8lat związku i co dalej? Skomplikowany facet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » 8lat związku i co dalej? Skomplikowany facet

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: 8lat związku i co dalej? Skomplikowany facet

Witam!

Od 8lat jesteśmy parą, ja 23 lat, on 26.
Od początku ten związek był skomplikowany bo on ma skłonność do częstego okłamywania mnie. Początkowo wybaczałam mu wszystko, chyba dlatego że nie chciałam go stracić, ale teraz jak już ten związek trwa tyle lat to zaczynam zastanawiać się nad sensem wybaczania tak na prawdę błędów świadomych bo przeważnie chodzi o kłamstwa związane z kolegami bądź o pisanie do innych, zwłaszcza do byłej bliskiej znajomej. Tak wiem że myślicie że to zazdrość z mojej strony ale wydaje mi się że to już jakiś rodzaj lęku wE mnie siedzi.

Kilka razy był na parę miesięcy sam w pracy poza granicą kraju. Zawsze potem odkrywalam że pisał z nią w tym czasie, ale to też mu wybaczalam, w tamtym roku kiedy wrócił z jednego wyjazdu postanowił mi się oświadczyć i to zrobił, tylko że potem szybko odnalazłam kolejne rozmowy z nią, mówiące o tym że ona za nim tęskni, że jest dla niej ważny. Co myśleć o zaręczynach kiedy w tym samym czasie gdy to ma miejsce on pisze kolejny raz z nią?

Minął rok od zaręczyn, myślałam że to przełom dla związku, że będą plany dotyczące ślubu, że będą plany na przyszłość, ale piękna sielanka i moja wizja ślubu dobiega końca, on za każdym razem kiedy wchodzę na ten temat mówi że on nie chce ślubu kościelnego, że on nie jest na to gotowy

Nie gotowy? Więc po co pytał czy wyjdę za niego? Jakie znaczenie mają te zaręczyny? Zaczynam wątpić w ich szczerość.

Ostatnio chciałam żeby pokazał mi telefon on zaczął kręcić że nie, potem poszedł go podłączyć do ładowarki, w tym czasie delikatnie go obserwowałam i widziałam jak coś szybko usuwa, potem zauważyłam że zmienił hasło na Facebooka (zaraza obecnych czasów) stwierdził że chciał ustawić sobie tamto które miał dawniej, ok uwierzyłam . . . Potem kiedy już miałam jego telefon w dłoni i z głupoty chciałam wyszukać jedną osobę na jego profilu , wtedy rozwinęła mi się lista ostatnio wyszukanych osób przez niego a na górze tej listy kto? Ona! Znowu ona!

Kolejne kłamstwo? Znowu z nią pisał i prędko usunął rozmowę? Nawet kiedyś mu ją dodałam do blokowanych osób i co? Lista jest pusta czyli odblokowac ją musiał więc pisać z nią też musiał. . . A on mi wpiera że nie pisze z nią. Jak mu wierzyć?

Gdyby tak było to po co by ciągle ją wyszukiwać miał? To znaczy że on o niej myśli . . .

Wiem że to chaotycznie napisałam wszystko ale czuję się tak zagubiona. Boję się tego co będzie dalej czy on jest szczery wobec mnie, nie jesteśmy razem chwilę, tylko dość sporo lat! Myślałam że jestem jego jedyną a teraz sama nie wiem czego on szuka

Czuję się zagubiona! On nawet nie chce wziąć się za budowę domu bo dobrze mu przy rodzinie, widzimy się tylko w weekendy. Może tak mu wygodnie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 8lat związku i co dalej? Skomplikowany facet

Koleś kłamie jak z nut a Ty dalej z nim jesteś ,? Usuwa szybko coś wiecznie z nią pisze chyba sama potrafisz sobie odpowiedzieć na to pytanie. Moja jedyna rada albo szczera rozmowa, i postanowienie albo Ty albo Ona i koniec albo wóz albo przewóz, zmarnowałas kilka dobrych lat swojego życia w których powinnaś się wyszaleć.

3

Jak on tak robi już OSIEM lat, to on taki JEST. Na jaką zmianę liczysz? Takiego sobie wybrałaś, to masz.

Zresztą, wybaczałaś mu nie mając tego na myśli. W ogóle to nie wybaczałaś, tylko machałaś ręką. "Znów mnie okłamałeś? Och, to nic." ... "I znów? Spoko." ... "Kolejny raz... matko... no już dobrze." ... I tak przez osiem lat?? I ty pytasz jeszcze

Jak mu wierzyć?

No jak? Normalnie, tak jak do tej pory: machnąć ręką, zamknąć oczy, zatkać uszy, udać, że nic nie widzisz.

Generalnie jak ktoś coś robi nie tak, to żeby otrzymać wybaczenie, to musi sobie na nie zapracować. Zmierzyć się z konsekwencjami. Odbudować zaufanie. Wiedzieć, że stracił coś cennego, czego nie daje się lekką ręką. A potem, kiedy robi to kolejny raz, to się stawia takiego kogoś pod murem i się mu daje ultimatum. Albo się odwraca i wychodzi, bo na takie konsekwencje się umówiliście.

4

Jaki tam skomplikowany? Nic skomplikowanego nie ma w osobie, która jest z kimś, bo lepiej być z kimś niż z nikim. Zwłaszcza jeśli ten ktoś wybacza wszystko zanim nawet o wybaczenie poprosi... Suszyłaś mu głowę o te zaręczyny, ślub, rodzinę, zaangażowanie, miłość, to dostałaś ochłap i głowy nie zawracaj wink Cudów w tym związku nie będzie, bo nawet jeśli on z czasem zdecyduje się na ślub, to wasz związek będzie nadal tak wyglądał. Będzie wobec Ciebie nieszczery, a Ty będziesz przymykać oko. Jeżeli taki związek Ci odpowiada, to taki będziesz miała. Jest też opcja druga, że w końcu któraś "ona" zmieni jego plany na przyszłość, bo nie czarujmy się: tak bardzo przywiązany do wizji wspólnej przyszłości z Tobą, to on nie jest...

5

senszyciax3 napisał/a:

Koleś kłamie jak z nut a Ty dalej z nim jesteś ,? Usuwa szybko coś wiecznie z nią pisze chyba sama potrafisz sobie odpowiedzieć na to pytanie. Moja jedyna rada albo szczera rozmowa, i postanowienie albo Ty albo Ona i koniec albo wóz albo przewóz, zmarnowałas kilka dobrych lat swojego życia w których powinnaś się wyszaleć.

brunetka22 dobrze wie, że on kłamie, ma to zresztą czarno na białym.  Z pewnością niejednokrotnie z nim rozmawiała, ale jak liczyć na szczerą rozmowę z kłamcą?
Warunek "ja, albo ona" też nie przejdzie, przecież tamtej oficjalnie nie ma smile
"pisanie do innych, zwłaszcza do byłej bliskiej znajomej."
brunetka22, nawet w tej kwestii się oszukujesz, ona nie jest jego "byłą bliską znajomą", tylko niestety nadal aktualną.
Masz 23 lata, czyli zaczęłaś związek z nim w wieku 15 lat, takie nastoletnie związki nieczęsto bywają trwałe i szczęśliwe.
Spójrz prawdzie w oczy, od lat jesteś robiona w konia, a najsmutniejsze jest to, że ciągle z tą samą "znajomą". Myślę, że tej "znajomości" sprzyja też fakt, że widujecie się tylko w weekendy.
Czas na zmiany i lepiej będzie dla Ciebie, jeśli to Ty podejmiesz decyzję.

6

A po jakiego grzyba ci slub z nim, zaręczyny..plany? Myślisz ze slub coś zmieni, zaczaruje? Dlaczego chcesz wyjść za mąż za kłamcę i krętacza? tAK BARDZO NISKO SIE CENISZ, TAK BARDZO BAGATELIZUJESZ POWAŻNE POWODY KTÓRE POWINNY WYKLUCZYĆ ZWIĄZEK Z TYM FACETEM? TAK BARDZO BOISZ SIĘ SAMOTNOŚCI? Bo lepszy rydz niż nic? Tolerujesz te kłamstwa od wielu lat, marnujesz czas na niego. Wiesz co ci powiem? za nisko sie cenisz, baaa ty sie wogóle nie cenisz, poniżasz się w swoich własnych oczach, i w oczach jego tymbardziej. Dlatego on robi cię w trąbę i wie że nie musi ponosić za to żadnych konsekwencji, on chyba uważa że nawet nie jesteś warta dobrego kłamstwa, dlatego na twoich oczach rozgrywa się cały cyrk, a ty jak świnia której pluje się w twarz mówisz że deszcz pada.Dam ci radę, najpierw uporządkuj siebie, tak abyś zaczęła siebie cenić, SIEBIE...NIE JEGO, TYLKO SIEBIE. Wtedy odechce ci się momentalnie takich typków. Bo będziesz wiedziała że na szacunek trzeba sobei zasłużyć. Bo bedziesz w końcu szanowała siebie. A TO NAJWAŻNIEJSZE! SZACUNEK DO SIEBIE SAMEJ - PAMIETAJ.

7

Gdyby Cie naprawde kochal, wiedzac, ze Cie bola rozmowy z tamta, przestalby sie z nia kontaktowac.
Dlaczego chce slub tylko cywilny ? Bo latwiej rozwiazac takie malzenstwo ? Czy jest niewierzacy ?
Zerwij z nim.W trojkacie dlugo nie pociagniecie.
Ty sie uwolnisz, a on bedzie mogl spokojni pisac i spotykac sie z tamta.

8

Z Was dwojga to chyba Ty jesteś bardziej skomplikowana.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » 8lat związku i co dalej? Skomplikowany facet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024