Netkafejka dla Przyjaciół ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Strony Poprzednia 1 … 189 190 191 192 193 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12,351 do 12,415 z 30,541 ]

12,351

Odp: Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Hm, London, my tu tak gawędzimy sobie same, ciekawe gdzie reszta? Troszkę tutaj świeci teraz pustkami heh...

z/w muszę lecieć nakarmić małe pieski... tzn miesiąc temu oszczeniła się suka bernardyna i teraz maludy jedzą same, a ich druga mamusia tzn. Ja misi je karmić big_smile smile

Zobacz podobne tematy :

12,352 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-05-07 21:23:28)

Witaj Ultrafiolet smile Ja na Wyższą Szkołę Humanistyczną albo Uniwersytet Szczeciński wink

Masz szczeniaczki ? Ooo super smile Ja mam piesiulka w domu od października, dostalam ją na urodzinki, miała wtedy 9 tyg. Teraz ma prawie 9 miesięcy i już dorodna suczka z niej smile Ale ciut mniejsza od Twoich bernardynów... Yorczka big_smile

Oj świeci tu, świeci pustkami ciekawe gdzie wszyscy są ? Pewnie balują i korzystają z weekendu wink

12,353

Hejka. smile
Hihi
Jestem tongue

12,354

Witaj ultrafiolet, wcześniej cię tutaj nie widziałam, ale w sumie jestem tutaj od wczoraj, a daleko wstecz tego wątku nie przeglądałam wink pozdrawiam. Miło cie poznać smile

Hm, a ja edukuję się w technikum ekonomicznym, jestem w 3 klasie, jak zresztą wiadomo, bo za rok czeka mnie nieszczęsna maturka i egzaminy zawodowe w czerwcu.
Zanim trafiłam do ekonomika pierwsze pólrocze 1 klasy edukowałam się w liceum na bio-chemie. Nie do wiary- a jednak na prawdę byłam w LO. Bardzo dobrze mi szło. Jedynie z fizyki, polskiego i matmy miałam tam na półrocze trójki reszta to była pół na pól 4 badź 5. Przeniosłam się pod namową mamy i mojego chłopaka, zresztą decyzja należała do mnie i po jej przemyśleniu postanowiłam sie przenieść. Kierowało mną głównie to, że po technikum mam już coś więcej niż po LO, a nie chciałam iść na żaden z kierunków ogólnie ścisłych, bardziej interesowało i nadal interesuja mnie kierunki ekonomiczne. Jestem w 100% przekonana, ze dobrze zrobiłam, przenosząć się do ekonomika. To mój żywioł, świetnie mi idzie i w ogóle jest git. Nauczyciele w technikum owszem są wymagający, ale są mili, nie to co w LO do którego chodziłam. Mam złe zdanie o tamtych nauczycielach. Zresztą moje grono znajomych znacznie się powiększyło wink

No szczeniaczki się najadły i poszły chyba nynać ;D Mówię ci są takie słoodkie i ślicznie się bawią wink Jak chcesz mogę przesłać ci jutro kilka foto na maila wink Takie słodziaki, że hoho...
Twoja suczka w domu nie psoci?
Jak będzie mogła, to bedziesz ją "dopuszczać" (bo tak to sie czyba mówi) do psa,aby miała małe? Czy raczej nie chcesz? Bo wiadomo, czasami bywa z małymi kłopot...

12,355

Mnie dobija to, że w LO nauczyciele wymagają aby mówiono do nich 'profesorze/pani profesor' co jest dobitnie nietaktowne, gdyż nie sa z wykształcenia profesorami... Dlatego ja się zwracam na per pani smile

Moja suczka to taka mała wariarka hehe tongue Żywiołowa jak cholera. Całe szczęście już woła na dwór, więc zbyt mokro w domu nie mam lol Czasem zdarza jej się tylko coś grubszego na dywanie zostawić, ale to naprawdę już rzadko.
Chciałabym ją dopuścić, tak za rok-półtora. Właściwie to już można było, ale jest jeszcze stanowczo za mała. Mam już parę kandydatów do dopuszczenia hehe także zobaczy się co to będzie. smile

Junior, powiesz nam coś o sobie ? wink

12,356

Wapniaczka melduje się wieczorową porą lol tongue wink

no z tą tytulaturą to w ogóle jest <skandal>

DŻUNIOR a gdzie Twoje maniery tongue ??

Adamie Twój obraz mm podoba mi się smile

12,357 Ostatnio edytowany przez różyczka (2010-05-07 22:06:05)

Hej ludziki, o witam kolejne nowe osoby. Hej Karola ciesze sie że egzaminy poszły dobrze. Ultra witaj , pamiętam cie, Elnet i Junior hej. Witaj Alu wieczorowa pora.

12,358

O Ala i Róża, super, jest nas więcej big_smile

Jakie plany na weekend dziewczyny ?

12,359

planem jest pójście na żywioł big_smile
z/w

12,360 Ostatnio edytowany przez ultrafiolet (2010-05-07 22:16:07)

Pytanko mam do elnett, a jeśli nie to może ktoś inny wie przez przypadek. Jak postępować w wypadku, gdy chcemy poprawić fakturę korygującą? Jakie czynności musimy wykonać?

Ja też kończyłem technikum. Muszę przyznać, że idąc potem na podobny kierunek na studiach masz mocne podstawy przedmiotów kierunkowych, jeśli dobrze przykładasz się do nauki w technikum. Oczywiście to nie to samo, ale tematy juz nie są tak bardzo obce.

Nie poruszajmy może tematu tytułów nauczycieli ze szkoły średniej wink.

Hejka ala i różyczko (hmm z zapamiętaniem imion nie jest łatwo).

alaclaudie - Dziękuję. To zdjęcie ja zrobiłem i jest to zwierzę z warszawskiego zoo. Jeśli dobrą drogę obrałem w skojarzeniu Twojej wypowiedzi smile

12,361

Karolina u mnie standard , pewnie poczytam dużo jak co dzień.A co u was? Młode ludzie a nie na imprezach?

12,362

Ja imprezowałam w zeszłym tygodniu i jeszcze w poprzednim więc teraz mam zamiar wypocząć. smile

A jutro wybiorę się na zakupy, bo za 2 tyg. wyjeżdżam, więc muszę parę rzeczy dokupić, a za tydz. nie będę miała czasu zbytnio.

Ultra ładne to zdjęcie. wink

12,363 Ostatnio edytowany przez ultrafiolet (2010-05-07 22:17:44)

Moje plany jutrzejsze już zdradzone, nawet jak mnie tu nie ma. Hmm smile. Aktualnie oczekuję telefonu od żony, by przywieść żonę z bankietu, ale to szybko raczej nie będzie, więc mam czas tutaj posiedzieć.

London dzięki smile

12,364

Korygująca- na specjalnym blankiecie albo w programie. nic trudnego. niestety nie pamiętam o jaką wypowiedz Ci chodzi smile
Róża Ty też jesteś młoda smile
Grażyna dieser Pferd ist hübsch wink

12,365

Ultra puściłeś żonę na balety, ekstra  wiec wypoczywaj i powiedz coś o planach na wakacje?

12,366

Spadam dziewczynki poprzytulać się trochę z kołderką lol czyt. spać.

Buziaki, dobranoc ! smile

12,367 Ostatnio edytowany przez ultrafiolet (2010-05-07 22:28:12)

To może ja wyjaśnię o co chodzi z tą fakturą. Mam pozycję na fakturze nr 1: 300zł. Faktura korygująca 2 do faktury 1 to: 300zł, -300zł, 180zł, czyli 180zł na plus.
Ale znowu po jakimś czasie błąd i powinno być zamiast 180zł to 200zł. Co w tym wypadku?

różyczka - chyba nie balety, ale podobno to praca się nazywa wink.

Wakacje. Hmm. Jak przestane pracować to będę miał wakacje smile. Będziemy mieli przedsmak wakacji. Jadę z żoną w środę na 4 dni nad morze do Piasków smile.

12,368 Ostatnio edytowany przez coco59 (2010-05-07 22:30:31)

http://i40.tinypic.com/2ivcv7q.jpgWisienka tak konik ładny,ale troche stary..Pozdrawiam...

12,369

ale ja  nie rozumiem
1- wystawiona na kwote 300zł
2- KOR. na jaką kwotę?
po kolei rozpisz wszystkie czynności
jak nie chcesz tu to na e-mail

12,370

Coco super fotka ale piękne konie!To tam koło ciebie tak?

12,371 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:33:30)

smile

12,372 Ostatnio edytowany przez ultrafiolet (2010-05-07 22:54:52)

Faktura 1:
300zł
-----
SUMA 300zł

Faktura korygująca 2:
-300zł
180zł
------
SUMA -120zł

Czy powinno być?

Faktura 3 do korygującej faktury 2 tylko do pozycji 180zł
-180zł
200zł
-----
20zł

Czy tak może być, że to jest ta sama rzecz np śliwki? Najpierw 300zł, potem korekta na 180zł do 300zł a potem korekta na 200zł do 180zł tylko?

Ok, mój błąd. Poprawione.

12,373

Elo Tośka. Niestety "młodzież" już pod kołderką ale pisz smiało smile

12,374

Nic o fakturach się nie znam wiec nie wypowiadam się, witaj Antoninko.

12,375

różyczka napisał/a:

Coco super fotka ale piękne konie!To tam koło ciebie tak?

Za miedza Rozyczka,a jutro połaze troche i coś wypatrze do fotogr.
Widze nowe osobki....Antonina ,Ultrafiolet..ciekawy nick a kiedyś (ultramaryna)
Pozdrawiam Mocno Szczerze,i Goraco...

12,376 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:34:17)

smile

12,377 Ostatnio edytowany przez Elnett (2010-05-07 22:50:19)

Ultra właśnie nie rozumiem jak to ty tam masz z tymi kwotami...
Wiem, że fakturkę korygującą to stosujesz wtedy gdy cena się zmienia, ilość,stawka podatku, wartość no i chyba gdy klient zwraca część towaru, jakoś tak jest, chyba dobrze pamietam...

Śliczny konik, już pisałam wcześniej. Jednak najbardziej wypasiona jest chyba ta koza ( czy może coś to innego) z tymi wielkimi rogami ( biala z przodu ;p)

Dobranoc wszystkim  ;*

12,378

Zauważyłem chęć pomocy od alaclaudii więc liczę na pomyślne rozwiązanie smile. Potem już przestanę pytać wink.

Hej Tosia.

12,379

1 sliwki za 300zł następnie korekta na 300 zł czysto
wystawiona kolejna f-ra na 180zł do zapłaty pomyłka zamiast na 180 wystawiliście na 300 tak ?

12,380 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:34:45)

smile

12,381 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:35:16)

smile

12,382 Ostatnio edytowany przez ultrafiolet (2010-05-07 23:02:39)

Muszę zmykać po żonę, ale chciałbym znać odpowiedź smile. Zajrzę tu jeszcze dzisiaj. Post poprzedni edytowany, teraz może jest poprawnie. Nie chciałem aż tak zakręcić. Chodzi o poprawność faktury 3? Korekta ze 180zł na 200zł.

Miłego wieczoru.

12,383 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-05-07 23:08:33)

Adam czy dobrze myslę? strasznie zle się mysli jak sie nie widzi.
jutro dam odp. tutaj

12,384

Antonina ja dziś mam fazę za dużo kawy , nad programowo dużo sprzątałam , po tym się to objawia.

A gdzie to dziś Ema się podziewa, i Bianki ostatnio trafić nie mogę.

12,385

Dziewczyny pewnie się kąpią lol na jutrzejsze balangi wink się mi jutro za to dostanie tongue

12,386 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:35:55)

smile

12,387

Elnet faktycznie,ta koza wypasiona jak wszystkie tu w Nie***,niedługo ja bede łazic miedzy nimi hiiii
Wiecie podoba mi sie ta dyskusja o fakturach...
Nie miałam wyklepac ze Emcia piecze tort,moze sama powie...
Rozyczka,to prawda za duzo pracy...
Czesc Antoninka ładne imie,poetyckie..

12,388 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:36:26)

smile

12,389 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:36:48)

smile

12,390

Tosia raczej koło drugiej trzeciej bo nie spieszno mi, chociaż pan mąż zabiera mnie jutro na zakupy, ale nie powiedział czy spożywcze czy inne ha ha ha

12,391

Tosieńko skarbie czemuś smuciutka? Co się stało? Gadaj kto cie skrzywdził to pójdziemy załatwić sprawę.

12,392

Obijemy go smile.
Ja Ciebie przytulę, co się dzieje?

12,393

Grażynko to pomóż problem rozwiązać jak wiesz jak.  Ja dzis nie wymysle nic.

Tosia a moze nie jest za pozno??
Tesknisz za nim czy za tym by ktoś Cię przytulił <bo to róznica jest> ???

12,394 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:37:19)

smile

12,395

Dobry wieczór dziewczyny i ewentualnie chłopaki smile

Ultra - No postanowiłem już zakończyć dyskusję z tamtym smutnym panem. I tak za długo zabawiłem w wątku. A jego obelgi co do mnie świadczyły tylko o nim samym.

12,396 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:37:47)

smile

12,397

alaclaudie napisał/a:

Grażynko to pomóż problem rozwiązać jak wiesz jak.  Ja dzis nie wymysle nic.

Tosia a moze nie jest za pozno??
Tesknisz za nim czy za tym by ktoś Cię przytulił <bo to róznica jest> ???

Alik czy to chodzi o handel,hurtownie a moze podatek,czytam śliwki,wybacz nie wiem....

12,398

Tosia kłopoty z byłym? Aha serduszko boli, ja na to powiem baran jak nie docenił takiej fajowej laski no...
Gdzieś tam jest twój właściwy księciunio i trafisz na niego uwierz.

Co do zakupów to akurat ja nie cierpię sklepów i kupowania sobie, duszę się w sklepach , ostatnio bym opluła faceta ...

12,399 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:38:13)

smile

12,400 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:38:35)

smile

12,401

Toska masz gg jak możesz to weź mi napisz jak chcesz to pogadamy czasem.Jeśli wolisz forum nie ma problemu.

12,402 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:39:00)

smile

12,403 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:39:30)

smile

12,404

Napisałam tylko nie wiem czy dostałaś wiadomość na gg. Ale dziś zapomniałam na Pudziana patrzeć.

12,405

Rozyczko Dobranoc..Antoninka tez...do jutra dziubki kochane(fajnie ze was MAM..tak)

12,406 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:39:54)

smile

12,407

Alaclaudii - Faktura c.d. Ogólnie chodzi mi o poprawność działania w takiej sytuacji. Posłużylem się przykładem, który sam wymyśliłem. Chciałbym wiedzieć czy taka sytuacja może mieć miejsce jak tzw. podwójna korekta i jeżeli tak to jaką ma postać taka faktura. Człowiek może się mylić przecież smile.

To i ja życzę dobrej nocki wszystkim.

12,408

Dobrej nocy Coco moja droga śnij słodko , do juterka.

12,409 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-07-25 06:40:26)

smile

12,410

Aktywności nigdy za wiele wink.

Dzień dobry.

Udanej soboty dla wszystkich.

12,411

Dzieńdoberek smile

Całkiem ładna sobota za oknem smile Wykorzystajcie ją właściwie smile

12,412

Dzien Dobry..Tym co sa i dojdą...Miłego Dnia  smile  smile    smile   smile   smile   smile   smile   smile

12,413 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-05-08 09:57:58)

Witam wszystkich smile

U mnie sobota paskudna i deszczowa, ale ja ją sobie tak zaplanuje, że jakiejś tam pogodzie sie nie dam. big_smile Jadę na miasto z przyjaciółką i koleżankami. Będziemy się wozić golfem 2jką. big_smile

Miłego dnia !

12,414

Dzien dobry  smile

U mnie za oknem ślicznie smile

12,415

Hej Wszystkim. Owszem za oknem ślicznie. Wstając rano byłam przekonana, że dzisiejszy dzień będzie mile spędzony. Jednak ta nadzieja prysła jak bańka mydlana ;( hałas w domu od samego rana ;( kto jest winny, ja, a czemu?, bo w ogóle istnieje. Robią problemy z głupich rzeczy. A ja nie mogę zrozumieć o co im wszystkim chodzi. Zaczęło się od jednego telefonu... tyle hałasu wink

Posty [ 12,351 do 12,415 z 30,541 ]

Strony Poprzednia 1 … 189 190 191 192 193 … 470 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka dla Przyjaciół ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024