Kobieta jednak nie będzie rządzić największym mocarstwem czyli Trump - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Kobieta jednak nie będzie rządzić największym mocarstwem czyli Trump

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Kobieta jednak nie będzie rządzić największym mocarstwem czyli Trump

Gratulacje dla Donalda Trumpa. Ciekawe na ile uprzedzenie do kobiet zdecydowało o wyborach w USA.

PS, Swoją drogą widać jak żenujące jest dziennikarstwo wybranych mediów w Polsce. To co zrobiło TVN i TVN24 w wieczór i noc wyborczą, rozpacz po Clinton, przejdą do historii. I pokazuje jak mało wiedzą o świecie i o USA skoro tak zszokowała ich info o wygranej Trumpa. Jak długo będą jeszcze karmić takimi płyciznami i który już raz kolejno o : Węgrzech, wyborach w Polsce, Breixcie i wreszcie w wyborach. Zawsze wielodniowy szok. No to może dziennikarze i media wierzą po proistu w świat którego jednak nie ma skoro tak ich szokuje zderzenie tego co głoszą z późniejszymi faktami.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kobieta jednak nie będzie rządzić największym mocarstwem czyli Trump

Wielu na pewno zszokowało jak mało wiedzieli o wyborcach Trumpa.
Sam Trump  mówił,że kocha ludzi słabo wykształconych.Ale słabo wykształcony w Ameryce znaczy zupełnie co innego niż w Polsce:)
Słabo wykształcony Polak przy słabo wykształconym Amerykaninie to magister z dwoma fakultetami:)
Cóż,taki prezydent jacy jego wyborcy...

3

Mnie cieszy ten ból tyłków i jad wylewający się z internetów po zwycięstwie Trumpa. Komentarze w których wyborcy Trumpa są nazywani idiotami, białymi rasistami tylko pokazuje kim są zwolennicy Clinton. Tej Clinton, która za 'mailowy' skandal, w który jest umoczona powinna stanąć przed sądem i trafić do pudła smile

4

Demokraci raczej głupio zrobili, że postawili na Clinton. Osobę, co do której wielu nie ma zaufania i na której koncie było zbyt wiele skandali. Wiele wskazuje na to, że lepszym kandydatem przeciwko Trumpowi byłby Sanders. Znalazłam nawet ciekawą analizę napisaną jeszcze w lutym tego roku, więc na długo przed wyborami.

Całą analizę można sobie przeczytać po angielsku, wystarczy wpisać w google
UNLESS THE DEMOCRATS RUN SANDERS, A TRUMP NOMINATION MEANS A TRUMP PRESIDENCY

Nathan J. Robinson zauważa, że każda słabość Clinton gra na korzyść Trumpa, podczas gdy każda słabość Trumpa grałby na korzyść Sandersa. Przy przejrzystym Sandersie, który lubi się skupić na problemach takich jak zmniejszająca się klasa średnia oraz coraz cięższych warunkach życia amerykańskich pracowników przy obenym systemie ekonomicznym, itd. Trump ze swoim zachowaniem wygładałby jak klaun, który deprecjonuje problemy bienych pracujących ludzi.

5

Facet79 napisał/a:

Gratulacje dla Donalda Trumpa. Ciekawe na ile uprzedzenie do kobiet zdecydowało o wyborach w USA.

PS, Swoją drogą widać jak żenujące jest dziennikarstwo wybranych mediów w Polsce. To co zrobiło TVN i TVN24 w wieczór i noc wyborczą, rozpacz po Clinton, przejdą do historii. I pokazuje jak mało wiedzą o świecie i o USA skoro tak zszokowała ich info o wygranej Trumpa. Jak długo będą jeszcze karmić takimi płyciznami i który już raz kolejno o : Węgrzech, wyborach w Polsce, Breixcie i wreszcie w wyborach. Zawsze wielodniowy szok. No to może dziennikarze i media wierzą po proistu w świat którego jednak nie ma skoro tak ich szokuje zderzenie tego co głoszą z późniejszymi faktami.

Ale przecież tvn-y nie od dziś manipulują opinią publiczną. Pamiętam jak w głównym wydaniu na kilka dni przed wyborami  wyemitowali spot wyborczy PO ehehehe big_smile

O ten:

6

Jak się czyta te analizy powyborcze kto na kogo głosował, to budzi się w człowieku jeszcze nadzieja smile Trump wybrany przez białych katolików i protestantów, przeciwników aborcji. Przebudzenie Mocy... wink

7

Raczej tez spieprzenie sprawy po stronie demokratow, ktorzy wystawili nielubiana Clinton, na ktora i tak zaglosowalo wiecej ludzi niz na Trumpa. Tylko, ze Trump dostal wiecej glosow elektorskich.

8

Niezmiennie mnie zadziwia, ża najbardziej z konsekwencjami demokracji nie mogą się pogodzić tzw. obrońcy demokracji.

9

Bo demokracja to jest wtedy, gdy lud dokonuje słusznych wyborów lol Jeśli lud ośmiela się dokonywać innych wyborów, to jest zaprzeczenie standardów demokratycznego państwa...

10 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-11-10 12:45:03)

przyznam, ze bylabym bardzo zaskoczona, gdyby wygrala Clinton smile A co gorsze, przegralabym skrzynke piwa. Nie zebym lubila tak piwo. Lubie wygrywac smile
A gratulowac nie ma za bardzo czego. Co to za wybor, gdy trzeba wybierac miedzy dzuma a cholera...
Korwin jak zawsze komentarz w swoim stylu -  ludzie wybrali prawdziwego i normalnego  czlowieka, co to i panienki pomaca i na podatkach oszuka...  big_smile

11 Ostatnio edytowany przez polis (2016-11-10 12:44:11)

A chodzi o te demonstracje. Oh well, to pokazuje tez problem w stanach i jak bardzo podzielone jest spoleczenstwo.

12

Po wygranej Dudy i PiS-u można było zaobserwować podobne zjawisko smile

13

polis napisał/a:

to pokazuje tez problem w stanach i jak bardzo podzielone jest spoleczenstwo.

Problem jest w wielu krajach.
A największym jest niezauważanie nastrojów społecznych. Tego jak bardzo ludzie mają dość "elit", politycznej poprawności, kłamstw, jedynie słusznej wizji świata i długo by jeszcze wymieniać.

I pragnę zauważyć, że republikanie też specjalnie za Trumpem się nie ujmowali wink

14

Snake napisał/a:

Jak się czyta te analizy powyborcze kto na kogo głosował, to budzi się w człowieku jeszcze nadzieja smile Trump wybrany przez białych katolików i protestantów, przeciwników aborcji. Przebudzenie Mocy... wink

Trump autorytetem katolików - buhahahaha big_smile

15

_v_ napisał/a:

Trump autorytetem katolików - buhahahaha big_smile

Nie jestem amerykańskim katolikiem więc nie wiem. Jednak nie ulega wątpliwości, że zagłosowali na niego biali, heteroseksualni chrześcijanie w średnim wieku. Czyli tzw. ostoja Ameryki smile W dodatku wcale nie biedota jak się teraz wciska (ha, ha zawsze trzeba jakoś porażkę wytłumaczyć) ale średnio zamożni Amerykanie. Clinton poparło prawie 90 % czarnoskórych, 55 % latynosów, geje i inne takie lewicowo-liberalne towarzystwo od prawa do aborcji. W rezultacie Republikanie zgarnęli całą pulę, bo nie tylko prezydenta ale i większość w Kongresie. Od stycznia Republikanie mają pełnię władzy w USA.

16

A mnie to cieszy. mam nadzieje ze wyjdzie mi to na dobre, podobnie jak Brexit. Kupowalam psom ubranka, przeliczajac 10 koron za funta. Robie to od lat. A tu wyszla mi spora gorka - wykorzystam  nastepnym razem.

17

luc napisał/a:
polis napisał/a:

to pokazuje tez problem w stanach i jak bardzo podzielone jest spoleczenstwo.

A największym jest niezauważanie nastrojów społecznych. Tego jak bardzo ludzie mają dość "elit", politycznej poprawności, kłamstw, jedynie słusznej wizji świata i długo by jeszcze wymieniać.

I pragnę zauważyć, że republikanie też specjalnie za Trumpem się nie ujmowali wink

Wcale mnie nie zdziwil wynik wyborow. Siedzialam do drugiej rano obserwujac rezultaty z roznych stanow i spokojnie spac poszlam w wiedzy, ze Donald Trump bedzie prezydentem.

Nie dlatego, ze podziwiam Trumpa jako polityka, o nie. To burakowaty, prostacki populista. Jednak patrzac na idiotyczna ideologicznie lewicowa i niewydolna administracje Obamy i totalnie skorumpowana Hillary Clinton, doszlam downiosku, ze wole prostaka, ktory mowi co mysli bez politycznej poprawnosci i ktory przynajmniej udowodnil, ze potrafi robic pieniadze zamiast penalizowac obywateli za glupie pomysly typu krajowa sluzba zdrowia (Obamacare).

Ameryce zdecydowanie przyda sie prawicowy prezydent.

18 Ostatnio edytowany przez Pacho (2016-11-10 18:10:57)

Beyondblackie napisał/a:

Tak jak każdemu innemu państwu.

Za rok wybory prezydenckie we Francji. Czy po ewentualnej wygranej pani Marine Le Pen, rodowici Francuzi, którzy zwyczajnie mają dosyć imigrantów i tego co robi Hollande, również zostaną okrzyknięci przez lewicę białymi rasistami, idiotami i ksenofobami?

19 Ostatnio edytowany przez polis (2016-11-10 18:28:55)

luc napisał/a:

Ja to rozumiem i dlatego pisałam, że demokraci źle zrobili stawiając na Clinton.

Nie dlatego, ze podziwiam Trumpa jako polityka, o nie. To burakowaty, prostacki populista. Jednak patrzac na idiotyczna ideologicznie lewicowa i niewydolna administracje Obamy i totalnie skorumpowana Hillary Clinton, doszlam downiosku, ze wole prostaka, ktory mowi co mysli bez politycznej poprawnosci i ktory przynajmniej udowodnil, ze potrafi robic pieniadze zamiast penalizowac obywateli za glupie pomysly typu krajowa sluzba zdrowia (Obamacare).

Nie wiem jak dokładnie wygląda Obamacare, ale co jest złego w publicznej służbie zdrowia? Przecież wielu ludzi tam bankrutuj jak zachoruje poważniej. Są badania, że problemy medyczne są odpowiedzialne za 62.1% bankructw w USA, bo ludzie nie mają ubezpieczenia albo mają, ale nie pokrywa ono wszystkiego, bo oczywiście ubezpieczycielowi się nie opłaca pokrywać kosztów poważnych chorób. Powiedziałabym, że problemem jest nie tyle Obamacer tylko to, że zbankrutować tam można nawet jak się ma to ubezpieczenie medyczne.

Poza tym chciałabyś mieszkać w kraj, w którym ludzie mówią, że mają nadzieję, że następny zawał ich zabije, bo nie mają już siły spłacać długów za pobyt i leczenie w szpitalu jak to ma miejsce w Stanach?

20

Polis, rachunki za opieke zdrowotna uderzaja tylko nieubezpieczonych. Ubezbieczonemu polisa wyplaci za operacje i za konsultacje lekarska. Oczywiscie sa rozne poziomy polis, i nie wszystkie wlaczaja pod parasol najbardziej drogie zabiegi.

Natomiast powszechna sluzba zdrowia to idiotyczna propozycja, ktora tylko polyka pieniadze wspomagajac niewydolna administracje. Wiesz jak zadluzony jest NHS w UK?

21

Beyondblackie napisał/a:

Polis, rachunki za opieke zdrowotna uderzaja tylko nieubezpieczonych.

No właśnie nie

No. Our most recent study found that nearly two-thirds of Americans who declared bankruptcy cited illness or medical bills as a significant cause (PDF) of their bankruptcies. And of the medically bankrupt, three-quarters of that group had insurance, at least when they first got sick.

How do people go bankrupt in spite of having insurance?

We found two categories of problems. Some people were too sick to work and lost their jobs. Along with their jobs, they lost their insurance. The second group had continuous coverage, but their policies had so many co-pays, deductibles and loopholes that they were bankrupted in spite of having coverage. Most of those who declared bankruptcy were in the latter group.

Całość: Insured, but Bankrupted Anyway

Beyondblackie napisał/a:

Natomiast powszechna sluzba zdrowia to idiotyczna propozycja, ktora tylko polyka pieniadze wspomagajac niewydolna administracje. Wiesz jak zadluzony jest NHS w UK?

Ok, ale ja nie chcę brać przykładu z Wielkiej Brytani lepiej wziąć przykład z innych krajów, np. Holandii, Szwajcarii, Norwegii i Finlandii. Te kraj wypadają najlepiej w Euro health consumer index. Wygląda na to, że zwłaszcza służbie zdrowia w Holandii dobrze byłoby się przyjrzeć, bo oni w ostatnich latach zajmowali pierwsze miejsce. Można sobie trochę poczytać o służbie zdrowia w Holandii w artykule Leczyć i liczyć w Polityce. Poza tym, możemy też przecież próbować coś sami wymyślić jak usprawnić służbę zdrowia.

22 Ostatnio edytowany przez szakisz (2016-11-11 20:02:16)

Beyondblackie napisał/a:

Wcale mnie nie zdziwil wynik wyborow. Siedzialam do drugiej rano obserwujac rezultaty z roznych stanow i spokojnie spac poszlam w wiedzy, ze Donald Trump bedzie prezydentem.

Retoryka jak retoryka - często chamska, często ordynarna, ale prawdziwa jak w mo*dę strzelił tongue Myślę że to właśnie właśnie przekonało ludzi do Trumpa. To człowiek całkowicie z poza polityki, który wie jak robić pieniądze. Zarobił porządne miliony, parę razy zbankrutował, i dobrze. Pieniądze doceni tylko ten kto je stracił. Dodatkowo Clintonowa nigdy od dawna nie cieszy się sympatią ludu, co z miejsca dało republikaninowi kilka punktów. Coś na zasadzie: "Nie chcę Komorowskiego to zagłosuję na Dudę". Teraz zostaje tylko kwestia tego czy odpowiednio skompletuje sobie doradców od działania na innych polach. My powinniśmy mieć takiego Donalda, zamiast tego naszego big_smile

23

PunBB bbcode test

PunBB bbcode test

24 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2016-11-15 03:35:34)

Ciekawe czy wyborcy Trumpa dziś nadal są tak zachwyceni, jak to miało miejsce tuż po wyborach.

Zacytuję, bo nie chce mi się streszczać. Tak, wiem, wyborcza.pl jest stronnicza, ale to akurat są stwierdzenia faktów:

Pierwszy wywiad Donalda Trumpa po wyborach, który nadała w niedzielę wieczorem telewizja CBS, musiał być traumatycznym przeżyciem dla jego wyborców.
Ze zdumieniem przecierali uszy, słysząc, że „Obama jest fantastyczny”, „Clintonowie to dobrzy ludzie i nie chcę im szkodzić”, „nielegalni imigranci są fantastyczni” (z wyjątkiem ok. 2 mln przestępców, których trzeba deportować), „zachowamy niektóre elementy Obamacare, czyli reformy służby zdrowia Obamy”, „mur na granicy z Meksykiem w niektórych miejscach będzie murowany, a w innych wystarczy płot”, „małżeństwa gejów zatwierdził sąd najwyższy, sprawa zamknięta, nie mam z tym żadnego problemu”, a „jeśli sąd najwyższy zmieni prawo w sprawie aborcji, to kobieta, która będzie chciała usunąć ciążę, najwyżej pojedzie sobie do innego stanu”.

Wystarczyło pięć dni, żeby zdezaktualizował się „Obama, najgorszy prezydent w historii, który nielegalnie jest w Białym Domu, bo sfałszował akt urodzenia”, „oszustka Hillary, która powinna siedzieć za kratkami”, „zero amnestii dla nielegalnych imigrantów, wszyscy bez wyjątku muszą wyjechać z kraju, bo złamali prawo imigracyjne”, „katastrofalna reforma Obamacare, którą anuluję pierwszego dnia”, „piękny, wysoki i szczelny mur na granicy z Meksykiem”, „jestem przeciwko małżeństwom gejów”, „tragedia dzieci wyciąganych z łona matki na kilka dni przed porodem i mordowanych”.

Ze wszystkiego, co Trump wczoraj powiedział, jego zwolennikom mogła się podobać tylko obietnica, że nie będzie pobierał pensji prezydenta. Jedynie symbolicznego dolara na rok.

Con man
Im dłużej oglądałem CBS, z tym większym trudem walczyłem z atakami śmiechu. W Ameryce takich ludzi określa się „con man”, co na polski tłumaczone jest jako blagier, hochsztapler, naciągacz, macher. Ale wszystkie przekłady są niedoskonałe, bo mają jedynie znaczenie pejoratywne, tymczasem w określeniu „con man” jest też podziw. To nie pospolity oszust, tylko artysta, którego oszustwa składają się w dzieło sztuki. (...)

Szczerze mówiąc z punktu widzenia własnego podwórka wtorkowy wynik mnie zdruzgotał, bo facet wydawał się nieobliczalny, dlatego miałam najgorsze przeczucia, zwłaszcza w kwestii bezpieczeństwa, za to dziś jakby nieco odetchnęłam.

25

Jako fan teorii spiskowych przypuszczam, że z Trumpem skontaktowali się odpowiedni ludzie i wyjaśnili, jak funkcjonuje rzeczywistość, co spowodowało odpowiednie schłodzenie dotychczasowego entuzjazmu do zmian. Dodatkowo Obama przyjmując go na audiencję potwierdził to wszystko  - tak, prezydent tylko pilnuje żyrandola, czyli jest typowym figurantem, a każda rewolucja w obecnym systemie mogłaby narazić na straty możnych tego świata, na co sobie na pewno nie pozwolą.
wink

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Kobieta jednak nie będzie rządzić największym mocarstwem czyli Trump

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024