narzuc temat
Pobujamy sie razem....hi hi
10,011 2010-04-14 22:07:11
10,012 2010-04-14 22:13:34 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-04-14 22:14:10)
Hm... Oglądałas może film pl produkcji "Galerianki" ?? Jst to film o dziewczynach które wyhaczają w galeriach handlowych facetow i robią im dobrze w zamian za nową bluzkę, spodnie... Co o takim czymś sądzisz ? Zaznaczam, ze tak owe dziewczyny maja po 14-15 lat...
10,013 2010-04-14 22:30:11
Cześć dziewczątka
Oglądałam "Galerianki". Film podobał mi się, ale bez rewelacji. Zwrócił uwagę na problem, który jest od dawna ale nagle wszyscy zaczęli o tym mówić...
10,014 2010-04-14 22:30:33
Hej ja tez oglądałam urywki tego filmu, pełno jest takich dziewczyn . Chodzą po centrach handlowych i łapią sponsorów.
Sponsorami są starsi dużo od nich panowie którzy za towarzystwo a nie rzadko seks kupują im droga torebkę czy kosmetyki czy buty.Okropne i tragiczne są losy takich panienek. A jaka uwagę poswiecają tym dzieciom ich rodzice? Gdzie są. W pracy u znajomych wszedzie nie ze swymi dziećmi.
10,015 2010-04-14 22:35:49 Ostatnio edytowany przez Ema (2010-04-14 22:38:07)
Sorry,ze tak znikam Caroline
ale net mnie rozlacza !!
ehhh
Ogladalam ten film
Spodobal mi sie,bo nie jest koloryzowany,tylko jest prawda pokazana...To bardzo smutne i przykre,ze tak sie dzieje
Ale niestety jest to wina doroslych,ktorzy nie poswiecaja swojego czasu wlasnym dzieciom.
Wystarczy jak jedna porzadna 12-latka czuje sie samotna i olewana przez rodziciow i spotka na swojej drodze takie dziewczyny....wciagnie sie w to i tyle...No chyba ze bedzie bardzo silna (nie chwalac sie jak ja na przyklad)
Powiem ci Karola,ze mnie przeraza to co widze !!! Takie ,,gowniary"za przeproszeniem,dzieci jeszcze(8-15lat)...ubieraja sie teraz tak,jak ja zaczelam ubierac sie w wieku 17 lat!!
Jak ja widze,ze 10-latka ma odsloniety brzuch i mini,a do tego jeszcze kolczyk w pepku to mnie trzesie!!
BOze,widzisz i nie grzmisz !!! Ja sie dziwie naprawde rodzicom,ktorzy pozwalaja na takie rzeczy...
Ja majac nawet te 17 lat,nie potrafilam sie ubrac powiedzmy ,,wyzywajaco'' bo sie glupio czulam....A pozatym,kiedy facet ze mna rozmawia to wolalabym aby skupil sie na moich oczach i na tym co mowie,a nie na dekolcie czy nogach...
Kiedys tak nie bylo.... A teraz te dzieci szaleja....ehhhh szkoda slow...ja swojemu dziecku w zyciu bym nie pozwolila sie tak ubierac.
Czesc Vinnga i Roza co slychac? ![]()
10,016 2010-04-14 22:41:04
Emuś, wróciłam sobie z urodzin koleżanki i wpadłam do was poczytać, bo mam zaległości ![]()
10,017 2010-04-14 22:41:30
Dokładnie, szkoda słów... W gimnazjum, które jest przy liceum do ktorego chodze, są własnie takie galeriany... Ja nawet teraz bym się nie ubrała tak jak one w wieku 14-15 lat... Szok... Własnie, gdzie w takiej sytuacji są rodzice ? Nie wyobrażam sobie żeby nie wiedzieć co robi dziecko, a szczegolnie jeśli robi coś złego... W takich sytuacjach trzeba od razu interweniować...
10,018 2010-04-14 22:46:00 Ostatnio edytowany przez Ema (2010-04-14 22:47:47)
Vinnga...imprezka? Bylo % ?
super,ze wpadlas
Kochana Beatka :**
Caroline....najgorsze jest to,ze te dziewczyny czuja sie swietnie i mysla ze robia dobrze....oj nie,mi sie to w glowie nie miesci....
Ja tak czasem mam ochote podejsc do takiej i nia potrzasnac!!! One mysla,ze wyglad jest najwazniejszy i tylko to sie liczy,wiec i makijaz musi byc !!
10,019 2010-04-14 22:52:25
Ja tak czasem mam ochote podejsc do takiej i nia potrzasnac!!! One mysla,ze wyglad jest najwazniejszy i tylko to sie liczy,wiec i makijaz musi byc !!
Ile razy ja mam taką ochotę ech... Ostatnio zwróciłam takiej jednej w szkole uwage zeby podciagnela sobie spodnie, bo nie kazdy chce jej tyłek ogladac.
10,020 2010-04-14 22:54:17
Nie imprezka tylko grzeczna wizyta koleżeńska. Z Żabą iść musiałam a ponieważ leniwie nie chciało mi się jechać z nią tramwajem, więc kluczyki od samochodu skutecznie powstrzymały przed % ![]()
Co do małolat - zastanawiałyście się kiedyś nad tym, skąd się bierze taki model nastolatki? Bo przecież nie z samego braku dostatecznej opieki rodziców? Kiedyś jak się rodzice nie interesowali to dzieciaki sobie irokeza na głowie robiły i pare kolczyków tu i tam. Skąd więc teraz się wzięły takie smarkate tapeciary?
10,021 2010-04-14 22:56:51
Em ciągle mi net ginie i ciągłe gadu nie chce mnie się zalogować.U mnie dziś dużo pracy fizycznej, i chyba grypa mnie bierze bo wszystkie kości mnie bolą, nawet w dłoniach te małe od palców.
U mnie jest taka duza dyskoteka , jak ostatnio tam byłam mając 27 lat czułam się jak mamut.
Poszłam wtedy do kibelka i co tam widzę , na podłodze leży córka mojej koleżanki z pracy 12 latka pijana w błocie łazienki.
Był u nas Stachurski i dostał tak po gębie bo wpadł na chwile do ubikacji bez ochroniarzy. Pobili go tak ze od tamtej pory nie grał u nas.Koszmar i to nastolatki go pobili.
Ochrona jest tam tak agresywna ze pobiła przez pomyłkę chłopaka takiego kijami ze miał pęknięta czaszkę u podstawy.
10,022 2010-04-14 22:57:18
Hejka dziewczyny ![]()
Czasami jest tak, ze rodzice sobie z takim dziecmi nie umieja poradzić chociaż chca. Mam na myśli, ze taka gówniara poczuje "smak tego", rodzice przyciskają pasa, a ona ma ten głupi młody wiek, ze na każde "tak" jest "nie"
10,023 2010-04-14 22:58:40
Witam wieczorkiem ![]()
To są pewnie dziewczyny z patologicznych rodzin, rodzice oboje piją, a dziewczyna jak dziewczyna chce się ubrać i pokazać, jak to w tych czasach, pewnie stąd te Galerianki...
Słuchając wypowiedzi takich dziewczyn można dojść do takiego wniosku, że albo są w domu poniżane i nie mają totalnego szacunku dla siebie, albo po prostu ważniejsze są dla nich znajomości niż szacunek dla siebie...
Ciekawe co jeśli kiedyś znajdą kogoś kto ich pokocha i nie będą mogły wyjawić mu prawdy o swojej młodości, a to każdego człowieka dusi jeśli nie może powiedzieć komuś kochanemu prawdy...
10,024 2010-04-14 22:58:52
Beata mi się wydaje, że im się bardzo spieszy do dorosłosci i chcą pokazać jakie to one sa już dorosłe i doświadczone (w jakimkolwiek tego słowa znaczeniu). Czasem niestety, a może nawet b.często źle się to dla nich kończy i albo zrozumieją, że to co robią nie jest koniecznie dobre, albo zostaną już takie na zawsze.
10,025 2010-04-14 22:59:55
Czesc Gosia ![]()
10,026 2010-04-14 23:01:17
Czesc Gosia
Hejka, miłego wieczorka ![]()
Pozdrowionka ![]()
10,027 2010-04-14 23:03:17
Karola ale one robia to wzamian za cos, czego nie moga dostac od rodziców, bo po prostu ich na to nie stac..
Żyjemy takze w społeczeństwie gdzie biedni, ubrani w byle co są poniżani i wysmiewani. Szczególnie w szkołach miedzy dziećmi, czy nastolatkami.
10,028 2010-04-14 23:05:55
A co Gosiu już zmykasz? ![]()
10,029 2010-04-14 23:09:45 Ostatnio edytowany przez London69 (2010-04-14 23:11:07)
Karola ale one robia to wzamian za cos, czego nie moga dostac od rodziców, bo po prostu ich na to nie stac..
Żyjemy takze w społeczeństwie gdzie biedni, ubrani w byle co są poniżani i wysmiewani. Szczególnie w szkołach miedzy dziećmi, czy nastolatkami.
Dokładnie, oni po prostu uciekają do czegoś czego jest im brak... Przykre to ale prawdziwe.
Spadam kochani już spać, buziaczk i dobrej nocki :*
10,030 2010-04-14 23:11:30
A co Gosiu już zmykasz?
Nie nie zmykam to tak z przyzwyczajenie już piszę ![]()
Postaram się wstrzymywać ![]()
10,031 2010-04-14 23:11:57 Ostatnio edytowany przez Ema (2010-04-14 23:14:33)
Karola albo te stringi co to maja ,,modnie''wystawac !!!
No Vinnga,grzeczna dziewczynka :***
Roza nie przejmuj sie rozumiem...wczoraj wieczorem ja tak mialam
Mialas sie nie przemeczac!!
I jeszcze ta grypa?? NO nie..... Moja biedna
Jak mamut
ha ha
No okrucienstwo nastolatkow nie zna granic...nie pamietam dokladnie..ale cos kojarze,ze kiedys byla taka sprawa w tv,ze nastoletni chlpcy gnebili kolege mlodszego...az e koncu wpadli na pomysl,aby wlac mu do gardla kwas!!! Boze.....wyobrazacie sobie co ten chlopiec czul??!! Jak cierpial?? Przeciez mu wszystko wyzarlo!!!!!! Nie pamietam,czy to przezyl..... TRudno w to uwierzyc,do czego sa zdolne dzisiaciaki !!!! Strach wlasne dziecko do szkoly puscic
A nauczyciele oczywiscie nic nie widza!!!
Tak Bianko...,,ten wiek''ma swoje prawa,ale to co sie dzieje....okropne...
Witaj Afrodyta
Nie zawsze sa to dziewczyny z patologicznych rodzin...czasem bywa,ze dziewczyna ma wszystko w domu,rodzice sa normalni,tylko ze zyja wlasnym zyciem...i takiej dzieczynie brakuje milosci i rozrywki.Przeciez bylo mowione w tv tyle razy,ze sa laski z bogatych domow,a kradna ciuchy ze sklepow dla zabawy !! ?? !!
Karola,one zrozumieja napewno zrozumieja,tylko ze po czasie i beda bardzo zalowac ze byly takie.....ech...
Dobranoc Karola ![]()
10,032 2010-04-14 23:14:59
Afrodytko wiesz to nie zawsze z tą patologia. Często widziałam mamusia lekarka tatuś policjant a córka na jednej dyskotece z kilkoma wychodziła i zawsze super ciuchy i biżuteria i tapeta na twarzy pół kilo.
No i weszła taka chora moda na sponsora, ze w gimnazjum jak ma się takiego przyjaciela w dobrym aucie, super telefon od niego i kieszonkowe za paro minutowy seks to jesteś cool.
10,033 2010-04-14 23:16:22
PA Karola ![]()
Ale mimo tego co jest nie rozumiem tych młodych. Skąd biora sie w ich głowach takie pomysły. Ta agresja, ten barak szacunek do siebie.
W dorosłosci jest pózniej trudniej zyc w zgodzie ze soba..
Gosia a Ty co porabiasz na co dzień? ![]()
10,034 2010-04-14 23:18:48 Ostatnio edytowany przez Ema (2010-04-14 23:21:35)
Tak Roza masz racje ..... niestety.... szkoda,ze nikt im nie powie ze robia zle,I ze nikt im nie daje milosci ![]()
Bianeczko,skad pomysly takie..to ja tez pojecia nie mam....
10,035 2010-04-14 23:20:25 Ostatnio edytowany przez AfRoDyTa19 (2010-04-14 23:23:34)
Witam Ema, zgadzam się z Tobą, takie rodziny też niestety istnieją, a niby każdy sobie myśli bogaci są, oni to mają życie, a jednak nie....
Tyle już widziałam "niby" idealnych rodzin, a potem i tak wychodziło szydło z worka... W tych czasach nie do pomyślenia jest co ci ludzie wyprawiają, ja jeszcze nie mam swoich dzieci, a już się boję ich do szkoły puścić ![]()
Gwałcą, biją, zabijają, ja w ich wieku to nigdy bym nie powiedziała, że w szkole takie rzeczy się będą dziać...
PA Karola
Ale mimo tego co jest nie rozumiem tych młodych. Skąd biora sie w ich głowach takie pomysły. Ta agresja, ten barak szacunek do siebie.
W dorosłosci jest pózniej trudniej zyc w zgodzie ze soba..Gosia a Ty co porabiasz na co dzień?
Na co dzień się uczę w Liceum Uzupełniającym
staram się jakoś ustatkować...
A po szkolę spaceruję, zwiedzam, itp...
10,036 2010-04-14 23:24:10
Dziewczyny, masakryczny temat jak dla mnie... Uświadamia mi jaką mam ciężką misję do wypełnienia. Rezultaty za jakieś 18 lat... A już za 10 zapewne zacznie się kilkuletni egzamin... Na razie Żaba grzecznie śpi...
10,037 2010-04-14 23:24:50
Witam po raz drugi ![]()
Zniknęłam żeby pomóc M poskręcać łóżko dla Miśka, bo łóżeczko ciut ciasnawe się robi
ehhh rosną te nasze pociechy
Witaj Gosiu-Małgośka jestem ![]()
10,038 2010-04-14 23:26:54
Witam po raz drugi
Zniknęłam żeby pomóc M poskręcać łóżko dla Miśka, bo łóżeczko ciut ciasnawe się robi
ehhh rosną te nasze pociechy
![]()
Witaj Gosiu-Małgośka jestem
Miło poznać imienniczkę ![]()
10,039 2010-04-14 23:28:23
Dziewczyny dobrej nocy ja zmykam spać ![]()
Pa pa ![]()
10,040 2010-04-14 23:28:49
Mnie najgorzej przeraża agresywność coraz gorsza. Ostatnio pokazywali materiał w dzienniku jak grupa kobiet pijanych kopała na ulicy jakiegoś konkubenta jednej z nich. Kobiety kopały po głowie lezącego człowieka.
Albo ta sprawa Ani która wszyscy w szkole tak zatruli, szykanowali ze zabiła się. Nikt nie pisnął słowa jak ją poniżali koledzy.
10,041 2010-04-14 23:29:17
Gosia tak?? Milo poznac :*** Ja tez nie mam dzieci i jak pomysle ze moje dziecko ma chodzic z nimi wszysykimi to jest strach!!
W szkole dzieja sie rzeczy takie o ktorych nam sie nie sni....nastolatki sa okrutne do bolu,ale tylko w grupie!! Wez ich rozdziel to sie poplacza i wogole,sile i pewnosc siebie zniknie ...cholera...gnojki male...
10,042 2010-04-14 23:33:35
Tak Gosia
również miło ![]()
A najgorsze jest to, że to już są gnojki w wieku 10 lat, czasem młodsze ![]()
10,043 2010-04-14 23:34:26 Ostatnio edytowany przez efilo (2010-04-14 23:36:46)
Wracając do tematu tych młodych dziewcząt, moim zdaniem, może nie wszystko, ale na pewno w dużej mierze dużo zależy od rodziców ![]()
Jak tak sobie pomyślę kiedy miałam 13-15 lat tata potrafił zwrócić mi uwagę na pomalowane paznokcie
nawet lakier bezbarwny nie umkną jego uwadze
jak poszłam do liceum to przestał się tak czepiać
malować zaczęłam się w trzeciej klasie liceum, do tego czasu zero tapety:)
A dziś jak się patrzy na te dzieci to...
świat staną na głowie ![]()
Dobranoc Bianka
kolorowych snów
10,044 2010-04-14 23:35:09
Dobranoc Bianko :****
Hej Efilo ![]()
Roza...wlasnie to milczenie jest najgorsze....wszyscy widza i wszyscy milcza!! Zgroza....Pamietam historie Ani
Dla tak mlodego czlowieka,kiedy to psychika jest jeszcze bardzo krucha,rzeczy ktore my teraz postrzegamy jako drobiazgi,dla nich sa strasznie wielkimi problemami!! I nie radza sobie z nimi
A te wszystkie akcje z uczniami i nauczycielami? Ta agresja w stosunku do nauczycieli?
10,045 2010-04-14 23:39:19
W dużym przypadku to wina nauczycieli, ja do dziś pamiętam jak mnie nauczycielka uderzyła w twarz za nic ![]()
Od nas oczekują szacunku, a sami go dla nas nie mają ![]()
Niektóre młode nauczycielki się ubierają jak młodzież, a chcą, żeby słuchać ich jak my mamy się ubierać...
Te romanse z nauczycielami o których się słyszy to dopiero żałosne ![]()
10,046 2010-04-14 23:40:08
Wiecie co, może powiem teraz coś głupiego, ale wydaje mi się, że to bezstresowe wychowanie daje nam znać o sobie
Broń Boże nie jestem za biciem dzieci, ale kiedyś, nawet patrząc na siebie, był szacunek do nauczyciela, do rodziców, do starszych a dziś...
10,047 2010-04-14 23:43:21 Ostatnio edytowany przez Ema (2010-04-14 23:49:30)
Wlasnie Afrodyta.....mlodsze....ja sama na wlasne oczy widzialam kiedys 7-latki jak palily fajki !! Niedowierzalam i oczy mi z orbit wyskoczyly !! A jak pieknie lacina jechali!!
A kiedys mialam taka sytuacje ( mialam 19 lat)
Szlam z kolezanka do sklepu,mijalysmy jakies dzieci,na oko mialy moze po 8-9 lat,my idziemy,a jeden z nich do nas haslo; ,,Gdzie idziecie dupeczki,fajne macie cycuszki" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No cholera,najpierw SZOK,ze takie male dziecko takim tekstem rzuca...Potem sie odezwalam; ,,Maly,a ty nie powinienes byc w szkole? Znam twoich rodzicow,zadzwonie do nich dzisiaj i powiem co od ciebie uslyszalam. "" Przerazil sie biedny...przeprosil mnie bardzo i blagal,abym nie mowila jego rodzicom !! Powiedzialam,ze sie zastanowie... Spotykalam go potem jeszcze,to mi dzien dobry mowil
Ale to byl Szok......
10,048 2010-04-14 23:44:27 Ostatnio edytowany przez AfRoDyTa19 (2010-04-14 23:47:42)
Tu się też zgodzę z efilo, ja do dziś nie przeklnę przy rodzicach... A teraz nawet uderzyć taki mały umie...
Dobija mnie tez teraz jak młodzi rodzice się śmieją, jak ich dziecko małe przeklina, nie rozumie dobrze tego słowa, ale widzi, że się śmieją to dalej mówi, a oni nic, a potem się dziwią jak taki dorośnie i nie czai się klnąć przy nich...
Ema To do mnie podszedł kiedyś 8-latek i spytał "czy mam ognia" mnie zatkało normalnie, albo do mojej koleżanki taki mały powiedział "spadaj q..."
bo mu powiedziała coś do rozumu...
10,049 2010-04-14 23:48:15
Afrodyta masz racje!!! Ja tez sie spotkalam z taka nauczycielka-psycholog !! Nauczyciel to powinien byc autorytet dla ucznia.
Ale kiedy ubiera sie tak,ze piersi z dekoltu wystaja,albo jest krotka mini....to sorry...jakim prawem oczekuje od ucznia czegos innego??
,,Od nas oczekują szacunku, a sami go dla nas nie mają
"--- DOKLADNIE !!
Jak mnie ktos nie szanuje,to ja sie nawet nie potrafie zmusic aby szanowac taka osobe...
Efilo.....bezstresowe wychowanie.......trzeba potrafic sie tym poslugiwac...
10,050 2010-04-14 23:51:35
Właśnie dlatego tacy teraz uczniowie są bo stracili totalny szacunek dla nauczyciela...
10,051 2010-04-14 23:53:11
A przestancie...co to sie dzieje...ech...
A z tym, ze jakis gowniarz powiedzial do mnie czy do wlasnjej matki,ty Q...... to sie tez spotkalam...
Albo u nas pod sklepem czesto grupa dzieciakow sterczal pod sklepem i polowala na kogos,kto im fajki kupi......i ludzie kupowali..
10,052 2010-04-14 23:54:10 Ostatnio edytowany przez efilo (2010-04-14 23:58:37)
Powiem tak, nie jestem za tym aby bić dzieci (mam dwoje, też czasami nerwy puszczają), nie jestem za tym aby dzieci bały się rodziców, ale żeby czuły respekt, ja nawet dziś jak przy tatusiu mi się wyrwie jakieś przekleństwo to mi po prostu głupio i wstyd a takie dzieci sobie używają ile wlezie nawet przy rodzicach, szok ![]()
Z drugiej strony, powiem szczerze, zdarzyło mi się oberwać klapkiem czy ścierką od mamy za np. pyskowanie i co?? korona mi z głowy nie spadła
a weźmy takiemu dzisiejszemu małolatowi ścierką to policją nas będą straszyć ![]()
10,053 2010-04-14 23:57:03
A po drugie to ?Ludzie ludziom zgotowali ten los? jak to w utworze "Medalionów" napisane i nic nie ma bez czyjejś inicjatywy, teraz w każdym sklepie kupisz legalnie piwo nie mając osiemnaście lat, a papierosy to dopiero ![]()
10,054 2010-04-14 23:58:21
Mam znajomych,maja syna 5 lat,jak on klnal !!!! Do rodzicow do dziadkow....do wszystkich....ja nawet takich slow nie uzywam jakie od niego slyszalam!!
Ale na szczescie wzieli sie za niego....mieli akcje w sklepie i postanowili cos z tym zrobic. Otoz,ich synek chcial soczek,a rodzice powiedzieli ze mu nie kupia,a on na pol sklepu; ,,TY jeb...... qu...... masz mi kupic i h.. !!
Ludzie sie gapili..... Teraz juz nie przeklina wcale!!
10,055 2010-04-15 00:00:41
Mam znajomych,maja syna 5 lat,jak on klnal !!!! Do rodzicow do dziadkow....do wszystkich....ja nawet takich slow nie uzywam jakie od niego slyszalam!!
Ale na szczescie wzieli sie za niego....mieli akcje w sklepie i postanowili cos z tym zrobic. Otoz,ich synek chcial soczek,a rodzice powiedzieli ze mu nie kupia,a on na pol sklepu; ,,TY jeb...... qu...... masz mi kupic i h.. !!
"Mądry Polak po szkodzie" niestety ![]()
Dobrze, że chociaż się zmienił bo nie każde dziecko tak łatwo się udaje poprawic...
10,056 2010-04-15 00:01:26
Teraz jestem na urlopie wychowawczym, ale pracowałam w takim malutkim sklepie wiejskim, przyznaję się bez bicia papierosy sprzedawałam ale alkohol niet, dowodzik prosiłam ![]()
10,057 2010-04-15 00:04:39
Hmmmm..ciekawe gdzie Roza sie zgubila ???
Oj Efilo....<niegrzeczna> ![]()
10,058 2010-04-15 00:04:54 Ostatnio edytowany przez AfRoDyTa19 (2010-04-15 00:05:58)
Każdy efilo robi to co według niego słuszne, ja np. miałabym wyrzuty taka już jestem, ale niekiedy strach przewyższa to co myślimy bo w niektórych miejscach to bałabym się odmówić sprzedaży ![]()
10,059 2010-04-15 00:07:55
Ha ha ha ja miałam takie zdarzenie byłam z mężem w barze na kawie i stały tam automaty do grania i podchodzi do nas 9latek i mówi daj złotówkę a ja ze na granie nie dam a ten napluł mi do kawy. Właściciel lokalu osobiście mnie przepraszał, a gówniarz wyleciał. Ale często takie żebranie daj złotówkę na grę spotykam, myślę ze te dzieci już uzależnione totalnie.
Agresywny był jak mu nie dałam kasy do tego jego oczy jak szklane jakby nie liczyło się nic prócz ta głupia maszyna.
10,060 2010-04-15 00:08:24
Ema napisał/a:Mam znajomych,maja syna 5 lat,jak on klnal !!!! Do rodzicow do dziadkow....do wszystkich....ja nawet takich slow nie uzywam jakie od niego slyszalam!!
.
Ja mam dzisiejszą historyjkę, dziś szwagierka wróciła zszokowana od koleżanki
5-letni syn koleżanki kazał sobie zrobić coś innego do jedzenia niż było na obiad, matka na to,że właśnie jest obiad, na to synek "ty pie... debilu sama sobie jedz taki gówniany obiad" i histeria ![]()
10,061 2010-04-15 00:11:58 Ostatnio edytowany przez AfRoDyTa19 (2010-04-15 00:14:03)
No i właśnie to jest to, jak się młodzi rodzice i nie tylko młodzi wyśmiewają z przeklinającego dziecka ![]()
Aż normalnie coś się robi w środku jak to widzę...
Ja mam pytanie do Was, a jakie macie podejście do portalu "naszej klasy"??? Miała to nie być "fotka.pl", a jednak...
10,062 2010-04-15 00:13:39 Ostatnio edytowany przez efilo (2010-04-15 00:20:01)
Każdy efilo robi to co według niego słuszne, ja np. miałabym wyrzuty taka już jestem, ale niekiedy strach przewyższa to co myślimy bo w niektórych miejscach to bałabym się odmówić sprzedaży
Ja sprzedawałam w wiejskim sklepie, każdy każdego zna, dlatego mogłam pozwolić sobie na nie sprzedanie
choć znam takie przypadki gdzie właściciel sklepu z góry nakazywał sprzedaż alkoholu nieletnim (jak znasz, widzisz, że nie obcy to sprzedaj) a upije się potem taki gówniarz narobi głupot a potem sprzedawca odpowiada bo mu sprzedał alkohol...
Ale czasem sami rodzice sobie zasługują na to jakie mają dzieci, 4 lata sprzedawałam w tym sklepie, napatrzyłam się dość, ojciec wieczorem zamiast w domu z rodziną, to do sklepu na piwo, codziennie, wypił 5 piw-koszt ok 11 zł, a dziecku daj coś tylko niedrogiego-o ten lizak za 20 groszy może być- a mnie po prostu szlag trafiał ![]()
10,063 2010-04-15 00:15:41
Heh, właściciel nakazuje, a ciekawe, że się nie boi, że poniesie karę, skąd on wie co ten pijamy młodzik powie policji, a takich ponosi fantazja ![]()
10,064 2010-04-15 00:16:35
No dzieci szokuja !!!
Zawsze sie zetkna z takim slowami,chocby na podworku lub w szkole,pozostaje nam jedynie konsekwentne tlumaczenie i rozmowa.
No Roza jestes
Tak te automaty to juz wielki problem sie stal...Ale ja myslalam,ze wto mozna grac od 18 lat ??
Albo najlepiej posadzic dziecko przed play station i miec reszte gdzies.....i to z jakas krwawa gierka...
10,065 2010-04-15 00:23:30
Miło się rozmawiało na nie miłe tematy, ale ja już będę mykać bo rano do szkoły ![]()
Dziękuję za rozmowę ![]()
Dobranoc Kochane, wyśpijcie się dobrze, jutro tu zawitam (albo raczej dziś ;p) ![]()
10,066 2010-04-15 00:23:37
Kochane, fajnie się gada, ale trzeba zmykać spać bo dzieciaki na pewno rano pospać nie dadzą ![]()
Dobranoc
i kolorowych...
10,067 2010-04-15 00:23:42
No Nk ....... bylo fajnie.....ale wszystko zepsuli tymi sledzikami i wogole co tam sie dzieje !!
10,068 2010-04-15 00:25:38
Dobrze dziewuszki Dobranoc
Kosmatych snow
Afrodyta,zawitaj koniecznie
Pa Efilo ![]()
10,069 2010-04-15 00:34:48
Ale Em zobacz dziecko mama posadzi przed tv sama do kuchni , sprzątanie i mija parę godzin i potem dziwi się ze dzieciak ma w głowie siano.
Albo komputer przecież to uzależnienie te małe dzieci ciągle graja w to i kontaktują się z Bóg wie kim.
10,070 2010-04-15 07:30:06
Dzień dobry o poranku
Mówiłam, że dzieciaki nie dadzą pospać, dziś pobudka o 6.15
Jakie macie plany na dziś???
Miłego i słonecznego dnia dla wszystkich ![]()
10,071 2010-04-15 07:36:25
Witaj Gosiu i wszyscy którzy dopiero tu zajrzą ![]()
Moje plany hmm... za chwilkę zmykam na autobus i jadę do szkoły, a po południu MOŻE pójdę biegać
Już mam weekend od południa, bo jutro muszę iść załatwić pewną sprawę do doktor rodzinnej więc nie będzie mnie w szkole
![]()
Miłego dnia !
10,072 2010-04-15 07:38:28
Cześć Karolinka, mam nadzieję, że nie jesteś chora ![]()
10,073 2010-04-15 09:11:32
Witajcie kochani
Karola hmmm...te MOZE nie brzmi dobrze..czyzby zapal ci przeszedl?
![]()
Gosiu o 6.15 !!! Kurcze...
Ja sie z trudem z wyra wyrwalam dzisiaj.... a wstalam o 7.25
Zaraz do pracy spadam....
Pozdrawiam i milego dnia zycze :*************** kisses...
10,074 2010-04-15 09:12:35 Ostatnio edytowany przez coco59 (2010-04-15 09:19:04)
Witam Ema, Bianka, London,Martyna,Vinnga,Rozyczka,
Witam,Anula,Max,Afrodyta...
Milego Dnia...
Pakuje walizke,jutro wracam do Niemiec..
Uciekam do szkoly Syna,na cmentarz znicze zapalic...
Pozdrawiam Cieplutko...
Emcia Buziaczki:)
10,075 2010-04-15 09:25:58 Ostatnio edytowany przez Ema (2010-04-15 09:26:40)
Czesc Grazyneczko
To chyba sie cieszysz,ze wracasz?
Oj te buziaczki znowu mnie obsypaly
:**
Ja musze juz dp pracy wychodzic pa pa