Netkafejka dla Przyjaciół ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Strony Poprzednia 1 … 204 205 206 207 208 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13,326 do 13,390 z 30,541 ]

13,326

Odp: Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Martynka a ty mając 18 lat, a zauważ, że było to jedynie 3 latka temu, nie uważałaś, że wiesz najlepiej?.. To jest normalne i musisz to zaakceptować.
Również jestem świadoma tego, że za paręnaście lat będę uważać, że gdy byłam młodsza byłam głupiutka. Duże prawdopodobieństwo, że ty myślisz teraz w podobny sposób, czyż nie?

Zobacz podobne tematy :

13,327

Elnett - idź na spacer, nawet krótki. To dodaje powera. I może brzuch przestanie boleć smile

Martyna - wyluzuj smile jak to mówią "errare humanum est" smile

Beata - jak weekendzik?

13,328

Rafix, zaczęło padać, więc nici z spacerku.
A rankiem taki piękny dzień się zapowiadał hmm

13,329

Weekendzik bardzo męczący ale fajny. Miało być sztywno i formalnie a było...jak zawsze smile Dużo wygłupów, łez ze śmiechu. No bo jak się nie śmiać kiedy w teście wychodzi, że szef w łóżku jest jak świnia: brudny, śmierdzący i obleśny? Sporo się też dowiedziałam o sobie smile

13,330

Rafał a jak tam Wisła? Zalewa Cię już czy jeszcze nie?

13,331 Ostatnio edytowany przez Rafix (2010-05-24 13:55:40)

Beata - ciekawe jak szef zniósł tę wiedzę o sobie? Zobaczysz po premiach wink A o sobie to się podobno dowiadujemy ciekawostek całe życie.

Elnett - co tam deszczyk, parasol w rękę i dotleń się. Ja wczoraj byłem jakiś taki spowolniony od rana. Wsiadłem na rower i pojechałem nad Wisłę. Dopadła mnie ulewa i mała burza. Do końca dnia byłem pozytywnie naładowany smile

Martyna - ja mam blisko Wisły, ale mieszkam na szczęscie za daleko i za wysoko by mnie nawiedziła wielka woda. Nie chcę się mądrować w obliczu tragedii wielu ludzi, ale ja kupując mieszkanie brałem pod uwagę położenie w stosunku do rzeki. Wierz mi, że ceny tych mieszkań gdzie wczoraj podchodziła woda (nie wiem jak jest dziś skoro miała być kulminacja) były wtedy niższe. Szkoda, że ludzie sami często kręcą bat na siebie.

13,332

HEJ WAM

13,333

Rafix - to, że jest świnia to sam o sobie w teście napisał. Trzeba było napisać nazwy 4 zwierząt i 3 określenia do nich, a potem pan prowadzący podawał nam znaczenie zwierzątek wg kolejności smile Ale szef dowiedział się też dużo na swój temat w całkiem poważnych ćwiczeniach, kiedy był poddawany ocenie 2 zespołów i oba mu powiedziały wszystko o jego słabych stronach smile Generalnie zawsze mu wspominaliśmy, że ma problemy w komunikacji z nami, ale jak mu to mówiła 1 osoba to mógł pomyśleć, że pracownik idiota i polecenia nie rozumie. Ale jak 14 osób jednocześnie mu to powiedziało to ma do wyboru albo uznać, że te 14 osób ma rację, albo, że ma 14 idiotów w firmie. Nie wiem, która wersja jest dla niego trudniejsza do zaakceptowania smile

13,334 Ostatnio edytowany przez Rafix (2010-05-24 14:02:12)

Cześć Jola smile Masz mądry cytat w sygnaturce.

A co do tematu powodzi to dodam jeszcze, że wszystkie domki wybudowane w terenach zalewowych rzek powinny być po prostu rozebrane raz na zawsze. Ewentualnie ludzie niech podpisują oświadczenie, że mieszkają na własne ryzyko i nie będą dochodzić roszczeń wobec państwa. Wkurza mnie, że niektórzy od 1997 r. niczego się nie nauczyli, pobudowali w tym samym miejscu i znowu liczą na pomoc państwa, bo przecież ubiezpieczenia są dla głupków.

Beata - może stwierdzi, że spróbuje inaczej dotrzeć do tych 14 idiotów smile

13,335

Cześć Jola smile Tradycyjnie w tej kafejce dołączając trzeba coś o sobie powiedzieć, więc czekamy na twój opis smile

13,336

Rafał, oni mają żal do państwa za to, że ich terenów nie zabezpieczono. Niby mogliby się tam nie budować, ale może wielu z nich nie ma innej możliwości?

13,337

No jak nie ma innej możliwości? Co innego jest mieszkanie w domu z lat 60' po rodzicach a co innego budowanie nowego domu.

Niestety wydaje się pozwolenia na budowę na takich terenach wink

13,338

Martyna, a ci którzy mają tam działki od dziada pradziada? Czymś innym jest zakup nowej działki czy nowego mieszkania a czymś innym odbudowa domu zniszczonego przez powódź... Prawo to dla mnie czarna magia ale tak na chłopski rozum... Mówię o tych, którzy po poprzedniej powodzi budowali swoje nowe domki na starych działkach...

13,339

Jasne część osób ma uzasadnione pretensje o przeciekające wały, o nagłe i niezapowiedziane spuszczanie wody ze zbiorników, o brak pomocy w ewakuacji. Nie wrzucam wszystkich do jednego worka. Jednak sporo osób nie nauczyło się niczego przez ostatnie 13 lat. Nie mają innej możliwości? Zawsze można sprzedać dom i ziemię i przenieść się gdzieś indziej. Ale widziałem wypowiedzi ludzi i wszyscy niby zmuszeni tam mieszkać. Mnie też byłoby łatwiej kupić mieszkanie taniej o tysiąc złotych za metr, lecz zwyciężył rozsądek. A tym kuszą ludzi takie tereny właśnie - niskie ceny mieszkań i ziemi. Przykład wrocławskiego Kozanowa jest idealny.

A nasze państwo to odrębny temat. Taka powódź pokazuje wszystkie słabości tego kraju. Znowu budżet uszczupli się o sporą sumę, którą można by wydać lepiej.

Przykład tamy we Włocławku, która już nieraz ratowała tysiące osób przed zalaniem. Od lat straszy się, że stara, że budowana na 15 lat a stoi już prawie pół wieku, że miało być 9 takich obiektów na Wiśle a jest nadal jeden. Efekt? Nic się nie robi przez lata i nie chcielibyśmy wszyscy by się okazało któregoś dnia, że tama faktycznie była za słaba, bo wydarzyłby się największy kataklizm w dziejach naszego państwa. Jak dotrzeć do polityków, dla których najważniejsze są wybory? Myślę, że się nie da.

13,340

Ok masz tam działkę fajnie, ale ona nie powinna być budowlaną!

Przykład Wrocławia to dobry przykład, a takich jest więcej. Mówi się ze małopolska zalana ale większość tych wsi jest co roku zalewana, a Ci ludzie liczą tylko na pomoc od państwa.

13,341

Takie mamy czasy, że jak się dobrze "porozmawia", to wszędzie masz pozwolenie na budowę. Powiedział mi to kiedyś pewien urzędnik z urzędu miasta, który zajmuje się wydawaniem pozwoleń na budowę. A grunt w odległości kilkunastu metrów od wałów tani, śmiesznie tani, bo nie ma żadnej wartości w zasadzie i każdy normalny człowiek by nawet nie spojrzał. Rozumiem rozgoryczenie ludzi poszkodowanych, ale jakieś mechanizmy muszą być byśmy nie przerabiali tej pomocy dla powodzian co kilka lat. Dziwie się np., że nie mówi się o obowiązkowych ubezpieczeniach dla ludzi mieszkających na terenach zalewowych. No i czekajmy aż wszystkie gminy uporają się z planami zagospodarowania przestrzennego, może nasze wnuki dożyją tego.

Ok koniec moich wywodów smile

13,342

Rafi napisał/a:

Znowu budżet uszczupli się o sporą sumę

która mówiąc kolokwialnie pójdzie na waciki.
Martynka działkę wystarczy uzbroić- i z rolnej "wyskakuje" budowlana.
Państwo nie powinno dopuścić do takich sytuacji. Mnóstwo luk przepisy które się zazębiają i zamiast współgrać zamrażają projekty.
Kotek mina szefa musiała być bezcenna big_smile

13,343

Ja się niby użalam, może, ale czym jest moje użalanie się przy tym co robią inni tongue

13,344

hehe wiedziałas co napisać wink

13,345

hej smile
Odnośnie Wrocławia, ja też sie dziwie, czemu na Kozanowie po 1997 roku oddali mieszkania do użytku na terenach zalewowych. Wogóle kto wpadł na pomysl by tam cokolwiek budować wiedząc, że troszke popada i już będzie osiedle zalane. Gdzie spece od planowania przestrzennego? tongue już wiem, czym chcę sie zajmować w przyszłości tongue

13,346

Miłego dnia! wink

No i miłego tygodnia! wink

13,347

Hej smile zagoszczę na dłużej jutro, dziś nie mogę z niczym się wyrobić. Cały czas zakuwam, nauczyciele oszaleli tongue

Pogoda fatalna, zaraz gaszę kompa, bo nade mną granatowo i zbliża się burza z piorunami sad
Dobranoc Wszystkim i spokojnej Nocy wink
:*:*

13,348 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 09:59:11)

:)

13,349

Ja jestem..Dobranoc

13,350

Dzisiaj znowu otwieram nowy dzień. Witajcie smile No i miłego dnia wszystkim życzę.

13,351

Czesć Rafix smile

I wszystkim którzy sie dzis pojawia zycze miłego dnia smile

13,352

Dzien dobry kochani smile

U mnie pogoda calkiem ladna ,tylko niepotrzebnie wieje... hmm   Zaraz wychodze do pracy....ehh

Pozdrawiam Wszystkich,zycze milego dnia i duzo zdrowia smile :*****

13,353 Ostatnio edytowany przez coco59 (2010-05-25 09:45:44)

MiłegoDnia!

13,354

hejka
u mnie i chmury i slonko
cieplo jeszcze
pozdrawiam milego dnia pa

13,355

http://images47.fotosik.pl/297/57ae381db72f8357.jpg http://images50.fotosik.pl/298/919a90427f3166fe.jpg

13,356

Witam wszystkich smile
Jakoś tak nienormalnie zapracowana jestem dzisiaj sad
Dobrze, że do 16.00 blisko smile

13,357

Dzień dobry smile Życzę, przyjemnego dnia.

13,358

Witam, miłego i słonecznego dnia życzę big_smile

13,359

Elnett napisał/a:

Hej smile zagoszczę na dłużej jutro, dziś nie mogę z niczym się wyrobić. Cały czas zakuwam, nauczyciele oszaleli tongue

Pogoda fatalna, zaraz gaszę kompa, bo nade mną granatowo i zbliża się burza z piorunami sad
Dobranoc Wszystkim i spokojnej Nocy wink
:*:*

Biedna Elnett.. :* Moi nauczyciele już sobie opuścili tym bardziej że od 7 czerwca mam praktykę.

13,360

Witajcie. smile:* Mam dzisiaj troszkę zepsuty humor. Trochę nie układa mi się od tygodnia w związku. sad Ciągle się kłócimy przez ten czas.. Ale wierzę, że wszystko wróci do normy. My się za bardzo kochamy. smile W szkole mam już wszystko zaliczone także ten fakt mnie cieszy. A co tam u Was? smile Pogoda u mnie beznadziejna.

13,361

Jak się kochacie to się dogadacie wink

Ja na razie siedzę, potem chyba pojadę do sklepu, a jak nie to dopiero po 24 big_smile
U mnie słoneczko <jupi> big_smile

Ogólnie jest w porządku big_smile

13,362

Afrodytko witaj:)  Nie chciałabyś przygarnąć mnie do siebie? Bo u mnie wieje i ogólnie nie jest ciekawie na dworze..

13,363

Hej, już jestem wink Do końca tygodnia mam w miarę luz, jedynie zadania domowe muszę odrabiać tongue
Hm, ja byłam na praktykach we wrześniu, takie przedłużone o miesiąc wakacje były wink

U mnie w miarę ładna pogoda, ale strasznie wieje...

Natalia, to normalne, że czasami pojawiają się partnerskie zgrzyty, u mnie jest podobnie, różnie się wtedy myśli, jest się zakłopotanym, ale to mija wink
Z Mym R* niedawno również mieliśmy cieżki okres, byłam tym wszystkim załamana ;( Teraz wszystko stopniowo się poprawia wink

Hej, Ema musisz mieć dużo pracy, że tak rzadko tutaj gościsz. Tesknię.
Ciekawe, co tam u Karoli, nie mogę się doczekać jak zda nam relację z wyjazdu wink

13,364

No tak bywa niestety ale to mija.. smile A tak poza tym Elnett wszystko dobrze? No właśnie dawno jej tu nie było..

13,365

Hej Laski smile
widzę że mamy okres obfitujący w doliny. Przesyłam Wam parę promyków smile

13,366 Ostatnio edytowany przez AfRoDyTa19 (2010-05-25 16:43:36)

natalia171092 napisał/a:

Afrodytko witaj:)  Nie chciałabyś przygarnąć mnie do siebie? Bo u mnie wieje i ogólnie nie jest ciekawie na dworze..

Pewnie, z chęcią Cię przyjmę wink
Hej Ala smile

13,367

Alaclaudie złapałam ze trzy. smile Już mi lepiej. smile Ehh.. Tłumaczę sobie to wszystko tak, że po prostu potrzeba czasu..

13,368

Tylko 3 big_smile hehe
Tak czas potrafi dobić- chciało by się od razu a czekać trzeba.
Afro dziś u Cb  impreza?? we 2 macie zamiar siedziec?? to przynajmniej Wam winko zamówię wink

13,369

A ja soczek. smile Nie chciałam być chciwa i podzielić się z innymi na forum. smile

13,370 Ostatnio edytowany przez AfRoDyTa19 (2010-05-25 16:52:11)

Ala jeśli chcesz to też możesz dołączyć i winko możesz przynieść wink big_smile

13,371

A ja z soczkiem jestem zaproszona? big_smile Soczek Cię nie robi to mnie już nie chcesz? smile

13,372

Dziękuję slicznie jednakże dziś wieczór będę miała co robić. Natalka oddam winko - z winkiem i soczkiem ( lub soczkiem o posmaku winka wink )
na pewno będziesz mile widziana <żart> smile

13,373

Natalia a ja mogłabym przygarnąć Cię na pogaduchy przy słodkościach ;p

U mnie w porzadku. "spokój"- wiadomo o co chodzi. Za to podobne jak u ciebie pojawiły się zgrzyty z R*. Szczerze powiedziawszy to ja robię problem, ale mam ku temu powody, jeśli mnie coś rani, badz czegoś ze strony partnera mi brakuje to mówię o tym otwarcie niż mam nie wiadomo dlaczego stroić fochy ;p

Alu, nie ma cię na gg?
hm, mnie teraz zresztą też już nie ma. Będziesz wieczorem?
Muszę najpierw odrobić zadania domowe, troszke tego jest ;(
a mnie się nic totalnie nie chce ;( Padam na twarz.

13,374 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-05-25 17:07:41)

Nie ma mnie teraz. Jeśli chcesz pogadać- umawiamy się na 21-21.30 może być?
Oki w takim razie lecę. PAPA Dziewuszki smile

13,375

Jejku Elnett skarbie mój lecę do Ciebie co masz dobrego? smile No dokładnie mam taką samą sytuację jak Ty jeśli chodzi o M. ... Jeśli oni nas kochają i my ich to zawsze wszystko dobrze się ułoży. smile Dobrze, że jest spokój... U mnie jak na razie też. Oby tak dalej.. Znam to wczoraj musiałam opracować dwie lektury na dziś. Na szczęście wszystko zaliczyłam. Dasz radę Elnett, Ty jesteś zdolna i ambitna dziewczynka. smile
To zabieram też Elnett na popijawę "soczkiem" Hehe. smile

13,376

Zgoda smile będę o tej porze smile

13,377

Hm, mam chipsy i czekolade z nadzieniem krówkowym wink do tego kawka jesli chcesz...
Na imprezkę, jestem chętna, a może mały drink ???

Dobra ja na razie zmykam będę pózniej wink

13,378

MMMMMMMMM.................. Czekoladka mówisz.. smile Extra. smile Narobiłaś mi ochoty. smile

13,379

Ja będę uciekać powoli dziewczynki.. :* Mój M. ma zaraz przyjechać musimy dojść do pełnego porozumienia.. Miłego wieczoru. :** A co niektórym miłej imprezy:)

13,380 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 10:00:11)

smile

13,381

Cześć Tosiu wink

13,382

No i zadanko zrobione wink
Muszę jeszcze przeczytać streszczonko, bo lekturki się nie przeczytało, heh
Natalia, jak wrócisz, napisz, czy doszliście do porozumienia. U mnie znów tak jest, że zawsze ustalamy sobie w ten sposób: " Pogadamy o tym w weekend" i tak przez jakiś czas, bo jakoś naszej rozmowy nigdy do końca doprowadzić nie możemy. W zeszłym jednak tygodniu " przycisnęłam" go zdrowo i pogadaliśmy o wszystkim jak należy, ale niedociągniecia zawsze sie pojawiają ;( i to mnie trapi ;(
Ale, damy radę wink Kochamy się- i to się liczy wink

Hej, Martynka doszłam do tego, dlaczego masz negatywny stosunek do nastolatek. jestem jednak zdania, że po kilku tego typu rozmowach nie powinnaś wysuwać wniosków o całym forum.
Jednak biję brawo, dałaś popalić Egzysten..., sama tak bym nie potrafiła.

13,383

Hmmm co Cię naszło na "rozkiminianie" dlaczego mam negatywny stosunek do nastolatek?

Do jakich konkluzji doszłaś?

13,384

natalia171092 napisał/a:

A ja z soczkiem jestem zaproszona? big_smile Soczek Cię nie robi to mnie już nie chcesz? smile

Tu już jesteś zaproszona jako pierwsza big_smile

13,385

NASTOLATKI I ALKOHOL!!! tongue
Przednia zabawa smile
Witam wink

13,386

To ja starsza nastolatka dołączam, aczkolwiek ja dzisiaj nie piję i generalnie chwilowo zostanę abstynentką smile

13,387

Chwilowo abstynentką, a w jakim celu?

http://ugotuj.to/im/1/6364/z6364191M.jpg

Niewiele ma w sobie alkoholu tylko 40ml wódki dodatkowo soki pomaranczowy, grejfrutowy, ananasowy.

Ostatnio zasmakowałam w drink sex on the beach:wódka czysta,likier brzoskwiniowy i kokosowy,sok pomarańczowego i żurawinowy. W weekend bylismy z R* w fajnej knajpie z świetnymi i nie drogimi drinkami wink Po prostu Lala wink

13,388

Nie w jakim celu tylko z jakiej przyczyny powinno brzmieć pytanie smile

Elnett - w weekend trochę przesadziłam, a nawet nie tyle że przesadziłam, tylko ja jestem jednorazowa smile Po porządnej imprezie potrzebuję przynajmniej dnia odpoczynku a nie powtórki kolejnego wieczoru smile

Sex on the beach... Piłam kilka razy, w każdym miejscu pod tą malowniczą nazwą kryje się coś innego... Ciekawe jak powinien wyglądać oryginalny?

13,389

Sorki, mój błąd. Rzeczywiście masz rację. Ta moja pisownia-czasami ma wiele do zyczenia. Podobnie jak w życiu- uczę się na błedach smile

Hm, ja piję raz na jakiś czas. Przedostatnio drinkowałam w kwietniu na imieninach cioci.

Nie znam się na drinkach, więc nie wiem jaki jest oryginalny sex on the beach hmm

13,390

A ja raczej nie pijam drinków, więc też nie wiem smile Ale mam koleżankę - niedoszła barmankę - więc może się kiedyś dowiem smile

Posty [ 13,326 do 13,390 z 30,541 ]

Strony Poprzednia 1 … 204 205 206 207 208 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024