Netkafejka dla Przyjaciół ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Strony Poprzednia 1 … 439 440 441 442 443 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28,601 do 28,665 z 30,541 ]

28,601

Odp: Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Dzień dobry smile.

Hasło na dziś: flaki.

Na razie big_smile.

Zobacz podobne tematy :

28,602

Witam bladym świtem smile

Co się robi z takim serum?
Avonu kiedyś używałam sporo, później zaczął mi przeszkadzać zapach. We wszystkich kosmetykach wyczuwam podobną nutę zapachową, która zaczęła mnie irytować. Tylko kuleczki brązujące (rozświetlające też) pozostają avonowskim kosmetykiem, dla którego nie znalazłam lepszej alternatywy.

Rozwód po 20 latach wydaje mi się dziwny. Chyba, że którejś stronie nagle odbiło. Bo przecież "niedopasowanie" to chyba wcześniej widać?
Ostatnio wymyśliłam, że w mojej rodzinnej miejscowości nie znam ani jednej pary po rozwodzie. Wprawdzie jest kilka, które nie mogły się znieść i przestały razem mieszkać, ale oficjalne rozwody w małomiasteczkowym środowisku nadal nie są popularne.

Paweł, żyjesz po tych nocnych rozpaczach?

28,603

No kurcze, jakbym się tak nie rozpisała to byłabym pierwsza. A tak Jaga mnie wyprzedziła.

Flaki - potrawa, którą nawet lubię. Jeszcze zależy od przyrządzenia.
Flaki - wnętrzności, które mi się przewracają jak czytam niektóre głupoty na forum smile 
I jeszcze flaki mi się przewracają jak pomyślę ile rzeczy powinnam dzisiaj zrobić... Do 9 się budzę, potem będę pożyteczna smile

28,604

Dzień dobry.
Piję kawę, czekam na samochód, to i nie omieszkałam wpaść na forum smile

Flaki - nie lubię.
Flaki - podobnie jak Vinnga od niektórych postów smile

Co do rozwodu.
Niedopasowanie. Temat rzeka, nie na teraz.
U ludzi, o których pisałam, to żonie odbiło. Tzn. znam tylko wersję męża, ale jak ją znam to wszystko mi pasuje.
W moim otoczeniu jest mnóstwo rozwiedzionych sad

Do usłyszenia/poczytania.

28,605

Witajcie
U mnie się już rozeszło po kościach ,życie toczy się dalej wink
Flaki uwielbiam tongue Zawsze jednak gotowe kupujemy ,da się w ogóle samemu zrobić ?

28,606 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-25 14:43:52)

Jaga Baba07 napisał/a:

Dzień dobry smile.

Hasło na dziś: flaki.

Na razie big_smile.

Hej smile

Mmm, miłe przywitanie, bo ja akurat lubię flaki. No i widzę, że dotrzymujesz postanowienia tongue

Aaa, Beata Tobie chodzi o te moje serum do włosów, dopiero zauważyłam tongue Przeczytałam serum i myślałam, że chodzi Ci o serum do twarzy, gapa big_smile No wciera się we włosy, w końcówki, by wzmocnić je. Pomyślałam, że sobie poużywam. Choć widzę jednak opinie ma średnie, ale trudno, nie jest też najgorsze. Tej samej firmy jak pisałam używałam szampon i byłam zadowolona i z 2 lata temu ampułki wcierałam, one też były na wzmocnienie włosów.

Wtedy dużo mi ich wypadało, ampułki mi wiele pomogły, je mogę szczerze polecić. Dzięki nim też włosy czuć było, że są mocniejsze i czasem wiesz dotknęłam włosów i już wypadały, a tutaj mogłam nawet pociągnąć za włosy i praktycznie nic nie wypadało. Rosły też trochę szybciej w sumie, były ogólnie gęste (no ja niby ogólnie mam gęste, ale widać było różnicę).

Jaga, mało śpisz skoro po 8 już nas budziłaś, po 1 się kładłaś. Ja oczywiście już dawno wstałam, ale od razu nie wchodziłam, tylko sporo po, tak jakoś wychodzi, z tym, że zazwyczaj te 9 godzin teraz śpię, a Ty z 7 godzin chyba, więc ja trochę więcej tongue A czasem i 10 godz śpię tongue Jak suseł wink

28,607

ale tu pustki tongue

28,608

No Monia, przecież czekamy na Jagi obiecane tysiąc słów wieczorem tongue

Ja ciągle jedną nogą w kuchni. Ta skrzynka pomidorów kupiona w niedzielę została postawiona pod kuchennym stołem, gdyż mój R. uznał, że powinny trochę dojrzeć. Dzisiaj zauważyłam, że pięknie się psuja smile Więc na gwałt je przerabiam. Jestem na półmetku smile Do tego Żaba zapragnęła rogalików francuskich a R. ciasta dyniowego... Więc dzisiaj spędzam dzień w kuchni smile

Monia, nigdy nie używałam żadnego serum do włosów. Ani do niczego innego zresztą. Pytam z ciekawości, żeby wiedzieć z czym to się je smile
Kiedyś niemiłosiernie wypadały mi włosy. Kupiłam wtedy 3 specyfiki: szampon Wax, odżywkę Wax i taki śmierdzący zgniłymi ziemniakami płyn do wsmarowywania w skórę głowy (Neril chyba). Ale jednocześnie w badaniu krwi wyszło mi, że mam katastrofalnie mało żelaza. Więc od pierwszego użycia tych kosmetyków (i żelaza smile ) włosy zaprzestały wypadania. Tak natychmiastowo. Obcięłam na króciutko bo wisiały mi takie smętne resztki i po kilku tygodniach miałam na głowie takiego śmiesznego jeża - mnóstwo włosów mi wyrosło i sterczały jak szczotka smile Niestety nie wiem jaką zasługę miały w tym kosmetyki. Podejrzewam, że jednak kluczową rolę odegrały tabletki z żelazem smile

28,609

truskaweczka19 napisał/a:

ale tu pustki tongue

Wszyscy flaki robią lol A że idzie im to jak flaki z olejem to ich nie ma tongue

28,610

vinnga napisał/a:

Ja ciągle jedną nogą w kuchni. Ta skrzynka pomidorów kupiona w niedzielę została postawiona pod kuchennym stołem, gdyż mój R. uznał, że powinny trochę dojrzeć. Dzisiaj zauważyłam, że pięknie się psuja smile Więc na gwałt je przerabiam.

One miały się w kupie w skrzynce pod oknem dojrzeć? big_smile

28,611

To super, że żelazo Ci wtedy pomogło smile Ja wtedy też myślałam, że to może żelazo, ale miałam badaną morfologię, żelazo itp i wyniki bardzo dobre. A tak, ampułki Radical wiele mi dały. A więcej w sumie nie wcierałam, tyle mi starczyło najwidoczniej. A no jeszcze kiedyś ampułki Seboradin, ale one to średnio chyba na mnie działały.

28,612

Oj, Paweł, przecież to oczywiste, że w cieple pomidory dojrzewają... Może nie tak zgrabnie jak rozłożone jedną warstwą na parapecie, ale trochę ich stan powinien się poprawić... Widocznie nie tych smile

Flaki samemu to chyba można tylko z mrożonych zrobić. Tam są wtedy same flaczyska, trzeba je po swojemu doprawiać i gotować. Nigdy nie robiłam.

28,613

hej smile
wpadłam na moment do Was, żeby zobaczyć, co ciekawego się dzieje w netkafejce smile

28,614

vinnga, też ostatnio w tempie ekspresu przerabiałam pomidory
mąż na wyjeździe i dla mnie został cały garnek sosu do spagetti smile

28,615

Gemma napisał/a:

hej smile
wpadłam na moment do Was, żeby zobaczyć, co ciekawego się dzieje w netkafejce smile

Beata ogrzewa pomidory a tryskawka wciera serum big_smile

28,616

a Ty? smile
jak sytuacja w domu?

28,617

Gemma napisał/a:

a Ty? smile
jak sytuacja w domu?

A dziękuje ,już dobrze smile Dziś zadzwonił dyrektor cos tam naobiecywał (jak zawsze bzdury) poprawiając jej humor, ale niestety na stanowisku jeszcze musi dalej zostać.. Jego dobre słowo silniejsze od moich 1000 sad

28,618

bo on może obiecywać, a Ty możesz tylko być

28,619

Gemma napisał/a:

bo on może obiecywać, a Ty możesz tylko być

I tak życie płynie.. hmm
A co tam u ciebie?

28,620

moje ulubione pytanie wink
siedzę sama w czterech ścianach
powinnam pomyśleć o spaniu, bo noc jest krótka
ale nie czuję się senna
może dlatego weszłam na forum smile

28,621

Myślenie o spaniu często przynosi odwrotny skutek do zamierzanego.. big_smile
Ponoć trzeba przed snem serotoninę dziabnąć wink Banany np. Ostatnio słyszałem o soku z wiśni hmm
Ja to mam niestety głupi nawyk, przed snem piwko.. Czasem pijam dziurawiec zmieszany z melisą (ma kopa ) tylko ja  te zioła nie z torebek ino z pola smile Działa cuda smile

28,622

Hehe, a ja czekam na Jagę i tysiąc słów, pewnie niedługo wejdzie wink

28,623

Beata ty masz jeszcze GG? Używasz?

28,624

Gemma, kup sobie skrzynkę pomidorów... Mi się już chce spać, a one jeszcze się pichcą sad

Pawełku, myśl pozytywnie tongue Jak okaże się, że jedno słowo pana szefa znów fałszywe było to znowu niezbędne będzie Twoje tysiąc big_smile

Też lubiłam piwko przed snem, ale ostatnio uznałam, że kiepsko toleruję alkohol. Chyba przegięłam z trutkami...

Pragnę poinformować, że od jutra testuję zwyczaj nie wchodzenia na forum rano smile

Edit:
mam gg. Sporadycznie używam, jak mi ktoś w inny sposób przypomni, żebym włączyła tongue

28,625

Wy wołaliście mnie tongue?

Otóż jestem big_smile.

Też bardzo lubię flaki, mama robi pyszne...Dawno nie jadłam, a mam wielkiego pypcia.
My kupujemy flaki blanszowane. Drogie są, bo kosztują coś ponad 20 zł za kilogram, ale są pyszne. Najlepiej lubię wołowe, bo mają te farfocle...Mmm, już mi ślinianki zaczęły pracować smile.

Ok. 21 wróciłam od koleżanek...i one mają tak samo, jak ja- nic im się nie chce. To chyba przez tą pogodę. Żadnej z nas nie chce się też wracać na uczelnię.

Ale zupę ugotowałam przed wyjazdem. Pieczarkową. Tak, co by mama, jak wróciła z pracy, miała mniej do gotowania.

Beata, Ty ciągle siedzisz w słoikach...

28,626

No i co weszłam, a tu nikt nie chce się udzielać tongue.

To spadam dalej tongue.

Beata, życzę wytrwałości w postanowieniu smile. A wiem na swoim przykładzie, że będzie to trudne.

Aha, a ja szukam pracy, bo mam mało zajęć w tym semestrze, a planów wiele (związanych z wydatkami).

Czujecie to zimno sad? Gdzie jest złota, polska jesień?

28,627

U mnie było dzisiaj całkiem złoto. Trochę chłodno, ale pogoda naprawdę ładna.

Ja cały czas w słoikach? No właśnie niezupełnie smile Ja głównie mówię, że powinnam smile Ale dzisiaj naprawdę te pomidory powsadzałam do garów. Teraz pewnie przez 3 dni będę je pitrasić, więc znowu będę wam nadawać o tym jaka ja zarobiona przetworami tongue

Jaga, do obiecanego tysiąca słów to Ci duuuużo brakuje smile
Jakiej pracy będziesz szukać?

28,628

vinnga napisał/a:

Ja cały czas w słoikach? No właśnie niezupełnie smile Ja głównie mówię, że powinnam smile Ale dzisiaj naprawdę te pomidory powsadzałam do garów. Teraz pewnie przez 3 dni będę je pitrasić, więc znowu będę wam nadawać o tym jaka ja zarobiona przetworami tongue

Dobra, dobra i tak wywołujesz u mnie wstyd, że ja nic nie robię tongue.
I zasiadam do laptopa, zaglądam do kafejki i widzę, że Beata i Paweł są pożyteczni, a ja taka niedorobiona jakaś tongue.

Beata napisał/a:

Jaga, do obiecanego tysiąca słów to Ci duuuużo brakuje smile

Liczyłaś tongue?

Beata napisał/a:

Jakiej pracy będziesz szukać?

Obojętnie jakiej, bylebym trzy razy w tygodniu mogła jeździć na zajęcia, chyba że będzie zmiana na popołudnie. A jak nie, to pewnie na pół etatu.
Pewnie w jakimś markecie albo coś podobnego.

28,629

Widziałam ofertę z Neonetu w moim mieście, ale wymagają minimum rocznego doświadczenia na podobnym stanowisku roll.

Szkoda, bo nadawałabym się do takiej pracy. Lubię elektronikę. Zawsze lubiłam takie sklepy.

28,630

Jaga, Ty się nie zrażaj takimi oczekiwaniami! Raczej patrz na sposób rekrutacji - jeśli masz jakąkolwiek szansę z kimś decyzyjnym porozmawiać to śmiało tuptaj i przekonuj, że wprawdzie doświadczenia nie masz, ale więcej potrafisz się przez tydzień nauczyć niż niektórzy przez rok i że marzysz o takiej pracy smile Gadane bardziej się liczy niż doświadczenie. Zresztą czasem oczekiwania są na wyrost pisane.

Nie liczyłam ile Ci do tysiąca brakuje. Zmęczona jestem i nawet nie chce mi się do worda skopiować, żeby za mnie policzył tongue

28,631

Witam wszystkich cieplutko, wiem ,że już póżno i spóźniłam się, większość poszła już spać, nie wiem, czy mój laptop szwankuje czy coś z serwerem, ale wyskakują mi jakieś reklamy nie mogę pisać, coś jest nie tak. Pozdrawiam.

28,632

Hej Tornado smile.

Chcą CV i odpowiedzą na wybrane oferty tongue.
Zobaczymy. Poza tym nie wiem, czy to nie będzie na cały etat, ale przynajmniej praca jest do 17, a w sobotę do 13.
Dają umowę o pracę.

Jeszcze są inne oferty.
Przejdę się też po mieście, bo wiem też o innych miejscach, gdzie szukają ludzi.

28,633

Tornado smile
Pisz  tylko z mozilli i zainstaluj wtyczkę " Adblock Plus" Nie będzie żadnych reklam wink
Jaga mogę ci podpowiedzieć co masz gadać i jak wink

28,634

Paweł-1979 napisał/a:

Jaga mogę ci podpowiedzieć co masz gadać i jak wink

Dajesz smile. Będę wdzięczna za rady.

28,635 Ostatnio edytowany przez Paweł-1979 (2013-09-26 00:26:48)

Jeśli o elektronikę chodzi to trochę zajmie wink A dziś padam na pysk już ..
Ale tak na szybko na razie.. Jestem pracodawcą. Co wiesz o półprzewodnictwie ?
Nie googluj!
Mów

28,636

Paweł-1979 napisał/a:

Jeśli o elektronikę chodzi to trochę zajmie wink A dziś padam na pysk już ..
Ale tak na szybko na razie.. Jestem pracodawcą. Co wiesz o półprzewodnictwie ?
Nie googluj!
Mów

Eee, myślisz, że w sieci handlowej specjalizującej się w sprzedaży sprzętu RTV i AGD, która szuka kandydata na sprzedawcę, będą wymagali ode mnie wiedzy na temat półprzewodników yikes?
To ja się nie nadaję tongue.

Wiem, że są wykorzystywane w diodach i tranzystorach.
Nie będę się wdawać w szczegóły, bo byś zasnął z nudów big_smile.

28,637 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-26 00:41:36)

Jaga Baba07 napisał/a:

Wy wołaliście mnie tongue?

Otóż jestem big_smile.

Też bardzo lubię flaki, mama robi pyszne...Dawno nie jadłam, a mam wielkiego pypcia.
My kupujemy flaki blanszowane. Drogie są, bo kosztują coś ponad 20 zł za kilogram, ale są pyszne. Najlepiej lubię wołowe, bo mają te farfocle...Mmm, już mi ślinianki zaczęły pracować smile.

Ok. 21 wróciłam od koleżanek...i one mają tak samo, jak ja- nic im się nie chce. To chyba przez tą pogodę. Żadnej z nas nie chce się też wracać na uczelnię.

Ale zupę ugotowałam przed wyjazdem. Pieczarkową. Tak, co by mama, jak wróciła z pracy, miała mniej do gotowania.

Beata, Ty ciągle siedzisz w słoikach...

Blanszowanych nie jadłam, ale tak, wołowe są super smile

Pieczarkowa też super smile

Co do Neonetu to próbuj, skoro Cię to interesuje, to na pewno przychylnie na Ciebie spojrzą smile

U nas dzisiaj pogoda nie najgorsza, ale senna jestem już od dawna jakoś, nic się nie chce dzisiaj tongue Zupełnie jak w deszczowy dzień. Dlatego mimo chęci zostania muszę powiedzieć dobranoc, oczki się kleją. Śpijcie dobrze smile

28,638

Ehhh za długo trochę ,muszę już się zwijać ,półprzewodnictwo wczoraj a dziś to (najważniejsze) , Wymagania klientów i pytania o wytrzymałość sprzętu (jakiegokolwiek) bardzo częste pytania. Znajomość producentów i sprzętu , co który oferuje i czemu tak tanio czy drogo .(wystarczy być obstukanym tylko w jednym np. Samsung najlepiej) gdzie który producent w jakim kraju składa Itp..
Dobranoc ,jutro pogadamy jak zechcesz wink

28,639

Blanszowanych nie jadłam, ale tak, wołowe są super smile

Na pewno jadłaś blanszowane smile.

Monia napisał/a:

Co do Neonetu to próbuj, skoro Cię to interesuje, to na pewno przychylnie na Ciebie spojrzą smile

Nie mam szans sad...Będzie tam o półprzewodnikach, elektrodach, półogniwach, a ja nie lubiłam fizyki i chemii fizycznej tongue. Zawsze lepiej się czułam w gadaniu o dupie Marynie tongue.

28,640

Możesz gadać o dupie marynie ,byle byś zwodziła .. To nie jest tak dużo ,powiem ci co i jak masz mówić ,byle byś przeszła rozmową kwalifikacyjną ,reszty nauczą cię na miejscu,ale dziś już nie dam rady ,Dobranoc wink

28,641

Paweł-1979 napisał/a:

Ehhh za długo trochę ,muszę już się zwijać ,półprzewodnictwo wczoraj a dziś to (najważniejsze) , Wymagania klientów i pytania o wytrzymałość sprzętu (jakiegokolwiek) bardzo częste pytania. Znajomość producentów i sprzętu , co który oferuje i czemu tak tanio czy drogo .(wystarczy być obstukanym tylko w jednym np. Samsung najlepiej) gdzie który producent w jakim kraju składa Itp..
Dobranoc ,jutro pogadamy jak zechcesz wink

No właśnie, jeżeli chodzi o telewizory, to owszem Samsung wiedzie prym. Nie mówię o firmie Loewe, bo to wyższa półka, ale w takim neonecie, to Samsunga albo LG bym proponowała.

ale jak już chodzi o pralki, to tylko Miele (dla wybranych), reszta to jeden wielki shit. Samsung wcale nie jest taki doskonały, Bosh się zepsuł, bo część sprzętu składają w Chinach, Beko w Turcji.
Zresztą lepiej wybierać modele bez wyświetlacza, te starsze typy są wytrzymalsze.

28,642

Ja też idę spać.
Pomyślę jeszcze przed snem o tych lodówkach, pralkach, telewizorach, kuchenkach mikrofalowych i innych badziewiach, które teraz produkują w ten sposób, żeby i tak po pewnym czasie były do wymiany tongue. Trochę też znajdę czasu na myśli o koledze i jakoś mnie ten sen w końcu złapie wink.

Dobranoc smile.

28,643

Hej wszystkim pobudka śpiochy. Ja już popijam kawkę.Paweł tak to może być ta wtyczka jak pisałeś. Teraz piszę z telefonu.Później napiszę dzieciaki na nogach,mały ma dziś lekcje na 7.45 buziaczki pa

28,644

Postanowienie złamane, ale tylko na czas porannej kawy zaglądam smile

Tornado dzisiaj nr 1 smile Gdzie lekcje zaczynają się o takiej dziwnej porze jak 7.45? yikes

Jaga, nie jestem przekonana, czy myślenie o koledze na tym etapie znajomości działa usypiająco smile Po 40 latach to może u niektórych tak tongue

Odnośnie Neonetu - nie zapomnij zaznaczyć na CV, że strasznie lubisz elektronikę. To dziwne zainteresowanie jak na dziewczynę, pewnie większość mają facetów i chcieliby urozmaicenia smile No a reszta to wystarczy mieć gadane, a Ty masz smile Może się uda a jak nie to przecież masz inne pomysły smile W każdym razie nie warto rezygnować tylko dlatego, że się nie pasuje do jednego punktu na liście wymagań w ogłoszeniu smile

28,645

Hej wszystkim smile.

Hasło na dziś: zlewozmywak.

Może myślenie o koledze na tym etapie nie działa usypiająco, ale za to, jak się zaśnie, to ma się gwarantowane sny big_smile.
Poza tym dzisiaj jedyne, co mi zasnąć nie dało po wyłączeniu światła, to był komar roll. Na szczęście mam takie płytki, co się do prądu wsadza. Naprawdę działają.

Muszę CV napisać...Wiecie, że nigdy nie pisałam CV yikes? I to jest jedyna rzecz, jaka mnie przeraża w szukaniu pracy tongue.

Miłego dnia, idę dalej spać (to moja tajemnica porannego wstawania i pisania tongue).
Tzn. wchodzę na forum po odwiezieniu mamy do pracy, a że babcia i dziadek jeszcze śpią, to co ja mam robić? Idę spać tongue.

28,646

Beata, no wiesz, znam się trochę na sprzęcie, wiem którą markę bym wybrała, ale wnętrze sprzętu to dla mnie zagadka. Z tym, gdzie dany producent składa swoje produkty, muszę się się dokształcić, bo nie wszystko wiem.
Paweł wczoraj mnie zabił półprzewodnikami tongue.

28,647

Ooo, zlewozmywak mnie woła tongue
A ja druga kawka smile

Jaga, to jak raz napiszesz to CV to wszelkie przeszkody w szukaniu pracy usuniesz smile

28,648

Dzień dobry !

Już czwartek, czas leci zdecydowanie za szybko. Przed chwilą był przecież piątek i cieszyłam się, ze mam wolny weekend. sad Za pół godziny zmykam do pracy. Deszcz zacina mi po oknach... zimno jest strasznie http://s5.rimg.info/d6a5f29147a1cf9977e3c6d3403f5385.gif przy takiej pogodzie najlepiej z łóżka nie wychodzić.

Miłego dnia kochani i ściskam cieplutko smile

a Zlewozmywak Rano opróżniłam hihi teraz jest czysty i pusty big_smile

28,649

Doberek smile
Mam dziś kupę roboty w ogrodzie sad A brzydko strasznie ehhh
Jaga masz pełno wzorów CV w necie ,czasem wystarczy tylko dane podmienić
Nie musisz wiedzieć za co odpowiada emiter w tranzystorze  lol ,ogólnie tylko chodzi.
Np. że dziś robi się podzespoły o wiele gorszej jakości niż kiedyś z uwagi na cenę materiału przy produkcji co sprawia że są mniej odporne na szkodliwe czynniki zewnętrzne czyli przepięcia ,temperatura otoczenia ITD.
(musisz czymś mamić ludzi przychodzących z reklamacją i sama rozpoznawać rodzaj usterki przynajmniej z grubsza )
Często będzie tak, że trzeba będzie sprzedać dosłownie gówno za wiesze pieniądze a ten sam produkt innej firmy będzie tańszy A ty będziesz musiała namówić na kupno gówna wink Jak to zrobisz ?
Serwisy wiodących firm na rynku,gdzie się znajdują czy jest "door to door" Itp. 
Twój as w rękawie to podstawowa wiedza o sprzęcie ,takich z ładnymi ślepkami tylko to mają pewnie na pęczki..
Ale,moge się mylić ,może wystarczy miła aparycja ,uśmiech ,ładne wdzianko..

28,650 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-26 16:28:43)

Hej!
Pisanie CV może przerażać, tyle szkół pisania jego. Ja mam jednak takie podstawowe CV, ale staram się, by było czytelne, by wszelkie dane były widoczne. Nie mam wielkiego doświadczenia, dlatego wpisuję nawet te roznoszenie ulotek, zawsze to mimo wszystko oznacza, że coś się robiło, chociaż wielkich umiejętności to nie daje. No, ale raczej na to przychylniej spojrzą, niż gdybym miał zupełny brak jakiegokolwiek doświadczenia, nawet w ulotkach i pustka tu w CV całkowita. A tak to zawsze coś jest.

Fajna emotka Ola, ale tu zacina śnieg na tej emotce, nie przypominaj mi o śniegu, nie chcę go jeszcze big_smile
No, ale dość zimno jest, to prawda.

Jaga, jasne, czasem można tak zrobić wstać wcześniej, napisać, a potem się położyć. No więc jednak nie śpisz te 7 godzin tylko więcej, ale może z przerwami. To dobrze smile

Do mnie już niedługo przyjedzie chłopak, jak chyba pisałam jutro mam 22 urodziny, więc czas spędzimy razem, dlatego pewnie zawitam jutro w nocy albo w sobotę jak będę zmęczona wink
Buziaki :*

28,651

Do mnie już niedługo przyjedzie chłopak, jak chyba pisałam jutro mam 22 urodziny, więc czas spędzimy razem, dlatego pewnie zawitam jutro w nocy albo w sobotę jak będę zmęczona wink
Buziaki :*

OO urodzinowe to i harpun pójdzie w bierkach w ruch big_smile
A na zlewozmywaku graliście kiedyś w bierki ? tongue
Ehh co ja bym dał za zmywarkę .. hmm

28,652

hej hej:)
wszyscy od rana na forum, a ja, jak zwykle, wieczorynkę sobie z tego robię wink
vinnga, zamiast skrzynki pomidorów kupiłam sobie dziś czerwoną... torebkę
lakierowaną
będzie mnie widać co najmniej z kilometra
i nie zginę w tłumie wink
to straszne, ale cieszę się nią jak dziecko na gwiazdkę ;D
a w ogóle to się wypiękniłam i czekam
na jutrzejszą partyjkę bierek big_smile

28,653

Ale tu dziwnie, że po 20 nikt nie zaglądnął...

Mam wiadomość- rzucam fajki. I tak wypalałam jednego papierosa albo dwa na dzień, czasem nawet nie paliłam po kilka dni z rzędu, więc moje palenie jest bez sensu. Wczoraj wypaliłam ostatnią fajkę, poprosiłam mamę, żeby mnie nie pytała, jak idzie zapalić, czy jej potowarzyszę. Od jakiegoś czasu nie ciągnie mnie nawet do papierosa.

Dzisiaj jest pierwszy wieczór od kilku ładnych lat, że babcię położyłyśmy przed 21, o 21.30 już byłyśmy w swoim mieszkaniu na górze smile.

Zabieram się za pisanie CV.

I mam pytanie, bo tak- pracowałam rok temu w call center, wciskałam telefony i ofertę Orange, to wiem, że mogę wpisać, poza tym kelnerowałam na tym zlocie.
Ale też gdy byłam w Kanadzie, to dorabiałam sobie- byłam kelnerką przez miesiąc i jednocześnie u cioci w hotelu sprzątałam. Mogę to sobie wpisać?

28,654

Witam wieczorową porą smile

Gemma, zdecydowanie masz odmienne od moich zainteresowania smile Torebka? Kupować torebkę? Lakierowana? Same okropności smile
Tylko bierki chyba obie lubimy tongue
Jak się dziś wypiękniłaś to do jutra fryzura Ci ochlapnie big_smile

Paweł, na zlewozmywaku w bierki? Mimo sporej różnorodności miejsc rozgrywania - zlewozmywak mi się nie przytrafił smile Ale może wy macie jakiś bardziej dopasowany do takich potrzeb? Na moim wydaje mi się to bardzo nierealne tongue

Ja zmywarkę mam. R. się nazywa tongue Nieźle zmywa, czasem tylko się psuje, ale wystarczy pogrozić odmową przyrządzania posiłków i się naprawia smile

Monia, ostatnio się zastanawiałam czy jak Żaba śpi 10 godzin to czy to nie jest za dużo czasem i czy to normalne. A Ty trochę starsza i też tyle samo śpisz smile No to uznaję, że dla 7-latki nie ma w tym nic niezwykłego. Ja śpię po jakieś 5 godzin, ale powinnam więcej, bo co kilka dni padnięta jestem i muszę w dzień pół dnia odespać smile

Scorpii, jutro też jest piątek smile Czyżbyś tego weekendu nie miała wolnego?

28,655

Jaga, no pewnie, że możesz wpisać. Czemu by nie? Jakiż to światowy dodatek do CV smile

Ciekawe... Ja dzisiaj też chciałam rzucić fajki. Czas przeszły jest w pełni uzasadniony. Jutro znowu będę chciała smile

28,656

Jaga Baba07 napisał/a:

I mam pytanie, bo tak- pracowałam rok temu w call center, wciskałam telefony i ofertę Orange, to wiem, że mogę wpisać, poza tym kelnerowałam na tym zlocie.
Ale też gdy byłam w Kanadzie, to dorabiałam sobie- byłam kelnerką przez miesiąc i jednocześnie u cioci w hotelu sprzątałam. Mogę to sobie wpisać?

Jeżeli możesz to udowodnić to tak.. tzn umowa wink Nigdy czego nie możesz..

Vinga napisał/a:

Paweł, na zlewozmywaku w bierki? Mimo sporej różnorodności miejsc rozgrywania - zlewozmywak mi się nie przytrafił

Oj ,musiałem jakoś wybrnąć z tego zlewozmywaka ,apropo AGD  to słyszałem że pralka najlepsza ,bo fajnie drży i bierki dyndają lol

28,657

oj tam, oj tam smile
torebka jest super
absolutnie nie pasuje do wizerunku poważnej i statecznej kobiety pracującej
i pewnie dlatego tak mi się podoba smile
a o fryzurę się nie martwię smile
nie kładę się z natapirowanym kaskiem spać
poza tym to największa frajda, jak jest komu włosy potargać big_smile

28,658

Paweł, ale dlaczego nie można wpisać tego, czego nie można udowodnić? Jakieś straszne konsekwencje za to grożą?  Ja bym wpisała bez oporów.

Pralka faktycznie jest niezła big_smile

Gemma, to Ty wyglądasz jak poważna kobieta pracująca?

28,659 Ostatnio edytowany przez Jaga Baba07 (2013-09-26 22:29:15)

No właśnie o to chodzi, że nie mogę tego udowodnić, bo to nie było na umowę...Tylko na gębę tongue.
Moja przyjaciółka ma podobne zdanie do Beaty, powiedziała mi- "Jadzia, wpisuj bez oporów, przecież i tak nie będą sprawdzać po Kanadzie."
Tym bardziej, że ten hotel od trzech lat nie istnieje, bo zbankrutował tongue.
Z Neonetem chyba i tak nie wyjdzie, bo szukają osoby na cały etat, a ja mam trzy dni w tygodniu zajęcia. Jedne co prawda kończą mi się w połowie listopada, ale i tak wtedy dwa dni muszę być w szkole. Zobaczymy.

Beata, ile wypalasz fajek dziennie?

A propos zlewozmywaka- też nie wyobrażam sobie bierek na nim.
A my w najbliższej przyszłości będziemy mieć zmywarkę big_smile. Znajomy mamy z Niemiec odwiedził nas w poniedziałek i powiedział, że ma dwie zmywarki i może nam jedną dać smile. Super, bo to był jeden z prezentów, które chciałam kupić mamie, a już teraz nie muszę tongue.

Bierki dyndają lol??
Do bierek chyba najlepsze łóżko jednak tongue.

28,660

zdarza mi się czasem smile

28,661

vinnga napisał/a:

Paweł, ale dlaczego nie można wpisać tego, czego nie można udowodnić? Jakieś straszne konsekwencje za to grożą?  Ja bym wpisała bez oporów.

Na kursie K.R.owców o tym często wspominali (znawcy,znawcy) że się nie powinno ,ale tak na zdrowy rozsądek nawet.. Każdy może wpisać co mu się podoba ,lepiej uwzględnić to na rozmowie kwalifikacyjnej , "Z racji tego że nie mogę udowodnić nie napisałam ALE byłam tam i tam robiłam to i to " Kompletnie inaczej się na to patrzy ..

28,662

Bierki dyndają ??
Do bierek chyba najlepsze łóżko jednak

właśnie też się nad tym dyndaniem zastanawiam big_smile
to chyba przy jakiejś ekstremalnej formie ...
hmmm... jak się gra rozkręci, to każde miejsce będzie dobre smile
łóżko, podłoga, pralka czy nawet ten zlewozmywak ;D

28,663

No ja właśnie mam takie zdanie - wpisywać wszystko co ładnie wygląda i pasuje a ewentualne braki w dokumentacji wyjaśnić w bezpośredniej rozmowie. Daje to dwie korzyści. 1. takie zajęcie jest to dodatkowy atut, 2. jest punkt zaczepienia na rozmowie kwalifikacyjnej - kiedy pracodawca skupi się na tym (o ile w ogóle zwróci uwagę) to ma mniej czasu na poruszenie niewygodnych tematów tongue

Jaga, 20 dziennie... Niemal precyzyjnie. Rzadko kilka mniej, przy alkoholu kilka więcej.

Łóżko może i najlepsze, ale podłoga niewiele mu ustępuje smile Albo fotel jak ktoś ma odpowiedni tongue

28,664

W takim razie moje CV będzie strasznie ubogie...Jedyne, czym na razie mogę się pochwalić na piśmie jest te call center, ale tam były szkolenia z technik sprzedaży, swoją drogą- taki kit musieliśmy wciskać ludziom- ja się do tego nie nadawałam.
No i w tym roku obsługa na zlocie zabytkowych samochodów.

Poza tym, że skończyłam najlepsze liceum w województwie nic innego imponującego tam nie będzie tongue.

28,665

Nie, Gemma, zapewniam, że na moim zlewozmywaku się nie da. A nawet jakbym spróbowała to z ogromnym prawdopodobieństwem potem musiałabym zmywać naczynia w wannie...

Gemma, jesteś nowa, więc nie znamy Cię tak jak się znamy między długostażowymi bywalcami. Wybacz więc głupie pytania, bo może się zdarzyć, że o czymś mówiłaś a ja zapomniała smile Teraz zerknęłam w Twój jedyny wątek na forum. Widzę, że masz męża. Zdradź więc, dlaczego wypiękniasz się dopiero na JUTRZEJSZE bierki? Gdzie Ci się dzisiaj mężczyzna podział?

Jaga, no więc wpisz tę Kanadę. I wszystko co robiłaś, nawet bez oficjalnego potwierdzenia. CV ma zainteresować pracodawcę. Tak skutecznie, żebyś miała w ogóle okazję się tłumaczyć z tego co tam zamieściłaś smile
Zdecydowanie lepiej się patrzy na osobę, która gdzieś bywała, coś widziała, coś robiła.
Jeśli chcesz to możesz mi podesłać to CV po skończeniu. Sporo w życiu takich papierków widziałam i mogę Ci coś podpowiedzieć.

Posty [ 28,601 do 28,665 z 30,541 ]

Strony Poprzednia 1 … 439 440 441 442 443 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024