mamy w 2017 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » mamy w 2017

Strony Poprzednia 1 12 13 14 15 16 40 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 846 do 910 z 2,579 ]

846

Odp: mamy w 2017

Ja wczoraj jak próbowałam zasnąć to tak mnie bobas kopał że szok. Ja mam taki jeden sklep polubiony na fb co ma genialne ciuchy i już zapowiedziałam chłopakowi że jak urodzę i schudnę to się szarpnę i sobie coś tam kupię bo ceny mają dosyć spore. Mam nadzieje że nie będzie mi trudno wrócić do wagi sprzed ciąży...no ale jeśli u mnie chodzi o chudnięcie to tak średnio no ale zobaczymy.
Ocieplane legginsy są na allegro już nawet za 19 zł ale nie wiem czy będą dobre....zawsze lepiej przymierzyć. Zobaczę czy będą w h&m bo na razie to jeszcze nie ma sezonu ale jak się zacznie robić chłodniej to może pokażą się też ciążowe ocieplane.

Ja już jakaś padnięta jestem. Zaraz spać trzeba iść. Niestety zarówno jutro jak i w weekend ma być bardzo gorąco...a ja jednak preferuje chłodniejsze dni bo wtedy o wiele lepiej się czuję. Oby to przetrwać i niech się robi chłodniej.

Zobacz podobne tematy :

847

Cześć smile.
Izulka trzeba miec oczy do okola głowy. Chociaz u mnie już dobrze sobie radzi idzie po meblach zaczyna dobrze grzebac w szafkach. Musze kupic wiecej zabezpieczen. Aaa i caluje podloge czesto. W niedziele moja corka bedzie miala 10miesiecy smile szybko czas zlecial..

Ja ostatnio przegladam ubranka zeby kupic Malej na jesien zime. Robie to stopniowo bo naraz wydac tyle kasy to bedzie dla mnie szok. Jeszcze czekajaa nas pierwsze buciki:).

A jak z wyprawka duuzo jeszcze brakuje?? Teraz pewnie zostały takie mniejsze rzeczy do kupienia.? Np u nas octanisept byl do pielegnacji pępuszka nie wiem czy wspominane to bylo

848 Ostatnio edytowany przez Elede (2016-08-26 09:33:18)

Cześć dziewczyny smile

Witaj, Impuls wink

Trochę mnie tu nie było, uświadomiłam sobie, że za chwilę koniec wakacji, córcia wraca do przedszkola, a ja byłam niedobrą matką w wakacje (złe samopoczucie) więc trochę starałam się nadrobić i poświęcić jej więcej czasu. Więc miała taki fajniejszy tydzień, z wyjazdem w góry (kolejka), do centrum zabaw czy spotkania z innymi dziećmi.

Jestem w 21 tc, powinnam mieć już połówkowe, ale lekarz u którego to robiłam jest na urlopie. Wkurza mnie to, bo będę mieć w ostatnim możliwym dniu w 23 tc. Najpierw recepcjonistka kazała mi szukać innego miejsca, potem z łaską powiedziała : "pan doktor może popatrzeć". Popatrzeć to on może na bukiet kwiatów, a co do mojego dziecka, to oczekuję rzetelnego badania, cholera jasna.... Pociesza mnie cały czas, że mały kopie w brzuchu, coraz mocniej.

Jakoś lepiej się czuję, co prawda jest gorąco, ale noce już są chłodniejsze i rano i wieczorem jest taka temperatura, jak lubię.

Mam już 7 kg na plusie, problem z ubraniami ciążowymi. Kupiłam w hm spodnie, ale okazało się, że jak w nich siadam, to strasznie mnie brzuch ciśnie sad nie mogę zwrócić, bo już je skróciłam. Nie pomyślałam, żeby usiąść w przymierzalni wink

Zawsze mam problem z ciuchami, bo jestem niska, z dużym brzuchem, nogi dość krzywe, za mocno umięśnione więc to moda obecna to dramat dla mnie, rurki, getry odpadają. Jak macie jakieś fajne namiary na sklepy internetowe ciążowe to piszcie. Najgorzej ze spodniami, bo bluzkę czy sweter to po prostu kupuję w największym rozmiarze. Ceny ubrań ciążowych też są jakieś chore, strasznie drogo.

849

Hej Elede smile po 100 latach miło Cię czytać big_smile no to miałyście z córką super czas! ja miałam połówkowe jakoś w 21 tyg robione, teraz w 31 czeka mnie też jakieś większe usg.
Wiesz co do ubrań to ja ciążowe mam tylko te getry o których z Paartolcią rozmawiamy, bo nie stać mnie na te ciuchy. Są takie ceny, że wolę pójść do Pepco czy na targ i kupić parę większych bluzek np. no i mam też zwykłe nieciążowe getry w pepco za 14 zł kupione ale już 3 miesiące w nich chodzę i się trzymają. Jeśli nie lubisz getrów a w jeansach Ci niewygodnie to może takie materiałowe luźniejsze przewiewne spodnie, ja je nazywam alladynki tongue nie wiem czy wiecie o jakie mi chodzi.. takie na gumkę w basie luźniejsze na całości ale zwężające się ku łydkom choć nadal luźne. Bardzo wygodne.
Paartolcia też się boję powrotu do wagi sad ale jak tylko dojdę do siebie zamierzam wrócić do moich ukochanych sportów i mam nadzieję, że szybko mi się uda. Pocieszam się, że cycki mi (jeszcze) nie urosły, nogi takie same jak miałam mam bo mierzę obwody, więc tylko brzuch zostaje. Ale ja zawsze miałam problem z brzuchem hmm

Aga ja dla dzidziusia muszę kupić łóżeczko, ale mamy już upatrzone. Kosmetyki: płyn do kąpieli, kremik do ciała, krem na odparzenia, do pępka,  szczotka do włosów, termometr, to do noska do glutków (zapomniałam jak się nazywa)pieluchy tetrowe, smoczek no i kilka grzechotek. No i chyba tyle. Pieluch mam zapas na kilka miesięcy, bo moja siostra mieszka za granicą i tam paczka pieluch kosztuje 7 zł więc kupiliśmy dużo. Jakby się okazało że nie będą dobre to sprzedamy. Chusteczek nawilżanych mam mnóstwo, bo dostałam.

850

Chomik ale super ze chociaz na pampersach zaoszczedzisz. Tez bym tak chciała smile.
Aa to do noska to frida:) ja w aptece kupowalam bo to taka kredka niebieska w sklepach byly inne..

Ja np uzywalam pudru do szyjki bo Małej sie odparzala a to mleko jej tam cieklo kiedys zle wytarlam bo taki maluszek nie weźmie do gory .

Elede a sprawdzalas w c&a?? Ogolnie maja tam fajne spodnie. Nieraz jest wysoki stan ze wysoki:). Ii ciazowe tez sa fajne ale ogólnie drogie:/. Ja w zeszłym roku kupilam na promocji akurat. Moze trafia sie jakies tańsze trzeba sprawdzać. Ja bylam zadowolona kupilam jedne to do konca ciazy w nich wychodziłam. 

Jak sie dzisiaj czujecie?

851

Pati zjadłaś całego grejpfruta?brrrr..aż mnie ciarki przeszły:)
ja bym nie dała rady...ledwo pomarańczę zjem heh:)
Ja byłam dziś na zakupach..wzięłam córkę i męża..kupiłam sobie kilka rzeczy już i takie pierdoły do domu...zasłabłam..dobrze że córka w wózku to mąż mnie złapał...teraz panikuje i nigdzie mnie nie chce puscić samej...a ja po prostu zapomniałam batona ze sobą wziać...dziewczyny jak gdzieś chodzicie nosicie ze sobą kartę ciiąży??
Aga ja ostatnio poszłam do pepco bo nowa kolekcja ubranek jest..kurde nic tylko wór pieniędzy mieć:)jutro jadę do lidla bo fajne ciuszki na bobaska będą i bardzo dobre ceny:)
Elede kurcze zaniedbujesz nas:P:P:P
weź nie gadaj głupot, myślisz , że córka ma Cię na złą matkę??heh coś Ty:)
Elede a kiedy miałaś ostatnią wizytę u lekarza??w którym tyg. byłaś?
Jeśli chodzi o ciuchy to nie zamawiam na allegro bo się przejechałam ale mogę dać Ci namiar na uniwersalny sklep z ciuchami LUMPEKS:):)
nie martw się każda z nas ma jakieś defekty ja np. pomimo tego że jak jestem szczupła w brzuchu to i tak mam boki zawsze i to wygląda jakbym jednak szczupła nie była:/
a ubrania typowo ciążowe są drogie bo samo hasło CIĄŻA to już jest okazja do zarobku..niestety

852

Aga no tu fakt, że kupę kasy zaoszczędziliśmy na pieluchach i też dostałam za darmo właśnie chusteczki nawilżane, wkładki laktacyjne, butelki. O właśnie frida tongue muszę do apteki pójść. A myślisz, że w aptece będę majtki poporodowe te takie z siateczki? a widzisz puder też się może przydać. 

Benia dobrze że z mężem byłaś.. lepiej czasem odpuścić te sklepy a widzę że tak samo jak i ja słabniesz. Ja nie noszę karty ciążowej chociaż chyba się powinno.. tyle że po mnie widać już. Uważaj na siebie.
Kurczę wkleiłabym zdjęcie brzuchola swojego ale nie wiem jak to się robi, byśmy się mogły chwalić postępami tongue
Ja dziś całkiem znośnie się czuję choć bardzo ciepło u nas. Byłam na spacerku 40 min i oglądam teraz serial tongue
Dziewczyny a Wy jak dziś? Coś niektóre zamilkły!

853

Chomik gdzies dziewczyny przez link wstawiaja zdjecia..

U mnie postepow brak:) chyba ze corkowe postepy:). Dzisiaj  troche ujelam na zdjeciu jej ząbki wampirki aa tak na pamiątkę smile.

Mysle ze karta ciazy w torbie nie zaszkodzi masz tam zawsze wyniki badan wpisane czy jak w moim przypadku grupy krwi męża i moja..

A wracajac do otulacza bambusowego fajna sprawa ale skubany tak sie gniecie ze szok..

Mysle ze powinny być takie majciochy..  u nas to jest sklep dzieciecy ii tez wszystko do porodu. Chyba za dwie sztuki placilam ok 10zl tak mi sie kojarzy.. 

Dobrze na czyms zaoszczedzic bo reszta to wydatki  a wydatki.

Aa myslalyscie kiedys o chuscie zeby nosic w tym dziecko?

854

Chomik u nas w aptece nie ma..w większych sklepach są...ja kupowałam przez internet i użyłam tylko jedną parę ale szybko zdjęłam bo drapały mnie w tyłek:)
moim zdaniem babcine majtasy są niezawodne:)
ja w chuście nie będę nosić..jakoś nie jestem przekonana do tego ..pozatym nie mam gdzie ani potrzeby..wszędzie się wózkiem dostanę u nas....a mój kręgosłup i tak w kiepskim stanie już jest

855

Chomik lepiej kup jakies przewiewne bawelniane gatki bo te siateczkowe to niewypal :-)

856

Eh kupiłam wielkie bawełniane i na pewno będę w domu w nich chodzić, ale w szpitalu u mnie jest wymóg tych siateczkowych neutral
Ja w chuście tak jak Benia nie będę nosić, wszędzie z wózkiem wejdę.
Dziękuję Wam za doradzenie :*

857

To raczej w  kazdej aptece powinny byc siateczkowe. Tylko zeby ci nie wcisneli bo sa poporodowe inne i tamte to juz kompletne dno.. jak cos to tylko te siateczkowe :-) chyba sa na sztuki. Ja kupilam takie po 3 pakowane i badziew taki w ogóle sie nie nadciagaly

858

Szczerze ja nawet nie wiem jak powiedzialam. Chyba poporodowe one byly takie z siatki fioletowe. Sa rozmiarowe. Dla mnie byly wygodne. Aaa i jedne byly z niskim stanem aa drugie z wysokim.

Tez nie mialam chusty znaczy nawet jej nie brałam pod uwage..

Aa to Chomik nie mozesz znaleźć siateczkowych??

859

Aga w aptece koło mnie nie mają, na internecie są po jakieś 15 zł z przesyłką 2/3 szt ale nie wiem jaki rozmiar będzie dobry więc podjadę do innych aptek wypytać smile
Aga jak dziś Werka dała Ci popalić? smile

Izulka przypomnij w którym tyg jesteś, kiedy wizyta lekarska smile

860 Ostatnio edytowany przez aga2016 (2016-08-26 21:27:24)

Izulka ma bobaska:) dziewczynke jest troche młodsza od mojej córki. 

Aa dzisiaj było ok. Jezdzila swoim autkiem ii nawet porobilam jej zdjecia:) na dwoch ma taka smieszna minke.  Czasami marudzi ale jakos sie zabawi powyglupia i jest ok..
Troche w poludnie odwlekala pojscie na drzemke i pozniej bylo troche placzu.

A jak u ciebie gotujesz czy narazie sobie odpuscilas?:)
Antek bardzo szaleje?

Mojego męża bola plecy:/ a Weraska wchodzi na niego i sobie skacze.

Aaaa iii myslalam zeby odbic malej stópke i dlon w masie solnej. Podobno w rossmanie jest masa gipsowa:).  Ale zanim pojade to zapomne kupic

861

Ee to trochę się działo i tatusiek wymęczony! takie wspólne chwile z córką muszą być cudowne smile Aga a myślisz nad powrotem do pracy? pytam z czystej ciekawości smile to odbicie stópek i rączek to świetny pomysł i pamiątka na całe życie.
Wiesz Kochana dziś nie gotowałam, bo z wczoraj był obiad smile jutro nie gotuję, bo męża nie ma więc ja zjem na stołówce-mamy 2 daniowe obiady za 10 zł. A dziś jeszcze byliśmy ze znajomymi w knajpce na chińszczyźnie, miło spędziliśmy popołudnie. Ale tak się dziś objadłam, że masakra! Zjadłam całą czekoladę sama i m&m's z mężem na spółę. Jutro detoks! smile

862

Benia - ja za grejpfrutem nigdy nie przepadałam, ale są dwie odmiany jest ten czerwony i biały (ale kolor ma żółty) i ten żółty nie jest wcale gorzki, z tym że ja jak obiorę ze skórki to jeszcze ściągam tą taką "błonę" i wyjadam same ziarenka, nie jem tak jak pomarańcz czy mandarynkę że całe te płatki. Mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi tongue nie wiem jak to wytłumaczyć. Dobrze że piszesz o tym lidlu bo ja to widziałam w gazetce ale ja myślałam że to jest od początku tygodnia i pomyślałam że już nic nie będzie to szkoda jechać a to jednak jest od jutra....ja też koniecznie się jutro wybiorę. Co planujesz kupić?? I w większym rozmiarze czy takie mniejsze żeby było zaraz po urodzeniu??

Aga - jeśli chodzi o wyprawkę to ja jestem w czarnej d..., mam tylko 4 pajacyki co dorwałam na szmateksie i jutro pojadę kupić coś w lidlu z tej oferty.

Ja ogólnie muszę zrobić jakąś listę co mi trzeba żeby nie kupić za dużo, ale najpierw wezmę rzeczy od koleżanki które ma mi pożyczyć, przeglądnę co tam jest i w jakim stanie i wtedy zapiszę co jeszcze muszę kupić. Z resztą chłopak na moje prośby o to żeby zobaczyć coś dla bobasa albo żeby coś kupić to słyszę że jeszcze wcześnie...ale nie bierze pod uwagę tego że od października ja mam uczelnie i pisanie pracy licencjackiej, on uczelnie i pracę, a ja też się będę robić coraz większa i też będzie mi już ciężko tak chodzić po sklepach.
Jeszcze mam takie pytanie trochę wcześnie żeby o tym myśleć ale jakoś tak mnie nurtuje to czy w szpitalach jak się rodzi to są do tego osobne sale czy są takie wieloosobowe i oddzielone są "stanowiska" parawanami??

863

Pati wiem o co chodzi:)ale jakoś i tak mnie to nie przekonuje choć wiem, że to bomba witaminowa:)
ja do lidla pojadę dopiero w porze obiadowej teraz niestety nie mam z kim a to nie w mojej miejscowości:/
chciałam kupić pajace dla mojej córki bo najwygodniej jej się śpi w tym a trzeba mi największy rozmiar...kurcze pewnie już nie będzie ale trudno...bo cena dobra..u mnie trzeba za jeden dac około 20 zł a tam są dwa za 25 więc warto...no i dla synka chciałam kupić te body zapinane na guziki bo tez bardzo wygodnie takiemu noworodkowi takie się zakłada bez zbędnego maltretowania go:)do lekarza szybko rozpinasz i gotowe....
pamiętam jak poszłam z córką na pierwsze szczepienie..już ciepło było wręcz gorąco..moja była w samych bodach i pampersie a jedna dziewczyna przyszła z córką tez w wieku mojej ale ubrała ją jak w święto...body, sukienka taka z takiego szorstkiego materiału jak sztywna firanka, skarpety, czapka i buciki..no tragedia...to dziecko widac potówki już dostawało a lekarka strasznie się na nią wydarła, bo nie dość że dużo dzieci do szczepienia a ona pół godziny(zestresowana również) rozbiera i ubiera dziecko to przegrzewa je....

Przęglądnij najpierw rzeczy od koleżanki i spisz sobie faktycznie bo nie ma sensu za wiele kupować...choć to zima..prania nie robisz codzień więc wydaje mi się że dwie-trzy sztuki więcej trzeba niż w lecie
ale sama zobaczysz
Jeśli chodzi o poród to zależy właśnie od szpitala..nie wiem jak w innych, w mojej miejscowości są parawany i sale 3 osobowe,,,,a tam gdzie rodzę czyli w Rzeszowie w dwójce to teraz są sale pojedyncze do rodzenia a poporodowe jedno i dwu-osobowe, ja akurat rodziłam przed remontem więc była ciasnota straszna a po porodzie leżało nas trzy w małej sali, ciasno bardzo ale teraz jest ogromny komfort:)

864

Paartolcia najlepiej tak jak mówisz, zrobić sobie listę smile i kupić to co najpotrzebniejsze, resztę dokupi się po urodzeniu już w większych rozmiarach itp. Wiesz ja na podstawie opowieści innych koleżanek mogę Ci powiedzieć tyle, że żadna nie rodziła sama na sali. Były właśnie parawany.

Jeju Dziewczyny tak się zatrułam wczoraj i przejadłam, pewnie tym chińczykiem!! w nocy biegunka i wymioty, ból żołądka.. teraz już jest lepiej ale tak się przestraszyłam, że coś dziecku będzie. Macie sprawdzone domowe sposoby na dietę pozatruciową w ciąży? Piję wodę non stop, zjadłam bułkę z masłem, banana i gorzką herbatę. Mam sucharki, biszkopty.. nie wiem co można jeszcze

865

Cześć smile

Jestem, zaglądam i czytam, tylko nie zawsze mam jak odpisać. Córka bardzo lubi bajki online, jak zobaczy że siedzę przy komputerze, to też chce - oczywiście chce bajki, a ja staram się je ograniczać wink

Chomik - alladynki ratują mi życie, mam 2 pary, w sumie jedna już jest zniszczona i praktycznie całe wakacje, jak jest ciepło, to przechodziłam w tej drugiej parze,poza tym spodnie dresowe, miałam też takie większe do pracy, teraz już w nie nie wejdę. 

Aga- byłam w c & a i pani mi powiedziała, że nie mają ciążowych ciuchów, może tylko w tamtym sklepie? Żałuję, że pozbyłam się ciuchów z poprzedniej ciąży, no ale wtedy nie planowaliśmy drugiego bobasa, a miejsca mamy mało.

Benia - byłam u lekarza prowadzącego 10 sierpnia, jestem średnio co miesiąc, nawet jak coś się dzieje, tzn. panikuję wink to mogę przyjechać tak bez zapisywania się. Kartę ciąży mam przykazane nosić przy sobie cały czas, na początku nosiłam, teraz zapominam.

Co do majtasów siatkowych, to ja nie narzekałam, rodziłam w lecie, było gorąco, to zależy może od 'modelu'. Ja kupiłam w sklepie z artykułami medycznymi.
ale majty 'babcia size' bardzo się przydały na dalsze dni, po wypisie ze szpitala.

Paartolcia - ile jest stanowisk do rodzenia, czy to pokój osobny czy tylko sala z parawanami, to chyba zależy od szpitala. Jeśli wiesz, gdzie będziesz rodzić, to może zrób jakiś wywiad? Zawsze lepiej wiedzieć, być przygotowanym, to pomaga trochę się oswoić. Ja rodziłam w małym szpitalu, była sala taka normalna, 2 osobowa, chodziłam po korytarzu, widziałam inne kobiety, pielęgniarki itp. Do badania zawsze brali mnie do osobnej salki. Miałam cesarkę w końcu, nie narzekałam na prywatność czy na opiekę.

Pogoda zapowiada się piękna, uciekamy z naszego dusznego blokowiska do parku, miłego dnia smile

866

Chomik wszystko co lekkostrawne możesz jesc. Żadnego tluszczu i ciezszych potraw. Oszczedz dzis zoladek zadnych słodkości czy tego typu rzeczy. Owoce tte slodkie tez oszczedz. Na obiad jakas zupke kekkostrawna :-) wiesz chinczyk ma specyficzne przyprawy i tym razem może po prostu ci nie posluzyly. Dzis sobie zrob dzien postny i nie martw sie dzidzi nic nie bedzie :-) pij duzo wody. Patrolcia u nas sa sale pojedyncze do porodow i jedna do porodow rodzinnych. Ale moze w innych sa i takie z parawanem ale dziewczyny pamietajcie ze teraz nie ma czegos takiego jak rejonizacja ze musicie rodzic tam gdzie macie najblizej wiadomo jak zaistnieje taka sytuacja ze trzeba szybko juz to trudno ale jak bedziecie miec wybor to poczytajcie czy w tym szpitalu jest znieczulenie bo nie w kazdym niestety nadal stosuja, czy jak jest z ochrona krocza czy sie przychylaja do tedo zeby nienadcinac, jak z cesarkami czy maja duzy procent czy pomagaja rodzic naturalnie czy ida na latwizne jak cos np dluzej trwa i robia, to wszystko wazne bo porod moze byc rozny i kobiety powinny sie czuc komfortowo i bezpiecznie w tej sytuacji. Pamietajcie ze teraz mozna sobie wybrac szpital w ktorym sie chce rodzic. A o szpitalach mozecie poczytac jakie opinie o yych czy ma znieczulenie na stronie rodzic po ludzku takie stowazyszenie

867

Izulka dziękuję uspokoiłaś mnie. Bo ja oczywiście panika od razu.. ale mój mąż jadł to co ja i po mnie pół porcji dojadł i nic mu nie było, także myślę, że jest tak jak mówisz - nie podeszły mi przyprawy, było tłuste i ostre eh głupia pazera jeszcze potem słodyczem dopchałam hmm
No ze szpitalem jest tak jak mówisz - każdy ma inne zasady i trzeba wybrać co nas interesuje i tam się kierować smile Ja będę rodzić w szpitalu w którym wiem, że rodzi dużo kobiet, więc nie mam co liczyć na prywatność jako taką, ale z kolei mają tam najlepszy oddział dla noworodków i w ogóle opiekę pod każdym względem. Jak coś się dzieje złego to z komplikacjami przewożą najczęściej do tego szpitala więc dla mnie to było ważne. Z kolei nie ma odwiedzin na salach po porodzie - dużo dziewczyn u nas to krytykuje, ja z kolei to widzę na plus. Bo nie będzie tabunów odwiedzających u każdej kobiety non stop (a wiadomo że po porodzie każdy chce odwiedzić) tylko jest osobna salka na to. Kładą nacisk na karmienie piersią i porody naturalne. Także trzeba przeanalizować to pod każdym względem smile
Izulka Ty już masz na oku jakiś szpital? Czy Twój ginekolog też pracuje w szpitalu?

868

Hehe chomik tak jak aga pisala ja mam już to za soba :-) tak jak ona mam coreczke ktora ma 9.5 miesiaca :-) i tak pisze ze swoich doswiadczen z wami :-) ja bylam "glupia" pod tymi wzgledami dlatego chetnie sie dziele teraz z wami tym co moge doradzic. Ja nie mialam ani swojego ginekologa a szpital byl ten który jest w moim mieście. Ze wzgledu na dostepnosc gdyż moj maz na zmian pracuje wiec balam sie ze nie bedzie miec mnie jak zawiezc choc i tak w końcu lezalam sporo wczesniej tak jak wam pisalam. Ale i tak tu mialam rodzic. Jedynie moja polozna patronazowa w tym szpitalu pracuje wiec zagladala do mnie :-)  a ginekologa to tsk sobiewybralam ze szok. Teraz jakbym miala kiedys drugiego bobasa to na pewno pojde do tego co pracuje u nas w szpitalu. Oczywiscie prywatnie bo zaden z tych ktorzy maja lepsze kompetencje na nfz nie przyjmuje.

869

Chomik a masz dalej biegunkę?czy już Ci przeszło?
teraz żołądek masz wrażliwy, myślę że Ci nie podeszło jedzenie...możesz się jeszcze wspomóc elektrolitami , na pewno pomogą i energi dodadzą.
Elede moja mała też do laptopa lgnie ale nie daję jej bo za mała jest..czasem puszczę piosenki ładne online  i na tym się kończy:)

Chomik powiem Ci że faktycznie wszystko ma swoje plusy i minusy...przy naturalnym porodzie spokojnie z dzidziusiem wyjdziesz do sali odwiedzin ale po cesarce w takim razie wychodzi na to że wyjdziesz dopiero jak wstaniesz i nikt nie może Ciebie odwiedzić, dla mnie to minus
My leżałyśmy 3 na sali-wszystkie po cesarkach i mój mąż przyjechał do mnie dwie godziny po cesarce , wziął dzidziusia od położnych i mogłam go znów zobaczyć:)mógł posiedzieć ze mną, a byliśmy oddzieleni parawanem wiec w razie karmienia nikt cycka mi nie widzi:)

Teraz tam gdzie będę rodzić są sale jedno i dwu osobowe wiec prywatność jeszcze większa..ale myślę że jeśli widziałabym po "współlokatorce" że przeszkadzają jej wizyty mojego meża to wyszłabym na korytarz...ale po cesarce naprawdę cieżko  jest, przynajmniej mi było, słaba byłam, ledwo do łazienki mogłam iść, ledwo ustałam żeby pieluchę dziecku zmienić, pomoc mamy czy męża była niezbędna
Z resztą w tym szpitalu mój lekarz przyjmuje a to też plus i tez oddział noworodkowy jest bardzo dobry, ponoć najcięższe przypadki tam zwożą

870 Ostatnio edytowany przez aga2016 (2016-08-27 12:21:21)

Czesc:) alle sie rozpisalyscie:). Ja wybrałam szpital blisko zeby mąż mógł dobrze dojechać.  To byl tez jeden z tych powodow. Poza tym mam tam ciocie tylko na wewnetrznym pracuje. Oddział ginekologiczno położniczy odnowili. Fakt ze bylo malo rodzacych bo kazdy wybiera Warszawę.  Ja tez na początku mialam rodzic na Karowej. Ale wolalam blizej.

U nas na porodowce to parawanami oddzielaja. Ja mialam to szczescie ze sama rodzilam;). A sale jednoosobowe.. oczywiscie  ze fajnie bo prywatnosc jest. Mąż chodzil pomagal.mi sie myc znaczy zebym nie upadla. A dziecko do pielegniarki wozilam.na ten czas.

To Chomik mialas uczte:) narobilas mi checi na tego chinczyka.

Chomik bardzo bym chciała wrocic do pracy. Ale nie mam z kim Malej zostawic. Mama pracuje moj tata robi meble plus ma ogorody. Maz tez pracuje. Musialabym znalezc prace zmianowa i z mezem na zmiane. Ta godzine to zostalby ktos. Aa zlobek sie nie oplaca nam bo musze zawiezc i sie wrócić jeszcze.

Elede aa sprawdz na stronie c&a bo jest tam moda dla kobiet w ciąży... ja mialam jedne spodnie ciazowe. Nawet przez neta zamowilam. Wzrot jest darmowy

871 Ostatnio edytowany przez chomik9911 (2016-08-27 10:38:27)

Izulka przepraszam Cię, wiem że masz córcie kilkumiesięczną tylko zapomniałam że nie jesteś w ciąży drugiej, czasem mi się mieszają fakty, staram się wracać do starych postów w razie wątpliwości ale nie zawsze je znajduję. Wybacz :*

Benia nie mam już biegunki ani wymiotów. Jest troszkę ciężko na brzuchu po prostu, ale no dzisiaj przetrwam o kleiku, sucharkach, biszkoptach i wodzie. Myślisz, że można normalnie elektrolity wypić?
No masz rację wszystko ma swoje plusy i minusy. Będę próbować sn a jak wyjdzie cesarka no to trudno, przemęczę się. Tu mam swojego lekarza więc decyzja zapadła no i już leżałam na tym oddziale ginekologicznym.

Aga to rzeczywiście miałaś szczęście, że sama rodziłaś smile co do powrotu no rozumiem Cię. My też jesteśmy zdani sami na siebie, nie mamy nikogo w naszym mieście, więc myślę że do 2r.ż syna będę w domu. Potem chcę do żłobka/przedszkola oddać, ale my mamy pod nosem to.

Aa jeszcze tylko dodam, że ogromnie współczuję Wam wymiotującym. Ja miałam tylko mdłości, ale po dzisiejszych wymiotach nocnych mój przełyk nie żyje. Nie chcę sobie wyobrażać jak Wy się czułyście po kilku tygodniach neutral

872

No chomik to właśnie tak się czułyśmy przy wymiotach :/przykre
wiesz co elektrolity spokojnie możesz pić..na początku w ciąży przy tych wymiotach tylko to mnie przed szpitalem ustrzegło
ale powiedz w aptece że w ciąży jesteś, da odpowiednie elektrolity. kup sobie na sztuki, całe opakowanie Ci nie potrzebne.

873

Ja podaje elektrolity Werce podczas biegunki miala juz 2razy po antybiotyku. Niestety na kazdy antybiotyk reaguje biegunka:/.

Ja mialam podczas porodu nacinane krocze..
Moja mama ma 45lat wiec wiadomo pracowac musi.  Wiadomo ze to jednak pieniadze czy nawet inaczej czas płynie..

Chomik a ty z mezem się wyprowadziliscie dalej?  Bo wspominalas ze jestescie sami itd

874

oj antybiotyki strasznie niszczą przewód pokarmowy, a u takiego malucha jak Werka to już całkiem obciążenie..
Tak my mieszkamy sami w mieście, moi rodzice mieszkają ok 50 km dalej, a teściowie 25 km. Teściowie pracują nie mają czasu, a i moi też nie bardzo zresztą ja nie oddam Antka nikomu z dziadków pod opiekę, bo wiem że to ogromny obowiązek i obciążenie dla nich. Niech odwiedzają nas kiedy chcą i się z nim bawią, czy czasem wezmą na spacer czy do siebie na parę godzin smile a potem to już żłobek przedszkole tak jak będzie miał 1,5 - 2 lat smile

875

Chomik - mi zawsze po wymiotach pomagała zupa ryżowa, lekkostrawna jest i jako jedyna zostawała w żołądku.

Benia - nie wiem dlaczego ale ja myślałam że Ty w miejskim masz rodzić...coś pomyliłam. Ja mam niby na Szopena rodzić ale zaczynam mieć wątpliwości, ten lekarz do którego chodzę jest tam tylko rezydentem ale jestem z niego bardzo zadowolona więc zmieniać go nie będę tym bardziej że już połowa ciąży za mną, ale jednak zaczynam myśleć czy mimo wszystko nie rodzić w wojewódzkim...znajoma mówiła że warunki właśnie są rewelacyjne i teraz to tylko tam najlepiej iść, tzn jest jeszcze pro-familia ale mnie nie przekonuje ten szpital. W środę mam usg połówkowe i robi mi je lekarz co pracuje na Lwowskiej i będę pytała go co i jak. Może jednak tam urodzę bo zawsze to większy komfort, sala jednoosobowa a nie tak razem tym bardziej że czytałam wczoraj na takiej stronie że na Szopena w ogóle nie patrzyli na to że rodzą tylko drzwi otwarte że każdy mógł zaglądnąć, cesarkę chcieli robić bez podstaw, dziecko nakarmili mm bez zgody matki. I jeszcze doczytałam że po porodzie chłopak może zostać tylko 2 godziny...może się coś zmieniło ale jakoś tak sama nie wiem...
I co udało Ci się coś upolować w lidlu?? My byliśmy o 11 i było już bardzo przebrane ale udało mi się dorwać body i spodnie na 62/68 z tym że niestety body białe ale stwierdziłam że to i tak na chwile to wezmę. Byliśmy w 3 lidlach bo chciałam jeszcze pajacyk ale były same wielkie wszędzie a bodów w innym kolorze już też nie było jedynie wielkie albo na 50/56 a takich małych nie chciałam kupować.

Ja jestem padnięta. Byliśmy na zakupach, basenie i ten upał dobija. Jeszcze później obiad muszę zrobić ale to tak pod wieczór bo teraz nie mam siły.
A u Was jak tam dziewczyny??

876

Pati ja na Lwowskiej będę rodzić . Tam mój lekarz przyjmuje.
A jak nazywa się ten lekarz co ma Ci połówkowe robić?pamiętasz??
hmm..myślę, że rezydenci tez są ok...z tym że najwięcej mają do powiedzenia przełożeni więc decyzja co i jak i tak idzie wyżej
Nie mam zbyt wielu opinii o Szopena, jedni chwalą inni nie...
z tym mlekiem to chyba wszędzie nadużywają..jak nie masz pokarmu to i tak nie ma wyjścia muszą mleko dać dziecku
wiem że na lwowskiej wolą naturalne porody...cesarka jest w nagłych przypadkach i wtedy kiedy wyjścia nie ma....
byłam w lidlu i udało mi się wszystko kupić, bardzo dużo tego było....ale  jeśli chodzi o rozmiary to są znacznie zawyżone, rozmiar np. 50 dla mnie wyglądał jak 62..ale tak czy siak lepiej większe niż mniejsze..nie wiesz jakie dziecko jeszcze urodzisz
Młoda daje mi dziś w palnik bo idzie jej ząb i szczerze mówiąc myślę już tylko o poduszce...

877

Benia - ja też nie chciałam szaleć bo koleżanka ma mi dać ciuchy i nie wiem co tam jest to nie chciałam mieć później za dużo tego. A w większości rozmiarów jakie były to od 86 to już strasznie wielkie. Ja też uważam że lepiej żeby było na później niż żeby w ogóle później nie założyć. U nas było strasznie wszystko przebrane, pajace to tylko od 86...a byłam w 3 różnych specjalnie.
Ten co ma mi robić połówkowe to Paweł Toś.
Ta Lwowska mnie strasznie kusi i jak rozmawiam z chłopakiem to razem już o zmianie myślimy....jeszcze pogadam z tym w środę i z tym moim. Teoretycznie i praktycznie sama sobie wybieram szpital i pójdę tam gdzie będę miała poczucie że jest lepiej...jakbym i tak nie zmieniła lekarza to ten wcześniejszy w ogóle w szpitalu nie przyjmuje. Ty ma bardziej że jak powiedziałam że widziałam tego mojego w szpitalu to powiedział ze no tak bywam tam...ale nie wiem jak często on tam jest. Bo jak raz na jakiś czas to może być i tak że jak ja będę rodzić to jego może w ogóle nie będzie przez te kilka dni.
Mam mętlik w głowie...

Ja też jestem taka jakaś zmęczona że nawet z łóżka mi się nie chce podnosić.

878

Ja nie bylam po te ubranka moze jutro skocze. Mąż powiedzial ze podjedziemy bo chce kupic Werce spodnie legginsy na 74 to juz małe się robia jednak..

Glowa mnie rozbolala pod wieczór.

Wlasnie najlepiej ustalić szpital sobie wcześniej. 

Jeszcze dzisiaj moja siostra powiedziala ze okradli taka pania..mieszkania z 9km od nas.  Jakos siedzi mi to w glowie .

Ja tez wole nieraz kupic cos wiekszego. Malych ubranek mialam sporo bo po siostrzenicy i trochę kupilam.

879

kurcze zawsze jak coś w lidlu rzucą lub biedronce to same tłumy i wszystko przebiorą sad dobrze, że chociaż trochę Wam się udało kupić. /

Aga nie wiem jak u Ciebie ale u nas duchota więc może dlatego Cię rozbolała głowa.. może też przejęłaś się tą kradzieżą
Ja się dziś smętnie czuje przez to nocne zatrucie. Cały dzień na bułkach z masłem, ochydnym kleiku i herbatnikach.. mam nadzieję, że jutro zjem normalnie, bo po prostu źle się czuję na takim "suchym" prowiancie.

Dziewczyny kupujecie podgrzewacze do mleka?

880 Ostatnio edytowany przez beniaban (2016-08-27 20:53:37)

Pati to wiem który to:)robił mi badanie dwa razy jak leżałam w szpitalu. Chwalą go sobie...młody lekarz...mnie jak badał osobiście sprawiał wrażenie takiego cwaniaka..i kompletnie nic się podczas badania nie odzywał..na końcu coś wytłumaczył i tyle..ale...ogólnie ok....wiesz co..ja Ciebie namawiać nie bedę.ale lekarza możesz zmienić też i w połowie ciązy..moja siostra zmieniała 3 razy..zawsze możesz Tosia zapytać czy jakbyś chciała chodzić do niego to czy możesz się zapisać..masz okazję..możesz zaznaczyć też że chciałabyś rodzić na lwowskiej...to na pewno zaplusuje..oczywiście jeśli masz ochotę..ale przemyśl sobie to jeszcze
Chomik współczuję....dziś jesteś osłabiona ale jutro już będzie lepiej:)

ja podgrzewacz mam ale pewnie i tak go nie bedę używać bo lepszy termos:)

881

Ja mialam podgrzewacz,ale zanim się zagrzalo to Werka mogla pasc z glodu lub się zaplakac.
U nas tak samo sprawdzal się termos. Wczesniej nalalam do butelki troche wody i bylo akurat.

Chomik trzeba bylo rosolem się poratowac albo krupnikiem (nie mam na mysli wodki:))..Ja jak mam bolesci zoladka to goruje krupnik 

Werka ma takiego zolwia z kolckami wiecie ze ona trzyma sie jego wstaje i idzie do przodu a on jedzie. Cieszy sie jak szalona..
My bylismy dzisiaj w biedronce i Werka zobaczyla takiego prosiaka na kolkach i trzymala do samej kasy. Kupilismy jej ma tez krowe z 5zl kosztuje. Ladnie sie nim bawila aaa w domu rzucila. Jeszcze takie tablety byly tylko z 2+ wydaja sie ciekawe.

882 Ostatnio edytowany przez Elede (2016-08-28 18:56:13)

O, jak tu cicho dziś smile

Chomik, mam nadzieję, że dziś już lepiej się czujesz? Dobrze pamiętam, że masz termin na listopad?

Chyba mamy, obecne i przyszłe, korzystają z ciepłej pogody. Ja byłam na spacerze w parku z małą, ale wykończył mnie ten skwar. Teraz mąż przejął córkę, a ja leniuchuję wink

Czuję się już lepiej niż np. w lipcu, ale i tak znoszę tę ciążę gorzej niż poprzednią. Brzuch już jest spory, ciężko mi się schylić, czuję się tak niezgrabnie. Ta cesarka chyba mocno nadwyrężyła mój brzuch. Kiepskie momenty przeplatają się jednak z wieloma fajnymi, odpoczywam psychicznie od pracy, cieszę się, że mogę być w domu.

Na razie nie kupuję jeszcze nic z wyprawki, a o zabawkach się nie wypowiadam, bo wyjdzie elaborat. Córka ma bardzo dużo niepotrzebnych pierdółek, a teraz każde wyjście do sklepu to jest walka z nią, żeby nie kupować kolejnych, albo słodyczy przy kasie. Dlatego lubię Lidla, bo tam tego jakby mniej. Choć w naszym miasteczku rzadko uda mi się kupić coś upatrzonego z gazetki czy promocji, bo jest już bardzo przebrane i porozrzucane.

Miłego wieczoru smile

883

Hej Elede smile Ja też dopiero na wątek weszłam, ale chyba wszystkie dziewczyny korzystają z pogody i weekendu smile
Oj tak dziś już się dobrze czuję! uff co za ulga. Natomiast u nas ponad 30 st więc upał straszny. Przesiedzieliśmy dzień w domu z mężem, jedynie na troszkę teraz byliśmy na spacerze i gofrze. Jutro też ma być tak gorąco, ale z kolei od wtorku chłód, więc odżyjemy smile Tak termin na 13.11. już tak się nie mogę doczekać <3
Elede doskonale rozumiem Twoje kiepskie samopoczucie.. tą niezgrabność i nieporadność. Choć wiele kobiet twierdzi, że czuje się w ciąży niesamowicie kobieco i seksownie - jak to możliwe?!
Fajnie, że jesteś w domu, zawsze możesz się choćby na chwileczkę położyć, odpocząć. No i z córą czas na spokojnie spędzić.

Dziewczyny żyjecie? wink

884

Czesc:)

Dzisiaj bylo straszne goraco. Nawet nie chcialo sie wyjsc. Dopiero po 17 wyszlam z Mała. Bylismy z tego wszystkiego akurat na zakupach kupilam sobie spodnie i koszule. Malej paee ubranek.

Gdzie reszta? Jak sie czujecie? smile.

Czekam aż w końcu się schlodzi. Mysle zeby isc gdzieś do pracy. Chcemy cos zrobic oszczędzić. . Szkoda ze tyle rodzin ma z tym problem

885

Hello:)
ja właśnie skończyłam grillować , obżarłam się szaszłykami i grzankami czosnkowymi..aż za dużo chyba:)
Chomik dobrze że doszłaś do siebie:)
u nas teraz panuje grypa żołądkowa...średnio z domu się ruszam żeby gdzieś przypadkiem nie złapać..jak mogę to wysyłam kogoś do sklepu...lato jest..warunki sprzyjające takim wirusom..
mój mąż zamiast usypiać teraz córkę to z nią bryka...a potem będzie narzekać że spać nie chce...ach Ci mężczyźni czasem nie domyślni heh:)
czekam na chłodniejsze dni...te upały są okropne...idę jutro do położnej ..a za tydzień do ginekologa..ale szczerze mówiąc wolałabym chodzić co trzy tygodnie niż co miesiąc ...w pierwszej ciąży byłam co 3 tygodnie i było ok...a jak pojawiły się komplikacje to co tydzień ....ale synek się rusza intensywnie,,,kopie mocno więc jest dobrze
a sprzedawca z allegro mnie w wała zrobił..zamówiłam papiierki lakmusowe przelew poszedł, meila z potwierdzeniem dostałam i nic..tydzień temu to już było. Dzwonie to nie odbiera ani nie oddzwania. masakra:/a nie mam ich gdzie dostać:/

886

Cześć smile
Upał straszny, wybraliśmy się dzisiaj jeszcze do lidla żeby zobaczyć czy coś zostało bo nie byliśmy we wszystkich ale niestety się nie udało. Poszliśmy też na pizze bo chłopak miał straszną ochotę ja nie jadłam bo po ostatniej miałam straszny dzień z wymiotami i mieliśmy jeszcze pojechać nad wodę żeby chwilkę w cieniu posiedzieć ale przed wyjściem zjadłam nektarynkę i mi zaszkodziła i musieliśmy szybko wracać do domu bo mi strasznie niedobrze było a wymiotować to jednak wole w domu tongue
Ja już chyba też zadzwonię do tej położnej żeby dowiedzieć się co i jak.
Dzisiaj chłopak poczuł pierwsze 3 kopniaki i uradowany był jak nie wiem. W ogóle ostatnio maluch się rusza częściej i zdarzają się na prawdę mocne te kopniaki i czuje że od ostatniej wizyty jest wyżej więc się podniosła no i też to przyczyniło się do tego że brzuszek już lekko wystaje.
Wy też macie problem z wypadaniem włosów?? Przed ciążą już się z tym borykałam ale teraz to jest po prostu jakaś tragedia. Garściami mi wychodzą. A pod prysznicem jak myję to już w ogóle...a w mieszkaniu to są wszędzie zaczynając od łóżka, sofy, podłogi... Od dzisiaj zaczęłam robić wcierkę z kozieradki i zobaczę czy mi coś pomoże.

Benia - jak nie będzie chciała iść spać to mu powiedz żeby sam się z nią uporał bo jak była pora spania to on miał zabawy w głowie tongue Próbuj do skutku skontaktować się z tym sprzedawcą a jak nie to chyba tam jest ktoś do kogo się zwraca jak sprzedawca jest nierzetelny. Ja bym nie podarowała. Nie wiem ile zapłaciłaś ale mimo wszystko są to ciężko zarobione pieniądze i nie darowałabym nawet jak to niska kwota.

Chomik - dobrze że już Ci przeszło. Już więcej nie szalej z jedzeniem tongue Ja teraz w ciąży staram się nie jadać poza domem bo jak zrobię sama albo jak zjem u mamy to wiem jak było robione a tak to nie ma się pewności co jest do dania dodane oraz jak było robione.

887

Aga niestety większość osób jakie znam boryka się z problemem finansowym, a młode mamy muszą szybciutko wracać do pracy, żeby ich pracodawca nie zwolnił, albo z kolei szukać szybko żeby z obiegu nie wypaść bo przerwa w cv nie wygląda dobrze hmm

Benia to prawda teraz o wirusy i bakterie nie trudno więc lepiej unikać skupisk ludzi hmm a może porozmawiaj z lekarzem o wizytach co 3 tyg jeśli masz taką możliwość? Ja mam właśnie co 3 tyg i czuje się spokojna. Raz miałam co miesiąc i już się niepokoiłam..

Paartolcia na pewno nie zjem już na mieście, tym bardziej fast foodów choć i tak nie mam na nie ochoty. No i przeholowałam z ilością jedzenia, zapominając że to już prawie 30 tydz i moja wątroba nie trawi tak dobrze jak wtedy gdy nie była uciskana hmm nie ma to jak u mamy i u siebie tongue
Wiesz mi nie wypadają włosy, ale miałam ten problem w zimie - garściami je wyciągałam. Mogę Ci polecić szampon, ziołowy, zero chemii. Po 2 szamponach (teraz jestem w trakcie 3go) nic mi prawie nie wychodzą, naprawdę polecam, jest dostępny w sklepach zielarskich jeśli byś chciała, na wszelki wypadek podaję: szampon na wypadanie włosów Babuszki Agafii. Z tej serii mam też odżywkę. Koszt szamponu ok 13 zł (wydajny bardzo), odżywka ok 18 zł (mam ją od kilku miesięcy bo jest wielka).

888

My wczorajszy upalny dzień spędziliśmy trochę w parku, trochę w domu na parterze (chłodno), a całkiem wieczorem na ogródku. Całkiem znośnie. Tylko mam już całkiem pokaźny brzuszek, nie mogłam się wbić w żadną ze sukienek tongue Pora kupić coś ciążowego tongue W końcu w jedną udało się, całkiem ładnie leżała (podkreślała, że tylko brzuszek mam, a resztę ciała szczupłą, wiązana za szyją, z odkrytymi ramionami, dość krótka). Tylko w biuście była ciut przyciasnawa wink Także chyba można czuć się nawet seksownie w ciąży.... Ogólnie przytyłam narazie 4 kg (dzisiaj kończę 20 tyg), więc gdyby nie śmiesznie szpiczasto odstający brzuchol, całkiem lekko się czuję. Kontrolę mam za nieco ponad tydzień. Już nie mogę się doczekać, teraz mam wizyty też tylko co 4 tygodnie.

889

Hej dziewczyny:)
no mój mąż męczył się z usypianiem do 22:)ma za swoje:)
Byłam dziś rano zrobić podstawowe badania i tarczycę..zastanawiam się czy może to od tego?
od kilku dni czuję dyskomfort w gardle...boli mnie żołądek, dziś rano wymiotowałam z domieszką krwi coś ewidentnie mam z żołądkiem ale ten dyskomfort taka jakby gula w gardle to może od tarczycy być?
pamiętam że mojej mamie tak się zaczynała tarczyca..a mi juz wyniki nie takie wyszły..w środę idę do mojej doktorki a do ginekologa mam za tydzień...
akurat krew pobierała mi położna więc przy okazji wysłuchała serduszka dzidziusia:)ale ja się nie martwiłam bo kopniaki sadzi mocno:)
brzuch już mam duży..pewnie dlatego że mięśnie słabsze po pierwszej ciąży i naprawdę mi wysadziło teraz:)
Pati mój mąż też czuje kopniaki jak rękę położy:)
Nie będę do tego oszusta dzwonić bo więcej na telfon wydam niż to z przesyłką kosztowało:)tylko kurcze nie wiem gdzie mogę to znaleźć..może moja doktorka będzie wiedzieć. u nas w aptekach nie ma, nawet w hurtowniach sprawdzali

Co do włosów...leciały mi garściami..w ciąży nasiliło się...kup sobie odżywkę WAX  na wypadanie włosów..jest rewelacyjna..masz czas wieczorem to robić bo to troszkę czasochłonne jest ale efekt po 3-4 razach użycia jest naprawdę

No Nitka to czas wymienić garderobę:)ja już trochę rzeczy mam i na razie mi wystarczy:)

890 Ostatnio edytowany przez Nitka88 (2016-08-29 09:46:40)

Ano, pora wymienieć garderobę. Najlepsze jest to, że brat TZa śmiał się ze mnie, jaka jestem gruba kula, ale ja mam to gdzieś tongue Tam są nasze maleństwa, więc powinnyśmy być dumne z naszych brzuszków, a co smile

Beniaban, pomyśl o gastroskopii...

891

Dziewczyny jak slysze o waszym zlym samopoczuciu to naprawdę wspolczuje.. ale czego to sie nie robi i nie wytrzymuje dla Maleństwa.

Mi sie wlosy w ciazy poprawily bie wypadaly ladnie rosly. Za to po porodzie wypadaly strasznie. 

U nas dzisiaj tez duszno. Wstawilam pranie na podworku szybciej wyschnie:). Jeszcze zupke robie dla Małej z dynia uwielbia ja jesc.

Jak sie przyszłe Mamuski czuja?:) te brzuszki ciazowe sa super pozniej bedzie Wam brakowalo tych kopniakow:)

Co dzisiaj robicie? Macie plany?:)

Vendi podczytujesz? Co sie u ciebie dzieje?

892

Nitka myślałam o gastroskopi ale w ciąży wykonuje się ją tylko w ostateczności po nowym roku zrobię na pewno bo coś jest nie tak
aga ja dziś nie robię nic...jestem sama z córką więc zajmuje mój cały czas, obiad mam, posprzątane mam więc skupię się dziś na niej

893

My tez same siedzimy zazwyczaj. Wszystko robimy razem jak gotuje jej zupke pokazuje nieraz sprzatam z Mała na reku.  Czasami mysle ze naprawdę ja zaniedbuje itd ale musi sie sama pobawic...no inaczej nic bym nie zrobila. A jednak musze posprzatac czu ugotowac. I tak po poludniu zazwyczaj jestesmy razem we dwie mam ogarniete itd. Bawimy sie chodzimy na spacerki. A wieczorem razem lezymy

894

Nitka czas poszerzyć garderobę tongue ja to już w żadną starą seksiastą sukienkę nie wejdę. A brat Twojego mężczyzny niech taki mądry nie będzie. Ludzie często nie doceniają ile wysiłku kosztuje donoszenie i urodzenie dziecka, ale gdyby mężczyźni mogli rodzić to inaczej by to wyglądało smile

Benia, Aga zazdroszczę Wam dzieciaczków smile chciałabym już gotować zupki, chodzić na spacery i bawić się na kocyku.

Ja rano na basenie byłam, teraz zjadłam II śniadanie i siedzę w domu, bo znowu upał u nas

895

Cześć wam!

Nie pisałam, ale czytałam na bieżąco smile Co chciałam coś naskrobać, to zawsze coś mnie od tego odrywało big_smile

Hej Impuls, witamy u nas. To będzie moja pierwsza dzidzia, ale powiem Ci na przykładzie moim i kuzyna, z którym jestem żżyta jak brat z siostrą - jest między nami rożnica wieku 11 lat, jak on się urodził, bardzo dużo pomagałam, bo tyle tylko mogłam smile Więc podpisuję się pod zdaniem naszej Chomiczki. 10letnia osóbka to jeszcze dziecko, a pomagając na pewno dużo się nauczy i zbliży do brata/siostry.

Partolcia jak ten czas leci, już połówkowe u Ciebie smile Na pewno wszystko będzie dobrze, my to już chyba tak mamy, że za każdym razem się martwimy, niepotrzebnie.

Benia ja staram się nosić ze sobą kartę ciąży, pani ginekolog kazała mi mieć ją zawsze przy sobie. Chociaż jak robię gdzieś krótki wypad, to czasem zapominam.
Też ostatnio wybrałam się do Lidla, kupiłam body 2 opakowania i sweterek. Rozmiary 62/68. Nie zapomnę jak moja chrzestna nakupowała dziecku wyprawkę na 56 a młody urodził się 58cm i wszystko było za małe smile Także chyba lepiej kupić większe.

Aga ja obserwowałam ostatnio dużo rodziców widziałam jak nosili maleństwa w chuście, u mnie jednak to odpada ze względu na mój kręgosłup i jakos chyba jednak wolę wózek.

Ja będę rodziła w szpitalu koło mnie, za dużo pozytywnych opinii o nim słyszałam ,żeby wybierać inny smile Moja ginekolog pracuje w szpitalu oddalonym ode mnie o jakies 45min drogi autem, więc zdecydowanie za daleko jak dla mnie. U nas są osobne sale porodowe i poporodowe też. Więc duży komfort. No i podobno bardzo dobre jedzenie smile

Mi się teraz bardzo poprawiła kondycja włosów, przed ciążą myłam co 2 dni, teraz co 4, czasem nawet 5, aż sama jestem w szoku!

Jeśli chodzi o ciążowe ubrania dostałam od mamy przyjaciółki spodnie takie zwykłe i drugie jeansy smile Więc na razie nic nie kupuje. Zastanawiam się tylko nad rajstopami ciążowymi, są takie? Mam dużo sukienek luźnych cieplejszych i podejrzewam, ze najwygodniej mi w nich będzie zimą z brzuszkiem, tylko zastanawiają mnie te rajstopy.

Czy to możliwe żebym w 15tc już poczuła jakieś ruchy? Wczoraj miałam wieczorem takie dziwne uczucie jakby ktoś mi tam od środka przejechał czymś po brzuchu, aż się obudziłam. Nie wiem tylko czy to nie jelita, bo byłam wczoraj na grillu, ale też jakoś specjalnie się nie objadałam...

Współczuję wam złego samopoczucia, ja na szczęście póki co czuję się dobrze, a brzuszek rośnie smile

896 Ostatnio edytowany przez beniaban (2016-08-29 11:29:49)

Aga nie miej wyrzutów sumienia!dobrze że Twoje dziecko umie się bawić, jest samodzielne, rozwija swoją wyobraźnię...uwierz tak powinno być, oczywiście nie sugeruję żeby wcale z dzieckiem się nie bawić, absolutnie...ale potem to rzutuje na jej dalszy rozwój...mam przykład siostry i cieszę się że moja się świetnie bawi sama:)oczywiście tam gdzie może:)

chomik tak..spacery i zabawy na kocyku to przyjemna część...nie cofnęłabyś czasu..ale będą przychodzić momenty kiedy będziesz zmęczona, niewyspana i pomyślisz sobie-fajnie było w ciąż:)

London mało prawdopodobne żeby to były ruchy dziecka..raczej ruchy jelit:)ale spokojnie jeszcze kilka tyg. i poczujesz..na pewno je rozpoznasz i będziesz miała pewność że to właśnie one:)

897 Ostatnio edytowany przez London69 (2016-08-29 14:43:29)

Dzięki Benia, własnie tak myslałam, bo jednak grilla na co dzień nie jadam, a znajoma też mówiła, że jak będą ruchy dziecka, to od razu będę wiedziała, że to TO smile

Jak dzisiaj u was samopoczucie i humorki? U mnie w końcu skończyły się upały, więc i samopoczucie dobre dopisuje, jest czym oddychać.

898

Benia troche mnie pocieszylas ii jednak ciesze się ze Mała umie zajac się soba.
Po południu miala kiepski humor..

Jakos dzisiaj nie mam na nic ochoty i humoru. Nawet mój mąż odczul ze sie oddalilam.

U nas mimo slonca wiał przyjemny wiaterek smile.

Chomik super zabawy sa z dziecmi:) moja umie turlac pilke,dac mi zabawke aa to psuje wieze z klockow:) dużo juz tego. Dzisiaj samodzielnie stala w jednym miejscu puszcza sie powoli ale isc nie chce:) robi to z placzem:)

899

Aga - ja uważam że z dzieckiem owszem należy się bawić ale również trzeba go uczyć że czasami musi samo zająć się sobą. Ty też musisz coś zrobić a nie tylko siedzieć i ją zabawiać a z resztą to też uczy samodzielności. Wiem coś o tym. Mój kuzyn ma dwójkę dzieci 9 i 6 lat i jego żona nie nauczyła tego że czasami trzeba się zająć sobą samemu i jak np przyjeżdżają do nas czy do babci to ciągle jęczą że im się nudzi i żeby się ktoś z nimi bawił....jakby same nie mogły sobie zorganizować zabawy i wspólnie coś robić tym bardziej że to już nie są małe dzieci. Także dobrze robisz. Samodzielna musi być bo później będzie ciężko jej tego nauczyć im wcześniej się zacznie tym później nie będzie problemu.

Benia - jeśli chcesz to mogę zapytać w aptece w centrum Rzeszowa czy są te papierki i jak będziesz w przyszłym tygodniu na wizycie to sobie zaglądniesz jakby były na miejscu a jeśli tylko w magazynie to mogę zamówić smile
Z tymi ruchami to u mnie rzadko jeszcze na zewnątrz czuć. Po prostu miał szczęście bo akurat jakoś tak mocno dostałam bo tak to raczej są jeszcze niewyczuwalne ale i tak już coraz mocniej się rusza także pewnie już niedługo będzie czuć na zewnątrz częściej.

London - masz rację że ten czas leci strasznie szybko. Chociaż nie powiem te ostatnie miesiące nie były jakoś bardzo przyjemne, na szczęście teraz jest lepiej i tylko czasami źle się czuję smile Ja rajstopy ciążowe widziałam w h&m z tym że teraz są chyba tylko cienkie. Możliwe że grube zaczną się pokazywać jak się chłodniej zrobi...zaglądaj do sklepu to może akurat się znajdą. Ja liczę że legginsy ocieplane się pojawią.

Nitka - no niestety całą ciąże w normalnych ciuchach nie przechodzimy tongue Ja na szczęście jeszcze bardzo dużego brzucha nie mam także w normalne ciuchy się mieszczę tzn w spodnie już pewnie nie nawet nie patrzyłam bo kupiłam legginsy ciążowe żeby było wygodniej. Jak zrobi się chłodniej to może jeszcze jedne dokupię. Jeśli chodzi o bluzki to zacznę coś szukać większego jak już nie będą mi zakrywać całego brzucha big_smile

U mnie też dzisiaj strasznie gorąco było, dopiero po 18 burza przeszła i teraz chłodniej jest. Ja byłam u mamy także miałam długi spacerek także ruchu dzisiaj troszkę zaznałam. Jutro zostaje w domu i muszę coś posprzątać bo już lekki bałagan mi się w domu zrobił ale po prostu strasznie nie lubię sprzątać i jakoś z trudem mi się zawsze za to zabrać i zawsze znajduję coś ciekawszego do roboty tongue

900

Ja wlassnie nigdy nie słyszałam o tych papierkach. Benia widzisz jak my tutaj na forum szybko sie uczymy:). Watpie zeby u nas byly. Aa facet z allegro naprawde glupi...mysli ze sie wzbogaci. Ja zazwyczaj biore za pobraniem jak pierwszy raz  z jakiejs strony kupuje,ale to zalezy od tego za ile kupie.

Ja zazwyczaj przegladam sklepy online ale nie zawsze w kazdym.sklepie jest taki sam asortyment co na stronie.. widzialam w hm takie fajne spodnie i bluzke dla Werki z batmankiem aaa w sklepie nie bylo..

Mamy wesele w pazdzierniku musze kupić albo sweterek albo plaszczyk. Tyle wydatków ze nie chce mi sie myslec

901

Dobry wieczór.
Byłam dzis u lekarza i chyba sie zmartwiłam. Szkrab był tak zwiniety.. nozki mialo za głowe zarzucone . Jestem w 18+5tc a moj szkrab wazy 266g. Chyba dosc duzo ? ?
+martwi mnie to dzisiejsze ulozenie ..mlekarz stwierdził,ze dziecko jest bardo wygimnastykowane, mama chyba duo cwiczy ? Aj a przeciez wgl. sie nie ruszam heh !
Stwierdził tez,ze dziecko ma mało miejsca aczkolwiek wody sa w normie wiec nie wiem.. moe kaurat taka dziwna miała pozycje. Własnie.. miała.. bo to dziewczynka wink

Kochane, jak to u Was było z ta wagą dziecka w 18tc ?
Ściskam Was mocno i przepraszam,ze tylko wpadam i uciekam ;|

902

Czesc Vendi.
Chyba jak lekarza to nir zaniepokoilo to bie masz powodu do obaw. Cale badanie byla w takiej pozycji?
Vendi moja corka w 20tyg miala wage 350.5g
Bo wczesniejsze badanie mialam w 14 tyg .
Teraz spojrzalam na badania ii wiecie ze z polowkowego wyszedl mi termin porodu kiedy corka sie naprawdę urodzila:).

Pamietaj ze kazde dziecko rosnie swoim tempem. Dzieci rodza sie z rozna długością i waga. Jezeli jest wszystko w porządku to nie martw się smile.

903

Pati jak będziesz miała czas i nie jest to dla Ciebie problem to chętnie skorzystam z Twojej propozycji..wybieram się do Rzeszowa w przyszłym tyg. ale nie znam go za dobrze nie wiem gdzie jakie apteki są a tak jakbyś mi ulicę podała to bym w nawigacji wpisała i dojechała:)dzięki wielkie:):)

Vendi jeśli wód jest tyle ile powinno być to nie martw się na zapas..wody to podstawa...nie krwawisz..to tez ważne..wszystko jest ok...a lekarz z tą gimnastyką sobie pewnie żartował bo może jak powiedział że dziecko ma mało miejsca to widział że się przestraszyłaś..ja nie słyszałam o takim przypadku żeby dziecku było ciasno..chyba że ma mało wód a uwierz o wodach coś wiem...
więc jest dobrze i gratuluję dziewczynki:):)a waga 266 to dobra waga...jak czytasz różne strony gdzie podają wagę to da się zauważyć różnicę nawet 100 gram na różnych stronach..poza tym..dziecko już zaczyna rozwijać się w swoim tempie i porównywanie nie ma najmniejszego sensu uwierz
a jak się WaM UKŁADA??jak Twój partner?zachowuje się przyzwoicie??

Aga idź za intuicją, jak widzisz że mała sama się bawi daj jej pole do popisu, możesz jej podsuwać zabawki edukacyjne niech rozwija wyobraźnię

Ja mam dziś trochę przetworów do zrobienia..ale mąż w domu jest wiec zajmie się małą a ja mogę spokojnie robić..oczywiście z przerwami bo jestem strasznie słaba..i po wynik pójdę to będę wiedzieć co mi dolega...na pewno nie mam anemii bo robiłam morfo ale czuję że to coś z tarczycą

Miłego dnia Wam życzę:)

904 Ostatnio edytowany przez London69 (2016-08-30 10:10:33)

Patrolcia dzięki, właśnie zależałoby mi na ocieplanych. Na legginsy chyba też się skuszę.

Moja koleżanka z 3 miesiące temu zamawiała coś z allegro, zrobiła przelew i do tej pory wieść o tej rzeczy zaginęła... Facet nie odbiera, nie odpisuje na maile. Masakra jacy to oszuści nieraz grasują...

Vendi nie przejmuj się, maluch jest bardzo ruchliwy, pewnie dlatego tak się ułożył, tak jak Aga pisze - skoro lekarz nic nie mówił, to żaden powód do zmartwień smile Szkoda nerwów niepotrzebnych.

Aga bardzo dobrze, że Twoja córcia potrafi też sama się bawić, masz czas dla siebie i na domowe obowiązki, super.

Jakie plany macie na dziś? smile Ja standardowo myślę nad obiadem, pójdę chyba do rodziców po psa, jakoś mi jej szkoda jak jest sama w domu do południa. A u nas tak się cieszy smile

Miłego dnia!

905

London - tylko że nie w każdym h&m jest dział ciążowy. Najlepiej sprawdź sobie gdzie jest u Ciebie bo ja tak pojechałam na zakupy a okazało się że w tej galerii akurat nie ma.

Benia - pod koniec tygodnia będę u mamy i też muszę sobie po pojemnik na mocz pójść to zapytam. To mają być papierki lakmusowe tak?? To jest apteka w samym centrum przy tej kładce dla pieszych także na pewno trafisz smile Jak będą to podam Ci dokładny adres smile

Vendi - taka waga jest normalna, mój bobas jak byłam na ostatniej wizycie a byłam wtedy w tydzień młodszej ciąży niż Ty ważył prawie 200 gramów także tym nie masz się co przejmować z resztą tak jak dziewczyny piszą każde dziecko rośnie po swojemu. Jedno będzie większe drugie mniejsze. No i gratuluje córeczki!!!

Ja dzisiaj sprzątam na raty...co się schylam to zaraz mi słabo i niedobrze także sobie odpoczywam co jakiś czas. Coś zachmurzone jest i pewnie będzie deszcz ale dla mnie lepiej bo wole jak jest chłodno. Jutro to usg i troszkę się stresuje. Mam też nadzieje że tak się dziecko ustawi że pokaże co ma miedzy nóżkami żebym już wiedziała na 100% co tam mieszka mi w brzuchu tongue W ogóle to moje dziecko wczoraj o 23 to sobie imprezę chyba w brzuchu zrobiło. Tak mnie kopało że zasnąć nie mogłam po całym brzuchu sobie figlowało, raz na dole później na górze... Mam nadzieje że po urodzeniu będzie aniołkiem big_smile tongue

906

Paartolcia musi sie wyszalec u mamy w brzuchu dopoki jest jeszcze miejsce:).
Daj znac jutro po usg:) tez jestesmy ciekawe smile 

Mi tez sie nie chce sprzatac. Co posprzatam to zaraz obiad kolacja.
Rozrzucone zabawki moga byc:) sprzatam je zazwyczaj jak Mala idzie na drzemke lub spac smile

O Benia widze za pracowity dzien masz. Z czego robisz przetwory? My mamy ogorki juz zrobione ii niedługo przecier pomidorowy bede robila.

907

HEj Dziewczyny smile
Nie miałam Wam kiedy odpisać, jakaś zaganiana byłam. Dziś spędziłam cały dzień u teściów i mamy i dopiero przyjechaliśmy do domu. Cieszę się, że wszystkich odwiedziłam, bo od razu weselej mi się zrobiło smile Szwagierka dała mi 4 siaty ubranek, ale powiedziała że są do zwrotu - trochę jestem zaskoczona i nie wiem czy coś wybiorę, bo boję się, że jej zniszczę..

Aga absolutnie nie miej sobie za złe, że nie bawisz się non stop z Werką, musi się nauczyć samodzielności a Ty też przecież musisz sobie ogarnąć dom, posprzątać, czy chociażby odpocząć. I tak poświęcasz jej bardzo dużo czasu i na pewno jesteś cudowną mama smile

Vendi nie martw się, bo nie masz czym. Tak jak Dziewczyny pisały - wszystko jest dobrze, a jak coś byłoby nie tak lekarz by Cię poinformował. Eh wyłamałaś się i chłopca nie masz! big_smile Gratuluję dziewczynki! :*

Benia właśnie pochwal się jakie przetwory?

London jakiego pieska macie? smile

Paartolcia daj znać jak po usg, ale nie martw się niczym - będzie dobrze smile Oj dyskoteki w brzuchu u nas codzień są, cudowne uczucie, gorzej jak naciśnie na pęcherz tongue A powiem Wam coś wstydliwego dla mnie, ale 2 razy zdarzyło mi się popuścić mocz.. raz jak kichałam, drugi raz jak podniosłam się z łóżka.. masakra hmm

908

Chomik - z tym popuszczaniem to słyszałam że się zdarza...ważne że w domu a nie na mieście. Niestety takie uroki ciąży, moja koleżanka borykała się też z tym problemem po urodzeniu ale jej przeszło. A z tymi ubrankami to powiem Ci tak, mi koleżanka też chce pożyczyć i też się obawiałam że może zniszczę albo coś ale takie maleństwo to jedynie może Ci na nie zwymiotować, zsiusiać się albo kupa może wyjść bokiem z pampersa a to są plamy które spokojnie zejdą bo namoczysz a później wypierzesz i dalej będą całe. Na takie większe co już zacznie jeść jakieś papki, deserki to bym się nie odważyła pożyczyć bo wiadomo wtedy coś chlapnie i czasami się może nie sprać ale na noworodka śmiało bierz. Zawsze to zaoszczędzony jakiś grosz i możesz coś innego za to kupić.
Tych późniejszych ruchów obawiam się najbardziej bo teraz to jeszcze nie boli ale co będzie później tongue

909 Ostatnio edytowany przez aga2016 (2016-08-30 22:06:36)

Wlasnie dlugo ciebie nie bylo:).Chomik alee to jest nieraz normalne.  Wiesz nieraz po porodzie kobiety popuszczaja mocz.. i wtedy trzeba cwiczyc te miesnie kegla.

Ja z wstydliwych powiklan mialam hemoroidy jednak.

Dzisiaj po kapieli moja corka przytulała sie do mojej siostry i mojej mamy ale smiesznie to wygladalo.  Dzisiaj tez siostra wrocila znad morza ii tez sie przytulala i calowala:). Buziaczki dajemy sobie na wieczór.  Szkoda ze nie umiem dodac tutaj zdjecia bym Wam pokazala moja dziewczynke.

Benia jak sie czujesz? Jak twoja corka?

Gdzie izulka elede?  Niedlugo przedszkole sie zaczyna to elede bedzie miala wiecej czasu dla nas:D.

Wlasnie Chomik co do tych ubranek to teraz dziecko tak nie zniszczy tak jak Paartolcia mowi. Oczywiscie gdy kupka wyjdzie bokiem od razu namocz...jednak ciezko kupka sie spiera. Zostaja plamy. Wlasnie mam pare ubranek gdzie sa zafarbowane niby slyszalam ze sol pomaga. Troche posypalam i namoczylam i niby jest jasniejsze.

910

Tak mówicie, że to się spierze? Bo właśnie obawiałam się, że jej poniszczę, ale to w takim razie zrobię tak jak mówicie i wybiorę te mniejsze smile Od mojej siostry dostałam 3 kombinezony zimowe w różnych rozmiarach, tak się cieszę, bo to mnóstwo zaoszczędzonych pieniędzy. A Dziewczyny jak nie macie od kogo dostać ubranek, to np. moja druga szwagierka zamawiała na allegro albo olx takie paki ubranek używanych za grosze i bardzo sobie chwaliła. Bo jednak cała nowa wyprawka to wydatek..
Paartolcia ja jutro 30 tydz zaczyam i jeszcze ruchy jako tako nie bolą smile

Aga hemoroidy są chyba bolesne, więc to jeszcze gorzej.. dzięki za pocieszenie :* wiem, że to normalny objaw ale jednak takie wstydliwe i kłopotliwe, wkładki trzeba non stop chyba nosić już w tych ostatnich tygodniach. Aga nie wiem jak się tu zdjęcie dodaje, jak jutro znajdę czas to to sprawdzę bo  ja bym Wam brzuchola wstawiła big_smile a Twoja córa to chyba przytulas jest?

A powiem Wam, że moja najlepsza przyjaciółka jest w ciąży w 6 tyg big_smile między naszymi dziećmi będzie 5 mcy różnicy, bardzo się cieszę!! żałuje tylko że bardzo daleko ode mnie mieszka, ale codziennie praktycznie mamy kontakt. Tylko poszła do lekarza, a on jej nie założył karty ciąży.. nie dał zaświadczenia, a serduszko już bije. Dodatkowo zdjęcia z usg nie dostała, bo drukarka nie działa, a serduszka nie posłuchała, bo usg nie ma głośników.. trochę mnie to zdziwiło i zaniepokoiło, no ale zobaczymy na dalszym etapie jak to będzie

Posty [ 846 do 910 z 2,579 ]

Strony Poprzednia 1 12 13 14 15 16 40 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » mamy w 2017

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024