Truskawka ,ten utworek co podałaś żona go bardzo lubi ![]()
Mój piosenkarz taki naj naj to Roger Waters i ogólnie Pink Floyd,nic jeszcze ich u mnie nie przebiło i już nie przebije..
Szlak mnie trafił że nie mogłem być na tym koncercie Watersa co był ostatnio.. ![]()
Aktorka W Polska to będzie zawsze K. Janda, no nie ma i nie będzie nigdy dla mnie już takiej osobowości i profesjonalizmu.
A na zachodzie to moja miłości J.Aniston ![]()
A wasze takie NAJ NAJ ??
27,106 2013-09-09 18:01:47
27,107 2013-09-09 19:19:55
Monia, to ja się od Ciebie zaraziłam
Czuję się jak kupka nieszczęścia, a przecież mnie zawsze takie pospolite choroby omijały...
Jaga, weź się podziel tym swoim autorskim sosem grzybowym? Uwielbiam zbierać grzyby, za ich jedzeniem nie przepadam (albo raczej - mam mało pomysłów co z nimi zrobić), więc zapasy suszonych każdego roku rosną. A sos grzybowy brzmi super.
Paweł, moje naj, naj nijak się w żaden kult czy uniwersalizm nie łapią ![]()
W Polsce to Analogs, zachód to Rammstein i Nightwish, wschód to Chór Aleksandrowa ![]()
27,108 2013-09-09 19:29:26
Rammstein uwielbiam , spowodował u mnie odblokowanie się na jebitnie twardy język niemiecki ,w ich utworach nawet go lubię do tego stopnia że nie lubię jak śpiewają po angielsku
Perfekcja w swojej klasie ..
27,109 2013-09-09 19:38:37
Witajcie wieczorem ![]()
Paweł ja takie zdanie kiedyś o Jandzie miałam, ale dawno mi przeszło ![]()
Zarówno w filmach, jak i w teatrze, ona jest jednowymiarowa. Gra tak samo, bez względu na rolę.
Moja "naj" w Polsce nie występuje. Z zagranicznych to jest bezapelacyjnie Meryl Streep.
"Pink Floyd" - wysoko
, ale przebija ich "Led Zeppelin".
27,110 2013-09-09 19:38:50
Tyle, że ja nie znam w ogóle niemieckiego
Ale uwielbiam ich za brzmienie, głos wokalisty, świetną zabawę pirotechniką. W czerwcu byłam na koncercie, ale miałam lekki niedosyt bo nie byłam w stanie stać tak blisko sceny jak bym chciała (nie z powodu tłumów, bo to można rozdeptać, ale z powodu, że głośniki były za blisko
).
Jeśli chodzi o typy aktorskie to nie mam takowych. Słaby ze mnie kinomaniak. Aktorzy podobają mi się ci, którzy akurat grali jakąś odpowiednio wzruszającą rolę, więc był i Steven Seagal, Mel Gibson, i Russel Crowe. Żaden z nich raczej jakimś super-extra wybitnym talentem aktorskim nie grzeszy
Oooo, jedyny, który mi się podobał za grę to ten z "Milczenia Owiec". No, tak mi się podobał, że nawet zapomniałam jak się nazywa ![]()
27,111 2013-09-09 19:43:09 Ostatnio edytowany przez Jaga Baba07 (2013-09-09 19:49:27)
Też uwielbiam Pink Floyd, ale to jest jeden z kilku zespołów, które bardzo lubię.
Szczególnie podoba mi się ich album "The dark side of the moon", a z tego albumu utwór "Breathe".
Monia, chodziło o wokalistę zespołu The Dooors- Jima Morrisona. Tego, co to przedawkował w Paryżu i jego grób jest bardziej oblegany od grobu Chopina
.
Aktorka naj, naj?
Chyba nie mam takiej, są aktorki, które bardzo lubię, np. Meryl Streep, Catherine Deneuve, Helen Mirren.
EDIT: Jeszcze lubię Kristin Scott Thomas, szczególnie w "Angielskim pacjencie".
A sos grzybowy? Najprostszy przepis
.
Moczysz grzybki suszone, dodajesz też trochę pieczarek.
Pieczarki i grzybki kroisz według uznania.
Wody, w której moczyłaś grzyby, nie wylewaj!
Na patelni, w garnku lub w jakim chcesz naczyniu rozgrzewasz małą ilość oleju. Dodajesz małą(!) cebulkę (ja chciałam, żeby dodała lekkiej pikanterii, ale nie była wyczuwalna) i grzyby, podsmażasz chwilę, potem dusisz, żeby grzyby puściły sok. Potem dodajesz tej wody, której nie wolno wylewać, zagotowujesz i zagęszczasz. Odstawiasz z ognia.
Śmietanę dodaję, gdy sos troszkę ostygnie, żeby się nie zważyła.
Sos może być do makaronu, kaszy, do czego tylko chcesz. Pyszny
.
27,112 2013-09-09 19:47:01
Beata, bardzo lubię "Podmoskownyje wieczera".
luc, głos Planta wszędzie rozpoznam. Led Zeppelin to też jeden z moich ulubionych zespołów
.
27,113 2013-09-09 19:52:16
Oooo, jedyny, który mi się podobał za grę to ten z "Milczenia Owiec". No, tak mi się podobał, że nawet zapomniałam jak się nazywa
Anthony Hopkins...
Według mnie był w tej przerażającej roli seksowny na swój sposób
.
27,114 2013-09-09 19:54:50
Jaga mnie Zeppelini budzą codziennie gdy już jadę do pracy. Nic mnie tak nie stawia na nogi (poza kawą).
Za to w drodze powrotnej słucham muzyki poważnej - ona mnie znów wycisza po znojach pracy ![]()
Ktoś lubi Kaczmarskiego, Gintrowskiego?
Ja mogę na okrągło, tak jak i Grechutę.
"Podmoskiewskie wieczory" najbardziej lubię w filmie "Rozmowy kontrolowane" ![]()
Opania był świetny (jak zwykle zresztą).
27,115 2013-09-09 20:00:24
Za to w drodze powrotnej słucham muzyki poważnej - ona mnie znów wycisza po znojach pracy
Masz ulubionego kompozytora, czy jest Ci to obojętne, byleby była to muzyka poważna?
Ja mogę na okrągło, tak jak i Grechutę.
Niestety, zbyt patetyczni. Przynajmniej Gintrowski i Kaczmarski.
Lubię starszą muzykę, ale oni mnie nie porwali...Chociaż wiem, że dla pokolenia młodych ludzi lat '80 byli oni idolami. Termin "bard" bardzo do nich pasuje.
Gintrowski zmarł w zeszłym roku(?).
27,116 2013-09-09 20:11:23
Kaczmarskiego czasem słucham. Z przyjemnością
Jaga, skoro oni zbyt patetyczni to może Stare Dobre Małżeństwo? Ja ich strasznie lubić.
Wyjątkowo się z Tobą zgadzam w jakimś aspekcie damsko-męskim: Hopkins był tam seksowny. W sumie to nawet nie wiem czy jakoś nie od tego czasu zaczęłam uważać, że najseksowniejszy w facetach jest mózg?
Próbowałam kiedyś słuchać muzyki poważnej (na pewno był Vivaldi, Czajkowski i paru innych), ale podoba mi się tylko przez pierwsze minuty, potem mnie strasznie męczy. Normalnie jak muzyka relaksacyjna typu ćwierkanie ptaszków i szum wody ![]()
27,117 2013-09-09 20:13:37
wschód to Chór Aleksandrowa
Miło mnie zaskakujesz
.
Są doskonali na koncertach
.
27,118 2013-09-09 20:14:05
Paweł ja takie zdanie kiedyś o Jandzie miałam, ale dawno mi przeszło
Zarówno w filmach, jak i w teatrze, ona jest jednowymiarowa.
Między innymi za to ją uwielbiam ,w teatrze nie miałem okazji jej oglądać niestety i nie wiem czy jeszcze będzie.
Zeppelinów też lubię, ale nie wiem jak można ich stawiać ponad Floydów
Ani tekstowo ,ni technicznie moim zdaniem się nie umywają .Ot gusta guściki ![]()
A tu taka perełka mało znana a przepiękna ballada Deep Purple
http://www.youtube.com/watch?v=RKrNdxiBW3Y
Beata o Hopkinsa ci chodzi?
27,119 2013-09-09 20:28:23
Rammstein uwielbiam , spowodował u mnie odblokowanie się na jebitnie twardy język niemiecki ,w ich utworach nawet go lubię do tego stopnia że nie lubię jak śpiewają po angielsku
Perfekcja w swojej klasie ..
Ja też nie przepadam za niemieckimi piosenkami (oczywiście poza Oktoberfest
), ale Rammstein ma w sobie to coś, co sprawia, że nie zwraca się uwagi na język.
Oprócz nich, to jedyną niemiecką piosenką, jaką lubię jest http://www.youtube.com/watch?v=YPzTGx96P6U
.
Znałem takich, którzy ją w Afryce śpiewali
.
27,120 2013-09-09 20:29:13
Paweł, a ja tak samo lubię Pink Floyd, Led Zeppelin, The Animals, The Doors i wiele innych.
Wiadomo, ze nie wszystkie utwory danego zespołu się podobają- ja przynajmniej wybieram te piosenki, które mi wpadają w ucho.
Dlatego nie mogę powiedzieć, że mam ulubiony zespół, czy wykonawcę. I też nie mogę zrobić rankingu, jak i nie mogę stawiać tych zespołów niżej, czy wyżej, bo byłby to bez sensu.
Wyjątkowo się z Tobą zgadzam w jakimś aspekcie damsko-męskim: Hopkins był tam seksowny.
Dlaczego wyjątkowo
? Mam jakieś dziwne zapatrywania na relacje damsko- męskie ?
W sumie to nawet nie wiem czy jakoś nie od tego czasu zaczęłam uważać, że najseksowniejszy w facetach jest mózg?
I gdzie tu takiego z seksownym mózgiem znaleźć...I żeby nie tylko mózg był seksowny...;)
27,121 2013-09-09 20:31:13
Piosenka angielsko- niemiecka
. Bardzo ją lubię.
27,122 2013-09-09 20:35:58
Masz ulubionego kompozytora, czy jest Ci to obojętne, byleby była to muzyka poważna?
Niestety, zbyt patetyczni. Przynajmniej Gintrowski i Kaczmarski.
Lubię starszą muzykę, ale oni mnie nie porwali...Chociaż wiem, że dla pokolenia młodych ludzi lat '80 byli oni idolami. Termin "bard" bardzo do nich pasuje.Gintrowski zmarł w zeszłym roku(?).
Ulubiony jest Mozart. Przy "Requiem" zawsze mam ciarki.
Lubię też Bacha, Wagnera, Mahlera.
Kaczmarski i Gintrowski patetyczni?? Mnie się patos z czymś innym kojarzy ![]()
Ale fakt, to bardowie mojego pokolenia (pamiętam koncerty Gintrowskiego w akademikach, w latach 80-tych). Ale moje dzieci też ich "odkryły" (z moją drobną pomocą
).
Gintrowski faktycznie zmarł rok temu ![]()
Paweł mnie jednowymiarowość Jandy razi okrutnie. Zwłaszcza, że gra różne role i nie do wszystkich ról jej maniera pasuje ![]()
27,123 2013-09-09 20:36:45 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-09-09 20:52:45)
Paweł ja takie zdanie kiedyś o Jandzie miałam, ale dawno mi przeszło
Zarówno w filmach, jak i w teatrze, ona jest jednowymiarowa. Gra tak samo, bez względu na rolę.
Przyłączam się do Luc
.
Janda jest bardzo dobrą aktorką, ale czegoś mi w niej brakuje. Chyba właśnie ma zbyt dużą własną "manierę" dominującą graną postać.
Wg mnie lepiej dostosowują się do roli Fronczewski i Kondrat.
Moja "naj" w Polsce nie występuje. Z zagranicznych to jest bezapelacyjnie Meryl Streep.
Nie podziwiałaś Kwiatkowskiej ?
Szanuję Meryl jako aktorkę, ale jakoś nigdy nie widziałem w niej kobiety, a kobiecość w niektórych rolach jest konieczna.
27,124 2013-09-09 20:39:39
Beata, bardzo lubię "Podmoskownyje wieczera".
A słuchałaś kiedyś radzieckich piosenek z Afganu
?
Na YT jest ich trochę.
27,125 2013-09-09 20:43:23
Szanuję Meryl jako aktorkę, ale jakoś nigdy nie widziałem w niej kobiety, a kobiecość w niektórych rolach jest konieczna.
Czemu? Uważam, ze z wiekiem staje się apetyczną kobietą, np. w "To skomplikowane" podobała mi się nie tylko jako aktorka.
Tak samo jest z Diane Keaton.
Porównaj ją sobie w "Ojcu chrzestnym", a w filmie "Lepiej późno, niż później".
27,126 2013-09-09 20:46:16
Wiesz dobrze, że ja
.
tak jak i Grechutę.
Na niego muszę mieć nastrój
.
"Podmoskiewskie wieczory" najbardziej lubię w filmie "Rozmowy kontrolowane"
Opania był świetny (jak zwykle zresztą).
Najlepszy jest (wg mnie) w tych dwóch kawałkach:
http://www.youtube.com/watch?v=VRjrGT0k5kA
http://www.youtube.com/watch?v=T1vjK8iGyM0
Ten drugi miałem przyjemność widzieć na własne oczy
.
27,127 2013-09-09 20:49:54 Ostatnio edytowany przez Paweł-1979 (2013-09-09 20:50:58)
Luc Ślicznie to ujęłaś ,wyjęłaś mi to z klawiatury, "maniera"
Wiem że czasem nie pasuje ,ale taka widzisz moja słabość do niej ![]()
Yogi Toś pocisnął z tą piosenką niemiecką
Czy przypadkiem nie przez takie pieśni Polacy nienawidzą tego języka?
Jaga To jest właśnie problem waszego pokolenia . Wy nie słuchacie płyt tylko utwory, hicior z tego i hicior z tamtego ,o mp3 już nie wspomnę
Dlatego nie potrafisz klasyfikować artystów.
27,128 2013-09-09 20:51:17
Tak samo jest z Diane Keaton.
Porównaj ją sobie w "Ojcu chrzestnym", a w filmie "Lepiej późno, niż później".
Ją akurat lubię i rzeczywiście kobieca stała się dla mnie dopiero u boku Jacusia
.
27,129 2013-09-09 20:55:18
Jaga To jest właśnie problem waszego pokolenia . Wy nie słuchacie płyt tylko utwory, hicior z tego i hicior z tamtego ,o mp3 już nie wspomnę
Dlatego nie potrafisz klasyfikować artystów.
To żeś poleciał po bandzie
...
Ale dlaczego mam słuchać całej płyty, skoro podobają mi się tylko z niej trzy utwory albo jeden?
No i...Tak samo ma moja mama, która jest od Ciebie starsza o 18 lat. Lubi kilka utworów tego zespołu, kilka tamtego, także nie określiłabym tego jako "problem mojego pokolenia". Ot, taki mam styl słuchania. Przejęty od mojej mamy
.
27,130 2013-09-09 20:58:30
Yogi Toś pocisnął z tą piosenką niemiecką
Czy przypadkiem nie przez takie pieśni Polacy nienawidzą tego języka?
Ja za Niemcami jako masą nie przepadam, choć mam wśród nich dobrych znajomych i miałem przyjaciół. Mieszkając na Śląsku mam nieco inną optykę w pewnych sprawach.
Wielu Ślązaków MUSIAŁO służyć u Niemca, bez względu na swój światopogląd.
Jeżeli walki nie dotyczyły Polski, to utożsamiałem się dość łatwo z opowiadającym historie człowiekiem.
Szczególnie podobało mi się jak w Afryce tłukli zarozumiałych półgłówków w SHERMAN-ach
.
27,131 2013-09-09 20:59:13
Poza tym uważam, że klasyfikacja artystów to rzecz gustu danego osobnika.
Jak mi podasz przykład klasyfikacji Nosowskiej, Shazzy i Górniak, to wiem, jak bym je sklasyfikowała.
Ale dlaczego miałabym klasyfikować artystów, których lubię?
27,132 2013-09-09 21:00:24
Yogi, a wrzuć jakieś przykłady tych "radzieckich piosenek z Afganu" ![]()
27,133 2013-09-09 21:05:03
Nie podziwiałaś Kwiatkowskiej ?
Kwiatkowską bardzo lubiłam, ale to nie to samo co podziw.
A Ty w Kwiatkowskiej widziałeś dużo kobiecości? ![]()
Vinnga przychylam się do tego, że w facetach mózg jest najseksowniejszy ![]()
Może być nawet brzydal (oczywiście wtedy musiałby mieć wyjątkowy intelekt
).
27,134 2013-09-09 21:09:22 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-09-09 22:31:00)
Yogi, a wrzuć jakieś przykłady tych "radzieckich piosenek z Afganu"
Właśnie zauważyłem, że nie mam ich w zakładkach, tylko kopiowałem od razu na dysk.
Postaram sie wyszukać co ciekawsze. Zacznę od miodu na serce każdego sołdata
:
http://www.youtube.com/watch?v=xr0KswfnC_c
http://www.youtube.com/watch?v=7onjyysH_ZA
http://www.youtube.com/watch?v=1nbN2y6fT7U
http://www.youtube.com/watch?v=hGxzdtSYlwM
I takie mniej uwielbiane
:
http://www.youtube.com/watch?v=yS0jxkTXcc0
http://www.youtube.com/watch?v=bYrZIjwLqrE
27,135 2013-09-09 21:13:58
A Ty w Kwiatkowskiej widziałeś dużo kobiecości?
Kobiecości ? Tak.
Nie erotyczności, ale właśnie kobiecości.
Meryl jest dla mnie jakaś taka oschła
.
A wracając do "bardów"
: co myślisz o Grotowskim? Nie jest to pieśń zaangażowana, ale na pewno nie głupia
.
27,136 2013-09-09 21:16:08
Jak mi podasz przykład klasyfikacji Nosowskiej, Shazzy i Górniak, to wiem, jak bym je sklasyfikowała
jeśli tak to ok
myślałem że mówisz o wszystkich artystach ,źle cię zatem przeczytałem..
Wiesz.. Dużo młodzieży nawet nie ma ulubionych artystów ,a już o klasyfikacji nie pomnę .
Yogi bardzo dobrze wiem o czym piszesz ,mam wielu znajomych ze śląska ![]()
27,137 2013-09-09 21:28:44 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-09-09 21:31:33)
Rosjanie nawet w piosence przyznali się, że musieli się wycofać z Afganu
:
http://www.youtube.com/watch?v=J1xU_oUSLTU
Nie wiem, czy wiecie, ale obecnie najcenniejsze amerykańskie jednostki operujące w Afganie korzystają w walce z najlepszego na świecie sprzętu - radzieckiego
(np. helikopterów bojowych).
27,138 2013-09-09 21:38:55
Yogi ,z tymi Hamerykanami to w ogóle czarna magia
Ile to oni się nie chwalą ,jakie to mądre pociski w tych samolotach helikopterkach Itp.
A w wiadomości co chwile (Irak) OJJ Pilot omyłkowo trafił w dom pełen cywilów.. Ahh bo gdyby on miał naprowadzaną... ![]()
27,139 2013-09-09 21:47:39
Yogi ,z tymi Hamerykanami to w ogóle czarna magia
Ile to oni się nie chwalą ,jakie to mądre pociski w tych samolotach helikopterkach Itp.
A w wiadomości co chwile (Irak) OJJ Pilot omyłkowo trafił w dom pełen cywilów.. Ahh bo gdyby on miał naprowadzaną...
Wiesz Pawełku
: gdyby to nie było publiczne forum, to można by wiele napisać o "omyłkowych" rozwałkach cywili w Iraku.
Jeżeli wolność i demokracja ma polegać na tym, że każdego dnia mogą "omyłkowo" zabić ciebie i całą twoją rodzinę, to ja taką demokrację i wolność mam w d.... .
A najlepszy sprzęt wojskowy zawsze produkowali, produkują i będą produkować Rosjanie
.
Podobno pokaz ich najnowszego tanka, przeraził natowskich dowódców do tego stopnia, że znowu zaczynają dyskutować o zbrojeniach
.
27,140 2013-09-09 21:51:23
Yogi, fajne te przykłady
Dzięki. Doszukam sobie innych w ten deseń. Ale zagłębić się mogę dopiero jutro, bo mi "Lekarze" za plecami lecą i człowiek skupić się nie może ![]()
Zastanawiam się czy Truskawa nie pomarła na to przeziębienie... Toż to jej pora komputerowa.
Luc, żebyś wiedziała... Znaczy, Ty wiesz co sexi, bo masz męża intelektualistę
Mi zdarzyło się wielokrotnie wzdychać do jakiegoś paskudy, który rozkładał mnie inteligencją. Nigdy natomiast nie zdarzyło mi się, żeby jakaś durnota zafascynowała mnie swoją fizjonomią ![]()
A jak mój dziadek miał radziecki rower to jeszcze ja na nim jeździłam (miał ze 30 lat chyba). Obecnie mój najtrwalszy rower przeżył 5 lat i chyba tylko dlatego, że nikt na nim nie jeździł ![]()
27,141 2013-09-09 21:55:10
Wiesz oni zawsze się przepychali i straszyli, tylko US w odróżnieniu od Rosji robi dużo na pokaz ,i kto wie czy część z tego to nie SF ,te programy w których pocisk wpada przez okno rozpoznaje wroga zabija go i przy okazji leczy zakładnika i wiąże mu krawat
, Tylko jak to się ma do rzeczywistości..
Tym bardziej wcale mnie to nie dziwi co piszesz ,to nawet zrozumiałe choćby pod tym względem że najbogatsi właśnie w Rosji mieszkają..
27,142 2013-09-09 21:58:03
bo mi "Lekarze" za plecami lecą i
Boszszsze
![]()
27,143 2013-09-09 22:00:43 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-09 22:10:27)
Trochę lepiej się czułam, to weszłam, ale Beata, proszę Cię, przecież pisałam w poście, że chyba jutro będę. No, a że lepiej się czuję, to jednak jestem. Mocno chwyciło po prostu, jak każdy muszę czasem odpocząć
Fakt, zazwyczaj często jestem na forum, ale może zdarzyć się i tak, że dłużej mnie nie będzie, a na żadną chorobę nie pomarłam, ot życie
A widzę, że dużo naskrobaliście, ciężko się odnieść
Jak pisałam nie przepadam za muzyką poważna, na tyle, by często jej słuchać, no ale ok, np lubię "Wiosnę" Vivaldiego. Teraz nawet włączyłam, skoro o tym piszecie. Dodaje takiej pozytywnej energii
Podoba mi się też np walc z filmu "Noce i dnie", kiedyś leciał ten serial w odcinkach, w sumie nie oglądałam, ale muzyka utkwiła mi w pamięci, bo przepiękna według mnie. Telewizja jednak czasem coś ładnego puści
No nie przeczę, wiadomo, czasem mi się z muzyki poważnej coś spodoba, ale częściej jednak ten pop.. raz pop, raz coś "poważniejszego".. dlatego słucham różnej muzyki chyba, misz masz
Tak samo z filmami, czasem "odmóżdżacz" czy nawet serial "Trudne sprawy" - wczoraj np oglądałam z koleżanką dla śmiechu, a czasem jakiś dramat, coś skłaniającego do refleksji, wymagającego uważnego oglądania itp. Wiele zależy od nastroju- myślę, że wielu ludzi tak ma ![]()
Ulubiony aktor? Jako dziecko lubiłam Żaka, bo oglądałam namiętnie "Miodowe lata" hehe, a teraz? Z polskich, to sama nie wiem, bo chyba jako przykłady mogę podać np Więckiewicza, Danutę Stenkę, właśnie tych co podawaliście ze starszego pokolenia, Szaflarską.. a innych to jakoś z seriali kojarzę i nie są oni jakimiś dobrymi aktorami
A z zagranicznych np Liam Neeson, lubię jak gra, bardzo fajny ma też głos, taki ciekawy, zasłuchuje się zawsze, nawet taki przewidywalny film z nim według mnie jest ciekawy, lubię też wspomnianego Hopkinsa, właśnie.. w "Milczeniu owiec" był genialny, Meryl Streep i też uważam, że w tych dojrzalszych rolach jest bardziej kobieca.. bo widziałam ją jak była młodsza i jakoś mniej tę kobiecość było widać, Jodie Foster, a Jennifer Aniston np według mnie nie ma praktycznie sobie równych w komediach
Uwielbiam ją, fajnie gra
Kurczę.. z tym aparatem ciągle jest coś nie tak... nie wiem czy wyślę Wam zdjęcia z Jastarni, a szkoda, ale wyślę właśnie wtedy, gdy mój facet prześlę na swój komputer. Teraz jeszcze nie przesłał, bo zaczął dziś nową pracę i sami rozumiecie.
27,144 2013-09-09 22:02:43
Yogi, fajne te przykłady
Dzięki.
To Ci jeszcze dołoże ulubioną piosenkę mojego kolegi
: http://www.youtube.com/watch?v=0nRTN8sK7p0
A jak mój dziadek miał radziecki rower to jeszcze ja na nim jeździłam (miał ze 30 lat chyba). Obecnie mój najtrwalszy rower przeżył 5 lat i chyba tylko dlatego, że nikt na nim nie jeździł
Ja na radzieckim rowerze mojego ojca przejeżdżałem nawet przez ogniska
, a ten rower do dzisiaj stoi w garażu i ojciec czasami z niego korzysta
.
27,145 2013-09-09 22:12:33
Tym bardziej wcale mnie to nie dziwi co piszesz ,to nawet zrozumiałe choćby pod tym względem że najbogatsi właśnie w Rosji mieszkają..
Eeee tam
. Mieszkają w Ameryce. Tylko po rosyjsku w domu rozmawiają
.
Odkąd Chińczycy zabronili hamerykańcom produkcji ich kultowego Hummera, to z ich pozerstwa już tylko śmiać się chce
.
27,146 2013-09-09 22:17:52
Yogi ,nie wiem czemu ja uwielbiam takie utwory jak sobie czasem "chlusnę"
Co czasem budzi zdecydowany sprzeciw wśród współ-chlustaczy
Kumpel z Ukrainy mi czasem takie smaczki podsyła i magazynuje je na imprezy, twoje też sobie zachomikuje ![]()
27,147 2013-09-09 22:24:16
Yogi ,nie wiem czemu ja uwielbiam takie utwory jak sobie czasem "chlusnę"
Co czasem budzi zdecydowany sprzeciw wśród współ-chlustaczy
![]()
Kumpel z Ukrainy mi czasem takie smaczki podsyła i magazynuje je na imprezy, twoje też sobie zachomikuje
Mój kumpel Ukrainiec
, przywiózł mi kiedyś w prezencie flagę Federacji Rosyjskiej
i za cholerę nie wiedziałem: co mam z tym fantem zrobić
.
27,148 2013-09-09 22:26:08
Nigdy natomiast nie zdarzyło mi się, żeby jakaś durnota zafascynowała mnie swoją fizjonomią
Fakt, że to w drugą stronę nie działa ![]()
Przynajmniej u mnie też.
27,149 2013-09-09 22:28:54
T90S i T90SM OOOJ tak robi wrażenie , Ale z Abramsem też nie chciał bym się spotkać ,naszym t55 ![]()
27,150 2013-09-09 22:48:28 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-09 22:51:13)
Nocne marki, co jest?
Ja wzięłam wapno i wypiłam nektar z czarnej porzeczki, niedawno też tabletki na gardło wzięłam, nadal boli niestety jeszcze.. i ten katar. wrrr
Przez co, dziś nie byłam z moim w kinie, ale pewnie w czwartek pójdziemy, do tego czasu ja na pewno wydobrzeje, a on będzie miał wolny dzień, więc tym bardziej super.
27,151 2013-09-09 22:54:59
T90S i T90SM OOOJ tak robi wrażenie , Ale z Abramsem też nie chciał bym się spotkać ,naszym t55
Nie wiem czy wiesz, ale "nasz" T55 w odróżnieniu od wtedy produkowanych czołgów NATO-wskich miał specjalną powłokę antyradiacyjną i osłony przed szkodliwym promieniowaniem. Upraszczając: po użyciu broni atomowej na polu walki (jak planowało NATO) nasze czołgi walczyłyby dalej, a NATO-owskie zamieniłyby się w stalowe trumny. NATO zabezpieczyło swoje załogi dopiero jakieś 10 lat później.
Polska miała kiedyś tak wielki szacunek świata w temacie wojska, że np. debiut samobieżnej haubicy 2S1 (budzącej później popłoch w NATO
), odbył się podczas defilady 22 lipca w Warszawie
.
Kiedyś to byliśmy potęgą
.
27,152 2013-09-09 22:56:42
Przez co, dziś nie byłam z moim w kinie, ale pewnie w czwartek pójdziemy
Na co
?
27,153 2013-09-09 23:00:25
Chyba na "Następny jesteś Ty". Podobno to nic świetnego, ale niezłe, a ja dawno horroru w kinie nie oglądałam, a uwielbiam horrory/thrillery, zazwyczaj po prostu oglądam w Internecie ![]()
27,154 2013-09-09 23:07:39
Chyba na "Następny jesteś Ty". Podobno to nic świetnego, ale niezłe, a ja dawno horroru w kinie nie oglądałam, a uwielbiam horrory/thrillery, zazwyczaj po prostu oglądam w Internecie
Ja się boje horrorów
.
Tzn. nie samych horrorów, ale swoich później skojarzeń. mam za dużą wyobraźnie i łatwo jest mi dostrzec w jakimś obleśnym menelu "prawdziwego" potwora
.
Strachów to mam pod dostatkiem na codzień
.
Dawno temu lubiliśmy chodzić całą paczką na horrory. Jeden z nas potrafił wydawać takie dźwięki, że zaaplikowane w odpowiednim momencie filmu powalały (omdlenia) kobiety seriami
.
27,155 2013-09-09 23:19:24
Piękne, łzy mi lecą ciurkiem.... Ale tak bywa, to oczyszcza.
Nie było mnie tu, to chwilowe.
27,156 2013-09-09 23:20:27
Ale te powłoki ,to chyba tylko w czasie "W" Czy jak? Co prawda czołgistą nie byłem ale miałem styczność z T55 i nikt o takowej nie wspominał.. ![]()
Ale jednego nie zapomnę, utrzymywaliśmy ,konserwowaliśmy jako WP (mam nadzieje że już dziś nie) przez wiele wiele lat pociski do jeszcze starszych czołgów które nie mogły wyrządzić krzywdy innemu czołgowi..
A to nie był jeden kontener/garaż,potężne pieniądze w błoto .. Absurd..
27,157 2013-09-09 23:27:39
O kurczę.. hehe
Ja chyba po prostu lubię się bać. A w kinie, o ile ludzie np nie zaczną się śmiać, to fajna atmosfera tym bardziej. W sumie to nie zliczę ile thrillerów i horrorów obejrzałam, tu net jest bardzo pomocny, wiele tytułów, których wiele nie obejrzałabym w kinie, bo nie wszystko wchodzi do kin. A pieniędzy nie mam tyle, by za każdym razem kupić jakiś film.
Bardzo fajna piosenka Jacksona ![]()
27,158 2013-09-09 23:28:11
Strzałko witaj ![]()
A panowie wsiedli na tematy militarne ![]()
27,159 2013-09-09 23:31:07
Piękne, łzy mi lecą ciurkiem.... Ale tak bywa, to oczyszcza.
Pamiętam jak w ten dzień mu się umarniło ,to matka przyszła do mnie, bo wiedziała że ze mną może być coś nie tak
Wiedziała ile lat gościł w naszym domu i jak bardzo nim przesiąkłem
Ehhhh , pozostawił nam Duży spadek ,tym się pocieszam..
27,160 2013-09-09 23:35:38
Strzałko witaj
A panowie wsiedli na tematy militarne
Dokładnie
I co gorsza.. nic z tego nie rozumiem ![]()
27,161 2013-09-09 23:44:30
Dokładnie
I co gorsza.. nic z tego nie rozumiem
Wy dziewczyny nie musicie, ale smutne jest to że np. rocznik twojego chłopaka też nie rozumie..
Dla obronności naszego kraju, to była największa głupota zniesienie służby zasadniczej..
27,162 2013-09-09 23:46:05
truskaweczka19 napisał/a:Dokładnie
I co gorsza.. nic z tego nie rozumiem
Wy dziewczyny nie musicie, ale smutne jest to że np. rocznik twojego chłopaka też nie rozumie..
Dla obronności naszego kraju, to była największa głupota zniesienie służby zasadniczej..
Wiem, wiem
On akurat to rozumie, choć fakt, nie służył, ale uczył się. A potem znieśli służbę zasadniczą.
27,163 2013-09-09 23:56:54
Luc, żebyś wiedziała... Znaczy, Ty wiesz co sexi, bo masz męża intelektualistę
Mi zdarzyło się wielokrotnie wzdychać do jakiegoś paskudy, który rozkładał mnie inteligencją. Nigdy natomiast nie zdarzyło mi się, żeby jakaś durnota zafascynowała mnie swoją fizjonomią
W moim przypadku to chyba jeszcze nie trafił swój na swego...
Tzn. chłopcy, z którymi się spotykałam głupi nie byli, ale nie byli tak samo inteligentni, jak ja
...Nie no żartuję, ale naprawdę nie trafiłam na intelektualistę.
Poza tym mnie jeszcze ujmuje inna cecha- poczucie humoru- a z tym bywa kiepsko. Zresztą poczucie humoru też świadczy o inteligencji.
Poza tym wychodzę z założenia, że z ładnej miski się nie najem. Chociaż jedno kryterium dotyczące fizjonomii musi zostać spełnione w moim przypadku...Poza tą jedną wytyczną uważam, że facet ładniejszy od małpy już jest przystojny
.
Poza tym też nie rozumiem tych tematów militarnych, ale możemy o piłce nożnej pogadać, chłopaki
.
27,164 2013-09-10 00:01:28
Poza tym też nie rozumiem tych tematów militarnych, ale możemy o piłce nożnej pogadać, chłopaki
.
No i zonk ,ja akurat nie dzierżę piłki , nuuuuda , chyba bardziej niż wędkarstwa .
Co to za kryterium?
27,165 2013-09-10 00:01:51 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-10 00:06:28)
A mi mój facet dorównuje inteligencją, często przewyższa, tak właśnie chyba powinno być, tzn tak, kobiety widzę, że często pociąga inteligencja. A jak idzie w parze z poczuciem humoru to już w ogóle. Ostatnio własnie widziałam dokument o śmiechu na youtube i mówili tam, że jak spojrzymy to dla kobiet poczucie humoru u faceta to jedna z ważniejszych cen, a kobiety, które śmieszą żarty jakiegoś faceta, w dużej mierze mogą być nim zainteresowane, może to być coś w rodzaju godów, z czym się zgadzam ![]()
Dla mnie też poczucie humoru było ważne, choć sama chyba nie mogę poszczycić się ogromnym poczuciem humoru, czasem ciężko mi odróżnić żart od nie żartu, dlatego mówili, że nie znam się na żartach, no tak mam czasem
Co trudno mi z siebie wyplenić. Jednak też ważne było dla mnie, by facet miał poczucie humoru, tzn by jego żarty mnie bawiły, bo wiadomo, każdego bawi co innego. Mój spełnia to założenie i to bardzo, choć czasem zdarza mu się, że palnie taki żart, gdzie ja powiem "Wiesz, to wcale nie było śmieszne. Z takich rzeczy się nie żartuje" czy coś w tym rodzaju
No, ale on tu mówi, że moje sztywniactwo wychodzi czasem hehe. Trzeba się uzupełniać ![]()
O kurczę... piłki też nie lubię. Nudzi mnie, choć czasem pójdę z moim na mecz, bo nie ma teraz tak kompana, koledzy trochę się powykruszyli, więc czasem z nim poszłam czy na stadion czy do pubu. Cieszy mnie wtedy jego radość. No, ale tak sama dla siebie, to nie oglądam, tylko właśnie wtedy dla niego, wiadomo, czasem warto tak zrobić, dla faceta, co czasem i on coś podobnego dla nas może zrobić. Jednak.. jak zaczął mi tłumaczyć dokładną definicję spalonego, to też niewiele zrozumiałam
Może widząc na boisku zrozumiałabym, a tak? Ach, ciemna materia ze mnie w tych kwestiach.
Wygląd faceta? Nie był dla mnie ważny, mój były właśnie tak ogólnie nie podobał mi się, nie miał w sobie nic szczególnego, ale ciągnęło mnie do niego. Wiadomo, każdy z nas ma wady, ale jednak coś czasem przyciągnie
Za to przyznam, mój obecny w całości podoba mi się, tu akurat jest całkiem w moim guście, zawsze podobali mi się faceci o zielonych oczach, ciemnych włosach i ogólnie uważam, że ma bardzo atrakcyjne rysy twarzy. No, ale to.. nam ma partner się podobać, ze zgrozą czytam jak ktoś pisze, że partner np nie podoba się z wyglądu rodzicom czy koleżankom...
27,166 2013-09-10 00:02:47 Ostatnio edytowany przez luc (2013-09-10 00:04:19)
Chociaż jedno kryterium dotyczące fizjonomii musi zostać spełnione w moim przypadku....
A konkretnie?
Poza tym, tak, poczucie humoru. Byle nie wesołkowatość.
27,167 2013-09-10 00:05:09
A mi mój facet dorównuje inteligencją, często przewyższa, P
Tylko NIGDY mu tego nie mów , dla twojego dobra ![]()
27,168 2013-09-10 00:06:53
truskaweczka19 napisał/a:A mi mój facet dorównuje inteligencją, często przewyższa, P
Tylko NIGDY mu tego nie mów , dla twojego dobra
Dlaczego? Poczuje się zbyt pewnie siebie? ![]()
27,169 2013-09-10 00:08:28
Jaga Baba07 napisał/a:Poza tym też nie rozumiem tych tematów militarnych, ale możemy o piłce nożnej pogadać, chłopaki
.
No i zonk ,ja akurat nie dzierżę piłki , nuuuuda , chyba bardziej niż wędkarstwa .
Wędkarstwa nie rozumiem. A piłkę kocham, od kiedy zaczęłam chodzić. Chyba najpierw kopałam, a potem chodziłam
.
Co to za kryterium?
Płaski brzuch. Nie musi być kaloryfer, ale nie pociąga mnie wcale męski brzuch obrośnięty tłuszczykiem.
Ja sama mam, hmm, trochę wyrzeźbione mięśnie- lekko zaznaczone, więc mogę "żądać" od faceta płaskiego brzucha
.
27,170 2013-09-10 00:10:03
Z tym się niezupełnie zgadzam. Może być też armia wyłącznie zawodowa.
Natomiast na pewno powinno zostać przeszkolenie wojskowe w jakiejś formie.
Ale nie dwa lata - na boga!!
Mój mąż był wprawdzie tylko rok w wojsku, ale jak twierdzi, największe zmarnotrawienie czasu w jego życiu ![]()
Jedyne czego się tam młodzi chłopcy uczyli to jak pić, kraść, kombinować etc.
To co opowiadał o poligonach to już nawet nie jest śmieszne ![]()
Z taką armią to, wybacz, ale nic byśmy nie zwojowali.