Hej 
Moniczko dzięki za komplementy,ale nie słodź mi tak bo jeszcze się przyzwyczaje i wpadnę w samozachwyt
ha ha
Londonka dzięki za buziaczki,przekazałam
I bardzo się to Kamilkowi podobało 
U Ciebie w życiu się tyle dzieje.Zawsze coś. Zastanawiam się czy to się po prostu Tobie przydarza,czy sama jakoś na to wszystko pracujesz. No w czepku jesteś urodzona
Takie życie to jest życie,jak zostaniesz mamą,będziesz miała co wspominać 
Rozumiem,że Beata wybiera się na wesele ? 
Ja znam jedną dziewczynę,która zawsze była szczupła,wręcz patyk. W ciąży przytyła co jest normalne,ale już nigdy nie wróciła do swojej wagi. I teraz jest dość okrągła. Jej córka ma już 8 lat.
Z pamiętnika Matki Polki...
Doszłam do wniosku,że mój Kamil to jest chłopak na opak.
Podobno noworodek powinien budzić się w nocy na cycka raz czy dwa. Kamil raczej szybko przesypiał calutką noc,zresztą pamiętacie opisywałam to tutaj. Za to teraz potrafi przebudzić się ze dwa razy nawet. Była jedna taka noc,kiedy to obudził się o 23.00 potem o 2.30 i jeszcze o 5.30. Ale to zdarzyło się raz.
Niestety skóra na buzi Kamila nie jest taka gładka jak u typowego bobasa. To dlatego,że reaguje na moje hormony zawarte w mleku. Ma na buzi dużo krostek to tak zwany trądzik niemowlęcy,ale to ma od drugiego tygodnia życia. Pewnie przejdzie mu to dopiero jak odstawię go od cycka.
Aktualnie walczymy z rozległą ciemieniuchą
Kurczę już od chyba 4 tygodni ! Na szczęście nareszcie zaczyna przechodzić. Dostałam specjalne kremy od lekarza i tym go smaruje 30 minut przed kąpielą,potem myjemy główkę,potem wyczesuje powstałe łuski i na noc smaruje cieniutką warstwę kremu. I jest lepiej od trzech dni. Ale strasznie to wyglądało wcześniej. 
Ciemieniucha,którą ma aż na czole,ten trądzik niemowlęcy i do tego jeszcze zadrapania na nosku,choć pazurki są tak krótkie,że bardziej być nie mogą i moje dziecko wygląda jak po wojnie ! Masakra.
A z tych przyjemniejszych rzeczy to Kamil już bardzo ładnie panuje na główką,jest naprawdę bardzo silny.
Uśmiecha się tak słodko,że można go tylko schrupać
Krzyczy,gaworzy itd.
A ślini się jak nie wiem co ! Ja myslałam,że ślina to dopiero przy ząbkach,a u niego to już tak od miesiąca.
I uwielbia oglądać telewizję haha Niektóre jego kupki są wręcz spektakularne,bo aż na całe plecy
Ja nie wiem skąd w tak małym ciałku tyle tego 
Kiedy płacze łatwo można go uspokoić włączając suszarkę do włosów,odkurzacz,czajnik elektryczny albo odkręcić wodę w kranie
Jest zafascynowany i aż buzię rozdziabia .
Z 1/3 ubranek już wyrósł. Zrobił się taki bardziej tłusty rzekłabym
Uwielbia się kąpać.
Nadal karmię piersią,ale raz czy dwa razy dziennie dopajam butelką. Kamil genialnie sobie radzi i mimo obaw wielu mam,wcale nie woli butli od cycka.
To tyle moje relacji
POZDRAWIAM