Netkafejka dla Przyjaciół ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Strony Poprzednia 1 … 395 396 397 398 399 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25,741 do 25,805 z 30,541 ]

25,741 Ostatnio edytowany przez London69 (2013-04-30 10:41:43)

Odp: Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Hej dziewczyny smile

Monika a na kiedy macie termin oddania pracy licencjackiej?
Kurcze, nawet nie wiedziałam o Twojej mamie, może o tym nie pisałaś albo po prostu przeoczyłam. Ale najważniejsze, że chemia pomaga! smile
Też miałam kiedyś chomika i jakoś około 2 lat żył, ale pod koniec już coś tam z okiem jej się działo, jakiś guzek się robił. Nie wiem czy zwierzęta czują choroby i jak coś źle się dzieje, ale wydaje mi się, że chyba tak, bo dzień przed tym jak chomcia zdechła, moja sunia ciągle kręciła się koło jej klatki, leżała tam nawet i zaglądała i nawet w nocy... A tak to chomik był jej obojętny.

Ale fajnie macie dziewczyny, że spotkacie się 6go smile

Ja dziś wstałam o 6:00 i pojechałam z mamą na jej badania do tego centrum onkologicznego, tam gdzie ja badałam się w styczniu. Później małe zakupy, na 12:00 jadę na odczulanie no i czas będzie się pakować smile Wieczorkiem jeszcze ostateczne zakupy z dziewczynami i jutro przed 11 mamy pociąg.

Zobacz podobne tematy :

25,742 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-04-30 16:30:34)

No tak, jeszcze ok 2 tygodni mam na oddanie, także żałuję, że nie pisałam systematycznie, bo teraz wiele roboty, a nie lubię tak pisać non stop prawie, a teraz tak będzie trzeba.
Jednak chłopak jutro nocuje lub pojutrze, mają taki okres w pracy, heh. No trudno, jakoś da się radę smile
No tak, chyba nie pisałam o tym, bo to przykre i zazwyczaj wolę o takich sprawach nie pisać.
No tak, to fajnie, że spotkamy się 6-tego. A Ty spotkałaś się z kimś z forum? smile
Gdzie jedziecie Karola? Bo nie pamiętam. Miłego wyjazdu smile

25,743

Nie pisałaś Monia, ale to nie jest temat, który sprzyja rozpisywaniu... Trzymam kciuki, żeby była zdrowa.
Karola jedzie nad jeziorko. Ale nie wiem nad jakie smile
Karola, czy coś stoi na przeszkodzie, żebyś do nas dołączyła? tongue
Jaga siedzi już zapewne na podlaskiej wsi.
Ja jutro jadę w stronę Jagi i będę grzebać w ziemi.
Ciekawe co będzie robić Emcia?

Aha, i od jutra palę tylko elektroniczne papierosy. Choćby miała mnie pokręcić tęsknota za normalnym smile Ja naprawdę nie rozumiem siebie. Te elektroniczne są takie fajne, nie śmierdzą, mają takie miłe smaki... A ja i tak wydaję majątek na tytoniowe świństwo...

25,744

Ja też Monia życzę, aby była zdrowa Twoja mama smile

Vinnga Też mamy te elektroniczne papierosy i powiem Ci szczerze, że jest to fajne i tańsze, ale strasznie mnie gardło po tym bolało i niestety, ale nie oddawało tego samego "upalenia się" co normalny papieros. To też zależy od olejku. Na początku kupiliśmy light, ale nic nie dawał i później zwiększaliśmy doszliśmy do 24 mg i ten to dawał w płuco nieźle uczucie jakbyś miała je zaraz wypluć.

25,745

Ja mam 24 i nic mi w płuca nie daje smile
Pati, a co Ty robisz przez najbliższe dni, czyli jak spędzasz długi weekend?

25,746

Monika my do czerwca mamy oddać rozdział metodologiczny, a ja jeszcze nawet nie zaczęłam... Mam tylko strukturę pracy napisaną, no ale zawsze coś.
Niestety z nikim z forum się jeszcze nie spotkałam, ale mam nadzieję, że będzie w końcu okazja i to niejedna big_smile Ja 6go niestety zaczynam już uczelnie hmm
Jedziemy do Kołomącia nad jezioro, dziękuję! smile

No to cóż kochane, życzę Wam udanej majówki! smile

Ja już spakowana, ostatnie dopakowanie jutro z rana. wink

Buziaki, wracam 5 maja więc pewnie pod wieczór się odezwę! smile

25,747 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-04-30 22:21:26)

Rozumiem Karola, to też jeszcze masz pewnie sporo pracy. No ale dasz radę smile Zwłaszcza, że Ty chyba jesteś na 2 roku, ja na 3, więc już zaraz licencjat, dlatego niedługo mam pracę oddać i trzeba teraz dużo pisać.
No to szkoda, ale widziałam, że macie wątek o Szczeciniankach wink  Tylko chyba pusto macie, bo widzę, że mało tam się dzieje.

Super, to udanego wyjazdu jeszcze raz i świetnej pogody smile

25,748

vinnga napisał/a:

Ja mam 24 i nic mi w płuca nie daje smile
Pati, a co Ty robisz przez najbliższe dni, czyli jak spędzasz długi weekend?

Hmm to nie wiem nam to prawie płuca odwróciły się big_smile
A co do tego długiego weekendu to nie wiem jeszcze co będę robiła, bo mój ukochany robi mi niespodziankę tongue

25,749

2 tygodnie do oddania pracy to całe mnóstwo czasu smile Jeśli się ma ją zaczętą, oczywiście. Ja zaczynałam pisać 2 tygodnie przed ostatecznym terminem smile I większość czasu spędziłam na wściekaniu się sama na siebie, że wcześniej się za to nie zabrałam.
Ale ponieważ ja w nocy o północy i przez sen nie tracę umiejętności składnego pisania, więc moja błyskawiczna praca została oceniona na 5 smile

Mieliśmy jechać bladym świtem na wieś. Blady świt się zbliża chyba, bo mężczyzna poszedł zapakować rzeczy do samochodu smile
Zabrał laptopa, więc czasem zajrzę, mimo, że generalnie chcę trochę odpocząć od komputera.

25,750 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-01 18:01:18)

No niby tak, ale dla mnie to mało, ponieważ wolałabym na spokojnie, powoli, a tak muszę to szybko robić i męczy mnie to.

Beata, Wam też miłego wyjazdu smile
U mnie jutro już na pewno będzie chłopak na noc, także też fajnie smile

25,751

Mama za dwa tygodnie na oddanie pracy mojej kontroli. Także spoko. Idę ogląfać "chirurgów".

25,752

http://liczniki.org/gif2/an-PozdrowieniaF20zzaF20OceanuF20F21-3300ffffffffcc009928022-1-0-1-pink016.gif

25,753 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-01 23:39:20)

O, Marzenko, stęskniłam się. Ja też pozdrawiam smile Napisz coś więcej w wolnej chwili (ale porzuć pedantyczność, bo i tak wszystkiego nie będziesz w stanie nadrobić, to normalne).

25,754 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-03 20:55:53)

Hej smile
Świetnie było jak chłopak nocował u mnie, choć wcześnie dość pojechał- kiepsko się czuł, chyba ma problemy z żołądkiem i będzie musiał zrobić gastroskopię.
Spałam ogólnie dziś do południa- jakoś do 12, bo niewyspana byłam i taka pogoda, ciągle padało i chciało się spać big_smile

Edit: Dziewczyny, o której się widzimy w poniedziałek i gdzie?

25,755

Dziewczyny, ja was strasznie przepraszam, ale ja jakaś niedorobiona jestem... Z wami umawiam się na 6 maja i jednocześnie podpisuję umowę na pilotaż wycieczki w poniedziałek... Dopiero wczoraj mnie oświeciło, że poniedziałek i 6.05 to ta sama data... Wycieczki nie mogę odwolać...
Nieziemsko mi głupio...

25,756

No dobrze, nie szkodzi :*
Masz numer do Jagi? Tak będzie wygodniej, zapytaj jej czy mogłabyś mi podać, to może na razie ja z Jadzią się spotkam.

25,757

Wróciłam! Było supeeer, wszystkie dni pamiętam jak jeden dzień, kompletnie straciłam tam poczucie czasu i chyba jakoś mi się zagięła czasoprzestrzeń, bo nie mogę ogarnąć po kolei, co się działo jakiego dnia. Albo to po prostu przez alkohol. big_smile Opaliłam się, ale jestem strasznie niewyspana, więc idę odespać, buziaki i udanego spotkania jutro! smile

25,758

Karola, jakie udane spotkanie? Moja nieogarniętość udane spotkania uniemożliwia. Jakiekolwiek spotkania uniemożliwia...
Za to w Twoim przypadku, kiedy tylko zaczęłam czytać o zaburzeniach czasoprzestrzeni to od razu pomyślałam, że trzeba było mniej pić smile

Monia, nawet gdybym tu zajrzała odpowiednio wcześnie to i tak bym Ci numeru do Jagi nie podała. Mam na poczcie, a poczta mi się nie otwiera... Jakieś dziwne zrządzenia losu mnie dopadły.
Czy jakoś udało Ci się skontaktować?

Jaga, odezwij się jak wrócisz do cywilizacji i powiedz, że mnie nie zamordujesz.

Ja dzisiaj padam na mordkę ze zmęczenia. Ale majówkę też zaliczam do bardzo udanych. Mimo zakończenia mandatem na powrocie smile Dzisiaj miałam trochę przedłużenie majówki, bo na wycieczce byłam w takiej urokliwej wsi. Gdyby nie stado dzieci do pilnowania to nawet byłoby to relaksujące.

25,759

Niestety nie sad Napisałam do Jagi na facebooku, ale nie odpisała mi. Pewnie nie ma dostępu. Kurczę, teraz ja żałuje, że wcześniej nie wzięłam numeru, jakoś nie wiem, nie pomyślałam, sądziłam, że przez Internet będzie kontakt. Dlatego niestety się nie umówiłyśmy, nie było jak, szkoda sad

Karola, super, że wyjazd się udał smile

Ja dalej piszę moją pracę, teraz ogarniam sprawę z przypisami, bo coś mi nie wychodzą. Jestem antytalent komputerowy.

25,760

Hej dziewczyny, ja też żałuję, że tak wyszło, faktycznie dostępu do internetu nie miałam, a jak miałam, to na chwilkę.

No kurczę szkoda sad.
Zresztą, tez nie wiem, czy by to wypaliło, bo w niedzielę szybko weszłam na maila z mojego roku, a tam, jak byk była informacja, że 7 mamy zaliczenie z bioinformatyki, a ja ani notatek, ani niczego nie miałam...Fakt, zapomniałam o tym.
6 wróciłam późno do domu i jeszcze szybko w pociągu kolegę poprosiłam o skany...A po dwóch nieprzespanych nocach moja koncentracja wołała o pomstę do nieba. I koniec końców wyszło tak, że jako jedyna nie zaliczyłam sad. Moja wina, ale czasu spędzonego z rodziną (zwłaszcza z moją 84- letnią ciocią- babcią) nie zamieniłabym nawet na zaliczenie...Kto wie, ile razy będzie nam dane jeszcze się spotkać.

Nauki mam pełno, na chwilę do Was zawitałam, żeby się przywitać i wracam do książek i do pasożytów hmm.

Uściski wirtualne dla Was wszystkich big_smile.

P.S. Monia, ja mam profil na facebooku pro forma, także rzadko do niego zaglądam. Podam Ci mój numer w razie, gdybym była kiedyś w Warszawie.

25,761

Jaga, teraz to nam wypada jechać do Opola tongue

Ja miałam jakieś totalne zaćmienie. Żeby było śmieszniej - od jakiegoś czasu byłam przekonana, że od 6 do 10 maja jadę na wycieczkę. I zupełnie mi to nie przeszkadzało umawiać się na 6 z wami. Tak, jakby mój mozg widział to na dwóch niezależnych płaszczyznach. Zadzwoniłam do biura potwierdzić termin (wycieczka ustalana dawno, więc nie byłam do końca pewna czy tydzień od 6 czy od 13maja). Dowiedziałam się, że jednak owa wycieczka jest od 13 maja, przy okazji pracujący tam znajomy zapytał mnie, czy bym nie chciała w najbliższy poniedziałek na jednodniową wycieczkę pojechać. Zgodziłam się, bo uważałam, że nie mam innych planów. I to przekonanie utrzymało mi się kilka dni. Dopiero w środę mnie oświeciło. I było "o ku***".

A wycieczka była niezbyt udana...

Jaga, bardzo mi się podoba w Tobie podejście do starszych ludzi... Ale dlaczego miałaś dwie nieprzespane noce, skoro z obliczeń wychodzi jedna?
Często jeździsz do podlaskiej rodzinki?

Monia, jak Twoje przypisy? Ogarnęłaś?
Przypomniałam sobie, że ja magisterkę pisałam 2 tygodnie. Licencjat 5 dni. Ale wtedy bardzo brzydko mówiłam na siebie w duchu...

25,762

Pierwsza nieprzespana, ponieważ z soboty na niedzielę obudziła nas z krzykiem ciocia o 3...Pierwsza myśl-"Coś się jej stało."
Szczęście w nieszczęściu, że tylko i aż pękła rura w łazience i pół mieszkania zalało- wody było po kostki. Trzeba ją było zbierać wiadrami, szmatami.
Druga- przed odjazdem, źle spałam, co chwila się budziłam, a pobudkę miałam przed 6, zasnąć nie umiałam, martwiłam się podróżą i szkołą.

W efekcie czego w poniedziałek, gdy weszłam do domu po 21, byłam padnięta, a jeszcze musiałam się uczyć...Z nauki nic nie wyszło, bo zasnęłam przed laptopem, jak tylko go włączyłam.

Jutro mam kolokwium, więc teraz naprawdę wracam do nauki.

Odezwę się zapewne w weekend, najwcześniej w piątek.

Beata, miałyśmy obie zaćmienie tongue. Mój mózg też działał w dwóch płaszczyznach, ale spadłam na ziemię, gdy tylko wiadomość o zaliczeniu przypomniała mi, że istnieje coś takiego, jak nauka...

Do rodziny jeżdżę średnio co dwa lata, ale po moich odwiedzinach i po pożegnaniu pełnym łez stwierdziłam, że muszę bywać tam częściej.

Nie lubię Opolszczyzny...
See ya!

25,763 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-08 21:58:09)

No tak, zapytałam siostrę, pokazała mi, bo jak sama pisałam przypisy, to wychodziło źle, np przeskakiwało mi na kolejną stronę, a ja chciałam na tej samej itp. Teraz ok. Pracy na razie mam tak sądzę, że niecałą połowę, wzięłam się za to, bo jak pisałam miałam tylko ok 10 str do niedawna, a niektórzy po 30 mieli tongue Także byłam w tyle. No to żmudna praca z tym pisaniem, muszę przyznać, schodzi się mimo wszystko. Dlatego tak się nie chciało i nie chce tongue
Jaga, Beata, tak szkoda, że teraz nie wyszło. Czekam na Twój numer smile Beata, fajnie, jakbyś też mi wysłała.
Ja w ten weekend mam też zjazd, więc będę musiała się jeszcze pouczyć.

25,764 Ostatnio edytowany przez London69 (2013-05-08 21:58:32)

Dopiero co wróciłam z majówki a już jest środa, no nie wierzeeee... Uczelnia, praca, ćwiczenia - czyli wracamy do codzienności wink

Jak tam nauka dziewczyny? I praca?

Mi się jakoś nic nie chce, ale pomimo to jednak mam chęci, wiem zaprzeczam sama sobie. big_smile W niedzielę idę do dodatkowej pracy, do koleżanki, która mieszka w akademiku z mężem i dzieckiem i zabieram małego gdzieś, bo koleżanka do pracy i mąż też. smile Oczywiście zawsze płacą mi jakieś 'drobne' za pilnowanie młodego.

A tymczasem idę się położyć i jak znajdę czas, to odwiedzę Was jutro, buziaki!

25,765

Jaga, jak doszłam do momentu, że ciocia zerwała was krzykiem o 3 w nocy to od razu pomyślałam, że powinnaś czuć się jak w domu, bo przecież przy babci jesteś do tego przyzwyczajona smile
Zbieranie wody w środku nocy to jednak chyba nie jest najlepsza rozrywka świata smile

Monia, wyślę Ci. Tylko pamiętaj, że do mnie się nie dzwoni. Serio mówię. Ja mam jakiś psychiczny uraz do odbierania telefonów. Chyba, że w konkretnej sprawie - wtedy odbieram smile Jestem natomiast zapalony smsowiec smile

25,766 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-08 23:48:25)

Karola, buziaki smile Faktycznie nieźle, że niby Ci się nie chce, a jednak chce tongue

Beata, dzięki :* Dobrze, nie będę dzwonić. Ja też lubię pisać smsy smile A skoro mam teraz pakiet, to na Twoje pytanie odpiszę Ci już w smsie, tak mi będzie teraz wygodniej.

Edit: Beata, miło mi się z Tobą pisało. Tak w ogóle Karola to fajnie, że majówka udana. Ja za tydzień pojadę z chłopakiem na jeden dzień do Płocka, pojedziemy rano, a wrócimy gdzieś wieczorem, pozwiedzamy coś zawsze. Chcielibyśmy na dłużej, ale on nie może teraz wziąć więcej urlopu. Dlatego dobry i jeden dzień, bo ja bardzo chcę pojechać, chociaż na taki krótki czas, zresztą on też.

Marzenko, jak tam? Stęskniłam się za Tobą. Wpadnij na forum choć na chwilę smile

Beata, a gdzie byłaś na tej wycieczce teraz?

Dobranoc smile

25,767

O, to widzę, że nie ja jedyna jestem zapalonym sms-owcem big_smile Też zdecydowanie wolę sms-y niż rozmowę, no chyba, że coś bardzo ważnego.

Monia jeden dzień to też zawsze coś, przynajmniej choć na trochę oderwiecie się od codzienności smile

Uciekam na uczelnie, miłego dnia kochane!

25,768

Karola, a cóż Ty robiłaś między niedzielą a środą, że Cię tak fakt, że już środa zaskoczył? big_smile

Ja nie tylko wolę smsować - ja nie cierpię rozmawiać przez tel. Z nikim. Np. z moją najlepszą przyjaciółką rozmawiałam przez tel. tylko kilka razy w życiu smile I tylko dlatego, że była wtedy potrzeba szybkiego ustalenia czegoś smile Sporo rozmawiam z siostrą i mamą, ale dlatego, że one do mnie uparcie dzwonią. Szczególnie siostra - jak idzie do pracy lub z niej wraca to jej się nudzi i dzwoni z tekstem "no pokonwersuj ze mną" smile Do tego akurat przywykłam, chociaż zdecydowanie wolą gadać z nią na żywo.

Monia, w jakiej sieci jest Twój nr? Bo ja jeszcze nie wiem czy lubię z Tobą pisać - to zależy od sieci big_smile

To była wycieczka szkolna do takiego niby-gospodarstwa. Program oparty na życiu dawnych wsi, aczkolwiek gospodarstwo nic wspólnego z wiejskim nie ma. To raczej takie połączenie wielkiej imprezowni (stworzone z myślą o weselach i tego typu imprezach) z dodatkiem muzeum - stara kuźnia, młyny, chaty, które można zwiedzać i patrzeć jakie biedne były kobiety 100 lat temu smile Tematyka dawnej wsi od zawsze jest mi bliska, ale kiedy posłuchałam opowieści jak to gospodyni zajmowała się dziećmi, gotowała posiłki na tym trudnym w obsłudze piecu, przędła, tkała, prasowała dziwnym żelazkiem, prała na tarze, przygotowywała zapasy na zimę a w międzyczasie obrabiała pole to się bardzo cieszę, że urodziłam się kilkadziesiąt lat później smile

W poniedziałek mam kolejną wycieczkę - tym razem 5 dni nad morzem smile

25,769 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-09 15:37:53)

Beata, orange mam smile Ty chyba też? smile Także ja jeszcze chętniej będę pisać, bo mam pakiet.
Ta moja przyjaciółka o której Ci pisałam też raczej nie przepada za gadaniem przez telefon, a jak się do niej dzwoni to często nie słyszy telefonu, bo generalnie nie jest osobą uzależnioną od komórki, często rzuci ją gdzieś w kąt, podobno tongue No, ale smsy nawet często piszemy smile

Ja chyba lubię i gadać, i pisać, ale oczywiście wszystko zależy od sytuacji. Z chłopakiem przed snem zazwyczaj gadamy, to taka nasza "tradycja" i nieswojo się potem czułam, jeśli np któregoś dnia nie udało nam się pogadać tongue Po prostu tęskniłam, czułam, że jednak smsy to nie to samo i że skoro np tego dnia się widzimy się, to wolałam pogadać przez telefon. To chociaż wtedy fajnie słyszeć jego głos smile Miałam taką koleżankę, ale kiedyś Wam pisałam, że zerwałam kontakty, bo była zbyt upierdliwa i traktowała mnie, jakbym była jej własnością. Ona, nawet jeśli widziałyśmy się prawie codziennie, to i tak napierała, bym codziennie do niej dzwoniła, nie bardzo chyba zwracając uwagę na to czy ja mogę czy nie. Wtedy to już było męczące i nie bardzo było o czym gadać...

Beata, 5 dni nad morze, super, zazdroszczę smile A Ty tam zajmujesz się dzieciakami czy jak? Jak będziesz miała tak piękną pogodę jak teraz, to super. Ja niedługo idę na zakupy, przy okazji nacieszę się pogodą smile Z koleżanką chciałam wyjść, ale dziś nie bardzo może.

25,770

Jadę jako pilot, więc opiekuję się grupą, ale nie dziećmi smile Od pilnowania dzieci są panie. Hmmm, można powiedzieć, że ja jestem od pilnowania pań nauczycielek smile

Właśnie nie chciałabym, żeby była taka ładna pogoda smile Źle znoszę upały, robię się czerwona jak burak (zawsze tak miałam smile ). Dlatego bardzo się ucieszyłam kiedy zobaczyłam w prognozie, że kolejny tydzień ma być znacznie chłodniejszy. Ale już zmienili prognozę na deszczowy weekend a potem ciepło. No cóż, jakoś może przeżyję smile

Program wycieczki wskazuje, że muszę się troszkę poduczyć przed wyjazdem, żeby umieć trafić tu i tam i cokolwiek mądrego powiedzieć smile

Ponieważ moja siostra obwieszcza to całemu światu, więc obwieszczę i tutaj, a co smile Otóż mojej sister spóźnia się okres smile Normalnie chyba skakałabym z radości gdyby ona była w ciąży smile

25,771 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-09 22:10:34)

Rozumiem, fakt faktem jest gorąco, ale cały czas jak przypomnę sobie tę długą zimę, to wolę to, mimo wszystko słońce poprawia mi nastrój smile A idealnie było dla mnie jak było tak 15-20 stopni, jeszcze nie tak dawno tongue

To fajnie masz na tych wycieczkach, zawsze coś pewnie zwiedzisz smile A przy okazji jak się uda, to np odpoczniesz, teraz na plaży, tam takiego gorąca się tak nie odczuwa, jest przyjemniej niż w mieście, gdzie wszystko od razu się nagrzewa i nie bardzo jest gdzie się ochłodzić.

Super wiadomość, trzymam kciuki, by to była ciąża smile

25,772

Hello Kobiety big_smile

Moniczko specjalnie na Twe wezwanie oto jestem choć na chwilkę smile  Ty jesteś taką fajną ciepła iskierką XXX

Porzucam swą pedanterię na maxa ! Chyba mi już tak zostanie hahaha
Odpowiem na pytanie,które zadałam Wam jakiś czas temu,a sama jeszcze nie odpowiedziałam.
Otóż ja uważam siebie za atrakcyjną na swój sposób i zewnętrznie i wewnętrznie. Uważam,że mam coś w sobie co przyciąga płeć przeciwną i nie będę udawała,że mi to przeszkadza big_smile

A teraz co napisać ? Hmm..

19 maja będą Chrzciny mojego Kamilka big_smile  16 maja w czwartek przylatują do nas goście z Polski na tydzień czasu. Mój starszy brat,który tu jeszcze nigdy nie był i siostra Roberta z córką,które też tu nigdy nie były. smile
Wszystko jest załatwione. Mam kreację więc jest git big_smile
Ogółem będzie nas wszystkich razem około 15 osób. Także moje zajebiste Irlandzkie szefostwo smile

Wiecie,że już waże prawie tyle ile przed ciążą !? Czyli 53 kg na tę chwilę,pozostało 1 kg do zrzucenia. Nie sądziłam,że tak szybko rto spadnie.
Nawet nie robiłam nic specjalnego,wychodzi na to,że karmienie piersią naprawdę szybko odchudza. smile

Radzę już sobie ze wszystkim. smile

Beata jakby twoja siostra była w ciąży to się skończą Wasze wieczory z nalewką tongue

Ja chcę lato ! U nas leje i leje i wieje,nie mam jak z dzieckiem na spacer nawet wyjść i kisimy się na chacie hmm

Pozdrawiam i całuję XXXX

25,773 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-09 23:44:01)

No i super Marzenko, że jesteś smile Nie ma co ukrywać, wyglądasz świetnie, zwłaszcza na tym nowym zdjęciu smile Wcale nie widać, że jeszcze niedawno rodziłaś. Miło się patrzy smile
Dlatego nie dziwię się, że przyciągasz płeć przeciwną, jesteś atrakcyjna niewątpliwie smile

O, jak super, że już niedługo chrzciny smile

Faktycznie, szybko chudniesz smile Bardzo mnie to cieszy, bo jednak wiele kobiet ma z tym problem po ciąży. Wiele na pewno zależy od wieku i ogólnego metabolizmu, od tego też jak się kobieta czuje po porodzie. Tak jak mówię wyglądasz super, ważysz praktycznie jak przed ciążą, czyli patrz 1 mój akapit- tak jakbyś wcale nie rodziła wink Karmienie na pewno wiele daje, zwłaszcza, gdy regularnie (podobno).

No to współczuje, bo gorąca pogoda może też nie idealna, ale jest jak wyjść czy samemu czy z dzieckiem, a jak pada to gorzej. Też tak uważam.

Buziaki smile i również pozdrawiam Ciebie, Roberta i Kamilka smile

25,774 Ostatnio edytowany przez London69 (2013-05-10 13:17:32)

Beatko byłam wtedy tylko na uczelni i w pracy do późna, ale tak szybko zleciały te dni, ze masakra. big_smile
Ooo nad morzem wycieczka super a w jakiej miejscowości konkretnie?
To ja w takim razie też trzymam kciuki żebyś została ciocią!

Marzenko ogromne buziaczki dla Kamila od cioci smile
To ładnie i szybko waga Ci spadła, super!

Musze się Wam pochwalić, że 10 sierpnia jadę na wesele do Poznania smile Już nie mogę się doczekać, a tak myślałam sobie jeszcze ostatnio, że poszłabym na jakieś wesele! Moja kuzynka wychodzi za mąż. Każdy się dziwi, bo kuzynka była zawsze taka jak ja - szybko nudziły ją związki, wolała imprezy, wypady z przyjaciółmi itd, aż się nagle zakochała... smile

25,775

Karola, ta kuzynka jest w Twoim wieku czy starsza?

Ja też myślałam sobie, że jakoś niewiele wesel mam wśród znajomych i... mam 2 jednego dnia. Znaczy ślub mojego przyjaciela a potem musimy przemieścić się do Łodzi na wesele przyjaciółki mojego Mięska smile Tydzień wcześniej też dostałam zaproszenie, ale nie skorzystam, bo to na drugim końcu Polski. No i chyba finansowo byłoby ciężko na to wszystko wydolić smile

Marzenko, słabo pedanterię porzuciłaś bo za rzadko jesteś. Gdybyś w pełni ją porzuciła to byś wpadała codziennie napisać z jedno czy 2 zdania smile
Osobiście nie znam chyba nikogo, komu by zostały na dłużej kilogramy po ciąży. Dlatego dziwię się opowieściom, w których pani przytyła 25kg i już jej tak na zawsze zostało. Zresztą nie znam też nikogo, kto by w ciąży przytył 25kg... Moja mama chyba dużo przytyła, ale nie wiem ile dokładnie.
Zdradź nam kawałek pamiętnika Matki Polki smile Jakie teraz zwyczaje ma ex-Bronek?

25,776 Ostatnio edytowany przez London69 (2013-05-12 20:28:59)

Beatko kuzynka starsza ode mnie, o 8-9 lat, dokładnie nie pamiętam.

Ale tu cichutko... smile

Rozmawiałam ostatnio z panią K. na temat wyjazdu do Austrii, już bardziej szczegółowo. Chcą żebym jechała z nimi pod koniec czerwca/na początku lipca jako au pair, wyżywienie i zakwaterowanie będę miała zapewnione, jeden dzień w tygodniu tylko dla siebie i płacone nie od godziny tylko tygodniowo. 26 lipca odwiozłaby mnie na lotnisko i wróciłabym do domu smile Ja tam jestem za! Zwiedzę, wypocznę i na dodatek zarobię, to chyba byłyby moje wymarzone wakacje hihi smile

25,777

Karola, brzmi to naprawdę bardzo dobrze smile Korzystaj smile

Jutro wyjeżdżam. Biorę jakieś małe ustrojstwo do łapania internetu, więc może tu wieczorkami będę zaglądać w ramach relaksu? wink

25,778 Ostatnio edytowany przez Ema (2013-05-12 23:20:44)

Hej smile

Moniczko dzięki za komplementy,ale nie słodź mi tak bo jeszcze się przyzwyczaje i wpadnę w samozachwyt tongue ha ha

Londonka dzięki za buziaczki,przekazałam smile  I bardzo się to Kamilkowi podobało big_smile
U Ciebie w życiu się tyle dzieje.Zawsze coś. Zastanawiam się czy to się po prostu Tobie przydarza,czy sama jakoś na to wszystko pracujesz. No w czepku jesteś urodzona smile Takie życie to jest życie,jak zostaniesz mamą,będziesz miała co wspominać smile

Rozumiem,że Beata wybiera się na wesele ? smile

Ja znam jedną dziewczynę,która zawsze była szczupła,wręcz patyk. W ciąży przytyła co jest normalne,ale już nigdy nie wróciła do swojej wagi. I teraz jest dość okrągła. Jej córka ma już 8 lat.

Z pamiętnika Matki Polki...

Doszłam do wniosku,że mój Kamil to jest chłopak na opak.
Podobno noworodek powinien budzić się w nocy na cycka raz czy dwa. Kamil raczej szybko przesypiał calutką noc,zresztą pamiętacie opisywałam to tutaj. Za to teraz potrafi przebudzić się ze dwa razy nawet. Była jedna taka noc,kiedy to obudził się o 23.00 potem o 2.30 i jeszcze o 5.30. Ale to zdarzyło się raz.

Niestety skóra na buzi Kamila nie jest taka gładka jak u typowego bobasa. To dlatego,że reaguje na moje hormony zawarte w mleku. Ma na buzi dużo krostek to tak zwany trądzik niemowlęcy,ale to ma od drugiego tygodnia życia. Pewnie przejdzie mu to dopiero jak odstawię go od cycka.

Aktualnie walczymy z rozległą ciemieniuchą sad Kurczę już od chyba 4 tygodni ! Na szczęście nareszcie zaczyna przechodzić. Dostałam specjalne kremy od lekarza i tym go smaruje 30 minut przed kąpielą,potem myjemy główkę,potem wyczesuje powstałe łuski i na noc smaruje cieniutką warstwę kremu. I jest lepiej od trzech dni. Ale strasznie to wyglądało wcześniej. hmm

Ciemieniucha,którą ma aż na czole,ten trądzik niemowlęcy i do tego jeszcze zadrapania na nosku,choć pazurki są tak krótkie,że bardziej być nie mogą i moje dziecko wygląda jak po wojnie ! Masakra.

A z tych przyjemniejszych rzeczy to Kamil już bardzo ładnie panuje na główką,jest naprawdę bardzo silny.
Uśmiecha się tak słodko,że można go tylko schrupać big_smile Krzyczy,gaworzy itd.
A ślini się jak nie wiem co ! Ja myslałam,że ślina to dopiero przy ząbkach,a u niego to już tak od miesiąca.
I uwielbia oglądać telewizję haha  Niektóre jego kupki są wręcz spektakularne,bo aż na całe plecy lol Ja nie wiem skąd w tak małym ciałku tyle tego tongue
Kiedy płacze łatwo można go uspokoić włączając suszarkę do włosów,odkurzacz,czajnik elektryczny albo odkręcić wodę w kranie big_smile Jest zafascynowany i aż buzię rozdziabia .

Z 1/3 ubranek już wyrósł. Zrobił się taki bardziej tłusty rzekłabym tongue Uwielbia się kąpać.
Nadal karmię piersią,ale raz czy dwa razy dziennie dopajam butelką. Kamil genialnie sobie radzi i mimo obaw wielu mam,wcale nie woli butli od cycka. smile

To tyle moje relacji big_smile

POZDRAWIAM

25,779 Ostatnio edytowany przez London69 (2013-05-13 09:56:24)

Miłego wyjazdu Beata ! wink

Ema też jestem zadowolona ze swojego życia, nigdy chyba nie chciałabym być kimś innym, urodzić się kiedy indziej itd... smile
Cieszę się, że Kamilkowi podobają się buziaczki od cioci! big_smile
Kochana, jak Kamilek zacznie chodzić, obijać się o wszystko i przewracać, to dopiero będzie wyglądał jak po wojnie big_smile

Wczoraj byłam w akademiku pilnować synka koleżanki i jak poszłam z nim na spacer, to jakaś babcia nas zaczepiła, dyskutowała z nim, a do mnie na koniec powiedziała 'No to teraz niech Pani się postara o córeczkę' big_smile Jak jej powiedziałam, że niestety to nie jest mój synek, to sama się zaczęła śmiać, że się pomyliła. Ale powiem Wam, że często nawet jak wychodzę z tamtą dwójką dzieci, to też na placu zabaw mamy myślą, że to moje. Może to znak, że najwyższy czas na rodzinę i dzidziusia? big_smile

25,780 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-13 16:20:05)

Hej smile

Ja w weekend byłam na uczelni, wczoraj byłam tak zmęczona, że spałam prawie 12 godzin (od około 23 do prawie 11 w południe). Niedawno byłam na usg tarczycy, mam Hashimoto i muszę kontrolować. W mojej przychodni była promocja tego badania i paru innych- kosztowało 49 zł, a normalnie zazwyczaj kosztuje 100 lub 120 zł, zależnie od miejsca wykonywania. Będę czekała miesiąc na wyniki (ale inne osoby, które wykonywały też), no ale nic, fajnie i tak, że zrobiłam i to w ramach promocji. Potem jeszcze trochę pospacerowałam z koleżanką, bo ona ze mną była na tym badaniu, tzn czekała na mnie, bo akurat też musiała iść do tej przychodni po odbiór wyników (Beata, to ta koleżanka, o której Ci pisałam, co była niedawno w szpitalu).

Marzenko, pamiętnik Matki Polki podoba mi się. Twój Kamilek jest bardzo słodki, ale oczywiście rozumiem, że te dolegliwości- krostki itp są uciążliwe dla Was, bo musicie dużo smarować itp.

Karola, jak kuzynka 8-9 lat starsza, to i tak spora różnica między Wami. Ciebie też może np za tyle lat trafić strzała amora, z wiekiem pewne rzeczy się zmieniają i inaczej patrzymy na życie, związki też smile

25,781 Ostatnio edytowany przez London69 (2013-05-14 07:43:07)

Monika to faktycznie opłacalne to badanie, ja pamiętam, że moja mama płaciła 120-130 zl jakos.
Też mi się wydaje, że jak mnie już ta strzała amora trafi, to będzie tak samo jak u kuzynki big_smile

Kurcze taka ładna pogoda już była, a dziś coś się chmurzy... Mam nadzieję, że nie będzie padać, bo dziś pracuję do 20:00 i jak jest ładna pogoda to szybciej mi czas z dziećmi na dworze leci. Na szczęście mam tylko jedne zajęcia dziś na uczelni, a po uczelni zajadę do babci, bo wczoraj doszły mnie słuchy, że Krzyś (mój 10letni kuzyn) strasznie się za mną stęsknił wink

Buziaki! smile

25,782 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-14 13:44:51)

No tak opłacalne, tylko jak pisałam w normalnych dziewczynach  na wyniki muszę czekać do 7 czerwca. Szkoda tylko, że badanie wykonywał technik, a nie endokrynolog, bo mam  porównanie i jak wcześniej miałam robione, to było robione tak wolniej, jakby dokładniej. No, ale oby wyniki były wiarygodne to najważniejsze. Technik mówiła, że na obrazie widzi torbiele, więc chyba wiarygodne, bo na poprzednim usg też miałam torbiele, więc pewnie badanie będzie ok.
Niektórzy jeszcze mieli pretensje, bo nie chcieli dawać i nie dawali potwierdzenia badania, takiej "podkładki". No, ale oni powiedzieli, że odbierzemy na nazwisko swoje 7 czerwca i że nie będzie problemu.

25,783

Siema Skarby smile

1000 buziaków dla wszystkich i pozdrowionka przesyła:

---------->>>>>>> STRZAŁA

big_smile big_smile big_smile

25,784 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-15 14:21:42)

Hej, ja biorę się dalej za pisanie licencjatu. Co u Was?
Jak wiecie miałam za duża insulinę i spore ryzyko cukrzycy, brałam leki- prawie 2 lata. Za parę dni odstawiam smile W końcu się unormowało, wiem po badaniach i byłam u diabetolog. Moje ryzyko cukrzycy znacznie się zmniejszyło, a następna kontrola dopiero za rok.
Strzała, bardzo fajnie, że się odezwałaś smile

25,785

To świetnie Monia , że wyniki się unormowały smile To teraz tylko czekamy na 7 czerwca.

Strzała chyba zabiegana, ale miło, że chociaż na chwilkę tu zawitałaś, buziaki!

Jak ja dawno nie skończyłam pracy o 16:00 smile Aż miło w tak piękną pogodę mieć wolne popołudnie i wieczór. Zaraz idę na spacer i pogaduchy z przyjaciółką. A poza tym, wszystko u mnie ok, kupiliśmy z rodzicami rowery, więc będę mogła w końcu jeździć rowerem! smile

25,786

Tak smile
O, to super, ja muszę wyjąć swój rower i jeździć, bo mam i to całkiem fajny, lubię go tongue
Miłego wieczoru smile

25,787

Taaa, ja swój rower też wyciągnęłam z zamiarem przygotowania do sezonu i teraz mam 7 szwów na nodze... I wszyscy się ze mnie nabijali w szpitalu, że zaatakował mnie stojący rower smile

Nad morzem śliczna pogoda. Trochę zimno, ale przecież tak sobie zamówiłam, bo nie cierpię upałów smile

25,788

To świetnie, że miałaś wymarzoną pogodę Beata.
A rowery jednak potrafią być niebezpieczne jak widać tongue Współczuję :*

25,789

Hej dziewczyny.

Dawno nie pisałam.
Ale jako, że dzisiaj mam kaca, to i moralniak się włączył i musiałam Was odwiedzić.
Nie chce mi się za bardzo pisać. Ręka mnie boli tak, że nie potrafię jej wyprostować, mama mi złośliwie dogryza, że pewnie nie wiem, kiedy się uderzyłam. Niestety wiem, i nie uderzyłam się, mam chyba zapalenie stawów.
A więc mam kaca i zapalenie stawów tongue.
Idę spać dalej.

Jeszcze pytanie- czy człowiek raz na jakiś czas nie może być wstawiony? Nigdy nie byłam z tych dziewcząt, które to co tydzien idą na dyskotekę i upijają się na umór. I nie wiem, dlaczego teraz czuję się, jakbym popełniła jakieś ciężkie przestępstwo. Mamie też się zdarzało kilka razy być wstawioną, a zachowuje się dzisiaj, jakby była zagorzałą przeciwniczką alkoholu.

25,790

Świetnie Beata , że trafiłaś akurat na pogodę bez deszczu. U nas już jakos od 2 tygodni piękne słoneczko, ale podobno dziś ma padać.

Jaga ja uważam, że to nic złego. Wszystko jest dla ludzi! smile

Spadam do pracy, później rowery (o ile nie zacznie padać deszcz) i wieczorem idę do klubu z koleżankami.

25,791

Jaga, nie przejmuj się. Mamy chyba zwykle tak mają, martwią się tongue No, ale jasne, że każdemu może się zdarzyć.
A ja jutro jadę z moim na 1 dzień do Płocka, chyba pisałam Wam smile Na pewno będzie fajnie smile

25,792

Hej! Trochę mi się dostało od promotora, bo moja praca niechlujna jest i nie byłó wszędzie przypisów itp, do tego po prostu zła edycja. Teraz to edytuję, bo wiecie, dawno miałam to zrobić, promotor przypominał, a ja bardziej zajęłam się pisaniem, a się wkurzył, bo edycja też musi być dobra, a nie chaotyczny tekst.
Świetnie było w Płocku, któregoś dnia mogę wysłać Wam parę zdjęć.
Co u Was? smile

25,793

Co fajnego jest w Płocku?
Tylko zamek biskupów mi się z tym miastem kojarzy. I taka fajna góra, na której mało sobie zębów nie wybiłam jak zjeżdżałam rowerem i się wywaliłam smile

Monia, a Ty się za staranne pisanie bierz, nie za wycieczkowanie smile Na kiedy masz oddać pracę?

Jaga, jak bym ja każde pijaństwo takim moralniakiem przypłacała to bym chyba osiwiała albo abstynentka zostła smile

Ja znowu nad morzem. Z kolejną wycieczką. Pada. Nie wiem co ja z nimi będę tu robić jak cały program opiera się na zwiedzaniu...

25,794 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-20 23:15:35)

Nam bardzo podobała się Starówka, zwiedziliśmy zoo (może śmiesznie to brzmi, bo w Wawie też jest, ale to bardzo ciekawe uważam), fajna jest ciuchcia tumska jechaliśmy nią,fontanna Afrodyta do tego Muzeum Mazowieckie: bardzo ciekawa wystawa secesji, a często są tam też ciekawe wystawy czasowe podobno. Chcemy jak tylko będziemy mogli znów pojechać, pewnie tak w czerwcu się jeszcze uda (pewnie jeszcze przed obroną mojej pracy), choć właśnie na 1 dzień, ok półtorej godziny drogi, więc na 1 dzień można jechać znów jak nie będzie możliwości na dłużej. Świetnie tam też jest nad Wisłą, tak malowniczo, więc człowiek czuje się jakby był z dala od miasta, fajna plaża przy Wiśle gdzie można się poopalać itp. Oczywiście przy samych blokowiskach nie jest ciekawie, ale to wiadome.

W Płocku jest też najstarsze liceum w Polsce (ale tam nie byliśmy), katedra z grobowcami (tam chcemy pójść jak pojedziemy niedługo mam nadzieję znowu), właśnie chyba jeszcze zamek itp. A jak nam się znudzi zwiedzanie to pójdziemy nad tę Wisłę, tam jest też świetnie smile

Tak wzięłam się za pisanie, także praca idzie do przodu. Wycieczki to był 1 dzień, to dużo nie straciłam. Mi się pomyliły terminy, mam jeszcze 3 tygodnie.

Beata, rozumiem, że będziesz się nudzić. Pogoda faktycznie nie za ładna.

25,795

Nie, Monia, właśnie nie będę się nudzić. Ja tu jestem jako  pilot szkolnej wycieczki, mam wypisany program i będę rozliczana za jego realizację. A weź tu zabierz grupę na wydmy jak leje? Albo chociażby na głupią plażę?

Byłaś kiedyś w Kazimierzu Dolnym?

25,796

U mnie był moralniak, bo miałam rano mamę do szkoły zawieźć, a przed północą wymiotowałam (na dywan, gdy schylałam się po laptop) i bynajmniej nie było to spowodowane niestrawnością tongue.

Ja byłam w Kazimierzu Dolnym smile. Ładne miasto. A był ktoś w Cieszynie?

A ja muszę szczury do badań kupić. Zabieram się za to od dwóch tygodni.

Monia podziel się rewelacjami dotyczącymi pisania pracy. W ogóle, na jaki temat piszesz?

25,797 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-21 00:36:05)

Tak, byłam- z chłopakiem. Jak pokazywałam Wam zdjęcia i Tobie też, to widziałaś parę zdjęć, np z Kazimierza Dolnego, z okolic- tzn Nałęczowa, też znad morza jak byłam i z gór. Także tak, byłam i też mi się podobało, choć tez czegoś nie zwiedziliśmy, bo się nie udało, chyba zamku, bo był zamknięty.

No tak, nad morzem to nie jest fajnie jak leje. Nawet jak się idzie na plaże, to i tak nie będzie się nic robić. A w niektórych miejscowościach to bym się zanudziła, bo nie ma co zwiedzać, a ja nie lubię leżeć np na plaży cały dzień bez zwiedzania (nawet jakby była fajna pogoda). Dlatego ja np nie przepadam za oglądaniem zdjęć, gdzie ktoś cały czas był w barze i pił alkohol (a często takie widzę), wolę takie z zabytkami itp smile No albo krajobrazami, dlatego sama robię raczej zdjęcia krajobrazom, zabytkom, w przypadku Płocka mam dużo zdjęć z zoo- całkiem fajne tam okazy, prawie każdy "musiałam uwiecznić" tongue Mam też zdjęcie z chłopakiem i taką jaszczurką chyba, mój trzymał ją na rękach i zrobili nam zdjęcie, jest super! Mój chłopak niby nie był chętny na to zdjęcie, ale się zgodził. Nie odważyłam się jednak na zdjęcie z wężem.

W Cieszynie nie byłam. A Ty Jaga?

Teraz mam ok 24 stron, temat "Wpływ kultury popularnej na kulturę etniczną górali z Podhala". Temat był wybrany od tak, bo ja sama nie byłam pewna o czym pisać tongue. Można powiedzieć, że interesuje mnie wiele rzeczy, więc ciężko mi było wymyślić/ sprecyzować temat. Wolałabym, żeby ktoś mi bardziej narzucił albo chociaż dał do wyboru listę z tematami tongue No może narzucenie nie, bo mogłoby być różnie, ale jakby była lista to na pewno bym wybrała coś dla siebie- coś jak na maturę z polskiego, była lista i znalazłam temat, który mi się spodobał- o bohaterze romantycznym. A jestem pewna, że jakbym miała sama wymyślić, to by mi do głowy nie przyszło, mała kreatywność chyba tongue

A teraz idę spać, dobranoc smile

25,798

Monia, ale masz fajny temat!

Faktycznie pokazywałaś zdjęcie z Kazimierza.

Jaga, przez Cieszyn tylko przejeżdzałam kilka razy. Przez granicę.

Jak to szczury do badan??? yikes

Dzisiaj pogoda była całkiem przyzwoita. W nocy się wypadało smile Ale generalnie zmęczona juz jestem tym wycieczkowaniem i chcę już do domu... Do mojego łóżeczka, do ciszy i spokoju...

25,799

A dziękuję smile

A kiedy wracasz Beata? W sumie to nie masz tak ciekawie, że znowu jesteś w tym samym miejscu i tak średnio Ci się tam podoba. Nie ma to jak w domu- wiadomo smile

25,800

Wracam w piątek. Wiesz, nawet nie chodzi o to samo miejsce, bo to akurat jest dla mnie ogromnym ułatwieniem w pracy. To jest najzwyczajniej w świecie męczące. Wydawałoby się, że taki wyjazd powinien być dość relaksujący. Tymczasem to - od rana do ciemnej nocy - odpowiedzialność, załatwianie różnych spraw, wysłuchiwanie pretensji, poganianie, ustalanie. Ciągle z zegarkiem w ręku czy zdążymy na czas w następne miejsce. Nawet jak grupa ma czas wolny to ja muszę iść robić rozeznanie w kolejnych punktach programu, żeby potem ich tam na pewniaka prowadzić i udawać, że ja tak wszystko wiem z natury tongue
No i nie mam kontroli co się dzieje w domu. A Żaba podobno znowu się czymś zatruła albo złapala jakiegoś wirusa i ma problemy żołądkowe... I własny mężczyzna mnie niezmiernie na odległość irytuje... ehhh.
Chyba zrobię to co najlepszego mogę zrobić to się wyspać smile

25,801

No koniecznie wyśpij się, to może na sprawy spojrzysz inaczej smile
Rozumiem, że to męczące i musisz być bardzo dobrze przygotowana. Podróżowanie jest świetne, ale nie wtedy, gdy musisz się właśnie tak solidnie przygotować i panować nad taką grupkę. Wtedy jest duża odpowiedzialność i faktycznie ciężko mówic o odpoczynku.
Biedna Żadba, zadzwoń do niej i ucałuj ją, na pewno to będzie dla niej miłe :*
A z Twoim Mięskiem wprawdzie nie wiem o co chodzi, ale cóż, mężczyźni bywają irytujący.. big_smile Czasem z nimi gorzej.. niż z dziećmi tongue
Dobranoc smile

25,802 Ostatnio edytowany przez London69 (2013-05-23 20:34:05)

Monika od razu mówię, że jestem chętna na obejrzenie zdjęć z Płocka. smile
Coś mi się kojarzy, że kiedyś chyba byłam w ZOO w Płocku.
Ja do 6 czerwca muszę oddać strukturę i jeden rozdział mojej pracy, a jak na razie mam zrobioną tylko strukturę...

A jeśli chodzi o wycieczki to lubię jeździć i zwiedzać, ale jak jadę nad morze po to żeby odpocząć, to wolę jechać do mniejszej miejscowości, żeby spokojnie legnąć się na piasku i leżeć, leżeć i leeeżeć... big_smile Aż się rozmarzyłam big_smile

Jestem jakoś strasznie zmęczona, w sobotę byłam na imprezce, okazało się, że w sierpniu jadę na dwa wesela: kuzynki i drugie to wesele siostry mojej przyjaciółki, na którym będę świadkową, bo zostałam o to poproszona. smile Strasznie mnie stresuje myśl, że będę musiała stać na samym początku kościoła pełnego ludzi! Ja, gdzie zwykle nigdy niczym się nie stresuje, nagle czuję coś dziwnego w żołądku jak o tym pomyślę big_smile I jeszcze pewnie się wzrusze, rozmarze, potknę i wszystko co najgorsze big_smile Ach, no przynajmniej będę miała co wspominać. U nas teraz są Juwenalia, jutro idę na koncert Pezeta, Miuosha, Donguralesko itp. ogólnie jakiś hip hop jutro jest. Ale nie byłam jeszcze, więc na to pójdę. A za tydzień są dni mojego miasta i będzie Kamil Bednarek, Wilki, Video, Zakopower i jeszcze pare zespołów, za darmo wink

Od pracy mam teraz trochę wolnego, bo koleżanka ze studiów czasem przychodzi za mnie na zastępstwo. smile Teraz do niedzieli mam wolne, w sobote idę tylko na trochę do akademika popilnować synka koleżanki.

Ogólnie jestem padnięta, bo wczoraj byłam na domówce i spałam tylko 2h bo na 9:00 szłam do pracy. Tak więc chyba pora troszkę odespać, bo jutro Juwenalia, w sobotę urodziny koleżanki, a w niedziele urodziny cioci...

Kupiłam w końcu prezent dla mamy na Dzień Matki - zestaw kremów do twarzy jakieś tam z kwasem hialuronowym (?), bo wspominała, że musi sobie takie kupić. Więc mam nadzieję, że będzie zadowolona. smile A naprawdę fajne promocje są w Super-Pharm, ja sama dla siebie kupiłam krem przeceniony z 44,90 na... 9,90 big_smile Z okazji zbliżającego się Dnia Matki są takie przeceny.

Cieszę się, że u Was wszystko ok, buziaki!

25,803

Karola, a my od wczoraj mamy wolne, bo u nas z kolei są Piastonalia, ale ja na to nie idę, bo wiadomo- fajnie byłoby coś wypić, a ostatni autobus mam o 22.20, ale odjeżdża z drugiego końca Opola, więc na najwyżej półtorej godziny nie opłaca się wybierać. Poza tym jest zimno.
Koncerty fajne, bo i Starchy na lachy, i Nosowska będzie i wiele innych, którzy mi się podobają.

A teraz napiszę Wam, o co chodziło ze szczurami.
Otóż we wtorek zamówiłam 6 szczurów, dzisiaj je odebrałam i czym prędzej musiałam jechać do Opola, bo mój profesor był na uczelni do 15, a sama ich uśpić nie dałabym rady...To tak w skrócie, a szczegóły i kulisy były następujące:
-Zamawiając zwierzęta, nie pomyślałam, że na sobotę zaprosiłam znajomych na imprezę- dom nieogarnięty, a tu jeszcze trzeba latać ze szczurzymi zwłokami,
-wczoraj, gdy zadzwoniłam do sklepu, pani powiedziała, że szczury będą dopiero popołudniu, więc szybko zadzwoniłam do profesora, który oznajmił, że wyjeżdża dzisiaj i jest tylko do 15, ja przerażona, profesor zirytowany, że przecież to nic takiego włożyć szczura do słoika z eterem,
-szybko wykonałam telefon do mamy(która wracała z jazdy z Opola) i jej powiedziałam, jak sprawa wygląda, więc dostałam opieprz, że ona żadnego szczura na weekend nie chce mieć żywego, że ona w sobotę ma egzamin, ja sprosiłam do domu gości też na sobotę i na dodatek będę mieć martwe szczury i jeszcze nawet nie wiem, w czym je przetransportuję, bo jak zawsze robię wszystko od końca.

Od wczoraj chodziłam struta i zdenerwowana, ale na szczęście dzisiaj rano zadzwoniłam do sklepu i udało się na 12 dostarczyć zwierzęta, ale potem kolejny problem- one były takie słodkie, w sklepie się poryczałam, że będę je musiała uśmiercić, zaryczana zadzwoniłam do dziadka, potem do Mateusza i jeszcze do mamy. Jechałam do Opola i płakałam.
Ale u profesora byłam twarda, aczkolwiek co przeżyłam, to moje.
Wróciłam ze zwłokami i kolejny problem- gdzie je umieścić na podwórku? Szczur 1 jest zakopany, 2 leży odkryty, 3 zakryty folią, 4 słomą i gałęziami, 5 leży w króliczaku (kiedyś mieliśmy króliki), a 6 (to mama wymyśliła) jest na strychu.

Także odetchnęłam z ulgą, mogę sprzątać dom.

Zwariowany tydzień tongue.

25,804

Aż mi się chipsy cofneły jak poczytalam o szczurach... Biedne zwierzaki. I dziwna Twoja mama. Ja bym wolała szczury żywe i awanturowałabym się, że nie chcę żadnego martwego!

Karola, na występie Wilków to bym wisiała na przednich barierkach, niezależnie od tego ile malolatów musialabym wcześniej stratować smile Zakopowerka też bym z chęcią posłuchała smile

Jutro do domu smile

25,805 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-05-23 22:22:41)

Karola, jutro chyba będę mogła wysłać zdjęcia, to wyślę. No bo dziś nie bardzo mam jak.

Ja tak samo jak Beata wolałabym żywe szczury. Biedne zwierzaki sad

Lubicie kolorwe pisemka? Ja lubię i czasem kupuję za dużo.. np "Śiat kobiety", czasem "Naj", "Kobieta i życie, czasem jest tam coś fajnego i lubię, a dziś np kupiłam "Joy'a" i "Claudię", w "Claudii" czasem są fajne wywiady, opis fajnych miejsc np w Polsce jest w tym wydaniu, w "Joy'u" nawet fajne ciuszki, jakieś stylizacje, nawet jak tego nie kupię, to lubię tak czasem pooglądać wink

Posty [ 25,741 do 25,805 z 30,541 ]

Strony Poprzednia 1 … 395 396 397 398 399 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024