Netkafejka dla Przyjaciół ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Strony Poprzednia 1 … 416 417 418 419 420 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27,106 do 27,170 z 30,541 ]

27,106

Odp: Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Truskawka ,ten utworek co podałaś żona go bardzo lubi smile
Mój piosenkarz taki naj naj to Roger Waters i ogólnie Pink Floyd,nic jeszcze ich u mnie nie przebiło i już nie przebije..
Szlak mnie trafił że nie mogłem być na tym koncercie Watersa co był ostatnio.. sad
Aktorka W Polska to będzie zawsze K. Janda, no nie ma i nie będzie nigdy dla mnie  już takiej osobowości i profesjonalizmu.
A na zachodzie to moja miłości J.Aniston tongue
A wasze takie NAJ NAJ ??

Zobacz podobne tematy :

27,107

Monia, to ja się od Ciebie zaraziłam yikes
Czuję się jak kupka nieszczęścia, a przecież mnie zawsze takie pospolite choroby omijały...

Jaga, weź się podziel tym swoim autorskim sosem grzybowym? Uwielbiam zbierać grzyby, za ich jedzeniem nie przepadam (albo raczej - mam mało pomysłów co z nimi zrobić), więc zapasy suszonych każdego roku rosną. A sos grzybowy brzmi super.

Paweł, moje naj, naj nijak się w żaden kult czy uniwersalizm nie łapią tongue
W Polsce to Analogs, zachód to Rammstein i Nightwish, wschód to Chór Aleksandrowa tongue

27,108

Rammstein uwielbiam , spowodował u mnie odblokowanie się na jebitnie twardy język niemiecki ,w ich utworach nawet go lubię do tego stopnia że nie lubię jak śpiewają po angielsku wink Perfekcja w swojej klasie ..

27,109

Witajcie wieczorem smile

Paweł ja takie zdanie kiedyś o Jandzie miałam, ale dawno mi przeszło tongue
Zarówno w filmach, jak i w teatrze, ona jest jednowymiarowa. Gra tak samo, bez względu na rolę.
Moja "naj" w Polsce nie występuje. Z zagranicznych to jest bezapelacyjnie Meryl Streep.

"Pink Floyd" - wysoko smile, ale przebija ich "Led Zeppelin".

27,110

Tyle, że ja nie znam w ogóle niemieckiego smile Ale uwielbiam ich za brzmienie, głos wokalisty, świetną zabawę pirotechniką. W czerwcu byłam na koncercie, ale miałam lekki niedosyt bo nie byłam w stanie stać tak blisko sceny jak bym chciała (nie z powodu tłumów, bo to można rozdeptać, ale z powodu, że głośniki były za blisko smile ).

Jeśli chodzi o typy aktorskie to nie mam takowych. Słaby ze mnie kinomaniak. Aktorzy podobają mi się ci, którzy akurat grali jakąś odpowiednio wzruszającą rolę, więc był i Steven Seagal, Mel Gibson, i Russel Crowe. Żaden z nich raczej jakimś super-extra wybitnym talentem aktorskim nie grzeszy smile Oooo, jedyny, który mi się podobał za grę to ten z "Milczenia Owiec". No, tak mi się podobał, że nawet zapomniałam jak się nazywa tongue

27,111 Ostatnio edytowany przez Jaga Baba07 (2013-09-09 19:49:27)

Też uwielbiam Pink Floyd, ale to jest jeden z kilku zespołów, które bardzo lubię.
Szczególnie podoba mi się ich album "The dark side of the moon", a z tego albumu utwór "Breathe".

Monia, chodziło o wokalistę zespołu The Dooors- Jima Morrisona. Tego, co to przedawkował w Paryżu i jego grób jest bardziej oblegany od grobu Chopina tongue.

Aktorka naj, naj?
Chyba nie mam takiej, są aktorki, które bardzo lubię, np. Meryl Streep, Catherine Deneuve, Helen Mirren.
EDIT: Jeszcze lubię Kristin Scott Thomas, szczególnie w "Angielskim pacjencie".

A sos grzybowy? Najprostszy przepis smile.
Moczysz grzybki suszone, dodajesz też trochę pieczarek.
Pieczarki i grzybki kroisz według uznania.
Wody, w której moczyłaś grzyby, nie wylewaj!

Na patelni, w garnku lub w jakim chcesz naczyniu rozgrzewasz małą ilość oleju. Dodajesz małą(!) cebulkę (ja chciałam, żeby dodała lekkiej pikanterii, ale nie była wyczuwalna) i grzyby, podsmażasz chwilę, potem dusisz, żeby grzyby puściły sok. Potem dodajesz tej wody, której nie wolno wylewać, zagotowujesz i zagęszczasz. Odstawiasz z ognia.

Śmietanę dodaję, gdy sos troszkę ostygnie, żeby się nie zważyła.

Sos może być do makaronu, kaszy, do czego tylko chcesz. Pyszny smile.

27,112

Beata, bardzo lubię "Podmoskownyje wieczera".

luc, głos Planta wszędzie rozpoznam. Led Zeppelin to też jeden z moich ulubionych zespołów smile.

27,113

vinnga napisał/a:

Oooo, jedyny, który mi się podobał za grę to ten z "Milczenia Owiec". No, tak mi się podobał, że nawet zapomniałam jak się nazywa tongue

Anthony Hopkins...

Według mnie był w tej przerażającej roli seksowny na swój sposób tongue.

27,114

Jaga mnie Zeppelini budzą codziennie gdy już jadę do pracy. Nic mnie tak nie stawia na nogi (poza kawą).
Za to w drodze powrotnej słucham muzyki poważnej - ona mnie znów wycisza po znojach pracy smile

Ktoś lubi Kaczmarskiego, Gintrowskiego?
Ja mogę na okrągło, tak jak i Grechutę.

"Podmoskiewskie wieczory" najbardziej lubię w filmie "Rozmowy kontrolowane" smile
Opania był świetny (jak zwykle zresztą).

27,115

luc napisał/a:

Za to w drodze powrotnej słucham muzyki poważnej - ona mnie znów wycisza po znojach pracy smile

Masz ulubionego kompozytora, czy jest Ci to obojętne, byleby była to muzyka poważna?

luc napisał/a:

Ja mogę na okrągło, tak jak i Grechutę.

Niestety, zbyt patetyczni. Przynajmniej Gintrowski i Kaczmarski.
Lubię starszą muzykę, ale oni mnie nie porwali...Chociaż wiem, że dla pokolenia młodych ludzi lat '80 byli oni idolami. Termin "bard" bardzo do nich pasuje.

Gintrowski zmarł w zeszłym roku(?).

27,116

Kaczmarskiego czasem słucham. Z przyjemnością smile
Jaga, skoro oni zbyt patetyczni to może Stare Dobre Małżeństwo? Ja ich strasznie lubić.

Wyjątkowo się z Tobą zgadzam w jakimś aspekcie damsko-męskim: Hopkins był tam seksowny. W sumie to nawet nie wiem czy jakoś nie od tego czasu zaczęłam uważać, że najseksowniejszy w facetach jest mózg?

Próbowałam kiedyś słuchać muzyki poważnej (na pewno był Vivaldi, Czajkowski i paru innych), ale podoba mi się tylko przez pierwsze minuty, potem mnie strasznie męczy. Normalnie jak muzyka relaksacyjna typu ćwierkanie ptaszków i szum wody tongue

27,117

vinnga napisał/a:

wschód to Chór Aleksandrowa tongue

Miło mnie zaskakujesz smile.
Są doskonali na koncertach smile.

27,118

luc napisał/a:

Zarówno w filmach, jak i w teatrze, ona jest jednowymiarowa.

Między innymi za to ją uwielbiam ,w teatrze nie miałem okazji jej oglądać niestety i nie wiem czy jeszcze będzie.
Zeppelinów też lubię, ale nie wiem jak można ich stawiać ponad Floydów hmm Ani tekstowo ,ni technicznie moim zdaniem się nie umywają .Ot gusta guściki wink
A tu taka perełka mało znana a przepiękna ballada  Deep Purple
http://www.youtube.com/watch?v=RKrNdxiBW3Y
Beata o Hopkinsa ci chodzi?

27,119

Paweł-1979 napisał/a:

Rammstein uwielbiam , spowodował u mnie odblokowanie się na jebitnie twardy język niemiecki ,w ich utworach nawet go lubię do tego stopnia że nie lubię jak śpiewają po angielsku wink Perfekcja w swojej klasie ..

Ja też nie przepadam za niemieckimi piosenkami (oczywiście poza Oktoberfest big_smile), ale Rammstein ma w sobie to coś, co sprawia, że nie zwraca się uwagi na język.
Oprócz nich, to jedyną niemiecką piosenką, jaką lubię jest http://www.youtube.com/watch?v=YPzTGx96P6U big_smile.
Znałem takich, którzy ją w Afryce śpiewali big_smile.

27,120

Paweł, a ja tak samo lubię Pink Floyd, Led Zeppelin, The Animals, The Doors i wiele innych.
Wiadomo, ze nie wszystkie utwory danego zespołu się podobają- ja przynajmniej wybieram te piosenki, które mi wpadają w ucho.

Dlatego nie mogę powiedzieć, że mam ulubiony zespół, czy wykonawcę. I też nie mogę zrobić rankingu, jak i nie mogę stawiać tych zespołów niżej, czy wyżej, bo byłby to bez sensu.

Beata napisał/a:

Wyjątkowo się z Tobą zgadzam w jakimś aspekcie damsko-męskim: Hopkins był tam seksowny.

Dlaczego wyjątkowo tongue? Mam jakieś dziwne zapatrywania na relacje damsko- męskie ?

Beata napisał/a:

W sumie to nawet nie wiem czy jakoś nie od tego czasu zaczęłam uważać, że najseksowniejszy w facetach jest mózg?

I gdzie tu takiego z seksownym mózgiem znaleźć...I żeby nie tylko mózg był seksowny...;)

27,121

Piosenka angielsko- niemiecka tongue. Bardzo ją lubię.

27,122

Jaga Baba07 napisał/a:

Masz ulubionego kompozytora, czy jest Ci to obojętne, byleby była to muzyka poważna?

Niestety, zbyt patetyczni. Przynajmniej Gintrowski i Kaczmarski.
Lubię starszą muzykę, ale oni mnie nie porwali...Chociaż wiem, że dla pokolenia młodych ludzi lat '80 byli oni idolami. Termin "bard" bardzo do nich pasuje.

Gintrowski zmarł w zeszłym roku(?).

Ulubiony jest Mozart. Przy "Requiem" zawsze mam ciarki.
Lubię też Bacha, Wagnera, Mahlera.

Kaczmarski i Gintrowski patetyczni?? Mnie się patos z czymś innym kojarzy tongue
Ale fakt, to bardowie mojego pokolenia (pamiętam koncerty Gintrowskiego w akademikach, w latach 80-tych). Ale moje dzieci też ich "odkryły" (z moją drobną pomocą smile).
Gintrowski faktycznie zmarł rok temu sad

Paweł mnie jednowymiarowość Jandy razi okrutnie. Zwłaszcza, że gra różne role i nie do wszystkich ról jej maniera pasuje sad

27,123 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-09-09 20:52:45)

luc napisał/a:

Zarówno w filmach, jak i w teatrze, ona jest jednowymiarowa. Gra tak samo, bez względu na rolę.

Przyłączam się do Luc smile.
Janda jest bardzo dobrą aktorką, ale czegoś mi w niej brakuje. Chyba właśnie ma zbyt dużą własną "manierę" dominującą graną postać.
Wg mnie lepiej dostosowują się do roli Fronczewski i Kondrat.

luc napisał/a:

Moja "naj" w Polsce nie występuje. Z zagranicznych to jest bezapelacyjnie Meryl Streep.

Nie podziwiałaś Kwiatkowskiej ?

Szanuję Meryl jako aktorkę, ale jakoś nigdy nie widziałem w niej kobiety, a kobiecość w niektórych rolach jest konieczna.

27,124

Jaga Baba07 napisał/a:

Beata, bardzo lubię "Podmoskownyje wieczera".

A słuchałaś kiedyś radzieckich piosenek z Afganu smile ?
Na YT jest ich trochę.

27,125

YOGI bear napisał/a:

Szanuję Meryl jako aktorkę, ale jakoś nigdy nie widziałem w niej kobiety, a kobiecość w niektórych rolach jest konieczna.

Czemu? Uważam, ze z wiekiem staje się apetyczną kobietą, np. w "To skomplikowane" podobała mi się nie tylko jako aktorka.
Tak samo jest z Diane Keaton.
Porównaj ją sobie w "Ojcu chrzestnym", a w filmie "Lepiej późno, niż później".

27,126

luc napisał/a:

Wiesz dobrze, że ja big_smile.

luc napisał/a:

tak jak i Grechutę.

Na niego muszę mieć nastrój smile.

luc napisał/a:

"Podmoskiewskie wieczory" najbardziej lubię w filmie "Rozmowy kontrolowane" smile
Opania był świetny (jak zwykle zresztą).

Najlepszy jest (wg mnie) w tych dwóch kawałkach:
http://www.youtube.com/watch?v=VRjrGT0k5kA
http://www.youtube.com/watch?v=T1vjK8iGyM0
Ten drugi miałem przyjemność widzieć na własne oczy smile.

27,127 Ostatnio edytowany przez Paweł-1979 (2013-09-09 20:50:58)

Luc Ślicznie to ujęłaś ,wyjęłaś mi to z klawiatury, "maniera"
Wiem że czasem nie pasuje ,ale taka widzisz moja słabość do niej smile
Yogi Toś pocisnął z tą piosenką niemiecką big_smile Czy przypadkiem nie przez takie pieśni Polacy nienawidzą tego języka? big_smile
Jaga To jest właśnie problem waszego pokolenia . Wy nie słuchacie płyt tylko utwory, hicior z tego i hicior z tamtego ,o mp3 już nie wspomnę wink Dlatego nie potrafisz klasyfikować artystów.

27,128

Jaga Baba07 napisał/a:

Tak samo jest z Diane Keaton.
Porównaj ją sobie w "Ojcu chrzestnym", a w filmie "Lepiej późno, niż później".

Ją akurat lubię i rzeczywiście kobieca stała się dla mnie dopiero u boku Jacusia big_smile.

27,129

Paweł-1979 napisał/a:

Jaga To jest właśnie problem waszego pokolenia . Wy nie słuchacie płyt tylko utwory, hicior z tego i hicior z tamtego ,o mp3 już nie wspomnę wink Dlatego nie potrafisz klasyfikować artystów.

To żeś poleciał po bandzie tongue...
Ale dlaczego mam słuchać całej płyty, skoro podobają mi się tylko z niej trzy utwory albo jeden?

No i...Tak samo ma moja mama, która jest od Ciebie starsza o 18 lat. Lubi kilka utworów tego zespołu, kilka tamtego, także nie określiłabym tego jako "problem mojego pokolenia". Ot, taki mam styl słuchania. Przejęty od mojej mamy tongue.

27,130

Paweł-1979 napisał/a:

Yogi Toś pocisnął z tą piosenką niemiecką big_smile Czy przypadkiem nie przez takie pieśni Polacy nienawidzą tego języka? big_smile

Ja za Niemcami jako masą nie przepadam, choć mam wśród nich dobrych znajomych i miałem przyjaciół. Mieszkając na Śląsku mam nieco inną optykę w pewnych sprawach.
Wielu Ślązaków MUSIAŁO służyć u Niemca, bez względu na swój światopogląd.
Jeżeli walki nie dotyczyły Polski, to utożsamiałem się dość łatwo z opowiadającym historie człowiekiem.
Szczególnie podobało mi się jak w Afryce tłukli zarozumiałych półgłówków w SHERMAN-ach big_smile.

27,131

Poza tym uważam, że klasyfikacja artystów to rzecz gustu danego osobnika.

Jak mi podasz przykład klasyfikacji Nosowskiej, Shazzy i Górniak, to wiem, jak bym je sklasyfikowała.

Ale dlaczego miałabym klasyfikować artystów, których lubię?

27,132

Yogi, a wrzuć jakieś przykłady tych "radzieckich piosenek z Afganu" smile

27,133

YOGI bear napisał/a:

Nie podziwiałaś Kwiatkowskiej ?

Kwiatkowską bardzo lubiłam, ale to nie to samo co podziw.
A Ty w Kwiatkowskiej widziałeś dużo kobiecości? tongue

Vinnga przychylam się do tego, że w facetach mózg jest najseksowniejszy smile
Może być nawet brzydal (oczywiście wtedy musiałby mieć wyjątkowy intelekt smile).

27,134 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-09-09 22:31:00)

vinnga napisał/a:

Yogi, a wrzuć jakieś przykłady tych "radzieckich piosenek z Afganu" smile

Właśnie zauważyłem, że nie mam ich w zakładkach, tylko kopiowałem od razu na dysk.
Postaram sie wyszukać co ciekawsze. Zacznę od miodu na serce każdego sołdata big_smile:
http://www.youtube.com/watch?v=xr0KswfnC_c
http://www.youtube.com/watch?v=7onjyysH_ZA
http://www.youtube.com/watch?v=1nbN2y6fT7U
http://www.youtube.com/watch?v=hGxzdtSYlwM

I takie mniej uwielbiane big_smile:
http://www.youtube.com/watch?v=yS0jxkTXcc0
http://www.youtube.com/watch?v=bYrZIjwLqrE

27,135

luc napisał/a:

A Ty w Kwiatkowskiej widziałeś dużo kobiecości? tongue

Kobiecości ? Tak.
Nie erotyczności, ale właśnie kobiecości.

Meryl jest dla mnie jakaś taka oschła sad.

A wracając do "bardów" big_smile: co myślisz o Grotowskim? Nie jest to pieśń zaangażowana, ale na pewno nie głupia smile.

27,136

Jaga Baba07 napisał/a:

Jak mi podasz przykład klasyfikacji Nosowskiej, Shazzy i Górniak, to wiem, jak bym je sklasyfikowała

jeśli tak to ok wink myślałem że mówisz o wszystkich artystach ,źle cię zatem przeczytałem..
Wiesz.. Dużo młodzieży nawet nie ma ulubionych artystów ,a już o klasyfikacji nie pomnę .

Yogi bardzo dobrze wiem o czym piszesz ,mam wielu znajomych ze śląska wink

27,137 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-09-09 21:31:33)

Rosjanie nawet w piosence przyznali się, że musieli się wycofać z Afganu smile:
http://www.youtube.com/watch?v=J1xU_oUSLTU

Nie wiem, czy wiecie, ale obecnie najcenniejsze amerykańskie jednostki operujące w Afganie korzystają w walce z najlepszego na świecie sprzętu - radzieckiego big_smile big_smile big_smile (np. helikopterów bojowych).

27,138

Yogi ,z tymi Hamerykanami to w ogóle czarna magia
Ile to oni się nie chwalą ,jakie to mądre pociski w tych samolotach helikopterkach Itp.
A w wiadomości co chwile (Irak) OJJ Pilot omyłkowo trafił w dom pełen cywilów.. Ahh bo gdyby on miał naprowadzaną... big_smile

27,139

Paweł-1979 napisał/a:

Yogi ,z tymi Hamerykanami to w ogóle czarna magia
Ile to oni się nie chwalą ,jakie to mądre pociski w tych samolotach helikopterkach Itp.
A w wiadomości co chwile (Irak) OJJ Pilot omyłkowo trafił w dom pełen cywilów.. Ahh bo gdyby on miał naprowadzaną... big_smile

Wiesz Pawełku smile: gdyby to nie było publiczne forum, to można by wiele napisać o "omyłkowych" rozwałkach cywili w Iraku.
Jeżeli wolność i demokracja ma polegać na tym, że każdego dnia mogą "omyłkowo" zabić ciebie i całą twoją rodzinę, to ja taką demokrację i wolność mam w d.... .
A najlepszy sprzęt wojskowy zawsze produkowali, produkują i będą produkować Rosjanie big_smile.
Podobno pokaz ich najnowszego tanka, przeraził natowskich dowódców do tego stopnia, że znowu zaczynają dyskutować o zbrojeniach sad.

27,140

Yogi, fajne te przykłady smile Dzięki. Doszukam sobie innych w ten deseń. Ale zagłębić się mogę dopiero jutro, bo mi "Lekarze" za plecami lecą i człowiek skupić się nie może smile

Zastanawiam się czy Truskawa nie pomarła na to przeziębienie... Toż to jej pora komputerowa.

Luc, żebyś wiedziała... Znaczy, Ty wiesz co sexi, bo masz męża intelektualistę smile Mi zdarzyło się wielokrotnie wzdychać do jakiegoś paskudy, który rozkładał mnie inteligencją. Nigdy natomiast nie zdarzyło mi się, żeby jakaś durnota zafascynowała mnie swoją fizjonomią smile

A jak mój dziadek miał radziecki rower to jeszcze ja na nim jeździłam (miał ze 30 lat chyba). Obecnie mój najtrwalszy rower przeżył 5 lat i chyba tylko dlatego, że nikt na nim nie jeździł tongue

27,141

Wiesz oni zawsze się przepychali i straszyli, tylko US w odróżnieniu od Rosji robi dużo na pokaz ,i kto wie czy część z tego to nie SF ,te programy w których pocisk wpada przez okno rozpoznaje wroga zabija go i przy okazji leczy zakładnika i wiąże mu krawat big_smile , Tylko jak to się ma do rzeczywistości..
Tym bardziej wcale mnie to nie dziwi co piszesz ,to nawet zrozumiałe choćby pod tym względem że najbogatsi właśnie w Rosji mieszkają..

27,142

vinnga napisał/a:

bo mi "Lekarze" za plecami lecą i

Boszszsze sad  mad

27,143 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-09 22:10:27)

Trochę lepiej się czułam, to weszłam, ale Beata, proszę Cię, przecież pisałam w poście, że chyba jutro będę. No, a że lepiej się czuję, to jednak jestem. Mocno chwyciło po prostu, jak każdy muszę czasem odpocząć smile Fakt, zazwyczaj często jestem na forum, ale może zdarzyć się i tak, że dłużej mnie nie będzie, a na żadną chorobę nie pomarłam, ot życie smile A widzę, że dużo naskrobaliście, ciężko się odnieść tongue Jak pisałam nie przepadam za muzyką poważna, na tyle, by często jej słuchać, no ale ok, np lubię "Wiosnę" Vivaldiego. Teraz nawet włączyłam, skoro o tym piszecie. Dodaje takiej pozytywnej energii smile Podoba mi się też np walc z filmu "Noce i dnie", kiedyś leciał ten serial w odcinkach, w sumie nie oglądałam, ale muzyka utkwiła mi w pamięci, bo przepiękna według mnie. Telewizja jednak czasem coś ładnego puści smile

No nie przeczę, wiadomo, czasem mi się z muzyki poważnej coś spodoba, ale częściej jednak ten pop.. raz pop, raz coś "poważniejszego".. dlatego słucham różnej muzyki chyba, misz masz big_smile Tak samo z filmami, czasem "odmóżdżacz" czy nawet serial "Trudne sprawy" - wczoraj np oglądałam z koleżanką dla śmiechu, a czasem jakiś dramat, coś skłaniającego do refleksji, wymagającego uważnego oglądania itp. Wiele zależy od nastroju- myślę, że wielu ludzi tak ma smile

Ulubiony aktor? Jako dziecko lubiłam Żaka, bo oglądałam namiętnie "Miodowe lata" hehe, a teraz? Z polskich, to sama nie wiem, bo chyba jako przykłady mogę podać np Więckiewicza, Danutę Stenkę, właśnie tych co podawaliście ze starszego pokolenia, Szaflarską.. a innych to jakoś z seriali kojarzę i nie są oni jakimiś dobrymi aktorami big_smile A z zagranicznych np Liam Neeson, lubię jak gra, bardzo fajny ma też głos, taki ciekawy, zasłuchuje się zawsze, nawet taki przewidywalny film z nim według mnie jest ciekawy, lubię też wspomnianego Hopkinsa, właśnie.. w "Milczeniu owiec" był genialny, Meryl Streep i też uważam, że w tych dojrzalszych rolach jest bardziej kobieca.. bo widziałam ją jak była młodsza i jakoś mniej tę kobiecość było widać, Jodie Foster, a Jennifer Aniston np według mnie nie ma praktycznie sobie równych w komediach smile Uwielbiam ją, fajnie gra smile

Kurczę.. z tym aparatem ciągle jest coś nie tak... nie wiem czy wyślę Wam zdjęcia z Jastarni, a szkoda, ale wyślę właśnie wtedy, gdy mój facet prześlę na swój komputer. Teraz jeszcze nie przesłał, bo zaczął dziś nową pracę i sami rozumiecie.

27,144

vinnga napisał/a:

Yogi, fajne te przykłady smile Dzięki.

To Ci jeszcze dołoże ulubioną piosenkę mojego kolegi smile: http://www.youtube.com/watch?v=0nRTN8sK7p0

vinnga napisał/a:

A jak mój dziadek miał radziecki rower to jeszcze ja na nim jeździłam (miał ze 30 lat chyba). Obecnie mój najtrwalszy rower przeżył 5 lat i chyba tylko dlatego, że nikt na nim nie jeździł tongue

Ja na radzieckim rowerze mojego ojca przejeżdżałem nawet przez ogniska big_smile, a ten rower do dzisiaj stoi w garażu i ojciec czasami z niego korzysta big_smile.

27,145

Paweł-1979 napisał/a:

Tym bardziej wcale mnie to nie dziwi co piszesz ,to nawet zrozumiałe choćby pod tym względem że najbogatsi właśnie w Rosji mieszkają..

Eeee tam big_smile. Mieszkają w Ameryce. Tylko po rosyjsku w domu rozmawiają big_smile big_smile big_smile.

Odkąd Chińczycy zabronili hamerykańcom produkcji ich kultowego Hummera, to z ich pozerstwa już tylko śmiać się chce big_smile.

27,146

Yogi ,nie wiem czemu ja uwielbiam takie utwory jak sobie czasem "chlusnę" big_smile Co czasem budzi zdecydowany sprzeciw wśród współ-chlustaczy big_smile
Kumpel z Ukrainy mi czasem takie smaczki podsyła i magazynuje je na imprezy, twoje też sobie zachomikuje wink

27,147

Paweł-1979 napisał/a:

Yogi ,nie wiem czemu ja uwielbiam takie utwory jak sobie czasem "chlusnę" big_smile Co czasem budzi zdecydowany sprzeciw wśród współ-chlustaczy big_smile
Kumpel z Ukrainy mi czasem takie smaczki podsyła i magazynuje je na imprezy, twoje też sobie zachomikuje wink

Mój kumpel Ukrainiec big_smile, przywiózł mi kiedyś w prezencie flagę Federacji Rosyjskiej big_smile i za cholerę nie wiedziałem: co mam z tym fantem zrobić big_smile big_smile big_smile.

27,148

vinnga napisał/a:

Nigdy natomiast nie zdarzyło mi się, żeby jakaś durnota zafascynowała mnie swoją fizjonomią smile

Fakt, że to w drugą stronę nie działa smile
Przynajmniej u mnie też.

27,149

T90S i T90SM OOOJ tak robi wrażenie , Ale z Abramsem też nie chciał bym się spotkać ,naszym t55 lol

27,150 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-09 22:51:13)

Nocne marki, co jest? tongue Ja wzięłam wapno i wypiłam nektar z czarnej porzeczki, niedawno też tabletki na gardło wzięłam, nadal boli niestety jeszcze.. i ten katar. wrrr
Przez co, dziś nie byłam z moim w kinie, ale pewnie w czwartek pójdziemy, do tego czasu ja na pewno wydobrzeje, a on będzie miał wolny dzień, więc tym bardziej super.

27,151

Paweł-1979 napisał/a:

T90S i T90SM OOOJ tak robi wrażenie , Ale z Abramsem też nie chciał bym się spotkać ,naszym t55 lol

Nie wiem czy wiesz, ale "nasz" T55 w odróżnieniu od wtedy produkowanych czołgów NATO-wskich miał specjalną powłokę antyradiacyjną i osłony przed szkodliwym promieniowaniem. Upraszczając: po użyciu broni atomowej na polu walki (jak planowało NATO) nasze czołgi walczyłyby dalej, a NATO-owskie zamieniłyby się w stalowe trumny. NATO zabezpieczyło swoje załogi dopiero jakieś 10 lat później.
Polska miała kiedyś tak wielki szacunek świata w temacie wojska, że np. debiut samobieżnej haubicy 2S1 (budzącej później popłoch w NATO big_smile), odbył się podczas defilady 22 lipca w Warszawie big_smile.
Kiedyś to byliśmy potęgą smile smile smile.

27,152

truskaweczka19 napisał/a:

Przez co, dziś nie byłam z moim w kinie, ale pewnie w czwartek pójdziemy

Na co smile ?

27,153

Chyba na "Następny jesteś Ty". Podobno to nic świetnego, ale niezłe, a ja dawno horroru w kinie nie oglądałam, a uwielbiam horrory/thrillery, zazwyczaj po prostu oglądam w Internecie smile

27,154

Chyba na "Następny jesteś Ty". Podobno to nic świetnego, ale niezłe, a ja dawno horroru w kinie nie oglądałam, a uwielbiam horrory/thrillery, zazwyczaj po prostu oglądam w Internecie smile

Ja się boje horrorów sad.
Tzn. nie samych horrorów, ale swoich później skojarzeń. mam za dużą wyobraźnie i łatwo jest mi dostrzec w jakimś obleśnym menelu "prawdziwego" potwora big_smile.
Strachów to mam pod dostatkiem na codzień smile.

Dawno temu lubiliśmy chodzić całą paczką na horrory. Jeden z nas potrafił wydawać takie dźwięki, że zaaplikowane w odpowiednim momencie filmu powalały (omdlenia) kobiety seriami big_smile big_smile big_smile.

27,155

Paweł-1979 napisał/a:

Piękne, łzy mi lecą ciurkiem.... Ale tak bywa, to oczyszcza.

Nie było mnie tu, to chwilowe.

27,156

Ale te powłoki ,to chyba tylko w czasie "W" Czy jak? Co prawda czołgistą nie byłem ale miałem styczność z T55 i nikt o takowej nie wspominał.. hmm
Ale jednego nie zapomnę, utrzymywaliśmy ,konserwowaliśmy jako WP (mam nadzieje że już dziś nie) przez wiele wiele lat pociski do jeszcze starszych czołgów które nie mogły wyrządzić krzywdy innemu czołgowi.. big_smile A to nie był jeden kontener/garaż,potężne pieniądze w błoto .. Absurd..

27,157

O kurczę.. hehe smile Ja chyba po prostu lubię się bać. A w kinie, o ile ludzie np nie zaczną się śmiać, to fajna atmosfera tym bardziej. W sumie to nie zliczę ile thrillerów i horrorów obejrzałam, tu net jest bardzo pomocny, wiele tytułów, których wiele nie obejrzałabym w kinie, bo nie wszystko wchodzi do kin. A pieniędzy nie mam tyle, by za każdym razem kupić jakiś film.

Bardzo fajna piosenka Jacksona smile

27,158

Strzałko witaj smile

A panowie wsiedli na tematy militarne tongue

27,159

strzała napisał/a:

Piękne, łzy mi lecą ciurkiem.... Ale tak bywa, to oczyszcza.

Pamiętam jak w ten dzień mu się umarniło ,to matka przyszła do mnie, bo wiedziała że ze mną może być coś nie tak  wink Wiedziała ile lat gościł w naszym domu i jak bardzo nim przesiąkłem sad
Ehhhh , pozostawił nam Duży spadek ,tym się pocieszam..

27,160

luc napisał/a:

Strzałko witaj smile

A panowie wsiedli na tematy militarne tongue

Dokładnie tongue I co gorsza.. nic z tego nie rozumiem tongue

27,161

Wy dziewczyny nie musicie, ale smutne jest to że np. rocznik twojego chłopaka też nie rozumie..
Dla obronności naszego kraju, to była największa głupota zniesienie służby zasadniczej..

27,162

Paweł-1979 napisał/a:

Wy dziewczyny nie musicie, ale smutne jest to że np. rocznik twojego chłopaka też nie rozumie..
Dla obronności naszego kraju, to była największa głupota zniesienie służby zasadniczej..

Wiem, wiem smile On akurat to rozumie, choć fakt, nie służył, ale uczył się. A potem znieśli służbę zasadniczą.

27,163

vinnga napisał/a:

Luc, żebyś wiedziała... Znaczy, Ty wiesz co sexi, bo masz męża intelektualistę smile Mi zdarzyło się wielokrotnie wzdychać do jakiegoś paskudy, który rozkładał mnie inteligencją. Nigdy natomiast nie zdarzyło mi się, żeby jakaś durnota zafascynowała mnie swoją fizjonomią smile

W moim przypadku to chyba jeszcze nie trafił swój na swego...
Tzn. chłopcy, z którymi się spotykałam głupi nie byli, ale nie byli tak samo inteligentni, jak ja tongue...Nie no żartuję, ale naprawdę nie trafiłam na intelektualistę.

Poza tym mnie jeszcze ujmuje inna cecha- poczucie humoru- a z tym bywa kiepsko. Zresztą poczucie humoru też świadczy o inteligencji.

Poza tym wychodzę z założenia, że z ładnej miski się nie najem. Chociaż jedno kryterium dotyczące fizjonomii musi zostać spełnione w moim przypadku...Poza tą jedną wytyczną uważam, że facet ładniejszy od małpy już jest przystojny smile.

Poza tym też nie rozumiem tych tematów militarnych, ale możemy o piłce nożnej pogadać, chłopaki wink.

27,164

Jaga Baba07 napisał/a:

Poza tym też nie rozumiem tych tematów militarnych, ale możemy o piłce nożnej pogadać, chłopaki wink.

No i zonk ,ja akurat nie dzierżę piłki , nuuuuda , chyba bardziej niż wędkarstwa .
Co to za kryterium?

27,165 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-10 00:06:28)

A mi mój facet dorównuje inteligencją, często przewyższa, tak właśnie chyba powinno być, tzn tak, kobiety widzę, że często pociąga inteligencja. A jak idzie w parze z poczuciem humoru to już w ogóle. Ostatnio własnie widziałam dokument o śmiechu na youtube i mówili tam, że jak spojrzymy to dla kobiet poczucie humoru u faceta to jedna z ważniejszych cen, a kobiety, które śmieszą żarty jakiegoś faceta, w dużej mierze mogą być nim zainteresowane, może to być coś w rodzaju godów, z czym się zgadzam smile

Dla mnie też poczucie humoru było ważne, choć sama chyba nie mogę poszczycić się ogromnym poczuciem humoru, czasem ciężko mi odróżnić żart od nie żartu, dlatego mówili, że nie znam się na żartach, no tak mam czasem tongue Co trudno mi z siebie wyplenić. Jednak też ważne było dla mnie, by facet miał poczucie humoru, tzn by jego żarty mnie bawiły, bo wiadomo, każdego bawi co innego. Mój spełnia to założenie i to bardzo, choć czasem zdarza mu się, że palnie taki żart, gdzie ja powiem "Wiesz, to wcale nie było śmieszne. Z takich rzeczy się nie żartuje" czy coś w tym rodzaju tongue No, ale on tu mówi, że moje sztywniactwo wychodzi czasem hehe. Trzeba się uzupełniać tongue

O kurczę... piłki też nie lubię. Nudzi mnie, choć czasem pójdę z moim na mecz, bo nie ma teraz tak kompana, koledzy trochę się powykruszyli, więc czasem z nim poszłam czy na stadion czy do pubu. Cieszy mnie wtedy jego radość. No, ale tak sama dla siebie, to nie oglądam, tylko właśnie wtedy dla niego, wiadomo, czasem warto tak zrobić, dla faceta, co czasem i on coś podobnego dla nas może zrobić. Jednak.. jak zaczął mi tłumaczyć dokładną definicję spalonego, to też niewiele zrozumiałam tongue Może widząc na boisku zrozumiałabym, a tak? Ach, ciemna materia ze mnie w tych kwestiach.

Wygląd faceta? Nie był dla mnie ważny, mój były właśnie tak ogólnie nie podobał mi się, nie miał w sobie nic szczególnego, ale ciągnęło mnie do niego. Wiadomo, każdy z nas ma wady, ale jednak coś czasem przyciągnie smile Za to przyznam, mój obecny w całości podoba mi się, tu akurat jest całkiem w moim guście, zawsze podobali mi się faceci o zielonych oczach, ciemnych włosach i ogólnie uważam, że ma bardzo atrakcyjne rysy twarzy. No, ale to.. nam ma partner się podobać, ze zgrozą czytam jak ktoś pisze, że partner np nie podoba się z wyglądu rodzicom czy koleżankom...

27,166 Ostatnio edytowany przez luc (2013-09-10 00:04:19)

Jaga Baba07 napisał/a:

Chociaż jedno kryterium dotyczące fizjonomii musi zostać spełnione w moim przypadku....

A konkretnie?

Poza tym, tak, poczucie humoru. Byle nie wesołkowatość.

27,167

A mi mój facet dorównuje inteligencją, często przewyższa, P

Tylko NIGDY mu tego nie mów , dla twojego dobra wink

27,168

Paweł-1979 napisał/a:

A mi mój facet dorównuje inteligencją, często przewyższa, P

Tylko NIGDY mu tego nie mów , dla twojego dobra wink

Dlaczego? Poczuje się zbyt pewnie siebie? wink

27,169

Paweł-1979 napisał/a:
Jaga Baba07 napisał/a:

No i zonk ,ja akurat nie dzierżę piłki , nuuuuda , chyba bardziej niż wędkarstwa .

Wędkarstwa nie rozumiem. A piłkę kocham, od kiedy zaczęłam chodzić. Chyba najpierw kopałam, a potem chodziłam big_smile.

Paweł napisał/a:

Co to za kryterium?

Płaski brzuch. Nie musi być kaloryfer, ale nie pociąga mnie wcale męski brzuch obrośnięty tłuszczykiem.
Ja sama mam, hmm, trochę wyrzeźbione mięśnie- lekko zaznaczone, więc mogę "żądać" od faceta płaskiego brzucha tongue.

27,170

Paweł-1979 napisał/a:

Z tym się niezupełnie zgadzam. Może być też armia wyłącznie zawodowa.
Natomiast na pewno powinno zostać przeszkolenie wojskowe w jakiejś formie.
Ale nie dwa lata - na boga!!
Mój mąż był wprawdzie tylko rok w wojsku, ale jak twierdzi, największe zmarnotrawienie czasu w jego życiu sad
Jedyne czego się tam młodzi chłopcy uczyli to jak pić, kraść, kombinować etc.
To co opowiadał o poligonach to już nawet nie jest śmieszne sad
Z taką armią to, wybacz, ale nic byśmy nie zwojowali.

Posty [ 27,106 do 27,170 z 30,541 ]

Strony Poprzednia 1 … 416 417 418 419 420 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024