Jak to jest z tymi uczuciami? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak to jest z tymi uczuciami?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Jak to jest z tymi uczuciami?

Cześć,

Nie potrafię zrozumieć (jeszcze) swojej żony , rozstaliśmy się z myślą o rozwodzie. Właściwie to się stało niemal z dnia na dzień. Nasz związek opierał się na długiej znajomości, szacunku i dużej miłości - wszyscy się śmiali, że jesteśmy idealna parą bo faktycznie mało się kłóciliśmy z mojej strony problemów tych dużych w związku nie było.  Ostatnio ponieważ, chce się ze mną spotykać i utrzymywać kontakt ale na zasadzie przyjacielskiej , zapytałem ją wprost czy mnie jeszcze Kocha. Odpowiedziała, tak Kocham Cię jak rodzinę. Zapytałem czy jest zdecydowana na rozwód? Raczej tak , ale nie chce o tym myśleć.  Czy kochałaś mnie wychodząc za mnie (dwa lata temu) Tak Kochałam. Nie potrafię tego zrozumieć, jak można przestać Kochać o tak.. po prostu... Czy ktoś z was przestał kiedyś kochać po dłuższym czasie ? jak to jest?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-11-29 22:53:50)

Odp: Jak to jest z tymi uczuciami?

Ale przecież powiedziała ci, że cię kocha (kocha, a nie Kocha, nie popadaj w emfazę).

Ona nie przestała cię kochać, tylko przestała odczuwać pociąg seksualny.

A to się akurat może zdarzyć z wielu powodów...

3

Hmm..

Nie napisałem Ci jednej ważnej rzeczy. W ostatni Piątek po dłuższym okresie ciszy zadzwoniła do mnie z prośbą o spotkanie. Po spotkaniu napisała mi dwa sms-y " Dziękuje za cudowny wieczór" i "najlepsze swoje cechy zawdzięczam Tobie".  Miałem niesamowity mętlik w głowie po tym spotkaniu, zaraz po rozstaniu była wręcz mega oschła a tu takie sms-y. Spędziliśmy całą Sobotę razem, na zakupach szukała kontaktu z moją dłonią, kilka klepnięć po tyłku i propozycja przyjazdu do mnie na mieszkanie.  W nocy się Kochaliśmy. Następnego dnia zapytałem ją czy tego żałuje odpowiedziała że "tak".

4 Ostatnio edytowany przez netkobietka83 (2016-11-29 23:10:41)

Wygląda to tak jakby nie wiedziała czego chce i traktowała Cię jak zabawkę. Mam ochotę...to dzwonię. Nie mam ochoty...to nie dzwonię. Sprawdź lepiej czy w Jej życiu przypadkiem nie pojawił się ktoś inny a Ty jesteś tylko "w razie czego gdyby...".

5 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2016-11-29 23:12:18)

W poprzednim wątku sytuacja jaką opisałeś - jasno wskazuje, że żona ma romans.
Trudno jest mówić o uczuciach do Ciebie, kiedy darzy nimi kogoś innego i w innym facecie jest zakochana.

http://www.netkobiety.pl/t100057.html

6

To zupelnie zmienia postac rzeczy.

I wlasnie dlatego na forum istnieje zasada jeden problem = jeden temat .

7 Ostatnio edytowany przez kojot26 (2016-11-29 23:22:58)

Wiesz, dzisiaj od tamtego tematu jestem mądrzejszy o kilka faktów. Wiem, że Żona nie miała romansu. Faktem jest, że była z nim na obiedzie i w kinie.  Nie utrzymują ze sobą kontaktu , wiem o tym.  Czy jest zakochana ? Nie sądzę, za dużo czasu mi poświęca by to ukryć. Nie bardzo mi się to składa w całość. Gdyby ktoś był, nie chciała by się tak często spotykać ze mną, nie jeździła by do rodziców na weekendy. Dlatego mam straszny mętlik w głowie.  Nie chce rozmawiać na żaden tematów związanych z nami.

Otworzyłem nowy wątek, bo sytuacja u mnie się drastycznie zmieniła. Wcześniej miałem mocne podejrzenia o kogoś innego. Po za tym na prawdę daje mi takie sygnały, ze nie wiem co o tym myśleć. Cztery miesiące, temu jej rodzice od siostry żony otrzymali prezent romantyczna kolację. Przekazali to żonie i powiedziała , że chce iść ze mną już umówiła spotkanie na 10 grudnia. Po za tym zaprasza mnie na święta do niej. Powiedziałem, że na wigilię mogę wpaść ale ona , że na całe święta...

8

kojot26 napisał/a:

Wiesz, dzisiaj od tamtego tematu jestem mądrzejszy o kilka faktów. Wiem, że Żona nie miała romansu. Faktem jest, że była z nim na obiedzie i w kinie.  Nie utrzymują ze sobą kontaktu , wiem o tym.  Czy jest zakochana ? Nie sądzę, za dużo czasu mi poświęca by to ukryć. Nie bardzo mi się to składa w całość. Gdyby ktoś był, nie chciała by się tak często spotykać ze mną, nie jeździła by do rodziców na weekendy. Dlatego mam straszny mętlik w głowie.  Nie chce rozmawiać na żaden tematów związanych z nami.

Otworzyłem nowy wątek, bo sytuacja u mnie się drastycznie zmieniła. Wcześniej miałem mocne podejrzenia o kogoś innego. Po za tym na prawdę daje mi takie sygnały, ze nie wiem co o tym myśleć. Cztery miesiące, temu jej rodzice od siostry żony otrzymali prezent romantyczna kolację. Przekazali to żonie i powiedziała , że chce iść ze mną już umówiła spotkanie na 10 grudnia. Po za tym zaprasza mnie na święta do niej. Powiedziałem, że na wigilię mogę wpaść ale ona , że na całe święta...

Mam ten sam problem... Miejsca na kochanka zabardzo nie ma, czas ze mna chce spedzac, ale rozmawiac o nas nie...

9

Flipers przeczytam twój wątek

Dlatego tego nie rozumiem, ja lubię krótkie gry z znanymi zasadami. Dla mnie te sygnały które mi wysyła , są czytane przeze mnie jako przejaw zainteresowania. Jednoczenie wie że ja kocham i że to co robi daje mi nadzieję. Sam nie wiem co mam robić , zależy mi na niej ale nie mogę czekać w nieskoncznosć. Obiecałem sobie na razie dać czas do końca grudnia i zobaczyć jak się rozwinie sytuacja

10

Również mam jeszcze kilka pomyslow jak to wzbudzic, ale zobaczymy

11

Drastycznie nic się nie zmieniło Kojot, Twoja żona zachowuje się tak samo jak się zachowywała, a poza tym - od czasu założenia poprzedniego wątku minęły zaledwie 3 tygodnie ...

12

Zmieniło się tyle , że trzy tygodnie temu była oschla i oziębła gdybym zadzwonił nie odebrała by i zadzwoniła parę godzin później. O smsach na jakikolwiek temat też nie było by mowy. Nie mówię o przełomie z jej strony ale o ile wcześniej faktycznie zachowywała się tak jak by  stwierdziła że nie chce dłużej już być że mną o tyle dziś daje mi sprzeczne sygnaly. Kontakt mamy niemal taki sam jak w czasie związku.  Dlatego tego nie rozumiem , można przyjaźnić rozumiem że ma sentyment ale właśnie dlatego pytanie z tematu czy można kogoś przestać kochać z dnia na dzień?  Jak to jest gdy się kogoś przestaje kochać? Czy czuję się jeszcze coś gdy widzi ta druga stronę?

13 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-11-30 00:44:27)

Kojot to nie jest z dnia na dzień. A Ty chyba z Dnia Świstaka się urwałeś, bo przeżywasz to tak, jakby pierwszy raz Ci się to przytrafiało, a jak spojrzy się na Twoje wszystkie wątki to wychodzi, że co jakiś czas masz powtórkę z rozrywki. Jeszcze przed ślubem ostro kombinowała czy Ty to Ten, czy raczej nie, proponowała spotkania, ale z dystansem i stwierdziła, że gdybyście się rozstali to ona bardzo by chciała być Twoją przyjaciółką i tego typu kwiatki... Byliście swoimi pierwszymi, ale ona nigdy nie doszła do wniosku, że to na pewno to. Zieleńsza trawa nęci, ale pewności brak...
Jeszcze to: Kocham Cię... jak rodzinę lol co nie oznacza męża. Może być tez brat, albo kuzyn. Generalnie ktoś bliski, ale bezpłciowy. Ty się seksem podniecasz, a nie ma czym, bo jego znaczenie jest bardzo względne.

14

Na forum obowiązuje zasada "1 związek = 1 temat". Proszę, abyś zapoznał się z regulaminem i nie powielał istniejących już wątków. Pozdrawiam, Cslady

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak to jest z tymi uczuciami?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024