Nie rozumiem jego sprzecznych sygnałów... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie rozumiem jego sprzecznych sygnałów...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Nie rozumiem jego sprzecznych sygnałów...

To od początku ... Poznalismy się  nieco ponad miesiąc temu wiec sprawa jest świeża. Od poczatku była między nami jakaś ,,chemia" widać było ze jesteśmy osobami które się dogadaja maja podobne usposobienia i zainteresowania. Pisał codziennie do mnie i praktycznie tez tak często się widywalismy, raz sami ale częściej mimo wszystko w większej grupie. Jednak za każdym razem dobrze nam się spedzalo czas. Po jakimś czasie poszlismy na pierwszą imprezę razem i wtedy wyszło tak ze trzymalismy się za ręce niby dziwnie ale nie muslalam nad konsekwencjami. Kolejnego dnia powiedział ze musimy porozmawiać. Jak już się spotkalismy spytał się co wtedy czulam i dlaczego tak wyszło. I powiedział ze chciałby mi cos powiedzieć ale nie potrafi ... Domyslilam się ze może jest mu ciężko mówić o swoich emocjach. No i nasza relacja toczyła się jak wczesniej jakby się nic nie stalo więcej miedzy nami nadal jak tacy dobrzy znajomi czy cos w tym stylu ale jednak cos tam czulam ze jest w tym więcej. No i w ta sobotę zaprosiła go na 18 żeby poszedł tam ze mną . i strasznie się upilam. ... Tak jak nigdy . on nie. Ale calowalismy się ... Dzień później chcial znowu porozmawiać i ja tez.I w niedziele powiedzialam mu ze wole zakończyć ta relacje, bo boje się ze się zakocham (chociaż juz tak jest ) a nie chce czegoś nie odwzajemnionego a on na to żebym nie zakładała z góry ze tak będzie ze on by tego miał nieodzwajemnic . on mi wtedy powiedział ze od dawna  chciał ze mną pogadac, był taki zestresowany jak mówił o tym ze mu zależy ze widać bylo ze jest mu bardzo ciężko ale jest to  jednoczenie szczere patrząc na jego emocje i to jak trzasl mu się glos, mówił ze bal sie mojej reakcji jak mi to powie, ze cały czas wydaje się taka chłodna itd a on się boi odrzucenia . no i ewidentnie ma problem z okazywaniem emocji i z otwarciem się mówi o sobie często ale bardzo dawkuje informacje ... Po tej rozmowie było mi o wiele lepiej bo w końcu przyznał mi to ze nie jestem mu obojętna . No i stwierdzilismh żeby ta relacja się dalej rozwijała żebyśmy mogli się poznawać itd. W poniedziałek się widzieliśmy akurat z moimi znajomymi w większej grupie i w sumie zachowywał się tak jak wcześniej. A nie jak na rozmowie ze mną sam na sam. Trochę dziwnie się poczulam nie chce publicznie okazywać uczuć ale chce czuć ze komuś zależy chociaż przez drobne gesty. A dzisiaj wtorek, godzina prawie 18 i nie odezwał się jeszcze nawet jednym glupim SMS... Skoro mówi ze mu zależy to czemu nagle się nie odzywa i nie stara chociaż teraz powinien tym bardziej wiedząc ze mi tez? Nic z tego nie rozumiem...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie rozumiem jego sprzecznych sygnałów...

Czasami relacje buduje się miesiącami, daj jemu i sobie czas...

3

Odp: Nie rozumiem jego sprzecznych sygnałów...

A czemu ty się nie odzywasz?

Facet Ci jasno powiedział, że ma problem z okazywaniem emocji, boi się odrzucenia. A ty zamiast budować w nim poczucie pewności i stabilności w waszej rozwijającej się relacji, to oczekujesz, że on będzie odwalał większość roboty i że on ma wykazywać inicjatywę. Nie każdy związek od początku da się rozwijać według schematu "facet podrywa, kobieta daje się adorować". Czasem trzeba się postawić w sytuacji drugiej osoby, wczuć w jej emocje i działać tak, by pewne rzeczy ułatwić drugiej stronie.

Także zamiast rokminiać "sprzeczne sygnały", to zdobądź się na minimum inicjatywy i odezwij się pierwsza. Pokaż mu, że Tobie też zależy i jesteś gotowa na ten związek pracować, a nie tylko biernie oczekiwać aż on przełamie wszystkie swoje bariery.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nie rozumiem jego sprzecznych sygnałów...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024