Pytanie o płyn ejakulacyjny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Pytanie o płyn ejakulacyjny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1 Ostatnio edytowany przez Delicious (2009-05-24 20:53:12)

Temat: Pytanie o płyn ejakulacyjny

Moje pytanie będzie krótkie.Czy wg Was płyn ejekulacyjny(czy jakoś tak) jest płodny czy plemniki w nim nie są zdolne do zapłodnienia?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pytanie o płyn ejakulacyjny

Tak

3

zgadzam się z Ikąą wink

4

też tak myślałam tylko raz w internecie piszą,że jest a innym razem,że plemniki nie są zdolne do zapłodnienia,więc już sama nie wiedziałam co myśleć dlatego Was kobitki spytałam.Dzięki wielkie:)

5

niby tak,ale ja zanim bralam tabletki,to nie zabezpieczalismy
sie,wiec ten plyn wiadomo gdzie sie znajdowal,a dziecka naszczescie nie mamy;)

6

dlatego stwierdzilam,ze poprostu mielismy wiecej szczescia niz rozumu;)

7

Teoretycznie płyn przedejakulacyjny nie powinien zawierać plemników. Niestety istnieją żywe dowody, że bywają tam jakieś niedobitki z poprzedniego wytrysku. Do tego zapłodnienie w takiej ewentualności nie daje możliwości na wybranie najlepszego plemnika z dużej liczby. Wygrywa najlepszy z tej garstki.
W dodatku płyn przedejakulacyjny mężczyzny zarażonego chorobą przenoszona drogą płciową też zawiera jej zarazki.

8

Cześć dziewczyny ,ANKA uważaj ja mam żywy dowód w domu że ten płyn zawiera plemniki pozdrawiam

9

czy zawiera czy nie to zalezy - jak sprawdzic? zlecic badanie pod mikroskopem na obecnosc tych malych zolnierzykow wink
a przy okazji rozumiem ze pytasz z ciekawosci a nie z zamierzen (czt. usilnych staran i kombinacji jak powiekszyc rodzine)

10

Zawsze przy stosunku obawiam się właśnie tego płynu. Ale jest w nim za mało plemników i one szybko giną w drogach rodnych kobiety. Nie mniej jednak trzeba bardzo uważać smile

11

zmagdaz napisał/a:

Zawsze przy stosunku obawiam się właśnie tego płynu. Ale jest w nim za mało plemników i one szybko giną w drogach rodnych kobiety. Nie mniej jednak trzeba bardzo uważać smile

no nie sadze,aby plemniki ginely w drogach rodnych kobiety,bo gdyby sie
tak dalo,to nie zachodzilysbysmy w ciaze.

12

Nie chcąc zakładać nowego tematu, piszę w tym.

Wczoraj miałam pierwszy raz ze swoim chłopakiem. Hmm trudno to nazwać pierwszym razem, raczej próbą. Wszedł we mnie na 2-3 sekundy dla sprawdzenia, nie przebił mi błony, nie zabezpieczaliśmy się. Dziś poczytałam o tym płynie. Czy jest możliwość więc zajścia w ciąże? Bardzo mnie to zaniepokoiło hmm

pozdro

13

jasienieznam napisał/a:

Wczoraj miałam pierwszy raz ze swoim chłopakiem. Hmm trudno to nazwać pierwszym razem, raczej próbą. Wszedł we mnie na 2-3 sekundy dla sprawdzenia, nie przebił mi błony, nie zabezpieczaliśmy się. Dziś poczytałam o tym płynie. Czy jest możliwość więc zajścia w ciąże? Bardzo mnie to zaniepokoiło hmm

pozdro

A skąd ta pewność, że nie przebił Twojej błony dziewiczej? Wiele kobiet posiada na tyle delikatną błonę, że w chwili pierwszego stosunku fizjologicznie już ma ją naderwaną. Dlatego każdy, nawet "półstosunek" powinien odbywać się z zabezpieczeniem, a nie przestrzeganie tej zasady może zakończyć się ciążą, bo w czystej teorii każdy kontakt penisa z pochwą stwarza możliwość zapłodnienia.
Nie panikowałabym w Twoim wypadku, ale warto wyciągnąć odpowiednie wnioski na przyszłość.

14

jasienieznam - trudno nam będzie ocenić czy jest możliwość że zaszłaś/zajdziesz w ciążę, skoro nie wiemy w którym momencie cyklu jesteś. A możliwość zajścia w ciążę jest zawsze, nawet przy tabletkach czy prezerwatywie. Choć fakt faktem, ryzyko jest niewielkie.

15

jasienieznam napisał/a:

pozdro

nawet przy intenstywnych pieszczotach mozna zajsc w ciaze.
Na to nie ma reguly.Radze odczekac z 10 dni i kupic test.
Na przyszlosc,jest wiele metod antykoncepcyjnych.
Lekarz ginekolog pomoze Ci wybrac,chyba,ze nie chcesz do niego
isc,do wybierz sie do apteki po prezerwatywy,ktore
chronia nie tylko przed ciaza,ale przed roznymi chorobami.

16

oczywiście zrobię test. Hmm mój chłopak, okazało się, że ma stulejkę, jego napletek nie schodzi do końca. A z tego co czytałam, on może mieć problemy z płodnością, więc liczę że nic się nie stało. Chyba nie wydziela nawet tego płynu. Jest w stanie zapalnym. Teraz pojawił się problem, czy mnie czymś nie zaraził hmm

17

Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 roku na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem Davida Resnicka potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe. Jednak, jak ostrzegają specjaliści zajmujący się edukacją seksualną i tematyką planowania rodziny, w preejakulacie mogą znajdywać się plemniki pochodzące z poprzednich wytrysków, dlatego stosunek seksualny nie zakończony wytryskiem może stanowić ryzyko ciąży.

I wszystko na ten temat :-)
Źródło - Ciocia Wikipedia :-)

18

Throe, Ciocię Wikipedię na głowę bije Wujek Doświadczenie smile Aczkolwiek w kwestiach zdrowia czy antykoncepcji najlepiej darować sobie rodzinne koneksje i pójść do Specjalisty smile

jasienieznam, myślę, że powinnaś po prostu odwiedzić ginekologa i zasięgnąć porady w tej sprawie. Leczenia absolutnie wymaga też Twój facet - nie można ot tak sobie żyć ze stulejką, bo to nie kwestia urody, ale własnego zdrowia. Czy on nie odczuwa dyskomfortu/bólu, kiedy się kochacie?

19

Hmm... też miałem (dawno temu) stulejkę (a teraz narząd w pełni zdrowy). Z nią nie ma żartów, bo potem może zacząć zbierać się pod napletkiem ropa. Idź z nim jak najszybciej do lekarza.

20

Stulejka, stan zapalny i brak wiedzy o możliwościach zajścia w ciążę - nie mówiąc już o braku antykoncepcji. Rewelacja po prostu.

Radzę wyciągnąć z tego wnioski - i to szybko (a na pewno przed następnym stosunkiem!)

21

wiem, że to może dziwne pytanie, ale jak się tak naczytałam to już sama nie wiem:P

czy możliwa jest ciąża jeżeli dostanie się troche plynu pre na majtki i rajstopy troche zamoknięte sluzem kobiety?? dodam, że do wytrysku wcale nie doszło...

22

otak!! napisał/a:

wiem, że to może dziwne pytanie, ale jak się tak naczytałam to już sama nie wiem:P

czy możliwa jest ciąża jeżeli dostanie się troche plynu pre na majtki i rajstopy troche zamoknięte sluzem kobiety?? dodam, że do wytrysku wcale nie doszło...

Nie, nie jest możliwa. Zawsze powtarzam, że plemniki to nie amerykańscy marines, którzy przeżyją wszystko big_smile

23

W ostatnim czasie ja i mój chłopak, zapomnieliśmy się trochę (ponieważ jak na razie, nie planujemy stosunku) i otarł sie penisem o moje miejsce intymne. Nie wszedł do środka, lecz był na zewnątrz. Czy przez ten płyn, mogłabym zajść w ciążę? Zauważyłam potem, że miał go troszkę. Odrobinę.
Dodam, że jestem świeżo po okresie, dokładniej jeden dzień.
Jest możliwość zajścia w ciążę?

24

Dużo mniejsze niż wygrania 6 w totka, ale istnieje.

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Pytanie o płyn ejakulacyjny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024