Co dalej stosować.? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Co dalej stosować.?

Mam kilka takich zapytań. Z góry już dziękuję za pomoc i podpowiedzi.

1. Odważyłam się pójść do lekarza Proktologa. Co prawda wizyta nie należała do najprzyjemniejszych ale przynajmniej wiem na czym stoję. Moje pytanie to , bo tam lekarka powiedziała , że mam bardzo nabrzmiałe te hemoroidy i są ich aż 3.. (wewnętrzne). Dostałam tak: Maść Posterisan H ( na receptę) czopki Proctis M , oraz Dih , który zawiera diosmine. Czy to dobry zestaw ? . Oraz strop na zmiękczenie kału.  Ale też kurcze zapomniałam się jej zapytać o bo coś słyszałam o tzw nasiadowkakach czy jakoś taki i jakie polecacie??.

2 temat. Bo mam problemy z zatwardzeniami i dlatego dostałam ten syrop ale jakoś jest lekka poprawa ale taka słaba i znów po wypróżnieniu boli szczypie i krwi na papierze toaletowym i koło się zamyka

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co dalej stosować.?

Problem raczej nie zniknie, powinnaś zdecydować się na operację.

Co do zaparć, to musisz zmienić dietę, poszukaj w necie co powinnaś jeść, o nasiadówkach też znajdziesz info, choć nie wiem w czym to mogłoby pomóc.

Leki mas od lekarza, więc nie pytaj czy to dobry zestaw.

3

wieka napisał/a:

Problem raczej nie zniknie, powinnaś zdecydować się na operację.

Co do zaparć, to musisz zmienić dietę, poszukaj w necie co powinnaś jeść, o nasiadówkach też znajdziesz info, choć nie wiem w czym to mogłoby pomóc.

Leki mas od lekarza, więc nie pytaj czy to dobry zestaw.

Coś właśnie chce ogarnąć , pewnie to nie zadziała od tak i właśnie to jest najgorsze... Bo chyba najgorsza dolegliwość jaka istnieje . Jeszcze Zatwardzenia z hemoroidami ☹️☹️

4

Zupy, zupy i sałatki
Byle nie orzeszki ziemne, kiedyś kilo zjadłem...

Tak mnie potargały wewnętrznie, że połowa by płakała oops...

5

Anitt28 napisał/a:

1. Odważyłam się pójść do lekarza Proktologa. Co prawda wizyta nie należała do najprzyjemniejszych ale przynajmniej wiem na czym stoję. Moje pytanie to , bo tam lekarka powiedziała , że mam bardzo nabrzmiałe te hemoroidy i są ich aż 3.. (wewnętrzne). Dostałam tak: Maść Posterisan H ( na receptę) czopki Proctis M , oraz Dih , który zawiera diosmine. Czy to dobry zestaw ? . Oraz strop na zmiękczenie kału.  Ale też kurcze zapomniałam się jej zapytać o bo coś słyszałam o tzw nasiadowkakach czy jakoś taki i jakie polecacie??.

2 temat. Bo mam problemy z zatwardzeniami i dlatego dostałam ten syrop ale jakoś jest lekka poprawa ale taka słaba i znów po wypróżnieniu boli szczypie i krwi na papierze toaletowym i koło się zamyka

Po jednym czy dwoch dniach z syropem nic Ci nie przejdzie. Musisz dac czas. Duzo czasu rozjeżdżałas swój organizm, więc teraz musi się ustabilizować i to tez potrwa.

6

Anitt28 napisał/a:

Przez  ponad dwa tygodnie to jest już szósty temat o zatwardzeniach.
Byłaś u lekarza i dalej o zatwardzeniach. Zrób sobie co lewatywę.
Zmień temat do trolowania.
Ludzie swój czas Ci poświęcają.

7 Ostatnio edytowany przez blueangel (2024-03-27 21:39:57)

Ja tam nie wiem, ale mam kogos w rodzinie z podobnym problemem i lekarz stanowczo odradzal operacje, wiec sluchalabym sie medykow, a nie randomowych ludzi z forum. Uzasadnial to tym, ze zdrowa tkanka, + komplikacje moga jeszcze bardziej skomplikowac ci zycie, nietrzymanie kalu itd. ciekawe czy wieka chcialaby nie moc trzymac kalu. szczerze watpie.

na luzna dobre sa probiotyki, stosowalam u dziecka, ale na zatwardzenie moze jogurty naturalne? jak zjesz kilka to napewno przeczyszcza, aktimel tez. doswiadczenie tez z dzieciaka xD wystarczylo, ze wyszlam dos klepu, a lubi actimele i taki byl final haha

8

Znam przypadek operacji i problem zniknął, operacja to zawsze ostateczność.

9

wieka napisał/a:

Znam przypadek operacji i problem zniknął, operacja to zawsze ostateczność.

Moja mama miała operację na hemoroidy i problem wrócił już po roku.

Mój kolega regularnie leczy hemoroidy jakimś gumkowaniem czy coś takiego oraz zamrażaniem i też wracają.

Hemoroidy to coś, czego nie da pozbyć się na stałe. Poza tym ten problem dotyczy co drugiego człowieka, często o tym nawet nie wiedzą, więc hurr durr autorki i dziesiątki tematów o tym samym jest trochę dziwne.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024