Co się ze mną dzieje podczas okresu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Co się ze mną dzieje podczas okresu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Co się ze mną dzieje podczas okresu?

Witam. mam 19 lat i od jakiegoś roku,może więcej mam problemy z miesiączką a właściwie z jej przechodzeniem. Otóż moje miesiaczki to istna tragedia. Bardzo bolesna i obfite. Dodatkowo strasznie bolą mnie nogi w 1 i 2 dniu okresu a przeważnie uda co mnie niepokoi . Miewam też czasami wymioty i robi mi się słabo. Podczas wypróżniania czuje ostry,kłujący bol w odbycie i niziutko pod brzuchem tak jakby bolały mnie jajniki...Czytałam dużo w internecie o tym i przestraszyłam się czytając ze przyczyną może być torbiel,mięsniak lub choroba ENDOMETRIOZA (???). Zdecydowałam się że po okresie zajrze do ginekologa chociaż będzie to moja pierwsza wizyta dopiero.Kobietki , czy wy też miałyście podobne sytuacje? jesli tak to prosze o podzielenie się oraz wyrazenie swojej opinii.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co się ze mną dzieje podczas okresu?

Ja miałam takie same objawy, koszmarne bóle i okazało się, że to endometrioza. Teraz jest lepiej, jestem po laparoskopii, biorę tabletki antykoncepcyjne i moje problemy z bólami miesiączkowymi minęły. Polecam naraye plus bo mają tylko 4 dni przerwy a nie 7 tak jak w innych tabletkach anty. Koniecznie idź do lekarza. Pozdrawiam.

3

Może endometrioza, a może PCOS? W każdym razie to nie jest normalny przebieg miesiaczki. Jedyna opcja to iść do lekarza.

4

Właśnie też podejrzewam endometriozę...

5

Od ponad roku masz takie i dolegliwości? Czemu wcześniej nie byłaś u ginekologa?

6

Zawsze próbowałam sie zebrać iść i coś wypadało albo tłumaczyłam sobie że każda kobieta inaczej przechodzi okres...

7

gosiunia444 napisał/a:

Witam. mam 19 lat i od jakiegoś roku,może więcej mam problemy z miesiączką a właściwie z jej przechodzeniem. Otóż moje miesiaczki to istna tragedia. Bardzo bolesna i obfite. Dodatkowo strasznie bolą mnie nogi w 1 i 2 dniu okresu a przeważnie uda co mnie niepokoi . Miewam też czasami wymioty i robi mi się słabo. Podczas wypróżniania czuje ostry,kłujący bol w odbycie i niziutko pod brzuchem tak jakby bolały mnie jajniki...Czytałam dużo w internecie o tym i przestraszyłam się czytając ze przyczyną może być torbiel,mięsniak lub choroba ENDOMETRIOZA (???). Zdecydowałam się że po okresie zajrze do ginekologa chociaż będzie to moja pierwsza wizyta dopiero.Kobietki , czy wy też miałyście podobne sytuacje? jesli tak to prosze o podzielenie się oraz wyrazenie swojej opinii.

Miałam identyczne objawy jak Ty. Każda z nas przeżywa miesiączkę inaczej. Jedna cierpi, jęczy z bólu, druga nie czuje nic. Moja koleżanka nawet dostawała zastrzyki... Nie czytaj takich głupot w internecie! Idź do Ginekologa, przebadaj się czy wszystko jest w porządku z Tobą (a założę się, że jest) i tyle. Ja brałam przez kilka miesięcy tabletki anty i teraz nie cierpię tak jak kiedyś podczas miesiączki.

8

Jestem juz po okresie 2 dni a boli mnie lewa nerka , mam parcie na pecherz sad

9

Mam dokladnie takie same objawy, od zawsze tak przechodze miesiaczke, nawet po porodzie sie to nie zmienilo. Bylam badana pod tym katem niejednokrotnie i jestem zdrowa, poprostu taka moja natura

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Co się ze mną dzieje podczas okresu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024