To prawda, pieska trzeba uczyć zasad od małego, inaczej nawet rasowy pies będzie posłuchany. Jeśli szukacie pieska łagodnego, który lubi dzieci, to dobrym wyborem może być również owczarek australijski.
67 2016-11-10 08:37:56 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2016-11-10 08:39:02)
To prawda, pieska trzeba uczyć zasad od małego, inaczej nawet rasowy pies będzie posłuchany. Jeśli szukacie pieska łagodnego, który lubi dzieci, to dobrym wyborem może być również owczarek australijski.
Wszystkie aussie,które znam to mega wkurzające psy:)
Pominąwszy,że to najbardziej liniejący pies więc sierść masz wszędzie,w lodówce,na rzęsach,w nierozpakowanych produktach to są to psy bardzo łatwo rozparaszające się,nie potrafiące chwili się skupić,ciągle je nosi,jak widzą wodę-niezależnie czyst czy brudna-muszą wskoczyć.A i odwołać jest je z tej wody trudno.
Do tego darcie mordy na okrągło.
I to są w psy,które były na szkoleniu i widziałam z jakimi "umiejętnościami" szkolenie kończyły.
Część. Powoli rozglądam się za nowym psijacielem. Zastanawiam się jaka rasa by do mnie pasowała. Warunki to dom z ogrodzonym ogrodem. W tygodniu jeden spacer 30-60min, w weekendy 2-3 takie spacery. Nie jest typem mocno aktywnym ale spacerować na łonie natury bardzo lubie. Podczas mojej nieobecności piesek będzie w domu ze starszą osobą, która może tylko wypuścić psa na podwórko. Wielkość mniej więcej do kolan, waga około 10kg. Sierść krótka bądź średnia, może być do czesania lub lekkiego przycinanie ale najpiej żeby nie sprawiała większych problemów.
Lhasa apso - dostosowuje się do każdych warunków, sierści nie posiada tylko włosy, wystarczy je obcinać i problemów nie sprawiają do starszych osób się nadają ( sprawdzone) wystarczająco duże, żeby zostały zauważone przez seniora, a wystarczajaco małe żeby senior sobie z nimi poradził
Zerknij sobie na stronę https://morusek.pl/ Znajdizesz tutaj opis charakteru wielu ras psiaków.