Spotkanie z facetem z internetu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Spotkanie z facetem z internetu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

Temat: Spotkanie z facetem z internetu

Cześć,

mam do Was pytanie. Umówiłam się z facetem z netu, facet na poziomie. W czasie spotkania tak średnio mi się spodobał, chyba po prostu oczekiwałam kogoś innego, był fajny, rozmowa się kleiła, mamy kilka wspólnych punktów, ale nie było wow z mojej strony.  Po 2 h ja powiedziałam, żebyśmy już poszli. Jeszcze tego samego dnia przysłał mi sms z podziękowaniem za miłe spotkanie. Ja odpisałam krótko, że ja tez dziękuję. Po 3 dniach usunął mnie z kontaktów na portalu. Moje pytanie jest takie: czy myślicie, że podziękowanie za spotkanie było kurtuazyjne czy raczej mogła zniechęcić go moja neutralna odpowiedź + neutralne zachowanie i niczego więcej nie zaproponował? Szkopuł w tym, ze usunął mnie z kontaktów w momencie gdy stwierdziłam, że jednak chciałabym się z nim jeszcze spotkać, w sumie pewne jego cechy mi się spodobały. Mam do niego telefon, który mi dał przed spotkaniem, czyli jakiś kontakt jest, ale nie chciałabym wyjść na nachalną. Jakieś rady co zrobić?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Spotkanie z facetem z internetu

Witaj:-)  mysle ze gdyby panu zalezalo to by nawiazywal kontakt. Bynajmniej by sie staral...poczekaj troszke moze jeszcze da znak. Ja pol roku zniechecalam mojego dzisiejszego partnera...nie poddawal sie:-)

3

On nie ma do mnie kontaktu.

4

Jak zlikwidowal kontakt to raczej go nie chce.

5

Wiesz, to logiczne co piszesz:)
Ale tak drążąc temat, może stwierdził brak zainteresowania z mojej strony, też się nie odezwałam, na spotkaniu byłam nazwijmy to przyjazna, może stwierdził, ze nie ma szans? Tak, poproszę o kubeł zimnej wody.

6

Mezczyzni lubia gonic kroliczki wiec brak Twojego zainteresowania mysle ze tu wplywu nie mial.

7

Jeszcze jakieś opinie?
Przepraszam, ale stereotypowe teoria o gonieniu króliczka do mnie nie przemawia:) Wolę dojrzałych emocjonalnie mężczyzn.

8

Dojrzalych hmmm chyba ten pan nie jest dojrzaly jesli wywala z kontaktow i milczy...zawsze bede powtarzala ze jesli mezczyznie zalezy to bedzie sie staral. Mysle ze pan nie jest zainteresowany.

9

Moim zdaniem-poczekaj troszkę.A swoją drogą-gdy facetowi zależy na utrzymaniu kontaktu-to inaczej się zachowuje.Jeśli się nie odezwie-daj sobie z nim spokój.Usunął Cię ze swoich kontaktów- to znaczy, że nie jest zainteresowany.Nie tak zachowuje się dojrzały facet.

10

To są spotkania z aplikacji z netu. Nie spędzam czasu pisząc tygodniami maile, po prostu kontakt, spotkanie, ok lub nie. Nie jest to rodzaj kontaktu powodujący jakieś zobowiązania czy konieczność tłumaczenia się.

11

Myślę, ze podziękował Ci za spotkanie, bo tak ludzie na poziomie robią. Gdyby chciał kolejnego spotkania, to zaraz po Twoim podziękowaniu by o to zagaił. A tu nic. I jeszcze Cię usunął z kontaktów. Uważam, że nie jest zainteresowany.

12 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-12-06 10:44:56)

Poszłaś na spotkanie. Prezentowałaś postawę "dotrwam do końca". On to zrozumiał, usunął Cię.

Czego się nauczyłaś? Aby nie przekreślać człowieka od razu. Próbuj dalej w takim razie.

Możesz to odkręcić pisząc do niego...

13

Chłop wyczuł, ż kurtuazyjnie siedzisz do końca i wiedział, że nic z tego nie będzie to się nie silił na proszenie na kolanach o kolejny raz.
Jeśli Ci zależy odezwij się i zaproponuj coś, jeśli nie to zapomnij.

14

Ok, macie rację, trochę nonszalancko do tego podeszłam. Ja też tak odbieram tą sytuację, nie widział odzewu, więc zniknął. Tym bardziej, że usunął mnie po 3 dniach, a nie od razu. No ale teraz problem jest taki, dał mi swój telefon przed spotkaniem na wszelki wypadek, nie kontaktowaliśmy się telefonicznie tylko przez aplikację, jak to zrobić aby nie wyjść na nachalną? Facet jest z klasą, na poziomie. A co jeśli usunął, bo nie chce kontaktu?

15

Zadzwoń i zaproponuj kawę/piwo, jeśli będzie zainteresowany to sam dalej poleci z tematem, jeśli nie to znaczy, że nic już z tego nie będzie.

16

Sprobuj sie odezwac - nic nie tracisz.
Najwyzej grzecznie Ci odmowi, ale bedziesz wiedziala jak sie rzeczy maja.
Zawsze lepiej zalowac ze sie cos zrobilo, niz ze sie nie zrobilo:)

17

Po prostu u niego tez zabrakło tego "wow"!!!skoro usunął Cię z kontaktów to już wszystko Tłumaczy

18

Moim skromnym zdaniem, daj sobie spokój, chyba ze chcesz się narzucać. Twierdze ze facet to łowca i to on robi pierwszy krok gdy kobieta wpada w oko.

19

A ja się zgodzę z panami.

Panowie łowcy i miłośnicy ganiania króliczków to są zwykle chłopaczki w fazie "mogę mieć każdą, a im więcej zachodu tym więcej zabawy", ale zwykle tracą zainteresowanie, jak tylko króliczka dopadną, także na związek jest to słaba perspektywa. Bawią mnie też panie, które tak się szanują i dbają by nie być nachalne, ale do głowy im nie przyjdzie, że dojrzały mężczyzna też ma prawo się szanować i nie będzie się na siłę pchać tam, gdzie nie ma pewności, że go chcą.

Autorko, jak Ci zależy, to się odezwij - korona Ci z głowy nie spadnie i nikt rozsądny smsa z propozycją spotkania i jakimś miłym słowem za nachalność nie weźmie. Odezwie się czy nie, będziesz miała jasność czy jest dalej zainteresowany, czy mu przeszło.

20

Ja się zgadzam z Garym. Uważam że warto się odezwać i spróbować.

21

Dziękuję za rady, odezwę się do niego:)

Do Ruda 102: rozumiem to, że fajni mężczyźni się szanują, stąd wątek wink Fakt, mleko się rozlało, ale próbuję posprzątać...

22

Akurat nie pisałam tego do Ciebie, a do innych forumowiczek, co uważają, że jakakolwiek inicjatywa ze strony kobiety, szczególnie na początku związku, to z definicji jest nachalność. I najlepiej związkowi rokuje, jak facet wokół kobiety tańczy, a ona łaskawie daje się adorować. Nie mówię, żeby się stawiać na wycieraczce faceta jedynie w seksownej bieliźnie i z kokardką na szyi, ale sms czy telefon to jednak coś zupełnie normalnego.

Może jednak nie rozlało się jeszcze do końca wink Powodzenia życzę.

23

Ale może być i tak, że umówił się z kilkoma paniami z portalu. Usunął Cię po 3 dniach więc myślę, że pewnie już kogoś poznał z którą chce się spotykać. Też trzeba to brać pod uwagę. Ale jeśli z Twojej strony nie było tego woow a podczas rozmowy nudziłaś się to daj sobie spokój.

24

A ja tak się zastanawiam nad czym innym, po co szukać trwałego związku przez portal. Naprawdę wokół Ciebie nie ma jakichś innych fajnych facetów, na poziomie? Na początku podpasował, potem jednak zauważyłaś, że jakieś cechy są ok ... poważnie masz aż tak ograniczony wybór? Pytam bez żadnych złośliwości. A co do tego że skasował kontakt to tak jak kolega wyżej napisał, pewnie poznał jakąś inną, z reguły tak się robi.
Ogólnie dziwię się trochę dziewczynom które umawiają się z gościami z internetu w nadziei na trwały związek - taki ktoś na jednym spotkaniu może grać kogoś, potem się z Tobą zabawić i tyle tego będzie.

25

Peacock napisał/a:

A ja tak się zastanawiam nad czym innym, po co szukać trwałego związku przez portal. Naprawdę wokół Ciebie nie ma jakichś innych fajnych facetów, na poziomie? Na początku podpasował, potem jednak zauważyłaś, że jakieś cechy są ok ... poważnie masz aż tak ograniczony wybór? Pytam bez żadnych złośliwości. A co do tego że skasował kontakt to tak jak kolega wyżej napisał, pewnie poznał jakąś inną, z reguły tak się robi.
Ogólnie dziwię się trochę dziewczynom które umawiają się z gościami z internetu w nadziei na trwały związek - taki ktoś na jednym spotkaniu może grać kogoś, potem się z Tobą zabawić i tyle tego będzie.

A no po to, że to miejsce dobre jak każde inne, a wygodniejsze od wielu innych. A poznani w realu tak nie mogą zrobić?

26

No wydaje mi się, że w realu można lepiej poznać człowieka jaki naprawdę jest obserwując na bieżąco jego zachowania np. w pracy czy w szkole jak masz z kimś na co dzień styczność. Randka w moim mniemaniu dla faceta jest pójściem na łatwiznę, może jednorazowo założyć maskę, udawać kogoś kim nie jest, skoczyć na jakiś numerek i dawaj po następną. Nie propsuję tego, ale słyszałem o takich, którzy tak robią. Wydaje mi się, że to nie jest dla porządnych kobiet którzy szukają POWAŻNEGO związku. No chyba że nie o tym tutaj mowa, to wtedy spoko.

27

Ale przecież szybki numerek nie jest obowiązkowy na randkach - ani internetowych, ani takich, które wyszły ze znajomości w realu. Tak naprawdę jak się idzie na randkę z internetu, to rozsądni ludzie zakładają, że proces poznawania się rozpoczyna się dopiero na randce, a to, czego się dowiedziało wcześniej trzeba zweryfikować.

Randkowanie w pracy uważam za potencjalnie bardziej "niebezpieczne", bo jak się związek nie uda, to może się w pracy zrobić nieprzyjemnie, jest duża presja na to, żeby wyszło, bo inaczej skończy się kwasem. Na uczelni to zależy - ja np. prawdopodobnie więcej dowiedziałabym się o facecie wymieniając z nim 2 dłuższe maile niż przez pół roku chodzenia na te same zajęcia, bo taka specyfika mojej uczelni, że każdy przedmiot mamy w innej grupie, na zajęcia się wpada i wypada i ludzie wcale się szczególnie nie poznają ze sobą.

Moim zdaniem internet to jest tylko "pole spotkania" - można się poznać na domówce u znajomych, na spacerze w parku, w internecie, a można znać się z uczelni/pracy. A to, jak się dana znajomość rozwinie, to już zależy od dwójki ludzi.

28

Według mnie właśnie w robocie czy klasie lepiej bo macie kontakt na co dzień, nie ma żadnych pokus itd. jedyna wada to ewentualny przesyt swojego towarzystwa ale jak ludzie są zakochani i inteligentni to tego problemu nie ma. Właśnie jestem w związku z koleżanką z pracy i powiem, że to jest największy atut że mamy ze sobą stały kontakt i nie ma tęsknoty big_smile Presja na to by wyszło? Ja takiej nie odczuwałem, wręcz przeciwnie - luzik. Znajomi wiedzieli, że mam na swoją obecną dziewczynę oko i tylko życzyli powodzenia, poklepywali po plecach, ja podchodziłem bez spiny. I zaniedbania spraw czy czegoś takiego z naszej strony nie ma - kochamy siebie, myślimy o sobie, ale nawet ostatnio przełożony mi mówił że jest wręcz zaskoczony, jak dobrze radzę sobie w takiej sytuacji i że cytuję "ta bella donna nie zawróciła mi w głowie" hehe xD

Szybki numerek nie jest obowiązkowy, ale z reguły taki jest cel tego typu randek w wykonaniu facetów, wiem o czym mówię. Sam próbowałem randek przez neta i nie wiem, sam się wycofywałem wielokrotnie bo nie widziałem tej autentyczności, zawsze miałem wrażenie, że to wszystko takie sztuczne itd. Nienaturalne jakieś, człowiek ma coś ze zwierzęcia, zwierzęcia poznają się i wiążą w sposób naturalny, samiec wyrywa samicę w stadzie obserwując go uprzednio i tak to wygląda.

29

Ja mam kumpelę, która już ponad 2 lata jest w związku z facetem, którego poznała przez neta - także na jej przykładzie widzę, że się da.

Poza tym to, co ty opisujesz działa w sytuacji, gdy związek wychodzi, ewentualnie nie wychodzi na początku, jak brak jest zaangażowania. Ale jak ktoś jest w związku dłuższy czas, jest duża inwestycja emocjonalna, a jeszcze w dodatku znajomi z pracy są też znajomymi prywatnymi, to jak związek się rozpadnie nie ma bata, żeby to na relacje w pracy nie wpłynęło. Nie że tak musi być - ale może.

Tak samo jak szybki seks nie musi ale może wyjść z internetowej randki. Dla mnie nie ma jednoznacznej wyższości jednego nad drugim.

30

Czyli widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Z relacjami po zerwaniu to zależy już o charakteru, ja bym starał się zachować profesjonalizm ale znając kobietę po rozstaniu to rzeczywiście mogłyby być fochy tongue

31

Mimo, że jestem kobietą, to rozumiem po części jego zachowanie. Dałaś mu odczuć, że nie jesteś nim zainteresowana. Na spotkaniu zachowywałaś spory dystans, sama zakończyłaś spotkanie, jak do Ciebie napisał, odpisałaś tylko z kurtuazji. Więc prawdopodobnie on odebrał to w ten sposób, że po prostu nie jesteś nim zainteresowana. Wiem, bo jak ja nie byłam zbytnio zadowolona ze spotkania i chciałam skończyć jednak znajomość, to właśnie w ten sposób się zachowywałam. I faceci to w ten sposób interpretują. Jasne, można też powiedzieć wprost, ale jednak tak jest trochę łatwiej. Jak spotykałam się z facetami poznanymi na mydwoje, zanim spotkałam tego odpowiedniego, miałam kilka nie do końca trafionych spotkań, w większości właśnie zachowywałam się w taki sposób, jak Ty. Dlatego nie dziwi mnie do końca jego reakcja. W pewnym stopniu dostał kosza i po prostu się wycofał. Tak mi sie wydaje...

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Spotkanie z facetem z internetu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024