vinnga napisał/a:Tornado, no weź nie przeginaj :) Co dzień może przynieść o 4.53? Chyba tylko marzenia o poduszce :D
Teraz wstajemy! Pobudka!
Jaga, padłaś po 2 pierwszych dniach uczelni?
Luc, podczas oczekiwania na dentystę zwykle szuka się jakiś zajęć - może to jest dobry czas na pisanie o młodych Żydach?
Co to jest SKS? Sorki, niekumata jestem rano.
Monikaaaa.... dzisiaj środa. Powinnaś być zdrowa i pełna energii. Jesteś?
Hej, tak, trochę jeszcze mam katar, ale jest dużo lepiej. Także tak, zdrowa jestem, cieszycie się? :) Ja bardzo :)
Odebrałam zamówiony prezent, bo przyjaciółka ma niedługo urodziny, to jest tak, że ja 27 września, ona 8 października, inna nasza koleżanka 22 października. Zawsze w te dni spotykamy się i spędzamy je razem, w trzy najczęściej :) Z tym, że w tym roku ja nic nie wyprawiałam, to akurat nie spotkałam się z nimi, tylko z tą moją przyjaciółką na trochę i dała mi prezent, ale one wyprawiają, więc pójdziemy jak to zazwyczaj czy to do kawiarni czy na te naleśniki może (otworzyli u nas naleśnikarnię, fajna jest) czy na pizzę, zobaczy się :)
Kupiłam jej książkę, kubek, rzeczy do kąpieli np mydło w kształcie ciastka z jagodą (tak też pachnie). Owszem, ona też mi dała książkę i rzeczy do kąpieli, więc ja jej podobnie, ale wiem, że to się jej spodoba, zwłaszcza to mydełko ciasteczko z jagodą, na jesień zimę to chyba fajne prezenty, będzie mogła w tym kubku sobie zaparzyć, a przy okazji czytać kryminał- lubi to tak jak ja ;)
A potem z chłopakiem właśnie byłam w kinie na horrorze, no cóż, mój chłopak i duża część sali śmiała się, zapomniałam już o tym, że często tak jest na horrorach w kinie, dlatego lepiej oglądać w domowym zaciszu.. bo ludzie po prostu komentują wszystko i się śmieją, tylko po to przyszli.. no wiadomo, nie każdemu ten horror musi się podobać, ale mnie się podobał (może jedynej na sali, skoro się tak śmiali?). Mój chłopak stwierdził "Lubię horrory, ale nie takie jak ten. Dla mnie to nie horror".
Dlatego moim zdaniem nie lubisz horrorów, ale jakieś nie wiadomo" :D Tak to podsumował :P On właśnie z takich filmów lubi np "Blair witch project", ja właśnie niezbyt, lubię tu inne filmy, no inny gust, dla niego nie lubię "prawdziwych horrorów" :P No, ale to ja jestem fanką, że tak powiem, bo często je oglądam czy thrillery, po prostu je lubię bardzo :)
No, ale ja ogólnie bardzo lubię horrory, dlatego poszłam na ten film, a nie żeby pośmiać się czy szukać błędów w filmie. Choć przyznam ta zjawa którą pokazali była kiepsko zrobiona, więc faktycznie z tego można było się zaśmiać, ale żeby śmiać się prawie ciągle jak oni na sali? Dla mnie przesada, także klimatu mi trochę przez to uleciało, ale generalnie podobało mi się. T
o był film "Naznaczony rozdział 2", pierwszą część oglądałam wcześniej- no i tu przyznaję, mimo wszystko jedynka lepsza, choć tu też jest ok i mi się generalnie podobało :) Także ja też parę razy się zaśmiałam podczas filmu (np scena z takimi dwoma facetami, parę innych min czy jakaś scena z duchem), ale nie co chwilę jak inni i mimo wszystko uważam, że nawet dobry film, mimo tych paru śmiesznych scen, poza tymi scenami właśnie trzymał mnie w napięciu :)
"Pokłosia" jeszcze nie oglądałam, ale mam zamiar. Wiem, że to film kontrowersyjny, no i chcę sama sobie wyrazić zdanie. A Ty Paweł oglądałeś?
Kerty, nowy "rodzynku" w naszej kafejce, fajnie, że tu zawitałeś, hej :) Daleko dość masz na uczelnię, także nie zazdroszczę, że pojechałeś na darmo. Nie dali żadnej informacji na stronie wydziału, że odwołują dzisiaj zajęcia?
A i zaczęłam korzystać z karty payback, kiedyś nie miałam, nie korzystałam, ale w sumie warto, bo czasem bywam w miejscach, gdzie dają punkty, jest darmowe, to czemu nie? :) Dziś trochę uzbierałam punkty choćby z biletów, byliśmy na środy z orange, taniej, ale punkty zawsze jakieś są :)