Netkafejka dla Przyjaciół ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Strony Poprzednia 1 … 424 425 426 427 428 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27,626 do 27,690 z 30,541 ]

27,626

Odp: Netkafejka dla Przyjaciół ;)

ja też czytałam Sagę, gdy byłam nastolatką
czyli już jakiś czas temu smile
i chyba najbardziej w pamięci utkwiła mi postać Sol
zbuntowanej i idącej własną ścieżką przez życie
taka kobietka z charakterem

jak piszecie o schabowym, to ja się robię głodna wink

Zobacz podobne tematy :

27,627

vinnga napisał/a:

Paweł, ja bym jednak zrobiła osobno te przeciery. Nie wiem do czego dodać przetartą paprykę, ale przecier z pomidorów jest dość uniwersalnym dodatkiem. Warto go posiadać bez domieszki papryki tongue

Też tak myślę ,bo wtedy później robiąc sos  można odpowiednio komponować ,ALE  z drugiej strony taki zmiksowany sos mógłby się "przeżreć " W słoiku dodatkowo doprawiony oczywiście.. hmm

27,628

Paweł-1979 napisał/a:

czytałaś Horney Karen? (uwielbiam ją)  która swego czasu skutecznie obalała Freudowskie Hipotezy ,bo tez to on mało co miał.. Tzn. nic nigdy nie dokończył..

nie czytałam jeszcze
ale chętnie przeczytam
jeśli chodzi o Freuda, czasem mam wrażenie, że on tak zachłysnął się swoimi teoriami, że się sam w nich pogubił

27,629

Paweł-1979 napisał/a:

Rossanka i co z tym party tongue Oj wierz mi nie jestem człowiekiem lodu .

Tu lejt smile

To masz szczęście.Bo jeszcze trochę i lodem się pokryje,jak nic hmm

Gemma--ja też wieki temu czytalam Sagę.Głownie po sesji,albo w wakacje,zęby się odstresowac.

27,630

Gemma napisał/a:

nie czytałam jeszcze
ale chętnie przeczytam

Głównie mi się podobało obalenie teorii, o tym że nasza myśl wola i działanie uzależnione jest tylko i wyłącznie od libido ,skupiając się na "sublimacji" Powalające wink 

Gemma napisał/a:

jeśli chodzi o Freuda, czasem mam wrażenie, że on tak zachłysnął się swoimi teoriami, że się sam w nich pogubił

Ciężkie czasy miał, stracił rodzinę przez Hitlerowców itd , no i przede wszystkim wychodził z założenia że był naj ,skupiał się często na obalaniu konkurencji,zamiast kończyć co już zaczął,
Polecam film fabularno-biograficzny ,zresztą lepsza książka była o nim..

27,631

po tym, co napisałeś, myślę, że rzeczywiście książkę warto przeczytać smile

27,632

Gemma napisał/a:

po tym, co napisałeś, myślę, że rzeczywiście książkę warto przeczytać smile

Dziwny to był ludek , miał raka ,wycieli mu pół szczęki i dalej jarał lol
Warto choćby na niuanse z jego żoną Martha (o ile dobrze pamiętam) w filmie pominięto wiele szczegółów ..

27,633

Warto choćby na niuanse z jego żoną Martha (o ile dobrze pamiętam) w filmie pominięto wiele szczegółów ..

niuanse dodają życiu smaku
najczęściej pikanterii
co do Freuda i Marthy, nie wątpię, że ich małżeństwu stagnacja nie groziła
możesz mnie poprawić, jeśli się mylę:)

27,634

Wiesz ,to był pracoholik ,tym bardziej "tamte" czasy, ciężko tu opiniować z naszego punktu widzenia  jak by się to miało ze stagnacją hmm
Ale przed Marthą była inna big_smile z tego co pamiętam ,dużo tęsknoty i wewnętrznej niesprawiedliwości ,film właśnie był ubogi w te niuanse ..

27,635

co masz na myśli, pisząc o wewnętrznej niesprawiedliwości?

27,636

rossanka napisał/a:

Tu lejt smile

Ehhh sad Nigdy nie pisz facetowi Tu lejt big_smile
Jeśli już nawet jest za późno to warto dodać, że nigdy nie wiadomo co przyniesie nowy dzień big_smile

27,637

Gemma napisał/a:

co masz na myśli, pisząc o wewnętrznej niesprawiedliwości?

Z tego co pamiętam to myślami był przy tej, która nie mogła być z nim (tamte czasy) A ślubował z Martą .Ehh dokładnie nie pamiętam już ,przeczytasz to może mnie sprostujesz wink

27,638

Paweł-1979 napisał/a:
rossanka napisał/a:

Tu lejt smile

Ehhh sad Nigdy nie pisz facetowi Tu lejt big_smile
Jeśli już nawet jest za późno to warto dodać, że nigdy nie wiadomo co przyniesie nowy dzień big_smile

Właśnie,właśnie.Zona Twoja ma dobrze:ma kto kotlety usmażyć i gwoździa wbić.Też zamawiam faceta o tych umiejętnościach big_smile.

27,639

sama jestem za bardzo skrzywiona, żeby kogokolwiek prostować wink
ale przeczytam i wtedy będę mogła powiedzieć coś więcej na temat relacji Freuda z kobietami

27,640

rossanka napisał/a:

Też zamawiam faceta o tych umiejętnościach big_smile.

A jakiego masz?

Paweł, udało Ci się mnie zaintrygować tym Freudem. Dopiszę do listy lektur obowiązkowych smile

27,641

vinnga napisał/a:
rossanka napisał/a:

Też zamawiam faceta o tych umiejętnościach big_smile.

A jakiego masz?

Obecnie przerwa pozwiazkowa.

27,642

Rossanko, a więc jesteś w doskonałej sytuacji, że możesz sobie szukać ideału i chwilowo nie jesteś skazana na uczenie się akceptowania wad nieidealnych osobników...

27,643

vinnga napisał/a:

Rossanko, a więc jesteś w doskonałej sytuacji, że możesz sobie szukać ideału i chwilowo nie jesteś skazana na uczenie się akceptowania wad nieidealnych osobników...

W sumie tak.I mogę odpocząć.Tak na marginesie,to ostatnio malo szukam,bo ciągle cos się dzieje,w pracy tez dużo zajęć.No i dużo czytam forum.

27,644

vinnga napisał/a:

Paweł, udało Ci się mnie zaintrygować tym Freudem. Dopiszę do listy lektur obowiązkowych smile

UHAAAA big_smile Mogę cię intrygować wieloma ludźmi daj mi tylko szansę wink  Następny by był Alfred Adler uczeń Freuda i kumpel za razem , wiele właśnie można u niego wyczytać o "braterstwie "Wcześniej przez ciebie wspomnianym (przyjaźń)  i o fikcji ,czyli spłonięciu na krzyżu szkodliwej fikcji ŚWIETNA lektura wink bardzo polecam ..

Gemma napisał/a:

jestem za bardzo skrzywiona, żeby kogokolwiek prostować

Nie naciskam oczywiście , rozwiniesz?

27,645

Hej smile
No i super było, byliśmy w salonie gier i trochę pograliśmy w cymbergeje, w darty, w jakiegoś warhammera big_smile Świetna zabawa smile
Jaka książka o Freudzie? Podacie tytuł? smile

27,646

Nie mogę sobie przypomnieć kto był autorem tej której ja czytałem , a była to kniszka z biblioteki , Monia ,jaka by nie była ,nie sądzę że by się dużo różniła ,wygoogluj.
Chyba, to było to ale nie jestem pewien http://www.gandalf.com.pl/b/moje-zycie-i-psychoanaliza/

27,647

Dzięki, ta którą wrzuciłeś wydaje się ciekawa smile

27,648

Dobry wieczier smile.
Jestem skonany, więc nie będę za dużo gadał smile.

27,649

Z góry mówię że jeśli komuś nie leży psychoanaliza  to będzie ziewał ,dziś raczej preferuje się/moda i Hameryka big_smile  (tym bardzie w lecznictwie) preferuję się psychologię Behawiorystyczną a jej Ojciec : Burrhus Frederic Skinner W przeciwieństwie do psychoanalizy Myśl-dotyk-reakcja
Naprawdę zalecam tym którzy chcą coś znać od podstaw wink

27,650

YOGI bear napisał/a:

Dobry wieczier smile.

Czym żeś się tak skonał ?

27,651

Hej wszystkim, i tym nowym, i tym starym wyjadaczom smile.

A ja o Freudzie wiem, że badał, jak na dziecko wpływa wychowanie bez jednego rodzica.
Ponoć dzieci, które wychowywały się bez ojca lub matki pamiętają wiele z wczesnego dzieciństwa.
I to prawda.

27,652

Paweł-1979 napisał/a:
YOGI bear napisał/a:

Dobry wieczier smile.

Czym żeś się tak skonał ?

Pracą mój drogi smile, pracą smile.
A jutro od wczesnego ranka replay sad. I tak przynajmniej do 21-szej.
Popatrzyłem na pogodę i cieszę się, że nie będzie lało smile.
Nie mam siły patrzeć na monitor, więc jeśli sadzę byki, to wybavczcie smile.

27,653

Yogi, Ty pracoholiku tongue.

Z ciekawości zapytam- Twój sklep otwarty jest siedem dni w tygodniu?

27,654

Jaga Baba07 napisał/a:

Kiedyś był. Obecnie jest zupełnie zamknięty sad.

Usłyszałem ciekawe nagranie. Jakoś bardzo mi się spodobało smile:
http://www.youtube.com/watch?v=Bau65voKOU8

27,655

YOGI bear napisał/a:

A jutro od wczesnego ranka replay sad. I tak przynajmniej do 21-szej.
.

łoj to kasę szuflą do komórki będziesz wrzucał i poduszki wypychał smile
Ehhh takim to się żyje tongue

27,656

YOGI bear napisał/a:
Jaga Baba07 napisał/a:

Kiedyś był. Obecnie jest zupełnie zamknięty sad.

Przykro mi, nie wiedziałam sad.
Ale fakt, są ciężkie czasy.

27,657

Jaga Baba07 napisał/a:

Ale fakt, są ciężkie czasy.

Nie czasy tylko "pomoc' pewnej... "osoby".
Człowiek jest głupi i czasami komuś niepotrzebnie zaufa sad.

27,658

Dobranoc All wink azymut sypialnia ..

27,659

Wszyscy idą spać, a mnie się nie chce...;).

Ale dobranoc.

27,660

Jaga, ja jeszcze jestem wink

27,661

Oooo, Monia, to super smile.

Oglądałaś może "Zakazane Imperium"?

27,662

Nie, nie oglądałam, ale wpisałam, widzę, że to coś ciekawego, super serial się wydaje, załączę któregoś dnia. A Ty oglądasz?

27,663

Chcę zacząć, ale mam mieszane uczucie, bo nie lubię za bardzo seriali.
Dopóki ktoś nie powie mi, że warto obejrzeć, to sama nie zacznę.
Jedyny, jaki oglądam, to "Grey's Anatomy". Ten lubię bardzo, ale też zabierałam się do niego bardzo długo.

Szkoda mi czasu. Wolę filmy pełnometrażowe.

27,664

Rozumiem. A myślałam, że oglądasz smile No, ale fakt faktem seriale zajmują sporo czasu, zwłaszcza jak się wkręci w jakiś serial. Oglądasz może "Mam talent"?

27,665

Oglądam, oglądam smile.

Wczoraj razem z przyjaciółką. Jej dwuletni synek próbował naśladować niektórych uczestników.

27,666

Już mam załadowany pierwszy odcinek "Zakazanego Imperium", może się skuszę...Martin Scorsese jest jednym z reżyserów, więc może zacznę oglądać.
No i Mark Wahlberg jest producentem...
Ciekawie się zapowiada smile.

27,667

O to fajnie smile
Przepraszam, że teraz piszę dopiero, ale nie mogłam.
Ja też oglądałam, jak pisałam byłam wczoraj z przyjaciółką na seansie polskiego filmu "Ki" (polecam, niezły, choć w obejrzanych filmach jeszcze nie wpisałam jakoś tongue), a potem u mnie obejrzałyśmy "Mam talent". Świetne były te cienie na ścianie, no albo ta dziewczyna co śpiewała... niby miałam dość śpiewaków, bo dużo już tego było, ale jak usłyszałam jej głos, to zmieniłam zdanie, wiesz ta co w sukience była, ze swoim chłopakiem. A ten tańczący dzieciak.. no też rewelacja. A rozwalił mnie ten przeklinający- czytaj cytujący Fredrę hehe big_smile

Ja kładę się, dobranoc smile

27,668

Monia, jestem po pierwszym odcinku serialu. Świetny, a to dopiero początek, są cztery sezony. Moje klimaty smile.

Mi też się podobały cienie i cytujący Fredrę. Natomiast nie mam przekonania do dzieciaków, które biorą udział w takich programach, ludzi to chwyta, bo to dzieci, a one mają jeszcze czas na rozwinięcie talentu, zarabianie pieniędzy. Często się zdarza, że dzieciak, który musi jeszcze sporo ćwiczyć, wygrywa, a wielu innych było lepszych od niego.

Idę spać, dobranoc smile.

27,669

Wstawać, nocne marki smile

Dzisiaj czeka mnie aktywny dzień (strasznie dużo spraw do załatwienia), więc nie będę do was za bardzo zaglądać.

Na żadne seriale się nie skuszę, choćby były najbardziej ciekawe. Kiedyś zaczęłam oglądać "Na Wspólnej" - przypadkiem. Wystarczył jeden przypadkowy odcinek i się wciągnęłam. Głupie to jak nie wiem co, można było oglądać co 20 odcinek i wiedzieć o co chodzi - ale jak się zacznie to jest przymus śledzenia. I tak ze 2 lata oglądałam...

27,670

Ja już nie śpię tongue
Chociaż jak słyszę z telewizorni że fioletowa krowa porusza ludzi ,a w kuchni dwa wiadra przecieru do dalszej obróbki ,to najchętniej dalej poszedł bym spać sad
Cóż takiego strasznego masz do załatwienia?

27,671

Po co włączasz telewizor? yikes
Brrr, niewiele jest rzeczy, których nie cierpię tak bardzo jak TV od rana smile Wieczorem mi nie przeszkadza gadające pudło smile

Jutro jestem pilot wycieczki. W czwartek i piątek drugiej. Dzisiaj więc jadę do biura dowiedzieć się co to za wycieczki i co mam tam robić smile Do tego mam wizytę u okulisty. Wiadro grzybów i drugie śliwek do przeróbki. Wiadro jabłek może poczekać tongue

27,672

vinnga napisał/a:

Na żadne seriale się nie skuszę, choćby były najbardziej ciekawe. Kiedyś zaczęłam oglądać "Na Wspólnej" - przypadkiem. Wystarczył jeden przypadkowy odcinek i się wciągnęłam. Głupie to jak nie wiem co, można było oglądać co 20 odcinek i wiedzieć o co chodzi - ale jak się zacznie to jest przymus śledzenia. I tak ze 2 lata oglądałam...

Kiedyś, kiedyś to moi dziadkowie przy obiedzie oglądali "Modę na sukces". Wciągnęło ich, ale na szczęście dziadek już tego badziewia nie ogląda chyba od jakichś czterech- pięciu lat.
Ale tego wystarczyło oglądać co setny odcinek, żeby wiedzieć, o co chodzi tongue.
A zaczęli oglądać w 2002 abo 2003 roku, czyli przy odcinku numer 2000 coś pewnie...Jeszcze, żeby od początku oglądali...No tak, ale wtedy szybciej by doszli do tego, że ten serial to dno i pewnie do odcinka 2000 coś by nie dotrwali.
Mama ani jednego nie potrafiła znieść.

Ja takiego przymusu nie mam. Wczoraj obejrzałam pierwszy odcinek, a za jakiś czas następny, dzisiaj już nie muszę.

27,673 Ostatnio edytowany przez Jaga Baba07 (2013-09-16 10:17:41)

Paweł-1979 napisał/a:

Ja już nie śpię tongue
Chociaż jak słyszę z telewizorni że fioletowa krowa porusza ludzi...

Dziadek ma manię rozmawiania do telewizora, wczoraj przy tej reklamie dziękował krowie lol. Oczywiście dla jaj, bo on się nabija.
Zresztą, jak coś leci politycznego, to też mówi do tv...Szczególnie do tych z PiS-u, ale im to zawsze nawrzuca, a potem babcia, która żyje w swoim świecie zastanawia się, co to za ludzie nas odwiedzili, że tak się wykłócają tongue.

27,674

Ehh, a moja babcia miesza rzeczywistość z TV. Owszem, ostatnio troszkę jej się różne sprawy mieszają, ale z TV miała tak od zawsze. Jakoś nie była w stanie pojąć, że aktorka grająca kogośtam w "M jak miłość" w rzeczywistości wcale nie jest wredną małpą odbijającą męża innej aktorce smile

27,675

vinnga napisał/a:

Jutro jestem pilot wycieczki. W czwartek i piątek drugiej. Dzisiaj więc jadę do biura dowiedzieć się co to za wycieczki i co mam tam robić smile

Ale masz fajosko smile
Co robisz z jabłek ?
Ja seriale czasem ściągam z neta i ciurkiem oglądam ,teraz na tapecie "Under the Dome" Bardzo fajna adaptacja książki Kinga

27,676

Z jabłek jakieś dżemy głównie, czasem kompot, jak mi się chce to takie do szarlotki.
Albo suszone, Żaba strasznie lubi.

27,677

ALE BAJER smile
Widzieliście kiedyś taką wannę ? smile
http://arch.blox.pl/resource/lazienka_w_stylu_orientalnym.jpg

27,678

Witajcie w nowym dniu smile.

vinnga napisał/a:

Ehh, a moja babcia miesza rzeczywistość z TV.

U babci można to zrozumieć, ale znam kilka dziewczyn/kobiet, którym do wieku babci bardzo dużo brakuje, a również nie odróżniają rzeczywistości od filmowej fikcji (szczególnie w swoich związkach sad).

Pawełku wanna fajnie wygląda, ale jak dla mnie jest nieergonomiczna i pewnie szybko rozwaliłbym sobie głowę, o to "koryto dopływowe" big_smile.

Kiedyś miałem marzenie, by w lecie wystawiać sobie wannę na balkonie big_smile. Mam balkon tak nasłoneczniony, że wspaniale byłoby siedzieć sobie w wodzie, czytać książkę i oddychać zapachami z pobliskiego lasu smile (o widoku na całe miasto już nawet nie wspomnę smile).

27,679

Nie widziałam nigdy takiej wanny...Szczerze, nie są to moje klimaty.
Mi się marzy taka:
http://img594.imageshack.us/img594/5157/ytg5.jpg

Retro to jest to, co lubię smile.

Yogi, a całe miasto miałoby widok na Ciebie big_smile. Zapewne o to Ci chodziło smile tongue.

27,680

Zresztą, oba warianty są dla ludzi zwinnych.
Zapewne starsi i do tej wanny wpuszczonej w podłogę, i do tej wolnostojącej weszliby z wielkim trudem.

Remontując dom, trzeba myśleć uniwersalnie i mieć na uwadze to, że nowoczesne rozwiązania mogą stać się zmorą za lat kilkadziesiąt, kiedy będziemy starsi.

27,681

Witaj mój uśmiechu codzienny smile.

Jaga Baba07 napisał/a:

Mi się marzy taka:
http://img594.imageshack.us/img594/5157/ytg5.jpg

Retro to jest to, co lubię smile.

Taka krótka roll ?

Jaga Baba07 napisał/a:

Yogi, a całe miasto miałoby widok na Ciebie big_smile. Zapewne o to Ci chodziło smile tongue.

Ja tam szklanej wanny nie majem smile.
Bałbym się do takiej wejść smile.

Potem miałem ochotę zrobić na balkonie mikro ogród z sadzawką do moczenia stóp smile.

27,682

Jaga Baba07 napisał/a:

Remontując dom, trzeba myśleć uniwersalnie i mieć na uwadze to, że nowoczesne rozwiązania mogą stać się zmorą za lat kilkadziesiąt, kiedy będziemy starsi.

Jest taka odjazdowa wanna z firmy RAVEN.
Nawet taki wielgaśny typ mieści się w niej wygodnie (przy dość małej długości). Jest kilkupoziomowa (pupę masz wyżej stóp) i tak zorganizowana, że nawet malutka osóbka nie będzie się w niej "topić". Poza tym ma napływ wody na poziomie dołu pleców, co może przyjemnie rozgrzewać korzonki starszym albo zmęczonym ludziskom smile.
Jak kiedyś wyjdę z kryzysu, to sobie ją kupię wink.

27,683

Jaga Baba07 napisał/a:

Jaga lol Normalnie boki zrywam dzisiaj . Cosik chyba dobry dziś dzionek masz co? big_smile
Komponenty retro jeszcze droższe od tych nowoczesnych big_smile

Yogi ,a takie baseniki dmuchane? Widziałem nie raz na balkonach ..

27,684

YOGI bear napisał/a:

Witaj mój uśmiechu codzienny smile.

O, jakie piękne przywitanie smile.

Yogi napisał/a:

Taka krótka roll ?

Nie wiem, z której strony patrzysz, ale wcale krótka nie jest, ta Pawłowa ma średnicę mniej, więcej taką samą, jak długość mojej wanny.
Normalna wanna.

Jaga Baba07 napisał/a:

Potem miałem ochotę zrobić na balkonie mikro ogród z sadzawką do moczenia stóp smile.

Z sadzawką na balkonie yikes?
Jak ty byś to chciał zrobić ?
To mi przypomina Fredrowskie "Wolnoć Tomku w swoim domku" tongue.

27,685

Paweł-1979 napisał/a:
Jaga Baba07 napisał/a:

Jaga lol Normalnie boki zrywam dzisiaj . Cosik chyba dobry dziś dzionek masz co? big_smile

Toć Pawełku, ja zawse mom dobry dzionek big_smile.

Paweł napisał/a:

Komponenty retro jeszcze droższe od tych nowoczesnych big_smile

Powiem po Krecikowemu tongue.
http://img843.imageshack.us/img843/1210/x54j.jpg

Paweł napisał/a:

Yogi ,a takie baseniki dmuchane? Widziałem nie raz na balkonach ..

I kaczuszkę dmuchaną mógłbyś sobie sprawić, i kółeczko też big_smile.

27,686

Jaga Baba07 napisał/a:

Z sadzawką na balkonie yikes?
Jak ty byś to chciał zrobić ?

Podnieć nieco poziom balkonu (obecnie między "salonem", a balkonem jest dość wysoki próg) i w taki podwyższony poziom wpuścić nieckę ogrodową (można kupić różne kształty i rozmiary), resztę wykończyć sztuczną trawą i dużymi donicami z kwieciem smile.
Na takim balkonie byłoby przyjemniej, niż na zatłoczonej plaży smile.

27,687

Jaga Baba07 napisał/a:

lol Widziałaś kiedyś Shreka z kaczuszką ?? lol <mdleje>

27,688

YOGI bear napisał/a:

resztę wykończyć sztuczną trawą i dużymi donicami z kwieciem smile.
Na takim balkonie byłoby przyjemniej, niż na zatłoczonej plaży smile.

To już nie lepiej trawą prawdziwą, a nie sztuczną?

Coś na wzór ogrodów na dachach budynków.
Zresztą, i tak nie widzę tej sadzawki.
Taką sadzawkę to ja mogę na swoim ogrodzie zrobić, ale na balkonie...

Taki balkon to mi się podoba.
http://img197.imageshack.us/img197/7210/aow4.jpg

27,689

Paweł-1979 napisał/a:
Jaga Baba07 napisał/a:

lol Widziałaś kiedyś Shreka z kaczuszką ?? lol <mdleje>

Eee, nie on osiołka miał, ale czy są dmuchane osiołki tongue?

27,690

A jak ktoś ma taki balkon? lol
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/sb/rb/qot6/izRnxv7Kj7tt4SDWHX.jpg

Posty [ 27,626 do 27,690 z 30,541 ]

Strony Poprzednia 1 … 424 425 426 427 428 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024