzisiaj rano to Ona pierwsza napisała,  że spędziła cudowny wieczór smile
Jesteśmy już umówieni na środę do kina.
Tak autorze powinna wyglądać Pierwsza Randka.
A przede wszystkim facet musi być facetem, musi być zdecydowany, umieć wykorzystać i kreować sytuację i musi mieć coś do powiedzenia. Spokojnie, ja też jestem sztywniak, ale umiem obrocic to na swoją korzyść, tak jak to że jestem tajemniczy i mam złośliwe, kpiące poczucie humory.

Naucz sie wykorzystywać swoje zalety oraz wady, to osiągniesz sukces wink

15

Urzekła mnie twoja historia pierwsza randka i taka długa, piękna no no... brawo, ale widzisz ona była tobą zainteresowana szła tam gdzie chciałeś proponowałeś itd. Po prostu "patrzyła jak w obraz"...

Zależy co to za dziewczyna z tego co opowiadasz oboje dużo rozmawialiście, KREATYWNA pomysłowa, a ja często trafiałem na dziewczyny które uważały mnie za gadułę bo wysyłałem jedną dłuższą wiadomość przez co już je skreślałem, bo nieporozumienie się już tworzyło. Tak samo dziewczyny które ciągle owijają w bawełnę nie wiem, nie mogę, a i posłuchałem się jednej koleżanki wyżej napisałem do tej co nie ma czasu ciągle, napisała, że pracuje od rana do wieczora i ledwo żyje po powrocie, czyli jasno dała już do zrozumienia, że nie chce się spotkać i pogadać, więc zostaje tylko sucha znajoma na FB.

Tak czy owak nie wierzę w twoją bajeczkę za idealnie to wygląda.

Jak dziewczyna jest zainteresowana to podaje sama wolny termin przyszły weekend czy coś, a jak owija w bawełnę to olać ją i tyle.
Tylko ja mam wrażenie po tych dziewczynach, że jak ją chcę zaprosić gdzieś to ona już myśli o miłości, a nie zwykłym luźnym spotkaniu.

16

A używasz określenia "luźne spotkanie"? Bo to może być odebrane jako przesadnie niezobowiązujące (na co wielu ludzi nie ma czasu) bądź o podtekście seksualnym.

Rzeczywiście, jak dziewczynie wpadłeś w oko i jest Tobą poważnie zainteresowana to możesz bawić się w kwiatki na śniegu i inne duperszwajce z romansów, ale jeśli chcesz zainteresować sobą kobietę na pierwszym, niezobowiązującym spotkaniu, to (moim zdaniem) powinieneś trzymać się formuły krótkiego spotkania na kawę.

Jeśli dojdzie do kolejnych spotkań i otrzymasz sygnały świadczące o zainteresowaniu, możesz popuścić wodze fantazji smile Byle nie przesadnie Harlequinowo, niektóre kobiety to strasznie zniechęca.

17

Z tym zainteresowaniem na krótkiej kawce (2h max) to różnie bywa. Moje osobiste doświadczenia raczej są zniechęcające. Jak facet, szczególnie taki co nie jest miszczem podrywu, któremu kobiety po kwadransie jedzą z ręki, umawiał się ze mną na taką kawkę, to była masakryczna klapa. Z jednej prostej przyczyny - tak bardzo był "tajemniczy", tak się starał nie mówić wszystkiego, żeby "pozostawić coś na później" i wywołać we mnie to mistyczne uczucie "niedosytu", że ostatecznie nie powiedział niemal nic. Sama musiałam ciągnąć większość rozmowy, co było męczące i krępujące, bo czułam się, jakby jego spotkanie w ogóle nie interesowało. Nie dowiedziałam się o nim niczego - nawet o swoim hobby nie opowiadał z entuzjazmem, trzeba go było za język ciągnąć. Drugiej randki nie było.

Zrozumcie, drodzy panowie (poza Dziewanem, on ewidentnie już rozumie), że niedosytu w kobiecie nie wywołuje wydzielanie jej maleńkich porcji informacji z precyzją godną aptekarza i mdła pseudo-biznesowa atmosfera. Jeśli umawiacie się z kobietą na kawę, to niechże to będzie kawa bardziej ekscytująca niż spotkanie z kolegą w celu omówienia projektu w pracy/pożyczenia notatek z wykładu. Można być na pierwszej randce trwającej kilka godzin i rozstać się w poczuciu absolutnego niedosytu i z jedną myślą w głowie - "chcę więcej! już!" - ale tylko pod warunkiem, że to pierwsze spotkanie naprawdę wywołało efekt wow! i dało kobiecie poczucie, że to wow! się utrzyma. Oczywiście, że da się to zrobić na dwugodzinnej kawie - ale to musi być MEGA kawa, a nie mdłe pogaduchy na zachowawcze tematy.

18

WOW... Przede wszystkim wielkie dzięki za odpowiedzi. smile

Tak jak mówicie, jeśli dziewczyna jest po prostu zainteresowana rozwijaniem znajomości to przyjdzie czy to zwykła kawa czy coś innego, i nie trzeba bawić się we właściwe słownictwo wystarczy zapraszam na kawę i przyjdzie, a jak kombinuje, tak naprawdę nie jest zainteresowana to dać sobie spokój i tyle.

19

ruda102 napisał/a:

Z tym zainteresowaniem na krótkiej kawce (2h max) to różnie bywa.

Z pewnością, natomiast pierwsze spotkanie jest bardziej komfortowe, jeśli jest krótkie. W sumie, to mi służyło głównie do tego, by zapoznać się z rzeczywistym wyglądem osoby (zdjęcia kłamią), głosem, sposobem wypowiadania się. Taki "crash-test". Jeśli wypadał pozytywnie, to i miało się chęć planować konkretną, hm, randkę.

A tak? Zaplanowałem Bóg wie co i Bóg wie jak długo, a babka, która przyszła, była porażką na wszystkie możliwe sposoby. A ja, wówczas jeszcze młody Gucio, po prostu nie miałem sumienia, by ją szybko spławić. I męczyłem się dobre 4 godziny, ugh smile

20

Autorze idź do klasztoru. Tam będziesz odmawiał o stałych godzinkach paciorki i będzie OK.
Czy Ty mysilisz, że w kontaktach z dziewczynami są szablony?
Jeżeli tak to jesteś w ogromnym błędzie.
Do każdej dziewczyny trzeba podchodzić indywidualnie.
Każda z nich ma inne wartości i priorytety.
Życzę powodzenia.

21

Wczoraj odezwała się do mnie dziewczyna 3 razy proponowałem jej spotkanie, bo ciągle było źle, zajęta raz w ostatniej chwili napisała, że nie może tego samego dnia co miało być spotkanie, no nic. kiedyś tam miesiąc temu pisałem jak się ma, co u niej słychać cisza. no i dopiero teraz się odezwała tłumacząc, że czasu nie miała, nie miała czasu napisać sms-a co u niej słychać etc 5 minut w 4 tygodniach, hehe, pewnie myśli, że ja ją zaproszę dalej będę adorował nic z tego. Poza tym strasznie dziwna FB taki śmieciowy bez zdjęć, nawet skasowała profilowe... wiedziałem od początku, że coś tu śmierdzi.

Jak randka to tylko otwarte i konkretne dziewczyny. Dzwonić mówisz daję tak jasne, nie ma sprawy, chętnie, albo jak nie może podaje alternatywę. To takie proste i działa.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak prawidłowo randkować?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024