Ona jest nieśmiała i mało rozmowna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Ona jest nieśmiała i mało rozmowna

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Ona jest nieśmiała i mało rozmowna

Witajcie

Poznałem parę tygodni temu pewną dziewczynę. Jakoś nam się rozmowa na portalach kleiła i postanowiliśmy się spotkać. Więc kiedy się spotkaliśmy to zacząłem z nią rozmawiać jak zawsze na portalu. Z tym, że dziewczyna przez dwie godziny spotkania nic prawie nie powiedziała i głównie mnie słuchała jak ja mówię (mówiłem wszystko co mi ślina na język przyniesie, bo nie wiedziałem o czym z nią już gadać)
Pytałem ją o zainteresowania, odpowiedziała, że nic więc znowu zacząłem opowiadać o sobie - czując się jak samolub.
Po powrocie do domu wcale się nie odezwałem i uznałem, że może coś we mnie jej się nie spodobało. Więc postanowiłem szybko zapomnieć i iść do znajomych na alkohol. Ok godziny 23 napisała i zapytała dlaczego milczę? odpowiedziałem, że uznałem, że nie jest mną zainteresowana, że nic nie mówiła więc postanowiłem sobie odpuścić. Więc pożegnałem się z nią na fejsie i poszedłem pić dalej z kolegami w piątkowy wieczór.
Wstałem rano i sam napisałem, pisaliśmy... minął kolejny dzień i jeszcze jeden i jeszcze jeden, aż straciłem swoją cierpliwość i powiedziałem, że dość! Nie chce się więcej angażować w tą znajomość, ona nie jest mną zainteresowana i napisałem, że lepiej jak sobie odpuści. Odpowiedziała, że nie chce odpuścić tylko mam dać jej czas i, że jutro się chce spotkać. Więc się spotkaliśmy... Było o wiele lepiej, bo w sumie na półtorej godziny zdążyła powiedzieć coś ok. 2 minut.
Przestałem do niej się odzywać i na drugi dzień sama napisała coś jest powodem, że do niej nie piszę. Odpisałem, że nie mam czasu z nią teraz na rozmowę.
W nocy napisałem jej, że nie chce się angażować w znajomość, gdzie się staram jak mogę a ona nic. Oprócz, że napiszę. Odpowiedziała, że to nie tak. Po prostu ma mętlik. Po paru godzinach odpisałem, że Dobrze, rozumiem ( nie mogłem odpisać, bo byłem ze znajomymi a szanuję ludzi i staram się nie pisać w czyjeś obecności) Na kolejny dzień z myślą, że już sobie chyba odpuściła, napisała do mnie czy się spotkamy, bo chce mi wytłumaczyć wszystko i co myślę. Akurat byłem zmęczony i napisałem, że jutro dam jej znać. Ona jeszcze zapytał co u mnie i jak niedziela, odpowiedziałem i poszedłem spać.
Rano jej zapytałem to kiedy chce się spotkać? Teraz milczy. Sądzę, że chce też pokazać, że nie ma czasu. Wiem, że to wygląda jakbym ją olewał i tak było z jednej strony po tych spotkaniach. Może zbyt wiele sobie wyobraziłem na początku...

Moje pytanie jest do Was takie czy lepiej jak zrobię, jak sobie odpuszczę czy jeszcze dam szansę tej znajomości, bo w sumie nie widzę przyszłości z niej żadnej. Dodam, że oboje mamy więcej niż 20 lat.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ona jest nieśmiała i mało rozmowna

Ja myślę, że bez sensu to ciągnąć. Miłości z tego wielkiej nie będzie, bo gdyby miała być to by to tak nie wyglądało z jej strony. Sam wiesz, że lepiej sobie darować i tego się trzymaj.

3

"Ona jest nieśmiała ."
Czy chcesz, potrafisz zaakceptować to?
Jesli tak, to daj jej czas na "otwarcie  się" i nie oczekuj zbyt szybko i zbyt wiele, dziewczyna ma może jakies złe doświadczenia które blokują ją na zbliżenie sie, dlatego ona woli obserwować, trzymac dystans, może mieć trudności w relacjach z ludźmi- nie bardzo potrafi dyskutować, podtyrzymywac kontakt, byc może ma niską samoocenę.

4

Sytuacja ciągnie się już kilka tygodni. Kto by wytrzymał prawie całkowity brak rozmowy. Po jej zachowaniu nawet nie wiadomo czy warto czekać, aż się "rozkręci".

5

rzeczywiście, czai się jak wąż w pomidorach. Teraz w dobie internetu i portali społecznościowych, niektórzy mają słabo rozwinięty aparat mowy wink

6

Wiecie co zastanawiałem się nad tym co Pani napisały, bo z jednej strony tak jak większość myślę, żeby sobie odpuścić a z drugiej mam podobne myśli co Pani Iwona.
Dziewczyna w sobie jakby w ogóle nie miała życia... Jutro mam się z nią rzekomo spotkać (chociaż myślę, że jednak zrezygnuje z tego spotkania, tym bardziej, że się nie odzywamy do siebie) a z drugiej sądzę, że powie coś w stylu, że mam rację że ta znajomość nie ma sensu, że jest nieśmiała... i najbardziej realny to taki, że nic nie powie. W każdym bądź razie zakładam każdy scenariusz w głowie.

Z innej strony myślę czy sam nie zrezygnować z tego spotkania. Sama określiła się, że chce porozmawiać, chociaż zainteresowania nie widzę żadnego jak do tej pory.

7

Iwona40 napisał/a:

"Ona jest nieśmiała ."
Jesli tak, to daj jej czas na "otwarcie  się" i nie oczekuj zbyt szybko i zbyt wiele, dziewczyna ma może jakies złe doświadczenia które blokują ją na zbliżenie sie, dlatego ona woli obserwować, trzymac dystans, może mieć trudności w relacjach z ludźmi- nie bardzo potrafi dyskutować, podtyrzymywac kontakt, byc może ma niską samoocenę.

Co według Pani powinienem zrobić? Życie mnie nauczyło być bardziej cierpliwym i nie chce tak szybko się poddać? Jutro mam się z nią spotkać i zobaczymy jak to będzie dalej... Czy będzie coś dalej? Chociaż myślę, że ona chce mi zrobić na złość a z drugiej strony zbliża się koniec semestru u niej na studiach i może być ona zajęta końcem semestru. Co by Pani na moim miejscu zrobiła?

8

A jak wygladaly wasze rozmowy przed spotkaniem (na komunikatorze)?

9

Leejunfun napisał/a:
Iwona40 napisał/a:

"Ona jest nieśmiała ."

Co według Pani powinienem zrobić? Życie mnie nauczyło być bardziej cierpliwym i nie chce tak szybko się poddać? Jutro mam się z nią spotkać i zobaczymy jak to będzie dalej... Czy będzie coś dalej?Chociaż myślę, że ona chce mi zrobić na złość a z drugiej strony zbliża się koniec semestru u niej na studiach i może być ona zajęta końcem semestru. Co by Pani na moim miejscu zrobiła?

Leejunfun nie jestem na twoim miejscu, bo nie jestem tobą.
Jeśli czujesz, że chcesz się z nią spotkać to idź na to spotkanie i zachowuj się naturalnie. Z twojej strony możesz wyjsć z inicjatywą  w sprawie doboru miejsca spotkania   tzn.może trochę więcej kreatywności , wprowadzenie humoru i śmiechu przełamie "lody"- np. propozycja spotkanie się  na lodowisku.
Więcej "luzu" ,bo przecież to nie jest rekrutacja w sprawie pracy. Zobacz ją w różnych sytuacjach by moc cokolwiek więcej powiedzieć o tej osobie.
A to zdanie jest twoją projekcją "myślę, że ona chce mi zrobić na złość". Nie wiesz co ona sobie myśli, nie znasz jej, może zapytaj ją o różne sprawy a wtedy poznasz jej myśli. Jeśli jestes osobą dość "gadatliwą", to może trochę powstrzymaj się przed tym, daj jej przestrzeń na inicjowanie rozmowy, komentarze.
Przede wszystkim bawcie się swoim towarzystwem.
Jeśli jednak któreś z was nie czuje sympatii, coś nie gra w waszych kontaktach, to nic na siłę.

10

Leejunfun napisał/a:

Moje pytanie jest do Was takie czy lepiej jak zrobię, jak sobie odpuszczę czy jeszcze dam szansę tej znajomości, bo w sumie nie widzę przyszłości z niej żadnej. Dodam, że oboje mamy więcej niż 20 lat.

No przecież już sobie SAM odpowiedziałeś na zadane przez siebie pytanie...

Dziewczyna ci nie pasuje, bo jest mało rozmowna. Podkreślasz to w co drugim zdaniu. A ty szukasz gaduły. Miałeś pewne WYOBRAŻENIA i OCZEKIWANIA, co do tej znajomości - a tu ZONG!

Co ona ma ci niby wyjaśniać? Jest małomówna i tyle. Albo ją akceptujesz taką jaka jest, albo grzecznie nie kontynuujecie znajomości. Tyle.

Informacja o wieku w tej historii jest kluczowa.

11

Iceni napisał/a:

A jak wygladaly wasze rozmowy przed spotkaniem (na komunikatorze)?

Dobrze, potrafiliśmy się dogadać a od momentu spotkania to mnie jakby olewała. Być może jestem przewrażliwiony

12

I_see_beyond napisał/a:
Leejunfun napisał/a:

No przecież już sobie SAM odpowiedziałeś na zadane przez siebie pytanie...

Dziewczyna ci nie pasuje, bo jest mało rozmowna. Podkreślasz to w co drugim zdaniu. A ty szukasz gaduły. Miałeś pewne WYOBRAŻENIA i OCZEKIWANIA, co do tej znajomości - a tu ZONG!

Co ona ma ci niby wyjaśniać? Jest małomówna i tyle. Albo ją akceptujesz taką jaka jest, albo grzecznie nie kontynuujecie znajomości. Tyle.

Informacja o wieku w tej historii jest kluczowa.

Byłem z nią na spotkaniu i okazało się, że mnie polubiła, ale nie nadaje się do związku, bo czasem udostępnie jakiś mem na Facebooku, który się jej nie podoba.
Spodziewałem się wszystkiego co jest racjonalne ale nie takiej odpowiedzi.
Chyba najgłupszy pretekst jaki usłyszałem w życiu.
Jeżeli chodzi o jej małomówność to gdybym nic nie mówił to raczej ona siedziałaby jak mysz pod miotłą.
Po takiej informacji z jej strony nie chce z nią nawet rozmawiać.
Chciała sobie przemyśleć wszystko, ale przemyślałem sobie wszystko i stwierdziłem, że mają Panie rację i postanowiłem sobie odpuścić tą znajomość, bo szkoda mojego czasu na taką osobę. Mimo tego absurdu i tak jej życzę jak najlepiej, nie jestem zawistny wink
Dziękuję wszystkim za komentarze, miały one na mnie wpływ przy podejmowaniu ostatecznej decyzji, wszystkich pozdrawiam smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Ona jest nieśmiała i mało rozmowna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024