Czy to już poród? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy to już poród?

Strony Poprzednia 1 5 6 7

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 391 do 405 z 405 ]

391

Odp: Czy to już poród?

Andziulka dokładnie , teraz tylko cieszyć się sobą i jak najwięcej czasu spędzać razem smile Fisiu przykro mi z powodu alergii, na pewno będzie dobrze smile
Marlena i dobrze, że nie czułaś wyrzutów z tego powodu. Każdy karmi jak chce. Ja też daję mm na noc, i około północy trochę piersi bo jak mi mały nie ściągnie to mam twarde bardzo. Ale dziś wyszłam na zdjęcie szwów, zapisałam się do fryzjera, poszłam do sklepu smile nie pędziłam na złamanie karku do domu bo cyca trzeba, tylko mąż podał mm i bez problemu. Dla mnie sama pierś byłaby zbyt ograniczająca smile

Zobacz podobne tematy :

392

Chomiczku i jak sie czujesz po fryzjerze?? Pomaga prawda? Niby niewiele a tak cieszy :-D

393

Andziulka jutro idę smile eh tak się cieszę!! mam zamiar pójść też na zakupy w przyszłym tygodniu smile

394 Ostatnio edytowany przez andziula125 (2016-11-24 17:12:19)

Super chomiczku.dziewczyny robmy cos dla siebie to bardzo pomaga psychicznie naprawde :-) kiecka buty ciesza jak zabawka dla dziecka :-)

395 Ostatnio edytowany przez fisia93 (2016-11-28 19:43:19)

Byłam kilka dni temu u dermatologa i się okazuje ze to wina oliwki. Rzekomo oliwką się dzieci już nie smaruje. Cóż. Zaprzestalam smarowania i podawałam fenistil od pediatry. Przeszło jej szybko, ale co pomogło? Lek czy odstawienie oliwki? Nie wiem. Kunie ochrzcilismy w sobote. Szlam z duszą na ramieniu bo 2 dni wcześniej skończyły się spokojne noce. Non stop placz: dzień i noc. Nie mam pojęcia czy to kolka czy już po prostu jej niecierpliwość. Za każdym razem po jedzeniu (90 -100 ml) wrzask jakby ktoś ja obdzieral ze skóry. Szukanie cycka i sanie paluszków. Możecie się śmiać ale przecież nie podam miesiecznemu dziecku pełnej flachy. Na szczęście w Kościele spała i nawet przy polowaniu główki się nie wiercila.
A u Was jak tam kochane?

396 Ostatnio edytowany przez chomik9911 (2016-11-29 22:41:47)

Fisiu no mnie w szpitalu już uprzedzili żeby absolutnie nie używać oliwki. Za to polecam Ci maść witaminową albo krem bambino smile wiesz jak nasz ssie paluszki i szuka cyca to głodny jest.. może Twoja córka naprawdę potrzebuje jeszcze kilku mililitrów? u nas cały czas się poznajemy, raz lepiej raz trudniej smile mąż już wrócił do pracy także w dzień sama jestem. Jedyne co mnie dobija to momentami karmienie cyckiem.. daję sobie czas do miesiąca, czyli jeszcze 2 tyg i zdecyduję czy na butelkę nie przejść...

397

Fisia mam pytanie. Jak zatrzymałaś laktację? mogłabyś mi krok po kroku opisać jak to zrobić? czy radziłaś się jakiegoś lekarza/położnej jak to zrobić i odnośnie karmienia mm??

398

Kochany chomiczku laktacja właściwie sama mi się zatrzymała. Od początku widziałam, że w prawej piersi praktycznie mleka już nie ma, a w lewej było dużo, tak więc odciągałam nadmiar mleka 2 razy dziennie, rano i wieczorem. W końcu poczułam, że piersi są bardzo miękkie i przestałam. Nadal czasami mam drobne plamki na staniku, ale nic mnie nie boli. Chomiczku zerknij na swoją poczte smile

399

Dzięki kochana. Będę przechodzić na mm. Od kilku dni mój syn odstawiał cyrki, jadł chwilę pierś po czym zaczyna wrzeszczeć, drapać, puszczać pierś, chwytać.. masakra.. dawałam mu godzinę jeść i za każdym razie ten cyrk, 2 noce nieprzespane. Poprosiłam położną o konsultacje i okazało się, że ja po prostu nie mam pokarmu po jego jedzeniu przez 5-10 min już go nie ma. Tak więc 2 tygodnie daję mu cyca przez 5 min każdą pierś i dokarmiam mm, potem położna powie mi jak zatrzymać laktację, a może i sama się zatrzyma przy takim małym spożyciu.. syn płakał a ja razem z nim, totalny brak radości z macierzyństwa hmm ale już się cieszę, że to się rozwiąże smile

Kochana odpisałam na maila smile

400

Z tego co slyszalam jak nie karmisz to mleko samo zanika.trzeba troszke odciagac by zapalenia nie bylo.mamuski karmiace podpowiedzcie chomiczkowi :-)

401

Ale tu cisza big_smile
Miałam to samo chomiczku. Kręciła się, wierciła - z tym że ja karmiłam ją z piersi tylko nad ranem a i to jak widać nie pomagało.

402

andziula125 napisał/a:

Z tego co slyszalam jak nie karmisz to mleko samo zanika.trzeba troszke odciagac by zapalenia nie bylo.mamuski karmiace podpowiedzcie chomiczkowi :-)

Ja musiałam brać tabletki, bo pokarm nie chciał sam zaniknąć. Można poprosić o wypisanie recepty ginekologa albo lekarza rodzinnego.

403

Cyngli zrobię tak, jeśli samo nie wygaśnie smile a czy Ty brałaś, jakoś to się nazywa chyba, Bromergon? słyszałam dużo negatywnych opinii o tym leku zatrzymującym laktację..
Generalnie ja już małego odstawiłam, sprawa mi się trochę skomplikowała i dostałam leki przy których nie wolno karmić, także koniec rozterek.

404

Tak, brałam Bromergon. Laktacja po nim nie ustała i powodował spore mdłości.
Potem brałam inny lek, też na ''b'', ale nie pamiętam nazwy.

405

dziewczyny, do terminu z OM zostało 4 dni, na wizycie rozwarcia brak, szyjka tylko trochę skrócona, brak jakich kolwiek innych objawów, czy to znaczy że młody nie chce jeszcze przyjść na świat? czy w każdej chwili może się coś wydarzyć? nie ukrywam że chciałabym już bo dzidziuś jest duży a ja chciałabym urodzić naturalnie. boje się wywoływania porodu:(

Posty [ 391 do 405 z 405 ]

Strony Poprzednia 1 5 6 7

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy to już poród?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024