Netkafejka dla Przyjaciół ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Strony Poprzednia 1 … 415 416 417 418 419 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27,041 do 27,105 z 30,541 ]

27,041

Odp: Netkafejka dla Przyjaciół ;)
Paweł napisał/a:

ALE Ojciec Chrzestny? Tak stary szlagier wyświechtany , nie umniejszam broń Boże ,ale równie dobrze można by było "Niewolnice Izaurę" Wrzucić.. smile

No proszę Cię...Nie porównuj "Ojca chrzestnego"- według mnie jednego z najwybitniejszych filmów do "Niewolnicy...".

Tak a propos "Niewolnicy...", swego czasu oglądałam na Tv Silesia wersję po śląsku i to było świetne big_smile. Lektorami byli Hanke i Bartel, także to samo za siebie mówi lol.
Po śląsku dało się oglądać, ale po polsku nie dałabym rady...

Zobacz podobne tematy :

27,042

Luc, śliczne smile Tylko plaża mi się nie podoba smile Za to podoba mi się kolor Twoich włosów smile

W Górach Sowich nie byłam. Kojarzą mi się ze starymi kopalniami (nie wiem czy słusznie). No i znane mi biuro podróży organizowało kiedyś obozy zimowe polegające na bieganiu na nartach, więc wysokie być nie mogą smile

Monia, w przypadku tak młodziutkiego dziewczęcia, które sypiało z kim popadnie raczej nie można mówić o świadomych wyborach typu "jej łózko"...

27,043 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-08 23:51:16)

Yogi, właśnie teraz tak piję z miodem (ale chyba to nie spadziowy) i kładę się smile Zjadłam wcześniej 2 ząbki czosnku. A jeszcze wcześniej 2 razy wapno, ale to akurat słabo mi pomogło. W dzień to ja kichałam co sekundę praktycznie, nos mam teraz czerwony jak u alkoholika. No i mocno z przeziębienia mi się w głowie kręciło, do tego ból gardła, ale czułam, że już lepiej, już nie kręci mnie jak w dzień non stop w nosie. No, ale osłabiło mnie to kichanie itp. Zimno mi było, wzięłam bardzo ciepłą kąpiel też. No, ale gorączki nie mam wink

Luc, zaintrygowała mnie Twoja głowa, poważnie, bardzo ładne włosy, świetny kolor- naturalny? Jak widzę tę głowę to wydaje mi się, że kryje się za nią młodo bardzo wyglądająca osoba, co oczywiście komplement smile A widoki zapierają dech w piersiach, a ten gaj oliwny.. ach smile coś pięknego! Już wiem, gdzie jeszcze warto wybrać się kiedyś za granicę ! Tylko plaża średnio mi się podoba, bo taka dziwna i mała. Poza tym wszystko przepiękne!

To też prawda, dlatego właśnie nie oceniam tej dziewczyny Beata smile

Dobranoc raz jeszcze smile

27,044

Jaga Baba07 napisał/a:

No proszę Cię...Nie porównuj "Ojca chrzestnego"- według mnie jednego z najwybitniejszych filmów do "Niewolnicy..

Nie porównuję tych filmów ,tylko chodziło mi zamierzchłość ich kultu , A wieloletni KULT ma to do siebie, że ciężko w opinii mieć własne zdanie.
Inaczej, to tak jak bym chciał mówić o Michaelu Jacksonie , średnio by cię to interesowało nie?

27,045 Ostatnio edytowany przez luc (2013-09-08 23:56:05)

vinnga napisał/a:

Tylko plaża mi się nie podoba 

W Górach Sowich nie byłam. Kojarzą mi się ze starymi kopalniami (nie wiem czy słusznie).

A czemu Ci się plaża nie podoba?
To była malutka plażyczka (nie lubię dużych) przy samym hotelu (poza miastem). Bywało na niej jakies kilkanaście osób.
I to chyba jedyne zdjęcie z plaży (nie tylko tej), na którym mnie nie ma ani mojego m.

Kolor włosów nie jest naturalny. Już nie pamiętam jaki był tongue

Góry Sowie dobrze się kojarzą z kopalniami (m.in. złota i srebra), ale tym razem tam nie byliśmy bo mało czasu.

27,046

Paweł-1979 napisał/a:

Ja brałem miód spadziowy na zatoki , REWELACJA!  ale jak kiedyś przeczytałem z czego jest Uhmmm się wzdrygłem.. sad

Mmm, miód spadziowy...Pycha! I nawet nie przeszkadza mi to, że pszczoły zbierają je z wydzielin mszyc i tak uwielbiam. Dorównuje mu jeszcze gryczany.

Nie miałam okazji spróbować wrzosowego, a bardzo bym chciała.

A co dokładnie Cię tak bulwersuje?

To, że wieku 19 lat przez jej łóżko przewinęło się 24 partnerów.
Młoda jestem i również z racji wieku bardziej wyzwolona, ale ja nawet z tyloma chłopakami za rękę się nie trzymałam...

Luc, Albania przecudna ! Dodaję do listy miejsc wartych do tego, by moja stopa tam stanęła. Choć ostatnio kusi mnie Słowenia...
No i podobnie do Moni i Beaty, bardzo podoba mi się Twoja głowa i kolor Twoich włosów smile.
Beata, czemu plaża Ci się nie podoba?

Mi się podoba woda...oj, ponurkowałoby się...Ach!

27,047

Paweł-1979 napisał/a:

Inaczej, to tak jak bym chciał mówić o Michaelu Jacksonie , średnio by cię to interesowało nie?

Czemu tak twierdzisz?

27,048

Jaga Baba07 napisał/a:
Paweł-1979 napisał/a:

Czemu tak twierdzisz?

Pomyśl.. Jeśli wszędzie wszyscy o "uniwersalnym" Idolu mówili,opiniowali, tak,na wspak i z góry i z podskoku ,wymęczony temat to PO CO ? To samo z filmem...

27,049

Bo ja jestem mało ucywilizowany człowiek i najbardziej podobają mi się widoki dzikie smile Plaża jest bardzo ucywilizowana. Ale woda faktycznie przecudna i chętnie zamoczyłabym w niej nie tylko stopy smile

Hmm, dziewczyny, czyżbyśmy sobie wyobrażały Luc jako siwą panią? tongue

Porzucam was już dzisiaj.
Dobranoc smile

27,050

Jaga Baba07 napisał/a:

A co dokładnie Cię tak bulwersuje?

To, że wieku 19 lat przez jej łóżko przewinęło się 24 partnerów.
Młoda jestem i również z racji wieku bardziej wyzwolona, ale ja nawet z tyloma chłopakami za rękę się nie trzymałam...

Bo Ty jesteś dziewczyna do życia, a ona do...
Ugryzłem się w język big_smile, bo już raz dzisiaj przesadziłem z komentarzem moralności dziewczyny, która twierdziła, że miała dwóch facetów (ale dupków), a teraz jest w ciąży i będzie któregoś z nich ciągać o alimenty. Tylko biedna nie wie którego sad.

27,051

Paweł-1979 napisał/a:
Jaga Baba07 napisał/a:
Paweł-1979 napisał/a:

Czemu tak twierdzisz?

Pomyśl.. Jeśli wszędzie wszyscy o "uniwersalnym" Idolu mówili,opiniowali, tak,na wspak i z góry i z podskoku ,wymęczony temat to PO CO ? To samo z filmem...

Wiesz, myślę, że się mylisz, bo akurat jeżeli chodzi o "Ojca...", to młodsze pokolenia raczej nie wracają już do takich filmów. Gdybym zaproponowała "Kac Vegas", to może i bym się zgodziła...Chociaż w sumie można by zaproponować, ale po to, by podyskutować, dlaczego wielu osobom taki...hmmm...humor się podoba i dlaczego młode pokolenie zadowala się takim... badziewiem.

Poza tym mogę też zaproponować, by pomówić o The Doors oraz Jim'ie Morrisonie i to również będzie "uniwersalny" idol, ale z innych czasów.

27,052

vinnga napisał/a:

No właśnie!! tongue

Z dzikimi plażami w Albanii jest pewien problem....z reguły nie ma do nich dojazdu. To znaczy dojazd jest: drogą wyboistą, kamienistą. Nie da się dojechać samochodem nieterenowym, w każdym razie woleliśmy nie próbować tongue
Przez taki gaj oliwny można było dojść, zostawiając samochód przy drodze asfaltowej. Ale spacer w temperaturze ok. 40 stopni był lekko wykańczający smile

27,053

vinnga napisał/a:

Bo ja jestem mało ucywilizowany człowiek i najbardziej podobają mi się widoki dzikie smile Plaża jest bardzo ucywilizowana. Ale woda faktycznie przecudna i chętnie zamoczyłabym w niej nie tylko stopy smile

Plaża ucywilizowana w stopniu średnim- rzekłabym. Zapewniam Cię, że w Chorwacji plaża miejska była tak ucywilizowana, że ludzie stykali się dosłownie wszystkim, dlatego my wolałyśmy chodzić na plaży nudystów, które były oddalone o ok. 1,5 km. Coś pięknego (i nie mam na myśli nudystów tongue).

Inaczej wyobrażałam sobie głowę Luc, ale teraz już wiem, że termin "nowoczesna mama" jak najbardziej do niej pasuje smile.

Yogi napisał/a:

I pewne to mnie gubi, ale kicham na to tongue. Aaa psik big_smile!

27,054

luc napisał/a:

[jedna z "naszych" plaż.

Luc-iu smile: to jest plaża nad morzem?
Bo woda wygląda tak spokojnie, że można by kajakiem po niej pływać smile.

27,055

Luc, mogę zadać Ci niedyskretne pytanie? Ponoć gentlemani i damy o tym nie rozmawiają.

27,056

Jaga Baba07 napisał/a:
Yogi napisał/a:

Dlaczego Cię to gubi ?
Facet, który dostanie Cię na stałe, będzie z tego bardzo zadowolony smile.

27,057

The Doors jak i Jim , nie byli "uniwersalni" ,fakt byli kultowi w ograniczonym gronie..
Może inaczej , jeśli ty obejrzałaś "wczoraj" ten film, to nie dziwi fakt że chcesz o nim mówić , tylko zastanów się i jeśli mnie zrozumiesz to się nie obrazisz ,że średnio będzie mnie interesować twoja opinia o nim ,a już tym bardziej deklarowanie mojej strony postrzegania jak już mówiłem wyświechtanego szlagieru ...
A czym dziś się karmi młode pokolenie , to z Yogim byśmy cię zasypali smutkiem..A po co?

27,058

YOGI bear napisał/a:
luc napisał/a:

[jedna z "naszych" plaż.

Luc-iu smile: to jest plaża nad morzem?
Bo woda wygląda tak spokojnie, że można by kajakiem po niej pływać smile.

Zwykle Adriatyk jest spokojny w porze letniej. W Chorwacji tylko raz bałam się nurkować przez "większe" fale.

27,059

Paweł-1979 napisał/a:

The Doors jak i Jim , nie byli "uniwersalni" ,fakt byli kultowi w ograniczonym gronie..
Może inaczej , jeśli ty obejrzałaś "wczoraj" ten film, to nie dziwi fakt że chcesz o nim mówić , tylko zastanów się i jeśli mnie zrozumiesz to się nie obrazisz ,że średnio będzie mnie interesować twoja opinia o nim ,a już tym bardziej deklarowanie mojej strony postrzegania jak już mówiłem wyświechtanego szlagieru ...

No powiedzmy, że "przedwczoraj".
Wiesz, tylko my tam nie dyskutujemy o poszczególnych opiniach, a mamy "rozbierać" filmy na czynniki pierwsze. Bo mi tez niektóre propozycje średnio się podobają, ale to ma być coś na zasadzie analizy poezji, a wiadomo, że nie każdemu odpowiada Szymborska...

A czym dziś się karmi młode pokolenie , to z Yogim byśmy cię zasypali smutkiem..A po co?

Chętnie się posmucę razem z Wami smile.

Jak ja lubię takie dyskusje smile. Naprawdę.

27,060

Paweł-1979 napisał/a:

No powiedzmy, że "przedwczoraj".
Wiesz, tylko my tam nie dyskutujemy o poszczególnych opiniach, a mamy "rozbierać" filmy na czynniki pierwsze. Bo mi tez niektóre propozycje średnio się podobają, ale to ma być coś na zasadzie analizy poezji, a wiadomo, że nie każdemu odpowiada Szymborska...

Chętnie się posmucę razem z Wami smile.

Jak ja lubię takie dyskusje smile. Naprawdę.

27,061

YOGI bear napisał/a:
Jaga Baba07 napisał/a:
Yogi napisał/a:

Dlaczego Cię to gubi ?
Facet, który dostanie Cię na stałe, będzie z tego bardzo zadowolony smile.

Dlaczego "dostanie"??

Nie jestem ani prezentem, ani cukierkiem tongue.

27,062

Jaga Baba07 napisał/a:

Luc, mogę zadać Ci niedyskretne pytanie? Ponoć gentlemani i damy o tym nie rozmawiają.

No jasne. Najwyżej nie odpowiem tongue

Morze było różne: od bardzo spokojnego po mocno falujące (takie lubię najbardziej). Koloru zdjęcia (w każdym razie moje) nie oddają - woda była szmaragdowa i niesamowicie przejrzysta.
I to już jest Morze Jońskie. Umowna granica między Adriatykiem a Jońskim przebiega mniej więcej w połowie wybrzeża Albanii.

27,063 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-09-09 00:52:30)

Paweł-1979 napisał/a:

Oj Paweł, Paweł big_smile, bo zacznę się zastanawiać nad słowem ograniczony big_smile. Widziałeś inteligentnego człowieka, który by nigdy o nich  (i ich big_smile) nie słyszał ?

Paweł-1979 napisał/a:

Jeżeli dobrze rozumiem to dyskutujecie o starym, poczciwym Ojcu Chrzestnym. Jedynym filmie, którego druga część nie jest gorsza od pierwszej big_smile.
Ja chętnie usłyszałbym opinię osoby, która dopiero teraz poznała ten film. Wychowała sie w innych czasach i ma inny sposób postrzegania pewnych spraw. Dlatego taka opinia może być konstruktywna smile.
I wcale się teraz Jadze nie podlizuję smile.

Właśnie usłyszałem i zobaczyłem szczuplutka kobietkę, która mi się bardzo podoba smile.
Będę wredny i dam Wam link do tego nagrania big_smile:
http://www.youtube.com/watch?v=U_Xj4aFtnig
i moje ulubione ich nagranie (+ coś wywołującego uśmiech big_smile):
http://www.youtube.com/watch?v=NnoljOCSvww

27,064

Chciałam się dowiedzieć, ile Was wyniosła podróż do Albanii od osoby. Jak mniemam, jechaliście swoim autem?

No pewnie, że zdjęcia nie oddają koloru, ale jeżeli na zdjęciu tak wygląda morze, to jak piękna może być rzeczywistość smile...

27,065

Jaga Baba07 napisał/a:

Dlaczego "dostanie"??

Nie jestem ani prezentem, ani cukierkiem tongue.

Jesteś darem big_smile i słodyczą nie wywołującą cukrzycy big_smile, dlatego nie można Cię kupić, a jedynie dostać smile (jeżeli ofiarujesz się sama smile).

Och.... żebym ja był z 10 lat młodszy big_smile big_smile big_smile.

27,066

Jaga Baba07 napisał/a:

Chciałam się dowiedzieć, ile Was wyniosła podróż do Albanii od osoby. Jak mniemam, jechaliście swoim autem?

Przyznam się (to nie wykręt), że nie podliczałam smile
Wydaje mi się, że w sumie ok. 8 tys. zł. Ale to całość - czyli też Chorwacja (krótko), Czarnogóra i krótki pobyt w Grecji (z uwagi na Meteory). Niczego wcześniej nie rezerwowaliśmy - z reguły zdajemy się na żywioł. Pewno wcześniejsza rezerwacja byłaby tańsza, ale wtedy trzeba już się dopasować, a ja tego nie lubię - zatrzymujemy się tam gdzie nam się spodoba smile
Jutro zapytam męża - on jest skrupulat, w przeciwieństwie do mnie.
Jechaliśmy swoim samochodem, tylko we dwoje.

27,067

YOGI bear napisał/a:

Oj Paweł, Paweł big_smile, bo zacznę się zastanawiać nad słowem ograniczony big_smile. Widziałeś inteligentnego człowieka, który by nigdy o nich  (i ich big_smile) nie słyszał ?

Hmmm, ja znam takiego. Wcale głupi nie jest. Może o nich słyszał, ale ich na pewno nie.

Yogi napisał/a:

Jeżeli dobrze rozumiem to dyskutujecie o starym, poczciwym Ojcu Chrzestnym. Jedynym filmie, którego druga część nie jest gorsza od pierwszej big_smile.

Ilekroć próbowałam obejrzeć drugą część, to na niej zasypiałam. Próbowałam trzykrotnie i skapitulowałam.

Ja chętnie usłyszałbym opinię osoby, która dopiero teraz poznała ten film.

Hmmm, film obejrzałam 10 lat temu. Podeszłam do niego z rezerwą, a po seansie wiedziałam, że obejrzałam arcydzieło (moja opinia). Nie wiem, co mnie w nim urzekło, chyba zebrało się kilka czynników- muzyka, scenariusz, obsada. Trzy godziny wlepiałam oczy w ekran urzeczona.
Są jeszcze dwa takie filmy, które dorównują "wybitnością"- Dawno temu w Ameryce oraz Skazani na Shawshank

Wychowała sie w innych czasach i ma inny sposób postrzegania pewnych spraw.

Wychowała się w innych czasach, ale jak ja żałuję, że nie urodziłam się wcześniej. Dzisiejsza kultura masowa w ogóle do mnie nie trafia i nie przemawia.

27,068 Ostatnio edytowany przez Paweł-1979 (2013-09-09 01:00:09)

Yogi smile
Wszyscy słyszeli o Leonardzie Cohenie ALE NIGDY nie był "Uniwersalny" To samo The Doors , aż mnie zatkało ... yikes
Uniwersalny był Michael Jackson POP .

27,069

luc napisał/a:

Ale to całość - czyli też Chorwacja (krótko), Czarnogóra i krótki pobyt w Grecji (z uwagi na Meteory).

I jak Ci się Meteory podobały? Na mnie zrobiły ogromne wrażenie, ale też z racji mojej miłości i uwielbienia do kotów, to zwróciłam uwagę, ze tam ich jest dużo.

luc napisał/a:

Niczego wcześniej nie rezerwowaliśmy - z reguły zdajemy się na żywioł. Pewno wcześniejsza rezerwacja byłaby tańsza, ale wtedy trzeba już się dopasować, a ja tego nie lubię - zatrzymujemy się tam gdzie nam się spodoba smile

Nie mogę się doczekać, kiedy i ja będę mogła tak się wybrać. I zdać na żywioł.
Jak dotąd mam za sobą w całości zaplanowane i zarezerwowane przeze mnie wyjazdy. Oczywiście nie przez biuro podróży.

27,070 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-09-09 01:05:43)

Jaga Baba07 napisał/a:

Są jeszcze dwa takie filmy, które dorównują "wybitnością"- Dawno temu w Ameryce oraz Skazani na Shawshank

Popieram big_smile.
Dołożę jeszcze Człowieka z blizną big_smile.

Dzisiaj... to trudno mówić o kulturze.

Przez wieki kultura zmieniała się dostosowując do aktualnych wydarzeń, ale nawet kultura radzieckiego soc-realizmu miała w sobie coś nowego i wielkiego.
To, co dzisiaj media nazywają kulturą, to moim zdaniem powrót do epoki kamienia łupanego.
Przy niej nawet radzieckie filmy propagandowe nabierają cech sztuki big_smile sad.

27,071

Paweł-1979 napisał/a:

Wszyscy słyszeli o Leonardzie Cohenie ALE NIGDY nie był "Uniwersalny" To samo The Doors , aż mnie zatkało ... yikes

A Tobie bliższy jest Cohen, czy Jackson i czyje nagrania zabrałbyś na bezludną wyspę, gdybyś musiał wybierać big_smile ?

27,072

Paweł-1979 napisał/a:

Yogi smile

Uniwersalny nie był??

Toć tego zespołu słuchali i młodzi, i koneserzy.
Był uniwersalny w tamtych czasach. Morrison przez swoje osobiste teksty porwał nie tylko młodzież.
Pewnie, że muzyka zespołu uniwersalna nie była, ale sam zespół był.

27,073

Poza tym o uniwersalności The Doors świadczy to, że możesz o nich podyskutować z osobą, która jest krótko po dwudziestce i słucha ich utworów.

Ach, People are strange...:)

27,074

YOGI bear napisał/a:
Paweł-1979 napisał/a:

A Tobie bliższy jest Cohen, czy Jackson i czyje nagrania zabrałbyś na bezludną wyspę, gdybyś musiał wybierać big_smile ?

A to już by racjonalizm wchodził by w grę .. Na bezludnej wolał bym Jacksona ,a to tylko z tego względu na energię ,MOTYWACJĘ , jakoś nie średnio chciało by się po paru miesiącach słuchać  Hallelujah :Di jemu podobnych ,choć dziś Cohen był i jest moim idolem..

27,075

Jaga bardzo mi sie podobały Meteory - robią wrażenie.
Szkoda, że jest tak dużo turystów i nie wszędzie mnisi wpuszczają.

Bo jak mogą się nie podobać?
http://vpx.pl/i/2013/09/09/P1010340.jpg

Kotów faktycznie dużo smile
http://vpx.pl/i/2013/09/09/P1010338.jpg

27,076

Jaga Baba07 napisał/a:

Poza tym o uniwersalności The Doors świadczy to, że możesz o nich podyskutować z osobą, która jest krótko po dwudziestce i słucha ich utworów.

Ach, People are strange...:)

Jaga, nie wiesz o co chodzi , Mylisz KULTOWOŚĆ i sympatie milionów z UNIWERSALNOŚCIĄ .. ehhh

27,077

Paweł-1979 napisał/a:

A to już by racjonalizm wchodził by w grę .. Na bezludnej wolał bym Jacksona ,a to tylko z tego względu na energię ,MOTYWACJĘ , jakoś nie średnio chciało by się po paru miesiącach słuchać  Hallelujah :Di jemu podobnych ,choć dziś Cohen był i jest moim idolem..

Ja bym wolał zasnąć przy Cohenie smile.
A energii dodałyby mi Cztery Pory Roku big_smile.
Zawsze lubiłem przy nich robić porządki smile.

27,078

Paweł, ale czym według Ciebie jest uniwersalność?

Nie, nie mylę.

Yogi, Vivaldiego słuchasz w czasie porządków tongue?

27,079

Paweł-1979 napisał/a:

Jaga, nie wiesz o co chodzi , Mylisz KULTOWOŚĆ i sympatie milionów z UNIWERSALNOŚCIĄ .. ehhh

Ja myślę, że dla Jagi te utwory są uniwersalne dla pewnego kręgu zainteresowanych osób.

27,080

Tak ale jak by trzeba było tratwę zbudować to co? "First We Take Manhattan " (najbardziej żywiołowa w jego twórczości ) big_smile Choć pięknaaaa , ehhh

27,081

luc napisał/a:

Zdarzają się przypadki, dla których najpiękniejsze są miejscowości typu Paralia, czy Lloret de mar i za nic w świecie nie wyruszyliby po przygodę i piękno.

27,082 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-09-09 01:27:15)

Jaga Baba07 napisał/a:

Yogi, Vivaldiego słuchasz w czasie porządków tongue?

Tak smile.
Ten rytm jest najbliższy mojemu rytmowi porządkowania (szczególnie WIOSNA big_smile):
http://www.youtube.com/watch?v=Tl8Z-tr73ss

27,083

Eee, tam, do porządków to "Lato" tongue.

27,084 Ostatnio edytowany przez Jaga Baba07 (2013-09-09 01:26:47)

Zresztą, i tak wolę Czajkowskiego. Też uniwersalny tongue.

27,085

Jaga ,po prostu ,uniwersalny to taki który tobie Yogiemu, mnie, adler , Asterce, Beacie, Dalej wymieniać? Do tej pory udało się to nie licznym.. Jackson jest KING of POP, A POP jako NURT muzyczny  jest był i będzie  najbardziej uniwersalną muzyką  ,Idąc twoją drogą myślenia to Disco polo było by najbardziej uniwersalne ,bo słucha miliony a nikt się nie przyznaje wink

27,086

Jaga Baba07 napisał/a:
luc napisał/a:

Zdarzają się przypadki, dla których najpiękniejsze są miejscowości typu Paralia, czy Lloret de mar i za nic w świecie nie wyruszyliby po przygodę i piękno.

Prawda smile
Mnie zwłaszcza przygoda pociąga.
Piękno zaraz po niej.

Już się nie włączam do Waszej dyskusji.

Dobranoc nocne Marki.

27,087

Dobranoc Lucyna, dzięki za foto ,się rozmarzyłem.. roll
Ja też po mału lulu , karaluchy pod poduchy wink

27,088 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-09-09 01:39:40)

Jaga Baba07 napisał/a:

Mnie Jezioro Łabędzie... usypia big_smile.
Podobnie Dziadek do Orzechów smile.

Za to ogromną energią napełnia mnie zawsze Liszt, szczególnie symfonie Fausta, albo Dantego smile, że o walcu Mefista już nawet nie wspomnę smile.

Widzę, ze wytrwali jeszcze tylko mężczyźni smile.

Dobrej nocy Wszystkim życzę smile.

27,089

Paweł-1979 napisał/a:

Idąc twoją drogą myślenia to Disco polo było by najbardziej uniwersalne ,bo słucha miliony a nikt się nie przyznaje wink

Ja zawsze słucham big_smile... w samochodzie jak śpiący jestem. Tak mnie wkurza, że spać nie mogę i cało na miejsce dojeżdżam big_smile big_smile big_smile.

27,090

Yogi HAHAHA taki KOLEC w dupę big_smile Wiem o czym mówisz.
Jaga zapoznaj się z definicją "uniwersalności" Bo szkoda żebyś była czasem  źle rozumiana przez "ogół" (tylko dla tego kontrargumentowałem) A z ciebie fajna dziołcha smile
Śpijta dobrze robaczki wink na koniec (Uniwersalny wśród jego fanów) Sławny CHWYYTAK :  http://www.youtube.com/watch?v=DFLoY7y9GhA
Dobranoc smile

27,091

Dzień dobry,

Wytrwali Ci, którzy podchodzą pod naukową teorię, że starsi ludzie mniej snu potrzebują smile

Przychylam się do tego, że Jackson jest uniwersalny. Aczkolwiek ze mną nie można podyskutować ani o nim, ani o Cohenie, ani Morrisonie. Jackson zdecydowanie szerzej rozpropagowany, mimo, że go nie znoszę to i tak muszę kojarzyć kilka jego utworów i wiedzieć jak wyglądał. A jak wyglądał Cohen to nie wiem tongue I nie jestem w stanie podać żadnego przykładu jego tworzenia smile Może i wstyd, ale to nie moja bajka.

Tak, disco polo zdecydowanie uniwersalną muzyką tongue Nieprawdą, że nikt się nie przyznaje, wystarczy przejechać przez dowolną wieś i słychać z licznych podwórek smile

Zmykam, bo mi mężczyzna niemoralne propozycje składa. Grzech nie skorzystać, nie wiadomo kiedy następna propozycja się pojawi tongue

27,092

YOGI bear napisał/a:
Jaga Baba07 napisał/a:

Mnie Jezioro Łabędzie... usypia big_smile.
Podobnie Dziadek do Orzechów smile.

Ja za "Jeziorem Łabędzim" nie przepadam. "Dziadka do Orzechów" ubóstwiam smile. Aczkolwiek utworem Czajkowskiego, który mogę słuchać i słuchać jest "Kaprys włoski".

Poza tym bardzo lubię też "Króla Olch" Schuberta. Zresztą romantyzm zawsze był mi bliski, czy to w muzyce, czy w literaturze.

No słucha się, słucha muzyki poważnej od czasu do czasu smile.

Paweł napisał/a:

Idąc twoją drogą myślenia to Disco polo było by najbardziej uniwersalne ,bo słucha miliony a nikt się nie przyznaje

No ja naprawdę nie słucham. Mam zbyt wrażliwe uszy na tego typu muzykę tongue.
A gdy jadę autem, to słucham rocka. Nie ciężkiego.

A Michaela nigdy nie lubiłam. Jest tylko jeden jego utwór, który podoba mi się. Reszta to nie moje klimaty. Także ja odpadam z tych wyliczeń tongue. Nigdy nie byłam uniwersalna, zawsze szłam pod prąd wink.

27,093

vinnga napisał/a:

Zmykam, bo mi mężczyzna niemoralne propozycje składa. Grzech nie skorzystać, nie wiadomo kiedy następna propozycja się pojawi tongue

Ooo, dzień dobry smile.

To co tu jeszcze robisz tongue? Już zmykaj pozażywać ruchu dla zdrowia big_smile.

27,094 Ostatnio edytowany przez strzała (2013-09-09 09:40:59)

Siemka z rana smile i witaj znowu Luc

Siedzę jakś wypruta...Już wróciłam z pracy przed chwilą. Coś mnie gardełko boli i szczypie, grypka mnie złapała. Wczoraj mnie rozłożyło i przeleżałam cały dzień po pracy, na pół przytomna. Dzisiaj trzeba się ruszyc, muszę się zaraz nastroic czymś.

Pisaliście o Michaelu Jacksonie. Był moim idolem, gdy byłam nastolatką. Nawet byłam na jego koncercie, na Bemowie wtedy. Jego muzyka podnosiła mnie do życia i dawała niezłego kopa. Potem te sprawy jego o pedofilię i jakoś czar powoli zaczął pryskac. Niemniej jednak jego głos i taniec niewątpliwie dla mnie był czymś co kochałam smile
Przypomniało mi się jak miałam ze 13 lat i akurat bawiłam młodszą siostrę. W pewnym momencie posadziłam ją na biurku i stałam koło niej. Nagle z telewizora w drugim pokoju rozległa się piosenka MIchaela. Wówczas ja zapominając o całym świecie, ruszyłam pędem przed telewizor, zostawiając siostrę samą na biurku. Oczywiście siostra zaczęła spadac i w ostatniej chwili jej ojciec złapał ją nad ziemią smile

Teraz bardziej słucham rapu, bo opowiada o życiu lub jakichś krzykliwych piosenek. Czasem jakieś romantyczne nutki smile

Idę do sklepu, jak to ciężko jest życ bez auta. Na razie mam u lakiernika, a po południu mam lekarza, 2 km od domu hmm

27,095 Ostatnio edytowany przez strzała (2013-09-09 09:42:12)

Proszę usunąc. Znowu podwójne posty hmm

27,096

WARS wita Was, WARS wita Was, WARS wita Was smile .

vinnga napisał/a:

DWytrwali Ci, którzy podchodzą pod naukową teorię, że starsi ludzie mniej snu potrzebują smile

Odezwała się ofiara kryzysu wieku średniego u kobiet big_smile big_smile big_smile.

Strzałeczko smile: odnoszę wrażenie, że wszystkich nas od kilku dni męczą jakieś kłopoty z gardłem sad. Jesień idzie, nie ma na to rady sad.

27,097 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-09-09 10:15:02)

Jaga Baba07 napisał/a:

Ja za "Jeziorem Łabędzim" nie przepadam. "Dziadka do Orzechów" ubóstwiam smile. Aczkolwiek utworem Czajkowskiego, który mogę słuchać i słuchać jest "Kaprys włoski".

Poza tym bardzo lubię też "Króla Olch" Schuberta. Zresztą romantyzm zawsze był mi bliski, czy to w muzyce, czy w literaturze.

Oczywiście zaraz wyszukałem na YT Kaprys i... zdążyłem zatrzymać zanim ponownie uderzyłem w kimę big_smile.
Za to Król Olch najpierw mnie przeraził (vokal Anne Sofie von Otter), a potem przypomniał mi, że zdecydowanie wolę niższe tony wink. "Król Olch" w wykonaniu Bryna Terfela i jego czy widzisz mój ojcze, tam tańczą wśród drzew, srebrne królewny, czy słyszysz ich śpiew? To synku mój, to księżyc tak lśni, to księżyc tańczy wśród czarnych pni big_smile jest dla mnie najbardziej przekonujący smile.

Przypomniał mi się przy okazji doskonały film z Johnem Malkovichem, o tym samym tytule. Osobom, które nie widziały gorąco polecam smile.

27,098

Beata JAK MOŻNA NIE LUBIĆ MAJKELA ! yikes big_smile Większość dzisiejszych rytmów rozrywkowych jest wzorowana na nim ,to nie był tylko człowiek, to instytucja smile
Jaga
To jak lubisz "Liberian" To ten też pewnie ci się podoba?

W kwestiach poważnej muzyki to słoń mi na ucho nadepnął sad

27,099

Paweł-1979 napisał/a:

Beata JAK MOŻNA NIE LUBIĆ MAJKELA ! yikes big_smile Większość dzisiejszych rytmów rozrywkowych jest wzorowana na nim ,to nie był tylko człowiek, to instytucja smile

Przyznaję, że ja nie przepadam sad, choć czasami słucham i doceniam za dobrą robotę smile.
Przede mną nie musisz go wybielać big_smile big_smile big_smile.

27,100

YOGI bear napisał/a:

Przede mną nie musisz go wybielać big_smile big_smile big_smile.

A po co wybielać białego lol Sam się wybielił.. Ale co tam.. Panie świeć nad jego duszą smile
Jego twórczość to jakaś część mnie ,Strzałka pewnie wie o co loto .
Jak mu się umarniło to aż łezka mi się zakręćła sad sad sad

27,101 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-09-09 14:25:15)

Paweł-1979 napisał/a:

Jego twórczość to jakaś część mnie ,Strzałka pewnie wie o co loto .
Jak mu się umarniło to aż łezka mi się zakręćła sad sad sad

Ja też wiem o co Ci loto big_smile.
Szanuję go za twórczość, ale nie są to klimaty mi najbliższe.
Ja miałem doła, gdy dowiedziałem się o śmierci Jacka Kaczmarskiego, a było mi na prawdę smutno, gdy odeszła Irena Kwiatkowska.
Usłyszałem wtedy, że kilku młodych "aktorów" nie mogło uczestniczyć w pogrzebie, bo... musieli rozdawać autografy i do dzisiaj nie mogę patrzyć na nich na ekranie sad.
Ciekawe, czy oni zagrają równie dobrze, jak Irena w całkiem dojrzałym wieku big_smile:
http://www.youtube.com/watch?v=_pv9tmptvXk

27,102

AAAA smile "Kobieta pracująca" smile  Sympatycznie się ją oglądało ,po mimo wieku była pełna energii i wigoru kobieta przecinak... Śpiew śpiewem ,ale ciekawe ile dzisiejszych Polskich aktoreczek jej dorówna i dotrzyma kroku w aktorstwie kiedykolwiek..

27,103 Ostatnio edytowany przez Jaga Baba07 (2013-09-09 16:18:48)

A ja bardzo lubiłam Hankę Bielicką- podobno wielką rywalkę Kwiatkowskiej. I jak usłyszałam, że zmarła, to strasznie mi się żal zrobiło.

Kwiatkowska, Bielicka, Andrycz, Krafftówna to były aktorki jeszcze starej międzywojennej szkoły. Miały klasę, kulturę osobistą. Takich kobiet jest coraz mniej.
Te młode, gdy na nie patrzę, to się wstydzę...

Yogi, nie będę się spierać. Nigdy nie przepadałam za Bachem, Vivaldim, Haendlem, Haydnem, Beethovenem- no ujdą niektóre utwory, Mozarta też nie lubię.
Wolę Straussa, Czajkowskiego, Bizet -ach "Carmen" (muszę się na to wybrać do opery).

Ooo, przy Preludium e- moll op.28 nr 4 Chopina łezka się kręci.
No i "E lucevan le stelle" w wykonaniu Bocelliego wywołuje u mnie też niemałe wzruszenie.

Przypomniało mi się a propos włoskich kompozytorów, jak to dziadek po pierwszym roku szkoły muzycznej chciał koniecznie nauczyć mnie grać na skrzypcach "Chór niewolników" z "Nabucco" Verdiego. Jak on mnie katował tym utworem...Ale nauczyłam się grać ze słuchu to i nie tylko to.

Nie Paweł, ten utwór już mi się nie podoba...Nie jest zły, ale to już nie moje klimaty. Nie przepadam za Michaelem i już. Od kiedy jako mała dziewczynka zobaczyłam jego teledysk ze słoniami tongue. Był taki smutny...Zresztą mi już we wczesnym dzieciństwie przypadła do gustu trąbka Luisa Armstronga, więc pop nie miał prawa bytu. Mama dbała, bym wykształciła specyficzny gust muzyczny tongue. Tzn. zostawiała kasety na wierzchu, a ja je puszczałam- to było Vaya con Dios, Joe Cocker.

A od tygodnia "katuję" ten utwór...Nudny początek, ale po minucie zaczynają grać "po mojemu" smile. To rock, ale słucham też jazzu, bluesa, rapu i klasyki.

27,104

Tak poza tym miałam pyszny obiad big_smile.

Mama wymyśliła i upiekła placki ziemniaczane, a ja do placków wymyśliłam i zrobiłam sos grzybowy big_smile. A że mam jeszcze zebrane i ususzone przeze mnie grzybki- borowiki i podgrzybki, to sosik wyszedł pycha smile.

27,105 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-09-09 17:47:04)

vinnga napisał/a:

Dzień dobry,

Wytrwali Ci, którzy podchodzą pod naukową teorię, że starsi ludzie mniej snu potrzebują smile

Przychylam się do tego, że Jackson jest uniwersalny. Aczkolwiek ze mną nie można podyskutować ani o nim, ani o Cohenie, ani Morrisonie. Jackson zdecydowanie szerzej rozpropagowany, mimo, że go nie znoszę to i tak muszę kojarzyć kilka jego utworów i wiedzieć jak wyglądał. A jak wyglądał Cohen to nie wiem tongue I nie jestem w stanie podać żadnego przykładu jego tworzenia smile Może i wstyd, ale to nie moja bajka.

Tak, disco polo zdecydowanie uniwersalną muzyką tongue Nieprawdą, że nikt się nie przyznaje, wystarczy przejechać przez dowolną wieś i słychać z licznych podwórek smile

Hehe, widać, że w naukowych teoriach jest coś prawdy tongue

Ja też przychylam się do uniwersalności Jacksona. Ja wiele o nim słyszałam, ale tak bardzo się nie interesowałam, dlatego w jakieś dysputy byście ze mną nie weszli, ale wiadomo, piosenki kojarzę, niektóre lubię. Z Cohenem gorzej, jeszcze mniej znam tongue Dlatego nie udzielam się w tym temacie. A Morrison to James Morrison? Jak tak to wiem kto to, ale bardzo możliwe, że kogoś innego macie na myśli.Podoba mi się głos Jamesa Morrisona smile O muzyce klasycznej też nie powiem, bo nie jestem wielką fanką- ale oczywiście dostrzegam jej piękno. Jednak nie słucham za często. Ja powiem szczerze najczęściej chyba słucham popu itp, choć nie zwracam uwagi na gatunki, więc na pewno są to mieszanki.

Lubię Beyonce, własnie Jamesa Morrisona, Pink, One Republic.. i wiele innych, przeróżnych wykonawców, co na pewno daje różne gatunki, ale ja właśnie nie zwracam uwagi jaki gatunek, co mi wpadnie w ucho, to słucham, przez co często sama nie wiem czy pop czy może inny gatunek tongue Lubię jednym słowem wiele takich znanych piosenek, zazwyczaj lecą w radiu i często można je usłyszeć, jak nie teraz, to kiedyś. Tak mi wpadło w ucho też Sunrise avenue, "Hollywood hills".

Podam jeden przykład może piosenki, która mi się podoba, proszę:
http://www.youtube.com/watch?v=qrOeGCJdZe4

O tak, te aktorki starej daty były świetne.. albo Danuta Szaflarska, oczywiście ona akurat żyje smile Teraz to w większości mamy "aktorki" serialowe lub kobiety "słynące" z epatowania swoją seksualnością, co nie jest żadnym wyczynem. Danuta Szaflarska wystąpiła np w "Ile waży koń trojański". Sam film średni, myślałam, że może będzie śmieszniejszy (co raczej i tak płonną nadzieją, bo obecne polskie komedie rzadko mnie śmieszą), ale Danuta Szaflarska dla mnie była takim jasnym punktem w tym filmie, widać, że bardzo dobra aktorka.

Ja w nocy spałam z 3 godz sad bo nos mocno zapchany i katar., Wczoraj ta herbatka z miodem i czosnek coś średnio pomogło, dzisiaj użyłam do nosa otrivin i jeszcze na gardło biorę i wapno, teraz jest trochę lepiej. No, ale mięśnie bolą mnie z infekcji, gorączki jednak nie mam. Tylko słaba jestem, mocny katar, jeszcze ból gardła trochę. Także idę poleżeć, kurować się, pewnie jutro zajrzę na forum :* Nie mam laptopa i ciężko mi dzisiaj po prostu siedzieć przy komputerze.No i lepiej wykuruję się leżąc, wiadomo. Buziaki.

Posty [ 27,041 do 27,105 z 30,541 ]

Strony Poprzednia 1 … 415 416 417 418 419 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024