Netkafejka dla Przyjaciół ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Strony Poprzednia 1 … 436 437 438 439 440 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28,406 do 28,470 z 30,541 ]

28,406

Odp: Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Paweł, wtedy to ja tego przepisu nie widziałam smile Myślę, że na oleju rzepakowym też wyjdzie tongue
Tylko do czego takie pomidory potem użyć?

Jeśli papryka wychodzi Ci klapciowata to znaczy, że za długo ją męczysz w garnku smile Ja robiłam dawno temu i wyszła taka zdechła. Teraz robię chyba trzeci rok z rzędu i za każdym razem wychodzi super.

Piszesz, że własna działalność to "dzień jak codzień". Nie starasz się jakiegoś grafiku sobie narzucić? Przyznaję, że ja mam z tym cholerny problem. Jestem taka rozleziona bez sztywnych godzin pracy, potem bym chciała mieć wolne popołudnie, jak człowiek, ale jak tu odpoczywać jak się nic nie zrobiło? To samo z weekendami. Męczy mnie to i zamierzam się ogarnąć smile

Scorpii, jak to mówi mój R. - spożywka najlepsza, bo ludzie jeść zawsze muszą smile Pracowałam trochę w handlu bazarkowym i faktycznie - warzywka kupowali niezależnie od sąsiadującej z bazarkiem Biedronki. Ale spożywka to męczący i trudny temat, więc jeśli ktoś nie ma do tego powołania to już lepsze buty smile Przynajmniej nie więdną jak ich nikt danego dnia nie kupi smile

Zobacz podobne tematy :

28,407

No Scorpii bardzo mądrze podchodzisz .
Nawet dobrze umiejscowiony kiosk do 5 000 miesięcznie na czysto można wychaczyć hmm
Ale mi się zawsze marzyła jakaś restauracyjka , jak oglądam czasem Kuchenne Rewolucje to szlak mnie trafia jakie ludzie zaplecze mają i jak to marnotrawią zwykłą nie wiedzą i olewactwem ..

28,408

Otóż To Vinnga. Spożywka to ciężki temat. Poza tym nie kręci mnie ona. smile Miałam praktyki tu i tam i niee ... to nie dla mnie.

28,409

Beata Takie pomidory do dań mięsnych głównie ,mielony, gyros itp. Ostatnio takim sosem zamarynowałem skrzydełka ,pychota wyszła tongue
Dzień jak co dzień bo nie mam zlecenia lol ,to i siedzę na dupie .. A jak będzie to najczęściej po paręnaście godzin co by szybciej ,bo wszystkim na tym zależy. To  też dzień jak co dzień, bo nie ma co patrzeć świątek czy piątek..

28,410

Forum przemianowało się na kulinarne.

28,411 Ostatnio edytowany przez Scorpii (2013-09-22 21:35:50)

Paweł-1979 napisał/a:

No Scorpii bardzo mądrze podchodzisz .
Nawet dobrze umiejscowiony kiosk do 5 000 miesięcznie na czysto można wychaczyć hmm
Ale mi się zawsze marzyła jakaś restauracyjka , jak oglądam czasem Kuchenne Rewolucje to szlak mnie trafia jakie ludzie zaplecze mają i jak to marnotrawią zwykłą nie wiedzą i olewactwem ..

Kiosk to fajna i czysta sprawa. Nie ma tam niczego co mogłoby się zepsuć po kilku dniach. Obecnie własnie w takim pracuję. Lekka i przyjemna praca. Chociaż ludzie czasem dają popalić. Ale jeśli mówimy o handlu to zawsze jest kontakt z klientem smile Później, jak jeden kiosk Ci wypali to mozna otwierać drugi i kręcic interes smile Mam znajomego, który właśnie na takich 3 kioskach dorobił sie niezłej kasy smile

Mi sie też kiedyś marzyła mała restauracja. Super sprawa. Ale to grubszy temat. A kuchenne rewolucje no coż... wkurza mnie prowadząca i w ogóle ludzie którzy prowadza te restauracje. Mają rzeczywiście możliwości a nie korzystają i jeszcze robią z siebie idiotów przed widzami. Nie wiem czy płacą im za to czy co.

Paweł a Ty w jakiej branży prowadzisz działalność ? Jeśli oczywiście można wiedzieć smile

28,412

Scorpii a czemu cię Gesslerowa wkurza? Ja ją uwielbiam.Z taką miłością i pasją podchodzi do tego co robi ,świetna jest w tym .Mało kto podołał by dwóm programom pociągnąć i z takim profesjonalizmem .. A wiadomo,  to że żuci czasem talerzem pod publikę w końcu to tv.

28,413

Rossanko, kulinarne? Chyba kilka stron o bierkach przeoczyłaś tongue

Scorpii, Twój wątek z przywitaniem na forum jakoś się rozrósł i właśnie sobie do niego zajrzałam.
Piszesz, że jesteś gadułą. Pokaż big_smile
Jak bardzo Ty w horoskopy wierzysz? Znaki Zodiaku i te sprawy?

Restaurację też bym chciała mieć smile Ale to nie dla mnie. Ledwo bym pierwsze garnki kupiła to już bym pewnie uznała, że mi się znudziło. I co ja wtedy bym z tymi garnkami zrobiła? yikes

Gesslerową lubię. Aczkolwiek czasem wydaje mi się, że za bardzo się daje ponieść tym graniem pod publikę i za bardzo chamska bywa.

28,414 Ostatnio edytowany przez Scorpii (2013-09-22 21:44:27)

Ja lubiłam ją do czasu kiedy nie zaczęła klnąc i rzucać talerzami dla pokazu. Ogólnie bardzo podoba mi się jej pasja. Podoba mi się, że wie co robi, zna się na tym co robi, i kocha to co robi. Ale tak jak mówię za dużo się popisuje przed kamerami smile

vinnga napisał/a:

Scorpii, Twój wątek z przywitaniem na forum jakoś się rozrósł i właśnie sobie do niego zajrzałam.
Piszesz, że jesteś gadułą. Pokaż big_smile
Jak bardzo Ty w horoskopy wierzysz? Znaki Zodiaku i te sprawy?

Restaurację też bym chciała mieć smile Ale to nie dla mnie. Ledwo bym pierwsze garnki kupiła to już bym pewnie uznała, że mi się znudziło. I co ja wtedy bym z tymi garnkami zrobiła? yikes

Gesslerową lubię. Aczkolwiek czasem wydaje mi się, że za bardzo się daje ponieść tym graniem pod publikę i za bardzo chamska bywa.

Cieszę się, ze zajrzałaś smile Jeśli o horoskopy chodzi to nie przywiązuje do nich większej wagi. Nie czytam ich nawet. Ale opis zodiakalnego skorpiona to w większości opis mojej osoby, charakteru, usposobienia smile Dziwne, ale tak właśnie jest big_smile

Hah, pokazuję jak mogę jaką jestem gadułą haha chyba ze nikogo nie ma to nie gadam sama do siebie big_smile

Z tymi garnkami to mnie rozwaliłaś hahahhaha http://s20.rimg.info/ada4246b3229f682959f1a6cada3de17.gif

28,415

vinnga napisał/a:

.

Cos tam zauważylam,ale bliżej mi obecnie do gotowania niż do wszelakich zręcznościowych gier.

28,416

Słuchajcie ale myślicie że np. Wojewódzki byłby taki sławny jak by nie robił z siebie pajaca?
Ja myślę nawet że oni od niej tego wymagają ,bo kolejny odcinek byłby coraz nudniejszy .
Przecież wszystko co w TVN oparte jest na na jakimś oryginale zachodnim ,rewolucje też , tam Gordon Ramsay się wydurnia, a tam są dopiero siupy .Nasza wersja to lajcik wink

28,417

Witajcie wieczorem.
Faktycznie nastąpił mały przeskok. Ale od gotowania do....bierek to niedaleka droga tongue

Gesslerowej nie cierpię. Dla mnie jest zbyt wulgarna sad
Obejrzałam kawałek jednego programu (jak jeszcze mieliśmy telewizję) i wystarczy.

28,418

Paweł-1979 napisał/a:

Słuchajcie ale myślicie że np. Wojewódzki byłby taki sławny jak by nie robił z siebie pajaca?
Ja myślę nawet że oni od niej tego wymagają ,bo kolejny odcinek byłby coraz nudniejszy .
Przecież wszystko co w TVN oparte jest na na jakimś oryginale zachodnim ,rewolucje też , tam Gordon Ramsay się wydurnia, a tam są dopiero siupy .Nasza wersja to lajcik wink

Pewnie masz rację smile Ale Wojewódzkiego uwielbiam. Jest kopnięty i robi z siebie głupka ale jest debeściak smile

28,419

No tak, Luc, ale chyba odwrotnie. Najpierw rybę trzeba harpunem potraktować, żeby ją do gara wrzucić smile

Gesslerowa jest wulgarna, ale dobra w tym co robi. Podziwiam ją za to, że z siedzenia w garach (znów o garach piszę yikes ) umiała wskoczyć w media. Trochę jak z "perfekcyjną panią domu" - też godne podziwu, że na tak nudnej, prozaicznej czynności jak sprzątanie można kasę robić i sławę zyskiwać tongue

Wojewódzkiego nie lubię. To już jednak za duży pajac jak dla mnie. Chociaż lubiłam oglądać programy, gdzie on był w jury. Trochę przeginał, ale też dodawał koloru programowi.

Scorpii, w horoskopach zwykle tak bywa, że zawsze coś się do siebie dopasuje. Ja np. jestem zodiakalny Baran i jak czytam horoskop to wychodzi, że wszystko do mnie pasuje smile Ale równie dobrze mogę dopasować do siebie horoskop melancholijnej Ryby jeśli się uprę smile

28,420 Ostatnio edytowany przez rossanka (2013-09-22 22:02:10)

Gesslerową swego czasu  regularnie ogladalam,teraz mniej,jakoś mi się przejadło?Wojewódzkiego w jury mogę oglądać.Jego prowadzenia wywiadów nie lubie, zwykle kończy się zakrzyczeniem zaproszonego gościa i widz nic konkretnego o nim się nie może dowiedzieć,bo W.bez przerwy mu wchodzi w słowo.

Ostatnio spodobały  mi  się wywiady Ibisza z kobietami.Zapomnialam tytułu programu,powtarzali go w wakacje i byłam milo zaskoczona.

28,421 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-22 22:06:30)

Hej wink
My sporo pobyliśmy razem, fajne bierki były big_smile potem jeszcze w Warszawie, dlatego dopiero jestem. Co najlepsze jeszcze zanocuje u mnie z tego czwartku na piątek, więc już niedługo big_smile Akurat ma wolne też, a w piątek ja mam urodziny, więc tym bardziej chce ze mną spędzić czas i żebym sobie wybrała prezent, bo on tak woli, bo sam nie chce nicy zaliczyć "wtopy" tongue

Jaga, najpierw piszesz "bierki", a potem całus tongue A tak serio, dobrze, że się nie śpieszycie, cieszę się, że tak fajnie spędzasz czas.

28,422

truskaweczka19 napisał/a:

fajne bierki były big_smile

Tylko tyle???  yikes  A ja już popcorn chciałem robić i czytać sad

28,423

Paweł-1979 napisał/a:

Ja też...
Dobę w te bierki grała i opis w dwóch słowach? yikes

28,424

vinnga napisał/a:

Scorpii, w horoskopach zwykle tak bywa, że zawsze coś się do siebie dopasuje. Ja np. jestem zodiakalny Baran i jak czytam horoskop to wychodzi, że wszystko do mnie pasuje smile Ale równie dobrze mogę dopasować do siebie horoskop melancholijnej Ryby jeśli się uprę smile

Możliwe, że masz rację smile Ja pewnie w innych znakach też bym coś znalazła smile Ale nie szukałam. Zostaję przy jednym hehe smile

28,425

vinnga napisał/a:

No tak, Luc, ale chyba odwrotnie. Najpierw rybę trzeba harpunem potraktować, żeby ją do gara wrzucić smile

Gesslerowa jest wulgarna, ale dobra w tym co robi.

Wojewódzkiego nie lubię. To już jednak za duży pajac jak dla mnie.

Można i tak podejść do sprawy. Miałam na myśli raczej: od żołądka do serca (lub gdzie indziej lol).

Nie wiem czy Gesslerowa jest dobra bo mam alergię na chamstwo i wulgarność, a ona według mnie taka jest.
Nie mam nic przeciwko dosadniejszym wyrażeniom (też mi sie zdarza - zwłaszcza za kółkiem lol), ale po pierwsze nie na wizji, po drugie, co za dużo to niezdrowo sad
Nie wiem czy dziś zaistnieć w mediach to wielki problem. Trzeba tylko znaleźć sobie formę. Im bardziej szokująca (czytaj np. wulgarna) tym lepiej. Mnie się to nie podoba. Podziwiam ludzi, którzy ze swej inteligencji robią użytek.

Wojewódzkiego też uważam za pajaca.

Prawdę mówiąc między innymi dlatego nie mam już telewizji, bo nic w niej do oglądania praktycznie już nie ma sad
Dobra publicystyka, programy dokumentalne, albo po północy, albo w ogóle zniknęły, filmy coraz gorsze.
Sorry, ale dla mnie powoli to wszystko staje się - mówiąc kolokwialnie - badziewiem sad

28,426

luc napisał/a:

. Podziwiam ludzi, którzy ze swej inteligencji robią użytek.

Pokaż mi gdzie ? W komercyjnej? A jeśli nawet to ile przetrwają?
Po za tym nie widzę nic złego, jeśli jest wulgarna co do osób które na to zasłużyły..
Jeśli w restauracji ktoś jej  podaje makaron odmrażany (co jest karygodne) chcąc jej rady i pomocy to mi też by ręce opadły..
Albo koleś po rewolucji robi sobie z restauracji dyskotekę np.
Smażalnica  i olej nie wymieniany od paru tygodni , no fakt ja bym nie wyzywał od razu bym zamknął za trucie ludzi  .. hmm
W żadnym odcinku nie widziałem żeby podniosła głos nie zasłużenie ,a to przecież nie jest program o Sawuar wiwr tylko o wyprowadzaniu ludzi z błędów myślowych głównie.. Czasem trzeba krzyknąć hmm

28,427

Paweł-1979 napisał/a:
luc napisał/a:

. Podziwiam ludzi, którzy ze swej inteligencji robią użytek.

Pokaż mi gdzie ? W komercyjnej? A jeśli nawet to ile przetrwają?

Po za tym nie widzę nic złego, jeśli jest wulgarna co do osób które na to zasłużyły..

to przecież nie jest program o Sawuar wiwr

1. Pisałam ogólnie, o robieniu użytku z inteligencji. Niekoniecznie w telewizji.
Zresztą w telewizji też się kiedyś dało. Kiedyś nie było miejsca dla takich osób. Inne były standardy.
Komercyjna? Co to oznacza? To znaczy, że ma być właśnie wulgarna? Bo ludzie to lubią? Bo jest sensacyjka?
Obniżają się wszędzie standardy to i w telewizji też. Ale wcale nie musi tak być.
Chyba, że daje się na to przyzwolenie hmm

2. Ja w wulgarności zawsze widzę coś złego. Dla mnie nic jej nie usprawiedliwia. 
Co to znaczy, że ktoś zasługuje na wulgarność????

3.W każdym programie można zachować dobre obyczaje. Moim zdaniem, nawet trzeba.
Bez znaczenia jest czy to program o gotowaniu, polityce, czy czymkolwiek innym.
Przykład idzie z góry. Potem trudno się dziwić, że społeczeństwo jest jakie jest hmm

28,428

OK, na mnie czas. Z całą pewnością zajrzę do Was jutro wink
Życzę wszystkim dobrej nocki http://s16.rimg.info/fe4406d223a37568cc37ca1e8c97ac18.gif

28,429 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-22 22:56:12)

vinnga napisał/a:
Paweł-1979 napisał/a:

Ja też...
Dobę w te bierki grała i opis w dwóch słowach? yikes

No bez przesady, nie dobę big_smile Oprócz bierek pogadaliśmy, pobyliśmy ogólnie razem smile Nie mam problemu zachęcić faceta do bierek, ale fakt, monotonia życia nas nie dopadła (:P), nie mieszkamy jeszcze razem. Także 4 i pół roku razem, ale jeszcze nie da się ocenić jak będzie potem. No, ale luc, dobrze masz ze swoim mężem smile Mój to raczej woli wieczorem, ja też, bo rano to jeszcze śpiący albo chce jeść tongue Hehe big_smile

A Gesslerową to rzadko oglądam, ale też nie podoba mi się jak jest chamska. Dla mnie też to jest odpychające. Dlatego też nie lubiłam Wojewódzkiego.

28,430

To jest chyba problem, że co nie którzy ludzie jeszcze w tv chcą oglądać coś czego nie ma w rzeczywistości np. Nerwów , zaniepokojenia ,irytacji ITP. Czyli najlepiej SF. Wtedy czuje się kulturnie i bezpiecznie.
Każdy szanujący się specjalista od czegokolwiek w życiu nie miał by tyle cierpliwości co prowadząca ten program ALE czego my oczekujemy? Dobrej miny do złej gry tak??? Bo przecież publicznie występuje.. I trzeba mieć za złe ludziom, którzy chcą oglądać realne życie  a nie, M jak miłość .Tam nie przeklną nigdy..

28,431

Paweł-1979 napisał/a:

ALE czego my oczekujemy? Dobrej miny do złej gry tak???  I trzeba mieć za złe ludziom, którzy chcą oglądać realne życie  a nie, M jak miłość .Tam nie przeklną nigdy..

Czy ja napisałam o dobrej minie do złej gry?

Realne życie? Wybacz, żyjemy chyba w innych światach.
W moim, chamskie i wulgarne osoby są poddawane ostracyzmowi hmm
Żeby było jasne. Nie mówię o dosadnych, wyrazistych osobach, tylko o chamskich i wulgarnych.

Ludzie chcą oglądać takie rzeczy? Naprawdę???

28,432

Lucyna inaczej ,jeśli ci ktoś splunie w twarz ,to powiesz że pada deszcz, tylko dla tego że jesteś przed kamerą?
A może nie te progi yikes mi się zdarzy w życiu zakląć nie raz ,chamskim też dla chama czasem też trzeba być ,tym bardziej jeśli mam wyciągnąć go z długów i uratować jego interes..
Cały czas mówię o Gesslerowej (jak by co)  Naprawdę tyle w niej marginesu??
To ja wtedy zaliczam się do hołoty ,bo stanowczość ,rygor (tam gdzie trzeba) nawet w nerwach wulgaryzm jest do przyjęcia .. OT tyle..

28,433 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-22 23:21:10)

Jak pisałam nie znam dobrze Magdy Gessler, bo nie oglądałam wiele odcinków z jej udziałem. Ostatnio jak oglądałam, to moim zdaniem była w porządku, miła, wiadomo, w jednym odcinku powiedziała :"Co to ma być? Jedzenie z mrożonki w restauracji?!", ale to rozumiem i to co innego co rzucanie talerzami (o tym pisała Ola, ja akurat nie widziałam). No, ale na pewno wiele zależy od kontekstu, więc postaram się nadrobić i obejrzeć więcej odcinków, chociaż te o gotowaniu jakoś średnio lubię. No, ale jeść już owszem smile

28,434

Paweł-1979 napisał/a:

Lucyna inaczej ,jeśli ci ktoś splunie w twarz ,to powiesz że pada deszcz, tylko dla tego że jesteś przed kamerą?

A może nie te progi yikes mi się zdarzy w życiu zakląć nie raz ,chamskim też dla chama czasem też trzeba być ,tym bardziej jeśli mam wyciągnąć go z długów i uratować jego interes..

Cały czas mówię o Gesslerowej (jak by co)  Naprawdę tyle w niej marginesu??
To ja wtedy zaliczam się do hołoty ,bo stanowczość ,rygor (tam gdzie trzeba) nawet w nerwach wulgaryzm jest do przyjęcia .. OT tyle..

1. Chyba się nie rozumiemy hmm
Teoretycznie, gdyby ktoś mi splunął w twarz to nie powiem, że pada deszcz, ale też nie splunęłabym na niego.
Uważasz, że nie ma innej metody na chamstwo??
Pomijając już, że to co dzieje się w tych restauracjach to nie jest chamstwo (ze strony restauratorów), więc taka reakcja nie jest na miejscu.

2. Nie, dla chama nie trzeba być chamskim.
Chamów się omija, a jak juz się zdarzy kontakt to są tysiące sposobów na "usadzenie" chama.

3.Tak, mogłaby określić Gesslerową jako swojego rodzaju margines.

Powtórzę: dosadność, nerwy są zrozumiałe. Stanowczość i rygor - też. Chamstwo, wulgarność - nie.

28,435 Ostatnio edytowany przez tornado (2013-09-22 23:29:16)

Witajcie. Jeżeli chodzi o mnie to bardzo rzadko oglądam tv, mam zbyt dużo obowiązków. Praktycznie moje życie wygląda tak :szkoła, dom, lekarze, dodatkowe zajęcia syna; terapie, rehabilitacja itd. Dużo czasu poświęcam na pracy z synem. Do tego jeszcze dochodzą obowiązki dnia codziennego. Ja osobiście nie lubię chamstwa, wulgaryzmów itd. Coraz bardziej dochodzę do wniosku, że nasze społeczeństwo nie jest tolerancyjne wobec innych ludzi, że w dzisiejszych czasach zapomina się o wielu wartościach.

28,436

Wydaje mi się, że po to są jakieś normy wpajane od dzieciństwa, żeby wiedzieć jak się zachować w niektórych sytuacjach. Do tych norm należy też to, że jeśli się występuje publicznie to się stara jak najlepiej wypaść, zaprezentować w zgodzie z obyczajami i kulturą smile Uważam, że Gesslerowa te normy przekracza. Ale...wydaje mi się też, że tego się od niej oczekuje. Nie znam się od kogo to zależy, ale to nie są programy na żywo i jeśli by taki image pani prowadzącej producentom nie odpowiadał to by to przecież wycięli. Więc mam tu chyba mniej "żalu" do Magdy Gessler, więcej do szeroko rozumianego społeczeństwa, które takich programów i takiego podejścia do człowieka oczekuje.

Ja też bym nie napluła na kogoś, kto napluł na mnie... Jakoś nie moja półka.

28,437

luc napisał/a:

Pomijając już, że to co dzieje się w tych restauracjach to nie jest chamstwo (ze strony restauratorów), więc taka reakcja nie jest na miejscu.

Oczywiście że jest chamstwem ,tylko w białych rękawiczkach ,dla mnie jest to gorsze niż szczere chamstwo .. Wychodzę z założenia że nie oglądasz wnikliwie..

luc napisał/a:

Nie, dla chama nie trzeba być chamskim.
Chamów się omija, a jak juz się zdarzy kontakt to są tysiące sposobów na "usadzenie" chama.

Tu się zgodzę ,nie mniej jednak nie było by programu gdyby w większości restauracji zawitał sanepid , na moje (idea programu) lepiej dosadnie przemówić do rozsądku i uratować biznes ,niż go zamykać z racji nie wiedzy czy upośledzenia umysłowego(w tej dziedzinie) właścicieli lokali..   

Ja już lulu Dobranoc ,Jutro kochany Poniedziałek smile

28,438

vinnga napisał/a:

Więc mam tu chyba mniej "żalu" do Magdy Gessler, więcej do szeroko rozumianego społeczeństwa, które takich programów i takiego podejścia do człowieka oczekuje.

Częściowo zgoda. Ale każdy ma wybór w czym występuje.
A jeżeli robi takie rzeczy za kasę to już wszystko jasne smile

Społeczeństwo wiele rzeczy oczekuje. Ale czy to argument, że musi to dostać (mówię o takich sytuacjach, a nie o chlebie smile).
Zapewne są ludzie, którzy chętnie na żywo obejrzeliby egzekucję, sekcję zwłok, etc, etc.
Czy to znaczy, że należy im to pokazywać w telewizji?

28,439

Dobranoc wszystkim.

28,440

Paweł, to nie jest chamstwo! To jest głupota czasem, brak wiedzy, nieodpowiedzialność, brak odpowiednich predyspozycji. Nie powiesz mi, że smażenie na starym oleju jest chamstwem. Ale już obrzucenie wyzwiskami kucharza jest niesamowicie chamskie. Chyba, że masz jakaś nieznaną mi definicje tego słowa.

Dobranoc, Tornado...

28,441

Paweł-1979 napisał/a:

Wychodzę z założenia że nie oglądasz wnikliwie..

Tu się zgodzę ,nie mniej jednak nie było by programu gdyby w większości restauracji zawitał sanepid , na moje (idea programu) lepiej dosadnie przemówić do rozsądku i uratować biznes ,niż go zamykać z racji nie wiedzy czy upośledzenia umysłowego(w tej dziedzinie) właścicieli lokali..

1. Teraz w ogóle nie oglądam, tym bardziej wnikliwie smile
Jeden odcinek wystarczył.

2. O święta naiwności tongue
Naprawdę myślisz, że celem tego programu jest ratowanie restauratorów?

28,442 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-22 23:53:54)

No dla mnie smażenie na starym oleju jest chamstwem, bo nie dba się o dobro klienta, niezdrowo tongue No, ale oczywiście to nie oznacza, żeby wyzywać kucharza, w sumie nie wiem jak te wyzwiska wyglądały. No bo jeśli same epitety i przekleństwa to tak, przesada dla mnie, a jeśli po prostu powiedziała nawet i ostrzej, że tak się nie robi, że ludzie mogą się pochorować, że ta restauracja to niski poziom przez takie zagrywki- to tak, moim zdaniem to jest ok. Wiadomo, czasem trzeba coś ostrzej powiedzieć, nie zgadzać się na pewne rzeczy, ale oczywiście to nie jest równoznaczne z chamstwem.

Myślę, że Gessler robi wiele dobrego.. a że mogłaby inaczej się wypowiadać, to tak fakt.. sama przed chwilą przeczytałam w necie wywiad z nią, że ma południowy temperament (swoim zdaniem). A teraz włączyłam sobie odcinek 5 sezonu 7, jest o jakieś restauracji w Hrubieszowie Magistarat, gdzie jest i kebab i chińszczyzna i nie mają się na co zdecydować tongue Zobaczę po tym odcinku czy moim zdaniem jest w nim jest chamska i Wam powiem smile

28,443

Więc dochodzimy do tego, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę smile Stąd taki wizerunek pani Gessler w "Kuchennych rewolucjach". Zdarzyło mi się widzieć wywiad z nią w jakimś "śniadaniowym" programie i tam była miła, kulturalna sympatyczna...
Tak Monia, ona potrafi zwyczajnie nawyzywać właściciela restauracji lub personel. Dla mnie to żałosne.

Właśnie uświadomiłam sobie, że chyba najbardziej nie akceptuję właśnie chamstwa i "rzucania mięsem" w momentach, kiedy ktoś ich zdenerwuje. Nie wiem, dla mnie to jakieś takie prymitywne, mało cywilizowane. Cenię u ludzi umiejętność panowania nad sobą i alternatywne metody wyładowywania złości.

Edit:
Monia, ona nie w każdym odcinku jest chamska smile Jeśli będziesz miała szczęście to trafi Ci się drugi w kulturalnym wydaniu smile

28,444

Aaa, miałam iść spać przed północą!!!!
Dobranoc big_smile

28,445 Ostatnio edytowany przez Paweł-1979 (2013-09-23 00:01:21)

Beata ,często gęsto to nie są kucharze ,tylko ludzie (zwykle młodzi) którzy często wykorzystują naiwność właścicieli lokali. Mam firmę i wiem co czuję jak ktoś mnie okrada, świrując że  jest tym za którego się uważa, a w rzeczywistości chce zarobić na mojej naiwności..

Lucyna , mojemu znajomemu uratowała biznes ,więc nie wiem skąd to nie dowierzanie?  Każdy lokal jest śledzony przez internautów,można poczytać . To nie jest " Dla czego Ja" wink
Teraz na pewno Dobranoc , ja do "Bierkolandii " Paaa

28,446 Ostatnio edytowany przez luc (2013-09-23 00:04:19)

vinnga napisał/a:

Aaa, miałam iść spać przed północą!!!!
Dobranoc big_smile

No to jeszcze zdążysz smile
Dobranoc.

Paweł rozumiem, że Twojemu znajomemu nikt kulturalny, a jednoczesnie fachowy, nie był w stanie pomóc lol
Przyszła Gesslerowa i uzdrowiła tongue

28,447

luc napisał/a:

Paweł rozumiem, że Twojemu znajomemu nikt kulturalny, a jednoczesnie fachowy, nie był w stanie pomóc lol

To co ty teraz napisałaś to jest przykład chamstwa w rękawiczkach... Zaznaczam że publicznie wink

28,448

Wróciłam big_smile.

Fajne bierki były.

Monia, tak jak Luc napisała- my dopiero swoje harpuny i trójzęby rozłożyliśmy na stole wink.

Paprykę rok temu zrobiłam, w tym roku nie robię, bo jeszcze tamta nie została zjedzona.

A co do telewizji- kiedyś oglądałam wszystkie odcinki Wojewódzkiego, itp. Teraz wychodzę z założenia, że te programy nie przedstawiają żadnej wartości.
Zdecydowanie wolę dokumenty.
Dzisiaj leciał film o Żydzie, który był w plutonie egzekucyjnym, który wykonywał wyrok na Adolfie Eichmannie. Bardzo ciekawy.

28,449 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-23 00:40:50)

vinnga napisał/a:

Więc dochodzimy do tego, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę smile Stąd taki wizerunek pani Gessler w "Kuchennych rewolucjach". Zdarzyło mi się widzieć wywiad z nią w jakimś "śniadaniowym" programie i tam była miła, kulturalna sympatyczna...
Tak Monia, ona potrafi zwyczajnie nawyzywać właściciela restauracji lub personel. Dla mnie to żałosne.

Właśnie uświadomiłam sobie, że chyba najbardziej nie akceptuję właśnie chamstwa i "rzucania mięsem" w momentach, kiedy ktoś ich zdenerwuje. Nie wiem, dla mnie to jakieś takie prymitywne, mało cywilizowane. Cenię u ludzi umiejętność panowania nad sobą i alternatywne metody wyładowywania złości.

Edit:
Monia, ona nie w każdym odcinku jest chamska smile Jeśli będziesz miała szczęście to trafi Ci się drugi w kulturalnym wydaniu smile

No tak myślałam. Powiem Ci, że tutaj jest nawet sympatyczna, krytykuje, ale według mnie z klasą. Choć ja bym na jej miejscu tak kisielu nie rzuciła, to dla mnie lekkie przegięcie, no ale jeszcze ujdzie. W sumie wielu sławnych ludzi jest takich w programach, pewnie to właśnie jakieś założenie, by oglądalność była lepsza. Ja tam tego nie widzę, powiedźmy taki "Mam talent" oglądam dla talentów, a wolę go i tak jak nie ma np Wojewódzkiego smile Poogłądam jeszcze dalej w najbliższych dniach i napiszę dalej co myślę smile Teraz po prostu chciałam Wam dać znać co myślę na razie po tym jednym odcinku. A wcześniej oglądałam parę, wiem, że niewiele da się ocenić, dlatego nadrobię.

Hehe. harpuny jeszcze na stole, dobry tekst smile

28,450

Paweł-1979 napisał/a:
luc napisał/a:

To co ty teraz napisałaś to jest przykład chamstwa w rękawiczkach... Zaznaczam że publicznie wink

Wybacz, nie rozumiem hmm
To co napisałam było wyrazem niedowierzania.
Widzę, że rzeczywiście mamy odmienne definicje chamstwa hmm
Albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Z uporem brniesz w coś czego nie rozumiesz hmm

28,451 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-23 00:47:13)

Hehe, a jeszcze rozwaliła mnie, Gesslerową też ta jedna z restauratorek z Hrubieszowa... Ona do niej mówi, że będą nóżki, a ona do niej: "Jakie nóżki", Gesslerowa : "Nie wiesz co to są nóżki, "No wiem, ale same nóżki czy w galarecie", a Gesslerowa "Kur... nie wiesz, że nóżki to tylko w galarecie"?

Tu akurat przekleństwu Gesslerowej się nie dziwię, owszem, skoro często jest chamska, wyzywa, to źle co by nie było, ale taka jedna sytuacja to uzasadniona, zwłaszcza, że restauratorka powinna takie rzeczy wiedzieć. To takie podstawowe przecież danie dosyć. A tutaj jest tak jak powiedziała Gesslerowa "Gdzie kucharek sześć tam nie ma gdzie jeść" i jak tak obserwuje to faktycznie.. wprawdzie jest sześć dziewczyn i owszem, każda coś tam umie, alke w niektórych rzeczach się strasznie wykładają.. przez co ich potrawy są średnie. A o tych nóżkach no to naprawdę, wstyd...

No i zgadzam się, że błędem restauracji było to, że mieli dużo, ale jednak nic ciekawego. Hrubieszów to jednak takie miejsce, gdzie warto choć w tej jednej knajpce dać coś innego, regionalnego lub zbliżonego. A tu brak było na to pomysłu.

28,452

Gesslerowa "Kur... nie wiesz, że nóżki to tylko w galarecie"?
taka jedna sytuacja to uzasadniona, zwłaszcza, że restauratorka powinna takie rzeczy wiedzieć.

Truskaweczko naprawdę taka sytuacja uzasadnia wulgaryzmy?
To, że restauratorka wykazuje się ignorancją to jedno, ale trzeba ją "edukować" w wulgarny sposób?
Nie da się inaczej?
I to wszystko idzie w świat, oglądają inni i oczywiście przyjmują jako kanon zachowania.
To właśnie mam na myśli mówiąc o obniżaniu standardów.

28,453 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-23 01:23:19)

luc napisał/a:

Gesslerowa "Kur... nie wiesz, że nóżki to tylko w galarecie"?
taka jedna sytuacja to uzasadniona, zwłaszcza, że restauratorka powinna takie rzeczy wiedzieć.

Truskaweczko naprawdę taka sytuacja uzasadnia wulgaryzmy?
To, że restauratorka wykazuje się ignorancją to jedno, ale trzeba ją "edukować" w wulgarny sposób?
Nie da się inaczej?
I to wszystko idzie w świat, oglądają inni i oczywiście przyjmują jako kanon zachowania.
To właśnie mam na myśli mówiąc o obniżaniu standardów.

Tzn nie no, da się inaczej i nie mówię, że z pełną świadomością popieram.Jasne, cieszyłabym się, gdyby ujęła to inaczej. No, ale rozumiem, że tak jak w zwykłym życiu mogło jej się wyrwać. Co innego oczywiście cały stek wyzwisk na kucharza czy rzucanie talerzami, tak to widzę, bo to dla mnie różnica. Mogła powiedzieć to pod nosem w emocjach i żałować, ale faktycznie po niektórych zwiastunach już widzę, że potrafi faktycznie rzucać talerzami- to już zdecydowanie potępiam.

Idę spać, dobranoc smile

28,454

Dzień dobry wszystkim.

Brzydko się jakoś zrobiło w naszej kafejce...
Paweł, naprawdę myślisz, że to co napisała Luc to chamstwo? Dla mnie to sarkazm, ironia - pod chamstwo nijak mi nie podchodzi. Też mam odmienną definicję...

Monia, ja właśnie uważam, że nie mogło i nie powinno jej się wymknąć takie słowo przed kamerami. Wymknąć to się jej może pod nosem jak ją jakiś menel pod blokiem zirytuje (trzeba się przecież porozumiewać językiem rozmówcy). Czy brak świadomości, że nóżki są tylko w galarecie naprawdę jest taki irytujący? Gesslerowa to nie jest durna baba z IQ poniżej małpy - z pewnością umiałaby zastosować inną reakcję, równie chwytliwą dla publiczności. Ja bym np. w tej sytuacji powiedziała, żeby pani przygotowała same nóżki big_smile Myślę, że oczekiwanie na rezultat byłoby dla widzów ciekawsze niż usłyszenie kolejnej k**** na ekranie...

Jednak i tak szczytem irracjonalności w zdobyciu popularności jest dla mnie Doda. Potrafię zrozumieć dlaczego Magda Gessler stała się postacią medialną, lubię czasem posłuchać specyficznego poczucia humoru Wojewódzkiego - w Dodzie nigdy nie znalazłam nic interesującego. Prymitywna dziewucha, która twierdzi, że jej prymitywizm nazywa się pewnością siebie i wysoką inteligencją. A potem rosną sobie takie klony Dody i uważają, że są fajne...

28,455 Ostatnio edytowany przez Anstawia (2013-09-23 08:50:05)

Dzień dobry wszystkim!
Znowu poniedziałek, znowu praca... eeehhh... Byle do weekendu.

Co do Gesslerowej, Dody, Wojewódzkiego- to ja bym ich wrzuciła do jednego worka- "narcystyczne osobowości" i idą po trupach do celu.
Nie mam polskiej tv, ale kiedyś oglądałam te programy. Teraz jakoś tak przerzuciłam się na Nationale Geographic wink
Fajny wwiady ma na youtubie Łukasz Jakóbiak 20m2. Kiedyś lubiałam oglądać "Wieczór z wampirem".
Teraz wszędzie showmeni nie dający dojść do słowa swojemu rozmówcy, lub poniżają swoich gości. Nie wiem dlaczego ludzie lubią to oglądać i dlaczego ktoś decyduje się na pójście do Kuby albo po co zapraszają Gessler do restauracji?

28,456

Cześć, Anstawia smile

Ja wiem czemu ludzie zapraszają Gesslerową do restauracji. Bo jednak to jest świetna reklama w TV smile

Odnośnie programów - dotychczas usypiałam przy ID, gdzie ciągle jakieś zwłoki albo duchy. Znudziło mi się i szukam innej stacji do usypiania smile

28,457

Nie pamiętam ani jednej nazwy restauracji, w której była Gessler. Nigdy nie kupiłam żadnego produktu (płyty, książki) po wizycie jakiegoś artysty u Kuby.
Restauracja Gessler i nazwisko Wojewódzkiego znane jest mi bardzo dobrze.

28,458

Ja też nie pamiętam żadnej nazwy restauracji, ale myślę, że mieszkańcy okolicy pamiętają doskonale. No i pewnie restauracje przez panią Gessler zaakceptowane po odmianie mogą sobie ten fakt gdzieś na oknie wywiesić tongue

28,459

Poniedziałek ... eh kto je w ogóle wymyślił ? Do tego wszystkiego leje jak z cebra u mnie sad No, ale to nic. Pocieszam sie tym, że za niedługo znowu będzie piątek haha! big_smile

Patrz Paweł jak od marzeń o restauracji przeszło do gorącej dyskusji o Gesslerowej big_smile Jest osobą specyficzną ale czymś trzeba zyskać widzów. Dlatego też pewnie rzuca przekleństwami i macha talerzami. Ale powiem Wam, ze w nowym sezonie "Kuchennych rewolucji" nie ma tego... może ktoś doszedł do wniosku, że przesadzała. Nie wiem. Nie ma się co spinać. Telewizja rządzi sie swoimi prawami i my, zwykli ludzie nie mamy wpływu na to.

Miłego dnia kochani smile

28,460

Scorpii, a ten "nowy sezon" leci już w tv? Chętnie bym zobaczyła smile

U mnie lało rano. Teraz świeci słoneczko i nie mam już żadnej wymówki, żeby zabrać się za robotę smile
U mnie poniedziałki mają jeden plus: po 2 dniach spędzonych 24h/dobę z moim rozbrykanym dzieckiem mogę je na kilka godzin do szkoły wyekspediować tongue Jaka błoga cisza...

28,461

Ha ha Fakt smile Ja jeszcze dzieci nie mam. Pewnie docenię tą błogą ciszę jak się pojawią smile

Tak, nowy sezon jest już emitowany w czwartki o 21.30 na TVN smile

28,462

Mam nadzieję, że po takiej rewolucji, jednak ci ludzie mają lepiej niż przed.
Zresztą Gesslerowa potrafi dobrze wyłapać każdy fałsz.

U mnie szro/buro, a miało być 20?
I mam straszne zakwasy.

28,463

vinnga napisał/a:

Dzień dobry wszystkim.

Paweł, naprawdę myślisz, że to co napisała Luc to chamstwo? Dla mnie to sarkazm, ironia - pod chamstwo nijak mi nie podchodzi. Też mam odmienną definicję...

Dzień dobry, mimo że ponury za oknem sad
Beata co to za "przyjaciele" Co raz na jakiś czas się nie popsztykają tongue czasem słońce czasem deszcz wink
Odnoście jeszcze definicji , Nie napisałem chamstwo , napisałem "chamstwo w białych rękawiczkach"
I tak, tak właśnie definiuję sarkazm i cynizm czyli chamstwo w białych rękawiczkach.
Zresztą nie ważne już (nie będę brnąć w coś czego nie rozumiem wink ) ,dopisałem temat Gesslerowej do czarnej listy zatytułowanej "nie wychylaj się bo packą dostaniesz " zaraz po religii i Puchatku big_smile
Tym bardziej, że to ja wylazłem na prymitywa broniąc swojego autorytetu który w konsekwencji okazał się osobą aspołeczną . no cóż, nie długo najbezpieczniej (dla mnie) będzie rozmawiać tylko o pogodzie I bierkach smile

28,464

Witam wszystkich cieplutko. U mnie leje, szaro, buro, nie chce się nigdzie wyjść. Ja dzisiejszy dzień w biegu terminarz napięty. Teraz prace domowe. Mam pytanie i prośbę do Was? Potrzebuję krótkiego wierszyka na dzień nauczyciela, szukałam w necie, ale nic ciekawego nie znalazłam, są te same co były, a nie które z nich synuś już mówił w szkole. Może ktoś z Was coś ciekawego pamięta lub zna.

28,465

tornado napisał/a:

Witam wszystkich cieplutko. U mnie leje, szaro, buro, nie chce się nigdzie wyjść. Ja dzisiejszy dzień w biegu terminarz napięty. Teraz prace domowe. Mam pytanie i prośbę do Was? Potrzebuję krótkiego wierszyka na dzień nauczyciela, szukałam w necie, ale nic ciekawego nie znalazłam, są te same co były, a nie które z nich synuś już mówił w szkole. Może ktoś z Was coś ciekawego pamięta lub zna.

Ja nic już nie pamiętam niestety , ale te wydają mi się takie w miarę ...
http://chomikuj.pl/DZIEN_NAUCZYCIELA/Wiersze/Wierszyki+na+Dzie*c5*84+Nauczyciela,152131003.doc

28,466

Tornado, nic nie pamiętam, niestety. Moje dziecko na pewno będzie jakieś wierszyki miało, ale jeszcze nie ma. Wiek podobny z Twoim synkiem.

Paweł, ja nie lubię "psztykania się". Chyba aż przesadnie. Ale poruszać tematy możesz, najwyżej Twoja czarna lista będzie się wydłużać smile
Zresztą, jak masz potrzebę, to możesz ze mną porozmawiać o religii. Mimo, że temat drażliwy to ja mam postawę, że i tak wiem jaki jest mój wybór i co Ty tam możesz wiedzieć smile Jeśli z kolei w Tobie taka postawa nie wywołuje białej gorączki to dawaj tongue

28,467 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-23 17:41:09)

vinnga napisał/a:

Dzień dobry wszystkim.

Monia, ja właśnie uważam, że nie mogło i nie powinno jej się wymknąć takie słowo przed kamerami. Wymknąć to się jej może pod nosem jak ją jakiś menel pod blokiem zirytuje (trzeba się przecież porozumiewać językiem rozmówcy). Czy brak świadomości, że nóżki są tylko w galarecie naprawdę jest taki irytujący? Gesslerowa to nie jest durna baba z IQ poniżej małpy - z pewnością umiałaby zastosować inną reakcję, równie chwytliwą dla publiczności. Ja bym np. w tej sytuacji powiedziała, żeby pani przygotowała same nóżki big_smile Myślę, że oczekiwanie na rezultat byłoby dla widzów ciekawsze niż usłyszenie kolejnej k**** na ekranie...

Jednak i tak szczytem irracjonalności w zdobyciu popularności jest dla mnie Doda. Potrafię zrozumieć dlaczego Magda Gessler stała się postacią medialną, lubię czasem posłuchać specyficznego poczucia humoru Wojewódzkiego - w Dodzie nigdy nie znalazłam nic interesującego. Prymitywna dziewucha, która twierdzi, że jej prymitywizm nazywa się pewnością siebie i wysoką inteligencją. A potem rosną sobie takie klony Dody i uważają, że są fajne...

Masz rację, ale jeśli naprawdę jej się tak niefajnie wymknęło, to przecież mogli to wyciąć, nagrać jeszcze raz.. Niestety, wszystko pod publikę i myślą, że tak przyciągną tłumy pewnie. No, ale masz rację, mogła ująć to inaczej. Obejrzałam jeszcze odcinek o restauracji Ania z Zielonego Wzgórza w Tarnowskich Górach, restauracja z chwytliwą moim zdaniem nazwą, ale to co tam się działo, to masakra. Zresztą, można spojrzeć opinie w Internecie- nic dobrego tam nie ma, a ceny wysokie. Podobno niby przyjęła zmiany Gessler, a potem znowu wróciła do tego co byłó wcześniej, czyli anulowała jej zmiany.

A w Dodzie też nie znajduję nic interesującego.

U mnie dużo padało, ale w nocy. Teraz raczej nie leję, ale ponuro jest. Mimo wszystko jakoś mam niezły humor, mimo że zazwyczaj pogoda na mnie wpływa. No i dobrze, nie dam się pogodzie wink

28,468

Dzień dobry wieczorem smile
Vinnga ma rację, niepotrzebnie się tak porobiło, ale Paweł wybrnął:

Paweł-1979 napisał/a:

Zresztą nie ważne już (nie będę brnąć w coś czego nie rozumiem wink ) ,dopisałem temat Gesslerowej do czarnej listy zatytułowanej "nie wychylaj się bo packą dostaniesz " zaraz po religii i Puchatku big_smile
Tym bardziej, że to ja wylazłem na prymitywa broniąc swojego autorytetu który w konsekwencji okazał się osobą aspołeczną . no cóż, nie długo najbezpieczniej (dla mnie) będzie rozmawiać tylko o pogodzie I bierkach smile

z poczuciem humoru lol

U Was też taka obrzydliwa pogoda?
Nie cierpię nosić parasola (zawsze spokojnie leży w bagażniku).

Co do Dody, to się nie wypowiem, bo jeszcze się okaże, że Paweł ją lubi tongue

28,469

luc napisał/a:

Co do Dody, to się nie wypowiem, bo jeszcze się okaże, że Paweł ją lubi tongue

No wiesz? Jestem melomanem" HELOŁ " lol lol
Aż takim prymitywem nie jestem lol bez przesady,ale ktoś taki też musi być, co by feministki miały o kim mówić.. big_smile  Upsss yikes Jest tu jakaś feministka? yikes

28,470

Zresztą, skoro wy się nie zamordowaliście dotychczas w "Brzydkiej kafejce" to i tu chyba nie grozi...

Ja melomanem nie jestem, więc Dody zdarzyło mi się słuchać big_smile Niektóre jej piosenki nawet fajne się wydawały swego czasu. Jej śpiewanie wielu się podobało i myślę, że miałaby tyle samo fanów zdobywając ich samym śpiewaniem co ma kreując się na naczelne chamidło.

Luc, ja nigdy nie noszę parasola. Po prostu nie wyobrażam sobie mieć zajętej ręki smile Jeśli wychodzę na deszcz to zakładam nieprzemakalną kurtkę. Jeśli deszcz mnie gdzieś zaskoczy - to moknę smile

Posty [ 28,406 do 28,470 z 30,541 ]

Strony Poprzednia 1 … 436 437 438 439 440 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024