Netkafejka dla Przyjaciół ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Strony Poprzednia 1 … 389 390 391 392 393 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25,351 do 25,415 z 30,541 ]

25,351 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-04-08 19:10:12)

Odp: Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Jaga, też uważam, że jesteście z innego świata. Tzn, może nie jest to chłopak zły, ale jesteście na innym etapie. Co do tego prawka, to mnie by akurat nie przeszkadzało, bo sama nie mam prawa jazdy i nie mam też takiego poglądu, że mój chłopak musi mieć, także tu mam inaczej. No, ale rozumiem, że dla Ciebie to jest ważne. Ponadto Wasze plany są niesprecyzowane, nie czujesz się pewnie w związku, czujesz, że on nic nie robi w tym kierunku. A skoro mówisz, że raczej go nie kochasz, to tym bardziej pozamiatane. Może właśnie szkoda czekać na jego zmianę, która pewnie nie nastąpi, a możesz znaleźć odpowiedniejszego faceta dla siebie. Często myślimy, że możemy kogoś zmienić, ale nie mamy takiej mocy sprawczej. To ta osoba musi sama chcieć. Dopiero wtedy mogą być tego efekty. Dlatego, jeśli traktujesz ten związek, że fajnie, bo jest, że czasem się spotkacie, ale tak naprawdę nie kochasz go, to szkoda czasu, może czasem i spędzicie miło czas, ale nie będzie to przyszłościowe, zwłaszcza, że myślisz o stałym związku, ślubie. Czasem tak jest, że ktoś dużo mówi, a mało robi w tym kierunku, sama widzisz.

A co do MiętowejCzekolady, to nic wielkiego nie dodam, bo zgadzam się z vinngą, która świetnie to ujęła. No i ja nie mam za bardzo doświadczenia, więc nic więcej powiedzieć nie mogę. Jeżeli chcesz spróbować, to zawsze można, ale tak jak napisały dziewczyny, niech się więcej postara, nie przyjmuj od razu przeprosin i nie mów od razu, że do niego wracasz. On musi pokazać czy na to zasługuje. Jak mu będzie zależało, to będzie faktycznie czekał, odwiedzał Was, pokazywał jak kocha. Jak ma zaś słomiany zapał, to szybko będzie to widoczne. Po prostu trochę dystansu, bo już raz Cię zawiódł i nie do końca wiadomo czy teraz zmiana jego jest prawdziwa. Daj sobie czas.

Zobacz podobne tematy :

25,352

Nie, nie Truskaweczko, to on w tym związku bardziej o ślubie i dzieciach myślał, ja na to jeszcze gotowa nie jestem, a już na pewno nie z Piotrusiem Panem.

I jeszcze sprecyzowanie co doprawka- wszystko byłoby ok, gdyby mnie nie okłamywał. Bo powiedział, że je zdał, a gdy przyjechałam do  niego, to od jego mamy dowiedziałam, że mnie okłamał. Bo nie zrobił nic w tym kierunku.

25,353

No tak, ale jak sama mówiłaś, to chyba kończy się na mówieniu, a nie odkłada na wspólne życie.

To niefajnie, że Cię okłamał. Czy potem to jakoś tłumaczył? On ogólnie nie chce mieć prawka? Wiesz co, różnie to bywa, mój chłopak np zdaje prawko (niestety znów mu nie poszło, ale na pewno w końcu zda), z tym, że on ma traumę, bo jego wujek zmarł za kółkiem, w sumie mój tak samo sad Także ja bym mu się nie dziwiła, jakby prawka nie robił i wiadomo- nie zmuszałam.

25,354

Nie wiem, nigdy nie byłam na takim zakręcie. Po prostu nie wiem co mam zrobić.
Niby widzę ze sie zmienił, stara sie i dostał po dupie za to co zrobił, ale nie wiem czy to szczere, czy tylko udaje.

25,355

Kochana tak jak napisałam wcześniej trzymaj go na dystans. Jeżeli faktycznie się zmienił i chce odbudować związek to będzie robił wszystko abyś uwierzyła. Daj czas temu wszystkiemu smile
Faceci to podstępne żmije które myślą, że jak przyniosą kwiaty to załatwi całą sprawę no niestety tak nie ma w rzeczywistości.
Niech wie, że sama sobie też radzisz to go troszkę podbuduje smile

25,356

Czekoladko, wczoraj uznawałaś go za największego dupka na świecie a dzisiaj twierdzisz, że widzisz, że się zmienił? Nie da się tak. Czy on się zmienił - pokazać mogą np. najbliższe miesiące. Teraz to on Ci wszystko może powiedzieć, ale czy za tymi słowami pójdą czyny? I to byłoby najlepiej widać, gdybyś zachowała dystans i obiektywnie próbowała obejrzeć te jego zmiany.

Jaga, co Ci po jego wzniosłych planach zaślubin? Przecież sama wiesz, że on ma bardzo dużo rzeczy w planach, tylko realizacja szwankuje smile
A powiedz, jak wygląda jego rodzina? Czy rodzice normalnie pracują, czy tez może jakiś dziwny podział ról tam panuje?

25,357

Dopiero zaczynam swoją przygodę z netkobiety, ale ten post mi się bardzo podoba ;DD wink

25,358

Co ja wam poradzę, że ja go nadal tak strasznie kocham. Nie odwołuje, jest dupkiem . Nigdy mu tego nie wybacze, ale moze kiedyś sie dogadamy.

25,359

Miłość miłością gdyby on Ciebie tak strasznie kochał tak jak Ty jego nigdy by Cie nie skrzywdził.
Zobaczysz jak będzie, może za kilka lat jeszcze będziecie szczęśliwi, albo stwierdzisz, że dobrze zrobiłaś nie wracając do niego. NIEKTÓRZY SIĘ NIE ZMIENIAJĄ.

25,360

Ada-czekolada, Ty weź sobie do serca słowa Beaty vel. Vinngi, gdyż to są mądre słowa osoby, która ma doświadczenie. Myśl rozumem, sercem się nie kieruj. Trzymaj go na dystans. Ale tak, jak wcześniej pisałam- błędem matek jest to, że wydaje im się, że ijciec musi być z dzieckiem.
A co się stanie, gdy on teraz wróci, pobędzie z Wami, Gabrysia podrośnie, powiedzmy będzie miała 4 lata, a on znowu ucieknie? Co dziecku powiesz?
Niech będzie obecny w jej życiu, do swojego na razie go nie dopuszczaj.

Co do podziału ról u mojego jeszcze- chłopaka- tata pracuje, tzn. ma swój stragan przy granicy. Sprzedaje kwiaty, cebulki, drzewka, owoce i warzywa Niemcom, mama jest w domu i gdybym miała być szczera, to na jej głowie jest naprawdę dużo. I co zauważyłam? Że sama ma na swojej głowie sporo, chłopaki pomagają, ale tylko wtedy, gdy ich zagoni do pracy. Sami nie pomogą. Najmłodszy, który ma 16 lat nawet kanapki sam sobie nie zrobi.

25,361

Może i macie racje. Na sile chce uszczęśliwiać małą, chociaż wiem, że nic dobrego może z tego nie wyniknąć. Nie wiem jeszcze co ostatecznie postanowie. Dziś rozmawialiśmy długo i szczerze. Doszliśmy do wniosku, że damy sobie czas do końca miesiąca. Nie wpuszcze go oczywiście do NASZEJ sypialni, do domu muszę, bo to jest bardziej jego dom, niż mój (prezent ślubny od jego rodziców. Niestety. Życie jest trudne. Muszę zacząć intensywnie myśleć nad nim i koniec.  Słowa Vinngi wezmę sobie do serducha.

25,362

Cześć dziewczynki smile

Czekoladko, życzę Ci, żeby wszystko się poukładało. Będziemy trzymać kciuki. Ale, gdyby się nie układało - wygoń bez oporów smile
No i zapomniałam napisać, że podobają mi się twoje sygnaturki ze wspinaniem i spadaniem. Tzn., spodobały mi się w momencie, kiedy zauważyłam, że czasem spadasz, czasem się wspinasz smile

Jaga, wyspałaś się?
Pomijając Twój osobisty problem z Piotrusiem - nastolatkowie nie umiejący robić kanapek to chyba jakaś plaga? Rozumiem, że Piotruś nie ma siostry, bo jakby miał, to by służyła do obsługi rodziny razem z matką?

Ja melduję, że nadal jestem niewyspana, więc niewyspanie mi się kumuluje i będę coraz bardziej bredzić.

No i się bardzo boję, że jak Marzena zobaczy ile tu nastukałyśmy to będzie czekała do matury Kamilka z odpisaniem, bo wtedy może będzie liczyła na to, że znajdzie odpowiednią ilość czasu, żeby się poustosunkowywać...

25,363

Hej, melduję, że również się nie wyspałam, aczkolwiek pospałam, a babcia o dziwo, gdy zeszłam po 1 na dół, chrapała i pewnie śniła o czymś mocno.

Ja natomiast miałam po raz drugi w ciągu krótkiego odstępu czasu taki sam zły sen. Może nie zły, ale płakałam w trakcie spania. Właśnie mi się przypomniał i znowu mam łzy w oczach. Dlatego muszę jak najszybciej odwiedzić siostry babci, zwłaszcza, że jedna jest dla mnie, jak babcia i to o niej był ten sen.
Miałam na majówkę pojechać oczywiście do mojego chłopaka, ale zmieniłam już dawno zdanie, tym bardziej, że ciocia-babcia bardzo mnie prosiła, żebym do nich w wakacje zawitała. Będę to teraz robić częściej. Szkoda, że są tak daleko- na Podlasiu...

Beatka, (dziwnie mi się piszę to imię, bo moja mama to też Beatka tongue) nie mam styczności z nastolatkami, ale ci, których znam, potrafią kanapki sobie zrobić, ba, jeden z synów przyjaciółki mamy gotuje dla całej rodziny. Więc to chyba różnie z samodzielnym obsługiwaniem się nastolatków. Natomiast zauważyłam dziwne pojęcie rodziny Piotrusia na temat ich najmłodszego członka- że jest jeszcze mały (16 lat!) i dlatego nie może pomagać im w polu, czy przy gospodarce, ma czas na pracę, niech się jeszcze wyszaleje. Dodam, że mój chłopak w jego wieku jednak był zaganiany do fizycznych prac.
Dziwne to jest. Ja mając 17 lat sama poleciałam do Kanady, ale on by w życiu nie mógł nigdzie sam lecieć, jest za mały...

25,364

vinnga napisał/a:

No i się bardzo boję, że jak Marzena zobaczy ile tu nastukałyśmy to będzie czekała do matury Kamilka z odpisaniem, bo wtedy może będzie liczyła na to, że znajdzie odpowiednią ilość czasu, żeby się poustosunkowywać...

Liczmy na to, że Kamil będzie jedynakiem, bo jak pojawi się drugie, to dopiero na emeryturze znajdzie czas tongue.

25,365 Ostatnio edytowany przez mrowencjao (2013-04-09 12:21:29)

Hej kobietki smile

Ja rano byłam w sklepie, przewietrzyłam się i od razu lepiej się czuje smile
Teraz to muszę włączyć pranie i poprasować nazbierało się troszkę...
Nie mam dziś pozytywnego nastawienia na świat... sad

25,366

http://emoty.blox.pl/resource/szczena.gif

25,367

Nie rozpisałaś się Marzenko tongue

Moja mama też jest Beata tongue

25,368

truskaweczka19 napisał/a:

Nie rozpisałaś się Marzenko tongue

Przyganiał kocioł garnkowi tongue.

Moja mama też jest Beata tongue

Wszystkie Beaty to fajne kobitki big_smile.

25,369

Potwierdzam big_smile To prawda, fajne kobitki smile

Nie wiedziałam co więcej napisać tongue

Mrowencja, słonko świeci, wiosna idzie, uśmiechnij się smile

Vinnga, nietoperzu (hehe), musisz więcej pospać, może coś fajnego Ci się przyśni i nie będziesz bredzić, jak to ujmujesz big_smile

25,370

truskaweczka19 napisał/a:

Mrowencja, słonko świeci, wiosna idzie, uśmiechnij się smile

U mnie nie świeci sad Jakiś zły dzień mam. Za dużo myśli krąży mi po głowie... Niezbyt miłych.

25,371

Cały dzień mnie nie było. Przepraszam.!
Widzę, że zbyt wiele mnie nie minęło.
Niestety, chyba będę musiała was opuścić na pewien czas, no właśnie, czas. To jest to czego teraz mi brak. Wiec wybaczcie, ale mykam. W piątek dopiero tu zajrzę

25,372

Miętówko, zmykaj, ale wracaj czasem powiedzieć, czy się wspinasz czy spadasz smile

Mrowencjo, czy zakończenie dnia jest równie paskudne jak wcześniejsze pory?

Emcia, wstyd. Ja wiem, że sama Ci zabroniłam próbować na wszystko pedantycznie odpisywać, ale mogłaś chociaż się przywitać zamiast jęzor wywalić i zniknąć smile

Monia, ale mi się nigdy nic nie śni! Tzn. może i śni, ale i tak nie pamiętam. Oooo, może ja dlatego nie mogę w nocy spać? Bo po co spać jak się nic nie śni?
Dzisiaj nie miałam czasu nawet na tę 15-minutową drzemkę. Najpierw robiliśmy małę przemeblowanie w pokoju (w końcu miałam czysto smile ), potem przybyła siostra z naszym wspólnym kolegą, rozmawialiśmy o zbereźnościach, pożarliśmy 2 czekolady i... już nie mam czysto smile

Jaga, mój brat (też najmłodsze dziecko) również był baaardzo długo obsługiwany. Nawet jak już do pracy jeździł to tata wstawał razem z nim, żeby synusiowi kanapeczki przygotować... I tak było, aż brat znalazł sobie dziewczynę. Dziewczę jest z końca świata, więc brat jeździ do niej na weekendy, czasem na dłużej. I...nastąpiła przemiana. Twierdzi, że jak jest u niej to on gotuje. W to, od biedy, mogłabym nie wierzyć. Ale, przed świętami, braciszek został obfotografowany jak szorował wykładzinę w swoim pokoju. Pierwszy raz w naszym domu takie zjawisko miało miejsce, więc siostra latała z aparatem, żeby to uwiecznić. W ramach ciekawostki dodam, że brat miał dobre chęci, ale doświadczenia mało, więc zabrał się do tej wykładziny z taka malutką szczoteczką do czyszczenia rąk (chyba). Dopiero tata go uratował i mu porządną szczotę ryżową przyniósł. Ale wtedy brat tak nią szorował, że wykładzina się pomarszczyła smile A potem, podczas przygotowywania śniadania wielkanocnego brat objawił się w kuchni i pyta co on może pokroić albo pomóc. Wybałuszyłyśmy na niego oczy i nabijałyśmy się, że postanowił przejść kurs przygotowania do życia w rodzinie. Brat dzielnie znosił nalot sióstr i nie uciekł z kuchni do końca przygotowań smile

25,373

Pewnie, że wpadnę. W życiu prywatnym, to chyba stoje w miejscu, ale na równi pochyłej . W życiu edukacyjno zawodowym zdecydowanie spadam i nie na cztery łapy- dlatego też muszę ograniczyć forum do minimum.
Przepraszam was. Jesteście dla mnie mega ważne, na prawdę.
Obiecuje, ze będę tęskniła. <3
jeśli chcecie, zawsze możecie napisać maila. Skrzynkę sprawdzam i będę sprawdzała codziennie.

25,374

Ada (to mogę tak pisać? będzie krócej niż nick MiętowaCzekolada), to do piątku. A w piątek napisz co słychać. Jakoś będziemy musieli wytrzymać smile A Ty sobie wszystko poukładaj spokojnie. Rozumiem, że często są sprawy, którym trzeba całkiem się poświęcić i wtedy np ograniczyć Internet: forum. Także rozumiem smile Też będę tęskniła smile

Faktycznie, fajnie się śpi jak się coś śni. No, ale ostatnio też chyba mi się niewiele śni, a zazwyczaj było na odwrót tongue Też dziwnie. No, ale bywa. Ale z Was zbereźniki (Ty, siostra, kolega) tongue

To widać po bracie, że jak się chce, to można się zmienić. Dla niego widocznie motywacją była dziewczyna smile Chciał na pewno jej zaimponować, pokazać, że coś umie, że nie wszystko w kuchni ona będzie robić. Gotujący dobrze facet to skarb smile Fajnie jak coś przyrządzi, to takie bardzo miłe, a i przecież też dwie ręce ma smile

25,375

Ada, ja i tak jestem pod mega wrażeniem, że w tak młodym wieku i bez wsparcia rodziny tak świetnie sobie radzisz...

Monia, fajnie poutyskiwać na nieudaczność facetów, ale jeśli chodzi o własnego brata ma się nieco inne odczucia wink Toż ona go całkiem pod pantofel włożyła! A on się dał smile

Zapomniałam się wam pochwalić, że na urodziny dostałam bilet na koncert Rammsteina. W czerwcu w Warszawce smile Yuuuppppi.

25,376

O, super smile Z kim idziesz na koncert? Na pewno bardzo się cieszysz.

25,377

No z bratem smile I jego towarzystwem, którego nie znam (chyba). Nie mam innych znajomych, którzy widzieliby urok w takiej muzyce, ani takich, którzy chcieliby wydać ponad 2 stówki, żeby pognieść się w tłumie smile

25,378 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-04-09 22:58:44)

No tak, trochę kasy to jest. No, ale zobaczysz tłumy będą, więc fanów jest dużo. Powiem szczerze, ja też nie przepadam za taką muzyką, ale moja siostra lubi wink

25,379

Monia, ja świetnie wiem, ze będą tłumy. Ja się ich nawet obawiam. Zdepcze mnie ta rozbrykana młodzież sad Albo nic nie zobaczę (to raczej pewne smile ), albo nic nie usłyszę, albo będę tkwiła gdzieś wciśnięta w mur tuż za bramą. Jedyna pociecha, że mój malutki wielki braciszek zdeptać się nie da, więc ja mogę się gdzieś za nim chronić smile

25,380

Gdybyś była małym dzieckiem, to poradziłabym wzięcie na barana tongue No, ale jak jesteśmy już duże, to nie ma tak łatwo. A jakie macie miejsca przy tych biletach, blisko sceny? Jak to jest?

25,381

Taaaa, miejsce... Lotnisko Bemowo. Miejscówki na płycie lotniska wink Bilety z możliwością wcześniejszego wejścia o stówkę droższe. Więc pozostaje liczyć, że w ogóle dostaniemy się na koncert, postoimy w tłumie i nasycimy się koncertową atmosferą smile

25,382

No rozumiem, takie koncerty zawsze drogie.. Dlatego będziecie w tyle. No, ale będziesz słuchać zespołu, który lubisz. Fajny prezent smile

25,383

vinnga napisał/a:

Mrowencjo, czy zakończenie dnia jest równie paskudne jak wcześniejsze pory?

Wieczorem troszkę się poprawiło smile

Hej dziewczyny smile

Dziś mam dwie rozmowy w sprawie pracy, obym dostała. Trzymajcie kciuki smile

Vinnga fajny prezencik dostałaś big_smile Ja kiedyś dostałam bilety na mój ulubiony kabaret...

Miłego dnia ! Ja się pewnie odezwę dopiero wieczorkiem smile

25,384

Hejka dziewczyny smile.

Vinnga, naprawdę super prezent. To ten sam brat, któremu rodzice usługiwali, ale gdy znalazł dziewczynę, to pokazał, że jednak potrafi tongue?
Myślę, że z tym usługiwaniem dzieciom właśnie tak jest(myślę z punktu widzenia rodziców)- starsze dają sobie radę, bo są starsze, a najmłodszemu zawsze trzeba pomóc bez względu na wiek.

Widzisz, jakie zaskoczenie wywołała pomoc brata big_smile? Myślę, że to dziewczyna go sobie "wychowuje" i musi jej pomagać. I bardzo dobrze smile.

A co do koncertu- będzie super, jeszcze będziesz się lepiej bawiła, niż te nastolatki (o ile na Rammsteina przyjdą jakieś małolaty).

Prezent Beaty sprawił, że zastanawiam się nad Waszymi gustami muzycznymi? Jakiej muzyki słuchacie? Macie ulubione zespoły, wykonawców?

Ja słucham wszystkiego(oprócz Disco- Polo, którego nie zdzierżę nawet do sprzątania). Właśnie sprzątanie jest czasem, kiedy włączam piosenki, które mi się podobają. Nie lubię country, techno, house, trance- chociaż jest jakiś gatunek podobny do techno, który mogę znieść, często w piątki i soboty w Roxy te kawałki puszczają, może to electro, nie wiem, bo generalnie nie gustuję.
Moja przygoda z muzyką zaczęła się w szkole muzycznej i dzięki temu (będę nieskromna)- mam naprawdę dobry gust. Niestety większość społeczeństwa słuch ma, jaki ma i słucha, czego słucha...

Drugie moje pytanie- lubicie sery pleśniowe?
Mmm, uwielbiam, a gdy śmierdzą, to są najlepsze.

Miłego dnia smile.

25,385 Ostatnio edytowany przez mrowencjao (2013-04-10 09:53:36)

Jaga Baba07 napisał/a:

Prezent Beaty sprawił, że zastanawiam się nad Waszymi gustami muzycznymi? Jakiej muzyki słuchacie? Macie ulubione zespoły, wykonawców?

Ja słucham wszystkiego(oprócz Disco- Polo, którego nie zdzierżę nawet do sprzątania). Właśnie sprzątanie jest czasem, kiedy włączam piosenki, które mi się podobają. Nie lubię country, techno, house, trance- chociaż jest jakiś gatunek podobny do techno, który mogę znieść, często w piątki i soboty w Roxy te kawałki puszczają, może to electro, nie wiem, bo generalnie nie gustuję.
Moja przygoda z muzyką zaczęła się w szkole muzycznej i dzięki temu (będę nieskromna)- mam naprawdę dobry gust. Niestety większość społeczeństwa słuch ma, jaki ma i słucha, czego słucha...

Drugie moje pytanie- lubicie sery pleśniowe?
Mmm, uwielbiam, a gdy śmierdzą, to są najlepsze.

Miłego dnia smile.

Ja uwielbiam Disco Polo smile
Ogólnie to słucham wszystko od reggae po house smile

Ser pleśniowy? Na samą myśl mi nie dobrze, ale jak innym smakuje to ok smile

25,386

Pati, więc trzymam kciuki smile

Jaga, zawsze gdy pisze o moim malutkim braciszku (widzisz, nawet go nazywamy "malutkim braciszkiem" mimo prawie 190cm wzrostu i 110kg mięśni) mam na myśli jednego i tego samego, bo oprócz niego mam tylko siostrę. Braciszek jest młodszy ode mnie o 8 lat, od mojej siostry o 6, więc na zawsze pozostanie malutki tongue

Ja właśnie należę do tych, co słuch mają jaki mają wink Właściwie uważam, że nie mam żadnego słuchu muzycznego i że jest to coś w czym natura potraktowała mnie najbardziej skąpo ze wszystkich darów tongue
Słucham różnych rzeczy. Najbardziej chyba lubię wszelkie łomotanie, a konkretnie pewien rodzaj punk rocka. Rammstein, Analogs, kilka innych. Ale... oprócz tego dokumentnie różne. Lubię polską muzykę (bo rozumiem tekst tongue ), mam naloty na starsze piosenki, uwielbiam muzykę wojskową i zwykłe pieśni wojenne (to mi służy do sprzątania), szanty. Duuużo tego jest. Disco polo na codzień mi nie przejdzie, ale uważam, ze to najlepsze co wymyślono na wesela. No i w czasach mojej młodości chodziłam na wiejskie imprezy z disco polo i wtedy też to była muzyka fajna w tamtym miejscu i czasie. A że przed taką wyprawą słuchałam właśnie Rammsteina, żeby się "nastroić" to inna sprawa smile

Ser pleśniowy lubię, chociaż rzadko jem. Oprócz kanapek lub samego sera nie umiem go wykorzystać w kuchni. Inna sprawa, że nie próbowałam nigdy.

Ja wiem, że na koncercie będzie fajnie (o ile się tam już wepcham smile ). Byłam z bratem na kilku koncertach w menelskich klubach i zawsze było super.

25,387

Dzień dobry smile   (tak lepiej Beata?)

Nie wywaliłam jęzora,tylko mi kopara opadła na widok ilości tekstu ! yikes
Wlazłam,aby napisać co nie co,a tu tyle tego,że nie wiadomo za co się złapać! Ręce mi opadły wręcz tongue

Miłego dnia życzę. smile

25,388

Emcia, za to teraz mnie pozytywnie zaskoczyłaś smile Bo spodziewałam się, że na moją naganę zareagujesz postem "cześć" i znikniesz smile

Matko Polko, wyzbądź się perfekcyjności i przyzwyczajaj do tego, że nie zawsze wszystko zdążysz zrobić tak doskonale jak byś chciała smile

Tak na marginesie: oglądacie "Perfekcyjną panią domu"?

25,389

Czasem mi się zdarzy ją oglądnąć, ale wtedy włącza mi się moja wyobraźnia, w której to Perfekcyjna Pani domu przekracza próg mojego pokoju i ponosi perfekcyjna klęskę lol.

25,390

Jaga Baba07 napisał/a:

Czasem mi się zdarzy ją oglądnąć, ale wtedy włącza mi się moja wyobraźnia, w której to Perfekcyjna Pani domu przekracza próg mojego pokoju i ponosi perfekcyjna klęskę lol.

No mam tak samo smile
Zresztą większość rzeczy, które ona podkreśla jako przerażające ma miejsce w moich czterech kątach. Chyba, ze ktoś ma jakieś naprawdę ekstremalne rozwiązanie, np. trzyma ryż w łóżku bo w kuchni nie ma miejsca. Ryżu w łóżku nie mam. Ale rolki po papierze toaletowym w łazience, pety na balkonie, kurzowe kotki, wysypujące się szafy i milion innych perfekcyjnych tragedii jest smile

25,391

W moim pokoju stoi kubek po herbacie, czy kawie już od miesiąca tongue. Ale ryżu nie mam w łóżku, ten kubek stoi na biurku, więc tez tragedii nie ma. Tzn. są opakowania po sokach z zeszłego tygodnia, a że ja po trzech dniach brzydzę się pić taki sok z kartonu, bo kiedyś zdarzyło mi się napić sfermentowanego, więc jakaś część zawartości tam jest, pewnie już zepsuta tongue.

Tak, już widzę, jak weszłaby do pokoju i najpierw z przerażenia zakryłaby usta ręką, a potem z wyrzutem powiedziałaby do mnie-"Jadwigo, zwano Jagodą ten pokój to tragedia." A ja stałabym z moim ironicznym uśmieszkiem na twarzy i odpowiedziałabym- "I co z tego? Ja sie w nim odnajduję."

25,392

vinnga napisał/a:

Pati, więc trzymam kciuki smile

Oj coś słabo trzymałaś tongue
Jeszcze na 17 idę na kolejną rozmowę oby z tej coś wyszło smile

A perfekcyjną Panią domu oglądam smile wszystkie odcinki mam za sobą big_smile

25,393 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-04-10 15:13:20)

Nie mam ugruntowanego gustu muzycznego. Lubię takie kawałki radiowe, z popularnych stacji, pop, R&B, jakiś delikatny rock, lubię bardzo różne rodzaje muzyki. Po prostu czasem lubię zwykłe popowe piosenki, czasem lubię coś może uważanego za mniej popowe, z innego nurtu. Techno- czasem uszło na dyskotekach, podobnie jak disco polo. Nie przepadam za hip hopem. Przykładowe zespoły, które lubię? One Republic, Hurts, James Morrison, z takich rockowych (bo to chyba rock?) to Comę, dalej Adele, Bruno Mars, Rihannę, Jamesa Blunta, Michael Buble itp smile

Sery pleśniowe lubię, mniam smile

"Perfekcyjnej pani domu" nie oglądam, jakoś nie przemawia do mnie to tongue Tzn raz chyba kawałek obejrzałam i złapałam się za głowę jaki ktoś ma syf, jestem bałaganiarą i często mam np porozrzucane rzeczy, ale tam był o wiele gorszy sajgon. No, ale i tak domyślam się, że tak jak Wy popełniam wiele błędów, też często w pokoju mam dawno użyty kubek po herbacie tongue

Pati, ja też trzymam kciuki smile

25,394

Pati, a o jaką pracę się ubiegasz?

O właśnie, nie przepadam za taką muzyką, jaką opisała Monia. Te popularne kawałki radiowe są dla mnie zupełnie bezpłciowe. Nic a nic do mnie nie przemawiają. A jak już coś ma jakiś odchył to od razu mi lepiej smile

Osobiście nie włączyłam nigdy "Perfekscyjnej p.d". Ale moje Mięsko często włącza TV tak po prostu, zwykle TVN i wtedy się zdarza na jakiś odcinek trafić.
Rozejrzałam się po pokoju. Wczoraj sprzątany, dzisiaj poprawiony. Byłam zadowolona z efektu. Ale...na stole leży brudna ściera kuchenna (Żaba przyniosła), koło łóżka kubek z herbatą, w wazonach opadające tulipany w resztkach mętnej wody, obok mnie gałązki po winogronach, w łazienkowej umywalce stoi owies w doniczkach tongue Oj, miałaby dużo radości smile

25,395

Tzn. odnośnie gustu muzycznego- bardzo lubię operę, operetkę, uwielbiam twórczość Czajkowskiego, ale Straussem, czy Schumannem nie pogardzę, ale na muzykę poważną muszę mieć nastrój, wolę ją na żywo. Potem lubię jazz lat 30- tych- trąbka z tłumikiem i te sprawy...Wykonanie utworu Gershwina "Summertime" przez Bessie Smith to majstersztyk. Ale moje serce jest w późnych latach 50-tych oraz w 60-tych i 70-tych. Screamin' Jay Hawkins i jego utwór "I put a spell on you", The Doors, The Animals, Pink Floyd, Led Zeppelin, ostatnio dzięki głośnemu filmowi znalazłam Sixto Rodrigueza, potem przedstawiciele nurtu rocksteady, którzy byli prekursorami reagge- z tym, że tak samo można określić muzyków grających bluesa, że byli prekursorami rapu, a byli. Do mojej śmietanki jeszcze podpinam Toma Waitsa.
Słucham też pojedynczych utworów współczesnych wokalistów.
Z polskiej sceny muzycznej podoba mi się oczywiście Kasia Nosowska, Wojciech Waglewski, Maciej Maleńczuk, Gaba Kulka, Czesław Śpiewa, Maria Peszek.
Nie pogardzę Nirvaną, Red Hot Chili Peppers, Amy Winehouse, Charlie Winstonem, czy Adele.
Ogólnie lubię też rock, trochę mocniejszy, ale nie za mocny.
Jakbym miała wymieniać wykonawców, których słucham, to Ema już w ogóle by zrezygnowała. Bo z tych wszystkich zespołów, czy wykonawców słucham pojedynczych utworów.

25,396 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-04-10 19:15:12)

Ja jak byłam mała, to tańczyłam do muzyki klasycznej i myślałam, że jestem baletnicą big_smile Co do muzyki klasycznej ogólnie, to doceniam jej piękno, zwłaszcza utwory Mozarta, Bacha, ale na co dzień nie słucham, na co dzień lubię właśnie piosenki z radia, dla odprężenia, które świetnie potrafią poprawić mi nastrój, zresztą wymieniłam przykładowe, które lubię. No, ale też miałam dni, że włączyłam coś z muzyki klasycznej, nie mówię, że nie. W tamtym roku miałam zajęcia wiedza o muzyce i tam sporo było o tym, ale facet kiepsko prowadził.

O, a Amy Winehouse, świetny głos, szkoda dziewczyny.

Swoją drogą, u nas zawsze są w maju dni naszego miasta, tak pod koniec maja. Zawsze był jakiś popularny zespół np Bajm, wzięcie ogromne, piwo, trochę do kupienia. Trochę jarmarcznie, ale mnie odpowiadało. Chciałam tylko, by mniej powtarzali zespoły jakie wybierali i może wzięli coś jeszcze bardziej popularnego- choć wiem, takim artystom trzeba dać więcej kasy, więc raczej nierealne. Teraz władze miasta napisały, że poziom będzie wyższy, więc pomyślałam, że może jakieś bardziej popularne zespoły, takie co lecą w radio, ale jeszcze bardziej znane, pewnie przyjdzie więcej ludzi, ja też bym była zadowolona smile A okazuje się, że będzie np Anita Lipnicka, poezja śpiewana.. Zupełny obrót. Tzn Anitę Lipnicką lubię, ale poezję śpiewaną, uważam, że mogliby od czasu do czasu zrobić w domu kultury, pewnie i ja bym czasem poszła, bo jest to taka intelektualna rozrywka powiedźmy, ale na dni miasta wolałabym coś zwyklejszego, bardziej na odprężenie, do potańczenia. A tak, na pewno będzie drętwo, mało ludzi. Do tego nie będzie piwa (ja nie lubię, ale wiem, że przez to też będą pustki), nawet nie będzie żadnych drobiazgów do kupienia jak wtedy czy jedzenia.. Piszą, że jako rozrywka: występy przedszkolaków.. no ludzie.. a tak były jakieś konkursy, mecz koszykówki np i takie ciekawsze rzeczy ogólnie. Dlatego ja wiem, że teraz to nudno będzie...

25,397

No właśnie ja też nie słucham klasyki na co dzień.
Słucham radia, najczęściej Jedynki, a w aucie Roxy. Ale to z Jedynki dowiaduję się o utworach, w których gustuję.

Musze się uczyć tasiemców i innych przywr...Brr, nie chce mi się, potrzebuję motywacji i kopniaka hmm.

25,398

Vinnga ubiegam się o posadę w banku jako menadżer:)

Zobaczymy co z tego będzie jutro będą dzwonić kiedy na egzamin mam przyjść smile

Ja również nie słucham klasyki zawsze mam swoją playlistę ulubionych kawałków od koloru do wyboru i słucham big_smile

Wiecie co jeszcze lubię? Festyny rodzinne

25,399

Pati, egzamin ma menadżera? A co na tym egzaminie ma być? Jakie są wymagania ma menadżera w banku?

Przyznaję bez bicia, że nie lubiłam pań w Urzędzie Pracy smile Chyba nawet w tej kafejce na nich psy wieszałam smile Do petentów odnosiły się ze straszną wyższością. Później jakaś fajna dziewczyna mi się trafiała (przydzielona do obsługi mojej miejscowości), ale przy rejestracji - baaardzo złe wrażenie. Napuszona wiedźma, która uważała, że człowiek bezrobotny nie ma prawa o nic zapytać bo i tak nie ma nic do roboty, więc może 100 razy jeździć do tego urzędu ze źle wypełnionymi papierami. No ok, ja poradziłam sobie za drugim podejściem, ale zdaję sobie sprawę, że większość osób tam przychodzących posiada zdecydowanie mniejsze ode mnie doświadczenie w wypełnianiu papierków i w ogóle spraw biurowo-urzędowych.

Poezję śpiewaną lubię, nawet bardzo. Ale o niuansach, o których piszesz, Jaga, nie mam bladego pojęcia. Jakieś mistrzowskie wykonanie gry na trąbce? Jeśli ja zauważę, że w ogóle jest trąbka to już jest coś...

25,400

To jest egzamin prowadzony przez bank.. Będą tam pytania typu "jak poradzisz sobie w sytuacji takiej a takiej".
Test sprawdzający moje umiejętności..

Ja wiem, że dużo ludzi nie lubi osób siedzących w urzędach sama też nie lubię, bo niektóre osoby mają minę jakby za karę tam siedziały. Ja natomiast bardzo pozytywnie jestem nastawiona do ludzi, bardzo szanuję istotę ludzką smile Lubię pomagać smile
Jeszcze jak pracowałam w Urzędzie to ludzie bardzo chętnie do mnie przychodzili, bo ja zawsze uśmiechnięta i pomocna dla nich byłam smile

25,401

Hej, wpadam na chwilę, aby dać znać, że żyję, mam się dobrze i niedługo wpadnę, napiszę coś więcej od siebie.

Pozdrawiam stałe bywalczynie jak i nowe osóbki smile

Buziaczki :*

25,402 Ostatnio edytowany przez London69 (2013-04-10 22:41:43)

<dzieli się energią> a macie tak na powitanie ode mnie big_smile smile

Jaga ja już od 16 roku życia zaczynałam przygodę jako "niania" smile Zaczęłam od tego, że koleżanka z pracy mojej mamy szukała kogoś do opieki nad dzieckiem w wakacje. Później za rok znów u tej pani, później u jej znajomej - wiadomo, z polecenia. Następne też gdzieś u jakiś znajomych, a teraz ogłosiłam się na infoludku i właśnie ta rodzinka mnie znalazła w grudniu 2012 przed świętami smile W styczniu po nowym roku spotkałam się z nimi i od razu mieli pozytywne wrażenie. No i tak już leci mi 4ty miesiąc współpracy. Ja co prawda studiuję ped. opiekuńczą i resocjalizacyjną (praca z osobami niedostosowanymi społecznie), ale oprócz tego praca z dziećmi od zawsze mnie interesowała i tak jak do Ciebie, dzieci też do mnie lgną. Nie raz miałam taki przypadek, że wychodząc z pracy, dzieci płakały za mną big_smile Nawet teraz sama pani K. powiedziała, że widać jakąś więź emocjonalną między mną  a dziećmi.

Troszkę mnie chyba tu nie było, jak tam u Was?

Ja jak zwykle brak czasu aczkolwiek wpadłam sobie tutaj do Was, żeby Wam smutno nie było smile Pogoda się poprawia, poćwiczyłam też jak zwykle to i poziom endorfin się podwyższył i zamiast spać buszuję sobie tutaj smile

Macie już jakieś zarysy planów na majówkę? big_smile My ze znajomymi planujemy powolutku wyjazd na jeziorko. Domki trzeba wcześniej zarezerwować. wink

A propo koncertów... W lipcu jadę w końcu na moją ukochaną Rihanne! Będzie w Gdyny na Openerze, tzn. po Openerze, ale pojadę chyba wcześniej bo bilet na jej koncert 200zł a na 4dniowy Opener 440 i wtedy na koncert R jest darmówka smile

25,403 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-04-10 22:57:27)

Kurczę, dziewczyny, koncertowo widzę. To chyba i ja o jakimś koncercie pomyślę, bo jak pisałam na nasze dni miasta już nie bardzo jest co liczyć.

Ja po kąpieli i szykuję się do spania. Jutro robię referat na uczelnię ze znajomym. Co do majówki, to planów jeszcze nie mam. A w ten piątek wpada chłopak i zrobimy spaghetti, on uwielbia, ja też chętnie zjem smile

Pati, takie osoby w urzędach itp jak Ty to skarb smile Niewiele takich, oj niewiele. Także super, że masz takie podejście do człowieka.

Powodzenia na tym teście na menadżera smile

Trochę motywacji dla Ciebie Jago :*
A Karola dzięki za dawkę pozytywnej energii, zawsze się przyda smile Na pewno i Ty będziesz się świetnie bawić na koncercie Rihanny, fajnie, że uda Ci się za 200 zł, bo to jak na Rihannę to chyba jeszcze nie tak bardzo drogo. Ja też ją lubię smile
Miłej nocy, buziaki wink

25,404 Ostatnio edytowany przez Ema (2013-04-10 23:24:57)

Vinnga napisał/a:

Emcia, za to teraz mnie pozytywnie zaskoczyłaś smile Bo spodziewałam się, że na moją naganę zareagujesz postem "cześć" i znikniesz smile

Matko Polko, wyzbądź się perfekcyjności i przyzwyczajaj do tego, że nie zawsze wszystko zdążysz zrobić tak doskonale jak byś chciała smile

Fajnie,że potrafię jeszcze zaskakiwać wink
Strasznie trudno jest się wyzbyć perfekcyjności jak to ujęłaś. Napisałam wcześniejszego posta i do teraz mnie męczy,że tylko takiego mogłam napisać hmm Psychiczne tortury ! 
Tyle ciekawych tematów jest do odpisania... ehh

,,Perfekcyjną'' oglądam jeśli akurat nie ma nic innego.

Nie gniewajcie się Dziewczyny na mnie,nie ignoruję Was,tylko ciężko z czasem! Za to przeczytałam wszystko big_smile

Pamiętam,że czytałam,ale nie pamiętam czyj to był post. Która z Was mieszka w Irlandii i w jakim mieście? Jeśli to nie tajemnica oczywiście smile

DOBRANOC ! Padam na twarz.

Buziaki dla Wszystkich XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

PS> Jako mama chyba skapciałam.

25,405

Marzenko, w Irlandii mieszka MiętowaCzekolada, która zapowiedziała, że zajrzy dopiero w piątek smile

Zastanawiałam się, po co Jadźce motywacja. Znalazłam. I nie rozumiem. Przecież tasiemce są superfajne. Takie obleśne i często bywają bohaterami seriali o dziwnych chorobach tongue
Obecnie nie za dużo pamiętam. Chyba tylko tyle, że tasiemce są dwa, jeden ma haczyki drugi nie, że z tyłu mają większe segmenty bo im tam jajka dojrzewają, że im te segmenty odpadają, że któryś musi do człowieka trafić przez świnię i że mogą się umiejscawiać w różnych organach, np. w oczach. Głupio mieć larwę w oczach. Ale chyba to nie tasiemiec mógł w oczy wleźć?

Rammstein też jest podczas festiwalu, więc nie jest to samodzielny koncert. Festiwal dwudniowy, bilety na dwa dni niewiele droższe od jednego dnia gdzie będzie Rammstein.

W wymienianiu mojej muzyczki zapomniałam o jednym z moich najulubieńszych zespołów (i najbardziej przerażającym Marzenę smile ) Nightwish smile

Emcia, czym się objawia Twoje skapcienie? A może Ty się tylko jeszcze nie przestawiłaś? I nie nauczyłaś godzić z nieuniknionym (np. z niedoborem czasu, z wypranym mózgiem, ze zmęczonym ciałem)? Energetyczna Matka Polka powinna być nieco inna od Irlandzkiej Nimfy, ale i to i to powinno być fajne smile
Jak coś - Karola zaczyna pakować energię w pigułki.

Mnie chyba będzie teraz trochę mniej.Zmieniłam nieco ustawienie pokoju i mam teraz takie niewygodne siedzenie przy kompie, że za długo nie mogę przy nim siedzieć. Uznałam to za wielce pozytywne, więc nie przestawiam. Tyle, ze na razie oderwana od komputera nie za bardzo wiem co ze sobą zrobić...

25,406

Hej;)
Ja niedługo jadę robić ten referat.
Marzenka, miło, że wpadłaś, nie musisz odpisać na wszystko, wiadomo, że nie zawsze jest to możliwe.
Vinnga, na pewno znajdziesz zajęcie wink
Pozdrawiam i miłego dnia smile

25,407 Ostatnio edytowany przez London69 (2013-04-11 13:20:55)

Monika też uwielbiam spaghetti, zostawcie troszkę dla mnie big_smile
Rihannę lubię baaardzo, od początku jak tylko pojawiła się na muzycznej scenie, a jej metamorfozy za każdym razem są według mnie udane. I piosenki też. big_smile

Marzenko rozumiemy, rozumiemy wszystko, ja wiem, że nawet jak tu nie zaglądasz to i tak o nas myślisz smile (chyba? big_smile) A Kamilek jest cudowny, rośnie jak na drożdżach smile

Dziś pozytywnie zaczęty dzień (chyba jak każdy... big_smile) od wf-u. Pani dała nam niezły wycisk, ale lubię to. Nie wiem jak Wy, ale ja lubię mieć zakwasy. tongue

Spadam pooglądać jakieś seriale, a później do pracy. Zajrzę wieczorkiem!

25,408 Ostatnio edytowany przez MietowaCzekolada (2013-04-11 15:52:26)

No i nie wytrzymałam, powinnam teraz czytać wiersze, a weszłam zobaczyć co u was.
Muszę stwierdzić, że jak mnie nie ma niewiele sie dzieje smile

W sobotę powrócę na dłużej.
Tylko muszę sie pochwalić, moja córeczka wczoraj postawiła swoje pierwsze kroczki. Jestem z niej mega dumna. No i jeszcze jedna dobra wiadomość, pozbyłam sie Kuby z domu na cały tydzień, mam nadzieje, że tyle czasu wystarczy abym sobie przeanalizowała cale życie. Dziś w nocy mam druga część maratonu serialowego.
Tym razem wzięłam sie za polską wersje Brzyduli i muszę przyznać, że podoba mi sie jak mało co. To tylko 25 pierwszych odcinków, ale myślę, że sie wciagne smile
Pozdrawiam was wszystkie bardzo serdecznie i gorąco .

25,409

Ema napisał/a:
Vinnga napisał/a:

Fajnie,że potrafię jeszcze zaskakiwać wink
Strasznie trudno jest się wyzbyć perfekcyjności jak to ujęłaś. Napisałam wcześniejszego posta i do teraz mnie męczy,że tylko takiego mogłam napisać hmm Psychiczne tortury ! 
Tyle ciekawych tematów jest do odpisania... ehh

,,Perfekcyjną'' oglądam jeśli akurat nie ma nic innego.

Nie gniewajcie się Dziewczyny na mnie,nie ignoruję Was,tylko ciężko z czasem! Za to przeczytałam wszystko big_smile

Pamiętam,że czytałam,ale nie pamiętam czyj to był post. Która z Was mieszka w Irlandii i w jakim mieście? Jeśli to nie tajemnica oczywiście smile

DOBRANOC ! Padam na twarz.

Buziaki dla Wszystkich XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

PS> Jako mama chyba skapciałam.

To ja mieszkam w Irlandii . W Castlebar konkretniej. A czemu pytasz?

25,410

Bo ona też mieszka w Irlandii smile

Kurcze nie wiadomo kiedy jedna z drugą się pojawią, więc muszę prowadzić dialog jako pełnomocnik. Tylko nie wiem czy mam pełnomocnictwo tongue

25,411

Beata, robisz za medium tongue?

Uwielbiam mieć zakwasy big_smile.

25,412

Vinnga, mam dla ciebie dobrą wiadomość. Z uwagi na to, że ciężko mi sie z wami rozstawać postanowiłam wykupić pakiet Internetu na telefon, dzięki temu będę z wami w kontakcie 24h . Cieszycie się? Bo ja tak smile

25,413

Zakwasy mówisz ?! Haa.. Też je kocham <3

25,414

Czekoladko, tak się zaczyna uzależnienie od forum. A potem mijają lata tongue

Gratulacje dla Gabi. Teraz Ci się zacznie czas konieczności posiadania oczu dookoła głowy smile

Zakwasy? A co to? Dawno, dawno temu, za górami, za lasami coś takiego bywało moim udziałem. Przyjemne było. W czasie ostatniej wyprawy rowerowej też miałam, ale to już przyjemne nie było. Widocznie jest różnica między zakwasem wysportowanego człowieka a ostatnim wołaniem o pomoc resztek mięśni oklapłego człowieka zmuszonego do wysiłku ponad jego siły smile Poza tym ostatnio zakwasy głównie umiejscowiły się w ścięgnach, więc chyba nie były zakwasami a ruszanie się utrudniały tongue

25,415

vinnga napisał/a:

Czekoladko, tak się zaczyna uzależnienie od forum. A potem mijają lata tongue

Beata, a Ty myślisz, że dlaczego mnie tu dwa i pół miesiąca nie było? Zauważyłam swą nadgorliwość i usunęłam się w mrok, ale wróciłam i chyba już zostanę.

Posty [ 25,351 do 25,415 z 30,541 ]

Strony Poprzednia 1 … 389 390 391 392 393 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024