Netkafejka dla Przyjaciół ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Strony Poprzednia 1 … 459 460 461 462 463 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29,901 do 29,965 z 30,541 ]

29,901

Odp: Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Ja siorbie piwerko i podczytuje nowo przypadkowo znalezione forum , nawet mądrze tam ludziki rozprawiają nawet.. Ale się nie będę rejestrował choć korci  bo zbyt dużo czasu już spędzam tu . hmm

Zobacz podobne tematy :

29,902

Paweł-1979 napisał/a:

Ja siorbie piwerko i podczytuje nowo przypadkowo znalezione forum , nawet mądrze tam ludziki rozprawiają nawet.. Ale się nie będę rejestrował choć korci  bo zbyt dużo czasu już spędzam tu . hmm

A co to za forum?
Ja natomiast popijam kawę,bo dzisiaj miałam pracowity dzień,posprzątałam całe mieszkanie.
Jutro zaś będę szykować jedzonko i placki. big_smile

29,903

Nie mogę tu napisać ,jeśli chcesz napiszę na maila .Takie męskie rozprawki na tematy ogólne ,religia,filozofia ,nauka itp.. Trzeba być mocno otrzeźwionym, bo przy jednym wątku prawie usnąłem,nie którzy to mają dar, ale jak się czyta taką (belferską) wykładnie ,wręcz encyklopedyczną to ślepia same się zamykają big_smile

29,904

Paweł-1979 napisał/a:

Nie mogę tu napisać ,jeśli chcesz napiszę na maila .Takie męskie rozprawki na tematy ogólne ,religia,filozofia ,nauka itp.. Trzeba być mocno otrzeźwionym, bo przy jednym wątku prawie usnąłem,nie którzy to mają dar, ale jak się czyta taką (belferską) wykładnie ,wręcz encyklopedyczną to ślepia same się zamykają big_smile

To ja podziękuję,jeżeli tak piszesz wink

29,905 Ostatnio edytowany przez Paweł-1979 (2013-10-30 23:17:01)

tornado napisał/a:

To ja podziękuję,jeżeli tak piszesz wink

Tak dla obrazu przekopiuje ci dość ciekawy temat ,tylko żeby się w to wdrożyć potrzeba czasu .. A w śród facetów jest ciężko o wyrozumiałość ,jakieś ciepłe podejście ,dlatego lubię tu siedzieć big_smile

Nieraz zastanawiałem się nad pojęciem ?natura ludzka? i zawsze skłaniałem się do wniosku, że to zabobon. Dlatego zwykle nie zaglądam do tekstów traktujących o ludzkiej naturze chociaż samo to pojęcie nadal mnie pobudza do refleksji.
Niedawno wpadła mi do ręki książka prof. Bogusława Wolniewicza pt.: ?O Polsce i życiu?. Tytuł jest trochę złudny, bo książka to zbiór różnych tekstów, ale ciekawa dla mnie była antropologia prof. Wolniewicza, w pierwszej części książki.
Moim zdaniem, natura ludzka to określenie sugerujące, że istnieje w naszym gatunku nie tylko to co nas różni od niżej rozwiniętych zwierząt, ale także zespół cech osobowości składający się na coś trwałego, niezmiennego, danego na zawsze, od czego nie można się uwolnić, zmienić, przekształcić.
Prof. Wolniewicz wyróżnia trzy warstwy osobowości ludzkiej: Zewnętrzną społecznie giętką i elastyczną jak guma.
Środkową plastyczną dającą się trwale ukształtować.
Wewnętrzną, trwałą, nie dającą się kształtować, stanowiącą jądro osobowości. To jądro stanowi o tym czy dany osobnik będzie odważny czy bojaźliwy, samodzielny w myśleniu czy naśladowczy, prawdomówny czy kłamliwy itd. Tutaj autor powołuje się też na genotyp ludzki. W każdym razie prof. zgadza się z Schopenhauerem, że charakter człowieka jest wrodzony i niezmienny.
No tak, tylko że nadal nie widzę tu przesłanek do twierdzenia, że istnieje coś co można nazwać naturą ludzką w moim rozumieniu, jako że każdy człowiek ma różniący się genotyp od innych ludzi tak jak nie istnieje jednakowy obraz linii papilarnych u dwóch ludzi. Z naturą ludzką trzeba chyba jednak kojarzyć jakieś cechy wspólne dla wszystkich.
Gdyby ktoś powiedział: Wszyscy ludzie mają skłonności do czynienia zła (dobra) i że te skłonności są niezmienne wówczas można mówić o naturze ludzkiej. Takie stwierdzenie także można znaleźć w argumentacji autora. Mianowicie określając się pejorystą w odróżnieniu od meliorysty prof. Wolniewicz nawiązuje do swojej orientacji na chrześcijańskie pojmowanie człowieka jako istoty skażonej grzechem pierworodnym czyli ?o przyrodzonym skażeniu natury ludzkiej skłonnością do zła?.
Ktoś na forum ?xxxxxx? wygłosił tezę: ?Wszyscy jesteśmy pazerni? (!?) co trudno racjonaliście zaakceptować, bo empiria tego nie potwierdza. Mamy natomiast często do czynienia z pojedyńczymi lub zbiorowymi wykwitami zła, które autor tej książki nazywa ?epifanią diabła? (co i mnie kiedyś wpadło do głowy chociaż bez kontekstu religijnego), którym jak na razie nie potrafimy zapobiegać.
Jak to więc jest z tą ?naturą ludzką?, istnieje w rzeczywistości czy jest zabobonem ?
A może po prostu natura ludzka zmienna jest z natury ?

29,906

Siema smile

Własnie skończyłam kolację po pracy i tak sobie Was podczytuje.

Ale wybacz Paweł trochę zmęczona jestem i nie myślę na tyle, aby rozprawiac o naturze ludzkiej smile

Bolą mnie ręce i nogi jakoś. Jutro tez jeszcze pracujemy niestety, a potem piątek i sobota wolna, niedziela nocka. Może byc ciężki tydzień.

Ja na cmentarz do miasta nie wybieram się w święta, bo już miałam tę przyjemnośc któregoś roku i to jest masakra, to stanie w korkach.
Tatę mam na wsi na cmentarzu i tam zawsze jesteśmy na mszy, potem wracamy na apel.
Lubię chodzic nocą na cmentarz, bo wszystko tak wtedy ładnie świeci, wszystko ma swój urok.

29,907

strzała napisał/a:

Lubię chodzic nocą na cmentarz, bo wszystko tak wtedy ładnie świeci, wszystko ma swój urok.

Czy nas tak aby naprawdę nie rozłączono na porodówce ? big_smile
"Urok" lepiej bym tego nie określił wink Zawsze dziwiłem się czemu na groby tego dnia nie powinno się chodzić (z założenia) po zmroku.. hmm
Nie widać by było "ciotek" Tylko skupił by się człowiek w blasku zniczy ,na tym co ma w tym dniu..

29,908

Paweł, dobry pomysł po zmroku smile
Bo w tym całym blasku świec, w tej głuchej ciszy można wszystko wyczytac.

A w dzień to ludzie skupiają się cześciej nawet na tym, jak ktoś jest ubrany, niż na tym gdzie obecnie się znajdują.

Czy nas rozłączono? Nie wiem smile
Ale raczej jesteś tym dwójajowym, bo nie widzę podobieństwa na jedno jajo lol

W tej cmentarnej ciszy zawsze ktoś musi byc obok mnie, inaczej umarłabym ze strachu i cały czar by prysł smile

29,909 Ostatnio edytowany przez strzała (2013-10-31 01:57:54)

Wszystkie śpiochy poszły już spac smile

Znikam i ja za chwileczkę smile

Dobranoc smile

29,910

Hej smile
Ja dopiero weszłam. Trzeba było jeszcze ogarnąć, bo jutro chyba przyjeżdża do nas moja babcia ze wsi, na parę dni, bo na groby też idzie, np wujka, czyli jej syna, tego co zmarł rok temu na zawał sad

A wcześniej nocował u mnie mój facet i było bardzo fajnie smile

Dobranoc smile

29,911

Dzień dobry! smile

Ehh - moja kochana bezsenność... Jeszcze trochę to będę jak Napoleon normalnie - czynny przez 24H na dobę przez 7 dni w tygodniu big_smile
Po studiach - coś związanego z księgowością/rachunkowością czy to finansową czy budżetową. Lubię cyferki, dodawanie, odejmowanie... Więc nie powinno być problemów. Robię sobie kursy rachunkowości w Stowarzyszeniu Księgowych i całkiem nieźle mi idzie. smile Tylko to zmieniające się co chwila prawo finansowe. To jest patologia jakaś - u nas zmiany w prawie wyrastają jak grzyby po deszczu. Widać na Wiejskiej im się nudzi... To "se" myślą - a walniemy tu takie rozporządzenie, tu takie zarządzenie... Tu zmienimy ustawę... A i może jakiś inny akt wydamy... Dobrze, że przynajmniej Konstytucji nie zmieniają tak często. W zasadzie to od 1997 big_smile

Truskaweczko - cieszę się, że udało Wam się spędzić wspólnie czas smile I że było bardzo fajnie - w to nie wątpię smile

Życzę miłego dnia Wszystkim! smile

29,912

Ja teraz już nie śpię tongue Nie jest to u mnie bezsenność, bo śpię, ale nie jak zawsze z 9-10 godzin czy przynajmniej 8 godzin jak ogólnie mam w zwyczaju, tylko nawet 5-6 godzin tongue A ty dzisiaj spałeś coś czy nic, kompletnie nic, nawet godzinki? yikes:

Także taka spora różnica. No, ale w sumie to dobrze, dzień dłuższy, chyba, że potem mi się zachce jeszcze drzemki, jak ostatnio, gdy tak "wcześnie jak na mnie" wstałam wink

Rozumiem, to Kerty niestety ciągle, non stop, musisz powtarzać te prawo rachunkowe, a raczej uczyć się ciągle nowych rzeczy czy uaktualniać w głowie, skoro ciągle się zmienia. Faktycznie, chyba im się nudzi big_smile

No ba.. jakbyśmy mogli się nudzić z chłopakiem smile

29,913

To ja też się przywitam smile

Nie przepadam za teoretycznymi dywagacjami filozoficznymi w stylu czy jest coś takiego jak natura ludzka czy nie ma. To tylko słowo. Ale, gdybym miała wskazać jakieś cechy wspólne dla "natury ludzkiej" to bym podała:
- skłonność do czynienia dobra
- samoświadomość
- dążenie do rozwoju
Uważam, że z zalążkami tych cech się rodzi każdy człowiek. Dopiero później, przez wychowanie, są one wzmacniane lun niszczone.

Dzisiaj mam zamiar być pożyteczna. Pewnie mi się to nawet uda, bo jutro jadę, jak zwykle, na wieś. Bo tam mam większość bliskich zmarłych. A przed wyjazdem mam natchnienie, żeby zrobić zaległe rzeczy, bo nie da się "na jutro" przełożyć tongue
Słyszeliście o nowym określeniu małolackim na odwiedzanie grobów? Grobbing big_smile

29,914

Ja też nie przepadam za takimi teoretycznymi rozważaniami np o duszy.
Jednak Paweł, jak chcesz, to wiadomo, że i na tamtym forum możesz być, mówisz, że męskie, to na pewno dużo mężczyzn, to dla równowagi tam więcej z facetami będziesz wink Hehe smile

Grobbing? lol Starzeję się tongue Nie słyszałam, czego ludzie nie wymyślą big_smile

Ja jak pisałam przyjeżdża do nas dzisiaj ta babcia ze wsi, także i ona będzie z nami odwiedzać groby. Jak pisałam nie przepadam za nią, no ale to ważne święto, ma prawo tu odwiedzić też bliskich, a wiadomo.. gościny raczej nie odmówimy, także będzie trzeba jakoś się przemęczyć tongue

A groby mamy generalnie tu, na miejscu, także pod tym względem blisko.

29,915

Pozdrawiam wszystkich smile

Dzisiejszy dzień zaczęłam od godz 4.00.
Malutki nie chciał spać, coś ostatnio sobie przestawił godziny wstawania.
Potem dzień w biegu.

Synuś miał iść do szkoły, ale nie poszedł gdyż wypadła akcja;znów boli mnie ząb,okazało się że następne ząbki do leczenia.
Tylko u nas dostać się do stomatologa to graniczy z cudem.
Wybłagałam panią aby przyjęła prywatnie.
I tu następna niespodzianka,synuś nie dał zrobić sobie,akcja taka,że panie były w szoku co dzieje się.
Dały mi namiary na Bydgoszcz.
Potem z młodszym do lekarza bo przeziębiony. sad

Szykowanie jedzonka,bo spodziewam się gości na jutrzejszy dzień.
Nie dawno skończyłam piec placek.
Groby moich bliskich mam blisko mojej miejscowości,a mam ich sporo.
Co do określenia "grobbing" to nie słyszałam,co ta młodzież nie wymyśli...
Też uwielbiam spacerować wieczorem po cmentarzu,blask zniczy, cisza,refleksje nad życiem...

29,916

A ja się chyba stara urodziłam tongue. Odkąd świadomie układałam zdania i też moja świadomość ogarniała pojęcie poprawnej polszczyzny, to nie lubiłam tych młodzieżowych neologizmów.
Przyznam się tylko, że bardzo lubię słowo, którego większość społeczeństwa nie cierpi, a prof. Miodek, którego bardzo cenię i liczę się z jego dywagacjami na temat języka, zmartwił mnie, że nienawidzi najbardziej tego słowa, bo go strasznie razi.
To słowo używa się wtedy, gdy nas coś zachwyci, albo mocno zdenerwuje, lub też jesteśmy w stanie euforii.

Cmentarze po zmierzchu?
Są super.
Poza tym, że cmentarze ogólnie mają klimat i bardzo lubię się po nich przechadzać, o czym już kiedyś wspominałam, to w dzień Wszystkich Świętych nabierają jeszcze lepszego klimatu. Choć przyznam, ze nie cierpię tych tłumów.

Kilka lat temu, gdy byłam z mamą w Warszawie, praktycznie codziennie jeździłyśmy na Powązki i spędzałyśmy tam całe dnie. Wyjeżdżałyśmy na miasto, niby bez konkretnego celu, ale tak naprawdę wiedziałyśmy, gdzie chcemy pojechać smile.

No i pogodziłam się dzisiaj z "kolegą" wink. Tzn. on pierwszy się odezwał, bo moja duma nie pozwalała na to, by wykonać jakikolwiek krok.

29,917

dobrý den smile

Jak tam samopoczucie i przemyślenia w dniu dzisiejszym ?
Ja zawsze w tym dniu zastanawiam się ile jeszcze czasu zostało, czy i co jeszcze zdążę zrobić w swoim życiu i czy dotychczasowe wykorzystałem prawidłowo ... hmm

29,918

Paweł-1979 napisał/a:

dobrý den smile

Jak tam samopoczucie i przemyślenia w dniu dzisiejszym ?
Ja zawsze w tym dniu zastanawiam się ile jeszcze czasu zostało, czy i co jeszcze zdążę zrobić w swoim życiu i czy dotychczasowe wykorzystałem prawidłowo ... hmm

I jakie wnioski? smile

29,919

Paweł, ja zawsze myślę tak samo. To prawda, jesteśmy bardzo młodzi, ale jak mówiłam te życie tak strasznie krótkie, co mnie dołuje, dlatego czytam wszystko o przedłużaniu życia i mam nadzieję, że się to uda za mojego życia, że skorzystam z tego.

A teraz, póki jeszcze (ale mam nadzieję, że wynajdą) nic nie wynaleźli, to staram się cieszyć życiem, każdy to rozumie inaczej wiem, ale staram się postępować tak, bym niczego nie żałowała, choć to trudne jest.

Jakbym miała żyć 150 lat to bym tak samo postępowała, bo kocham życie, dlatego chciałabym je przedłużyć smile

Teraz, niestety rzadziej będę bywała na forum, bo nie mamy teraz Internetu. Rodzice uznali, że nie bardzo się to opłaca, wiele wydatków itp, więc na razie nie mamy teraz. Ja muszę znaleźć w końcu pracę, bo też marnotrawiłam trochę czasu, ale też nie o to chodzi.

Jak minie taki trudny czas, wiele wydatków, to pewnie znowu będę miała, ale trochę to potrwa (np z miesiąc). Dlatego rzadziej mogę być. Teraz w kawiarence jestem, bo akurat mogłam, postanowiłam zajrzeć co u Was smile Krótko mnie nie było, ale już ciężko mi  bez neta. Wiadomo, net się przydaje.

Dzisiaj byłam właśnie niedawno z moim facetem na cmentarzu, dzisiaj u niego u rodziny, w Warszawie. Jutro zmęczony będzie, to odpocznie w domu, przed pracą, bo niezłą ma harówę w tym sklepie, a ja z rodzicami sobie pojadę na nasz cmentarz, na groby.

29,920 Ostatnio edytowany przez Paweł-1979 (2013-11-01 21:59:05)

Witaj Migo smile
Jakie wnioski.. hmm hmmm . Pokręcone strasznie ,długo by pisać bo ja mam w sobie bardzo dużo przeciwności .Dziś cieszę się osiągnięciami, jutro będę się zamartwiał że życie mi przelatuje przez palce .Że już na osiągnięcie nie których marzeń mi czasu nie starczy , czasem że polazłem nie w tym kierunku w którym czuł bym się o wiele szczęśliwszy.. ITP..
A twoje przemyślenia?

Monia smile
Wiecie.. Natknąłem się dziś na taki tekst w necie na jutubcu pod fajnym utworem Marka Jackowskiego "W życiu trzeba zawsze wolnym być"
Mianowicie:
Co jest najśmieszniejsze w ludziach:

"Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie? mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.

Czyż nie ma w tym dużo racji?

29,921

Paweł-1979 napisał/a:

Witaj Migo smile
Jakie wnioski.. hmm hmmm . Pokręcone strasznie ,długo by pisać bo ja mam w sobie bardzo dużo przeciwności .Dziś cieszę się osiągnięciami, jutro będę się zamartwiał że życie mi przelatuje przez palce .Że już na osiągnięcie nie których marzeń mi czasu nie starczy , czasem że polazłem nie w tym kierunku w którym czuł bym się o wiele szczęśliwszy.. ITP..
A twoje przemyślenia?

Moje przemyślenie jest takie: życie jest skomplikowane. Nigdy nie wiadomo, co by było, gdyby się poszło w innym kierunku- może gorzej? Powiem Ci, że o tym wszystkim, to chyba lepiej nie myśleć. Życie i tak trzeba przeżyć, lepiej go już nie gmatwać i się nie zadręczać, choć to niełatwe. Po tamtej stronie będzie lepiej smile.
Dobranoc smile.

29,922 Ostatnio edytowany przez Paweł-1979 (2013-11-01 22:57:07)

Dobranoc miga wink
Cieszę się że ci kafejka rozkwitła ,  fajne ludziki tam goszczą wink Wrażliwe ,ciepłe ,inteligentne wink

29,923

EEEE noo Śpicie?? Pobudka big_smile

Okropna pogoda.. hmm A moje niechciejstwo do czynności wszelakich sięga zenitu ...

29,924

Paweł-1979 napisał/a:

A jakie?

29,925

wieczorkiem ci wpiszę na skype wink

29,926

Witam wszystkich cieplutko smile
  Wczorajszy dzień pełen zadumy i refleksji nad przemijającym życiem...
Pogoda w miarę dopisała, popołudnie trochę deszczowe.
   Dzisiejszy dzień deszczowy, zimno.
Oprócz tego poszukiwanie stomatologa w Bydgoszczy.

29,927

Witam smile

Co się stało,takie pustki? smile
Nikt nie pisze....
Pogoda okropność,pada,pada,zimno.
Dzisiejszy dzień trochę leniwy.
Pogoda na mnie chyba wpłynęła.
Udało mi się nawet przespać się w dzień, co zdarza mi się od wielkiego święta.
Teraz nie bardzo czuję się dobrze,taka zakręcona jestem. big_smile
Miałam też gości,rodzinę z daleka,szkoda tylko,że tak krótko bo przejazdem.
Pozdrowionka dla wszystkich. smile

29,928

Wszyscy się pewnie czymś zajmują wink

29,929 Ostatnio edytowany przez tornado (2013-11-03 22:58:00)

Czarna21 napisał/a:

Wszyscy się pewnie czymś zajmują wink

Witaj Różo smile
Oj chyba tak
Co tam u Ciebie? smile

29,930 Ostatnio edytowany przez Czarna21 (2013-11-03 23:34:29)

Dom już wolny, wszyscy pojechali wink
A u Ciebie? smile

29,931

Czarna21 napisał/a:

Dom już wolny, wszyscy pojechali wink
A u Ciebie? smile

I jak wrażenia po wizycie? smile

Jutro znów w biegu,pełno spraw do pozałatwiania.
Muszę zadzwonić do szpitala i dowiedzieć się o termin przyjęcia syna do stomatologa,bo byłam ostatnio u dwóch i nie chce za żadne skarby dać porobić sobie ząbków,a chodzi już od ponad tygodnia z bólem i na lekach przeciwbólowych.
Ciekawa jestem co załatwię i jak długo będę czekać na wizytę.
Wyjazd z synem do gastroentrynologa do Bydgoszczy.

29,932

Miło było, choć swobodniej jak gości nie ma na noc i o poranku, no ale tak czy siak miło smile

29,933

Czarna21 napisał/a:

Miło było, choć swobodniej jak gości nie ma na noc i o poranku, no ale tak czy siak miło smile

Bardzo się cieszę,oczywiście swobodniej jest jak jest się samemu wink
Miłej nocy dobranoc.
Idę położyć się spać. smile

29,934

Siemka smile

Przywitam się i zaraz uciekam.
Zawsze jak wracam rano, to czekam aż mi dzieci do szkoły pójdą.

Swięta minęły spokojnie i nawet miło.
Wczoraj miałam jeszcze wybrac się z mężem i z dziecmi na dwa cmentarze do miasta, ale mąż pracował i odłożylismy to na przyszłą niedziele.

U nas pogoda dopisała. Dzisiaj tylko w nocy padało, a teraz słoneczko widzę wychodzi. smile

Zmywam się, tak dumam, że może jak się wyśpię, to pojadę opony wymienic na zimowe.
Nie lubię kolejek.

Buziaki smile

Dobranoc smile

29,935

Witajcie! Pobudka śpiochy! big_smile

Cisza tutaj jak makiem zasiał - wszyscy zrobili się pożyteczni i dobrze tongue Dziś tylko 4.5 h na uczelni i do domciu. Jestem zadowolony z wczorajszego dnia bardzo ^^ - aktywność się opłaca oraz to, że jestem coraz lepszym kierowcą. smile

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanego dnia! smile

29,936

Witajcie smile

I'm come back big_smile Jednak nie zajęło to miesiąca, a dużo krócej. Mamy Internet znów, nie dość, że szybszy, to tańszy. Także jestem znowu i bardzo się z tego faktu cieszę smile

Byłam na cmentarzu, jak pisałam 1 listopada z chłopakiem na jego grobach, a 2 listopada na swoich, a on został ju w domu, bo odpoczywał przed pracą. Też z chłopakiem byłam wieczorem, on tak samo jak Wy uważa, że najlepiej wieczorkiem jak ciemno, zupełnie inna atmosfera, a ja zgadzam się z tym w 100 % smile

Refleksji jest wiele, na pewno, by doceniać naszych bliskich, ja staram się to robić każdego dnia, ale teraz tym bardziej, staram się tak dbać o te relacje, by w razie czego niczego nie żałować, bo życie jest nieprzewidywalne. A przecież, nawet jak bliska mi osoba czasem mnie wkurza, to jednak za coś tę osobę kocham, nawet za te wady smile Także warto doceniać innych, cieszyć się z bycia razem smile

29,937

Kerty napisał/a:

Cisza tutaj jak makiem zasiał - wszyscy zrobili się pożyteczni i dobrze tongue

Wszyscy zajęci tongue
Albo leniwi big_smile

29,938

Witajcie smile

Monia

Cieszę się bardzo,że jesteś już z nami  smile
" Nie taki diabeł straszny jak go malują "-poszło szybko i sprawnie z internetem.
Miło słyszeć, że fajnie spędziłaś czas z ukochanym...:D

Różo

Chyba przez ten czas wolny to jedno i drugie wink
Mi samej udzieliło się małe lenistwo. tongue

Ja trochę zmartwiona ostatnimi wydarzeniami.
Nie wiem co dalej robić,co począć...
Jestem trochę podłamana tą sytuacją.
Chodzi o zachowanie syna w szkole,domu, na zajęciach,jest nie dobrze.
Ma znów nowe leki ale jest jeszcze gorzej.
Teraz ma szlaban na bajki, komputer w szkole i laptopa w domu,dopóki nie poprawi zachowania.

29,939

Kurczę, pospałam w dzień około 15 i wieczorem trochę- tak jakoś pogoda na mnie wpłynęła, a teraz ta godzina, a ja jeszcze nie mogę spać przez to big_smile Po prostu się w dzień za dużo chyba pospałam, niskie ciśnienie, senność i Monia spała wink

Aga, mówiłaś, że syn będzie miał testy czemu żadne leki nie pomagają. Miał już je czy dopiero będzie miał?

29,940

Oj Oj . Widzę stagnacja w kafejce ,
Truskaweczko powiedz przecie, cóż się dzieje w naszym świecie
Beta słonecznik sobie zapodała a i o nas zapomniała 
Jaga lata tam i siam ,z nami  nie przywita ,tylko tam swoje ram tam tam 
Strzałka wpadnie raz na rok, CO SIĘ dzieje normalnie SZOK yikes
lol lol

29,941

Ale poeta z Ciebie big_smile

29,942

truskaweczka19 napisał/a:

Aga, mówiłaś, że syn będzie miał testy czemu żadne leki nie pomagają. Miał już je czy dopiero będzie miał?

Badania genetyczne będzie miał robione teraz pod koniec listopada, one mają stwierdzić czy te jego zaburzenia które posiada, nie są dziedziczne czyli uwarunkowane genetycznie,dokładnie dowiem się jak pani dr napisze opinie do tej poradni co jedziemy co mają stwierdzić dokładnie.

Dzisiejszy dzień w szkole to tragedia nie mogliśmy go uspokoić,wpadł w taki szał,nie wiem co dzieje się jest coraz gorzej.
Leki ma nowe daję mu już od tygodnia,może trzeba poczekać aż zaczną działać.

Teraz też pod koniec listopada mam kolejną wizytę u pani doktor,zobaczę co powie.
Jutro jadę do stomatologa na konsultacje do szpitala,bo u żadnego dentysty nie chce dać zrobić,a zabiegi w tym szpitalu terminy są na lutego.
Wyprosiłam panią,żeby mnie przyjęli,ale zobaczymy co powiedzą...

Pawle

No no jaki wiersz-podoba mi się. big_smile

Witam wszystkich smile

29,943

No bo Beata kontempluje,
jakieś zmiany wydumuje.
Od komputera się odzwyczaja,
nowy styl życia sobie obczaja.
Na siłowni wczoraj była
zakwasów się dorobiła.
Z zakwasami ciężko pisać,
ale mogę was poczytać

P.S. gdybym miała co tongue

Edit: cholercia, jak ja głupio wyglądam z tym słonecznikiem hmm

29,944

Poeci w kafejce big_smile

Aga, mam nadzieję, że te leki w końcu pomogą i że testy coś wykażą. Na pewno bardzo się męczycie sad

Dobranoc smile

29,945

Coś przebudziłam się i spać nie mogę hmm
Róża, tak w ogóle, co u Ciebie? Fajnie, że jak pisałaś ostatnio odwiedziny gości były udane smile

29,946

domowicy zmian nie lubią
bardzo się wtedy mocno gubią
żono! mamo! co się dzieje !
czyżby pod kopułką sie za mocno chwieje ? smile
jaka siłownia ,jaki słonecznik ?może kupisz jeszcze świecznik!
big_smile big_smile
A ja  siedzę i się nudzę bo prądu nie mam, w elektrowni wyłączyli..  sad
Jakaś awaria..  Ale cicho w domu.. yikes
Ale neta mnie nie pozbawią , tongue
Rozpakowałem,  jakiś tablet  mi kiedyś do neta dali i rozkminiam
o co w nim loto ,ale jakoś  idzie w nim pisać..  uff  wink

29,947

Siłownia taka - no, plenerowa.
Po pierwszej wizycie bolała mnie głowa
i wszystkie mięśnie, i wszystkie kości
Stwierdzam, że dość już tej rozlazłości.
Dzisiaj wiec w końcu się skupiłam
i wreszcie własne CV stworzyłam.
Ofert mało na razie wpada mi w oko
bo na chleb mam więc mierzę wysoko smile

Za oknem szaro, buro, deszczowo...
Może od tego mam coś nie tak z głową? wink

29,948

Jaki kącik poetycki big_smile

Coś przebudziłam się i spać nie mogę hmm
Róża, tak w ogóle, co u Ciebie? Fajnie, że jak pisałaś ostatnio odwiedziny gości były udane smile

W sumie nic ciekawego. Trochę mało fajna pogoda się robi ;/
A co u Ciebie? smile

29,949

hej wszystkim:)
daaaaawno mnie tu nie było...
vinnga, przepiękny masz ten słonecznik smile
taki promienny

29,950

Poeci w kafejce big_smile

Aga, mam nadzieję, że te leki w końcu pomogą i że testy coś wykażą. Na pewno bardzo się męczycie sad

Dobranoc smile

Ja też mam taką nadzieje,że może w końcu uda się dostosować jakiś lek.
Sama jestem ciekawa co z tych badań wyjdzie,czy dadzą nam odpowiedz,czy te zaburzenia związane są z genami.
Najbardziej to ja męczę się z tym wszystkim,bo to ja jestem 24h z synem. sad

Widzę,że poetów mamy nie złych w naszej kafejce super przynajmniej jest wesoło tak poczytać sobie big_smile

Hejka wszystkim smile

Co słychać jak minął dzionek ? wink

29,951

Pewna myśl która układa mi się w dziwną hipotezę .. hmm
Mam dziewczyny takie małe pytanko :

Jeśli można oczywiście się zapytać.. (głownie do tych dziewczyn które mieszkają z partnerem)
Jeżeli coś zmieniacie w domu,przestawiacie, odnawiacie tak że zmienia COŚ, może nie chodzi o kolor ściany czy nowe kafelki ,bardziej radykalnie w sensie ,pokój do czegoś innego, droga z kuchni do pokoju się zmienia, drzwi nie otwierają się w tą stronę , meble inaczej ustawione w ten sposób że zmienia się zachowanie faceta w codziennych czynnościach ,nie wiem, inaczej śpi bo łóżko przestawione itp,
Jeśli jesteście decydentkami takiego (nowego) stanu rzeczy , bez jego wiedzy czy porozumienia ,czasem akceptacji bo "zmienię BO TAK "
Pytanie brzmi :
JAK oni się wtedy zachowują ? Łagodnie przyjmują zmiany? Spokojnie przechodzą do nowego stanu rzeczy? Wyrzuty ? jakieś pretensje ? Mamrotanie?
Nie chodzi tu broń Boże o mnie ,tylko pracuje nad pewną teorią , dość nie dawno coś mi zaświtało ,chciałbym pewne "puzle"  poukładać ..
Pomóżcie pliiisss ,może nie u was a w rodzinie macie takie schematy ,  nie lubię tworzyć nowych tematów na forum ,ogólnie tego nie robię bo wydaje mi się ... Zresztą, to temat na inny dzień .

29,952

Hej smile
Już nie śpię, bo mi się jakoś nie chce, ale to dobrze, postaram się być pożyteczna smile
Musisz poczekać na odpowiedzi innych dziewczyn, bo jak wiesz, nie mieszkam jeszcze z facetem. No ciekawe jaką wysnułeś tezę na ten temat, mam nadzieję, że się nią podzielisz smile

Ja spotkałam się już wczoraj z allegrą90, z naszego forum, w końcu nam udało się spotkać smile Było to bardzo miłe spotkanie smile To fajnie, że ją poznałam i chętnie to powtórzę smile  Gdybym bliżej miała do Was, to Was bym też chętnie poznała, no nic, kiedyś na pewno zgramy się razem i spotkamy się smile

29,953

Paweł, to chyba zależy od osobowości zaangażowanych osób. W moim związku to ja jestem tą zmieniającą. No tak już mam, że lubię coś przestawiać i kombinować. Mój R. przyjmuje zmiany neutralnie. Nawet jak jego stolik z laptopem i całym jego bajzlem ląduje w innej części pokoju i R. zostaje poinformowany, że od teraz on właśnie tam będzie siedział. Troszkę czasem protestuje przed, bo nie widzi mojej wizji tongue No i jeszcze protestuje jak ma wizję, że jego święty spokój zostanie zaburzony przez przymuszenie go do przeciągania mebli smile
Podsumowując: od zamieszania jestem ja. Mój mężczyzna raczej przyjmuje zamieszanie jako naturalny element egzystencji ze mną.

29,954

Vinnga ma rację, wszystko zależy od osobowości
mój mężczyzna na zmiany reaguje wręcz alergicznie
dla niego wszystko powinno mieć swoje stałe miejsce
w przeciwieństwie do mnie

29,955

Witajcie! smile

Ja (już) nie śpię, więc... Sobie troszkę poczytam i potem posiedzę smile W kwestii zmian się nie wypowiem, bo w związku nie jestem. Ale zmiany lubię - szczególnie na lepsze. Nie znoszę natomiast przestawiania rzeczy z miejsca na miejsce, bo "więcej miejsca będzie" czy "bo tam światło/powietrze/cokolwiek jest lepsze"... Pewne rzeczy wg mnie powinny mieć stałe miejsce a inne - w ramach uznania, można przestawiać. smile
Truskaweczko - cieszę się, że spotkanie się udało. smile

Pozdrawiam smile

29,956

Wstawać nygusy wink

29,957

Hejka wszystkim smile

"Głucho pusto wszędzie co to będzie co to będzie..."
Oj pusto ostatnio...:(

Co do zmian w mieszkaniu to bardziej ja jestem, niż mój pan,on zawsze marudzi coś mu się nie podoba.
Nie lubi za bardzo przestawiania,twierdzi, że potem trudno mu coś znależć lub przyzwyczaić się.

U mnie wiecznie pada i zimno,trochę mnie taka pogoda przytłacza wpływa na moje samopoczucie.
Też ostatnie wydarzenia wpływają na mój stan,jestem podłamana,ale wierzę ,że z czasem wszystko ułoży się i będzie dobrze...:(

29,958 Ostatnio edytowany przez strzała (2013-11-10 01:52:27)

Siema smile

Napiszę trochę o przestawianiu mebli w domu, ale napiszę odwrotnie na zadane pytania.
Nie lubię czegoś takiego.
Przestawienie mebli wogóle wytraca mnie z równowagi. A jeśli ktoś, zrobiłby to bez mojej zgody i wiedzy, to jeszcze bardziej by mnie to zirytowało.
Jesli np stolik stoi kilka lat w jednym miejscu to ma tam stac następne lata. Nie lubię takich zmian.
Czuję się wtedy nieswojo, czuję rozdrażnienie.
Także mój mąż nie musi byc narażony na takie sytuacje smile

Serio coś ostatnio tu cicho.
Ja proponuję żółtą kartkę dla tej Pani "ze słonecznikiem", która mało ostatnio tu bywa tongue
Serio za mało.

Buziaki smile

29,959

Hmm... Co ja tu robię o 4 nad ranem? smile Ah tak, zapomniałem. Nie śpię big_smile
Fakt - Vinnga ostatnio się bardzo często pokazuje w kafejce. Musimy sprawić by zaczęła pokazywać się nieco rzadziej, bo ten słonecznik razi w oczy big_smile

29,960

No tak, ta przywołująca dwójka bez słoneczników (psów, żyraf ani nawet kapci) faktycznie bywa w kafejce tak często, że ich może razić tongue

Trudno mi sobie wyobrazić, że można nie lubić zmian. Meble latami w jednym miejscu? Najbardziej stabilnym elementem wystroju mojego mieszkania jest mężczyzna. Od jakiś 3 lat siedzi przed laptopem tongue Muszę więc zadbać o zmianę jego horyzontów, więc od czasu do czasu przestawiam mu laptop z całym jego bajzlem w inne miejsce pokoju tongue
Strasznie ubolewam, ze mam pokój tak zagracony, że wielkiego pola do popisu nie mam z przestawianiem. Tym bardziej, że łóżko składa się w formę narożnika i to bardzo ogranicza możliwości jego przestawienia.
Tak sobie uświadomiłam, że moja mama rzadko coś przestawia. Chyba, że jakiś nowy mebel kupuje. Więc ciekawe po kim ja mam to zamiłowanie do zmian? Bo moja siostra też woli jak jej coś stoi latami tongue

Aga, mam nadzieję, że uda Ci się pokonać trudności, wszystko się w końcu wyjaśni i będzie dobrze.

No wstawać i brać się za robotę, jako ja czynię smile Ciekawe, jak bardzo pożyteczny jest Kerty od tej 4 tongue

29,961

Hej smile Ja parę minut temu już wstałam tongue Wcześnie dziś usnęłam, toteż znowu wcześnie wstaję jak na mnie tongue No i dodatkowo dzisiaj u mnie chłopak znów nocuje, ma znowu wolne, to warto wykorzystać smile Trochę więcej wolnego ze względu na święto, wprawdzie na jedną noc wpada, ale w dzień raczej więcej pobędziemy, skoro nie musi jechać do pracy wink A wstałam też, bo sporo mam do ogarnięcia, no jestem osobą, która szybko robi bałagan tongue Wczoraj nie weszłam na forum, bo niestety nie miałam czasu.

Czytałam ostatnio kryminał "Ofiara w środku zimy" Mons Kallentoft tak w ogóle, no i bardzo polecam jak ktoś lubi kryminały, zwłaszcza te skandynawskie, bo taki to właśnie jest. Akcja nieśpieszna, wiele tropów, język moim zdaniem bardzo dobry, świetnie się czyta, a rozwiązanie zagadki dostarcza wielu refleksji na temat życia, samotności, więc wiadomo, w tych kryminałach jest też sporo nutki obyczajowej, psychologicznej.

No to do jutra, bo pewnie jutro zawitam na forum. Piszcie co u Was smile

29,962

vinnga napisał/a:

No tak, ta przywołująca dwójka bez słoneczników (psów, żyraf ani nawet kapci) faktycznie bywa w kafejce tak często, że ich może razić tongue

Trudno mi sobie wyobrazić, że można nie lubić zmian. Meble latami w jednym miejscu? Najbardziej stabilnym elementem wystroju mojego mieszkania jest mężczyzna. Od jakiś 3 lat siedzi przed laptopem tongue Muszę więc zadbać o zmianę jego horyzontów, więc od czasu do czasu przestawiam mu laptop z całym jego bajzlem w inne miejsce pokoju tongue
Strasznie ubolewam, ze mam pokój tak zagracony, że wielkiego pola do popisu nie mam z przestawianiem. Tym bardziej, że łóżko składa się w formę narożnika i to bardzo ogranicza możliwości jego przestawienia.
Tak sobie uświadomiłam, że moja mama rzadko coś przestawia. Chyba, że jakiś nowy mebel kupuje. Więc ciekawe po kim ja mam to zamiłowanie do zmian? Bo moja siostra też woli jak jej coś stoi latami tongue

Aga, mam nadzieję, że uda Ci się pokonać trudności, wszystko się w końcu wyjaśni i będzie dobrze.

No wstawać i brać się za robotę, jako ja czynię smile Ciekawe, jak bardzo pożyteczny jest Kerty od tej 4 tongue

Miło Cię znów widzieć w kafejce smile
Zmiany? U mnie nie ma za bardzo jak przestawiać... Ciasnota w pokoju, bo zbyt dużo mebli stoi. Ale w sumie mi to odpowiada. smile
Jak bardzo ja jestem pożyteczny? Do godziny 7 rano - zrobiłem pranie i zakupy. Czy wystarczająco? tongue

29,963

O matko, pranie przed 7? yikes Na taką rozrywkę bym nie wpadła smile W pralce? Gdybym ja włączyła pralkę, powiedzmy, o 5, to o 5.03 miałabym pod drzwiami zalęknioną sąsiadkę z dołu. Dziwna jest kobieta. Sprawia wrażenie jakby się bała własnego cienia, co nie przeszkadza jej czepiać się o wszystko. Słyszeliście kiedyś, żeby ktoś przychodził się czepiać i swoje wyrzuty wypowiadał płaczliwym głosem? A jak się na nią warknie to ucieka smile

29,964

vinnga napisał/a:

Dziękuję za słowa otuchy i wsparcia...
Mam nadzieję że nie długo wszystko okaże się co dalej...
Może na zapas martwię się...:)

Pozdrawiam wszystkichbig_smile

29,965

Hej wam wink

Posty [ 29,901 do 29,965 z 30,541 ]

Strony Poprzednia 1 … 459 460 461 462 463 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024