Czy portale randkowe, to dobra opcja? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy portale randkowe, to dobra opcja?

Strony Poprzednia 1 60 61 62 63 64 70 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,966 do 4,030 z 4,549 ]

3,966

Odp: Czy portale randkowe, to dobra opcja?
santapietruszka napisał/a:

Na badoo zaczepiali mnie wyłącznie faceci o wyglądzie wskazującym na pochodzenie, hm, terrorystyczne big_smile

Oprócz jednego "romantyka" z miejscowości obok, który obraził się, że nie zaprosiłam go do domu na kawę, mimo że ma tak blisko i codziennie przejeżdża big_smile

Mnie standardowo  dwa typy: sweterek w serek, mieszkanie u mamusi, ciepła kluska,  albo typ nr dwa, złoty łańcuch,  lysa głową, "e mała,  chcesz się spotkac".Zastanawiałam się,  gdzie się podziali wszyscy po środku?
Pewnie od dawna mieli żony.

Zobacz podobne tematy :

3,967

Piją, decydują się "zeszmacić",są już zajęci.

3,968

Pirx napisał/a:

Piją, decydują się "zeszmacić",są już zajęci.

Toteż mówię.

3,969

A ja o tych pośrodku...
Wybacz sarkazm.
Nie najlepszy dzień ;-)

Ci pośrodku, nawet jeśli korzystają z badoo, czy innych portali wchodząc i widząć co się tam dzieje, odpuszczają.

3,970

Pirx napisał/a:

Ci pośrodku, nawet jeśli korzystają z badoo, czy innych portali wchodząc i widząć co się tam dzieje, odpuszczają.

No, mnie się udało poznać paru z takich pośrodku. Byli całkiem ok, tylko nie zaiskrzyło. Ale nie na badoo big_smile

3,971 Ostatnio edytowany przez rossanka (2016-08-07 21:45:18)

Pirx napisał/a:

A ja o tych pośrodku...
Wybacz sarkazm.
Nie najlepszy dzień ;-)

No wiem. Ja też o tych pośrodku.  Pewno zonaci od dawna.
A reszta to nie wiem gdzie się podziewa. Tzn reszta tych posrodku.
Ale jak mówię to było kiedys, już od dawna mnie nie ma na takich portalach.

3,972

Pirx napisał/a:

No, mnie się udało poznać paru z takich pośrodku. Byli całkiem ok, tylko nie zaiskrzyło. Ale nie na badoo big_smile

Z twojej strony nie zaiskrzylo czy z ich? A może i tu i tu?

3,973

rossanka napisał/a:

Poranieni,wycofani. Bez motywacji.
Często wybór bycia samemu zamiast pchać się znów w bajzel...;-)
Działa instynkt samozachowaczy. :-)

3,974

Pirx napisał/a:
rossanka napisał/a:

Poranieni,wycofani. Bez motywacji.
Często wybór bycia samemu zamiast pchać się znów w bajzel...;-)
Działa instynkt samozachowaczy. :-)

Rozumiem.Mi motywacja też spadła do zera.
No nie chce mi się już i tyle.
Ale nic to, nie narzekajmy bo nie ma o co.

3,975

Zdrówko...:D
Co Pani zamawia z baru?

3,976

Pirx napisał/a:

Zdrówko...:D
Co Pani zamawia z baru?

Herbatkę big_smile

3,977 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-08-07 21:55:11)

rossanka napisał/a:

Ciężko w sumie powiedzieć. Z jednym to może i nieco zaiskrzyło, ale okazało się, że zagadał do mnie tydzień po śmierci na raka swojej poprzedniej partnerki, cztery dni po Jej pogrzebie. Wiedziałam o tym, ale nie znałam dokładnej daty, to wyszło nieco później. Nie przełknęłam tego, chociaż do dzisiaj utrzymujemy kontakt i to nie było tak, że miałam być plasterkiem czy coś, ona chorowała coś 4 lata i w sumie wcześniej im się zaczęło rozpadać, wiem to nie tylko od Niego, ale i od Jego rodziny, którą zdążyłam poznać - ale dla mnie to było za trudne. Mimo że naprawdę bardzo fajny facet.
Z kolejnym nie zaiskrzyło z obu stron, mimo że randka całkiem udana.
Teraz z tym ostatnim to chyba mi nie bardzo iskrzy... 

Właściwie tak, jak się nad tym zastanowiłam teraz, to w większości z mojej strony nie iskrzyło big_smile Może ja za duże wymagania mam? big_smile

3,978

rossanka napisał/a:

Ciężko w sumie powiedzieć. Z jednym to może i nieco zaiskrzyło, ale okazało się, że zagadał do mnie tydzień po śmierci na raka swojej poprzedniej partnerki, cztery dni po Jej pogrzebie. Wiedziałam o tym, ale nie znałam dokładnej daty, to wyszło nieco później. Nie przełknęłam tego, chociaż do dzisiaj utrzymujemy kontakt i to nie było tak, że miałam być plasterkiem czy coś, ona chorowała coś 4 lata i w sumie wcześniej im się zaczęło rozpadać, wiem to nie tylko od Niego, ale i od Jego rodziny, którą zdążyłam poznać - ale dla mnie to było za trudne. Mimo że naprawdę bardzo fajny facet.
Z kolejnym nie zaiskrzyło z obu stron, mimo że randka całkiem udana.
Teraz z tym ostatnim to chyba mi nie bardzo iskrzy... 

Właściwie tak, jak się nad tym zastanowiłam teraz, to w większości z mojej strony nie iskrzyło big_smile Może ja za duże wymagania mam? big_smile

b
Z tym wdowcem dobrze ze nie wyszło. Dopiero co po śmierci żony,  nawet jeśli twierdzi, że już się nie ukladalo. Dziwne to jakieś.
Z tymi innymi-może zabrakło tego czegos, no wiesz jakiegoś porozumienia. A wtedy klapa, na siłę nie ma się co zmuszac.

3,979

rossanka napisał/a:

Z tym wdowcem dobrze ze nie wyszło. Dopiero co po śmierci żony,  nawet jeśli twierdzi, że już się nie ukladalo. Dziwne to jakieś.
Z tymi innymi-może zabrakło tego czegos, no wiesz jakiegoś porozumienia. A wtedy klapa, na siłę nie ma się co zmuszac.

Nie była Jego Żoną, byli razem coś 12 chyba lat (w tym te 4 Jej choroby) i nawet dzieci się dorobili, ale ślubu nie zdążyli wziąć smile Nie ma to wielkiego znaczenia w sumie, chodzi mi jedynie o to, że od jakichś 2 lat wcześniej Ona i tak przebywała w szpitalach, nawet psychiatryczny po drodze się zdarzył, a on pracował za granicą, więc możliwe, że coś im się "rozjechało" po drodze, ale nie wypadało tego kończyć. Tak to zresztą mniej więcej z opowiadań odebrałam. Ale to też jest bez znaczenia, bo jak się potem zastanowiłam, to i tak nie ogarnęlibyśmy sytuacji ogólnie, ja za granicę na stałe bym nie wyjechała, a On w tej chwili już tam się przeprowadził z dziećmi. Więc nawet lepiej, że wyszło, jak wyszło smile

No właśnie, problem polega chyba na tym, że tego porozumienia mi brakuje. No, nie iskrzy i już smile Ale z tym ostatnim to się w sumie zastanawiam, bo może mi zaiskrzy jeszcze... ale chyba nie. Mimo że super się z nim rozmawia i skosił mi trawnik big_smile

3,980

Ja skosil trawnik to bardzo dobrze rokuje:)
Ale poważnie,  to może i się rozwinie. Przynajmniej u mnie tak jest, że rozwija się powoli, co mnie gubilo, bo panowie chcieli tak rach ciach szybko, żeby się określić. No i kiszka.
A ty z tym od trawnika to próbuj dalej. Może coś z tego wyjdzie. A ile ma lat i czy ma dzieci jeśli możesz napisać?

3,981

rossanka napisał/a:

A ty z tym od trawnika to próbuj dalej. Może coś z tego wyjdzie. A ile ma lat i czy ma dzieci jeśli możesz napisać?

Dlatego się zastanawiam. Przez ten trawnik.
Ale o wieku i dzieciach to wolałabym na pw, jak już koniecznie musisz wiedzieć wink

3,982

Hihi, trawnik powiadacie...

A ja znowu włożę kij w mrowisko wink i powiem tak: Mógłby i cały dom na błysk wysprzątać, skosić jeszcze ze 2 trawniki i ten u sąsiada przy okazji, ale to wszystko i tak "krew w piach" (powtarzająć za Adasiem Miauczyńskim), jak Santa nie czuje 'chemii' do niego.

To jest smutne czasem, że nie potrafimy kochać tych, którzy chcą dla nas dużo zrobić, a kochamy czy chcemy byc kochani przez tych, którzy nie dość, że nie chcą dla nas zrobić NIC to jeszcze w dupju mają czy my ich kochamy.
Taka mądrość ludowa wink

3,983

rossanka napisał/a:

Ale o wieku i dzieciach to wolałabym na pw, jak już koniecznie musisz wiedzieć wink

Rozumiem:)
Jakbys miała chęć,  to gdzieś w profilu mam emaila:)

3,984

Elle88 napisał/a:

Hihi, trawnik powiadacie...

A ja znowu włożę kij w mrowisko wink i powiem tak: Mógłby i cały dom na błysk wysprzątać, skosić jeszcze ze 2 trawniki i ten u sąsiada przy okazji, ale to wszystko i tak "krew w piach" (powtarzająć za Adasiem Miauczyńskim), jak Santa nie czuje 'chemii' do niego.

To jest smutne czasem, że nie potrafimy kochać tych, którzy chcą dla nas dużo zrobić, a kochamy czy chcemy byc kochani przez tych, którzy nie dość, że nie chcą dla nas zrobić NIC to jeszcze w dupju mają czy my ich kochamy.
Taka mądrość ludowa wink

Czasem na chemię trzęba trochę poczekać.  Nie mówię, że pół roku, ale tak parę tygodni, zależy też od częstości spotkań.  Jesli ze spotkania na spotkanie będzie coraz lepiej to rokuje dobrze. Jeśli bez zmian,  to nic z tego nie będzie. Czasem trzeba się trochę poznać.

3,985 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-08-07 22:41:41)

rossanka napisał/a:
rossanka napisał/a:

Rozumiem:)
Jakbys miała chęć,  to gdzieś w profilu mam emaila:)

Napisałam od razu tongue

Elle, masz rację, jak najbardziej. Problem w tym, że ja nie mam pewności, czy czuję tą chemię, czy nie big_smile Raz mam wrażenie, że jakoś zbyt nieufnie podchodzę, a następnym razem, że jednak nie. Sama siebie rozkminiam obecnie smile

Nawet się na tą okazję wczoraj napiłam browara, żeby sprawdzić, co ja o tym wszystkim myślę po pijaku i też zero efektu big_smile Po jednym łyku tak, po następnym inaczej big_smile

Poczekam po prostu jeszcze, tak chyba będzie najlepiej big_smile

Edit: Rossanka - otóż to. Dlatego poczekam, to na razie parę spotkań było...

3,986

@Rossi, no tak mówią, że trzeba czekać. To opcja dla cierpliwych, ja niestety się do nich nie zaliczam. hmm
U mnie albo mi się coś chce od faceta odrazu, ale mogę na to ewentualnie trochę poczekać wink albo mi się nic nie chce.

Co pan zrobisz..

ALe plus taki, że nie muszę potem tygodniami i miesiącami się zastanawiać, tylko wiem, że nic z tego odrazu.

3,987

Elle88 napisał/a:

@Rossi, no tak mówią, że trzeba czekać. To opcja dla cierpliwych, ja niestety się do nich nie zaliczam. :/
U mnie albo mi się coś chce od faceta odrazu, ale mogę na to ewentualnie trochę poczekać ;) albo mi się nic nie chce.

Co pan zrobisz..

ALe plus taki, że nie muszę potem tygodniami i miesiącami się zastanawiać, tylko wiem, że nic z tego odrazu.

No i widzisz, u Ciebie jest szybko, a u kogoś może być powoli. Tu nie ma jednego przepisu.

3,988

Elle88 napisał/a:

Jakby miało z tego nic nie być od razu, to bym wiedziała. Sęk w tym, że właśnie nie wiem, czy by coś z tego być nie mogło...

3,989

@Rossi, ale ja mówię o takiej prawdziwej chemii, a nie "wystękanej" jak u niektórych, z rozsądku.. bo i tak nie ma innej opcji, to się logicznie przekonują i do tego żeby coś tam czuć wink
Miałam niejedną taką znajomą.. Jedna to chyba nikim nie wzgardziła, kto podszedł do niej. W sensie - każdy kolega, nawet jeśli w ogóle jej się nie podobał, to wcześniej czy później (raczej wcześniej) był jej boyem smile
Oczywiście bez większych sukcesów, jeśli chodzi o dłuższa perspektywę. No ale dziury nimi zaklejała, to fakt wink

3,990

Elle88 napisał/a:

@Rossi, ale ja mówię o takiej prawdziwej chemii, a nie "wystękanej" jak u niektórych, z rozsądku.. bo i tak nie ma innej opcji, to się logicznie przekonują i do tego żeby coś tam czuć wink

No i właśnie tego się obawiam u siebie. Dlatego muszę się rozkminić...

3,991

Elle88 napisał/a:

Miałam niejedną taką znajomą.. Jedna to chyba nikim nie wzgardziła, kto podszedł do niej. W sensie - każdy kolega, nawet jeśli w ogóle jej się nie podobał, to wcześniej czy później (raczej wcześniej) był jej boyem smile
Oczywiście bez większych sukcesów, jeśli chodzi o dłuższa perspektywę. No ale dziury nimi zaklejała, to fakt wink

Toteż mówię,  że taka prawdziwa chemia nie musi być od razu, tylko z czasem i wcale to nie znaczy, że będzie wystekana:D

3,992

@Rossi, dla mnie będzie wink
'Prawdziwa chemia' to dla mnie jest tak:
1. Poziom wizualny: widzę faceta i podświadomie widzę go w łóżku (takie niewinne myśli z tyłu głowy wink) Po prostu wiem, że go chcę odrazu. Ile na to niby trzeba czasu.. TYGODNI ? yikes bez jajec wink

2. Poziom głowy/mentalny: dobra, tu potrzebuje dłużej..powiedzmy kilku do kilkunastu godzin, w zależności jak często i jak intensywne spotkania, rozmowy to są.

ALe miesiące??? No dejcież spokój big_smile

3,993

Elle88 napisał/a:

1. Poziom wizualny: widzę faceta i podświadomie widzę go w łóżku (takie niewinne myśli z tyłu głowy wink) Po prostu wiem, że go chcę odrazu. Ile na to niby trzeba czasu.. TYGODNI ? yikes bez jajec wink

2. Poziom głowy/mentalny: dobra, tu potrzebuje dłużej..powiedzmy kilku do kilkunastu godzin, w zależności jak często i jak intensywne spotkania, rozmowy to są.

No to pkt 1 mam, tylko z pkt 2 mam problem tongue Może w pewnym wieku już trzeba więcej czasu, Alzheimer, zanik komórek mózgowych i te sprawy... big_smile Jak do końca sierpnia się nie ogarnę, znaczy, że to nie to big_smile

3,994

Elle88 napisał/a:

Nie miesiące,  już nie demonizuj.
Pkt 1 może się zmienić w przeciągu paru tygodni(o ile totalnie nie odrzuci na poczatku)
Pkt 2 wystarczy kilka spotkań,  gdy coraz lepiej się rozmawia itd to rokuje na przyszłość. (O ile nie odrzuci na poczatku)
Przypominasz mi jedna znajoma. Też od razu wie, czy to będzie to, czy też nie. Mówiłam jej,  pogadaj, daj szansę,  ale nie nie,  oczywiście,  po co. Od razu nie ma chemii więc po 10 min papa.

3,995 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-08-07 23:08:32)

rossanka napisał/a:

Przypominasz mi jedna znajoma. Też od razu wie, czy to będzie to, czy też nie. Mówiłam jej,  pogadaj, daj szansę,  ale nie nie,  oczywiście,  po co. Od razu nie ma chemii więc po 10 min papa.

No, ale ja tu się akurat z Elle zgodzę. Że nie TO, to wiadomo od razu. Tu bym problemu nie miała. I żadne kolejne rozmowy czy szanse by tego nie zmieniły.
Ja mam problem na odwrót big_smile

3,996

Nie no, Rossi, po 10 min. - teraz Ty przesadzasz wink
Jeśli zdarzyły się takie sytuacje to ktoś musiał mnie właśnie 'odrzucić' czymś tam, albo był wyjątkowo niemiły. To na palcach 1 ręki.

A tak to czekam zwykle do końca spotkania 1-2h i wtedy umykam.
Tyle, że niektórzy panowie biorą to za dobrą monetę, więc czasem lepiej byłoby faktycznie szybciej wyjść.

3,997 Ostatnio edytowany przez rossanka (2016-08-07 23:14:56)

rossanka napisał/a:

No, ale ja tu się akurat z Elle zgodzę. Że nie TO, to wiadomo od razu. Tu bym problemu nie miała. I żadne kolejne rozmowy czy szanse by tego nie zmieniły.
Ja mam problem na odwrót big_smile

To ja tego nie wiem. Może mam jakieś braki w neuronach czy gdzie tam.

3,998

rossanka napisał/a:

To ja tego nie wiem. Boże mam jakieś braki w neuronach czy gdzie tam.

Albo my mamy big_smile

3,999

Santa, ja myślę, że u Ciebie problem jest bardziej z tym, że nie ufasz swojej ocenie, jakby nie ufasz sobie. Stąd te wątpliwości i takie zawieszenie.

4,000 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-08-07 23:20:40)

Elle88 napisał/a:

Santa, ja myślę, że u Ciebie problem jest bardziej z tym, że nie ufasz swojej ocenie, jakby nie ufasz sobie. Stąd te wątpliwości i takie zawieszenie.

Bardzo być może właśnie, że masz rację. Sama to wiem smile

Pewnie to stąd, że dwa razy w życiu źle oceniłam psycholi, chociaż w sumie jeden tylko psychol. Drugi tylko alkoholik, natomiast alkoholikami okazali się obydwaj big_smile
Pewnie dlatego muszę sama sobie dać więcej czasu. I tyle smile A co z tego wyniknie, to zobaczy się. Może Was na wesele zaproszę - a może nie big_smile

Tylko nie nazwałabym tego zawieszeniem. Bo bądź co bądź, znajomość idzie dalej... chociaż nie wiem, co z niej wyniknie smile

4,001

No to fajnie smile To słuchaj siebie. Ufaj sobie jak coś Cię będzie odpychało od niego, albo nie będziesz miała ochoty się spotykać.
To są takie sygnały "z trzewi" jak ja to mówię i z ciała, ale bagatelizuje się to, bo uczy się nas, że trzeba słuchać 'rozumu'. 
Ja uważam, że na rozum przychodzi czas później, jak pojawiają się jakieś zgrzyty czy niesnaski, ale początki powinny być w miarę gładkie. Przynajmniej te pierwsze 2 -3 mce.

4,002 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-08-07 23:48:42)

Ja z kolei -odnośnie punktu nr.1 -miałem sytuację, w której na pierwszej randce uznałem kobietę za ogólnie mówiąc bardzo atrakcyjną.
Jakis czas później pojechaliśmy na urlop, na którym tak zmieniła styl ( i to głównie tylko fryzurę mam na mysli, trochę ubiór) tak że brzydko mówiąc nawet końmi by mnie nie zaciągnęli do łózka z nią. Stała się totalnie aseksualna dla mnie i do niczego nie doszło. A pkt 2 był wciąz ok- nadal mnie "mentalnie' kręciła.
Chyba sie zorientowała o co biega, znów sie szarpnęła na fryzjera i później już znowu było OK wink

4,003

Naprędce napisał/a:

Ja z kolei -odnośnie punktu nr.1 -miałem sytuację, w której na pierwszej randce uznałem kobietę za ogólnie mówiąc bardzo atrakcyjną.
Jakis czas później pojechaliśmy na urlop, na którym tak zmieniła styl ( i to głównie tylko fryzurę mam na mysli, trochę ubiór) tak że brzydko mówiąc nawet końmi by mnie nie zaciągnęli do łózka z nią. Stała się totalnie aseksualna dla mnie i do niczego nie doszło. A pkt 2 był wciąz ok- nadal mnie "mentalnie' kręciła.
Chyba sie zorientowała o co biega, znów sie szarpnęła na fryzjera i później już znowu było OK wink

No to i tak lepiej niż mój znajomy, który obudziwszy się rano i zobaczywszy fryzurę koleżanki powiedział krótko "rany boskie!!! z kim ja spałem???!!!" ...
Ale potem się też jakoś dogadywali, jak wstała i się uczesała big_smile

4,004

Haha, no ja jestem pod tym względem jeszcze bardziej tolerancyjny, bo wiem jak mój fryz wygląda po takich nocach wink
Paradoksalnie w tamtej sytuacji, która opisałem jakby jej tą fryzurę "rozwalić" to mogłoby to tylko poprawic obraz, niestety nie wpadłem na to- ale jak pisałem -wszystko dobrze sie skończyło (do czasu oczywiście, ale to już inna historia)

4,005 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-08-08 00:02:47)

@Naprędce, no to strach się bać jak przy Tobie nie można fryzury i stajlu zmienić, jak kobita musi się wieczorem "rozmontować" do spania, albo z rana, zanim się 'ogarnie' tongue hihi

A tak serio, to niektórzy faceci tak mają.. Ten mój ex sponsor i dobry znajomy potem tak miał, opowiadał mi kiedyś właśnie , jak to z jakąś młodą laską jechał na weekend i wszystko było super, dopóki ona nie przyszła do łóżka w jakichś gaciach i t-shircie..
A co ja pierwsze zrobiłam jak dojechaliśmy, tej pierwszej nocy? To samo big_smile

Ale to tak kusiło.. hihihihi

JA z kolei mam tak, że jak mnie facet kręci, to może se być w gaciach, może se być bez wink, może .w obcisłych legginsach to może nie, ale w dresie (w DOMU!!) czy tam nie wiem..uwalony czymś, mówiąc tak obrazowo, a mi to nie będzie przeszkadzać. No nie na tyle, żeby mi się w ogóle nie chciało z nim seksu, bo mu się przedziałek na głowie przesunął albo co wink

Zwracam tylko uwagę żeby ogólnie miał styl, który mi odpowiada a raczej - pasuje do niego i dodaje mu uroku.
Ale faceci mają swoje preferencje i są tacy, którzy np.w łóżku lubią określony typ bielizny itp. co kraj to obyczaj wink

4,006

Elle88 napisał/a:

JA z kolei mam tak, że jak mnie facet kręci, to może se być w gaciach, może se być bez wink, może .w obcisłych legginsach to może nie, ale w dresie (w DOMU!!) czy tam nie wiem..uwalony czymś, mówiąc tak obrazowo, a mi to nie będzie przeszkadzać. No nie na tyle, żeby mi się w ogóle nie chciało z nim seksu, bo mu się przedziałek na głowie przesunął albo co wink

No, o, to to. Byle się mył.
Uwalony chwilowo też może być, np. rajcują mnie robocze ogrodniczki, ale nie na każdym big_smile

4,007 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-08-08 00:15:58)

No, ja jako apodyktycznie zasadniczy hipster(?)-potwór big_smile

Fryzura a ubiór to jednak coś innego (dla mnie) przynajmniej wtedy tak to widziałem, tego drugiego jednak można się szybko pozbyć a z fryzura troche uwiera i jest jakby bardziej "na stałe".
Osobiście nie miałbym nic przeciwko nawet jakimś barchanowym majtasom itp. Ale przez ten fryz zacząłem ją odbierać wtedy jako nudną ciotkę-klotkę. Zresztą to był drugi raz jak sie widzieliśmy- nie byłem gotowy! wink

4,008

Naprędce napisał/a:

nie byłem gotowy! wink

To wszystko wyjaśnia big_smile

4,009

Heheh, ale co - miała koka takiego a la "koszmar balu studniówkowego 1995" czy co to za fryzura konkretnie? smile

JA w sumie mam takie tematy z głowy, bo zazwyczaj noszę włosy rozpuszczone , czasem coś z nimi zrobię jak jest wyjątkowo gorąco albo mi przeszkadzają w treningu np., a tak to jestem leniuszek w tej kwestii.
W sumie to podziwiam babki, którym chce się codziennie włosy układać, w stylu retro np.

4,010 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-08-08 00:23:33)

No, dziewczyny- serio- ja też też tak mam- kobieta w domu może sie nawet za mężczyzne przebierać ;)

Edit

Elle, to były jakieś loczki takie zakręcane- brrr nie pamiętam dokładnie, bo starałem się tą traumę później wyprzeć z pamięci :D ;)

4,011

No to się postarała dziewczyna a Ty nie doceniłeś .. sad
Wiesz ile się loczki robi??

Zależy jeszcze na co i jakie, ale Ci powiem: dość DŁUGO.

4,012

Naprędce napisał/a:

nie byłem gotowy! wink

To wszystko wyjaśnia big_smile

Że niby sobie takie wytłumaczenie znalazłem żeby nie teges? Może tak być!! Tzn mogło wink Poszukam jej zdjęć chyba aż.

Albo jednak nie poszukam big_smile

4,013

Ech..

Ale co Wam powiem to Wam powiem. Chcecie?
No mniejsza i tak powiem, bo mam taki kaprys wink

Mam nowego crusha .. wiecie o co.
Ale jest różnica, tym razem to kobieta!! <yes>

<zakochany>
Super babeczka, #swojadziewczyna

Ale w szoku, że już 37 lat.. ale dalej pracuje smile I za to ma propsa.

Panie i panowie.. Dana Dearmond (kto chce to se znajdzie)

4,014

Boże, raz w życiu zrobiłam sobie loczki. Brrr. Nigdy więcej.

I tak trzymały się krócej niż cała zabawa z tym big_smile

A propos skojarzyło mi się, jak mnie koleżanka poprosiła na tzw. modelkę na egzamin fryzjerski big_smile przed egzaminem ćwiczyła na mnie tzw. fale, w zakładzie, w którym miała praktykę. Razu pewnego przyszła tam młoda dziołszka rozjaśnić sobie włosy na lato (taka wtedy była moda, na blondie), szefowej zakładu nie było - i ta moja koleżanka z drugą praktykantką rozjaśniły jej te włosy na niebiesko big_smile Czisas, jak ja się bałam, no, ale jak dałam słowo, że będę modelką, to będę, wytrwałam do końca big_smile

4,015

Elle88 napisał/a:

No to się postarała dziewczyna a Ty nie doceniłeś .. sad
Wiesz ile się loczki robi??

Zależy jeszcze na co i jakie, ale Ci powiem: dość DŁUGO.

No, wiem trochę kiepsko, dylemat moralny miałem, wierz mi... ale jakbym pochwalił to by nie zmieniała czyż nie? I co wtedy??

Nie wiem i nie chcę wiedzieć jak długo! Jak pójdę znowu na portal to chyba to będzie moje jedyne konkretne wymaganiei wpiszę to w profilu: "Paniom z loczkami- dziekuję" big_smile
Ale serio- jestem w stanie sobie wyobrazić super-loczki i wiele różnych innych nietypowych pomysłów, nie tylko na włosy, ale tamte mi nie odpowiadały- no co zrobic jak "Slowacki wszystkich zachwyca a mnie nie zachwyca" ? hmm
Zresztą sama wiesz, bo Ciebie jeszcze więcej pewnie nie zachwyca i tylko sie drażnisz ze mną tongue

4,016

Naprędce napisał/a:

No, wiem trochę kiepsko, dylemat moralny miałem, wierz mi... ale jakbym pochwalił to by nie zmieniała czyż nie? I co wtedy??

No, dobrze gadasz. Tak to byś miał codziennie loczki, a tak to nie. smile

Zresztą sama wiesz, bo Ciebie jeszcze więcej pewnie nie zachwyca i tylko sie drażnisz ze mną tongue

Ach wiesz.. Ja to jestem prosta skromna dziewczyna. Cieszę się tym że słonko świeci, lubię dobrą poezję.. Zresztą sama często tutaj wklejam co lepsze poematy. Są to może mniej rozpoznawalni niż Słowacki twórcy, ale i tak można zauważyć jaką mam słabość do tego i docenić moją wrażliwość.

4,017 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-08-08 00:55:28)

Elle- tak chcemy, zaraz dzwonie do Feniksowej- oj nie będzie rano pieszczenia rączek...
Danę obadam ale w jakichs bezpiecznych opcjach, wolę sie wyjątkowo przed snem nie zagłębiać w tych tematach :p (oczywiście chodzi o zagłebianie sie wyłącznie w celach badawczych- czyli co mogło cię w niej zafascynować itp)

Santa-  właściwie podejście, naprawde nie polecam loczków i nie tylko o mnie tu chodzi- nie znam żadnego normalnego faceta, który lubi loczki (mniejsza z tym, że właściwie nie znam żadnego normalnego tak w ogóle ;)
No i u Was tak jest -jedna podpatrzy od drugiej i potem pol miasta z loczkami śmiga ;)
A serio to wyjaśniłem w poprzednim poście.

4,018

Naprędce napisał/a:

Santa-  właściwie podejście, naprawde nie polecam loczków i nie tylko o mnie tu chodzi- nie znam żadnego normalnego faceta, który lubi loczki (mniejsza z tym, że właściwie nie znam żadnego normalnego tak w ogóle wink
No i Was tak jest -jedna podpatrzy od drugiej i potem pol miasta z loczkami śmiga wink
A serio to wyjaśniłem w poprzednim poście.

Generalnie to ja nie znam żadnej normalnej kobiety, która lubi loczki. Chyba, że akurat jest zakochana w takim, co lubi - i się poświęca.

A może on (ten, w którym ewentualna normalna kobieta jest zakochana) tylko udaje, że lubi i tym samym zdejmujemy odwieczną klątwę na obu płciach? big_smile

4,019

@Naprędce, musisz wiedzieć, że są RÓŻNE 'loczki'.
To jest dość szeroki temat, zwłaszcza na ta porę, ale powiem tylko, że można to zrobić naprawdę z klasą i ładnie, np. coś takiego http://wars-stars.pl/files/stars/a1da64cc775d37fe13720a3cb6b5096ecc53dd8bl.jpg 
i są bardzo spoko

No ale domyślam się, że w tamtym przypadku chodziło bardziej o coś takiego http://papilot2.mykmyk.pl/img/660/0/fryzury-z-lat-80-47398341.jpg

4,020

Elle88 napisał/a:

No, dobrze gadasz. Tak to byś miał codziennie loczki, a tak to nie. :)

Ale fajnie prosto ci to wyszło... Ty to umiesz wytłumaczyć tak zwięźle wszystko <rozmarza się> :D

Ach wiesz.. Ja to jestem prosta skromna dziewczyna. Cieszę się tym że słonko świeci, lubię dobrą poezję.. Zresztą sama często tutaj wklejam co lepsze poematy. Są to może mniej rozpoznawalni niż Słowacki twórcy, ale i tak można zauważyć jaką mam słabość do tego i docenić moją wrażliwość.

Co ty mi tu o poezji...  może jeszcze serbskie filmy oglądasz? Aaaa o to chodzi, nie no -doceniamy, doceniamy- tzn ehem -jako szeroko pojęta spoleczność internetowa to na pewno doceniamy ;)

4,021 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-08-08 01:21:46)

Dziewczyny- ja mam własną subiektywna definicje "loczków", więc faktycznie może lepiej uzgodnic to pojęcie. Poszukam czegoś co przypominało tamte loczki (jutro-bo musze lecieć), ale to co Elle zamieściłaś (oba zdjęcia) to dla mnie po prostu "kręcone włosy" i są jak najbardziej OK.
Te pierwsze włosy mi bardziej odpowiadają niż drugie, ale jak się domyślam głównie z tego względu, że te drugie to fryzura z lat 80-tych lub wczesnych 90-tych
i dzisiaj (edit) do takiej fryzury musiałbym sie chwilę przyzwyczaić, ale generalnie nadal to są OK włosy.

edit.2
Dobranoc :)

4,022

Witam....i co ja czytam.
New crush? I to baba? yikes Porozmawiamy w domu moja Panno!!
Apropos loczkow. Napredce moj maz tez nienawidzi jak sobie strzele pokrecony look. big_smile Ale wiesz co? Moze i ma racje. Jakos mi loczki dodaja lat. Taka ryczaca 40 sie robie. A jak mam naturalne czyli proste to nie wygladam podobno na swoje lata tongue

4,023 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-08-08 14:49:19)

Feniks- Nie wiem co rozumiesz dokładnie przez "rycząca" (40-tka) więc nie podejmuje dyskusji, bo jak widzę moja definicja "loczków" trochę juz zamieszania wprowadziła wink
W każdym razie to, że 40-tki czy 50-tki potrafią być zajebiste, to każdy (ten przynajmniej po 30-tce) chyba przyzna.
Nie wiem, jak to jest u Was (z Twoim lookiem i odbiorem tegoż przez męża), ale podejrzewam że te Twoje looki nie "znudniają" i nie postarzają Cię o tyle, o ile (moim zdaniem) postarzały i "znudniły" mi wtedy tamtą kobietę. Rzecz w tym, ze za pierwszym razem widziałem ją jako powiedzmy późną 30-tkę, a następnego razu objawiła mi się jako wczesna 50-tka, i to nie tylko "fizycznie", ale i częściowo mentalnie-  tzn. ta jej kreacja wpłynęła na mój odbiór jej pod wzgledem mentalnym, jakby przełożyłem sobie ten jej niekorzystny obraz fizyczny na cechy charakteru. Mimo, że jak powtarzam pod względem stricte mentalnym w porównaniu do pierwszej randki tak naprawdę niewiele się zmieniło i było Ok. Ważne jest też chyba to, że my wtedy jeszcze nie bylismy w związku, dopiero się zaczęliśmy spotykać. Więc wyobraźcie sobie, że Wam się nowo poznana osoba tak raptownie zmienia i "starzeje" jakby z dnia na dzień, jakby chora na jakąś rzadką chorobę. To skomplikowane... dobrze, że juz jestem prostszy tongue

Co do tych nieszczęsnych "loczków", to przejrzałem w necie kilkaset zdjęć i nic podobnego nie znalazłem,
a trudno mi to będzie jakoś opisać dostatecznie trafnie (bo sie nie znam i tego wcześniej nie robiłem) -to były włosy tak mniej więcej "za uszy"- więc niezbyt długie, dość mocno zawinięte i układały się na całej głowie w takie runo owieczki... Tak, "owieczka na głowie" chyba oddaje to najtrafniej. Kogos to rajcuje? No własnie...

BTW Loków:
https://www.youtube.com/watch?v=2F3W44uZQR8

4,024 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2016-08-08 15:00:50)

Naprędce napisał/a:

Feniks- Nie wiem co rozumiesz dokładnie przez "rycząca" (40-tka) więc nie podejmuje dyskusji, bo jak widzę moja definicja "loczków" trochę juz zamieszania wprowadziła wink
W każdym razie to, że 40-tki czy 50-tki potrafią być zajebiste, to każdy (ten przynajmniej po 30-tce) chyba przyzna.
Nie wiem, jak to jest u Was (z Twoim lookiem i odbiorem tegoż przez męża), ale podejrzewam że te Twoje looki nie "znudniają" i nie postarzają Cię o tyle, o ile (moim zdaniem) postarzały i "znudniły" mi wtedy tamtą kobietę. Rzecz w tym, ze za pierwszym razem widziałem ją jako powiedzmy późną 30-tkę, a następnego razu objawiła mi się jako wczesna 50-tka, i to nie tylko "fizycznie", ale i częściowo mentalnie-  tzn. ta jej kreacja wpłynęła na mój odbiór jej pod wzgledem mentalnym, jakby przełożyłem sobie ten jej niekorzystny obraz fizyczny na cechy charakteru. Mimo, że jak powtarzam pod względem stricte mentalnym w porównaniu do pierwszej randki tak naprawdę niewiele się zmieniło i było Ok. Ważne jest też chyba to, że my wtedy jeszcze nie bylismy w związku, dopiero się zaczęliśmy spotykać. Więc wyobraźcie sobie, że Wam się nowo poznana osoba tak raptownie zmienia i "starzeje" jakby z dnia na dzień, jakby chora na jakąś rzadką chorobę. To skomplikowane... dobrze, że juz jestem prostszy tongue

Co do tych nieszczęsnych "loczków", to przejrzałem w necie kilkaset zdjęć i nic podobnego nie znalazłem,
a trudno mi to będzie jakoś opisać dostatecznie trafnie (bo sie nie znam i tego wcześniej nie robiłem) -to były włosy tak mniej więcej "za uszy"- więc niezbyt długie, dość mocno zawinięte i układały się na całej głowie w takie runo owieczki... Tak, "owieczka na głowie" chyba oddaje to najtrafniej. Kogos to rajcuje? No własnie...

BTW Loków:
https://www.youtube.com/watch?v=2F3W44uZQR8

Napredce ja wiem ze wiek nic nie oznacza metrykalnie. Sama mam lat 36 wiec jakby de facto niedluga ta 40 bede tak czy siak. Tyle ze wlasnie  (tak mi sie wydaje bynajmniej ) nie wygladam ani nie nosze sie jak 40 latka "ryczaca" czyli nudne granatowe  garsonki,  bluzki z okraglym dekoltem plus na szyi perelki po babci i wytapirowana grzywa/ lub przeciwnie lamparcie legginsy w cekiny, rozowa szminka i tapir totalny. W tych loczkach wygladam wlasnie troche tak matronowato  gdzie wcale majac te 40 lat nie musze (chyba big_smile )

4,025 Ostatnio edytowany przez luz3rn (2016-08-08 22:16:26)

(Zbiera myśli do kupy.) Wczoraj próbowałem zadzwonić do tej A jednak nic z tego. Nie mogłem się dodzwonić. Jakieś szumy i poczta głosowa, dwa podejścia. A do innych numerów elegancko szedł sygnał. Napisałem SMS chciałem pogadać, ale nie mogę się dodzwonić. Ona odpisała nie ty jeden. Ja odpisałem szczegółowo w czym problem i że jutro zadzwonię o tej samej porze zgoda? Napisała jakieś dwie godziny później, że się nie dodzwonię... Wcześniej pisała, że nie lubi pisać SMS-ów, a teraz jak chciałem zadzwonić że się nie dodzwonię. Mam wrażenie że się laska mną chciała pobawić i skasowałem jej numer koniec A...        piszecie o pierdołach to powiem że piękny przelew poszedł do Polski za lipiec, nie biegam bo porwane buty wybiegałem w nich około 1000 km i tyle wrócę to pierwsza rzecz kupuje buty.

4,026

luz3rn napisał/a:

(Zbiera myśli do kupy.) Wczoraj próbowałem zadzwonić do tej A jednak nic z tego. Nie mogłem się dodzwonić. Jakieś szumy i poczta głosowa, dwa podejścia. A do innych numerów elegancko szedł sygnał. Napisałem SMS chciałem pogadać, ale nie mogę się dodzwonić. Ona odpisała nie ty jeden. Ja odpisałem szczegółowo w czym problem i że jutro zadzwonię o tej samej porze zgoda? Napisała jakieś dwie godziny później, że się nie dodzwonię... Wcześniej pisała, że nie lubi pisać SMS-ów, a teraz jak chciałem zadzwonić że się nie dodzwonię. Mam wrażenie że się laska mną chciała pobawić i skasowałem jej numer koniec A...

Możliwe, że faktycznie ma problemy z telefonem, a Ty focha strzelasz i numer kasujesz.
Mogłeś poczekać parę dni, możliwe, że sama się do Ciebie odezwie.

4,027 Ostatnio edytowany przez luz3rn (2016-08-08 22:30:55)

Krejzolka82 napisał/a:
luz3rn napisał/a:

(Zbiera myśli do kupy.) Wczoraj próbowałem zadzwonić do tej A jednak nic z tego. Nie mogłem się dodzwonić. Jakieś szumy i poczta głosowa, dwa podejścia. A do innych numerów elegancko szedł sygnał. Napisałem SMS chciałem pogadać, ale nie mogę się dodzwonić. Ona odpisała nie ty jeden. Ja odpisałem szczegółowo w czym problem i że jutro zadzwonię o tej samej porze zgoda? Napisała jakieś dwie godziny później, że się nie dodzwonię... Wcześniej pisała, że nie lubi pisać SMS-ów, a teraz jak chciałem zadzwonić że się nie dodzwonię. Mam wrażenie że się laska mną chciała pobawić i skasowałem jej numer koniec A...

Możliwe, że faktycznie ma problemy z telefonem, a Ty focha strzelasz i numer kasujesz.

Przeszła mi ochota na znajomość z nią. Dlaczego? Roszczeniowy stosunek do życia zawsze pisała chcę iść na studia, chcę pracować, chcę męża itd. Nie zdała matury i ma poprawki. Pisała, że nie wie co robić dalej itd. Napisałem w żartach jedź ze mną na trzy tygodnie na winobranie sam jadę pierwszy raz wszystko opłacone zarobisz sobie, a ona wyskakuje, że chce w Polsce stałą prace nieogarnięta. To tylko trzy tyg... Przynajmniej wyczułem czym pachnie leniuszek... Jest jedna wielka zaleta tej trzymiesięcznej przygody z portalami randkowymi typu sympatia. Jaka? Zająłem sobie czas wolny w Internecie. Poznałem masę ludzkich historii, dziewczyn o zupełnie innym światopoglądzie niż mój.

4,028

luz3rn napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:
luz3rn napisał/a:

Przeszła mi ochota na znajomość z nią. Dlaczego? Roszczeniowy stosunek do życia zawsze pisała chcę iść na studia, chcę pracować, chcę męża itd. Nie zdała matury i ma poprawki. Pisała, że nie wie co robić dalej itd. Napisałem w żartach jedź ze mną na trzy tygodnie na winobranie sam jadę pierwszy raz wszystko opłacone zarobisz sobie, a ona wyskakuje, że chce w Polsce stałą prace nieogarnięta. To tylko trzy tyg... Przynajmniej wyczułem czym pachnie leniuszek...

No dobra, ale z tą pracą to miała rację, przecież w ogóle Cię nie zna.
Jedni lubią być spontaniczni, inni nie.
Jedni nie boją się z nieznajomymi wyjeżdżać, inni boją.
A może wstydziła Ci się przyznać, że po prostu się boi wyjechać z Tobą?

Z tym lenistwem to trochę na wyrost.

4,029

Dobry wieczór Evrybody :*

Historia spod znaku "Wujcio Warjatuńcio"

2 próby tekstu otwierającego:

1-sza zaskakująco miła, nie będę cytować
2-ga - neutralny standard: "Co taka piękna kobieta robi na.. bleble" <ziewamy>

- ..tu moja odpowiedź, grzecznie i delikatnie sugerująca, że nie bardzo mam pomysł jak odpowiadać na takie pytania - w domyśle: "Nudzisz gościu.."

W tym momencie następuje zwrot akcji o 180stopni, gość z mega kulturalnego zamienia się w .. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/be/c3/9d/bec39db2dcb03f00ea82734bc91bb2d0.jpg

- A co kurva miałem zapytać czy chcesz się ruchać czy o uj ci chodzi ??

Urocze big_smile

4,030

Haha no to Pan długo nie wytrzymał w roli gentelmana big_smile
Witam Wszystkich smile
Kisski urwiski dla mojej Girl.
Tak apropos spraw ktore nas lacza. Dowiedzialam sie dzis ze moje problemy zdrowotne z ktorymi sie zmagam od jakiegos czasu maja jednak prawdopodobnie podloze hormonalne o dosc egzotycznej nazwie  takze ten tego Elle ..kolejny raz we have something in common wink

Posty [ 3,966 do 4,030 z 4,549 ]

Strony Poprzednia 1 60 61 62 63 64 70 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy portale randkowe, to dobra opcja?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024