mamy w 2017 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » mamy w 2017

Strony Poprzednia 1 14 15 16 17 18 40 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 976 do 1,040 z 2,579 ]

976

Odp: mamy w 2017

Hej smile

Po sobotnim spacerze, musieliśmy wczoraj nadrobić sprzątanie mieszkania.

Wracając do leśnych wypraw, to grzyby były, ale głownie trujące wink ja się w ogóle nie znam, mąż trochę zbiera, ale teraz nawet jakbyśmy coś znaleźli, to i tak nie miałby kto jeść, bo mąż nas pilnuje i na pewno by nie pozwolił. No chyba żeby ktoś z rodziny chciał - ale mieliśmy pod opieką 4 ruchliwe, a czasem marudzące, dzieciaki więc nie było nawet jak wejść głębiej w ten las.

Czytałam, że parę babeczek się pokłóciło z małżonkami, my też byśmy się pewnie pożarli, gdyby nie to, że sytuacja miała miejsce w nocy. Mężowi puściły nerwy, bo nasza córa ma straszny katar i za nic nie pozwoli sobie wysmarkać ani wyciągnąć ani psikać do nosa, jest awantura na całego i trzeba ją trzymać. Za bardzo byliśmy wykończeni, nie wyspaliśmy się, a do rana już emocje opadły.

Jak słyszę, że czyjeś dziecko przesypia całą noc, to aż przecieram oczy ze zdumienia, ja się już tak przyzwyczaiłam do pobudek, że nawet jak mała prześpi noc, raz na parę tygodni, to jak i tak się budzę co 2- 3 godziny. Nie pamiętam, kiedy przespałam całą noc. Niestety, dokucza jej katar,ciągłe alergie, wędruje po nocy do nas, lunatykuje, a jak śpi z nami, to bardzo niespokojnie, kopie, kręci się. Teraz się boję, żeby nie kopnęła w brzuch, więc jeszcze bardziej się nie wysypiam... Potem trochę nadrabiam w ciągu dnia, jak się da.

Zobacz podobne tematy :

977

hej dziewczyny...jestem po wizycie już dawno ale nie miałam kiedy napisać ..wszystko jest dobrze..wód tyle ile być powinno..w razie W kazał kupić mi testy ph i dzwonić do niego..dzidzia rośnie waży już 400 gram i zrobił mi zdjecie w 4d tak że widać całą twarzyczkę:)na następy raz mam przynieść wynik z tolerancji glukozy na czczo..nie wiem  jak to zniosę...okropne jest to badanie
ale ogólnie jestem spokojna:)

London mojej córki ząbki to masakra myślimy z mężem iśc do stomatologa żeby ocenił sytuację może trzeba jakieś kroki podjąć...za cztery miesiace przyjdzie na świat małe dziecko,,jesteśmy w jednym pokoju i nie wyobrażam sobie wiecznego wstawania do starszego i młodszego...teraz jestem zmęczona i nie wyspana....

Elede moja siostra ze swoją to samo przechodziła ale teraz budzi się już sporadycznie...samo jej przeszło i niestety niczym tego nie wyleczysz...ale na co ma alergie Twoja córka??

978

Czesc dziewczyny. 

Zerwali nam kabelek od internetu. Maja naprawiac ale wczoraj 3razy przyjechali i postali.

Wercia jest zadowolona z butow bo ciagle je oglada i dotyka. Ale nie umie w nich isc. Tak jakby miala betonowe buciki:).

Benia dobrze ze wszystko ok..tez nie lubilam tego badania masakra.

Elede moja córka wczesniej przesypiala cale noce aa teraz budzi sie tylko raz. Zalezy od dnia. 
Moj maz pracuje na nocki jak wstala too wzielam ja do siebie.  Jezeli jesteśmy we dwie to ona jest wszedzie i dzisiaj jej wlosy do nosa mi wchodzily i musialam ja odniesc.

979

Cześć Dziewczyny smile codziennie Was czytałam, ale nie miałam jakoś weny żeby odpisać. Mąż miał wczoraj wolne lał deszcz i jakoś w domu przesiedzieliśmy. Wczoraj już ostatni opatrunek założył mi dentysta na to zapalenie dziąseł i można powiedzieć że po tygodniu już prawie mnie nie boli smile Jutro mam wizytę u gina, będzie duże usg więc dowiem się ile Antek waży - nie mogę się doczekać! W ogóle jestem w takiej fazie, że już nie mogę się doczekać porodu, a właściwie jak przytulimy synka! smile U mnie wyprawka do szpitala prawie gotowa - brakuje mi tylko szlafroka i biustonosza do karmienia.

Benia - cieszę się, że z wodami wszystko dobrze! na pewno poczułaś ulgę. A na badanie glukozy to ja sobie wzięłam cytrynkę i pozwoliła mi pielęgniarka wcisnąć do roztworu i gładko poszło smile nie wiecie ile takich badań obciążenia glukozą się robi w ciąży??

Aga - pierwsze buty to jest ważne wydarzenie nie ma co big_smile

Jak się dziś czujecie??

980

Chomik - z tego co mi się wydaje to jeśli dobrze Ci wszystko wyszło to tylko raz.

Benia - fajnie że wszystko w porządku, niepotrzebnie się tak denerwujesz smile

Ja dzisiaj od rana wymiotuje jak kot...czuje się okropnie i nic mi nie przechodzi...szykuje się cały dzień z głowy, a chciałam iść na szmateks coś upolować dla maluszka.

981

Paartolcia uff to to mam nadzieję, że ja już nie będę go robić tongue a coś zjadłaś podejrzanego? czy standard? leż odpoczywaj :*

982

Chomik - zjadłam wczoraj frytki, ale już kiedyś też jadłam i nic mi po nich nie było. Trudno jakoś wytrzymam...teraz jem wafle ryżowe i trochę mi lepiej. Ale głodna jestem jak wilk. Jeszcze na dodatek mnie dalej bok boli i nie wiem jak się ułożyć żeby przestało. Muszę się jutro lekarza na wizycie zapytać co to może być.

983

Dzisiaj miałam tzw połówkowe usg. Wszystko ok i widziałam nawet buźkę swojej córeczki w 3d!

984

Nitka - to wspaniale, ja widziałam tylko pół twarzyczki bo złośnica ciągle się zasłaniała i nic nie chciała pokazać tongue

Dziewczyny czy wy przy schylaniu albo podnoszeniu nogi czujecie taki ból/ucisk na dole w macicy?? Ja od kilku dni tak mam i mam problem z przekręceniem się albo podniesieniem czegoś a nawet zawiązaniem butów. Jak podnoszę prawą nogę to tak mam. Jak kucam to muszę robić wielki rozkrok bo inaczej się nie da...

985

Hej. Nitka super to najlepsze z przezyc zobaczyc na usg 3d buzke :-) dobrze ze wszystko ok :-) pati ja mialam takie problemy tylko z pachwina prawa jak bylam w ciąży. Ani chodzic ani sie przekrecic nogi podniesc do gory mie moglam musialam sie na siedzaco przebierac. A to byl ucisk przez moja mala noge mi tam wbijala.. to moze to to a nie macics. No nie wiem. Bedziesz u lekarza to koniecznie zapytaj niech sprawdzi :-)

986

Izulka - no właśnie pachwina to nie bardzo bo noga mnie nie boli tylko tak jakby brzuch...sama już nie wiem, w ogóle ten prawy bok mam obolały, jest moment że nic nie boli a przychodzi taki że jak połamana się czuję. Jutro mam wizytę to zobaczę co mi lekarz powie.

987

Hej smile

Nitka, benia super ze po wizytach wszystko dobrze ! Ja połowkowe mam 3 października i już nie mogę się doczekać aż zobaczę synka smile Mój facet bierze specjalnie wolne żeby ze mną pojechać, bo też chcę zobaczyć.

Paartolcia ja nie mam czegoś takiego, czasem mnie tylko noga boli ale to od rwy. Wczoraj wieczorem jak leżałam miałam dziwny brzuch taki twardy w jednym miejscu, wiecie co to może być? Trochę się zaniepokoilam, ale dziś już jest wszystko ok.

Posprzątalam wczoraj, więc dzisiaj tylko zakupy i ugotuje jakąś zupę wink

988

Hej dziewczyny. Może w końcu nic mi pisania nie przerwie heh..ostatnio kompletnie nie mam czasu pisać bo córka tak mnie absorbuje przez te dziąsła. Jutro urządzamy sobie krótkie wakacje w górach ...jakoś zniosę podróż ale jestem spokojna bo z dzidzią wszystko dobrze:)
Chomik bardzo się denerwowałam..bo już to przerabiałam więc wiem z czym to się wiąże. A to badanie z glukozą robi się tylko raz na szczęście:)i też zamierzam cytrynę wziasc bo tamtym razem trochę tego zwróciłam..ale na pewno nie mam cukrzycy ciążowej..wręcz mam odwrotnie..wczoraj w sklepie się przewróciłam przy kasie ale nie zemdlałam..najgorsze jest to że byłam z córką i w razie w to nie wiem co by z nią zrobili:/
Nitka 3d fajnie widać:)ja też ostatnio miałam taką fotkę mojego smyka:)

Lodnon może dzidzia się gdzieś wysuneła bardziej??albo wzdęcia??jak teraz jest ok to nie ma się czym martwić...to skurcz raczej nie był bo wtedy cały brzuch twardnieje

ja mam okropne niestrawnosći ...w każdym momencie doopada mnie straszny ból brzucha, przewracanie w jelitach a na końcu wiadomo kibelek...ale napocę się rpzy tym a czasem mam wrażenie że zemdleję:/

Pati może dzidzia tak się ułożyła że jak się schylasz to Ci uciska??tak jak mówi Izulka czasem dziecko się tak ułoży...ja w pierwszej ciąży miałam tak że córka miała główkę centralnie jak żołądek i nie mogłam się kompletnie schylić nie przez ból ale przez opór...

989

Cześć smile

Ostatnio trochę przeholowałam chyba z aktywnością, wczoraj były badania połówkowe, postaram się po kolei napisać co i jak wink

Benia - moja córcia ma alergię na pyłki traw i rośli, pierze i roztocza. Podobno  jednak tak do 5 r.ż. te testy nie są tak bardzo wiarygodne, ale ma cały czas objawy, katar, kaszel podpadający pod astmę, kilka razy ostrą reakcję - obrzęk krtani. Więc musimy jednak na nią uważać, jest cały czas na lekach, widzę dużą poprawę, ale są takie okresy, kiedy katar i kaszel nie mija, tak jak teraz.

Badania połówkowe wyszły w sumie dobrze, jest parę drobnych "ale" - dzidzia jest bardzo nisko, głową wpycha się w kanał rodny, parę miesięcy za wcześnie ;/ mam więc przykazane leżeć z nogami i biodrami do góry jak najwięcej. Jakieś dziwne badania moczu mi wyszły, krew w moczu, lekarz w sumie nie dał mi odpowiedzi, czemu to i czy się przejmować. Mięśniakiem macicy mam się nie martwić, podobno nie jest duży. Tarczyca szaleje, tak podejrzewałam, bo ospałość i przytycie 3 kg w 3 tygodnie normalne nie jest, mam już dawkę euthyroxu zwiększoną.

Ale - pozytywne ale smile z małym wszystko ok, wszystkie narządy wyglądają dobrze, kopie jak wściekły czasem. Ma ok. 600 gr, to już 23 tydzień. Dostałam też, jak dziewczyny, piękne zdjęcia maluszka z profilu, rączki trzyma przy twarzy, po prostu przesłodki big_smile

Paartolcia, mnie cały czas brzuch boli, tak się przyzwyczaiłam, że przestałam zwracać na to uwagę, może niezbyt mądre to było. Ale ponieważ dziecko jest u mnie tak nisko, naciska np. na pęcherz, wpycha się do pachwiny, teraz coraz ciężej mi się schylić, założyć buty. Muszę uważać przy skręcaniu tułowia, jak np. cofam autem i patrzę do tyłu, parę razy mnie bardzo ostro zakuło, aż się przestraszyłam.

Pamiętam jak chodziłam z córką w ciąży, jak się czasem wypięła tyłkiem, a może głową ? to aż mi się po jednej strony taka buła twarda robiła.

Zgodnie z zaleceniem dziś leniuchuję smile małą odbiorę z przedszkola, jakiś obiadek, raczej w domu posiedzę.

990 Ostatnio edytowany przez Elede (2016-09-07 10:52:04)

Post mi się zdublował

EDIT

Teraz zobaczyłam, że Benia też napisała, biedna jesteś z tymi niestrawnościami sad do tego jeszcze mała z ząbkami ...trzymam kciuki, żeby kłopoty minęły i  za udany wypad w góry smile

991

Jestem:) podczytuje Was aa jak odpisuje to bie zawsze mi sie zaladuje . Usterke neta mamy miec zrobiona w ciagu 72h.

Kupilam male prezenty dla dzieciakow jak mamy jechac w nastepnym tygodniu. 

Boli mnie gardlo:(  mam nadzieje ze Werka sie nie rozlozy . Aaa iii w poniedziałek idzie autko do mechanika boo cos tam z kolami a jak czeka nas taka podroz to zeby nie zniszczyc bo sa dobre.

Aaa  dobrych wiadomości znalazlam tutaj blisko zlobek  mial zostac zlikwidowany i pzeksztalcony w przedszkole . Ale jednak jest:) i mysle zeby oddac od stycznia Mala na pare godzin 2 lub 4 jezeli bedzie to mozliwe  powiedziala pani żeby złożyć wniosek. Mkze beda jakies karnety itd 

Benia wspolczuje zęby to najgorsza sprawa. Wypoczywaj w gorach:)  dziewczyny wspolczuje waszego zlego samopoczucia iii takich przeżyć w ciazy jak benia czy elede . Ja chyba bym osiwiala.

Aa gdzie zgubila sie Pani Chomiczkowa?:) pewnie wije gniazdko dla Antośka:) 

Pozdrawiam Was. Benia daj znac jak się wyjazd udal:).  Elede aa ty odpoczywaj zdrowie Maluszka najważniejsze.  Aa jeszcze jak corka w przedszkolu to juz wogole

992

HEj Dziewczyny

Hej Aguśka :* a kurczę zgadłaś! właśnie odebrałam łóżeczko od kuriera i piorę poszewki, kocyki itd. tongue o 16 mam wizytę u lekarza smile Aga a Wy kiedy dokładnie wyjeżdżacie?

Benia odpoczywaj dziewczyno po tych stresach i zapomnij na chwilkę o ciąży smile wdychaj świeże powietrze i relaksuj się z rodzinką!

Elede cieszę się, że z dzidziolem wszystko dobrze, tak więc nogi do góry i leżeć! mam nadzieję, że to pomoże

Paartolcia mnie podobnie jak Elede brzuch od samego początku boli, tak więc jak nie boli bardzo nie plamię i nie mam innych podejrzanych objawów to się tym nie przejmuję. I mi też tak wypychało z jednej strony, chyba dzidzia głową albo pupą. Teraz mam już skurcze ale wierz mi - nie pomylisz ich z niczym innym tongue
Teraz z kolei nasila mi się ból tych kości miednicowych, wzgórka łonowego np. jak się przekręcam. Cóż obciążenie daje znaki..

Ja dziś nie mogę się jakoś ogarnąć, niby coś tam robiłam a jednak najchętniej na łóżku się czuję smile no i nie lubię tego oczekiwania na popołudniową wizytę - lekko mnie to stresuje

993

Elede a robiłaś jej wogóle te testy?ponoć od 4rż można je robić..moja córka też ma jakąś alergię..nie wiem tylko na co..cały czas jej się łuszczy skóra na uszkach i drapie się w uszko jedno i drugie od prawie urodzenia...moze mleko?bo w sumie wtedy to piła. albo jakiś skąłdnik mleka..nie wiem..mój mąż jest alergikiem.
Chomik zazdroszczę:)chciałabym być już w zaawansowanej ciąży:)
ja w pon. rozmawiałam z lekarzem o porodzie..zasugerował że jeśli myślę o SN to aby poczekać do porody=u, oceni stan blizny  ryzyko pęknięcia macicy.
Oczywiście jeśli będę miała możliwosc naturalnie bo wcześniej syn był główką w dół tak teraz jest miednicowo:/ale że ma dużo miejsca to moze się odwrócić jeszcze:)
Chomik daj znać jak po wizycie:)Pati Ty też:)

994

Tak, to właśnie z testów wyszły te alergie. A drapie się też cały czas, muszę ją smarować atoperalem.

Ja też myślę nad porodem sn, pierwszy też tak chciałam, ale wyszło cc. W sumie jeszcze nie rozmawiałam o tym z lekarzem, ale nie powinno być problemu ani z jednym ani z drugim rodzajem porodu. Pojadę tam gdzie pierwszy raz rodziłam, mam do nich zaufanie.

Wczoraj znajoma powiedziała mi: no szkoda, że tej ciąży nie można przespać. Ale jestem na dobrej drodze wink spałam sobie do południa 1,5 godz. Upał znów wraca, ufff... Czekam na jesień wink

995

Benia aa jakby bylo wszystko w porządku to zdecydujesz sie na porod SN czy juz wolisz cc?

Chomik mamy wyjechać  16. Pewnie tam neta nie bedzie wiec duzo czeka mnie do nadrobienia:).

Ooo a jakie kolory u Ciebie kroluja?
Daj znać jak wizyta:).

996

Ja już Dziewczęta po wizycie smile

Antek waży 1900g big_smile ogólnie wszystko z nim jak najbardziej w porządku. smile Mam lekką grzybicę (nawet jej nie czuję) także na kilka dni leki dostałam, no i na krążenie też już tabletki mi przepisał, bo maści nie pomagały, więc mam nadzieję że pomogą. Wkurzyłam się jak jechałam na wizytę, prawie w autobusie zasłabłam , bo nikt mi miejsca nie ustąpił a tłok był.. eh masakra hmm

997 Ostatnio edytowany przez beniaban (2016-09-07 20:59:41)

Chomik to super:)Pięknie chłopak rośnie:)
ludzie są bez wyobraźni...każdemu się wydaje że ciąża to nie choroba..owszem to nie choroba ale błogosławiony stan w którym kobiety różnie się czują...znieczulica totalna...ja na szczęście miałam takie sytuacje że w kolejkach w sklepie mnie przepuszczali itp..autobusem się nie poruszałam ale są takie osoby a zwłaszcza starsze i to panowie co patrzą ni okiem wręcz miałam wrażenie jakby na złosć mi chcieli zrobić

Aga chyba zdecyduję się rodzić SN..tak przynajmniej w tym momencie myślę:)

998 Ostatnio edytowany przez London69 (2016-09-07 21:12:18)

Benia tak właśnie myślałam o maluszku, że może się gdzieś ułożył... Dziś już wszystko jest ok, z resztą staram się nie panikować niepotrzebnie - mama zawsze mi powtarza że jak nie ma plamienia i krwawienia to albo dzidzius dokucza albo macica albo więzadła.

Elede odpoczywaj tak jak lekarz kazał smile wszystko będzie dobrze.

Chomik jeszcze trochę i Antoś będzie z wami, pewnie szybko Ci zlecialo te tygodnie ciąży ? Mi się wydaje, że czas się dluży, ale jak patrzę jak mijają mi tygodnie to jednak stwierdzam że szybko leci big_smile

Aga masz bardzo dobry pomysł z tym żłobkiem, na początku najlepiej dawać maluszka na 2-3h żeby się przyzwyczaiła smile i Ty i córcia musicie się przyzwyczaić, bo uwierz mi pewnie też będziesz to przeżywała heh smile Pamiętam jak pracowałam w żłobku i mamusie wychodziły ze łzami w oczach, a dzieci od razu zaabsorbowane nowymi zabawkami i innymi dziećmi nawet nie zauważały braku rodziców big_smile

Musiałam dzisiaj na szybko zadzwonić do ortodonty, kiedyś miałam stały aparat i po ściągnięciu go założyli mi taki drucik retencyjny od wewnątrz na cztery pierwsze zęby, po to aby nie wróciły do stanu sprzed aparatu. I dziś jadlam brzoskwinie i przypadkowo ugryzłam pestke i ten drucik od spodu mi się odkleił... strasznie boli mnie dwójka i trójka, na szczęście zapisali mnie na jutro na 14:00 i mi go podkleją.
Jutro dzień szybko mi zleci, o 12 jadę do koleżanki z pracy, 14 ortodonta i o 16 przyjaciółka mnie odwiedza.

Całuski dla was!

999

Chomik ale Antos rosnie:) drozdze jesz?:)  nie mogę się doczekać az urodzicie takie słodkie Maluszki:).

London moja siostra ma taka czarna niteczke jeżeli to się tak nazywa:). Jej ortodonta mowi ze pierwsze odpadniecie jest za darmo aa kolejne chyba 50zl.

Benia super ze chcesz rodzic SN mam nadzieje ze sie uda.

London bo ja chce isc do pracy na zmiany wtedy Mala nie będzie 8h w zlobku. Tylko z mezem sie będziemy wymieniali.

Trudno fajnie sie pracowało z dzieciakami. Trzeba cos nowego znalezc. Poza tym z jednej strony mam wyrzuty sumienia ze chce aby Werka poszla do zlobka. Aa z drugiej strony dwie wyplaty w domu to tez jest inaczej.

1,000

Aga, Benia , London no rośnie że hej! i to bez drożdży big_smile Coś czuję, że będzie kawał chłopa tongue
jeszcze zapomniałam Wam dopisać, że jutro rano lecę na badania na cholestazę , bo swędzi mnie ciało i tak profilaktycznie mam sprawdzić, ale myślę że nic tam nie będzie złego smile

Aga nie miej do siebie absolutnie żalu o żłobek. Wiadomo, że z mamą najbezpieczniej, ale tak jak mówisz co dwie wypłaty to nie jedna, a i myślę że dla Werki to będzie niesamowity rozwój - zajęcia, inne dzieci, fachowa opieka smile na pewno będzie stres dla Was ale będzie dobrze :*

Benia też odnoszę wrażenie że starsi ludzie to na złość czasem nie ustąpią i nawet patrzą zawsze na ten mój brzuch jak z taką zawiścią. Nie cierpię takiego wgapiania się we mnie i w brzuch, jakbym coś złego nosiła hmm ale masz szczęście, że trafiasz na życzliwych ludzi co zrozumieją i ustąpią. Mi się do tej pory zdarzyło, że raz kobieta w autobusie mi ustąpiła, raz w kolejce na siusiu big_smile i raz na poczcie. Ale to TYLKO kobiety i to młodziutkie. A gdzie Ci mężczyźni? hmm
Nie rodziłam jeszcze, ale myślę że SN jest lepszy jeśli możesz mieć wybór i Ci nic nie zaszkodzi. smile

London te miesiące ciąży zleciały mi błyskawicznie!! nie wierzę, że zaczynam 8 miesiąc.
A z tym ortodontą to niefart straszny sad daj znać czy Cię podkleili tongue no i fajny towarzyski dzień Cię czeka smile

1,001

London to sie rozpada powolutku:) big_smile.

Chomik dziekuje za pocieszenie:) jestes kochana. poza tym super wsparcie plynie od Was smile.

Oj u ludzi jednak na odleglosc bije znieczulica iii udaja ze nie widza..

Mnie pod koniec ciazy bardzo swedzialy nogi. Aa i w 7 miesiącu mialam rwe kulszowa. Wiecie jak chodzilam jak kaczka. A do lazienki to z lzami w oczach wstawalam bo tak bolalo.

1,002

Hej :-) chomik antos dusy chlop :-) mnie tez wszystko swedzialo ale cholestazy nie mial s m :-) a  na,aam koniec ro strasznie mi stopy puchly. W upaly mi nie puchly a na koncu cuazy masakra..

1,003

Aga ja też się cieszę, że poznałyśmy się wszystkie tu na forum, jakoś tak człowiek czuje że nie jest sam smile oj rwa boli okrutnie hmm

Izulka ja mam nadzieję, że też mi nic nie wykryją smile
Cholera za badania zapłaciłam 90 zł hmm myślałam że wyrobię się w 60 zł. Mogłam pojechać do lekarza rodzinnego przepisać skierowanie ale już za późno było. Jak tam co planujecie dzisiaj kochane? smile

1,004 Ostatnio edytowany przez London69 (2016-09-08 09:38:51)

Haha dokładnie rozpadam się big_smile smile Już nie mogę się doczekać tej 14, bo tak mi ten drucik przeszkadza!

Aga znam ten ból, ja przed ciążą byłam na zwolnieniu na rwe kulszową i nie zdążyłam nawet zrobić RTG, bo się dowiedziałam, że jestem w ciąży smile Musiałam odstawić leki i tak mi się to ciągnie już 4 miesiąc prawie i podejrzewam, że do końca ciąży jeszcze bardziej będzie mi dokuczać... No ale jakoś muszę to przetrzymać.

Nie masz co się przejmować tym, że oddasz niunie do żłobka. Ja też po macierzyńskim będę chciała wrócić do pracy (tzn. mam zamiar przed poszukać innej, lżejszej, bo nie wiem czy fizycznie dam sobie radę, jeśli mam problem z kręgosłupem). Więc u mnie albo żłobek albo opiekunka, nie wiem czy wam wspominałam, ale przyjaciółki mama idzie na emeryturę w przyszłym roku i już się zaoferowała, że będzie chętna do opieki nad moim maleństwem. Moi rodzice odpadają, mama ma 43 lata, tata 44 i oboje pracują, mojego mężczyzny mama to już inna bajka, jej po prostu nawet bym nie chciała dać dziecka smile Uważam, że tam gdzie najważniejszy jest alkohol i papierosy, nie ma miejsca na maleństwo.

Miłego dnia mamuśki! I dobrego samopoczucia smile

1,005

U mnie po wizycie wszystko w porządku. Co prawda Mała waży tyle co tydzień temu na usg połówkowym ale lekarz powiedział że to nie jest dokładny pomiar bo zawsze jest jakiś +/- z wagą także zobaczę co będzie za miesiąc. Wyniki mam w porządku. Zrobił mi usg boku co mnie tak boli i ogólnie mówiłam że brzuch mnie boli w różnych miejscach to powiedział że macica z dzieckiem mi pewnie uciska na jakieś nerwy i narządy ale na razie nic z tym mi nie zrobi bo nie ma zagrożenia dla ciąży bo Mała się rusza i rozwija prawidłowo. Jak się będzie to nasilać to da mi skierowanie do neurologa. Martwi mnie tylko to że jest ułożona miednicowo. Odkąd czuje ruchy jest cały czas tak ułożona, nic się nie przekręca i boję się że już tego nie zrobi, wiadomo jeszcze jest sporo czasu na to ale jakoś tak o tym myślę bo chciałabym naturalnie rodzić.

Chomik - z Antka kawał chłopa. Po urodzeniu będziesz miała co dźwigać, z resztą już masz :-P  Ale najważniejsze że wszystko w porządku.

Aga - moim zdaniem im dziecko wcześniej pójdzie między dzieci tym lepiej. Później będzie samodzielna a tak w domu tylko z Tobą siedzi i taka mamusina się zrobi i będzie ciężko ją później zostawić w szkole czy przedszkolu a tak od małego się nauczy. Moja mama ma styczność z dziećmi od 4 lat i mówi że widać różnice między tymi co siedziały w domu z mamą lub babcią a które były w żłobku bo te z domu są zachuchane i nawet czasami same nie umieją zjeść czy pójść do toalety. Żłobek to taka wczesna szkoła życia.

1,006 Ostatnio edytowany przez chomik9911 (2016-09-08 10:37:02)

London nie pocieszę Cię kochana, bo jak teraz Cię ciągnie rwa to może być jeszcze gorzej yikes daj znać cy Cię poskładali tongue a w ogóle z jakiej części Polski jesteś? pytam z czystej ciekawości smile no ja też jestem za żłobkiem - u Ciebie opiekunka też fajnie. Ja nie oddałabym Antka żadnej babci, bo wiem że żadna nie posłuchałaby tego jakie zasady u nas panują tylko by go rozpuściły do niemożliwości i robiłby co chciał i rządził. A tak obcej osobie łatwo jest wyznaczyć granicę i ją respektować. No u Ciebie tym bardziej nie jak w grę wchodzą używki. A co do alko - mój teść przecież mi powiedział, że w ciąży powinnam napić się wódki żeby już dziecko przyzwyczajać (!!!!), a swojemu wnukowi 9 letniemu sam podtyka próbować piwa albo karmi mu kupują - boże dla mnie to jest chore.

Paartolcia no więzadła są bolesne.. może Ci minie niedługo, dziecko uciska - najważniejsze że ciąża przebiega prawidłowo smile a zmienić ułożenie jeszcze 10 razy może - o tym na razie nie myśl i się nie martw :*

A jeszcze Wam powiem, że po wczorajszej sytuacji w autobusie, gdzie nikt mi nie ustąpił a ja prawie zemdlałam, poszłam dziś na zakupy - była straszna kolejka. Wzięłam swoje zakupy w kasie z pierwszeństwem dla ciężarnych , przeszłam bez słowa na początek, poprosiłam o skasowanie i wyszłam. Stare babki to myślałam, że wzrokiem mnie zamordują. tongue

1,007

Chomik jak moglas tak zrobic:) zeby stare babki musialu czekac:) przeciez  nie rodzilas:D.

Ale wiecie to zalezy od sklepu my bylismy kiedys w lidlu z Werka. Ii pani z kasy powiedziala ze my z dzieckiem mamy podejsc:). Ale kazdy się spojrzal.

A moze zdradzicie swoje imiona:) takie tajemnicze jestescie:).

U mnie rodzice tez sa mlodzi mama 45lat a tata 44. Wiec odpadaja jednak. Meza mama mieszka na ukrainie wiec nie oplaca mi sie wozic:) hehe.

Paartolcia super ze wszystko jest ok:). Te badania jednak sa nieraz stresujace.

My mamy jechac na zakupy musze dokupic jeden prezent. Aaa i wstapie do rossmana. Kupie jakieś kosmetyki .

1,008

Aga - ja mam Paulina na imię smile

Ja wczoraj na szmateksie kupiłam 3 pajace, spodnie i sweterek dla Małej. Zapłaciłam tylko 23 złote. Dzisiaj też ma być dostawa i się wybiorę. Jeszcze do Lidla idę bo sukienki po 40 zł mają być to zobaczę. Wczoraj sobie jedną w house kupiłam bo już nie mam co nosić. Dzisiaj jeszcze idę na zakupy bo chce jedną sukienkę z reserved a koło mnie w sklepie mój rozmiar był poplamiony więc muszę iść do innego.
U mnie dzisiaj ma być 30 stopni...masakra. Ja chce żeby już chłodno było. Tak 18 stopni by było w porządku.

Chomik - a niech się baby patrzą...mają pecha. One nie mają nic do roboty to niech stoją. Chodzą po sklepach bo im się nudzi.

1,009 Ostatnio edytowany przez beniaban (2016-09-08 12:07:20)

Aga powiem Ci że to dobry pomysł ...2-4 godziny to nie cały dzień..zawsze dziecko w towarzystwie dzieci lepiej się rozwija...a Ty zamierzasz iść do pracy na pół etatu?czy odbierać będą Twoi rodzice na resztę godzin??
Niestety ale takie u nas realia że jedna wypłata często nie wystarcza..dobrze że ten rok przynajmniej można z dzieckiem posiedzieć bo kiedyś było pół roku
Ja osobiście mam mieszane uczucia..u mnie żłobka nie ma..są przedszkola dwa publiczne ale przyjmują od 4 rż i mają wytyczne różne a te prywatne to się rodzice skarżą...więc wolę do publicznego takiego przy kościele..siostry go prowadzą..tzn nie uczą tylko zatrudniają przedszkolanki ale trochę po katolicku...przed posiłkiem dzieci się modlą...mają różne przedstawienia w domu kultury, angażuję te dzieci w życie publiczne miasta..a inne przedszkola nie...i ludzie bardzo chwalą te panie że znajdują czas dla każdego dziecka nawet tego "trudniejszego"
no ale ...dopiero od 4 lat:/do pracy narazie i tak nie pójdę bo będę mieć maleńką istotkę znów więc oboje będą ze mną..ale mieszkam z rodzicami a moja mama nie jest z tych babć co rozpieszczają...zdrowo podchodzi do wychowania:)więc nie bałabym się zostawić z nią dzieci

London a znasz dobrze mamę przyjaciółki?jest godna zaufania??
kurczeę tyle się słyszy o tych opiekunkach..ja bym chyba kamery zainstalowała haha!!
No teściowie Twoi odpadają..w życiu nie dałabym dziecka do rąk kogoś kto pije...przecież dziecko czuje takie rzeczy to raz a dwa że może mu się coś stać:/

Pati nie martw się wymiarami dziecka...przy każdym badaniu może wyjśc inaczej...lekarze mylą się nawet do kilograma!!
to ile waży Twoja dzidzia??
Chyba niewiele Ci lekarz pomoże na bóle..nawet masażu nie wolno mieć w ciąży:/
Nie przejmuj się ułożeniem..mam tak samo...z tym że mój szkrab się teraz odwrócił do miednicowego..być może główkowo mu nie pasowało i znów będę skazana na cesarkę:/dzidzia ma jeszcze mnóstwo miejsca na obroty...kilka razy może się jeszcze obrócić..na pewno to poczujesz jak przestanie kopać w pęcherz..ja musze wkładki nosić...bo dostaję centralnie w pęcherz i zdarzy się popuścić:/
Ja się przestałam nastawiać na poród...jak będzie tak będzie..uwierz na końcu masz gdzieś jak rodzisz byle dziecko bezpiecznie na świat przyszło

Hahaha Chomik dobre:)trzeba było kamerką nagrać ich miny...no na pewno myślały że jestes bezczelną dziewuchą:P:P:P:P:Pale zrobiłaś bardzo dobrze , ja też bym tak postąpiła:)
punkt za odwagę:)
Twój teść to chyba ma nie równo pod sufitem...rodzice jego wnuka wiedzą że mu pod nos piwo podstawia?przecież jakby ktoś się dowiedział to by im dziecko odebrali...

Edit:
niczym naklikałam to już dwa posty nade mną
ja mam na imię Marlena:)miło mi..a Patrolcia ma na iimię Paulina a ja myślałam że Patrycja:):

A gdzie jest Vendi??
Vendi Vendi   where are you??????

1,010 Ostatnio edytowany przez chomik9911 (2016-09-08 12:17:20)

Aga rodzić w sklepie też powinnam z godnością i czekać na swoją kolej przy kasie big_smile hehe zresztą jak często słyszę "kiedyś kobiety w polu pracowały i w dzień porodu, a teraz to każda się oszczędza" także zawsze możemy na pole wyjechać big_smile

Paulina Ty to wyhaczasz te okazje nieźle big_smile po prostu za grosze się obkupiłaś! u mnie też gorąc, marzę o zimie, bo to moja ukochana pora roku.

Marlena mój teść to ograniczony despota i cham. Jejku nie powinnam tak mówić, bo mimo to szanuję go jako ojca mojego męża no ale jak słyszę te jego teorie to po prostu z krzesła spadam. Mogłabym Wam tak na całą stronę wypisać co on wygaduje big_smile nawet w temacie studiów moich się ze mną sprzeczał, gdzie nie ma o tym zielonego pojęcia, no bo nie studiował tego a ja tak. Masakra, gdyby nie on to byśmy na jakiś czas zamieszkali u teściów żeby pieniądze zaoszczędzić, a tak odpada hmm A co do alko - masz rację, jakby ktoś doniósł to by mieli poważne kłopoty. A matka tego dziecka to nie potrafi się mu przeciwstawić a jej dziecko ma ją w nosie hmm

A i mi też jest miło poznać Wasze imiona (obym je zapamiętała) - ja nazywam się Eliza. smile

1,011

Aa ja jestem Agnieszka;) chyba latwo się domyślić smile.
Milo mi:)

Marlena na zmiany chcemy isc. Jezeli pojdziemy razem na rano moja mama by zawiozla Weronike bo sama ma na 10 do pracy i my bysmy ja odbierali.
Latwo się tylko mowi. Zobaczymy czy sie uda itd. U nas jest przedszkole od 3rż.

Weronika spala dzisiaj godzine iii juz pewnie nie pojdzie spac. Wiec bedzie marudzenie itd.

Paulina ale masz reke do kupowania. Tez bym tak chciała smile.

1,012 Ostatnio edytowany przez Elede (2016-09-08 13:45:29)

Ale naskrobałyście wink

Postaram się zapamiętać, kto ma jak na imię, melduje się druga Agnieszka wink

Co do znieczulicy, to też ją obserwuję. Nieraz na placu zabaw, siedzą mamusie i tatusiowie na ławkach, żadnemu nie przyszło na myśl, żeby zwolnić miejsce, czy chociaż przesunąć bambetle, żeby się można było dosiąść. Siadałam nieraz na trawie, na ziemi, na progu czy co tam się nadawało do siedzenia.

Kompletnie tego nie rozumiem, kobiety już zapomniały, jak ciężko potrafi być w ciąży, a o facetach to się nie wypowiem....W kolejce to nawet nie liczę, że mnie ktoś puści. Na szczęście nie miałam problemów typu zasłabnięcie, raz może mi się zdarzyło takie uczucie dużej słabości, że nie mogłam na nogach ustać.

Pati, to znaczy Paulina smile powiem Ci, że mi przed porodem, chyba z miesiąc przed, wychodziło, że córka waży 2700, trochę mało, martwiłam się, a miała 3500. Wiele zależy od sprzętu i od lekarza.

Trochę zazdroszczę tym, którzy mogą liczyć na dziadków, my niestety nie możemy, byłam z córką rok w domu, wtedy chyba tylko płacili ze 4 miesiace, potem poszłam do pracy, a mała z opiekunką. Właściwie szła na to moja pensja. Nie chciałam jej posyłać do żłobka, bo ten w naszym mieście nie jest najlepszy. Problem też jest taki, że wielu znajomych posłało dziecko do żłobka, które bardzo chorowało i tak musieli płacić opiekunce.

1,013

Podejrzewałam że bierzecie mnie za Patrycje hehe, ale to nic. W sumie tak też miałam mieć na imię.

Marlena - tydzień temu na połówkowym 323 gramy a wczoraj wyszło że 322 no ale mówił że zawsze są wahania w pomiarach także na razie poczekam jak będzie na następnej wizycie. U mnie kopniaki nie są jeszcze takie mocne. Czasami czuje jak mnie uderzy w pęcherz takie dziwne uczucie ale nie popuszczam ani nic. Ja mam problem z wkładkami bo mnie strasznie podrażniają i nie wiem czy może te co używam są beznadziejne czy taka moja uroda. Ale ja nawet nie mogę kupić byle jakiego płynu do higieny intymnej bo zaraz mnie pieczę. Może na internecie poszukam jakiś wkładek dobrych.

Eliza, Aga - powiem Wam że ja za szmateksem jakoś nie przepadam. Milion bab, smród, teraz jeszcze gorąco ale szkoda mi kasy na nowe rzeczy. U mnie w mieście jest sieć szmateksów ale ceny się w nich różnią co jest dziwne i ja chodzę do jednego bo najtaniej. Tam są pajace po 4,6,8 zł a w pozostałych po 13. 13 to niby też nie dużo ale jak wiem że mogę znaleźć taniej to mi szkoda. A ja tam chodzę, przewalam wszystko i można zawsze coś znaleźć. Z tym że chodzę popołudniu jak już nie ma tej hołoty, dzisiaj byłam po 13 i było może z 5 osób a rano pewnie tłum bo dostawa była.

Byłam w lidlu. Dorwałam tą sukienkę co chciałam. Miałam szczęście bo już było przebrane ale akurat ten kolor co chciałam był i też rozmiar dobry. Fajna jest bo luźno mam na brzuchu także na rosnący teraz będzie w sam raz bo i tak kupuje już rozmiar większe żeby luz był i na dłużej mi posłużyło.
Na szmateksie znowu Młodą obkupiłam tongue Było dużo pajacy na 56 cm ale tylko dwa wzięłam, sweterek tak od 62-68 cm szary w owieczki nie mogłam się powstrzymać jak go zobaczyłam i body z długim rękawem. Dałam za wszystko....32 zł.

1,014

Posklejali mnie! smile Od razu lepiej, mogę wszystko gryźć i nic nie przeszkadza. W dodatku nic nie zapłaciłam za naprawę.

Chomik ja jestem z zachodniopomorskiego, koło Szczecina smile
Każdy czasem lubi się napić piwa, wina czy czegokolwiek, ale to jest dla DOROSŁYCH a nie dzieci! Niektórzy dorośli to ja nie wiem w jakim świecie żyją sad
Bardzo dobrze zrobiłaś z zakupami! Też bym tak zrobiła, niech staruszki się patrzą i syczą z zazdrości big_smile

Benia, mamę przyjaciółki znam bardzo dobrze, dlatego własnie ucieszyła mnie ta informacja. Jest jak to się mówi "do rany przyłóż", ciepła, ma już jednego wnuczka. My się znamy od podstawówki, mieszkamy blok obok siebie smile

Jeszcze co do pracy, to u mnie mój kochany pracuje na trzy zmiany: 6-14,14-22 i 22-6, natomiast ja jakbym wróciła do mojej pracy pracowałabym po 12h... Tak miałyśmy dyżury... Dwa dni pracy/dwa dni wolne i tak w kółko, oczywiście weekendy, święta itp też, zalezy jak komu dyżur wypadł. Nie wyobrażam sobie tam wracać po 1 ze względu na pracę fizyczną, 2: bakterie i przeróżne choroby i 3: za długi czas pracy, nie zostawiłabym na tyle czasu maleństwa... Co z tego, że dwa dni pracy i dwa dni wolne, jak praktycznie przez dwa dni od 7-19 dziecko by matki nie widziało...

Dobra to teraz tak, Aga to Aga, Elede to też Aga, Benia to Marlena, Chomik Eliza i Partolcia Paulina... Zapamiętałam chyba? Ja jestem Karolina smile

1,015

Hej :-) no dziewczyny ja was nie zaskocze bo na imie mam Iza :-) Paulina co do usg to wiadomo ze ze sprzetem tez bywa roznie i wahania moga byc wiec raczej nie sadze zeby bylobsie czym przejmowac :-) co do ulozenia to do 36 tyg dzieci sie przekrecaja wiec jeszcze jest czas :-) ja mam zamiar szukac pracy bo w ciaze zaszlam jak akurat z jednej odeszlam wiec musze szukac nowej.. a szukac musze bo krucho z kasa bedzie :-) kredyty i te sprawy wiadomo :-) mysle ze na poczatek z mama moja zostawie bo nie pracuje a potem do zlobka. Z mama sie nie boje miala nas 4 wiec doświadczenie ma cierpliwosc tez i przedewszystkim wszystko ze mna konsultuje nawet jak na krotko Oliwke zostawiam :-)

1,016

Ize to na pewno zapamiętam heh smile Fajnie masz, że będziesz mogła małą z mamą zostawić, najbezpieczniej! smile

Paulina narobiła mi ochoty na zakupy i byłam z koleżanką na zakupach, kupiłam w szmateksie spodenki, body i śpioszki dla maluszka, akurat trafiłam na promocje -40% na wszystko, więc zapłaciłam 20zł smile

1,017

Karolina gratuluję całej "chapki" big_smile jejku Szczecin, kawał drogi bo ja z Lubelskiego zadupia tongue no w takim systemie pracy nie dałoby się dziecka wychowywać spokojnie.. jeszcze przy takich warunkach jak mówisz. Na pewno coś się znajdzie, jeszcze kupa "wolnego" do powrotu.  Ale rozumiem że ogólnie się o tym już myśli, bo mnie też czeka zmiana pracy. Ja mam umowę do dnia porodu, potem macierzyński rok i szukanie. Czeka mnie zrobienie jakiś kursów, bo w swoim zawodzie nie mam szans na pracę.

Iza jak Twoja mama chętnie się zajmie i jeszcze szanuje Twoje zdanie to pewnie nie ma się co wahać, to ogromna pomoc smile

Paulina - Paartolcia a próbowałaś do mycia mydła szarego w płynie? takiego najzwyklejszego, nie aloesowego do higieny intymnej. Wiesz ja miałam przewlekłe grzybice i infekcje od różnych płynów, a odkąd gin mi to polecił to rzadko mnie coś podrażnia. Koszt w rossmanie: 5.99zł. Wkładki sama dziś kupiłam ale są do dupy hmm perfumowane wzięłam źle popatrzyłam. A smród szmateksu mnie też odrzuca ale czasem coś superowego można wyhaczyć tylko cierpliwości trzeba tongue a Tobie jej chyba nie brakuje big_smile

Właśnie robię coś niedobrego dla Antka - piję puszkę coli cherry, nie mogłam się powstrzymać a nie piję w ogóle gazowanego.
A jak tam Wasze smaki Kobiety?? rośniecie? big_smile

1,018

Ja Was zapamietam:). Haha Iza tylko my mamy malo skomplikowany nick:).

Bylam na zakupach oczywiscie poddalam się moj maz wspominal zeby kupic tableta. Wiec zrobilismy zakup życia . Bo mamy laptopa razem z moja siostra i my nigdy nie mozemy obejrzeć filmu bo albo sie uczy albo my juz nie chcemy. 
Oczywiscie jakas zabawka piesek dla Malej pamperki.

Ja nie umiem szukac. Chyba ze jakbym.miala duzo czasu ii bez Werki. Podobno jak jest dostawa to taki wyscig szczurow.

Karolina wlasnie moj maz ma takie zmiany. Dzisiaj nocka.

Jeszcze ziemniaki musze obrac na jutro tak mi sie nie chce

1,019

Dziewczyny czy Wam się coś leje z piersi?? Już kiedyś zauważyłam ślad na czarnym staniku...takie coś zaschnięte i normalnie schodzi, nie zostaje plama, dzisiaj taki strupek też z sutka zdjęłam. Jest tego minimalna ilość. Może kilka kropel.

1,020

Może to już siara? wydaje mi się, że takie wycieki w ciąży to zupełnie naturalne, bo gdzieś czytałam o tym, ale to niech dziewczyny się wypowiedzą.

A ja zapytam Was czy któraś miała kiedyś takie uczucie jakby guli w gardle? cały dzień dziś czuję takie coś, taki dyskomfort. Ale wiem, że nic mi tam nie stanęło, bo przecież cały dzień jem i pije normalnie.

1,021

Eliza - też sobie pomyślałam że może to siara ale wyobrażałam sobie tego jakoś więcej. No nie wiem sama. Odnośnie tego mydła...nie próbowałam. Ten mój płyn mi pomaga...tylko te wkładki tak mi robią. Bo takie bez niczego podrażnienia mam bardzo sporadycznie.
Ja taką gule czuje zazwyczaj jak mi troszkę niedobrze. Tak bez przyczyny to raczej nie.

1,022

Rośniemy, u mnie już brzuszek widoczny dla otoczenia, teraz nikt mi nie zarzuci, że duży obiad zjadłam big_smile big_smile Własnie mnie ostatnio strasznie ochota na coca cole bierze, nie wiem dlaczego, nigdy nawet dużo tego nie piłam... Dzisiaj też w Biedronce poprosiłam koleżanke żeby mi szybko skoczyła po puszke, bo bym chyba nie wyszła bez niej z tego sklepu.

U mnie z piersi jeszcze nic nie leci, ale strasznie mnie bolą i są baaardzo duże, musze zainwestować w jakieś staniki nowe... Mam wrażenie, że ciągle rosną.

Chomiczku ja miałam kiedyś taką gulkę, miałam wrażenie, że coś od jedzenie mi stanęło w gardle tongue Denerwowało mnie to, ale na drugi dzień już ani śladu. Nie mam pojęcia z czego to się bierze i co to jest, ale domyślam się, że chodzi Ci właśnie o to. Jakby jakiś kawałek orzeszka mi tam tkwił.

1,023 Ostatnio edytowany przez beniaban (2016-09-08 20:48:59)

Karolina to super że masz opcję taką..tylko żeby mama przyjaciółki się nie rozmyśliła bo różnie to bywa..
Aga(Elede) wiesz co...jak idę z moim dzieckiem na plac zabaw..i widze na ławce często identyczne sytuacje jak Ty to po prostu się na ławkę wpraszam bo nigdzie nie ma rewzerwacji dla kilku toreb ..tak samo w autobusie..siedzi starsza pani a obok??ZAKUPY no bo przecież torba tak się zmęczyła!!jak jeździłam autobusem to grzecznie prosiłam żeby mi miejsce zrobiła jej torba.
Eliza  Co do guli w gardle to miałąm tak przez jakieś dwa tygodnie niedawno..zrobiłam badanie tarczycy i wyszło lekko w dół..ale zaczęłam jeść KELP i pomogło..wyniki dobre i przestałam czuć tą gulę..a to okropne uczucie bo spać nie mogłam przez to..może zbadaj sobie tarczycę??

Paulina to bardzo ładnie waży dzidzia...na pewno wszystko jest ok..teraz rozwijają się dzieci swoim tempem nie ma co za bardzo porównywać do rubryk w internecie.
Mnie tez wkładki, podpaski podrażniają..nie moge używac żadnych płynów do higieny intymnej...używam tylko wody i ręki bo gąbki to siedlisko bakteri a wycieram się ręcznikiem papierowym
Co do ciuchów to masz rękę..można Cię nazwać łowczynią okazji hehe:):)

Izka korzystaj z pomocy jak ktoś oferuje:)moja mama też jest taka że o wszystko mnie pyta i robi tak jak ja proszę aczkolwiek wychowała czworo dzieci tak jak u Ciebie i też ma w wielu kwestiach rację a ja się nie upieram tylko korzystam z tych rad:)

Oj dziewczyny to biedni Ci nasi mężowie..mój też ma różne zmiany w tym nocki....ja wypoczywam właśnie w górach..dziś byliśmy na Słowacji deptakiem a jutro zamierzamy z mężem na jakąś małą górkę wyjść ale to już bez córeczki:)

1,024

Marlena ale super masz widoki smile ładujcie sie tam:). Bo niedługo powrot do rzeczywistości. 

Mi piersi w ciazy nie urosly ii nic mi nie lecialo .

Aa wiecie np moja ginekolog mowila ze nie powinno sie uzywac tych zapachowych podpasek ani w  czasie okresu ani jak jest polog. Podobno to wszystko prowadzi do tzn odparzen swędzenia. 

Ogolnie moj maz krotko spi po nocnej zmianie. Ale my nie przeszkadzamy.

Sama bym chciala isc wyposażyć za tak.male pieniadze garderobe. Masz rękę do zakupów smile

1,025 Ostatnio edytowany przez chomik9911 (2016-09-08 21:13:56)

Marlena całkiem zapomniałam o Waszym wyjeździe! Ale fajnie sobie odpoczniecie smile i do niedzieli zostajecie? a wiesz robiłam TSH kilka tygodni temu, ale jak mi nie przejdzie ta gula to po prostu po niedzieli sobie zrobię rzeczywiście. Mam wrażenie, że moje życie kręci się tylko wokół nowych dolegliwości, zagrożeń chorób ze wzg. na dziecko sad
O ja tak jak Ty też nie używam gąbek i po kąpieli podcieram się papierem toaletowym po prostu, bez ręcznika.

Karolina dokładnie takie uczucie, mam nadzieję że jak nagle się pojawiło tak nagle zniknie tongue oj raz na jakiś czas mała puszeczka coli nie zaszkodzi, mi parę łyków na mdłości pomagało, chociaż normalnie nie pije jej w ogóle bo ja tylko na wodzie i herbacie żyję. Fajnie, że już brzuszek widać, najfajniejszy moment jak już go widać a jeszcze nie jest ogromny i nie utrudnia chodzenia smile a mężczyzna na pewno cieszy się z powiększonych piersi big_smile mój marzył cały czas że mi się powiększą, ale na szczęście póki co nie  big_smile

Paulina wydaje mi się, że to właśnie siara, takie delikatne wycieki. Ja u siebie zauważyłam taki jakby malusi strupek ale nie zauważyłam z kolei wycieku..

Aga no mi też mówił gin że to powoduje właśnie infekcje i podrażnienia hmm tak samo papier toal zapachowy może być drażniący dla kobiet. A położna mi ostatnio powiedziała, że najlepsze podpaski na połóg to z belli, wiecie te takie bawełniane najprostsze "waciochy" jak ja to mówię big_smile

1,026

Ja ww pologu uzywalam na poczatku tych podkladow poporodowych a porem podpasek z belli :-) tylko cienkich a nie waciochow jak to okreslila Eliza (swoja droga sliczne imie strasznie mi sie podoba :-)). Najgorsze te perfumowane i always podobno.

1,027

Dziękuję Iza :* no właśnie bella ma chyba takie najbardziej naturalne te podpaski. No i te wielgachne podkłady też już mam.  w ogóle w przyszłym tyg pakuję torbę do szpitala żeby móc spać spokojnie smile

Mam pytanie do Dziewczyn już rodzących, trochę intymne. Dziewczyny miałyście robioną lewatywę? i czy krocze musi być wygolone na totalne zero? hmm jejku strasznie się boję że np. nie zdąrzą mi lewatywy zrobić neutral i w ogóle do którego momentu jadłyście?

1,028 Ostatnio edytowany przez aga2016 (2016-09-08 22:55:13)

Eliza ja nie mialam lewatywy . Nie powiedzieli nic na ten temat aa ja sie jednak wstydzilam.tez zapytac..

Hm nie wiem.czy to serio czy tylko mroczne historie porodowe. Kobiety jak nie maja podobno ogolonych miejsc intymnych to pielegniarki  same to robia tępa maszynka i na sucho nie wiem czy to prawda. Ja tego nie przechodzilam. Szczerze jak mnie bole zlapaly nawet o tym nie pomyslalam zeby ogarnac sie.

Aaa i sie smieje ze zamiast przy bolach pokochac się troche z mężem dla szybszego postepu porodu w domu to od razu mąż ze szpital aaa ja myslalam ze nie rodze bo jak uznalam nie jestem taka spocona jak na filmach:D.

1,029 Ostatnio edytowany przez chomik9911 (2016-09-08 23:02:31)

Aga, bo moim koszmarem sennym jest myśl o tym, że przy partych zrobię kupę neutral co do golenia to może dawniej tak było nie wiem, ale wydaje mi się że teraz to chyba jest bardziej cywilizowane - taką mam przynajmniej nadzieję big_smile haha to się uśmiałam z tym spoceniem big_smile a co czułaś właśnie? w którym momencie pojechaliście do szpitala?

1,030

U mnie w szpitalu polozna robi lewatywe wieczorem przed indukcja porodu mialam ale ja mialam wywolywany zaplanowany. Nie wiem jak to jest z tym jak juz rodzisz czy robia chyba juz nie mozna.. i jadlam odtatni posilek kolacje kolo 18 juz lekka a poc wolno bylo do 24. Potem juz minimalna ilość bardziej zwilzenie. Przy porodzie mozna bylo pic jesc u nas nie wolno. A golilamsiesama pod prysznicem :-) dziewczyny dla wss rada jesli chcecie być ogolone zrobcie to same. Albo meza poproscie. Trik jak brzuch przeszkadza i nie dajecie rady moja kolezanka ze szkoly rodzenia brala lusterko i przed lusterkiem sie depilowala :-) teraz niby nie moga zmusic ale wiadomo co szpital to obyczaj :-) sory za literowki ale na telefonie pisze caly czas :-) lewatywe u nas samemu sie kupuje enema sie nazywa

1,031

Hej:)ja zostaję do jutra..wieczorem wracamy..zaraz wyruszamy w góry..te niezbyt pochyłe:)i powolutku:)może spalę trochę kalorii:)
Eliza co do lewatywy..ja miałam zaplanowaną cesarkę ale wiem że procedury przy SN a cesarką u mnie w szpitalu takie same...lewatywę robią przed porodem rano.a jeść można kolację jeszcze potem już nic..pić wodę można ale tylko do 12 w nocy a potem ewentualnie usta zwilżyć..ogolić się samemu każą..w przypadku CC tylko górę...W Przypadku SN całe krocze..ale tak jak mówi IZKA najlepiej zrobić to samemu bo one golą na sucho z tego co wiem..z resztą nie chciałabym żeby mnie ktos golił..ja z dużym już brzuchem goliłam się na wyczucie...lusterko mi parowało pod prysznicem heh:)
Eliza golarkę weź sobie już do szpitala. i radzę również wziąć małe butelki wody mineralnej ale z dozownikiem koniecznie....mam nadzieję że urodzisz naturalnie ale różnie bywa..po cesarce nie możesz głowy podnieść a będzie chciało ci się pić...wodą z dozownikiem się nie oblejesz....

1,032

Dziękuję Dziewczyny za wszystkie rady :* ogolę się sama, wodę z dozownikiem już wpisałam na listę, a o lewatywę poproszę. Ale wiecie co z tym niejedzeniem od kolacji do dnia następnego.. kurczę przy cc rozumiem, ale sn to taki wysiłek dla organizmu yikes wiadomo że nie w trakcie gdzieś tam, ale czasami cały dzień masz skurcze.. hmm

1,033

Ja wiem ze dzien przed porodem bylam normalnie pelna nie mialam ochoty jesc. Bole zlapaly mnie o 2 w nocy.  Wiadomo z godzine siedziałam biegalam lazienki uczucie jakby sie siku chcialo. I mierzylam co ile mam skurcze. W szpitalu zanim zostałam przyjęta itd poszlam na porodowke o 5 pod ktg akurat bylam.

Aaa zaczęłam byc troche mokra jak podali mi ta kroplowke. I tez mialam akurat wode z dozownikiem:). Moglam pic podczas porodu pozwolila mi polozona.

A golic to sie sama golilam. Nie chcialam zeby w szpitalu to robily. Moze trafi sie na jakas dziwna polozna.

Byla jedna tak mnie denerwowala. Przychodziła i byla niemila. Wercia ulewala strasznie a ja sie balam a ona do mnie a to pani jak d domu wroci to co sobie mysli położnej nie bedzie. To wylumaczylam jej zeto moje pierwsze dziecko i się boje.  A jak wyszla to sie z tego wszystkiego poplakalam.

1,034

Eliza to dużo zależy od zwyczajów szpitala...moja szwagierka rodziła SN...23 godziny męczyły ją skurcze..nie pozwolili nic jeść..a ona  najzwyczajniej w świecie nie miała już SIŁ przeć...nie było postępu porodu więc skończyło się cesarką. Tyle godzin ją męczyli..no skąd miała mieć siły jak była ponad dobę na czczo??mogli choć jej batona dac na enegię..cokolwiek...częśto porody SN kończą się cesarkami bo nawet jesli dałoby radę urodzić to lekarze też nie chcą ryzykowac pozwów w razie uszkodzeń i niepowodzeń...nie ma się co dziwić...bo pretensje byłyby potem do lekarzy właśnie..a położne??cóż.....różne się trafiają..jedne się będą wyżywać i poniżać a drugie dodają wsparcia i rozumieją ból i emocje....

Aga wiesz jak to się mówi??"krowa zapomniała jak cielęciem była"to samo ta położna...o ile ma dzieci to zapomniała jak to jest być pierworódką...ja też się bałam karmienia..choć moja nie ulewała to strach takie filigranowe dziecko trzymać żeby nie uszkodzić

1,035

Naprawde byla podla ta pielęgniarka. Ogolnie bylam.pozszywana bo mnie nacieli. Aa ona do mnie niech pani sobie posiedzi na krzeselku i nakarmi corke. Aa krzeslko metalowe.

Benia jak wyjazd sie podoba:) zdaj jakas relacje:)

1,036 Ostatnio edytowany przez Elede (2016-09-09 15:18:08)

Nosz, cholerka, znowu zeżarło...

Pisałam Elizie, żeby się starała nie zadręczać myślami, że coś może wylecieć podczas parcia. U mnie wyleciało, i żyję wink Lekarz się skrzywił, wytarł i tyle. Myślę, że lekarze, położne, pielęgniarki mają takie widoki na codzień, ani ich to ziębi, ani grzeje. Taka praca.

Nie kazali się golić, ale zrobiłam to w domu, lewatywy nie było. byłam na czczo, pić mogłam w czasie porodu, po cc już nie. Co do jedzenia, to nawet o tym nie myślałam, nie chciało mi się jeść, jakieś hormony pewnie zadziałały.

Eliza, jak już dojdzie do porodu, to najpewniej bedziesz się skupiać na tej ciężkiej pracy, jaką jest poród, na tym co mówi położna czy lekarz. Wstyd ( zupełnie naturalny) odejdzie, bo będziesz  w szpitalu, a w końcu zobaczysz swoje maleństwo smile to taki okres w moim życiu, gdzie w czasie ciąży przestałam się wstydzić ginekologa czy położnej, kiedy pokazywałam jej piersi, bo miałam nawał pokarmu. To jest fizjologia, na wiele rzeczy nie mamy tu świadomego wpływu, ciało rządzi, a umysł musi się poddać.

1,037

Aga (Elede) naprawdę dziękuję Ci za to co napisałaś. Uspokoiło mnie to. Faktycznie, będę przecież w szpitalu, dla personelu kupa, siki czy wymioty to codzienna norma, tylko to w mojej głowie siedział ten wstyd, ale tak jak mówisz - pewnie nawet nie będę o tym myśleć. Chcę się maksimum skupić na "zadaniu" i tym co będą kazali mi zrobić. Oby się udało smile
A do ginekologa to w ogóle się nie wstydzę chodzić na szczęście, na basen jak chodzę to później nago kąpię się pod prysznicem. Ogólnie nie należę do wstydków, wyjątkiem są moje niezbyt ładne piersi jak już kiedyś wspominałam no ale to też przeżyję tongue teraz myślę o takich pierdołach a wiem że jak przyjdzie co do czego to nie będzie czasu na takie rozterki. Najgorsze są zawsze wszelkie scenariusze "jak to będzie" - człowiek tygodniami się stresuje, a potem okazuje się, że nie taki diabeł straszny tongue

1,038

To jeszcze raz ja smile była dziś u nas położna, razem z mężem byliśmy na spotkaniu. Rewelacja Dziewczyny smile omówiliśmy cały przebieg porodu, poćwiczyliśmy oddechy i prawidłowe parcie. Niesamowicie pozytywna i spokojna kobieta, totalnie mnie uspokoiła smile

Jak Wam dzień minął??

1,039

Ja padam z nóg. Rano byłam na działce na chwilę bo mama właśnie sobie kupiła i siostra trochę tam domek ogarniała i musiałam pojechać samochodem żeby to zapakować i pod blokiem wywalić do kosza. Później widziałam się z koleżanką i byłyśmy na szmateksie. Jakie rzeczy kupiła dla swojej córki...rewelacja. Znalazła spódnicę dla niej z zary z metką za 14 zlotych a na metce cena 20 euro. Ja oczywiście też coś kupiłam :-P Dałam 49 złotych a kupiłam dwie pary spodni, pajacyk, trzy bluzki z długim rękawem i jedną bluzkę na szelkach. Jestem bardzo zadowolona.

Chomik - ja planuje się sama ogolić. Wstydziłabym się iść tak bez golenia. A jeśli chodzi o lewatywe to wolałabym mieć zrobioną żeby w trakcie się nie stresować że coś wyjdzie nie tędy co trzeba :-P

1,040

Dziewczyny od 19.09 mają być rzeczy dla dzieci w lidlu. Body za 20 zł, legginsy chyba też w tej cenie, jakieś bluzy. Zobaczcie gazetkę smile

Posty [ 976 do 1,040 z 2,579 ]

Strony Poprzednia 1 14 15 16 17 18 40 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » mamy w 2017

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024