Netkafejka dla Przyjaciół ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Strony Poprzednia 1 … 467 468 469 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30,421 do 30,485 z 30,541 ]

30,421

Odp: Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Hej smile

Jaka operacja?
Kurczę, mam nadzieję, że się wszystko powiodło.
Trzymaj się cieplutko, buziaki i czekam na dalsze wieści! :*

Zobacz podobne tematy :

30,422

A tak w ogóle już nie jestem moderatorką, jednak to nie dla mnie.

Niedługo idę spać, dobranoc smile

30,423

Hejka smile
Jestem po operacji brzucha kolejnej mam problemy z jedzeniem,co zjem i wypiję wysadza mnie nie odchodzą gazy.
Teraz stwierdzili,że oprócz chorych jelit,musieli usnąć wyrostek robaczkowy bo był kamień.
Dzisiaj odłączyli mi cewnik,dren jeszcze muszę mieć,czekamy także za wynikami badań co wykarzą.
Tak jakoś trzymam się,mam nadzieję,że teraz będzie już lepiej.

30,424

O tak, oby było coraz lepiej, bo to bardzo męczące dla Ciebie kochana sad Buziaki :*
No, ale jak posuwali to co tam było źle, to pewnie będzie lepiej. Wyrostek to w ogóle a to czasem zapalenie i trzeba wyciąć, a to u Ciebie kamienie. Tak naprawdę to on w organizmie chyba jest zbędny.

A dzisiaj byłam w Warszawie z chłopakiem, na meczu w pubie, a potem spacerowała się. Ładna pogoda u nas wczoraj, dzisiaj była smile Wczoraj zaś byłam z koleżankami na koncercie w moim mieście- na Ani Wyszkoni i bardzo fajny koncert był.

30,425

[b] Witam ślicznie[ \b] smile

Ja także mam nadzieję,że już teraz będzie o wiele lepiej i w końcu wykryją co dokładnie ze mną jest,co mi tak naprawdę dolega.
Napewno jeszcze czeka mnie dłusze leczenie i może jeszcze badania,ale czas pokarze co dalej...
Mam nadzieję,że będę mogła w końcu normalnie jeść bez przeszkód.

Cieszę się ogromnie,że tak dajnie masz okazję spędzać wolny czas.
Ja strasznie tęsknię za moimi dzieciaczkami, miałbyć wspaniały dzień dziecka,ale nadrobimy wszystko jak tylko dobrze wyzdrowieję.
Też poszłabym sobie na koncert Ani Wyszkoni bardzo lubię jej utwory smile
Pozdrowionka i buziaczki pa smile

30,426

Witaj smile

No ja też mam taką nadzieję. A teraz jak jesz? Powolutku jesz pewnie coraz więcej itp? Też mam nadzieję, że szybko wykryją, będą skutecznie leczyć Ciebie Aga :*
Dzięki, to prawda, bardzo fajnie spędziłam czas smile
A Dzień Dziecka nadrobicie na pewno smile Teraz priorytetem jest Twoje zdrowie kochana smile
Buziaki i ściskam :*

30,427

Hej smile
Aga jak się czujesz? Czy są już wyniki badań.
Ściskam i całuję kochana :*

30,428

Hejka smile

Kochana Moniu jestem już od czwartku w domku,chłopaki szczęśliwe,ja niestety nie za bardzo się dobrze czuję,wszystko jeszcze boli,nogi mam spuchnięte jak banie,oprócz choroby jelit, usunięto mi kamień w wyrostku,po za tym jestem nie dożywiona po tych głodówkach w szpitalu i mam za mało białka w organizmie.:(
Wizytę mam za tydzień w poniedziałek,zdjęcie szwów,a wyniki dopiero będą za dwa tygodnie,wtedy stwierdzą co dalej jakie leczenie itd.
Teraz staram się w miarę możliwości nadrobić wszystkie zaległości w domu,spędzam czas z moimi maluchami.:)
Mam nadzieję,że już niebawem wrócę do poprzedniej formy,bo jak na razie to dla mnie jest jakaś masakra...:(
W obecnej chwili jestem uzależniona od pomocy innych,nie mogę dzwigać,jezdzić samochodem,nawet z jedzeniem mam problemy,bo muszę jeść małe ilości, częściej,dieta itd.
Najgorszy jest ten ból itd.
A co tam u Ciebie kochana?:)
Pozdrowionka.

30,429

Hej smile

U mnie bez większych zmian, ale ogólnie dobrze. Zgubiłam telefon, ciamajda ze mnie i teraz mam nowy.

Aha rozumiem. To dla Ciebie trudne zwłaszcza, że lubisz tak wszystko sama, ale z jednej strony spójrz na to tak, że teraz uczysz się, że warto też brać, nie możesz wszystkiego robić sama. Pomoc też jest potrzebna, bardzo dużo przecież miałaś na głowie. Jak masz mała białka, to staraj się jakoś więcej go włączać do diety, może już to pomoże. Mam nadzieję, że niedługo poczujesz się lepiej. To długo musisz czekać na te badania niestety widzę, ale mam nadzieję, że po nich będzie wszystko jasne, jakie leczenie itp.

Niedługo idę spać, dobranoc smile Buziaki :*

30,430

Hej smile

Ja natomiast dzisiaj usnąć coś nie mogę,bo usnęłam z zmęczenia wcześniej,a teraz już trudno zasnąć.
U nas takie gorączki,że jedynie pod wieczór można wyjść na dwór,bo w dzień nie wyrabiasz.
Oj i tak zdarza się ,najważniejsze,że masz już nowy telefon.
Monia potrzebowała bym krótkiego wierszyka na pożegnanie pań nauczycielek w szkole dla Jakuba?
Szukam, ale nic ciekawego nie mogę znalezć.
Wczoraj oberwałam truskawki i zrobiłam kefir dzieciom,skusiłam się na parę, ale nie stety potem w nocy odchorowałam to,muszę naprawdę uważać co jem.
Tak u mnie pomału,jakoś kulam się big_smile

30,431

Hejka smile

Monia smile

Co tam u Ciebie, stało się coś, że nie piszesz?

Byłam u lekarza na wizycie, zdjęli mi szwy, wyniki są dobre nic nie wykazały oprócz jakiegoś zapalenia jelita cienkiego, mam następną wizytę za dwa tygodnie, a z moimi opuchniętymi nogami mam iść do lekarza rodzinnego i brać białko.
Czuję się już lepiej, pomalutku wszystko wraca do normy. smile
Wczoraj robiłam drzem z truskawek,dzisiaj byłam z Kubą na zajęciach socjoterapeutycznych u pana Arka-szybko przypomniał sobie...;)
Wypytał się o Kubę, potem rozmawiał z Kubą,takie pierwsze spotkanie.
Następne zajęcia za dwa tygodnie.
Tak pomału wszystko kręci się,nie długo koniec roku szkolnego, uczę już Jakuba wiersz na pożegnanie pań w szkole.
To tak w skrócie...
Pozdrowionka smile

30,432

Hej smile

Mam trochę problemów z netem, to też dlatego. Nie miałam jak Ci wysłać wierszyka.
Cieszę się,  to najważniejsze,  że czujesz się coraz lepiej. Pewnie dlatego badania wyszły dobrze.
To te zajęcia socjoterapeutyczne dopiero pierwszy raz teraz? Pamiętam,  że bardzo długo na nie czekalas.
Jutro idę z moim facetem do centrun nauki kopernik smile
A teraz idę spać,  dobranoc papa smile

30,433

Hejka smile

U nas pogoda brry , zimno wiecznie leje, dzisiaj dopiero pod wieczór wyszło słoneczko,ale nadal zimno. sad
Miałam zaplanowany wypad rodzinny do stadniny koni, odbywało się tam otwarcie, liczne atrakcje dla dzieci, niestety z powodu pogody pojechaliśmy pod koniec i już było po atrakcjach, trafiliśmy jedynie na ognisko i pieczenie kiełbasek, trochę pooglądaliśmy piękne plenery,zobaczyliśmy koniki itd.
Potem odwiedziliśmy ciocię u której już dawno nie byliśmy.
Tak Monia to te zajęcia na które tak długo oczekiwaliśmy.
Jutro wybieram się do szkoły,aby omówić szczegóły zakończenia roku szkolnego w szkole,dowiedzieć się co i jak,planuję małe pożegnanie dla Jakuba i Pań i dzieci z szkoły, ale zobaczymy jeszcze co z tego wyniknie...
Muszę porozmawiać z panią dyrektor i wychowawczynią.
Ja pomalutku dochodzę do zdrowia,nawet chcę jutro sama zawieżć do szkoły Kubę,zobaczę jak będę czuła się za kółkiem...
To tyle co u mnie, pozdrawiam smile

30,434

Hej smile

Sorki, że dopiero odpisuję, ale ostatnio tak widziałam dużo się z chłopakiem, wczoraj np sporo i sporo też jeździliśmy komunikacją po Wawie i tak zmęczenie złapało potem.
Co do pogody, to u nas średnio, wczoraj ładnie, tak w sam raz dla mnie, ok 20 stopni, lekki wiaterek, słońce też, tak w sam raz, nie było mi zimno ani gorąco. Tylko te jechanie komunikacją męczyło właśnie tongue A tak to spoko. Dzisiaj za to szaro, buro, nieładnie, bez słońca zupełnie. Przedwczoraj najdłuższy dzień w roku i pierwszy lata, ale też niezbyt, przelotne dość silne deszcze i wiatr, ale już taki spory, chłodnawo. A u Was jak teraz? Dwa dni temu właśnie były u nas takie wianki w moim mieście i chłodnawo, te wianki nic ciekawego, ale fajne były kajaki, chociaż to no i byłam z przyjaciółką na kajakach wtedy. Pierwszy raz na kajaku dopiero, więc nieźle tongue Fajnie było smile
A co do zakończenia to już pewnie było u Was czy jednak dopiero będzie? 24 czerwca już, to wydawało mi się, że już tongue
To dobrze, że czujesz się lepiej, buziaczki kochana :*

30,435

truskaweczka19 napisał/a:

Hej smile

Sorki, że dopiero odpisuję, ale ostatnio tak widziałam dużo się z chłopakiem, wczoraj np sporo i sporo też jeździliśmy komunikacją po Wawie i tak zmęczenie złapało potem.
Co do pogody, to u nas średnio, wczoraj ładnie, tak w sam raz dla mnie, ok 20 stopni, lekki wiaterek, słońce też, tak w sam raz, nie było mi zimno ani gorąco. Tylko te jechanie komunikacją męczyło właśnie tongue A tak to spoko. Dzisiaj za to szaro, buro, nieładnie, bez słońca zupełnie. Przedwczoraj najdłuższy dzień w roku i pierwszy lata, ale też niezbyt, przelotne dość silne deszcze i wiatr, ale już taki spory, chłodnawo. A u Was jak teraz? Dwa dni temu właśnie były u nas takie wianki w moim mieście i chłodnawo, te wianki nic ciekawego, ale fajne były kajaki, chociaż to no i byłam z przyjaciółką na kajakach wtedy. Pierwszy raz na kajaku dopiero, więc nieźle tongue Fajnie było smile
A co do zakończenia to już pewnie było u Was czy jednak dopiero będzie? 24 czerwca już, to wydawało mi się, że już tongue
To dobrze, że czujesz się lepiej, buziaczki kochana :*

Hejka smile
To super, że tak spędzacie wolny czas. smile
U Nas pogoda w kratkę raz słonecznie, upał a za chwilę burze, leje.
Ja na kajaku już też miałam okazję pływać, podobało mi się, chętnie bym powtórzyła, niestety jak na razie nie miałam okazji.
Zakończenie roku synuś miał dzisiaj,pięknie powiedział wierszyk na pożegnanie paniom, wręczył wszystkim kwiatki,pożegnał się z swoją klasą i paniami, dzieci otrzymały od niego drobne upominki,otrzymał książkę z bajkami i dyplom na pożegnanie od klasy i wychowawczyni,trochę płakał, że nie otrzymał tarczy,bo u nas dzieci dostają złote albo srebnne tarcze za wyniki w nauce.
Musiałam go trochę uspokajać, ale potem był już grzeczny,w kościele też był potem grzeczny, na początku trochę zaczepiał dzieci.
Świadectwa dzieci u nas mają opisowe.
Potem poszliśmy na lody smile
Na początku lipca w szkole jest piknik rodzinny,dzieci otrzymały karnet na dmuchany zamek.
Teraz mam jeszcze dostarczyć dokumenty do szkoły, że idzie do nowej szkoły.
W czwartek byłam z nim u pań dr na wizycie, badania
EEG głowy wykazały zmiany, zwolnienie fal w mózgu,po jakimś czasie zrobimy znowu badania,pani dr na czas wakacji odstawiła mu lekki, żeby organizm odpoczął sobie, napisała zalecenia jakie zajęcia ma mieć w nowej szkole i zalecenia.Pani psycholog też napisze mi do szkoły, mam też poprosić terapeutkę o napisanie zaleceń do szkoły.
Więc czeka mnie jeszcze załatwianie spraw.
Teraz w poniedziałek jadę na wizytę do lekarza ze sobą, czuję się w miarę dobrze,tylko w jednym miejscu mam zostawiony w środku szew i ropieje mi, będą musieli coś na to poradzić.
Pozdrawiam,buziaki smile

30,436

Witaj smile

No tak, pogoda w kratkę. Całkiem się zgadzam, u nas podobnie.
Co do kajaków, spoko, pewnie jeszcze wybierzesz się, może kiedyś z dzieciakami Ci się uda smile Fajne to jest, fajne smile
Ja też miałam w podstawówce jak Twój syn opisowe świadectwa. Nie dostał tarczy, bo jednak trzeba jeszcze lepiej się uczyć i jeszcze lepszy mieć opis niż on miał?
No to fajnie, że potem lody smile Ja też tak często jak do szkoły chodziłam to lody czy coś, trzeba było to uczcić hehe smile
Tzn Kuba będzie w nowej szkole, tak? W tej co dostosowana do niego?
A leki miał już odstawiane kiedyś? Wiadomo czy to nie będzie szok dla organizmu i nie będzie jakichś gwałtownych zmian nastroju czy czegoś przez to? Jasne, świetnie, że odpocznie od leków, tylko oby było dobrze w miarę smile
Ok rozumiem, no dużo masz spraw teraz.
Ok, a poza tym dobrze się czujesz? U mnie mój facet dzisiaj był, a poza tym nic takiego, no dobrze ogólnie, od niedzieli zaczynają się u nas seansy na kinie letnim, na pewno pójdę z przyjaciółką tak jak rok temu i 2 lata temu smile
Pozdrawiam, buziaki i dobranoc smile :*

30,437

Witaj smile

No tak, pogoda w kratkę. Całkiem się zgadzam, u nas podobnie.
Co do kajaków, spoko, pewnie jeszcze wybierzesz się, może kiedyś z dzieciakami Ci się uda smile Fajne to jest, fajne smile
Ja też miałam w podstawówce jak Twój syn opisowe świadectwa. Nie dostał tarczy, bo jednak trzeba jeszcze lepiej się uczyć i jeszcze lepszy mieć opis niż on miał?
No to fajnie, że potem lody smile Ja też tak często jak do szkoły chodziłam to lody czy coś, trzeba było to uczcić hehe smile
Tzn Kuba będzie w nowej szkole, tak? W tej co dostosowana do niego?
A leki miał już odstawiane kiedyś? Wiadomo czy to nie będzie szok dla organizmu i nie będzie jakichś gwałtownych zmian nastroju czy czegoś przez to? Jasne, świetnie, że odpocznie od leków, tylko oby było dobrze w miarę smile
Ok rozumiem, no dużo masz spraw teraz.
Ok, a poza tym dobrze się czujesz? U mnie mój facet dzisiaj był, a poza tym nic takiego, no dobrze ogólnie, od niedzieli zaczynają się u nas seansy na kinie letnim, na pewno pójdę z przyjaciółką tak jak rok temu i 2 lata temu smile
Pozdrawiam, buziaki i dobranoc smile :*

Hejka smile

U nas pogoda nadal kiepska, wiecznie pada deszcz i nie zbyt ciepło smile
Szkoda, ze w ten sposób zaczęło się w tym roku lato, mam nadzieję, że tak nie będzie przez resztę lata.
Tak nie dostał tarczy z powodu jego zachowania, a nie nauki, ja osobiście nawet nie chciałam, żeby mu dali tylko z tego powodu,że odchodzi z szkoły, tylko żal trochę widzieć jak on stoi i płacze, bo nie dostał, a jego cała klasa tak, ale pomimo tego rozumie tę całą sytuację i dla czego nie dostał tej tarczy, ale na pocieszenie dostał dyplom i książkę na pożegnanie, trochę popłakał, powyzywał i mu przeszło...:)
Tak Kuba idzie do szkoły specjalnej,zobaczymy jak to będzie, strasznie się boję,że przez jego zachowanie znów będą same problemy.:(
Bo z tym są największe u niego problemy i nie chęć do nauki, ale ja go pilnuję i uczę, więc z nauką nie jest tak zle u niego, bo jest pod kontrolą.
Co do leków to miał już odstawiane wcześniej na okres letni, nie powiem,że nie ma zmian w zachowaniu jest bardziej pobudzony,ma problemy z zaśnięciem, ale idzie ten okres jakoś przetrwać, nie jest tak tragicznie, trochę pomęczę się, ale organizm odpocznie jego.
Dzisiaj byłam u lekarza na wizycie,musiał znieczulić mi miejscowo brzuch, aby wyjąć szew, który został w środku w brzuchu i wyjąć go, bo ropiało mi i rana nie chciała goić się, trochę bólu i spokój, mam tylko nadzieję, że teraz będzie wszystko już w porządku...
Tak czuję się dobrze i na kolejne wizyty nie muszę już jeżdzić, chyba,że będzie coś działo się.
Mam nadzieję, że zdasz relację z seansów filmowych.
Pozdrawiam, buziaki, trzymaj się,pa smile

30,438

Hej smile

No rozumiem, to dobrze, że Kubuś odpocznie od leków. Skoro nie jest tak źle, daje radę, to spoko. Wiadomo, że coś różnica w zachowaniu będzie, ale warto, by odpoczął od leków, to jest na pewno racja.

Co do filmów, to jednak nie byłyśmy, bo nieźle padało, niektórzy byli na seansie widziałam, ale bez sensu z parasolką siedzieć, siedzenia już były mocno mokre. Cały czas padało nieźle praktycznie. Zero przyjemności wtedy. Dlatego poszłyśmy do McDonalda najpierw hehe, a potem do mnie do domu, obejrzałyśmy ten film u mnie, to thriller "Połączenie" - ja już go raz oglądałam, ale przyjaciółka nie i obejrzałam chętnie raz jeszcze. Bardzo dobry jest moim zdaniem. Zasiedziałyśmy się i przyjaciółka poszła ode mnie z bratem, bo przyszedł po nią dopiero o 1 w nocy tongue

A dzisiaj u nas pogoda jeszcze gorsza, bo teraz to już non stop pada, mocno. Ech hmm

30,439

Hejka smile

U mnie pogoda w kratkę raz słonecznie raz pada.
Gdy jest ciepło spędzam czas z synkami na dworze.
Ostatni czas to same imprezy u mnie w rodzinie, więc czas imprez...
Co do planów wakacyjnych to jeszcze konkretnych nie mam.
Po za tym czekają na nas zajęcia,a to socjoterapia, a to zajęcia w Stowarzyszeniu i jeszcze rehabilitacja syna.
Ostatni czas to także okres zaprawiania,truskawki,maliny i nie długo wiśnie, więc czas szybko upływa mi.
Co do opisywanego filmu to znalazłam go, jak znajdę czas i ochotę obejrzę sobie go.:)
A co tam jeszcze u Ciebie Monia ?
Jakie ty masz plany wakacyjne?
Pozdrawiam serdecznie smile

30,440

Hej!

No ok smile Szukam dalej pracy, póki nie ma takiej, to chociaż dorywczo i ostatnio byłam np na badaniu rynku, bo tu oddzwonili. Plany wakacyjne, to chłopakiem może nad nasze morze na tydzień, ale może też się nie udać, bo on teraz zmienia pracę, ma młyn itp, ale wtedy chociaż i tak pojedziemy na 2 dni. To tak pod koniec lipca chyba, czyli trochę czasu, jakieś 3 tygodnie jeszcze są. A jutro do mnie taka znajoma przyjeżdża, posiedzimy, pojedzie, potem idę jutro na 21:30  kino letnie i tym razem chyba deszczu takiego wielkiego jak wtedy nie będzie, liczę na to, że nie będzie wcale lub mały tongue  A jak nie to znowu przyjdziemy do mnie najwyżej i obejrzymy, ale nie będziemy już tak się za mocno zagadywać, żeby potem jej mama nie była zła jak ostatnio do 1 w nocy byłyśmy smile No, ale może się uda na kinie letnim, pod chmurką  wink Ma być "Gorący numer", podobno niezła komedia kryminalna, zobaczymy tongue

30,441

No to wczoraj byłam na tym kinie letnim, nie padało i było suuuper smile A ten "Gorący towar" co leciał to ma wiele takich średnich opinii, a ocenę ogólną na filmweb 6,5, więc nieźle, ale ja mu dam wiele więcej. Dla mnie bardzo dobry, 8/10. Proste, żarty, ale pokazana moim zdaniem tak, że ja cały film niemal cały seans się śmiałam smile Rewelacyjne role, Bullock też dla mnie spoko, a genialna McCarty, która grała policjantkę Mullins. Ciężko mi zrozumieć jego złe czy średnie opinie, dla mnie bardzo dobry, a nie spodziewałam się aż tak świetnego smile Dawno się tak nie uśmiałam, ogólnie fabuła też tak ciekawie zrobiona, choć wiadomo prosta, bo to komedia kryminalna. Komedii kryminalnych wiele jeszcze nie oglądałam, ale ta jest no super dla mnie smile No tylko tytuł średni moim zdaniem  i pomyślałam, że będzie średnio, a tu taka niespodzianka, super smile

Co u Was? smile

30,442

Hejka smile

Długo nie odzywałam się...
Pogoda u Nas brzydka pochmurno, popaduje, wietrznie.
Ja natomiast jestem po dwóch zabiegach chirurgicznych brzucha, bo ranna po operacyjna ropiała mi, mam antybiotyki.
Dzisiaj znów na wizycie u dr, jest lepiej, ropa schodzi,tylko brzuch nadal wzdęty i węzły powiększone,
nie wiedzą od czego smile
Każdy lekarz mówi co innego,zastanawiają się....
Mam nadzieję,że w końcu skierują mnie na badania i stwierdzą co jest do końca...
Dzieci na wczasach u szwagierki,mogę sobie odpocząć,choć strasznie tęsknię...:(
W domu jak to w domu zawsze coś do pracy,ostatnio wekowałam wiśnie.
Pozdrowionka smile

30,443

Zapomniałam napisać, ale dzisiaj jadę z chłopakiem nad morze, za godzinę wychodzę i 13:30 ruszamy polskim busem najpierw, potem do Jastarni i tam będziemy znowu smile No czyli półwysep helski, bardzo nam się tam spodobało. Będziemy po 21, przed 22, tak późno, bo mój jeszcze do urzędu dzisiaj rano poszedł, dlatego wyruszamy dopiero 13:30. No a wracamy w niedzielę lub poniedziałek, więc tydzień prawie będziemy smile Na forum nie będę zaglądać przez ten czas, bo nie mam smartfona, mój facet jakiś tam ma, ale tam niewygodnie się siedzi, więc nie dałabym rady na forum. Tak że do usłyszenia niedzielę, w poniedziałek lub we wtorek jeśli będę zmęczona wink
Buziaczki :*

U nas pogoda teraz bardzo ładna i podobno cały tydzień ma tak być, czyli wychodzi na to, że wymarzona na nasz wyjazd smile

Rozumiem i bardzo mi przykro, że nie wiedzą co to jest sad Oby zaraz do tego doszli. Jestem z Tobą myślami kochana :* A że za dzieciaczkami tęsknisz to zrozumiałe, ale na pewno coś odpoczniesz, potrzebujesz tego.

30,444

Zapomniałam napisać, ale dzisiaj jadę z chłopakiem nad morze, za godzinę wychodzę i 13:30 ruszamy polskim busem najpierw, potem do Jastarni i tam będziemy znowu smile No czyli półwysep helski, bardzo nam się tam spodobało. Będziemy po 21, przed 22, tak późno, bo mój jeszcze do urzędu dzisiaj rano poszedł, dlatego wyruszamy dopiero 13:30. No a wracamy w niedzielę lub poniedziałek, więc tydzień prawie będziemy smile Na forum nie będę zaglądać przez ten czas, bo nie mam smartfona, mój facet jakiś tam ma, ale tam niewygodnie się siedzi, więc nie dałabym rady na forum. Tak że do usłyszenia niedzielę, w poniedziałek lub we wtorek jeśli będę zmęczona wink

U nas pogoda teraz bardzo ładna i podobno cały tydzień ma tak być, czyli wychodzi na to, że wymarzona na nasz wyjazd smile

Rozumiem i bardzo mi przykro, że nie wiedzą co to jest sad Oby zaraz do tego doszli. Jestem z Tobą myślami kochana :* A że za dzieciaczkami tęsknisz to zrozumiałe, ale na pewno coś odpoczniesz, potrzebujesz tego.

Miłego wypoczynku i super zabawy Wam życzę, aby pogoda dopisała smile smile smile
Jest lepiej wszystko wraca pomału do normy.
U nas pogoda dopisuje, więc dzieciaki szaleją.
Ja natomiast zaprawy drzemy, kompoty z wiśni robię...:)
Pozdrowionka i buziaczki smile

30,445

Witam z upalnego pomorza smile

Wczoraj plaża i odpoczynek, dziś do pracy - chociaż wyspać się mogłam smile. Szykuje się na to,że i dziś znów temp będzie sięgać ponad 30 stopni. Chcecie poczuć się jak na pustyni? Dawajcie na pomorze big_smile

Pozdrawiam wink

30,446

Hej smile

Nasz wyjazd się przedłużył o 2 dni, wróciłam dzisiaj do domu, tak przed 23 smile Tata po mnie wyjechał samochodem, mojego jeszcze kawałek odwieźliśmy. Było fantastycznie, jakieś uczulenie mi się na słońcu pokazywało, miałam silne pieczenie, plamy czerwone małe i bąble małe, ale już jest ok, widocznie teraz jestem wrażliwsza na słońce. No, ale przeszło i lekko jestem zbrązowiona na rękach i plecach. Na nogach nic mnie nie złapało mimo tygodnia pełnego słońca, no ale tam tak mam wink  Sporo na plaży, potem obiad, przebranie się, więc też nie zobaczyliśmy bardzo dużo, ale też niemało, a ostatnie dwa noclegi spędziliśmy nie w Jastarni, a we Władysławowie, bo tam nie było miejsc. Pogoda cały czas słoneczna, wymarzona, co w Polsce jest rzadko i nad morzem, więc idealnie smile Byliśmy w rejsie po zatoce, byłam też z moim na wystawie tarantul hehe, gadów, w takim krzywym domku, rewelacja smile  Nie jestem jakoś bardzo zmęczona, pewnie z godzinę posiedzę, a potem mnie zmorzy, co jest mimo wszystko normalne, po podróży smile Bardzo się cieszę, że tydzień pełny pobyliśmy nad morzem, postaramy się jeszcze pod koniec sierpnia pojechać nad morze, bo było super chce się więcej. A nie jestem jeszcze bardzo zmęczona, to trochę weszłam na net i postanowiłam, że napiszę, zamelduję się, że tak powiem hehe big_smile smile

Aga, to super smile smile Mam nadzieję, że nadal u Was ku lepszemu?

Pozdrawiam, buziaczki :*

30,447

Hej smile

Nasz wyjazd się przedłużył o 2 dni, wróciłam dzisiaj do domu, tak przed 23 smile Tata po mnie wyjechał samochodem, mojego jeszcze kawałek odwieźliśmy. Było fantastycznie, jakieś uczulenie mi się na słońcu pokazywało, miałam silne pieczenie, plamy czerwone małe i bąble małe, ale już jest ok, widocznie teraz jestem wrażliwsza na słońce. No, ale przeszło i lekko jestem zbrązowiona na rękach i plecach. Na nogach nic mnie nie złapało mimo tygodnia pełnego słońca, no ale tam tak mam wink  Sporo na plaży, potem obiad, przebranie się, więc też nie zobaczyliśmy bardzo dużo, ale też niemało, a ostatnie dwa noclegi spędziliśmy nie w Jastarni, a we Władysławowie, bo tam nie było miejsc. Pogoda cały czas słoneczna, wymarzona, co w Polsce jest rzadko i nad morzem, więc idealnie smile Byliśmy w rejsie po zatoce, byłam też z moim na wystawie tarantul hehe, gadów, w takim krzywym domku, rewelacja smile  Nie jestem jakoś bardzo zmęczona, pewnie z godzinę posiedzę, a potem mnie zmorzy, co jest mimo wszystko normalne, po podróży smile Bardzo się cieszę, że tydzień pełny pobyliśmy nad morzem, postaramy się jeszcze pod koniec sierpnia pojechać nad morze, bo było super chce się więcej. A nie jestem jeszcze bardzo zmęczona, to trochę weszłam na net i postanowiłam, że napiszę, zamelduję się, że tak powiem hehe big_smile smile

Hejka smile

Oj jak Ci zazdroszczę, też tak bym chciała sobie odpocząć ha ha ha...
U nas raz upał, że wytrzymać nie idzie, a za chwilę wichury, burze, ulewy straszne.
Ja natomiast wracam do żywych hi hi hi, wracam do swojego rytmu tępa życia, nie nudzę się przy moich dzieciaczkach, teraz mam bratanka a zarazem mojego chrześniaka na wakacjach ma 6 lat, więc Kubuś ma kompana do zabaw,więc jest gwarno i wesoło...
Właśnie kserowałam dokumenty, bo jutro chcę jechać zawieść resztę dokumentacji do szkoły i dowiedzieć się o spis książek itd, bo jak byłam w czerwcu nie znali jeszcze tytułów itd...
Ja z dzieciakami to spacery, kąpiele w basenie,lody,itp rzeczy.
Pozdrawiam serdecznie buziaki pa smile

30,448

tornado napisał/a:

Hej smile

Hejka smile

Oj jak Ci zazdroszczę, też tak bym chciała sobie odpocząć ha ha ha...
U nas raz upał, że wytrzymać nie idzie, a za chwilę wichury, burze, ulewy straszne.
Ja natomiast wracam do żywych hi hi hi, wracam do swojego rytmu tępa życia, nie nudzę się przy moich dzieciaczkach, teraz mam bratanka a zarazem mojego chrześniaka na wakacjach ma 6 lat, więc Kubuś ma kompana do zabaw,więc jest gwarno i wesoło...
Właśnie kserowałam dokumenty, bo jutro chcę jechać zawieść resztę dokumentacji do szkoły i dowiedzieć się o spis książek itd, bo jak byłam w czerwcu nie znali jeszcze tytułów itd...
Ja z dzieciakami to spacery, kąpiele w basenie,lody,itp rzeczy.
Pozdrawiam serdecznie buziaki pa smile

No rozumiem smile
Upał to jest, w mieście ciężko wytrzymać, nad morzem wiadomo - jest to raczej przyjemne smile Chociaż i tak nie mogłam za długo na plaży, bo w taki upał mnie tak czy siak to męczy, ale tak czy siak jest to pozytywne, na pewno lepsze o stokroć nad morzem od deszczy, które jakby były to niewiele by było do roboty pewnie, no i jednak tak niefajnie nad morze i brak pogody, jasna sprawa. My ochładzaliśmy się lodami też jak najbardziej smile Najbardziej chyba lubię waniliowe i śmietankowe a Ty?
To super, do mojej babci chyba moi bracia cioteczni chyba przyjadą, jeden 9 lat, drugi 7, na pewno przyjdę się z nimi pobawię.

Idę spać, teraz mnie zmęczenie bardziej dopadło dopiero. Dobranoc smile

30,449

Cześć dziewczyny!
Tyle czasu mnie tu nie było, że pewnie większość z Was pomyśli, że jestem nowa sad
Monię zdążyłam "poznać" poprzednim razem, o ile mnie pamięć nie myli.
Tornado i Suzan witam serdecznie, jestem Alicja, a wybór nicku był kwestią przypadku.
Czy Beatka i Marzenka jeszcze się tu pojawiają? Bo Vinngi nie widziałam na tej czy poprzedniej stronie :c Buziaczki specjalnie dla Ciebie Beata, bo pamiętam jak je kochasz :* :* big_smile
Pozdrawiam i życzę miłego dnia, wkrótce do Was zajrzę!

30,450

magda02 napisał/a:

Cześć dziewczyny!
Tyle czasu mnie tu nie było, że pewnie większość z Was pomyśli, że jestem nowa sad
Monię zdążyłam "poznać" poprzednim razem, o ile mnie pamięć nie myli.
Tornado i Suzan witam serdecznie, jestem Alicja, a wybór nicku był kwestią przypadku.
Czy Beatka i Marzenka jeszcze się tu pojawiają? Bo Vinngi nie widziałam na tej czy poprzedniej stronie :c Buziaczki specjalnie dla Ciebie Beata, bo pamiętam jak je kochasz :* :* big_smile
Pozdrawiam i życzę miłego dnia, wkrótce do Was zajrzę!

Hejka smile

Miło Cię widzieć tutaj znowu, oczywiście, że Cię pamiętam smile Vinnga się nie udziela, Marzenka rzadko - wiadomo, obowiązki domowe, Kamilek zajmuje dużo czasu, zrozumiałe smile
Miłego dnia, również pozdrawiam smile Buziaki :*
Zaglądaj, zaglądaj smile

30,451 Ostatnio edytowany przez tornado (2014-07-30 22:18:07)

Hejka dziewczyny smile

O widzę nową osobę witam serdecznie.
U Nas pogoda zmienna jest raz upały, a potem burze i ulewy.
Ja ostatnio trochę podłamana, cieszyłam się,że już wracam do zdrowia i wszystko wraca do normy, a tu niestety znów zbiera mi się ropa,byłam w niedzielę w szpitalu,dostałam antybiotyki i leki przeciwbólowe.
Jak na razie ropa zbiera się, ból okropny, jutro jadę na wizytę,jeżeli stwierdzą ,że już się zebrała, będą znów ciąć i czyścić.
Dla mnie to masakra...:(
Starszy synek na wczasach u szwagierki,jutro zawożę małego, co dalej zobaczymy...
Martwię się strasznie co to będzie dalej,co trochę wydobrzeje znów to samo na nowo.
Lekarze sami nie wiedzą co jest, gdyż jak pytam się dlaczego,zmieniają temat lub próbują pocieszać itd
Tłumaczą,że to dwie operacje,a to szwy w środku,organizm osłabiony itd....
Boję się aż jutro jechać wiedząc,że znów będą mnie ciąć...
Przez to wszystko nie mogę dzisiaj usnąć.
Pozdrawiam serdecznie, dobranoc smile

Byłam u dr, mam nadal brać leki,w piątek jadę na usg brzucha i węzeł, potem w wtorek do dr na wizytę, wtedy zadecyduje co dalej, bo jak na razie stwierdził zapalenie rany, a czy ropa zbiera się okaże się po badaniu usg.
Boli mnie brzuch bo strasznie wydusił go dzisiaj, ale daję radę...

30,452 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2014-08-02 01:49:00)

Hej smile

Mnie nie będzie do niedzieli lub do poniedziałku, więc będę za 2 lub 3 dni. Nocuję u chłopaka od jutra i wrócę właśnie albo w niedzielę, czyli jedna noc u niego albo poniedziałek- dwie noce. Zobaczy się big_smile

Jutro ma być niezły piekarnik, u nas z 33 stopnie... Będzie ciężko u chłopaka, ale niezależnie czy u chłopaka czy w domu i tak gorąco. Jakoś przetrwam z chłopakiem, będziemy się jakoś schładzać. Może weźmiemy lód z zamrażalki, bo temperatura no masakryczna będzie hmm

Aga, bardzo mi przykro sad Kurczę, faktycznie dużo przechodzisz, co za choróbsko. Mam nadzieję, że jak przejdzie to już na dobre :* Mocno całuję i myślami jestem z Tobą kochana :*

Dobranoc smile Do usłyszenia jak wrócę.

30,453

Hej smile

Mnie nie będzie do niedzieli lub do poniedziałku, więc będę za 2 lub 3 dni. Nocuję u chłopaka od jutra i wrócę właśnie albo w niedzielę, czyli jedna noc u niego albo poniedziałek- dwie noce. Zobaczy się big_smile

Jutro ma być niezły piekarnik, u nas z 33 stopnie... Będzie ciężko u chłopaka, ale niezależnie czy u chłopaka czy w domu i tak gorąco. Jakoś przetrwam z chłopakiem, będziemy się jakoś schładzać. Może weźmiemy lód z zamrażalki, bo temperatura no masakryczna będzie hmm

Aga, bardzo mi przykro sad Kurczę, faktycznie dużo przechodzisz, co za choróbsko. Mam nadzieję, że jak przejdzie to już na dobre :* Mocno całuję i myślami jestem z Tobą kochana :*

Dobranoc smile Do usłyszenia jak wrócę.

Kochana jesteś smile

Baw się i szalej dopóki młoda jesteś, jak masz okazję i to jeszcze w doborowym towarzystwie to szalej ile sił...;)
Tak pogoda jest oszałamiająca.
Byłam na usg,nie ma ropy jest zapalenie,węzły są powiększone też przez to,jest trochę lepiej, bo zmniejszył się stan zapalny, ale nadal jest i boli mnie ta ranna pooperacyjna,teraz do chirurga i niech dalej działa, co będzie zobaczymy.

30,454

Hej smile

To dobrze, że nie ma ropy. Zapalenie się zmniejsza, więc to też dobry znak. Dawaj znać co dalej się tam dowiesz :*

No tak, jasne, że tak smile

Wróciłam półtorej godziny temu od chłopaka tak w ogóle. 2 noce nocowałam i pojutrze jeszcze może zanocuje. Dzisiaj i jutro ma on do załatwiania sprawy i jego brat nocuje te dwie noce, a z nim średnio się dogadujemy, więc lepiej pojutrze wink Było świetnie, bardzo fajnie spędziliśmy czas, i w domu, i nad Zegrzem wczoraj. A dzisiaj piekarnik na dworze straszny, musieliśmy iść po 13 na autobus w pełnym słońcu, coś strasznego jak dawał żar.

30,455

Hej smile

To dobrze, że nie ma ropy. Zapalenie się zmniejsza, więc to też dobry znak. Dawaj znać co dalej się tam dowiesz :*

No tak, jasne, że tak smile

Wróciłam półtorej godziny temu od chłopaka tak w ogóle. 2 noce nocowałam i pojutrze jeszcze może zanocuje. Dzisiaj i jutro ma on do załatwiania sprawy i jego brat nocuje te dwie noce, a z nim średnio się dogadujemy, więc lepiej pojutrze wink Było świetnie, bardzo fajnie spędziliśmy czas, i w domu, i nad Zegrzem wczoraj. A dzisiaj piekarnik na dworze straszny, musieliśmy iść po 13 na autobus w pełnym słońcu, coś strasznego jak dawał żar.

Cieszę się bardzo, że tak fajnie spędzasz czas smile
Byłam u lekarza jest ok smile
Mam jeszcze lekkie zapalenie i trochę bolą  mnie węzły,ale jest poprawa po lekach,oby tak dalej....
Teraz mam przyjechać jeżeli będzie się coś działo,oby nie...
Czeka mnie jeszcze jedna wizyta u innego lekarza,aby uregulował mi organizm po tych operacjach.
Pogoda u Nas straszna pada,zimno.
Pozdrowionka.

30,456

Cześć dziewczyny big_smile

Kurcze, ale się smutno na serduchu robi, jak patrzę, że tak mało skrobiecie. Ale co ja gadam, sama wpadam raz na ruski rok. Mam typowo babskie pytanie(o dziwo!). Polecicie mi swoje ulubione odżywki do włosów? I może coś na cellulit/rozstępy, bo przez ostatni kompletny brak czasu totalnie się zaniedbałam sad

Poza tym, wybaczcie, jeśli pisałyście o tym w poprzednich postach, ale macie jakieś szczególne zainteresowania? Może śpiew, malarstwo, fotografia jak Emcia? Chętnie Was choć troszkę poznam, pozdrawiam ciepło, A.

30,457

Hej smile

Aga, no tak, oby było coraz lepiej smile Dawaj znać!

magda02 czy Ala? Ty Ala chyba? wink No racja, po prostu sporo osób już nie pisze i kafejka opustoszała. Niestety czasem się tak dzieje hmm A Ty czemu tak długo nie zaglądałaś? Pisz, bo inaczej będzie kara hehe tongue
Na cellulit i rozstępy jeszcze tak wiele nie używałam, mimo że sama mam zwłaszcza rozstępy liczne (ale białe, to wiele nie zrobię, ale też się rozejrzę, zawsze warto coś poużywać jak skuteczne, to coś może da), ale używałam do tej pory Eveline i jako takie ujędrniające nawet ok - ten chłodzący. Nie ma cudów, ale można użyć, nie jest drogie i jakiś efekt ujędrnienia jest, skóra jest gładsza, cellulit chyba mniejszy wink Odżywki do włosów, to ciężko powiedzieć, sama szukam takiej, do tej pory mało odżywek używałam i na razie były te średnie, więc ze swojej strony nie polecę póki co. Sama będę szukać właśnie smile

No pewnie pisałam kiedyś zainteresowania, ale możesz nie pamiętać, jasna sprawa. Nie mam wielkich zainteresowań, ale baaardzo lubię czytać książki, szczególnie thrillery, kryminały, psychologiczne, oprócz tego obyczajowe tzw. "życiowe", jakieś historie prawdziwe. Z filmów najbardziej horrory i thrillery, oprócz tego też obyczajowe, dramaty, melodramaty też bardzo, czasem komedie, przygodowe, animowane big_smile Śpiewać lubię, ale sama dla siebie i nawet ok chyba, ale nie jakieś wielkie zainteresowanie. Fotografia to nie, malarstwo i nic z tych rzeczy nie, okropnie rysuję niestety tongue Lubię też zwiedzać nowe miejsca, jeszcze tak wiele nie widziałam i nie byłam np za granicą co nadrobię na pewno hehe, ale jak jadę gdzieś, to lubię pozwiedzać zamki, kościoły, rynki miast i wszystko inne smile A tak to na razie jestem rok po licencjacie, na razie nie poszłam dalej i szukam pracy. A Ty jak tam? wink

O wiele za bardzo się zasiedziałam, idę spać tongue Dobranoc smile

30,458 Ostatnio edytowany przez magda02 (2014-08-09 11:54:03)

Dzień dobry! smile

truskaweczko
Prawdziwe imię to Ala, forumowe - Magda. Pisz, jak Ci wygodniej smile
haha, o nie, co tu wrócę to kary big_smile ale krótko i zwięźle się wytłumaczę: problemy zdrowotne - głównie z kostką i okres żałoby.

Teraz przyjemniejsze tematy, czyli kosmetyki :> Eveline, taki zielony extraslim 4D czy jakoś tak? Jeśli tak, to kupiłam kiedyś siostrze i chwaliła. Sama mam 2balsamy i 2 peelingi, ale są do dupy, kolokwialnie mówiąc sad W sumie zastanawiam się czy nie kupić takiego urządzenia z igiełkami, Derma rollera. Ano i koleżanka z Anglii już mi wiezie wychwalany specyfik Palmersa big_smile
Jeśli chodzi o odżywkę, to szczerze mogę polecić niektóre z Rossmana. Mówię o Isanie. Jakoś nigdy nie kupowałam tanich kosmetyków, ale one mają świetny skład i ślicznie nawilżają/wygładzają włoski. Poza tym, odżywka domowa z siemienia lnianego jest cudowna!

Książki też uwielbiam. Psychologiczne i życiowe ostatnio. Jakieś thrillery czy romansidła to tylko dla "odmóżdżenia". Ale pierwsza część Millennium była świetna, według mnie, jeśli kojarzysz. A z tych życiowych, polecam Jodi Picoult, może przypadnie Ci do gustu. Też mi możesz coś życiowego polecić! Filmy oglądałam baaardzo rzadko, ale mój obecny chłoptaś(o rany, jakże on się denerwuje na protekcjonalnego "chłoptasia" big_smile big_smile ) mnie do nich przekonał. W sumie sama najbardziej lubię chyba dramaty(i melodramaty) i obyczajowe. Malowałam raczej za dzieciaka i całkiem nieźle mi to szło, od podstawówki wygrałam śmieszne konkursy big_smile Ale brak czasu, no i ambicji. Ze śpiewaniem mam jak Ty, chociaż jako dziecko występowałam przed całą szkołą i w kościółku. O! A jak z Twoimi poglądami religijnymi?

A ja właśnie uciekam nad morze, bo mam jakieś 20min autobusem do plaży :> Miłego dnia!

30,459

A Was dziewuchy zabiję sad
Czekam i czekam, a to cisza i tylko cisza! Do zrobienia macie karne 10 brzuszków big_smile Ps. ćwiczy któraś w domku?

30,460

Witam

Tak, ja ćwiczę. Ostatnio rzadziej z powodu pracy,( pomagam sprzątać pokoje, więc nie mogę powiedzieć, że nie mam ruchu wink ) ale staram się ogólnie dbać o kondycję i zdrowie fiz.

Ale tu ciiiiiiiisza.

Magda ja też dziś byłam nad morzem big_smile Ale powiem szczerze Ci, że czekam już na chłodniejsze dni. Mam dosc upałow wink

30,461 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2014-08-10 19:02:44)

magda02 napisał/a:

Dzień dobry! smile

truskaweczko
Prawdziwe imię to Ala, forumowe - Magda. Pisz, jak Ci wygodniej smile
haha, o nie, co tu wrócę to kary big_smile ale krótko i zwięźle się wytłumaczę: problemy zdrowotne - głównie z kostką i okres żałoby.

Teraz przyjemniejsze tematy, czyli kosmetyki :> Eveline, taki zielony extraslim 4D czy jakoś tak? Jeśli tak, to kupiłam kiedyś siostrze i chwaliła. Sama mam 2balsamy i 2 peelingi, ale są do dupy, kolokwialnie mówiąc sad W sumie zastanawiam się czy nie kupić takiego urządzenia z igiełkami, Derma rollera. Ano i koleżanka z Anglii już mi wiezie wychwalany specyfik Palmersa big_smile
Jeśli chodzi o odżywkę, to szczerze mogę polecić niektóre z Rossmana. Mówię o Isanie. Jakoś nigdy nie kupowałam tanich kosmetyków, ale one mają świetny skład i ślicznie nawilżają/wygładzają włoski. Poza tym, odżywka domowa z siemienia lnianego jest cudowna!

Książki też uwielbiam. Psychologiczne i życiowe ostatnio. Jakieś thrillery czy romansidła to tylko dla "odmóżdżenia". Ale pierwsza część Millennium była świetna, według mnie, jeśli kojarzysz. A z tych życiowych, polecam Jodi Picoult, może przypadnie Ci do gustu. Też mi możesz coś życiowego polecić! Filmy oglądałam baaardzo rzadko, ale mój obecny chłoptaś(o rany, jakże on się denerwuje na protekcjonalnego "chłoptasia" big_smile big_smile ) mnie do nich przekonał. W sumie sama najbardziej lubię chyba dramaty(i melodramaty) i obyczajowe. Malowałam raczej za dzieciaka i całkiem nieźle mi to szło, od podstawówki wygrałam śmieszne konkursy big_smile Ale brak czasu, no i ambicji. Ze śpiewaniem mam jak Ty, chociaż jako dziecko występowałam przed całą szkołą i w kościółku. O! A jak z Twoimi poglądami religijnymi?

A ja właśnie uciekam nad morze, bo mam jakieś 20min autobusem do plaży :> Miłego dnia!

Ok, będę pisać Alu smile

To współczuję kochana sad

To jest slim extreme 3d, ale to pewnie to samo. One są podobne. No rewelacja dla mnie nie jest, ale zły też nie. Coś tam dla mnie daje, chociaż mogłoby być lepiej. Ja sama czytałam, że np dobry jest czarny Perfecta slim rozgrzewający najlepiej i mam zamiar go kupić wink Niby nie przepadam tak za tymi rozgrzewającymi, ale skoro podobno działa, to kupię. Palmersa podobno są też dobre. Pewnie, że możesz wypróbować smile Derm rollera nie znam, poczytam.

Dzięki, kupię smile

Tak, sagę "Millenium" znam i też bardzo lubię smile Hehe akurat Jodi Picoult uwielbiam właśnie z tych życiowych, jest genialna dla mnie, jedna z moich ulubionych autorek smile Jeszcze parę jej książek mam do przeczytania, ale większość już przeczytałam. Ja Ci mogę polecić też Joy Fielding, ją też uwielbiam, czasem mają coś z thrillera, ale też życiowe dosyć (nie tak bardzo, bo są też elementy, które mogą być mniej prawdopodobne, ale ogólnie tak, takie kobiece, o kobietach często) i bardzo ją lubię, też moja jedna z ulubionych autorek. Podobnie Nicci French. To jest taka obyczajowość, czasem z thrillerem i psychologią. Bardzo w moim stylu, ale może i Tobie się spodoba smile Z polskich może Małgorzata Warda, na razie mam jedną jej przeczytaną, ale bardzo mi się spodobała, też życiowe, często dramatyczne, wyzwala wiele emocji. Nie ma wiele książek, ale na pewno sięgnę po dalsze, Tobie też polecam. Z innych polecam np "Kiedy dzieje się cud" Robert J. Wiersema, jest tam też trochę cudu, religii, ale ogólnie jest to życiowe, narracja na początku inna, takie urywki informacji, ale szybko się przyzwyczaiłam i bardzo mi się ta książka podobała. Przeczytałam też dwie obyczajówki Barbary Delinsky, ona ma sporo romansów, ale też takie obyczajówki. Nawet niezłe, sporo o relacjach w rodzinie zwłaszcza w "Nikt się nie dowie". To na razie tyle, bo lubię życiowe też, ale jednak najwięcej do tej pory przeczytałam thrillerów, kryminałów i pokrewnych, dlatego tu mimo że lubię obyczajowe też to mam do nadrobienia smile A najwięcej obyczajowych czytałam właśnie Picoult smile

Hehe to nieźle, ja zawsze brzydko rysowałam itp, jak dziecko z podstawówki nadal rysuję, więc się nie biorę, to nie dla mnie. Poglądy religijne? Sama nie wiem, wierzę w Boga lub ogólnie siłę, która nas stworzyła, ale z KK się nie zgadzam w wieeelu kwestiach i nie chcę być hipokrytką tutaj, więc do Kościoła teraz nie chodzę, katoliczką za bardzo nie mogę się nazwać. A Ty?:)

Ooo nad morze, super smile

Ala, ale Ty niecierpliwa tongue

Czy ćwiczę? No nie, to zaniedbałam. No, ale wracam do tego i już nie ma zmiłuj, bo mam dużą nadwagę i muszę nad tym popracować.

Hehe, Wy mi nie dawajcie chłodnych dni, bo z chłopakiem jeszcze tak 22 sierpnia jakoś jadę nad morzem.

Pozdrawiam wink

30,462

hej laski big_smile

Suzan , ja nad morzem byłam wczoraj i słońca na razie nie mam dość smile

truskawko , książki, które poleciłaś spróbuję gdzieś dorwać i poczytać, jak będzie chwila czasu. Ale fajnie, że udało nam się trafić na jakiś wspólnych autorów big_smile Religi - temat rzeka, kiedyś miałyśmy tu o tym ciekawe dyskusje. Ja zostałam wychowana w wierze katolickiej, mam komunię, mam bierzmowanie. Ale, ale...To nie moje poglądy, a mojej rodziny. Ja ich nie uznaję, nawet do bierzmowania niekoniecznie chętnie przystąpił, ale nie chciałam niepotrzebnych kłótni czy skandali, bo moja familia bardzo religijna. Teraz się pogodzili z tym, że myślę nieco inaczej, niż oni. W gruncie rzeczy bardziej chylę się ku agnostycyzmowi. A w co wierzę? W siebie wierzę, w ludzi wierzę smile  Gdzie nad morze jedziesz?

Ja też wybieram się na wypoczynek, wracam w środę. Także miłego początku tygodnia, buziaki :*

30,463 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2014-08-11 01:00:23)

Hej smile

Ja wróciłam jakiś czas temu z kina letniego. Byłam z przyjaciółką i koleżanką. "Niezniszczalni 2"- już oglądałam ten film i nie do końca jest w moim stylu, ale nawet ok i mogłam jeszcze raz obejrzeć smile

No nad morzem byłam już z chłopakiem teraz w połowie lipca na tydzień, więc fajnie. Najpierw w Jastarni, a potem Władysławowo. No, ale fajnie jak teraz się uda i tak 22tego chcemy tak na 3-4 dni jeszcze, bo na tyle może się udać, na dłużej już raczej nie da rady. No czyli za niecałe 2 tygodnie, za 12 dni. Chyba do Władysławowa, tam owszem gwar, ale mamy już tam parę miejsc, gdzie tanie obiady, dobra baza też wypadowa, chcemy też do latarni Rozewie co jest blisko, więc już raczej tam smile

No rozumiem. Ja też mam sakramenty, ale właśnie takie podobne mam wnioski. Z tym, że moja rodzina specjalnie wierząca też nie jest. Sami nie zgadzają się też z wieloma kwestiami KK.

A jakbyś była jeszcze ciekawa i coś chciała z książek, to najprościej może na LC, tzn Lubimy Czytać. Założyłam w tym roku w styczniu i dodaję przeczytane książki, na razie mam dużo 72 książki od stycznia bodajże, ale teraz idzie mi wolniej za to tongue

A Ty gdzie na wypoczynek? Udanego wyjazdu smile

Jeszcze trochę siedzę, ale ogólnie pewnie już nie wejdziecie, więc miłej nocki, dobranoc smile

30,464

Hej wam smile

30,465

Czarna21 napisał/a:

Hej wam :)

Hej :D

Co u Ciebie? Jak u Was pogoda? U nas się pogorszyła, ale chociaż nie jest aż tak gorąco :P

30,466

Też nieco gorsza, ale nie jest źle smile
A poza tym całkiem fajnie, coraz bliżej przeprowadzki wink

30,467

Czarna21 napisał/a:

Też nieco gorsza, ale nie jest źle smile
A poza tym całkiem fajnie, coraz bliżej przeprowadzki wink

Świetnie smile Za ile się przeprowadzacie dokładnie? Przeprowadzka w toku już piszesz?:)

30,468

Pozdrawiam serdecznie smile smile smile

30,469

Ema napisał/a:

Pozdrawiam serdecznie smile smile smile

O i Marzenka smile Pozdrawiam i ściskam kochana smile

30,470

Pod koniec sierpnia już smile

30,471

Hejka dziewczyny smile smile smile

Widzę, że w kafejce zawitały nowe duszyczki.
Trochę mnie nie było a  tu zaczyna znów być tłoczno, ale cieszę się ogromnie, może i reszta naszej kafejki zawita...
Pogoda u mnie masakra jak nie leje to znów upał.
Ja ostatnio postanowiłam nadrobić czas i spędzam go z moimi dzieciaczkami.
Byłam z nimi w Zoo, spędzam na łonie natury.
Po za tym nadrabiam co tylko mogę,na ile siły mi pozwalają (ogródek,zaprawy itd)
Nie długo znów "Witaj szkoło na wesoło", więc przygotowania także w toku, aż boję się co to będzie...
Zdrówko już o wiele lepsze,więc chęć do życia od razu wraca...
Pozdrowionka, ściskam serdecznie smile

30,472

Hej Aga smile

Cieszę się, że spędzasz czas  z dziećmi tak fajnie smile Widziałam na fb zdjęcia w zoo i są świetne, polubiłam wszystkie big_smile
Widać jaką wszyscy mieliście z tego radość smile Super!

U mnie wszystko ok, teraz będę szła spać, więc pewnie innym razem napiszę więcej.

Bardzo się cieszę, że z Twoim zdrowiem już dużo lepiej smile

Też mam nadzieję, że w kafejce będzie więcej ruchu, kto wie.. smile

Dobranoc smile Buziaki :*

30,473

Witam, witam big_smile
Byłam w Łebie. Pomijając pogodę było świetnie. Idę po kawę i zaraz na jakiś spacer. Buziaki : *

30,474

magda02 napisał/a:

Witam, witam big_smile
Byłam w Łebie. Pomijając pogodę było świetnie. Idę po kawę i zaraz na jakiś spacer. Buziaki : *

Witaj smile

To fajnie smile Ja w Łebie 2 lata temu byłam. Pierwszy raz dopiero tam tongue Fajnie było, ale tłum ludzi i ciężko było przejść. We Władku teraz jak byłam to też tłum, ale dało się przejść, tak przestronniej. A w Łebie mniejsze uliczki itp, to w sumie wiadomo. No my teraz na wyjazd raczej też nie będziemy mieć pogody, ale i tak będzie fajnie, zwiedzimy latarnie, powdychamy jodu choć trochę przez te 3 dni tongue A jutro lecę do urzędu pracy, wiadomo podpisać się, bo nfz i tak mogę być ubezpieczona tylko teraz, no i szukam pracy i jutro też spotkam się z koleżanką. Niedługo idę spać, dobranoc smile

30,475

Hejka smile

Jeżeli chodzi o temat morza, to byliśmy już w Łebie,Kołobrzegu,Mielnie,Unieście,Łazy,Ustronie Morskie,Kołobrzeg.
W tym roku niestety nad morze nie udało nam się wybrać, ale za to byliśmy w paru miejscach z dzieciaczkami.
W tą niedzielę byliśmy w Solcu Kujawskim w Jura Parku,było świetnie,polecam wszystkim.
Dzisiaj byłam z synkiem na rehabilitacji mamy do końca sierpnia,potem zakupy do szkoły i ubrań.
A wszystkiego jeszcze nie zdążyłam kupić.
Dzieci tak szybko rosną,robiłam porządki i okazało się,że powyrastały.
Pozdrowionka pa smile

30,476

Hej smile

O, to w wielu miejscowościach byłaś nad morzem. Ja mniej.

U nas już wiadome, jedziemy do Władysława od 26 sierpnia do 29 sierpnia czyli na 3 dni jeszcze. Super! smile Nie wiem czy tu pisałam, a nie mam tak dużo czasu teraz, by czytać, więc piszę.

No tak Aga, dzieci to tak szybko rosną i ciągle nowe ciuszki do kupowania czy buty tongue A ile kasy pewnie idzie. No rozumiem. To super, że tak miło spędziliście czas w Solcu Kujawskim smile Jak mówisz, że fajny jura park, to pewnie kiedyś się wybiorę smile Dzięki za polecenie.

Ja szykuję się i jadę przed 14 do Wawy. Od 15:30 będę dzisiaj rozdawać ulotki, chociaż tu się odezwali, jutro też rozdaję i inne dni zobaczy się. Coś wpadnie zawsze.

30,477

Hejka smile

Padam z zmęczenia...
W ostatnie dni robię  porządki w szafach i szykuję rzeczy synusiowi już do szkoły.
Byłam teraz kupić mu garnitur na rozpoczęcie roku szkolnego z tego co miał w przedszkolu już wyrósł,kupiłam mu potem do pierwszej klasy spodnie z kamizelką ale bywało tak,że pogoda była zimna i tak musiałam ubrać mu coś jeszcze, a w garniturze zawsze cieplej.
Mam już prawie całego okupionego do szkoły,zostały tylko drobnostki.
Został mi jeszcze tydzień jezdzenia na rehabilitację ze Kubą, ostatnio trochę odstawiał na ćwiczeniach i potem miałam do słuchania.
Pozdrawiam serdecznie, pa smile

30,478

Hej smile

Ja dorabiałam sobie ostatnio w ulotkach i gazetach, by coś dodatkowo było. Za 2 dni jedziemy na te 3 dni nad morze. Pogoda jest średnia na morze, ale zwiedzimy latarnię, coś się porobi, to na pewno, więc spoko wink

Aha rozumiem, nadal takie książki dla dzieci do szkoły drogie? Już jak ja się uczyłam, to drogie, ale teraz pewnie jeszcze droższe. Warto kupować używane, od kogoś wiadomo, robicie tak? To dobrze, że ta wyprawka już jest i wszystko przygotowane smile

A jak zdrowie Twoje? smile

Idę niedługo spać, buziaczki kochana, dobranoc smile :*

30,479

Spakowana jestem, jutro już jadę z moim nad morzem. Niedługo lecę, bo chyba przed 6 muszę wstać, bo 7:30 jedziemy, ale to kawałek ode mnie skąd wyruszamy. Tak że przed 6 chyba będę musiała wstać, a tak 6:30 jechać. Niedługo umyję się i spać dlatego tongue Jadę na 3 dni, ale ewentualnie może być tak, że zostaniemy na 4 lub 5 dni, nie wiadomo tak do końca jeszcze. No, a jak się nie uda to na te 3 dni i zawsze coś wink Odezwę się jak wrócę, bo neta w telefonie brak. Ja nie mam smartfona, a mój ma, ale taki jednak średni i ciężko by było pisać tak wink

30,480

Truskaweczko życzę Ci udanego pobytu wink Jak na razie samo słońce nad morzem, więc korzystajcie z czasu wolnego smile
Hej smile
JA dziś mam wolne, dlatego odpoczywam i cieszę się czasem który mogę poświęcić i sobie i innym smile Dziś mam gościa - babcia przychodzi big_smile Zacznie się wspominanie starych, lepszych ponoć czasów. I tak to lubię wink  Mam świadomosc tego, że babcia ma już swoje lata, dlatego poświęcam jej tyle czasu, ile mogę smile

30,481

Hej Wam! smile

Wczoraj w nocy wróciłam znad morza, bo chcieliśmy tam jeszcze coś pobyć. Chłopak u mnie jeszcze zanocował i wracał dzisiaj wink Nad morzem świetnie, podobno w całej Polsce prawie deszcze, a u nas zero deszczu. Ciepło 21-22 stopnie big_smile Pogodynka ze mnie big_smile Byliśmy na latarni Rozewie, w Jastrzębiej Górze też, na takiej wystawie hologramów na wystawie hologramów, która bardzo nam się podobała, w domku do góry nogami big_smile Świetnie było. 3 dni, więc tym bardziej zleciało szybko, ale co prawda, to na wakacje w tym roku nie mamy co narzekać, super! Dawno tyle nie byliśmy nigdzie, tak wychodziło, a teraz świetnie smile

Suzan, dziękuję smile Wrażenia pokrótce na razie opisałam wyżej. Jestem bardzo zadowolona jak widać. Piszesz, że babcia była u Ciebie, to dobrze. Ja też staram się jak najwięcej czasu z babcią spędzać. Jedną mam na wsi trochę daleko, inna 100 m od nas mieszka też w bloku big_smile Tak że rzut beretem, ona przychodzi lub ja do niej. Różnie to jest. Uwielbiam słuchać opowieści z przeszłości babci, napić się z nią herbaty, zjeść ciasta, gotuje i piecze babcia przewspaniale i nie mówię tylko dlatego, że jest babcią, bo np babcia ze wsi przyznaję gotuje średnio. Ta jednak babcia świetnie smile

Agha, co u Was? Zaraz już 1 września. Kuba pewnie niezadowolony, że wakacje się kończą? Pamiętam jaka ja byłam niezadowolona, a wakacje tak szybko leciały tongue

30,482

Hej Wam! smile

Agha, co u Was? Zaraz już 1 września. Kuba pewnie niezadowolony, że wakacje się kończą? Pamiętam jaka ja byłam niezadowolona, a wakacje tak szybko leciały tongue

Hejka smile

Cieszę się ogromnie,że tak wspaniale spędziliście ostatnie chwile wakacji.:)
Ja natomiast ostatnie chwile spędzałam z rodziną na dożynkach,dzieciaki trochę wojowały o liczne atrakcje,które niestety na takich imprezach są płatne, ale na wszystko nie można dzieciom pozwalać...
Co do tematu dziadków, to moi dziadkowie już nie żyją niestety...
Jedna babcia zmarła jak miałam roczek i praktycznie nie znałam jej,potem dziadek miał drugą żonę,ta babcia była ok,fajnie wspominam ją.
Natomiast babcia ze strony mamy umiała super gotować,ale nie traktowała wszystkich wnuków tak jak powinna,miała swoich pupilków,kontakt mieliśmy z nią rzadki bo mieszkała bardzo daleko.
Tak rozpoczął się czas szkoły,Kubuś jak na razie zadowolony z szkoły,podoba mu się w szkole,najbardziej z w-f i zajęć komputerowych,pochwalił się swoimi dyplomami i medalami w szkole.
Na razie wożę go do szkoły,potem ma jezdzić busem,ale zobaczymy jeszcze jak to będzie...
W klasie jest 10 dzieci,do drugiej kl jest 2 (kolega i Kuba),potem pierwszaki i trzecia.
W klasie są dwie panie wspomagające nauczyciela.
W szkole Kuba ma język niemiecki,Kuba miał w tamtej szkole angielski,więc pani będzie go uczyła podstaw będzie się uczył materiału razem z pierwszakami.
Lekcje ma do godziny 13-14,na razie dodatkowych zajęć nie ma,które wyznaczyła mu pani dr,obserwują go,potem będzie w szkole zebranie dotyczące Kuby w jaki sposób z nim pracować itd.
W szkole jak na razie nie jest zle, trochę zdenerwował się, ale panie poradziły sobie, jak będzie dalej czas pokarze...
Wczoraj byłam z nim na kontroli u stomatologa ma dwa ząbki,ale okazało się,że to mleczaki i same mu muszą wypaść, wizyta za pół roku.
Pod koniec sierpnia jezdziłam z nim na rehabilitację,ładnie ćwiczył,troszkę tylko odstawiał,w nagrodę dostał  zabawkę taką jak chciał.
Teraz znów zarejestrować go muszę do dr rehabilitantki.
Dzieciaki zdrowe ja też, oby tak dalej.
Pozdrowionka i buziaczki smile

30,483

Hej smile

Ja teraz roznoszę trochę ulotki, a jutro z chłopakiem jadę do kina. Trzeba wykorzystać to i idziemy, bo za 2 tygodnie około zburzą kino i będzie Biedronka sad Mimo że Biedronek w okolicy jest kilka, to niestety właściciel kamienicy chciał zmienić charakter tego miejsca i zrobić coś komercyjnego, a nie małe klimatyczne kino, które choć mało podobno utrzymywało się jak najbardziej. Zrobimy tam zdjęcia itp, lubimy to miejsca i jak tylko mogliśmy to chodziliśmy sad Wyjątkiem były tylko dni, gdy godzina seansu nam nie pasowała, a chcieliśmy iść do kina, to wtedy szliśmy np do Cinema City lub Multikina, ale dla mnie bez klimatu, nie to samo, dla samego filmu wolę pójść zdecydowanie tam, taniej i tak przyjemnie. Ech, tak mi smutno, że potem go nie będzie. Były protesty, ale nic nie pomogły...

Tak, ja też się cieszę, że miło spędziliśmy czas. Lato jakby się nie kończyło, nadal ciepło, fajnie, a podobno w Wawie ma być za parę dni 31 stopni, tak że szok, bo we wrześniu tak upału nie pamiętam, żeby było 31 stopni. 26 stopni czy 25 może tak, ale tak chyba nie. No, ale zobaczymy tongue

Cieszę się też, że dobrze bawiliście się na dożynkach smile Pewnie, że czasem trzeba dzieciom odmówić, normalna sprawa. Nie można mieć dosłownie wszystkiego, pieniądze to nie worek bez dna. No, ale na pewno super spędziliście czas smile

To dobrze, że Kuba dobrze radzi sobie w szkole, to ta nowa szkoła, tak? A ma jeszcze te zajęcia z panem czy tam z panią? To fajnie, że nie ma tak długo lekcji, pewnie dla niego wtedy byłoby to męczące, ma mnóstwo energii i ciężko mu usiedzieć w ławce. Skoro dzieci zdrowe, Ty też lepiej, to oby tak dalej kochana smile

Pozdrawiam i ślę buziaczki smile :*

30,484

Hejka smile

Sorki,że dopiero odpisuję,ale ostatnio jakoś padam z zmęczenia,nawet prędzej niż Kuba usypiam,bo go jeszcze rozpiera wieczorami energia...
Smutno i szkoda,że burzą wasze kino,a budują w to miejsce następny market.:(
U nas tego typu sklepów też powstało wiele,moim zdaniem aż za dużo...
Wiele mniejszych osiedlowych sklepów i nie tylko poupadało przez to,a szkoda naszych małych przedsiębiorców.
Cieszę się ,że chociaż możesz zarobić sobie parę groszy roznosząc ulotki,chociaż wiem,że to niełatwa praca z tymi ulotkami.
Tak pogoda jest piękna można dużo czasu spędzać na świeżym powietrzu,u nas też cieplutko.
Jeżeli chodzi o szkołę Kuby,tak to jest ta nowa szkoła (specjalna),lekcje ma do godziny 13-14.
Jak na razie są na etapie poznawania dzieci i ich możliwości, jeszcze nie mają zadane do domu.
Co do zachowania Kuby to niestety pokazał już swoje,najpierw chciał popisać się co to nie on przy mamie w konsekwencji czego niestety oberwało mi się od pań,następna "akcja"dotyczyła pójścia z nim na komputery po lekcjach,gdzie w tej szkole jest nie możliwe i zgadzam się.
Za złe zachowanie i ucieczki pani z klasy,ma szlaban na laptopa,telefon i inne przyjemności.
Jutro mam zebranie w szkole.
Co do zajęć terapeutycznych ma w środę z panem Arkiem socjoterapię w poradni,natomiast terapię behawioralną,indywidualną i grupową z panią Ewą czekamy na wiadomość od niej kiedy zaczną się zajęcia.
Po za tym nie długo będę miała zebranie w szkole z dyrektorem i pedagogami dotyczące Kuby,jego sposobami nauczania,zajęć terapeutycznych w szkole,omówimy wszystko co i jak.
Teraz umówiłam się z dyrektorem w  kwestii dowożenia Kuby do szkoły i 3 dni będę woziła ja go, bo ma lekcje od godz 7.40, a w piątek bus nie wozi dzieci do szkoły,a w dwa dni będzie jezdził busem.
Pozdrawiam i do usłyszenia.:)

30,485

Hej smile

Jednak poszliśmy do innego kina, opowiem czemu innym razem, bo teraz jestem zmęczona. No, ale do tamtego kina co zburzą idziemy za parę dni lub góra już tydzień, zdążymy, bo jeszcze 2 tygodnie równe są.

Zgadzam się z Tobą, rozdawanie niełatwe, ale na razie niech będzie. Facet wypłacalny i w porządku, z tym jest ok.

O, a jak się popisywał? Nie do końca zrozumiałam. Poszedł do tej sali komputerowej po lekcjach, a tam nikt nie pilnował, skoro nie można czy jak to wyglądało? To dobrze, że teraz ustalicie szczegóły nauczania Kuby, pewnie sporo się wyprostuje w końcu, pewnie są bardziej wykwalifikowani i będą wiedzieli co robić. Mówiłaś, że bierze te leki, pewnie już zaczął, bo mówiłaś, że miał wakacje przerwy od nich.

To fajnie, że 2 dni pojedzie też busem do szkoły. Dla dziecka to też pewna lekcja samodzielności, tam pewnie w busie już spotka dzieci ze szkoły, już tam pogada itp wink Zapoznał tam kogoś już pewnie z klasy, dogadują się? smile

Idę spać, dobranoc smile Również pozdrawiam, do usłyszenia Aga smile

Posty [ 30,421 do 30,485 z 30,541 ]

Strony Poprzednia 1 … 467 468 469 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024