Cześć.
Jestem niesłyszący i moja polszczyzna nie jest idealna ponieważ, proszę o wyrozumiałość.
Od 2009r. związałem z Klaudia, to była najlepsza kobieta który miałem w życiu, ale trzy lata później jednak zerwaliśmy zazdrosna jego przyjaciółka zniszczyła nas itp... Od zerwaniu Klaudii miałem dwie inne dziewczyny, ale nie opowiada mi i są dużo gorsze od tej Klaudii
Jakieś pół roku temu Klaudia napisała mi sms, że wkrótce jego facet się oświadcza. Ona pytała czy chcę wrócić do niej, bo ona nie bardzo chce przyjąć zaręczyny od innego faceta. Mimo to nie chciałem wrócić do Klaudii, bo czułem że nie mogłem ukraść Klaudii i byłby wstyd, jego facet czułby fatalne , gdybym zrobił.
Poznałem wiele inteligentne dziewczyny, ale większość są zajęte. Jest ciężko znaleźć mądre dziewczyny ale niesłyszące w tej chwili. Więc tydzień temu spróbowałem założyć portal randkowy zagraniczny dla niesłyszących z całego świata, jestem świadomy że trzeba być ostrożnym i nie wysłać ŻADNEGO pieniędzy. Pięć dni temu odezwała mi kobieta z Ukrainy, zajrzałem na jego profil , mega sensowny opis , perfekcyjny z angielski, mimo to starałem się być ostrożny. Podałem do niej mój nick Skype i pogadaliśmy sobie, ona jest świetna z angielski,naprawdę jest mądra... ale moja opinia na podstawie rozmowa Skype. Dowiedziałem że jest studentka i pracuje ale nie chce mi wierzyć czy to prawda, powiedziała że pracuje pon - pt 9-18 i trzy razy w tygodniu 21-24. Powiedziała też że interesuje sztukę i podała miejscowość gdzie mieszka. Znam tylko jego imię. Spróbowałem wyszukać jego profil na fb, ale ciężko tylko imię. Skopiowałem na google jego nick Skype i znalazłem ta Ukrainkę na aukcji internetowych na Ukrainę, powiedziała prawdę gdzie mieszka i ona sprzedaje obiektów malarskich i antyków.
Dziś ona pytała czy chcę kamerę internetową, powiedziałem tak. Więc nawiązaliśmy połączenie,
jego wygląd jest taka sama jak na portalu randkowym, Ale jedno byłem zdziwiony, okazało się że ona jest słysząca i nigdy nie zna języka migowego, dla mnie jest podejrzane po co słysząca Ukrainka chciałaby założyć konta na portalu randkowym który jest przeznaczony dla osoby z wada słuchu? Ona powiedziała że chętnie poznałaby jakiś osobę, bez względu czy on jest słyszący lub niesłyszący...
Co do Klaudii to była trudna decyzja , że nie chciałem wrócić do niej... W tej chwili wolałbym znaleźć dobra dziewczynę z Polski ,ale nic na siłę. Z ciekawości chętnie dowiem od was, co sądzicie z tą Ukrainka ?
Trochę przeczytałem na ten temat w internecie, że kobiety z wschodu są pazerni na kasę...
Pozdrawiam
D