Skąpstwo emocjonalne? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Skąpstwo emocjonalne?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Skąpstwo emocjonalne?

W lutym bieżącego roku poznałam chłopaka. Spotykaliśmy się przez pewien czas, po czym obydwoje stwierdziliśmy, że chcemy stworzyć wartościową relację i rozwiniemy naszą znajomość. Bardzo mi na nim zależało. Zarówno on i ja doświadczyliśmy wiele przykrych sytuacji w życiu, i to powodowało u nas także poniekąd wycofanie, brak zaufania i dystans. Postanowiliśmy mimo tego zaryzykować. Po czym kontakt nagle zaczął słabnąć, aż w końcu przestaliśmy w ogóle pisać. Bardzo mnie to wszystko bolało.

Kilka dni temu otrzymałam od niego wiadomość odnośnie tego dlaczego "zniknął". Okazało się, że wtedy (wówczas trochę chorował - przeziębienie etc) zdiagnozowano u niego poważną chorobę i zerwał kontakt ze wszystkimi dookoła. Nie mnie to oceniać jego postępowanie - nie byłam w takiej sytuacji. Zaczęliśmy wymieniać wiadomości na temat tego co było, jest i będzie. Przez ten czas kilku miesięcy ja żyłam głównie swoim życiem. Czasami myślałam o nim - dlaczego tak to się skończyło itp. Wiadomo, że przez ten okres wiele w nas się zmieniło. Natomiast zapytałam czy chciałby spróbować raz jeszcze, czy chciałby odbudować relację. Przystał na to. Nie jest to jednak takie wszystko łatwe, gdyż znajdował się w innym mieście, a niebawem wyjeżdża za granicę do pracy i aby się leczyć. Moim "warunkiem" było spotkanie się i przed jego wyjazdem, aby porozmawiać na spokojnie. Udało mu się przyjechać do mnie. Swojego zdania nie zmienił, choć nie ukrywał, że takiej reakcji i wyrozumiałości z mojej strony się nie spodziewał. Że mu zależy etc. Dużym utrudnieniem na pewno jest odległość - choć nie ma rzeczy niemożliwych, jeśli tylko dwoje ludzi chce. Ma on tendencje do uciekania w pracę i nic nie widzi wówczas po za tym. On potrzebuje czasu aby znaleźć "środek". On twierdzi, że przeprowadzka za granicę, zmiana pracy pomoże mu w złapaniu równowagi w życiu. Po spotkaniu nasz kontakt jest dosyć słaby... Wiem, że musi tu pewne sprawy zamknąć przed wyjazdem - zdrowie, praca... Ale czy dłuższe nieodpisywanie na wiadomość, gdzie żyjemy w XXI wieku jest i z telefonami "śpimy" jest normalne? Potrzebuje uwagi i zainteresowania. Czy sądzicie, że to ma sens? Czy dać temu szansę?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Skąpstwo emocjonalne?

Dlaczego Ci zalezy na rozwinieciu tej relacji ?
Jakos przyszlosci nie widze w waszym ewentualnym zwiazku.A dlaczego ? Bo  nie widze zainteresowania z jego strony .

3

Dlaczego mi zależy? Bo kiedyś nas coś istotnego łączyło co chciałabym odbudować.

4

Nie widzę sensu, podobnie jak i Ty sama chyba go nie widzisz.

5 Ostatnio edytowany przez ogloszenie-88 (2016-11-25 13:15:03)

Jacenty89 napisał/a:

Nie widzę sensu, podobnie jak i Ty sama chyba go nie widzisz.

Nie widzisz sensu ze względu na brak zainteresowania drugiej strony czy odległość? Czy może coś innego?

6

Odległość tak naprawdę znacząco utrudnia, ale jeszcze jakaś czesc relacji daje sobie z nia rade (tyle ze do tego trzeba duzego zaangazowania i checi obu stron), ale bez zainteresowania z drugiej strony kompletnie nic nie zdziałasz.

7

Jacenty89 napisał/a:

Odległość tak naprawdę znacząco utrudnia, ale jeszcze jakaś czesc relacji daje sobie z nia rade (tyle ze do tego trzeba duzego zaangazowania i checi obu stron), ale bez zainteresowania z drugiej strony kompletnie nic nie zdziałasz.

A co w przypadku gdy on chce tylko potrzebuje czasu?

Tak, tak wiem - czyny są wizytówką mężczyzny...

8

Czasu na co? Na odpisanie na smsa? No błagam...

9

Zarówno on i ja doświadczyliśmy wiele przykrych sytuacji w życiu
===
To nie jest dobry początek. Należy szukać przyjaciół którzy nie mieli takich doświadczeń. On się może nie zmienić nawet za 10 lat.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Skąpstwo emocjonalne?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024