Zdrada - nie umiem żyć - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada - nie umiem żyć

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Zdrada - nie umiem żyć

Muszę sie wygadac, wyrzucić wszystko z siebie. Dzisiaj dowiedziałam sie o tym, ze mój chłopak mnie zdradził. Było to zupełnie przez przypadek, ponieważ przegladalam zdjęcia z imprezy, na której razem byliśmy. Zupełnie nic nie podejrzewałam, zachowywał sie zupełnie normalnie. Ale w czasie imprezy rozdzielilismy sie jakoś na 1-2 godziny. Nie mogę w to uwierzyć. Nie rozumiem tego co sie stało. Układało nam sie dobrze, zamieszkalismy niedawno razem. A tu nagle takie cos? To nie jest pierwsza taka sytuacja w moim życiu. Poprzedni związek zakończył sie tak samo. Przezylam to strasznie. Zresztą to zostawiło na mnie zle piętno. Najokropniejsze w tym wszystkim są 2 rzeczy: jedna to taka, ze on zupełnie nie potrafi sie do tego przyznać, choć sprawa jest oczywista. Mówi, ze to tylko tak wygląda. No tak, 10 zdjęć, na których całuje sie z dziewczyna. Faktycznie, pomyłka. A druga to taka, ze on sam pocieszał mnie po poprzedniej zdradzie i był moim najlepszym przyjacielem. Nie wiem naprawdę jak mam żyć. Boje sie, ze sie zalamie tak jak po tamtej zdradzie. Kolejna sprawa to mieszkanie. Nie jestem w stanie sie wyprowadzić, bo umowa jest podpisana do końca września przyszłego roku. Dwa, nie zostanę w nim sama, bo jest zbyt drogie. Ale mieszkać z nim pod jednym dachem również nie dam rady. Okropnie boli. Okropnie boli to, ze potrafił spojrzeć mi wczoraj w oczy jak gdyby nigdy nic, boli to, ze potrafił dotykać kogoś innego. Nie umiem tego objąć rozumem. Tego co sie stało. Dlaczego mężczyźni tacy są? Dlaczego kiedy oddaje sie im serce, oni po prostu je deptaja? Powiedzcie mi, prosze co mam zrobić, jak mam zacząć żyć na nowo. Rozpadam sie z każda minuta coraz bardziej na kawałki.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdrada - nie umiem żyć

Zrozpaczona555 rozumiem Cię, ciężko pojąć jak osoba która twierdzi, że nas kocha potrafi zrobić coś takiego... mój ex do tej pory nie przyznał się, że kogoś ma tylko wkręcał bajki że mnie kocha smile trudno jest przejść na tym do porządku dziennego, ale nie rób takiej głupoty jak ja i nie wybaczaj bo prędzej czy później on zrobi to samo...

3

Nie wybacze mu na pewno.. Wiem jak to sie kończy i chyba to najbardziej boli. Ta myśl, ze juz nigdy nie będziemy razem.. Nie wiem jak zniose codzienność pod jednym dachem. Nie będę potrafiła na niego spojrzeć

4

Jeśli chodzi o wyprowadzkę, to oczywiście, że możesz się wyprowadzić, jeśli podpisałaś umowę, to jest tam coś o okresie wypowiedzenia, czyli teraz dzwonisz do właściciela i mu  mówisz, że zgodnie z okresem wypowiedzenia za miesiąc/dwa się wyprowadzasz. W tym czasie szukasz mieszkania, albo mieszkasz u przyjaciół czy wracasz do domu, niestety za wynajem nadal musisz płacić, aż minie okres wypowiedzenia.

Skonfrontowałaś swojego faceta z tymi zdjęciami? Czy ich też się wypiera?

5

Ja wróciłam do rodziców chwilowo póki nie dojdę do siebie, nie mogłam znieść jego kłamstw i obojętności, ale jemu to na rękę mu już wije gniazdko z nową wink Wiem, że Ci ciężko i jesteś w szoku... to chyba najgorsze później jest lepiej

6

W umowie nie ma nic właśnie o okresie wypowiedzenia.. Nie wiem co mam o tym myslec. Nie chce mieć nieprzyjemności z wlascicielem... Wiecie może jak to wygląda, jeżeli w umowie nic nie ma na ten temat? Tak, wyslalam mu te zdjecia. Powiedział, ze to po prostu tylko tak wygląda.. Wiec dla mnie to jest jakiś zart. Ewidentnie sie całują i to 2 zdjęciach, na innych ja obejmuje... Tłumaczy sie, ze tylko tanczyl z nią i nic więcej. Chore

7

mm89 wspolczuje Ci sad Faceci to świnie. Nie rozumiem po co wchodzić w związek, jak sie ktoś nie umie wiązać z jedną osoba i być jej wiernym.. Dla mnie to jest jakas kpina, ze nie potrafił Ci powiedzieć prawdy. Zresztą ja mam podobnie.. Tylko to jakas obca lafirynda z klubu, nikt na dłużej.

8

Bardzo ci współczuję koleżanko, ale pamiętaj nie wrzucaj wszystkich facetów do jednego worka, kobiety potrafią być takie same a nieraz i nawet gorsze. Najgorsze jest to jak sama mówisz, że będziecie musieli mieszkać razem. Obstawiam, że ta dziewczyna z klubu i tak nie będzie jego partnerką raczej to był wybryk, ciężko w takich miejscach spotkać kogoś naprawdę wartościowego. Pozdrawiam i trzymaj się !

9 Ostatnio edytowany przez Malineczka00 (2016-11-12 00:11:48)

Wydaje mi się że w świetle prawa jeśli nic nie ma o okresie wypowiedzenia to obowiązuje prawo cywilne. Musisz po prostu sprawdzić ale pewnie to będzie miesiąc.
Edit: a proszę:
§ 2. Ustawowe terminy wypowiedzenia najmu są następujące: gdy czynsz jest płatny w odstępach czasu dłuższych niż miesiąc, najem można wypowiedzieć najpóźniej na trzy miesiące naprzód na koniec kwartału kalendarzowego; gdy czynsz jest płatny miesięcznie - na miesiąc naprzód na koniec miesiąca kalendarzowego; gdy czynsz jest płatny w krótszych odstępach czasu - na trzy dni naprzód; gdy najem jest dzienny - na jeden dzień naprzód.

10

Dziękuje wam bardzo za wsparcie i rady. Przyjechałam do rodziców i mam zamiar zostać tutaj tydzień lub 2, dopóki najgorsze emocje ze mnie nie opadna i będę w stanie spojrzeć na sprawę odrobinę chłodniej. Mój były dalej upiera sie, ze to wszystko nie jest prawda. W sumie jego smsy odbieram jako atak, bo cały czas pisze do mnie smsy z przekleństwami. Wydaje mi sie, ze on sam nie jest w stanie w to uwierzyć i po prostu tego nie pamięta. Ale dla mnie to niczego nie zmienia. Mam nadzieje, ze sprawa z mieszkaniem sie rozwiąże sama, a raczej, ze zobowiązuje sie do płacenia za całość. Wciąż nie mogę w to uwierzyć.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada - nie umiem żyć

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024