Netkafejka dla Przyjaciół ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Strony Poprzednia 1 … 406 407 408 409 410 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26,456 do 26,520 z 30,541 ]

26,456

Odp: Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Aaa, i jeszcze jedna informacja.

Wczoraj spotkałam się z moim ojcem. Bądź co bądź jest jednak ojcem. Przyznał mi się, ze gdy mieliśmy tego grilla w sobotę, to on przeskoczył przez płot, ukrył się w krzakach i obserwował nas. Stwierdził, że musi wiedzieć, z kim się zadaję...Człowiek nie może czuć się bezpiecznie, psychopata zawsze może zburzyć spokój.

Zobacz podobne tematy :

26,457

Niech sobie za dużo nie wyobraża!
Jaga a nie boisz się że może znaleźć się taka, która mu pozwoli mu sobie więcej wyobrazić ? BAA która da mu się pocałować jeszcze w Sierpniu?? big_smile

A tak w ogóle to wy z tymi pociągami ja się pytam? Przecież to koszmar jakiś to PKP .Wygoda wątpliwa .złodzieje,opóźnienia wielogodzinne itp..
A tak może prawko sobie zrobić? hmm  Samochód to też dziś nie jest jakiś majątek wielki.. Nie kumam..

26,458

Paweł, ja mam prawko od ponad 4 lat, auto dwa, ale ono nie nadaje się na dłuższe wojaże. Poza tym jako studentka płacę za bilety z 51- procentową ulgą, więc wychodzi jednak taniej.

Ależ ja mu nie bronię dostępu do moich ust. Ja po prostu pierwsza go nie pocałuję tongue. Poza tym mamy o nim wyrobioną pewną teorię, która myślę, że może być wielce prawdopodobna. I chyba dlatego nie podejmuje stosownych kroków wobec mnie. Zobaczymy wink...

26,459

Pierwsza go nie musisz całować ,wystarczy jakiś dyskretny sygnał/znak wink Wyrobiona teoria.. No nie mów że gej big_smile
Chodziłem kiedyś z taką jedną co złapanie za rękę przyprawiało ją o gęsią skórkę ,więc postanowiłem działać wolniej.Po jakimś czasie jej koleżanka spytała się mnie czy ja poważnie traktuje związek psipsiułki bo wyjawiła jej że jest rozgoryczona moją powściągliwością.. big_smile
Teorie teoriami ,życie życiem wink

26,460

Ach, nie, żaden gej. Inna teoria- brak doświadczenia z kobietami.

Po prostu to on jest nad wyraz powściągliwy. Znaki daje zarówno on, jak i ja big_smile.
Nie mam nic przeciwko, żeby zrobił pierwszy krok. Ja tego nie zrobię.

26,461

Jaga Baba07 napisał/a:

Znaki daje zarówno on, jak i ja big_smile.

Beata?....... Rozumisz coś z tego? big_smile   A droczcie się puki wam hormony nie pękną big_smile big_smile Oj będzie się działo big_smile

26,462

No wiesz, Pawle, to ta młodość...Głupie to to, droczą się tongue.

Ale jak on jest chłopakiem "z zasadami", to nie będę go na siłę ciągnąć do złego. Na "złe" też przyjdzie pora wink

26,463

Taaak wink Zasady big_smile  Zło wszędobylskie A kysz tfuuu.. big_smile
Choć bym kroczył ciemną doliną to zła się nie ulęknę wink 
Wiesz, żeby nie było że w konsekwencji Grudniowej np. Ty zaczniesz się zastanawiać ,obawiając się  że wspólnie kroczycie ciemną doliną big_smile
DOBRA, Dobranoc wink

26,464

Paweł-1979 napisał/a:
Jaga Baba07 napisał/a:

Znaki daje zarówno on, jak i ja big_smile.

Beata?....... Rozumisz coś z tego? big_smile

Rozumiem. I to jest suuuuper. I tak już nigdy nie będzie jak nastąpi ów przełomowy październik czy grudzień tongue Aczkolwiek nigdzie nie jest powiedziane, że nie będzie lepiej smile

Co my z pociągami? Samochód jest taki pospolity... Ja prawko mam już chyba z 10 lat, ale podróżowanie samochodem to żadne wyzwanie. PKP faktycznie irytuje, ale są też atrakcje.

Sposób na utrzymanie higieny podczas okołopolskiej wyprawy pociagowej? Możliwości jest trochę. Najprostsza - mokre chusteczki kosmetyczne. Oprócz tego czasem chyba gdzieś byś spała w cywilizowanym miejscu z łazienką? No i na niektórych dworcach i stacjach benzynowych są prysznice tongue Do tego na pewno byś poznała w pociągach mnóstwo chętnych do zabrania Cię do swojego mieszkania pod prysznic tongue

26,465

Jaga ja już w tamtym temacie nie chcę dolewać oliwy do ognia . Ale zasmuciła mnie trochę twoja wypowiedź
W tematyce Religi Piszę posty najbardziej obiektywnym językiem jakie znam , ale jak sama widzisz to ateiści a już najbardziej w wydaniu ludzi pokroju Vian wywołują wojnę.
Wtrąciła się i jedzie po wszystkich wierzących nie czytając ze zrozumieniem.To już nie pierwszy raz widzę takie zachowanie u niej ,nie wiem kto tu daje przywileje ,ale to jakaś porażka jest... Nie twierdzę że wierzący pozostają obojętni ,ale ja cię lubię ,miło się z tobą pisze, po co z ty wiązać wiarę lub nie wiarę .Wiara jest w sercu a nie na forum defensywnej czy ofensywnej polemiki ..

26,466

Wiesz, Paweł, ja nie chcę nikomu narzucać swojego światopoglądu. I również staram się dobierać słowa tak, by nie urażać nimi nikogo.
Nie uważam też, że wiara bądź jej brak definiuje, czy ktoś jest wartościowym człowiekiem.
Bo nie liczy się to, czy wierzysz, a Twoje czyny, postępowanie.
Znam obłudnych katolików i znam ateistów, z których warto brać przykład- na odwrót też mogłabym to napisać.

Adamajkis założył wątek, który miał być odpowiedzią dla OjcaPiotra, z tym że sam zadał tak pytania i użył takich słów, które miały ugodzić ludzi, którzy nie wierzą i w tym duchu pragną także wychowywać dzieci.
Ba, mało tego od razu określił, jakimi oni są osobami. Dlatego ten wątek stał się bardziej popularny.
Poza tym oliwy dolewał także Snake.

Co do Vian- często się z nią nie zgadzałam, również nie wdaję się z nią w polemikę, gdyż zawsze znajdzie argument nie do przebicia i potem sama nawet nie wiem, co odpisać.

I co do tamtego tematu jeszcze- zapewne jestem daleka od prowadzenia hedonistycznego trybu życia, nie mam na to czasu. A nie mam czasu nie dlatego, że gonię za pieniędzmi, a z innych powodów. Zresztą, to nie jest ważne. Nie kradnę, nie zabijam, nie pożądam żadnej rzeczy bliźniego swego, ale nie chodzę do kościoła i nie modlę się.

Chciałabym, żeby w przyszłości moje dzieci miały wybór. Nie chcę im wpajać, że ludzie wierzący są źli, czy nie potrafią sami myśleć, tak samo nie chcę im wmawiać, że ateiści są lepsi. Chcę, żeby wyrosły na dobrych ludzi, dla których nie liczą się etykiety typu "wierzący/ateista", "heteroseksualista/homoseksualista(pedał)", "prawicowiec/lewicowiec". Nic z tych rzeczy.

Uderza mnie tylko to, że gdy ktoś stwierdzi, ze nie wierzy, od razu znajdzie się gro ludzi wierzących, którzy chcą mu wpoić, że nie jest dobrym człowiekiem. Tak powiedziała mi moja ciocia- siostra babci, dla której najważniejszą rzeczą, która definiuje człowieka, jest chodzenie do kościoła. Powiedziała mi nawet- nie wierzysz, to znaczy, ze jesteś złym człowiekiem. Z takim poglądem chciałabym walczyć, ale nie mieczem i szablą.

26,467

Zaraz to skopiuję do tamtego wątku, tylko trochę to zmodyfikuję smile.

26,468

Hello !

Totalnie nie mam czasu na wszystko! A najgorsze jest to,że mi się to podoba big_smile Mój grafik jest napięty niczym gumka w majtkach tongue

Chciałabym tylko mieć więcej czasu dla Was sad
Kiedy ja nadrobię to co nabazgraliście to nie wiem hmm..

U mnie w ostatnim czasie dużo się działo,ale zanudzać nie będę.
W pracy jest lepiej. W domu spoko.
We wtorek czeka mnie oblężenie. hmm

WIELGACHNE BUZIAKI  XXX ***

A Kogut wrócił na dobre czy tylko na chwilę?

26,469 Ostatnio edytowany przez Paweł-1979 (2013-08-17 19:57:22)

Ema napisał/a:

A Kogut wrócił na dobre czy tylko na chwilę?

Nie tylko na dobre ale i na złe smile Jeżeli oczywiście nie masz nic przeciwko ..
Cieszę się twoim szczęściem i brakiem czasu bo to na + rozumiem..

Nie każcie mi piać ,piszcie coś ludziska bo mnie już od tel religijno-ateistycznej demagogi mózg się zlasuje.. big_smile

Beata kuknij na Maila ,jak bym cię mógł prosić ,coś ci podesłałem.. smile

26,470

Hej hej smile
Niedawno wróciłam i właśnie kończyłam kanapki jeść hehe big_smile
Nad morzem było super, choć przyznam, że pogoda taka średnio-kiepska. Dlatego plażowania też nie było tak wiele i kąpania się w morzu też nie, zwłaszcza ja, bo jestem zmarźluch i woda dla mnie za zimna. Dziś by było o wiele lepiej, bo nadeszła bardzo ciepła pogoda, wręcz upalna, co nad morzem jest fajnie, także dziś byłoby super plażowanie.. ale niestety odjazd.. przez ten tydzień to pierwszy dzień taka fajna pogoda , a my musieliśmy jechać sad A ta chęć zostania do soboty ukształtowała się nam dwa dni przed wyjazdem, więc oj.. o kwaterę było ciężko, musieliśmy zmienić lokum.. i oj nadzwoniliśmy się, że hej.. i w kawiarence musieliśmy siedzieć, bo my brak neta big_smile No, ale udało się za 50 zeta, co i tak jest dobre, skoro tak na szybko szukaliśmy. A wcześniej tak jak pisałam- 35 zł. Kwatera ładna, spacer 1,5 km do morza, ale nie jest źle tongue Gospodarze sympatyczni, zazwyczaj mamy szczęście do kwater smile
Fajna ta Łeba.. smile Oj.. naprawdę nie chciało się wyjeżdżać.. sad

Oczywiście myślałam też co u Was i miło, że pisałyście kiedy wracam wink Któregoś dnia mogę podesłać jakieś fotki smile

My jechaliśmy z 2 przesiadkami, bo bezpośrednio do Łeby to taki autobus co nawet toalety nie ma i w ogóle syf...

Marzenko, Ty zanudzasz? Ja uwielbiam czytać Twoje posty.. napisz coś więcej smile

Buziaki :*

26,471 Ostatnio edytowany przez Paweł-1979 (2013-08-17 23:59:52)

truskaweczka 35 zł w sezonie to naprawdę nieźle , w zeszłym roku bywałem delegacyjnie w Łebie najbardziej lubiłem przesiadywać na wydmach..ehh Pięknie..
Co prawda znaleźliśmy 25 zł doba ale jakieś 8km od Łeby + 10pkt dla zmotoryzowanych smile -20pkt dla uroków PKP. big_smile
Kurcze ,nie przypomnę sobie ulicy ,ale na głównej ulicy w Łebie na rogu jakoś tak była przepyszna jadłodajnia i tanio .. Warto tam pourlopować na pewno..

AAA zapomniałem ,te fotki głównie  z plaży jak najbardziej wskazane tongue  Upss roll

26,472

Tak, wprawdzie te 35 zł to z wc i prysznicem na korytarzu, ale nam to nie przeszkadza i te 1,5 km- 1,8 km do plaży stamtąd było, ale jakoś nie było źle wink Do tego mieliśmy parawan, koc, telewizor, radio, najważniejsze podstawowe wyposażenie.. a no i w razie niepogody parasolki na korytarzu od gospodarzy, aneks kuchenny, można było sobie gotować obiady wink My jedliśmy raczej na mieście, super jest Bar Słoneczko kolonijny na Brzozowej moim zdaniem, a z pizzy np Mandragora, bo jedliśmy tam. To takie przykładowe, bo tych barów jest dużo i wszystkich nie pamiętam wink

26,473

Mi rok temu udało się też na spontanie znaleźć z przyjaciółką nocleg co prawda w przyczepie campingowej big_smile Ale za 35zl, były prysznice, w przyczepie był zlew, kuchenka i wszystko co było nam potrzebne... I tak więcej nas tam nie było niż byłyśmy big_smile

Właśnie mam chwilkę przerwy, więc postanowiłam zajrzeć. Jutro ostatni dzień praktyk. smile A teraz zmykam za chwilkę do pracy, bo dziś jestem od 19:00 do około północy z maluchami, tzn. z maluchami podejrzewam, że do około 21:00, a później z jakąś książką... big_smile

26,474

Hallo, to ja, adlernewman! smile

26,475

Hej  adlernewman! Co nam powiesz ciekawego? lub jak może wolisz nie ciekawego smile
skąd ten unikalny nick? Coś oznacza?

26,476

Siema smile

Po pierwsze witam Pawła smile Nie było okazji wcześniej się poznac.

Ema !!! Ok wybaczam , wybaczam, ale troszkę malutko napisałaś. Mimo to dzięki za buziaka i nawzajem :*

Wszystko co dobre niestety szybko się kończy, te urlopy, wakacje. Ale to dobrze, że tu wracacie.

Ja dzisiaj trochę popływałam, ponurkowałam (bo uwielbiam) smile

Idzie szkoła powoli i muszę podokupywac resztę podręczników dla dzieci. Zdziwiłam się, jak wielka różnica w cenach jest w księgarniach i na allegro. Wyszło mi 40 zł różnicy w pakiecie do 2 kl.  Dlatego zamawiam na allegro.

Pozdrawiam smile

26,477 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-08-18 21:14:10)

London69 napisał/a:

Mi rok temu udało się też na spontanie znaleźć z przyjaciółką nocleg co prawda w przyczepie campingowej big_smile Ale za 35zl, były prysznice, w przyczepie był zlew, kuchenka i wszystko co było nam potrzebne... I tak więcej nas tam nie było niż byłyśmy big_smile

Właśnie mam chwilkę przerwy, więc postanowiłam zajrzeć. Jutro ostatni dzień praktyk. smile A teraz zmykam za chwilkę do pracy, bo dziś jestem od 19:00 do około północy z maluchami, tzn. z maluchami podejrzewam, że do około 21:00, a później z jakąś książką... big_smile

O, to też niedrogo. Taka prawda, że większość czasu zazwyczaj jest się poza kempingiem czy kwaterą. Toaleta dla mnie może być np na korytarzu dlatego, że ja tak do chwila nie latam do łazienki, choć bywało i tak tongue A za te 35 zł naprawdę mieliśmy ładny pokój, wszystko tak jak miało być smile

Strzała, jasne, że zamawiaj na allegro, nie ma sensu przepłacać. Słyszałam, że teraz ciągle nowe książki i jest ciężej od kogoś odkupić książkę, bo ciągle się zmieniają sad Ja miałam lepiej, bo często były te same, to czasem od kogoś się kupiło, kiedyś np książka od angielskiego, co kosztowałoby mnie z 50 zł, to taki chłopak mi chyba za 15 zł sprzedał, więc duuuużo zaoszczędziłam smile A i ja parę swoich kiedyś sprzedałam albo oddałam komuś z rodziny smile

26,478

strzała napisał/a:

Siema smile Po pierwsze witam Pawła smile Nie było okazji wcześniej się poznac.

Witam również ,miło poznać zawsze lepiej późno niż wcale wink

Ja chyba nie będę już włączał telewizji dla własnego zdrowia psychicznego..
Wczoraj czy przedwczoraj zapowiedź wydania ciężkich pieniędzy podatników na helikopterki, ciężkie uzbrojenie itd (to jest dziś najbardziej potrzebne naszemu kraju) neutral
Dziś ,wcześniej wspomniany Pelandinio i jego premiera która oczywiście wywołała kłótnię w debacie rządzących "po jaką cholerę nam postrach szyn, który będzie jeździł z tą samą prędkością co najszybszy parowóz który stoi dziś w muzeum kolei (160km/h)
A jakie jest przeznaczenie Pelandinio? Ma zmotoryzowanych skłonić do jazdy pociągiem! mad
Boże widzisz i nie grzmisz..

26,479

strzała napisał/a:

Ja dzisiaj trochę popływałam, ponurkowałam (bo uwielbiam) smile

Ej, no co Ty big_smile! Nie wiem, czy wiesz, czy nie, ale ja też uwielbiam nurkować, na razie tylko w masce. Mam tylko trzy wielkie marzenia, które muszę zrealizować- jedno z nich to profesjonalny kurs nurkowania smile.

Jak mnie nie było, to byłam w tej dorywczej pracy na zlocie zabytkowych samochodów, o której wspominałam. Oj, przez dwa dni stałam na nogach ponad 20 godzin. Nie można było usiąść, nawet oprzeć się nie można było. Przyszedł menedżer w pewnym momencie, jak byłam oparta jedną ręką na ladzie, bo już łopatka zaczynała mi dokuczać i mnie ofuknął, że mam się wyprostować, ale że nie jestem tam kelnerką, to pozwoliłam sobie mu ostro odpowiedzieć. Moja koleżanka potem mi powiedziała, że mam się do niego tak nie odzywać, bo nawet mógł mnie wyrzucić. Szczerze powiedziawszy miałam to głęboko w czterech literach, co oznajmiłam głośno koleżance. Więcej Wam napiszę wieczorem, bo teraz mama musi na laptopie działać.

26,480

Ooo, to musiała być ciekawa praca, choć na pewno męcząca Jaga.
Beata, to jak, wiesz może kiedy będziesz miała czas na spotkanie? smile

26,481

Cześć ludziki smile
Jaga, a możesz zdradzić 2 pozostałe marzenia? wink

Strzała, gdzie Ty sobie ponurkowałaś w swojej okolicy?

Monia, w poniedziałek wracam z ostatniej przejażdżki morze - "podgóry" smile I teoretycznie powinnam mieć czas. Aczkolwiek nie wiem czy się nie wkręciłam w brak czasu i czegoś sobie twórczego nie wymyślę tongue

Jutro w końcu zamoczę stopę w morzu. Żaba jest z moją siostrą nad morzem i zamierzam do nich na 1 dzień dołączyć. I tak w czwartek w nocy muszę być w Gdańsku, żeby się przejechać do Krakowa z ostatnim turnusem kolonii.

Luc, podpowiedz, co Twoim zdaniem najbardziej warto zobaczyć w Krakowie? Teraz zostanę na te 1,5 dnia i szukam inspiracji, tak jak z Cmentarzem Podgórskim. Sama bym w życiu nie wymyśliła, że warto tam iść. Byłam i nie żałuję smile

26,482 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-08-20 13:20:38)

Rozumiem, w każdym razie, jak tylko będziesz miała czas Beata, to daj znać, czy tu czy na mejla czy telefon wink

Moje koleżanki wczoraj pojechały do Gdańska na 4 dni, teraz zwiedzają wink

Właśnie powysyłałam Wam parę fotek- mam tego wiele, dlatego niektóre daję, pewnie z 300 mam, ale wiadomo daję Wam mały procent,bo i tak mi komp zamula, ciężko więcej, dlatego tak niewiele niestety Wam wysyłam. Wysłałam Tobie Beata, Jadzi, jakbyś Ty np strzała chciała, to podaj e-mail, bo mi się zagubił.. sad Pewnie zdziwi Was to muzeum erotyki, ale byliśmy tak dla śmiechu i gdy już nie było co 'zwiedzać' wink No, ale.. nic specjalnego smile Za to te jurassic park, sea sarbsk i muzeum motyli świetne, wiele się dowiedziałam nowych rzeczy smile A gdzie jest luc?

26,483

Ehhh Zazdroszczę wam tego pluskania w morzu ,ja mam tylko taki okrągły dmuchany basenik w ogrodzie a już i tak się zielona woda zrobiła sad

26,484

Znalazłam pracę w ulotkach i to w moim mieście, ha, chyba z moim jeszcze pojadę gdzieś na jeden dzień lub dwa, więcej niestety się nie uda, bo zmienia pracę.

26,485 Ostatnio edytowany przez Ema (2013-08-20 19:23:57)

Hello !

Monia nie zapomnij tylko o mnie z tymi fotkami ! big_smile Wiesz jak luubię smile
Muzeum erotyki? Ja bym tam poszła najpierw ! big_smile

Truskawa napisał/a:

Marzenko, Ty zanudzasz? Ja uwielbiam czytać Twoje posty.. napisz coś więcej smile

Dla Ciebie wszystko,co byś chciała wiedzieć ? smile

Paweł napisał/a:

Nie tylko na dobre ale i na złe

Uwierzyć to zobaczyć smile

Mój malutki uciął sobie drzemkę. Właśnie skończyłam oglądać film pt. ,, Złodziej tożsamości''. Całkiem zabawny smile
Chciałabym tyle napisać,a mam w głowie pustkę... hmm

Ktoś jakiś czas temu zadał pytanie o film. Melduję,że ja oglądałam ,,Big love'' big_smile I bardzo mi się podobał.
Wczoraj zaczęłam czytać książkę pt. ,,Kwiaty na poddaszu''.

Jaka u Was pogoda? U mnie leje i wieje czyli Kocham Cię Irlandio big_smile

Każdy z nas ma czasem chwilę w której się zawiesza,wyłącza od świata i myśli o czymś intensywnie. O czym Wy wtedy najczęściej myślicie?
Jesteście szczęśliwi w punkcie w którym się znajdujecie teraz czy dążycie nadal do punktu B ? smile

POZDRAWIAM smile

PS> Monia a czego ulotki roznosisz? wink

26,486

Monia, co fajnego jest w muzeum motyli? To, że motyle to się domyślam, ale co w nim jest takiego, że warto? Takie muzea są w wielu miastach i zawsze przechodziłam obojętnie.

Paweł, akurat mi nie masz czego zazdrościć, bo taką wyprawę nad morze możesz sobie w każdej chwili sprawić. Kupujesz bilet na byle co do jakiejkolwiek nadmorskiej miejscowości, wysiadasz ze środka transportu, idziesz na plażę, spędzasz tak godzinę i wracasz dowolnym środkiem transportu tongue

Marzenko, pogoda średnio na jeża. Trochę lepsza od irlandzkiej smile

Ema napisał/a:

Każdy z nas ma czasem chwilę w której się zawiesza,wyłącza od świata i myśli o czymś intensywnie. O czym Wy wtedy najczęściej myślicie?
Jesteście szczęśliwi w punkcie w którym się znajdujecie teraz czy dążycie nadal do punktu B ?

Takie zawieszenie podobno jest bardzo ważne. Współczesny człowiek rzadko słyszy swoje myśli. Wiecznie czymś je zagłuszamy: muzyka, tv czy chociażby telefon. Ale ja od zawsze mam skłonności do zawieszania i rozmawiania z własnymi myślami.
Do niedawna myślałam o problemach. Aż trafiłam na kilka książek o podświadomości i już wiem, że nie wolno rozmyślać o problemach smile Więc teraz rozmyślam o swoich marzeniach smile
Czy jestem szczęśliwa w punkcie A? Nie. Ale sama w niego wlazłam, więc trzeba teraz iść do punktu B smile Tak naprawdę to większość ludzi chyba dąży gdzieś.... Nie znam wielu osób, które by sobie tkwiły w jednym miejscu.

26,487 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-08-20 19:49:18)

Chyba na ten jeden dzień do Bałtowa pojedziemy, był jurassic park Łeba, a to może być takie dopełnienie, tu też dinozaury, ale też inne atrakcje smile Trochę to kosztuje, mimo wszystko,bo park rozrywki ale powinno się udać.
Marzenko, tu powysyłałam tylu osobom, przepraszam za moją sklerozę :* Już Ci wysyłam i za jakiś czas będziesz miała na mejlu.

Beata, ciężko to samej opowiedzieć. Powiem Ci szczerze, że też wydawało mi się to takie średnie, że muzeum motyli i byłam sceptycznie nastawiona.. a jak weszłam.. to piasek na podłodze, w tle jakby dźwięk lasu, niesamowity klimat się wytworzył. Niewielka przestrzeń, a tyle motyli, ciem i informacji, że naprawdę było co czytać, a my z chłopakiem tak mamy, że przy każdej gablotce zatrzymujemy się, powoli czytamy, więc byliśmy tam z ponad 2 godziny, a inni rachu-ciachu i wychodzą, my inaczej, wolimy wolniej wink Było też sporo owadów: pszczoły, osy, szerszenie, skorpiony, wiele ciekawostek z ich życia, sporo sobie pozapisywałam big_smile Mam też sporo tych ciekawostek umieszczonych na zdjęciach, jak do nich dotrę to coś Wam zapiszę smile Po prostu bardzo mnie to wciągnęło, a Wy widzicie tylko mały "smaczek" tego. Tzn kilka zdjęć z moich setek, bo jak pisałam.. net muli sad
Niezłe jest to, że przeobrażenie w motyla trwa około roku,a sam motyl żyje ok 3 dni.

26,488

Monia, akurat Bałtów jest baaaardzo drogi smile

26,489

Tak, wiem, sprawdzałam, ale powinno nam starczyć.

Wysyłam Wam jeszcze parę zdjęć, jakoś mi chyba to pójdzie. Tam już nie opisuje, bo chyba wszystko widać, jest też parę ciekawostek z muzeum motyli i mam też motylka zrobionego henną, widoczny na jednym zdjęciu smile

26,490 Ostatnio edytowany przez strzała (2013-08-20 22:08:46)

Siemka smile

Wybaczcie, chyba nie naskrobie duzo tutaj dzisiaj, bo ...padam. W pracy obecnie mam pierwszą zmianę, czyli o 5 pobódka. W nocy nie mogłam wcale zasnąc, spałam w końcu ze 2 godz. Potem po pracy na działkę. Miałam tam trochę sporo sprzątania, palenia różnych wyciętych gałęzi, kawał dobrej roboty. Mam ręce już zdrapane do łokci. Musiałam tam byc niestety dzisiaj sama, mój pracuje po 13, 14 godz. Jutro również po pracy tam jadę, bo o 15 przyjedzie koparka ze spychem i będą mi wyrównywac już całkiem ten teren pod którym bedzie stał dom. Dzisiaj już ledwo rękami i nogami ruszam, ale jestem zadowolona, bo do jesieni mamy zrobic wszystko na glans.

Wszystkim tęskniącym za Luc przypominam, że wyjechała na wczasy do Albani i pojawi się dopiero na początku września.

Monika, mój meil- strzala@wp.eu Oczywiście, że ja też chce obejrzec zdjęcia smile
Bałtów, dobry wybór, tam jest świetnie. Gdzieś na nk mam chyba jeszcze kilka zdjęc z tego parku. Teraz jest tam jeszcze kino 5D, wiem, bo moja córka tam niedawno była po raz drugi. Fakt jest drogo, bo myśmy byli całą rodziną ze 4 lata temu to pamiętam, ze wydaliśmy conajmiej 300 zł przez kilka godz.

Beata nurkowałam sobie z w zalewie, który znajduje się w najbliższym mieście koło mnie. Zalew jest spory tj 40 ha powierzchni. Tylko powiem tyle, że to bez porównania, jak nurkuje się w mazurskich jeziorach, a tutaj w zalewie. W jeziorze dno jest czyściutkie, wszystko widac, a tutaj niestety tylko żółto na dnie.
Jak nurkuje to córka się nieraz boi, że się utopiłam, bo długo nie wypływam smile

Emcia, u mnie dosyc upalnie, w pracy to nie ma już czym oddychac i pot się leje strumieniami.
Mam takie chwile, kiedy wyłączam się od świata. Myślę na przemian o złych i dobrych chwilach w życiu. Choc te złe wolę pomijac, zagłuszac, bo to do niczego dobrego mnie nie prowadzi. Wolę czas zalatania, zabiegania, bo myślenie nie zawsze jest dobre. Czasem lepiej nie myślec i pędzic przez życie jak szalona smile
Mi ciągle mało jednego punktu. Zawsze pobiegnę dalej. smile :*

Paweł w baseniku też chyba możesz trochę popływac smile. Przypomniało mi się jak kiedyś mój brat wszedł do beczki plastikowe z wodą , namoczył się po czubek głowy,a potem pochwalił się kolegom, że był nad rzeką. A ja podła siostra niestety go sprzedałam, że kąpał się w beczce big_smile

Jaga, nigdy nie pływałam w masce, ale to w ogóle musi byc ciekawe. A jeszcze tym bardziej z całym takim sprzętem do nurkowania, pozostac na dnie bardzo długo.  Choc nie wiem, czy ze strachu byłabym w stanie tak sobie siedziec tam pod wodą smile

Vinnga, super, że będziesz nad tym morzem. Wiesz co, napij się tej wody i sprawdz, czy rzeczywiście jest słona smile

Teraz znikam się kąpac, w wannie. Wygladam jak murzyn przypalony przy ognisku.

Buziaki :*

26,491 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-08-20 22:49:26)

Ok, już wysyłam, do Ciebie też idzie jedno zdjęcie z muzeum erotyki hehe tongue Na pewno domyślisz się które to jest.
Ooo, to fajnie, pomyślałam po prostu, że fajnie tam pojechać, tak na świeżo porównać obydwa parki dinozaurów, w Łebie bardzo nam się podobało, ten ma też bardzo dobre opinie i też na pewno nie będziemy się nudzić, mimo że jakby nie patrzeć to znowu dinozaury wink I tak na pewno rozrywka będzie przednia i chłopak się z tym zgadza- ba, jakoś to tak wypada, że ja planuję większość wyjazdów wink My  jesteśmy we dwoje, a nie cała rodzina, więc takie też drogie atrakcje typowo dziecięce typu jeżdżenie na kucyku będą odpadać. Najbardziej chcemy dinozaury, oceanarium, zwierzęta- wiadomo wink

Strzała, doskonale rozumiem, mnie też zdarzały się noce, że spałam po 2 godziny i wiem jak to jest, potem człowiek nie wie gdzie się znajduje i jest baaardzo zmęczony i rozdrażniony. Rozumiem Cię smile

Aaa, przepraszam, musiałam ominąć niechcący ten post, w końcu dużo naskrobałyście! smile Albania.. brzmi świetnie.. i na pewno tak jest smile W takim razie, mimo że pewnie nie zaglądasz Luc to udanego pobytu! smile

Strzała, początkowe zdjęcia Ci krótko opisałam, dalsze nie, ale chyba domyślisz się co przedstawiają, jak nie, to pytaj smile

Buziaki również przesyłam :*

26,492 Ostatnio edytowany przez Paweł-1979 (2013-08-20 23:40:55)

Beata Niestety zonk , jako "usługowiec" non stop przy telefonie i jak klient zadrynda jadę pracować ,poza tym dwa dni PKP nad morze i godzina pluskania? big_smile . w związku z powyższym pozwolisz że dalej będę ci zazdrościł smile
Marzenka Superego to nie odłączna część naszego jestestwa, dlatego czy chcemy czy nie, często mamy ukierunkowane myśli w kierunku "B" (bez celu poco żyć?)  Nie zawsze oczywiście przy każdej autorefleksji wieczornej, w ciszy bo czasem po prostu delektujemy się swoim osiągnięciem czyli nie jako dotarliśmy już do "B" osiągnąwszy już swój mały lub większy cel..
Obserwując twoje dokonania życiowe wierzę, że nie tylko delektujesz się "B" ale już na  horyzoncie  "C"  Same progresję z czego się bardzo cieszę.
strzała Nie będę się chlapał w baseniku z glonami big_smile wiem że są jakieś tabletki chlorowe  muszę się dowiedzieć gdzie to kupić . A odnośnie donosicielstwa? big_smile Nie mam siostry a utwierdziłaś mnie w przekonaniu że nie mam czego żałować big_smile
Monika ja też nie mam fotek sad żartuje, wiem że jeszcze traktujesz mnie z dystansem w pełni zrozumiałe..

26,493 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-08-20 23:51:52)

Dokładnie tak Paweł. Też mam takie refleksje, że chciałoby się jechać tak spontanicznie, ale człowiek tak analizuje, analizuje i myśli "no nie opłaca się", zwłaszcza, że same bilety nie są tanie, jak np ma się 400 km nad morze.

Marzenko, chcę wiedzieć wszystko! big_smile Jak Kamil, jak R? Hmm.. to chyba ja pisałam o "Big love". Też mi się podobał film, o "Kwiatach na poddaszu" również, mam nadzieję, że też Ci się spodoba. Z własnej strony jednak nie polecam dalszych części, bo coś przeczytałam z jakiejś dalszej części i mi się odechciało czytać, już mi się nie podobało...

U mnie pogoda średnia, bardzo ciepło, ale hmm, wręcz duszno i cały dzień zbierało się na deszcz i nie padało.. a szkoda, bo było przyjemniej, tak chłodniej. A tak.. jest nieprzyjemnie.

Będę Marzenko roznosić ulotki szkoły językowej.

Tak, myślę, że w tym punkcie jestem szczęśliwa, mimo że mam swoje cele. Ja też czasem rozmyślam, np o tym co było, czego mnie to nauczyło, wspominam pewne chwile, rozmowy. Też czasem jak TyBeata wtedy myślałam o problemach, ale teraz wolę sobie przypominać np morze i Łebę wink

26,494

Dopisek:
Nie wiem czy Wam się spodoba, ale wklejam Wam link strony, na której ktoś zamieścił niektóre zdjęcia z muzeum motyli, ja brzydzę się owadów w większości, ale te zdjęcia i przy nich informacje, które znajdowały się tam zafascynowały mnie. Tak będzie łatwiej, bo jak wiecie net mi zamula i nie mogłam Wam wysłać wielu zdjęć. Tu też nie ma wielu okazów z tego co jest w muzeum i nie ma tych ciekawostek, ale to będzie pewien wycinek, jak chcecie to spójrzcie--> http://eksploratorzy.com.pl/viewtopic.php?f=367&t=12569
Ilość okazów, które są w tym muzeum jest naprawdę imponująca.
Dobranoc smile

26,495

Beatko, zapytałaś się, jakie jeszcze są moje marzenia.

Pierwsze to jest wyjazd na Kubę, a w szczególności do Havany do klubu Buena Vista Social Club(szkoda, że już tyle muzyków tego klubu  jest na tamtym świecie:( ).
A drugie, żeby w tym klubie razem ze mną była mama- to jest też jej wielkie marzenie.

26,496

Zapomniałabym, byłabym też na latarni Stilo, fajny widok z góry i też nawet fajny jest labirynt luster w Łebie jakbyś była kiedykolwiek tam. No i było też kino 7d, byliśmy na 2 seansach, z tym, że spodziewałam się czegoś lepszego, a np raz miało być strasznie, a te zjawy śmieszyły, krzesła mało się ruszały i jakoś nie tak wiele efektów, które oddziałują na zmysły. Jest też labirynt 3d w Łebie, ale to wydaje mi się bardziej dla dzieciaków, nie zainteresowało mnie i nie byliśmy.

Jaga, mam nadzieję, że spełnią Ci się marzenia smile No i Twojej mamie smile

26,497

Truskawka a stał tam taki koleś z kładami rowerami ,skuterami na takim skrzyżowaniu w mieście?
Drogo brał, ale tam wymarzone trasy by sobie pośmigać kładem,zabawa przednia .

26,498

Paweł-1979 napisał/a:

Truskawka a stał tam taki koleś z kładami rowerami ,skuterami na takim skrzyżowaniu w mieście?
Drogo brał, ale tam wymarzone trasy by sobie pośmigać kładem,zabawa przednia .

Tak, chyba tak. No, ale właśnie, za drogo dla nas, nie skorzystaliśmy. A pojeździłabym takim quadem, jeszcze nie jeździłam. Taki duży quad to był koszt chyba 100 zł, ale nie pamiętam za ile czasu.

26,499

truskaweczka ,powiem szczerze iż jestem zdumiony twoim optymizmem i podejściem do życia ,zachwytem rzeczy prostych ,z pozoru  zwykłych .
Pewnie dla tego że obserwuje , i widzę malkontenctwo młodych ,że wszystko nie tak ,wiesz (Grafika w kompie lepsza niż w realu) itd. big_smile
Bardzo miła odmiana ,aż miło się czyta..

26,500

Paweł, ale mi się wydaje, że wiele jest młodych osób, które są takie, jak Monia.
Tzn. mam kilka osób na roku, które tylko jęczą, marudzą. Wszystko im przeszkadza, ale to są tylko dwie dziewczyny na 25 osób.

Jestem dzisiaj chora na grypę filipińską tongue.

26,501

Oooo, dzięki, faktycznie, staram się cieszyć nawet z małych rzeczy, choć czasem też równo ponarzekam. Np dzisiaj denerwuje mnie ta pogoda i niewiele mi się chce, trochę słońca by się przydało lub chociaż bez deszczu. A na wyjazdach to tym bardziej nawet takie małe rzeczy mnie fascynują, lubię podróżować, zwiedzać smile Ja też znam sporo osób, które właśnie też raczej optymistyczne w podobnym wieku.. choć wiadomo, do narzekania powód zawsze też się znajdzie, bo fakt.. ogólnie w naszym kraju to różowo nie jest, przyznaję.

A co to za grypa? tongue

Dobranoc wink

26,502 Ostatnio edytowany przez Paweł-1979 (2013-08-22 00:53:34)

Nie Jaga , daleki jestem od tego żeby wrzucać młodzież do jednego wora  ,dlatego pisałem że cieszę się z "odmiany" jaką widzę choćby pod względem tego forum..
Pomijam fakt że ja w średniej miałem odwrotny podział optymista/pesymista.
podpisuję się pod pytaniem cóż to za rodzaj grypy bo nawet google skromne w wyjaśnienia a głębiej kopać mi się nie chcę dziś .
Monia
"w naszym kraju to różowo nie jest, przyznaję"
Jestem też miło oczarowany kiedy widzę że młodzież i nie tylko  szuka rozwiązań w polityce , fajna sprawa myślę to "JOW " czyli Jednomandatowe Okręgi Wyborcze
PO nam to obiecało ale wiadomo nie dotrzymali słowa. Dlatego walczą o referendum by wreszcie były te okręgi.
W skrócie chodzi o to że by nie głosować tylko np. Na PIS albo na PO bo zwykle tak jest ,nie mamy zbytniego wyboru. Bo jeśli głosujemy na kogoś, to i tak z OKREŚLONEJ listy, czyli zwykle ci sami od lat..
JOW daje nam możliwość świeżej krwi ,przynajmniej z zewnątrz ,maciupka ale zawsze jakaś szansa na przyszłość.. zresztą daje link na Fb sama kuknij..
https://www.facebook.com/Zmieleni

26,503

Aż zazdroszczę tego nurkowania, też bym sobie ponurkowała!

Ema u mnie już pogoda bardziej taka jesienna niż letnia. Choć wcale tak dużo nie pada. smile
Ja jak się zawieszam, odłączam na chwilę od świata, to przeważnie myślę o czymś, co w danej chwili mnie skłoniło do tego 'zawieszenia' tongue Czasem sobie coś przypomnę i tak się odcinam po prostu na jakiś czas od rzeczywistości.

Dzisiaj do pracy idę dopiero na 16:30, praktyki już skończyłam (oczywiście z pozotywną oceną big_smile), więc do południa mam wolne dla siebie smile W sobotę wesele, muszę jutro jeszcze iść do spowiedzi, a już nie byłam ohohoh nawet nie pamiętam ile lat temu...

Pozdrawiam!

26,504

Oczywiście do postów ustosunkuję się później, gdyż teraz wybywam załatwiać sprawy, dosyć poważne.

Grypa filipińska to choroba jednodniowa, objawia się silnym bólem głowy oraz nudnościami. Ponoć najlepszym lekarstwem na nią jest ciężka praca. Inaczej pisząc jest to kac tongue. To był kac.

26,505

Tak sądziłam, że kac wink Dobrze, że to był kac i już minął smile

Karola, fajnie, że wpadłaś. Udanego wesela!:D

26,506

London69 napisał/a:

, muszę jutro jeszcze iść do spowiedzi, a [/ba już nie byłam ohohoh nawet nie pamiętam ile lat temu... Pozdrawiam!

Karolinko ""Ohoho" to będzie dopiero pokuta big_smile

26,507

Karola, a czemu musisz iść do spowiedzi? Ja nawet, gdy byłam świadkiem na ślubie przyjaciółki, nie musiałam się spowiadać.

Ja właśnie wróciłam od kolegi. Zaprosił mnie do domu. Oglądaliśmy film.

A te poważne sprawy związane były z wezwaniem do sądu. Mam być świadkiem w sprawie ubezwłasnowolnienia. Jeszcze się muszę nad tym zastanowić.

26,508 Ostatnio edytowany przez Jaga Baba07 (2013-08-23 00:31:10)

Najbardziej boimy się tego, że sąd może chcieć mnie obciążyć konsekwencjami ubezwłasnowolnienia.
Ze wszelkie koszty związane z pobytem ojca w domu opieki mogą spaść na mnie.

Jeżeli mam tylko odpowiadać na pytania dotyczące jego zachowania, to nie ma sprawy, mogę powiedzieć wszystko, ale jeżeli sąd zapyta się, czy chciałabym wziąć na swoje barki jego pobyt tam, to odmówię.
W życiu niczego od niego nie dostałam, alimentów nie płacił. Prawnie też nie jest moim ojcem.

Opieka wystąpiła o umieszczenie go w ośrodku.
I tam też dzisiaj byłyśmy, wyjaśnić, skąd mają mój adres. Mama aż się z nerwów popłakała, ale pani w opiece była bardzo miła. Zna sytuację. To ojciec podał moje nazwisko i adres.

Aaa, i jeszcze dochodzi babcia- jego matka, która umywa ręce. Wiemy, że opieka do niej dzwoniła, a ona od razu powiedziała- "Ale on ma przecież córkę, ją uwzględnijcie, nie mnie, ja nie chcę mieć z tym nic wspólnego."
Od razu chciała przerzucić problem na mnie.
Jesteśmy złe na nią, bo naprawdę niczego od nich nigdy nie oczekiwałyśmy. Babcia wie, że jej mogę pomóc, ale w sprawie ojca nie chcę mieć nic wspólnego, bo tyle krzywd nam wyrządził, a jednak nie uszanowała mojej woli.

26,509

Jaga, powiem szczerze, że nie znam się na prawie, więc nie wiem co Ci poradzić. No, ale Ty nie masz chyba stałego źródła dochodu, więc to jakieś dziwne prawo.. ech.. żebyś Ty miała to sponsorować.. No w ogóle nasze prawo jest dziwne, nie ma co ukrywać. Dobrze, że spędziłaś czas z kolegą, pewnie choć na trochę oderwałaś się od tego, prawda? Jaki film oglądaliście? smile

26,510

Przepraszam Jaga ale nie bardzo jestem w temacie a pewnie już o tym pisałaś wcześniej ,co się stało że ojca trzeba ubezwłasnowolnić?
Jest agresywny ,zagraża bezpieczeństwu innych ludzi ?

26,511

Oglądaliśmy ten kontrowersyjny serial niemiecki- "Nasze matki, nasi ojcowie". Jak na razie pierwszą część. Nawet nie wiedziałam, że to ten, teraz w internecie sprawdziłam. Trochę się oderwałam. Nawet mało rozmawialiśmy, bo gdy oglądam film, mało mówię.

Tak, jest agresywny, zagraża bezpieczeństwu. Jest chory psychicznie, ma schizofrenię.
My też założyliśmy mu sprawę.
5 lat temu wdarł się do naszego domu i zdemolował nam mieszkanie.

O ubezwłasnowolnienie opieka stara się po raz trzeci. Najgorsze jest to, że w sądzie te sprawy są rozpatrywane osobno, nie ma punktu zbieżnego.
Ta sprawa opieki ciągnie się już rok, a przez ten czas zdążył dwa razy trafić do szpitala.

26,512 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-08-23 00:56:07)

Jaga Baba07 napisał/a:

Ja właśnie wróciłam od kolegi. Zaprosił mnie do domu. Oglądaliśmy film.

Przytuleni smile ? Oglądaliście ten film smile ?

Jak sobie kiedyś udowadniałem, że nie jestem strasznie brzydki i nieciekawy, to zapraszałem dziewczyny na ogladanie drugiej części SHREKA na DVD. Brałem płytę z wypożyczalni i... zawsze byłem trochę zły sad, bo nigdy nie udało nam się tego filmu obejrzeć do końca sad sad sad.

O tą sprawę z ojcem zapytaj Luc. Wróci na początku września. Jest wg mnie najbardziej kompetentna i poza tym miła i uczynna smile.

Film, który oglądałaś, to cholerne kłamstwo historyczne. Przez takie dobrze zmanipulowane brednie ludzie zaczną niedługo wierzyć, ze Żydów mordowali Polacy, a obozy koncentracyjne wybudowała AK. Bardzo mnie ten serial zdenerwował.

26,513

Aha, czyli jednak to było oglądanie filmu..:P Oj żart, ale czasem tak mi się kojarzy smile Spojrzałam jaki serial.. i powiem ambitnie. Większość ogląda z chłopakiem komedie romantyczne wink Oboje pewnie lubicie tematykę II wojny światowej? Do mnie mój chłopak jutro przyjedzie wink Ostatnio też widzieliśmy się w niedzielę, ale to na trochę.. a potem dużo pracował, bo niedługo jak pisałam zmienia pracę.

No dokładnie.. agresywny i powinien być odizolowany już dawno, byście mogli czuć się bezpiecznie.

A te płacenie za ubezwłasnowolnienie to jak to wygląda? Jednorazowa kwota czy cały czas trzeba płacić?

26,514

Ooo, i znowu pojawił się Yogi big_smile.

Tak, to było oglądanie filmu tongue. Nie, nie byliśmy przytuleni tongue. Jeszcze się nawet nie dotknęliśmy.
Hmm, on wie, ze mnie interesuje II wojna, ale ten serial jakoś nie przemawia do mnie, co prawda jeszcze nie doszliśmy do tych kontrowersji, ale wolę filmy, które oparte są na faktach.

Co miesiąc trzeba by było płacić, ale jak mówię- on nie miał do mnie nigdy praw, więc z tego co się orientuję, być może nawet nie ma prawnego środka, który nakazywałby mi opłacać jego pobyt. O ile go ubezwłasnowolnią, ponieważ już dwa razy sąd nie uznał przesłanek do zamknięcia ojca.

26,515

Jaga Baba07 napisał/a:

Widok Twojej żółtej gwiazdki wyrwał mnie ze snu smile.

Jaga Baba07 napisał/a:

Co miesiąc trzeba by było płacić, ale jak mówię- on nie miał do mnie nigdy praw, więc z tego co się orientuję, być może nawet nie ma prawnego środka, który nakazywałby mi opłacać jego pobyt. O ile go ubezwłasnowolnią, ponieważ już dwa razy sąd nie uznał przesłanek do zamknięcia ojca.

Jeżeli nie miał do Ciebie praw, to nie jesteś obowiązana.
Uważaj jednak, co podpisujesz w tym MOPS-ie. Może z jakiejś interpretacji Twojego stanowiska w tej sprawie wyniknąć, ze jesteś jednak obowiązana dopłacać do jego pobytu.
Pamiętam jak ktoś zażądał zamknięcia, skazanego prawomocnym wyrokiem facia, który skrzywdził tego żądającego i okazało się, ze żądający zamknięcia skazanego w zakłądzie karnym musiał za pobyt skazanego w tym zakładzie zapłacić.
Nikt normalnie myślący, by na to nie wpadł.

26,516

Jaga Baba07 napisał/a:

Tak, to było oglądanie filmu tongue. Nie, nie byliśmy przytuleni tongue. Jeszcze się nawet nie dotknęliśmy.
Hmm, on wie, ze mnie interesuje II wojna, ale ten serial jakoś nie przemawia do mnie, co prawda jeszcze nie doszliśmy do tych kontrowersji, ale wolę filmy, które oparte są na faktach.

Rozumiem, następnym razem to Ty możesz zaproponować jakiś film smile

No oby tak było, bo naprawdę to byłoby straszne, gdybyś miało za to płacić.

Dobranoc smile

26,517

Jaga, w Twoich tematach prawnych orientuję się tylko tyle, że właśnie taki jest jeden z najważniejszych powodów pozbawiania ojców praw rodzicielskich - żeby po latach braku zainteresowania dzieckiem nie mogli od niego nic żądać, np. alimentów.

O optymistycznej młodzieży - chyba wśród młodszych więcej jest optymistów, chociaż, mając ostatnio do czynienia z młodzieżą licealną stwierdzam, że duża część z nich jest niemiłosiernie marudna i ma okrutnie roszczeniową postawę. Aczkolwiek wczoraj dzisiaj wiozłam super grupę, gdzie przez całą trasę nie było ani jednego jęknięcia na czas postoju, częstotliwość, miejsce, temperaturę w autokarze i inne takie prozaiczne rzeczy, które poprzednim grupom dawały duże możliwości jęczenia tongue

Melduję, że w końcu zamoczyłam stopy w morzu smile A nawet niechcący majtki, bo duże fale były tongue Generalnie nie lubię morza (nie widzę sensu leżenia na kawałku ręcznika upchanego między inne ręczniki, ani w ogóle sensu leżenia tongue ), ale taki jeden dzień płaszczenia się na chłodnej, pustawej plaży był suuuper smile
Jakoś przeoczyłam informację Luc o wyjeździe (gdzieś mówiłam, że z niewiadomych przyczyn jej posty tylko w połowie trafiają mi w oczy smile ), więc z braku inspiracji nie chciało mi się zostać w Krakowie i wróciłam do Warszawki. Pojutrze ostatnia przejażdżka i normalnie wakacje tongue

26,518 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-08-23 22:24:15)

Hej!
Co tam u Was?

U mnie był chłopak, możliwe, że jutro zanocuje, a co do tego Bałtowa- park dinozaurów, to miał być jeden dzień, ale może będą dwa dni, choćby niecałe, zawsze coś smile Aaa, i byłam na badaniu rynku dziś, bo dostałam zaproszenie (wysyłałam swoje dane na takie badanie). A tam parę reklam do obejrzenia, na głowie elektroda, która później rejestruje czy reklama mi się podoba czy nie, to wszystko 15-20 minut i 40 zł zarobione za to, jestem z tego zadowolona smile

Aaa, i kupiłam sobie rozmówki hiszpańskie, jakoś mnie natchnęło i ten język, jak posłuchałam, to naprawdę mi się podoba, to jest, motywacja do nauki, już trochę poczytałam podstaw, także "Soy Monika" hehe tongue

O jak fajnie Beata. Na pewno Wam mówiłam, ja też nie lubię siedzieć na plaży długo. Inaczej mój chłopak, nawet jak nie ma dobrej pogody, to mógłby cały dzień przeleżeć lub kąpać się... Ja nie, zwłaszcza, że dla mnie zmarźlucha woda w morzu zazwyczaj za zimna, a leżenie na plaży szybko mnie nudzi. Dlatego ja dokładałam starań, byśmy też dużo zobaczyli i tak było, choć czasem mój narzekał, że za mało na plaży tongue A ja "Tak, tak, nawet pogody na plażowanie nie ma". A jak już byliśmy na plaży, to wiadomo, jakoś dałam radę, dla ukochanego można wink A pojutrze Beata gdzie jedziesz?

26,519

Hmmm, od dawna mnie kusiły ogłoszenia o badaniach rynku i nigdy się bliżej nie zainteresowałam tematem smile

Jak już będziecie w tym Bałtowie to koniecznie przejedźcie się po Zwierzyńcu Bałtowskim. Wydaje się to być średnią atrakcją, a w praktyce naprawdę fajne przeżycie. Polecam też szwendanie się po okolicznych lasach - wąwozy są naprawdę malownicze.

26,520 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-08-23 22:36:31)

No widzisz, ja już masę razy wysyłałam swoją kandydaturę na takie badania i nic, zero odzewu. Chyba niełatwo się dostać. Myślę, że teraz oddzwoniła, bo sama powiedziała, że aż się uśmiechnęła, bo mieszka blisko mnie w tym samym mieście chyba, więc mówi "praktycznie sąsiadka", a ja sobie myślę "ale numer" tongue A samo to badanie na którym byłam to podobno jedno z najłatwiejszych, najmniej skomplikowanych, potem będę pierwsza w kolejności do badań rynku skoro już brałam udział, na tym to podobno polega. Jakby nie patrzeć za króciutkie badanie rynku niezła kasa, jakby tak można ciągle na to chodzić, to by było nieźle big_smile

Ostatnio też, by sobie znów cokolwiek dorobić, póki ta stała praca coś nie idzie, nie mogę znaleźć, to poszłam pogadać o ulotkach w Pruszkowie.. a tu nie dość, że czas oczekiwania na wypłaty miesiąc, a ja przy ulotkach wolę tak do tygodnia, tak jest lepiej moim zdaniem, to jeszcze 5 zł netto... W moim mieście, ale podziękowałam... i jeszcze długi regulamin, co wolno a co nie.. Aż sprawdziłam i ta sama firma kontrolerowi ulotek w moim mieście daje jakieś 5,2 zł netto za godzinę... śmieszna stawka, a robota już nawet odpowiedzialna (nie mówię, że bardzo, ale jakaś odpowiedzialność jest).

Ooo, to fajnie, na pewno wtedy zobaczymy wąwozy, lubię naturę w takiej postaci, pamiętam wąwóz w Kazimierzu Dolnym, fajna sprawa, a o tym zwierzyńcu też czułam, że fajny i warto zobaczyć, myślę, że zrobi to wrażenie, jakbym była na sawannie, super! smile A Ty byłaś w tym jura parku?

Wysłałam Wam też mejlem linka, klikajcie ile wlezie jak możecie, bo wiecie, ja ostatnio założyłam taką stronę w sieci, do klikania i zarabiania, nie wiem czy tak zarobię tak naprawdę, ale klikanie nic mnie nie kosztuje, więc weszłam w to.

Posty [ 26,456 do 26,520 z 30,541 ]

Strony Poprzednia 1 … 406 407 408 409 410 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024