Witam. mam 19 lat i od jakiegoś roku,może więcej mam problemy z miesiączką a właściwie z jej przechodzeniem. Otóż moje miesiaczki to istna tragedia. Bardzo bolesna i obfite. Dodatkowo strasznie bolą mnie nogi w 1 i 2 dniu okresu a przeważnie uda co mnie niepokoi . Miewam też czasami wymioty i robi mi się słabo. Podczas wypróżniania czuje ostry,kłujący bol w odbycie i niziutko pod brzuchem tak jakby bolały mnie jajniki...Czytałam dużo w internecie o tym i przestraszyłam się czytając ze przyczyną może być torbiel,mięsniak lub choroba ENDOMETRIOZA (???). Zdecydowałam się że po okresie zajrze do ginekologa chociaż będzie to moja pierwsza wizyta dopiero.Kobietki , czy wy też miałyście podobne sytuacje? jesli tak to prosze o podzielenie się oraz wyrazenie swojej opinii.
Ja miałam takie same objawy, koszmarne bóle i okazało się, że to endometrioza. Teraz jest lepiej, jestem po laparoskopii, biorę tabletki antykoncepcyjne i moje problemy z bólami miesiączkowymi minęły. Polecam naraye plus bo mają tylko 4 dni przerwy a nie 7 tak jak w innych tabletkach anty. Koniecznie idź do lekarza. Pozdrawiam.
Może endometrioza, a może PCOS? W każdym razie to nie jest normalny przebieg miesiaczki. Jedyna opcja to iść do lekarza.
Właśnie też podejrzewam endometriozę...
Od ponad roku masz takie i dolegliwości? Czemu wcześniej nie byłaś u ginekologa?
Zawsze próbowałam sie zebrać iść i coś wypadało albo tłumaczyłam sobie że każda kobieta inaczej przechodzi okres...
Witam. mam 19 lat i od jakiegoś roku,może więcej mam problemy z miesiączką a właściwie z jej przechodzeniem. Otóż moje miesiaczki to istna tragedia. Bardzo bolesna i obfite. Dodatkowo strasznie bolą mnie nogi w 1 i 2 dniu okresu a przeważnie uda co mnie niepokoi . Miewam też czasami wymioty i robi mi się słabo. Podczas wypróżniania czuje ostry,kłujący bol w odbycie i niziutko pod brzuchem tak jakby bolały mnie jajniki...Czytałam dużo w internecie o tym i przestraszyłam się czytając ze przyczyną może być torbiel,mięsniak lub choroba ENDOMETRIOZA (???). Zdecydowałam się że po okresie zajrze do ginekologa chociaż będzie to moja pierwsza wizyta dopiero.Kobietki , czy wy też miałyście podobne sytuacje? jesli tak to prosze o podzielenie się oraz wyrazenie swojej opinii.
Miałam identyczne objawy jak Ty. Każda z nas przeżywa miesiączkę inaczej. Jedna cierpi, jęczy z bólu, druga nie czuje nic. Moja koleżanka nawet dostawała zastrzyki... Nie czytaj takich głupot w internecie! Idź do Ginekologa, przebadaj się czy wszystko jest w porządku z Tobą (a założę się, że jest) i tyle. Ja brałam przez kilka miesięcy tabletki anty i teraz nie cierpię tak jak kiedyś podczas miesiączki.
Jestem juz po okresie 2 dni a boli mnie lewa nerka , mam parcie na pecherz
Mam dokladnie takie same objawy, od zawsze tak przechodze miesiaczke, nawet po porodzie sie to nie zmienilo. Bylam badana pod tym katem niejednokrotnie i jestem zdrowa, poprostu taka moja natura