Oczywiste jest to, że Wawel jest szczególnie symbolicznym miejscem dla Polaków. NAJWYBITNIEJSI Polacy tam spoczywają... Nie mam nic przeciwko temu, że Prezydent i jego małżonka zostali tam pochowani, ale osobiście uważam, że ich pochówek powinien mieć miejsce w Wa-wie, ponieważ jeśli czymś się zasłuzyli, to napewno w szczególności dla tego miasta. Media, ludzie, kardynałowie biorą przede wszystkim pod uwagę nie jego osiągnięcia tylko to, że zmarł po bohatersku (jak to ujął kard.DziwisZ), ponieważ leciał do Katynia oddać hołd męczennikom w imieniu calego naszego społeczeństwa. No cóz... Jakby nie patrzeć p.Kaczorowski i p.Walentynowicz zasłużyli się dla Polski, tak samo wiele innych osób, które tam leciało także oddać hołd, więc patrząc na to od tej strony, to na Wawelu powinny być pochowane wszystkie 96 osób. Co się stało to się nie odstanie, już zostali pochowani i nikt tego nie zmieni...
10,596 2010-04-19 18:36:54
10,597 2010-04-19 18:38:20
Reasumując jeszcze niedawno: "Kaczka SRACZKA" A dziś lepszy od Króla!
widać jaki pływ media mają na ludzi...(SMUTNE)
10,598 2010-04-19 18:39:54
Wkurzają mnie następujące rzeczy:
1. Najpierw więcej przeciwników niż zwolenników - potem wszyscy ubolewają nad stratą PREZYDENTA - nie człowieka tylko prezydenta, bo przecież tyle dobrego dla Polski zrobił (?)
2. Pierwsze 2 dni - teksty o tym jakie to wydarzenie jednoczące i że nie można tego zaprzepaścić - decyzja o pogrzebie i już się wszyscy drą jak dawniej
3. Rozdmuchana szopka - pogrzeb nie normalnego człowieka, tylko przynajmniej faraona... Dziwny szał niczym muzułmanie do mekki - każdy Polak MUSI pożegnać trumnę prezydenta. A jeśli tego nie zrobiłam czy to znaczy, że jestem gorszą Polką?
10,599 2010-04-19 18:42:20 Ostatnio edytowany przez AfRoDyTa19 (2010-04-19 18:45:20)
Wkurzają mnie następujące rzeczy:
1. Najpierw więcej przeciwników niż zwolenników - potem wszyscy ubolewają nad stratą PREZYDENTA - nie człowieka tylko prezydenta, bo przecież tyle dobrego dla Polski zrobił (?)
2. Pierwsze 2 dni - teksty o tym jakie to wydarzenie jednoczące i że nie można tego zaprzepaścić - decyzja o pogrzebie i już się wszyscy drą jak dawniej
3. Rozdmuchana szopka - pogrzeb nie normalnego człowieka, tylko przynajmniej faraona... Dziwny szał niczym muzułmanie do mekki - każdy Polak MUSI pożegnać trumnę prezydenta. A jeśli tego nie zrobiłam czy to znaczy, że jestem gorszą Polką?
W jakimś stopniu przyznałaś mi rację do tego co wcześniej pisałam, w Twoim 3 pkt...
To wszystko to jest wymuszanie od nas...
10,600 2010-04-19 18:43:49
Afro, jak pisałam, to twojego posta jeszcze nie było ![]()
Owszem, w tej kwestii zgadzam się z tobą
10,601 2010-04-19 18:44:49
KAROLINKO! hehe gdyby chować wszystkich co na służbie zginęli to by KRAKOWA nie starczyło...Żadnych zasług niema (moim zdaniem) Kiełbasą wyborczą się posłużył i gów**no zrobił ,jak wielu innych przed nim i pewnie wielu innych zanim..Widząc ja media sterują ludźmi to tym bardziej..
10,602 2010-04-19 18:46:32 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-04-19 18:48:51)
Reasumując jeszcze niedawno: "Kaczka SRACZKA" A dziś lepszy od Króla!
widać jaki pływ media mają na ludzi...(SMUTNE)
No przykre, niestety. Ja tam nigdy się w politykę nie mieszałam i nie mam zamiaru mieszać, prezydent był bo był, p. prezydentową darzyłam sympatią- nie powiem, że nie. A sprawa pochówku może nie powinna wyjść jak wyszła, ale teraz juz nic się nie zmieni.
Dokładnie Paweł (co do pochówku wszystkich osób i niestarczenia Krakowa
), dlatego napisałam to z ironią o pochowaniu tych wszystkich osób tam ![]()
10,603 2010-04-19 18:50:52
Przecież to zwykli ludzie tacy jak my, a niektórzy ich traktują jak Bogów...
10,604 2010-04-19 18:55:04
Paweł ja w tym tygodniu kiepsko z czasem popołudniami. Poniedziałek i wtorek mam wolne za tydzień. No i ma być ładniejsza pogoda, bo u nas zapowiadają od jutra deszczyk i spore ochłodzenie.
10,605 2010-04-19 18:59:53
RAF to ok, wstępnie już wiem, (najwyżej z moją przyjadę) pogadamy w Niedzielę..
10,606 2010-04-19 19:01:08
Umówiłbym się na weekend ale mam rocznicę z moją
Ale na piwko się piszę chętnie, żebyś nie pomyślał czasem że się migam.
10,607 2010-04-19 19:05:44
Nie no spox..Węgliszek albo Barka, w tygodniu też może być..Zobaczymy pożyjemy w niedziele się chyba dogadamy..
10,608 2010-04-19 19:20:25 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-04-19 19:21:07)
mogę otwarcie powiedzieć, że wolałabym w czasie wojny żyć niż teraz...
wolałabyś?? jesteś pewna że lepiej by Ci sie zyło- w ciągłym niebezpieczenstwie??
chłopak by wyszedł na miasto i nie wiedziałabyś czy wróci.. na Twoich oczach mogliby go zabić.. wyrzucic z Twojego domu..
brutalnie zgwałcic ponieważ jesteś Polką.. zastanów się zanim coś napiszesz!
Bo co teraz mamy internet, choroby nowotworowe, dzieci z chorobami genetycznymi, pedofilię, samobójstwa
wcześniej nie było tylko internetu! choroby były - BEZ SZANS NA WYZDROWIENIE!
kiedyś ludzie żyli,a teraz boją się starości bo co dalej przed komputerem nie będą siedzieć nie będą mieli nawet wnukom co opowiedzieć
Tylko od Ciebie zależy jak przeżyjesz swoje życie. Komputer jest wspaniałym narzędziem pracy jak i rozrywki miejscem gdzie można poznać ludzi wartościowych.
A co do pomocy, nie potrzebuję jej, może kiedyś oczywiście, ale w tych czasach nie można nic nazwać pomocą, bo każdy liczy na rewanż, a kiedyś człowiek do człowieka bezinteresownie podchodził i pomagał...
kolejny streotyp i bujda! człowiek może działać bezinteresownie to zależy wyłącznie od jego dobrej woli.
Dokopię sie reszty i odpowiem.
Nie jest tak że rzuce hasłem i spadam. Niestety nie mam mozliwości byc non-toper online.
10,609 2010-04-19 19:23:15
Ala nie zawodzi ![]()
10,610 2010-04-19 19:31:23
no..Pocisnęła wisienka ![]()
10,611 2010-04-19 19:34:51 Ostatnio edytowany przez AfRoDyTa19 (2010-04-19 19:37:28)
wolałabyś?? jesteś pewna że lepiej by Ci sie zyło- w ciągłym niebezpieczenstwie??
chłopak by wyszedł na miasto i nie wiedziałabyś czy wróci.. na Twoich oczach mogliby go zabić.. wyrzucic z Twojego domu..
brutalnie zgwałcic ponieważ jesteś Polką.. zastanów się zanim coś napiszesz!
Tak wolałabym, co za różnica kiedy umrę, skoro, akurat w dany dzień przyszłoby umrzeć to bez różnicy bo na każdego przychodzi czas...
A myślisz, że teraz jest bezpiecznie, wyjdź tylko w nocy na jakieś leśne dróżki... A skąd mam wiedzieć czy on dziś wróci???
wcześniej nie było tylko internetu! choroby były - BEZ SZANS NA WYZDROWIENIE!
Były, ale nie takie jak dziś...
Tylko od Ciebie zależy jak przeżyjesz swoje życie. Komputer jest wspaniałym narzędziem pracy jak i rozrywki miejscem gdzie można poznać ludzi wartościowych.
Tak tylko nie każdy umie go wykorzystać we właściwy sposób...
kolejny streotyp i bujda! człowiek może działać bezinteresownie to zależy wyłącznie od jego dobrej woli.
Heh może i bujda, ale bezinteresowność to także dobra wola, a niekiedy dobrą wolę ma człowiek, a nie pomoże...
Dokopię sie reszty i odpowiem.
Nie jest tak że rzuce hasłem i spadam. Niestety nie mam mozliwości byc non-toper online.
Ok, niestety nie wiem kim jesteś i co robisz po tamtej stronie... Zalety internetu prawda...
10,612 2010-04-19 19:36:36
ktoś szanuje swój naród i godzi się za niego umrzeć, to już jego sprawa i to jest głupota
Odwaga jest głupotą, tak? to że ktoś wychodzi poza swoje ja??
W takim razie jak pójdziesz z chłopakiem do pubu i ktos Cię walnie lub zacznie obmacywać- zagroz chłopakowi ze z nim zerwiesz jak Ci pomoże!
przecież to nie jego sprawa- Ty powinnaś się sama obronić, nie?!
Kto wymyślił stado, człowiek dla obrony siebie, jakby każdy nie myślał o sobie to by stada nie było moim zdaniem bo wtedy twierdził by, że po co mu ktoś skoro sam sobie umie poradzić i przetrwać...
Człowiek dąży do wspólnoty ponieważ w niej jest łatwiej przetrwać. Nie będę sie tutaj rozwodzić od prehistorii po terazniejszość.
Jednostka pozostawiona sama sobie jest skazana na porażkę.
co do myślenia o sobie jest takie zdanie: Każdy myśli o sobie!.. tylko ja myślę o mnie
Afro nie doceniasz tego co masz.. przykre!
10,613 2010-04-19 19:38:17
Paweł - Jasne, że się dogadamy
Jak będzie pogoda to może być Bareczka, fajnie tam się siedzi z piwkiem.
Ala - Konkretnie i na temat. Czekałem na ripostę i była ![]()
Afro - Nie zrażaj się tylko czasem. Masz swoje poglądy i nikt nie zabrania Ci mieć takich a nie innych. A moje słowa wspomnisz i kiedyś zmienisz nastawienie. Bo ta postawa, którą opisałaś to dość mało życiowa jest, uwierz starszym od siebie ![]()
10,614 2010-04-19 19:41:44
witam
ja tez poszukuje przyjaciol
jestem kontaktowa osoba niepelnosprawna
lubie przyrode
spokojna muzyke---MIREILE MATHIEU to moja ulubiona piosenkarka
10,615 2010-04-19 19:46:52
Odwaga jest głupotą, tak? to że ktoś wychodzi poza swoje ja??
W takim razie jak pójdziesz z chłopakiem do pubu i ktos Cię walnie lub zacznie obmacywać- zagroz chłopakowi ze z nim zerwiesz jak Ci pomoże!
przecież to nie jego sprawa- Ty powinnaś się sama obronić, nie?!
Po pierwsze nie chodzę po pubach, itp... Po drugie to z nim nigdy nie zerwę, po trzecie umiem się sama obronić, nie potrzebuję pomocy, to, że stanie w mojej obronie to jego sprawa... Źle mnie zrozumiałaś tutaj niestety... Wyolbrzymiłaś to trochę, za bardzo chcesz, żeby wyszło na Twoje...
Człowiek dąży do wspólnoty ponieważ w niej jest łatwiej przetrwać. Nie będę sie tutaj rozwodzić od prehistorii po terazniejszość.
Jednostka pozostawiona sama sobie jest skazana na porażkę.
Nie jest skazana na porażkę, tu się mylisz... Masz małą wiarę w ludzi...
co do myślenia o sobie jest takie zdanie: Każdy myśli o sobie!.. tylko ja myślę o mnie
![]()
Afro nie doceniasz tego co masz.. przykre!
No i dobrze, że zajmuję się swoim tyłkiem, a nie od innych bo co mi do tego "kto z kim sypia"...
Przykre jest to, że twierdzicie, że nikt nie broni nikomu niczego, a sami w pewnym sensie to czynicie... Przykre !
10,616 2010-04-19 19:47:01
Chłopaki ja Wam zazdroszczę! to chociaż wypijcie zdrowie wisienki co by się jej pestka
nie zepsuła ![]()
Tak wolałabym, co za różnica kiedy umrę
Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania można by powiedzieć: a co to za róznica czy zyjesz czy już nie..
Nie widzisz róznicy pomiedzy życiem w wolnym kraju a życiem podczas wojny- zyczę Ci byś sie nigdy na własnej skórze o niej nie przekonała.
Były, ale nie takie jak dziś...
pewnie dziś one są uleczalne
Tak tylko nie każdy umie go wykorzystać we właściwy sposób...
pewnie ze tak ale w tym momencie rozmawiamy o Twoich poglądach.
Juz mi się nie chce cytować
Jak człowiek ma dobrą wolę to pomoże.
Napisałam ze nie mogłam od razu- wytłumaczyłam się.
Ok, niestety nie wiem kim jesteś i co robisz po tamtej stronie
spoko to akurat przy odrobinie dobrej woli da się nadrobić ![]()
10,617 2010-04-19 19:55:21
Paweł - Jasne, że się dogadamy
Jak będzie pogoda to może być Bareczka, fajnie tam się siedzi z piwkiem.
Ala - Konkretnie i na temat. Czekałem na ripostę i była
Afro - Nie zrażaj się tylko czasem. Masz swoje poglądy i nikt nie zabrania Ci mieć takich a nie innych. A moje słowa wspomnisz i kiedyś zmienisz nastawienie. Bo ta postawa, którą opisałaś to dość mało życiowa jest, uwierz starszym od siebie
Rafał ja się nie zrażam, nie mam o co...
No to mam nadzieję, że tak będzie ![]()
Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania można by powiedzieć: a co to za róznica czy zyjesz czy już nie..
Nie widzisz róznicy pomiedzy życiem w wolnym kraju a życiem podczas wojny- zyczę Ci byś sie nigdy na własnej skórze o niej nie przekonała.
Dziękuję, ale właśnie człowiek uczy się na błędach może by to pomogło...
pewnie dziś one są uleczalne
Nie wszystko jest uleczalne...???
pewnie ze tak ale w tym momencie rozmawiamy o Twoich poglądach.
Nie tylko o nich...
10,618 2010-04-19 19:57:25
Witaj Lena
Tutejsze gospodynie pewnie przywitają Cie serdecznie tutaj, co i ja czynię ![]()
Afro - Ja Tobie nie bronię mieć takich a nie innych poglądów. Myślę, że nikt tutaj nie broni. Po prostu nadejdzie taki moment w życiu, że stwierdzisz, że jest inaczej niż myślisz. Tak uważam. Chyba, że zmienisz poglądy ale się do tego nie przyznasz przed sobą, że kiedyś myślałaś inaczej - krótko mówiąc taktyka wypierania.
Uważasz, że obronisz się sama, że sama sobie poradzisz, nie potrzebujesz niczyjej pomocy. Jako jednostka jesteś silna i masz wielką wiarę w siebie. A no i zajmujesz się tylko własnym tyłkiem. Pomijam już, że takie poglądy są dla mnie zwyczajnie nieżyciowe. Ale ciekawi mnie naprawdę, co na takie poglądy Twój chłopak? Przecież bycie z kimś to takie ograniczenie własnych wolności trochę. Nie da się być w związku i być w 100% zależnym tylko od siebie.
10,619 2010-04-19 20:04:03 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-04-19 20:05:25)
"Po drugie to z nim nigdy nie zerwę"
Gratuluje pewności
"Nie jest skazana na porażkę"
Konkrety mnie interesują a nie stwierdzenie "nie bo nie"
Reszty nie cytuje ponieważ nie mam się do czego odnieść.
Lenko witaj w kafejce dla przyjaciół
napisz nam coś więcej o sobie ![]()
10,620 2010-04-19 20:06:06 Ostatnio edytowany przez AfRoDyTa19 (2010-04-19 20:12:04)
Witaj Lena
Tutejsze gospodynie pewnie przywitają Cie serdecznie tutaj, co i ja czynię
Afro - Ja Tobie nie bronię mieć takich a nie innych poglądów. Myślę, że nikt tutaj nie broni. Po prostu nadejdzie taki moment w życiu, że stwierdzisz, że jest inaczej niż myślisz. Tak uważam. Chyba, że zmienisz poglądy ale się do tego nie przyznasz przed sobą, że kiedyś myślałaś inaczej - krótko mówiąc taktyka wypierania.
Uważasz, że obronisz się sama, że sama sobie poradzisz, nie potrzebujesz niczyjej pomocy. Jako jednostka jesteś silna i masz wielką wiarę w siebie. A no i zajmujesz się tylko własnym tyłkiem. Pomijam już, że takie poglądy są dla mnie zwyczajnie nieżyciowe. Ale ciekawi mnie naprawdę, co na takie poglądy Twój chłopak? Przecież bycie z kimś to takie ograniczenie własnych wolności trochę. Nie da się być w związku i być w 100% zależnym tylko od siebie.
Ja nie czuję w tym związku ograniczeń, które mi są potrzebne... On daje mi to wszystko co mi trzeba, a nie trzeba wiele...
On na moje poglądy wiem co myśli, każdy ma z nas swoje zdanie, ale o tym nie dyskutujemy bo po co...
Ja się przed sobą do wszystkiego przyznam...
A co ogólnie do mnie to nie wiecie niestety jaka jestem na co dzień, więc nie mogę Wam pokazać jak jest naprawdę, ale ja inaczej traktuję otaczających mnie bliskich ludzi...
Niestety ja sobie mogę byle co tu napisać, a w życiu do tego się nie nawracam...
Konkrety mnie interesują a nie stwierdzenie "nie bo nie"
Reszty nie cytuje ponieważ nie mam się do czego odnieść.
Dużo ludzi już udowodniło, że umieją przetrwać w samotności np tacy rybacy... Niby wracają do domów, ale jaki czas spędzają na morzach walcząc z żywiołem...
Hej Lena ![]()
10,621 2010-04-19 20:11:47
Czesc Kochani
Kurcze...ale dyskusja..na kilka stron !!!!!!
Nawet nie bede tego komentowac...<Alik cala ty
>
Witaj Lena ![]()
10,622 2010-04-19 20:15:06 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-04-19 20:17:45)
ktoś temu rybakowi musiał poskładać kuter.. i tenże rybak sam w tym kutrze nie jest.
__________________________________________________________________________________________________________________________
koniec. mam dość. życzę dobrej nocy ![]()
Kurcze...ale dyskusja..na kilka stron !!
to chyba dobrze
miałaś lekturkę
![]()
cała ja?
jak się powiedziało A trzeba też wycedzić B... ![]()
10,623 2010-04-19 20:18:22 Ostatnio edytowany przez AfRoDyTa19 (2010-04-19 20:20:43)
Nie każdy kupił gotowy kuter, nie każdy ma towarzysza...
cała ja?
jak się powiedziało A trzeba też wycedzić B...
Tzn wszędzie trzeba wcisnąć swoje pięć groszy ![]()
Wzajemnie...
10,624 2010-04-19 20:21:33
ktoś temu rybakowi musiał poskładać kuter.. i tenże rybak sam w tym kutrze nie jest.
__________________________________________________________________________________________________________________________
koniec. mam dość. życzę dobrej nocyEMA napisał/a:Kurcze...ale dyskusja..na kilka stron !!
to chyba dobrze
miałaś lekturkę
![]()
cała ja?
jak się powiedziało A trzeba też wycedzić B...
Cala ty
Riposta i te sprawy ![]()
10,625 2010-04-19 20:24:38
Mam nadzieje Afro że ty sobie tylko jaj nie robisz ,bo są tu ludzie często po przejściach,doświadczeni, trzymamy tu fason...Pomyśl czasem co piszesz.. ![]()
10,626 2010-04-19 20:28:45 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-04-19 20:34:47)
Tzn wszędzie trzeba wcisnąć swoje pięć groszy tongue
a to juz z lekka bezczelna odpowiedz jest. chciałaś żebym się wypowiedziała wiec teraz nie obracaj kota ogonem.
Lena - pięknie ta pani śpiewa!!!!
10,627 2010-04-19 20:30:19
Czesc Pawel ![]()
10,628 2010-04-19 20:31:41 Ostatnio edytowany przez AfRoDyTa19 (2010-04-19 20:36:50)
Paweł nie robię sobie jaj...
Ty trafiłaś w mój czuły punkt,a ja w Twój...
Miło było poznać ciekawe osoby
Dobranoc...
10,629 2010-04-19 20:42:28
Cześć ![]()
Witam wszystkich ![]()
O jakie dzisiaj tłumy no no
10,630 2010-04-19 20:43:42 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-04-19 20:44:31)
dobranoc Afro
Beatko, Rózyczko, Rafi - chodzcie
juz po bitwie
hahahaha
Martynka - witamy
co słychać??
10,631 2010-04-19 20:46:34
U mnie jakoś powoli leci.
Aktualnie pałaszuje moje pierożki a później idę biegać ![]()
10,632 2010-04-19 20:46:59 Ostatnio edytowany przez Ema (2010-04-19 20:47:36)
Ala wychylam glowe.....pomalu...... <niepewna> ![]()
czesc Martyna
A ja mialam pomodorowa ![]()
10,633 2010-04-19 20:52:40
Wiesz mam problem z gotowaniem, bo gotuje tylko dla siebie i każda zupa mi się zepsuje a jeść 3 dni tą samą zupę to nic przyjemnego ![]()
10,634 2010-04-19 20:53:24
Martynka biegasz ??
10,635 2010-04-19 20:54:10
Witam wszystkich co się pojawili
Bitwa była zacięta, ale na szczęście bezkrwawa ![]()
Martyna pierożki są pycha
Czemu wybrałaś prawo tak w ogóle jeśli mogę spytać?
10,636 2010-04-19 20:55:47
Tak zaraz idę dopiję herbatę, ubieram się i jogging ![]()
Trzeba zwalać wałeczki, a co więcej ruch dotlenia umysł, może będę lepiej myśleć ![]()
No i nie będę siedzieć w domu ![]()
Ciekawe czy wytrzymam dłużej niż 15 min
10,637 2010-04-19 21:01:11 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-04-19 21:04:24)
czyli to 1 raz będzie ??
Paweł poszedł na dobranockę ![]()
10,638 2010-04-19 21:02:36
Po obejrzeniu filmu legalna blondynka stwierdziłam idę na UJ ![]()
Rodzice nie chcieli płacić za Harvard ![]()
A tak serio, to w sumie to jakoś samo to do mnie przyszło chciałam być lekarzem ale mitoza i mejoza mnie przerasta.
W okolicach 5 klasy poczułam, że nauki społeczne to jest to, od dziecka kochałam ekonomie zagadnienia gospodarcze.
W 6 klasie w podręczniku do historii był fragment Konstytucji poczułam, że to mnie ciekawi. Jednak jeszcze nie przemówiło na tyle by to studiować, po jakimś czasie zaczęło mnie ciągnąć dużo bardziej.
W sumie to w gimnazjum nauczycielka WOS często mi o tym mówiła, później były kolejne.
I tak uświadamiałam się w tym, że prawo to jest to. Jednak ja mi przychodzi ryć cywila grande przestaje być fajnie, ale może będzie lepiej ![]()
10,639 2010-04-19 21:04:04
Ala biegałam, dużo kiedyś, ale teraz po chorobie to postanawiam powrócić to formy i kondycji ![]()
10,640 2010-04-19 21:04:45
Rozumiem
A jakie plany masz dalej? Aplikacja? Jeśli tak to jaka? Gdzie byś chciała pracować jak skończysz tę żmudną naukę? ![]()
10,641 2010-04-19 21:07:20
Tak Pawel na dobranocke poszedl
Martyna gotowanie prosta sprawa
Hej Raf ![]()
10,642 2010-04-19 21:09:13 Ostatnio edytowany przez Martyna777 (2010-04-19 21:10:19)
Jak na razie myślę o pracy jako radca prawny, chociaż często słyszę od znajomych, żeby pomyślała o notariacie.
Czasem też myślę o czymś innym, ale to już sfera marzeń ![]()
Marzenko umiem gotować, ale dla jednej osoby to tak ciężko, nie chce mi się ![]()
10,643 2010-04-19 21:14:08
No fakt,dla siebie samej to i mi sie nie chce...
10,644 2010-04-19 21:14:38
Ciężko bywa w tym zawodzie. Sam się przekonałem pare razy. Tym trudniej, gdy nikt z Twojej rodziny nie prowadzi własnej kancelarii ani nie wykonuje zawodu prawniczego. No i przynajmniej u mnie nie do końca jest tak sobie marzyłem idąc na studia
A jakie to marzenie może być? Niech zgadnę, sędzia? ![]()
10,645 2010-04-19 21:17:09
Uchowaj Boże ![]()
Ja nie mam poczucia sprawiedliwości. Nie chciałabym orzekać ani pracować w prokuraturze.
Marzenie tak jak pisałam związane z ekonomią ![]()
To jak sobie wyobrażałeś??
10,646 2010-04-19 21:19:57
Wyobrażałem sobie, że będę adwokatem i pracował w kancelarii. A życie rzuciło mnie tam, gdzie nigdy bym się nie spodziewał trafić ![]()
10,647 2010-04-19 21:21:37
Jeszcze możesz to spełnić ![]()
Mam kolegę, który był na aplikacji prokuratorskiej ale po jakimś czasie stwierdził że to nie to i zaczął inną ![]()
10,648 2010-04-19 21:26:15
Kochani ja się zwijam
owocnej nocy Wam życzę ![]()
10,649 2010-04-19 21:26:43
Ja też lece papa
10,650 2010-04-19 21:34:44
Pa Ala i Martyna ![]()
P.S. Martyna już mi się chyba nie chce nic zaczynać od nowa. Przynajmniej nie w tej branży.
10,651 2010-04-19 22:30:26
Przepraszam was że wcześniej tak sie zmyłam bez słowa ale nie miałam neta przez jakiś czas... Dopiero przed chwilą mi się 'naprawił' ![]()
A w związku z tym, że jutro muszę wstać o godzinie, o której już tu wspominałam, że to moja 'ulubiona' godzina(:D), to będę się już zmywała więc życzę kolorowych snów
:*
10,652 2010-04-19 23:02:37
Rafał nie należy się poddawać.
A może warto zmienić branże jeśli czujesz, że to nie jest to ![]()
10,653 2010-04-19 23:04:48
Dobranoc kochani Robaczkowie :**
10,654 2010-04-19 23:25:52
Martyna777 ja studiuję prawo i powiem Ci, że czasami zastanawiam się, co mnie do cholery podkusiło zeby iść na ten kierunek xD
A jestem dopiero na pierwszym roku
Nie dość, że kupe nauki, to mamy teraz straszny odsiew studentów, walkę o przetrwanie a dodatkowo specjalne uwalanie na egzaminach zeby uczelnia zarobiła pieniadze. No bo jak z 400 osób egzamin z historii prawa zdało za pierwszym razem 10 osób, za drugim razem 17 osób, a za trzeci termin każdy musi zapłacic 600 zł to nie jest to wyzysk ? 370 osób, które nie zdały x 600 zł to jest kupa kasy
A żeby było lepiej to napisałam elegancko na obydwu terminach, za kazdym razem myślałam, ze conajmniej 4 bedzie a tu niespodzianka.
Trzeba mieć nerwy ze stali na tych studiach na prawdę.
A mój znajomy po prawie jest przedstawicielem handlowym hehe ![]()
10,655 2010-04-19 23:56:55
Ale zdziwko - nikogo nie ma tak wczesną nocą?
Żeby nie było, że zwijam się bez pożegnania - dobranoc ![]()
10,656 2010-04-20 00:00:00
Martyna obawiam się, że masz rację ![]()
Dobranoc wszystkim.
10,657 2010-04-20 07:55:41
Czesc ![]()
Witaj Lena i Liva ![]()
Życze miłego, słonecznego dnia ![]()
10,658 2010-04-20 08:27:52
Miłego dnia ludziki ![]()
U mnie śliczne słoneczko, ale mogę je tylko przez okno podziwiać...
10,659 2010-04-20 08:56:34
Czesc kochani ![]()
Biedna Beatka......wczoraj zdziwko ja dotknelo,ale wyszlas juz z szoku??
U mnie wyglada jakby mialo padac...hmm
W sumie jak na Irlandie,to juz dawno nie padalo..I znowu kolejny dzien do pracy
Ciekawe o ktorej bedzie mi dane skonczyc?
Co za glupi sen mialam.....snily mi sie pajaki i ta chmura pylu z wulkanu !?!? hmmm.....
POzdrawiam i usmiech zostawiam ![]()
10,660 2010-04-20 10:40:00
Dzień dobry kochani
ale się Wam dyskusja wczoraj rozwinęła, aż warto poczytać ![]()
Wisi nade mną chyba jakieś fatum
w tamtym tygodniu zepsuł nam się telefon, jestem przywiązana do kabla
wczoraj M zepsuł się samochód firmowy (fakt nie nasze koszty ale 4 godziny do tyłu), wczoraj na wieczór brak internetu, dziś telefon do pana od internetu i cudowne uzdrowienie: internet działa
ale to nie wszystko
dziś chcę nastawić pranie a tu pralka nie działa
telefon do pana od pralki: "ten błąd, który pokazuje pralka wskazuje na problem z silnikiem, możliwy koszt naprawy do 700 zł" ![]()
Ja się pytam co jeszcze dziś nawali, bo przecież prawo serii...a i jeszcze na dodatek ta pogoda
wciąż mży deszcz
niech ten dzień już się skończy ![]()
Pozdrawiam ![]()