Czy portale randkowe, to dobra opcja? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy portale randkowe, to dobra opcja?

Strony Poprzednia 1 16 17 18 19 20 70 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,106 do 1,170 z 4,549 ]

1,106 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-07-09 19:26:37)

Odp: Czy portale randkowe, to dobra opcja?

@Happi, nie zamierzam nic sprawdzać raczej wink Pewnie jeszcze nie raz się na niego natknę. To taka okolica.
Nie ukrywam, że marzy mi się poznanie kogoś , ot tak - przypadkowo i 'normalnie' zupełnie, w sensie nie via neta, gdzie kontekst jest oczywisty, ale zawsze mi brakuje mowy ciała, wzroku itd.

Ps. Jak Twoja "próba generalna" z przemową powyjazdową, działasz ostro ? :> smile

Zobacz podobne tematy :

1,107

Elle88 napisał/a:

Nie ukrywam, że marzy mi się poznanie kogoś , ot tak - przypadkowo i 'normalnie' zupełnie, w sensie nie via neta, gdzie kontekst jest oczywisty, ale zawsze mi brakuje mowy ciała, wzroku itd.

chyba wszystkie o tym marzymy, dlatego ja dziś za przypadkowe spotkania steczkę wychylę smile smile

1,108

NiobeXXX napisał/a:
Elle88 napisał/a:

chyba wszystkie o tym marzymy, dlatego ja dziś za przypadkowe spotkania steczkę wychylę smile smile

https://aprillynnviloria.files.wordpress.com/2014/09/cheers-to-that.jpg

1,109

Elle88 napisał/a:

@Happi, nie zamierzam nic sprawdzać raczej wink Pewnie jeszcze nie raz się na niego natknę. To taka okolica.

Ps. Jak Twoja "próba generalna" z przemową powyjazdową, działasz ostro ? :> smile

No to skoro się na niego jeszcze natkniesz, to spoko. Może sam zagada, jeśli wolny jest i zainteresowany smile
Sama chętnie bym tak kogoś poznała i zdarza się, nie ukrywam, ale wychodzi z tego tyle samo, ile z tych internetowych znajomości big_smile

A piosenkę uwielbiam <3

P.S. Z grubsza napisana, chociaż na pewno muszę to jeszcze przejrzeć i zastanowić się, czy tak właśnie chcę to jemu przedłożyć. W każdym razie zrobiłam jak radziłaś, nie pytałam, nie prosiłam o to, by sobie coś przemyślał. Po prostu napisałam co czuję. Pewnie będę się trochę stresowała przed wysłaniem, ale lepiej wiedzieć od razu, niż się łudzić jak idiotka wink

1,110

Boshe, modliszka ;p zasadza się na świeżo co poznanego sąsiada. Biedaczek, nie wie że zostało mu już niedużo życia big_smile
Happi, a ty z tym hmmmm nie ruchaczem z badoo wink big_smile długo już "obcujesz"? ^^

1,111 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-07-09 19:49:38)

Mrs.Happiness napisał/a:

No to skoro się na niego jeszcze natkniesz, to spoko. Może sam zagada, jeśli wolny jest i zainteresowany smile

No pfff.. Rejczel big_smile
Przecie ja nie będę dorosłego chłopa uczyć jak się zagaduje do sąsiadki, hę? wink

Może po sól wpadnie albo co. Nie wiem, nie wiem..
A ja soli ni mam <oops>
Niech chłopina myśli.

Sama chętnie bym tak kogoś poznała i zdarza się, nie ukrywam, ale wychodzi z tego tyle samo, ile z tych internetowych znajomości big_smile

Hihihi.
Oj tam. Teraz masz 2 menów, nie jest źle!
A w razie co , w razie kryzysu - mogę na bieżąco radzić, doradzać, godzić ..:D tongue

P.S. Z grubsza napisana, chociaż na pewno muszę to jeszcze przejrzeć i zastanowić się, czy tak właśnie chcę to jemu przedłożyć. W każdym razie zrobiłam jak radziłaś, nie pytałam, nie prosiłam o to, by sobie coś przemyślał. Po prostu napisałam co czuję. Pewnie będę się trochę stresowała przed wysłaniem, ale lepiej wiedzieć od razu, niż się łudzić jak idiotka wink

Brafo!
Chłop będziesz miło zaskoczony pewnie: wstrząśnięty nie zmieszany wink smile

WuWu, co Ty. JA nie jestę taka big_smile
Poza tym, to ON się pierwszy popaczau. I to w oczy, a nie.. I za to go szanuję !!!!
tongue

1,112 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-09 19:58:27)

On-WuWuA-83 napisał/a:

Happi, a ty z tym hmmmm nie ruchaczem z badoo wink big_smile długo już "obcujesz"? ^^

Parę dni temu minął miesiąc wink

Elle88 napisał/a:

No pfff.. Rejczel big_smile
Przecie ja nie będę dorosłego chłopa uczyć jak się zagaduje do sąsiadki, hę? wink

Może po sól wpadnie albo co. Nie wiem, nie wiem..
A ja soli ni mam <oops>
Niech chłopina myśli.

A on tak blisko Ciebie mieszka, że "po sól" mógłby wpaść bez przypału? big_smile

Elle88 napisał/a:

Hihihi.
Oj tam. Teraz masz 2 menów, nie jest źle!
A w razie co , w razie kryzysu - mogę na bieżąco radzić, doradzać, godzić ..:D tongue

Haha, gdyby któryś zobaczył to paskudztwo na mojej twarzy, to nie miałabym już żadnego sad sad
big_smile

Elle88 napisał/a:

Brafo!
Chłop będziesz miło zaskoczony pewnie: wstrząśnięty nie zmieszany wink smile

Byle się nie przestraszył wink

EDIT:
Nie wiem czemu, ale mam słabość do takich pokręconych typków big_smile
Hahaha big_smile

1,113

Mrs.Happiness napisał/a:

A on tak blisko Ciebie mieszka, że "po sól" mógłby wpaść bez przypału? big_smile

No 4 piętra, to myślę, że z każdego poziomu nie tak daleko ma.
Ale wątpię żeby mnie oszołomsko szukał po piętrach wink

Mrs.Happiness napisał/a:

Byle się nie przestraszył wink

Spoko jak jest zakochany to się ucieszy smile
Zresztą, nawet gdyby nie zdecydował się odrazu to i tak wypadniesz dojrzale, bo wyrażasz się bezpośrednio, a nie jakieś domysły, gierki, sfera domysłu a la gimbaza. <ok>

1,114 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-09 20:09:09)

Elle88 napisał/a:

No 4 piętra, to myślę, że z każdego poziomu nie tak daleko ma.
Ale wątpię żeby mnie oszołomsko szukał po piętrach wink

W sumie byłby troszkę dziwny, gdyby szukał. Odrobinę Trojanem by zaleciało big_smile

Elle88 napisał/a:

Spoko jak jest zakochany to się ucieszy smile
Zresztą, nawet gdyby nie zdecydował się odrazu to i tak wypadniesz dojrzale, bo wyrażasz się bezpośrednio, a nie jakieś domysły, gierki, sfera domysłu a la gimbaza. <ok>

Racja. Też zawsze byłam za tym, żeby mówić wprost, muszę tylko uważać, żeby nie napisać nic głupiego. Naprawdę dawno z nikim tak nie rozmawiałam. W sumie wszystko skupia się najbardziej na tym, co czuję względem jego osoby oraz na tym, że ta niepewność mnie trochę przerasta. Czyli z grubsza napisałam to, co mówiłam tutaj. Powinno być okej, tak sądzę wink

P.S. Swędzi sad A nie mogę tego nawet dotykać sad

1,115 Ostatnio edytowany przez Kaba (2016-07-09 20:21:09)

4 piętra... ta..

https://www.youtube.com/watch?v=youH_0HHuOI

1,116

A taka sytuacja.. ?
(a propos stosunków sąsiedzkich ofk) tongue

1,117 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2016-07-09 21:34:25)

Dla Mrs.Happiness

1. Jajecznie wink :
https://www.youtube.com/watch?v=vs1CA5hFdd4

2. Bezjajecznie :
- https://www.youtube.com/watch?v=t7I1BL5DHZE
- https://www.youtube.com/watch?v=DObwMdbAmec
- https://www.youtube.com/watch?v=jeRP971T7wM

Ps Niektóre anime są piękne wizualnie, np. takie Angel's egg :
https://www.google.pl/search?q=angel%27 … mp;dpr=0.9
albo Texhnolyze :
https://www.google.pl/search?q=ergo+pro … hnolyze%2C

1,118

Nad czym tak wszyscy dumacie???

wink

1,119

Elle88 napisał/a:

wink

Nad tym, że minął miesiąc od parapetówki, a jeszcze nie trafiła się taka sąsiadka, od której bym chciał co noc sól pożyczać big_smile

1,120

Oh Jacku.

1,121 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-09 22:03:19)

Dziękuję, właśnie zaczynam przesłuchiwać big_smile
Ta pierwsza piosenka, przypałowa, przypomniała mi o:

big_smile

Elle88 napisał/a:

wink

Ja się wkurzam na siebie, bo jestem rozkojarzona przez opryszczkę i wiadomo kogo, i zapomniałam, że muszę się pilnować z jedzeniem. Więc teraz siedzę z bólem brzucha i niezupełnie wiem za co się zabrać... hmm

Dobrze, że chociaż muzyczka leci :

<3

A Ty jak tam? smile

1,122

@lilly25
A to znasz?
https://www.youtube.com/watch?v=609S3Uj9Ja8

a to z innej beczki przypomniało mi się jeszcze
https://www.youtube.com/watch?v=k4Xx0k_TVY0

1,123

@Happi, a tam nie pękaj wink Do wesela się zagoi. Wiesz jak to jest - jak kocha to i  opryszczkom i kurzajką na nosie tongue
No serio nie przejmuj się. Przypudrujesz to jakby co, nic nie zauważy.
Przecież to facet!! big_smile

A Ty jak tam? smile

A ja... a ja mam chcicę straszną.
I tak se myślę, że może pochopnie odprawiłam tego Skandynawa.

hmm

1,124 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-09 22:12:35)

Elle88 napisał/a:

@Happi, a tam nie pękaj wink Do wesela się zagoi. Wiesz jak to jest - jak kocha to i  opryszczkom i kurzajką na nosie tongue
No serio nie przejmuj się. Przypudrujesz to jakby co, nic nie zauważy.
Przecież to facet!! big_smile

Nie no, opryszczką się nie przejmuję tak. Rozprasza mnie bardziej to pieczenie i swędzenie, niż sam fakt, że ona tam jest big_smile
Ale wiem, że parę dni i nie będzie śladu smile
I fakt, pewnie by na spotkaniu tak uwagi nie zwrócił, haha big_smile Ale jakby chciał buziaka, to byłoby słabo big_smile

Elle88 napisał/a:

A ja... a ja mam chcicę straszną.
I tak se myślę, że może pochopnie odprawiłam tego Skandynawa.

hmm

Oj sad Nie zazdroszczę sad
To może lepiej zrobić wjazd na chatę temu fajnemu sąsiadowi? big_smile big_smile
Wiesz, kusy strój, butelka wina pod pachę...
A jak będzie żona, to zawsze możesz udać, że tylko korkociąg chciałaś pożyczyć... big_smile Przemyśl to :*

1,125 Ostatnio edytowany przez On-WuWuA-83 (2016-07-09 22:14:34)

Mrs.Happiness napisał/a:

Ja się wkurzam na siebie, bo jestem rozkojarzona przez opryszczkę i wiadomo kogo, i zapomniałam, że muszę się pilnować z jedzeniem. Więc teraz siedzę z bólem brzucha i niezupełnie wiem za co się zabrać... hmm

A to dlaczego musisz się pilnować z jedzeniem?
Apeluje aby nie namawiać na sąsiada, niech chłopina pożyje sobie jeszcze trochę big_smile

1,126

No jak się zbierze w sobie gościu i zagada, zamiast się gapić tylko, to już dalej to pociągnę jakoś.
Konkretny się wydaje i na konkretne zachowania liczę gdyż ponieważ..mnie również deczko swędzi, nie piecze tongue wink

1,127

@Mrs.Happiness

Wymieszaj aloes, miód i sodę a następnie nakładaj często na opryszczkę i już nie miaukaj, że piecze tongue

1,128

On-WuWuA-83 napisał/a:

A to dlaczego musisz się pilnować z jedzeniem?

W sumie to dlatego, że od gimnazjum miałam problemy z żołądkiem. Się nałaziłam po lekarzach swego czasu. Nikt oczywiście nie widział co mi dolega, jak to w naszym pięknym kraju. Eksperymentowali troszkę z lekami big_smile Aż samo przeszło. Jednak zauważyłam, że czasem, gdy nie pilnuję się z jedzeniem, mam lekkie nawroty, jak dzisiaj. Nie mogę na przykład cały dzień nic nie jeść, a potem zjeść normalny posiłek, bo bywa, że później dosłownie zwijam się z bólu. Nic wtedy nie chce pomóc. Żadne tabletki przeciwbólowe tongue A że nie umiem spać, gdy coś mnie boli, to muszę zawsze przeczekać ileś godzin, aż minie. I nie mogę danego dnia już NIC jeść, bo miałabym powtórkę z rozrywki.

Elle88 napisał/a:

No jak się zbierze w sobie gościu i zagada, zamiast się gapić tylko, to już dalej to pociągnę jakoś.
Konkretny się wydaje i na konkretne zachowania liczę gdyż ponieważ..mnie również deczko swędzi, nie piecze tongue wink

To ja trzymam kciuki, żeby zagadał. Tym bardziej teraz, gdy sprawa jest nagląca big_smile wink

Kaba napisał/a:

@Mrs.Happiness

Wymieszaj aloes, miód i sodę a następnie nakładaj często na opryszczkę i już nie miaukaj, że piecze tongue

Zaraz idę kolejny raz nasmarować maścią, którą dzisiaj kupiłam w aptece, bo muszę co 4 godziny smarować, więc nie mogę już na to nic więcej nakładać tongue
Pewnie piecze bardziej też przez nią. W sumie najważniejsze dla mnie jest, by szybko zeszło wink
I dziękuję za troskę smile

1,129 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2016-07-09 22:33:09)

Elle88 napisał/a:

Myślę, że zagada wink Nie tak często spotyka się taką atrakcyjną kobietę jak Ty, serio wink Wiesz, oceniam po zdjęciu, tak myślę. No i oby był konkretny smile

Mrs Happines, miałam opryszczkę na razie chyba tylko raz czy dwa razy, ale straszne to jest. Mnie mocno piekło, swędziało, jak coś jadłam, to od razu o to zahaczało i bolało sad Wtedy to było strasznie. Kupiłam na to maść Hascovir, tania, a powiem Ci, że była ulga. Tylko niestety nie od razu, ale tak po 2 dniach i goiło się. Nakładałam grubą warstwą, bo jak była cienka, to mało co czułam, że tam jest. Miód też na pewno coś pomaga. Z tym, że tak jak wtedy miałam ten ból i pieczenie, to niestety chyba co bym nie nakładała, to i tak trochę z bólem musiałam wytrzymać. Niestety nie mija aż tak szybko. No i akurat wtedy sporą miałam, dlatego zwłaszcza przy jedzeniu zahaczałam. Było u mnie to widać, niefajnie to wyglądało tongue Zatuszowanie wtedy mi by wiele nie dało, bo miałam napuchnięte przez to, że spora. No, ale oby już tak nie było hehe. W razie co mam nadal trochę tej maści, jestem zabezpieczona tongue Mam nadzieję, że nie obrzydziłam opisem, ale może coś pomogłam, choć nie pocieszyłam Cię może, ale myślę, że jutro powinno być u Ciebie lepiej. A Ty jaką masz maść?

1,130

@Mrs.Happiness
[problemy z żołądkiem]
A siemię lniane próbowałaś? Przed posiłkami łyżka dwie na szklankę, zalać wrzątkiem, dolać soku i pić. Len ma wiele profitów. Dla kobiety np. zmniejszenie bólu okresowego.

1,131

Mrs.Happiness napisał/a:

W sumie to dlatego, że od gimnazjum miałam problemy z żołądkiem. Się nałaziłam po lekarzach swego czasu. Nikt oczywiście nie widział co mi dolega, jak to w naszym pięknym kraju. Eksperymentowali troszkę z lekami big_smile Aż samo przeszło. Jednak zauważyłam, że czasem, gdy nie pilnuję się z jedzeniem, mam lekkie nawroty, jak dzisiaj. Nie mogę na przykład cały dzień nic nie jeść, a potem zjeść normalny posiłek, bo bywa, że później dosłownie zwijam się z bólu. Nic wtedy nie chce pomóc. Żadne tabletki przeciwbólowe tongue A że nie umiem spać, gdy coś mnie boli, to muszę zawsze przeczekać ileś godzin, aż minie. I nie mogę danego dnia już NIC jeść, bo miałabym powtórkę z rozrywki.

Dość poważnie to brzmi.

1,132 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-07-09 22:38:03)

Truskaweczka http://bestanimations.com/Signs&amp;Shapes/Hearts/heart-animation3.gif  :* 
Dzięki za miłe słowo, od Kobiety liczy się podwójnie big_smile

A ja myślę, że może nie zagadać.. Już tak parę razy miałam, że jak ktoś się lampił to nie zagadywał ostatecznie (pomijam sytuacje klubowo -alko) hmm

Z drugiej strony, trochę jestem walnięta, że oczekuję zagadnięcia jak zbiegam po schodach itp. hahaha

@Happi, miałam pisać.. Słuchaj, to nie jest czasem zespół jelita nadwrażliwego?? Bo tak mi to brzmi.

1,133

Nie ma za co smile No ja wiem, pewności nie ma, może być np zajęty albo bać się zagadać chociażby. No albo nie chcieć nikogo teraz poznawać, w sumie ile teraz mamy sytuacji, gdzie sąsiedzi się tak naprawdę nie znają, każdy zamknięty w swoim świecie. No, ale oby zagadał smile

1,134

truskaweczka19 napisał/a:

Nie ma za co smile No ja wiem, pewności nie ma, może być np zajęty albo bać się zagadać chociażby. No albo nie chcieć nikogo teraz poznawać, w sumie ile teraz mamy sytuacji, gdzie sąsiedzi się tak naprawdę nie znają, każdy zamknięty w swoim świecie. No, ale oby zagadał smile

No, dokładnie. A często jest tak, że jak się przegapi moment, to potem jest trudniej i dziwniej zagadać, a też jak widzi się, że się facetowi podobasz a on nie zagaduje to.. jakby sam się kastruje trochę.
No co zrobię jak nic nie zrobię hmm

A spodobał mi się, bo jest włochaty dość i taki ciemny jak lubię.
(Nie słuchajcie mnie, tak sobie gadam do siebie big_smile)

1,135

@Elle
Pewnie sąsiad pomyślał sobie w duchu - cóż za ohyda i tyle go będziesz widziała tongue

1,136 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-09 22:48:16)

Mrs Happines, miałam opryszczkę na razie chyba tylko raz czy dwa razy, ale straszne to jest. Mnie mocno piekło, swędziało, jak coś jadłam, to od razu o to zahaczało i bolało sad Wtedy to było strasznie. Kupiłam na to maść Hascovir, tania, a powiem Ci, że była ulga. Tylko niestety nie od razu, ale tak po 2 dniach i goiło się. Nakładałam grubą warstwą, bo jak była cienka, to mało co czułam, że tam jest. Miód też na pewno coś pomaga. Z tym, że tak jak wtedy miałam ten ból i pieczenie, to niestety chyba co bym nie nakładała, to i tak trochę z bólem musiałam wytrzymać. Niestety nie mija aż tak szybko. No i akurat wtedy sporą miałam, dlatego zwłaszcza przy jedzeniu zahaczałam. Było u mnie to widać, niefajnie to wyglądało tongue Zatuszowanie wtedy mi by wiele nie dało, bo miałam napuchnięte przez to, że spora. No, ale oby już tak nie było hehe. W razie co mam nadal trochę tej maści, jestem zabezpieczona tongue Mam nadzieję, że nie obrzydziłam opisem, ale może coś pomogłam, choć nie pocieszyłam Cię może, ale myślę, że jutro powinno być u Ciebie lepiej. A Ty jaką masz maść?

No ja opryszczkę miewałam wiele razy jak byłam młodsza. Potem zależy kiedy. Od roku się bardzo pilnowałam i nie miałam tego, ale teraz mi niestety wyskoczyła. Co zrobić. Jest normalnych rozmiarów, ale mocno mi opuchły usta, jak zawsze zresztą. Na szczęście przy jedzeniu nie przeszkadza, bo ja mam małe, ale jednocześnie spore wargi, w sensie tak objętościowo, i dzięki temu ona jest dość wysoko. Niemniej pieczenie i swędzenie mnie już irytuje hmm

Też mam Hascovir. Właśnie byłam znowu nasmarować. Ludzie w internecie pisali, że niektórym już po dwóch trzech dniach schodziło, więc zobaczymy. Trzeba być dobrej myśli wink

Kaba napisał/a:

@Mrs.Happiness
[problemy z żołądkiem]
A siemię lniane próbowałaś? Przed posiłkami łyżka dwie na szklankę, zalać wrzątkiem, dolać soku i pić. Len ma wiele profitów. Dla kobiety np. zmniejszenie bólu okresowego.

Nie próbowałam, ale to dlatego, że ja nigdy nie wiem kiedy to się pojawi. Nie chciałabym przez cały rok czegoś brać. A teraz już i tak za późno, bo zdążyło się zacząć. Muszę przeczekać, a rano już będzie okej smile

On-WuWuA-83 napisał/a:

Dość poważnie to brzmi.

Chętnie poszłabym z tym znowu do lekarza i dała się porządnie przebadać, ale jakoś nie wierzę w to, że nagle będą cokolwiek wiedzieli...
Nie chcę być niczyim królikiem doświadczalnym tongue big_smile

Elle88 napisał/a:

@Happi, miałam pisać.. Słuchaj, to nie jest czasem zespół jelita nadwrażliwego?? Bo tak mi to brzmi.

Powiem Ci, że nie mam pojęcia, bo tak jak mówiłam, żaden lekarz u mnie nie wiedział. Ale oni nigdy nic nie wiedzą big_smile
Skoro myśleli, że pokrzywka uczuleniowa to półpasiec, to ja nie mam pytań big_smile tongue

Elle88 napisał/a:

No, dokładnie. A często jest tak, że jak się przegapi moment, to potem jest trudniej i dziwniej zagadać, a też jak widzi się, że się facetowi podobasz a on nie zagaduje to.. jakby sam się kastruje trochę.
No co zrobię jak nic nie zrobię hmm

A spodobał mi się, bo jest włochaty dość i taki ciemny jak lubię.
(Nie słuchajcie mnie, tak sobie gadam do siebie big_smile)

To musisz zacząć powoli schodzić ze schodów i uśmiechnij się do niego chociaż! Jak ogarnięty, to będzie wiedział co robić big_smile
I gadaj do woli, wątpię, by komuś przeszkadzało wink

1,137 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-07-09 22:51:41)

@Happi, mi to wygląda na tle nerwowym choroba - typowa autoagresywna reakcja organizmu.
Jeśli to ZJN , tak jak podejrzewam, to powinnaś przejść na lekkostrawną dietę ale przede wszystkim sporo się relaksować, bo to stresowe jest.

No tak, pozostaje mi opcja - prowokacja i obadanie jego reakcje ;>
Muszę go wyczuć.
Bo jak znowu mamy się mijać w atmosferze , że siekierę można zawiesić a gość świdruje wzrokiem Fakira, to lepiej to rozładować zdecydowanie.

1,138

Rozumiem. U mnie była na dolnej wardze, spora, właśnie tak trochę mi usta napuchły w tym miejscu. No i przy jedzeniu niestety mnie bolało. Fajnie, że też masz tę maść. Mam nadzieję, że szybko się polepszy. Od wczoraj masz opryszczkę jak dobrze zrozumiałam?

1,139 Ostatnio edytowany przez On-WuWuA-83 (2016-07-09 22:51:09)

Kaba napisał/a:

@Elle
Pewnie sąsiad pomyślał sobie w duchu - cóż za ohyda i tyle go będziesz widziała tongue

Nie wiem dlaczego ale mi się tutaj od razu skojarzył motyw z Alternatywy 4 - Docencik i pani nauczycielka big_smile Ma szczęście, że nie mieszka z nią na tym samym pięterku big_smile big_smile

1,140

Panowicie boicie się Elle? tongue Facet może mięc fajne chwile z fajną kobietą, nie ma się czego bać hehe big_smile

1,141

Elle88 napisał/a:

@Happi, mi to wygląda na tle nerwowym choroba - typowa autoagresywna reakcja organizmu.
Jeśli to ZJN , tak jak podejrzewam, to powinnaś przejść na lekkostrawną dietę ale przede wszystkim sporo się relaksować, bo to stresowe jest.

Muszę go wyczuć.
Bo jak znowu mamy się mijać w atmosferze , że siekierę można zawiesić a gość świdruje wzrokiem Fakira, to lepiej to rozładować zdecydowanie.

Któryś z lekarzy mnie też wypytywał, czy się dużo stresuję czy coś. Nie ukrywam, moja rodzina zawsze dostarczała wrażeń big_smile big_smile Staram się niczym tak nie przejmować, ale nie zawsze jest to możliwe, wiadomo wink

W sumie mam to dość rzadko. Czasem raz w miesiącu, czasem jeszcze rzadziej. Najwyżej będę jeszcze bardziej unikać mojej rodziny, haha big_smile

No właśnie, dlatego jak coś, uśmiech na twarzy i sprawdzić czy zaskoczy wink

Rozumiem. U mnie była na dolnej wardze, spora, właśnie tak trochę mi usta napuchły w tym miejscu. No i przy jedzeniu niestety mnie bolało. Fajnie, że też masz tę maść. Mam nadzieję, że szybko się polepszy. Od wczoraj masz opryszczkę jak dobrze zrozumiałam?

Ja teraz i tak nic nie mogę już jeść, więc powiedzmy, że jeden problem z głowy big_smile <czarny humor> big_smile
Tak, w sensie, wczoraj wieczorem zaczęło się swędzenie, a przez noc mi wylazła wink

1,142

Ok rozumiem. Tzn chyba miałam opryszczkę na dolnej wardze, sama już nie jestem pewna, ale chyba tak. Uciążliwe to, wiem hmm Współczuję, że nie możesz teraz jeść ogólnie.

1,143

@Truskaweczka, nie strasz menów - już i tak się rzadko udzielają tu tongue wink

@ Happi, no to bingo. Stres = ZJN 99%, pewnie towarzyszą temu 'posiedzenia' wink To się nie ma co wstydzić, tylko szybciorem do lekarza i on Ci chociaż coś na złagodzenie objawów przepisze, a Ty w tym czasie sobie o tym poczytasz i będziesz szukała alternatywnych sposobów (medycyna naturalna) itp., ale na spokojnie.

Ps. A może TY się teraz tą sytuacją z menem stresujesz co?

1,144 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-07-09 23:07:39)

Mrs.Happiness napisał/a:
Elle88 napisał/a:

Muszę go wyczuć.

Któryś z lekarzy mnie też wypytywał, czy się dużo stresuję czy coś. Nie ukrywam, moja rodzina zawsze dostarczała wrażeń big_smile big_smile Staram się niczym tak nie przejmować, ale nie zawsze jest to możliwe, wiadomo wink

W sumie mam to dość rzadko. Czasem raz w miesiącu, czasem jeszcze rzadziej. Najwyżej będę jeszcze bardziej unikać mojej rodziny, haha big_smile

Ale to boli Cię konkretnie w miejscu, gdzie żołądek jest? W sensie, że boli naprawdę, a nie że sensacje jakieś żołądkowe? Tak pod żebrami? I po jedzeniu?
Ja tak kiedyś miałam, nałaziłam się po lekarzach jak durna, też podejrzewali ZJD, przebadali wszystko, co mogli, nawet jajniki, mimo że jakoś tak odległość od miejsca zbrodni mi nie pasowała... Ostatecznie wyleczył mnie zwykły wiejski lekarz (nie ubliżając nikomu, to naprawdę bardzo dobry lekarz, tyle że nie gastrolog, rodzinny w zwykłej wsi, a poszłam tam, bo u nas akurat mieli urlop i on miał dyżury, a ja musiałam, bo zwijałam się z bólu big_smile ) - przepisał mi Polprazol (wtedy był na receptę, teraz chyba już nie jest) i więcej uśmiechu na co dzień smile
To było 8 lat temu jakoś i od tej pory - po chyba 2 dniach zażywania tego Polprazolu -  jak ręką odjął. Inna sprawa, że zaraz potem rozwiodłam się z byłym, więc stres też minął wink

1,145

A może następuje tu jakaś korelacja względem PMS skoro to comiesięczna przypadłość?

1,146 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-09 23:14:04)

Ok rozumiem. Tzn chyba miałam opryszczkę na dolnej wardze, sama już nie jestem pewna, ale chyba tak. Uciążliwe to, wiem hmm Współczuję, że nie możesz teraz jeść ogólnie.

No ja sobie też współczuję, ale dam radę. Na szczęście mam dość wysoką tolerancję, jeśli chodzi o ból wink

Elle88 napisał/a:

@ Happi, no to bingo. Stres = ZJN 99%, pewnie towarzyszą temu 'posiedzenia' wink To się nie ma co wstydzić, tylko szybciorem do lekarza i on Ci chociaż coś na złagodzenie objawów przepisze, a Ty w tym czasie sobie o tym poczytasz i będziesz szukała alternatywnych sposobów (medycyna naturalna) itp., ale na spokojnie.

Ps. A może TY się teraz tą sytuacją z menem stresujesz co?

U mnie jak już, to były wymioty dodatkowo, nic poza tym. Kiedyś mi naprawdę na różne rzeczy te leki przypisywali.
W sumie mam jeszcze jakiś silny lek przeciwbólowy gdzieś, który mi zapisała lekarka, jak myślała, że mam półpaśca big_smile
Ale wolę nie mieszać już, bo nie wiem jak organizm zareaguje na taką mieszankę wink

P.S. Dzisiaj wyjątkowo nie. Wczoraj troszkę, ale nie do przesady. Bardziej bym stawiała na to, że w domu trochę nerwowo było od paru dni smile
Generalnie tylko moja rodzina jest w stanie mnie wyprowadzić z równowagi.

santapietruszka napisał/a:

Ale to boli Cię konkretnie w miejscu, gdzie żołądek jest? W sensie, że boli naprawdę, a nie że sensacje jakieś żołądkowe? Tak pod żebrami? I po jedzeniu?
Ja tak kiedyś miałam, nałaziłam się po lekarzach jak durna, też podejrzewali ZJD, przebadali wszystko, co mogli, nawet jajniki, mimo że jakoś tak odległość od miejsca zbrodni mi nie pasowała... Ostatecznie wyleczył mnie zwykły wiejski lekarz (nie ubliżając nikomu, to naprawdę bardzo dobry lekarz, tyle że nie gastrolog, rodzinny w zwykłej wsi, a poszłam tam, bo u nas akurat mieli urlop i on miał dyżury, a ja musiałam, bo zwijałam się z bólu big_smile ) - przepisał mi Polprazol (wtedy był na receptę, teraz chyba już nie jest) i więcej uśmiechu na co dzień smile
To było 8 lat temu jakoś i od tej pory - po chyba 2 dniach zażywania tego Polprazolu -  jak ręką odjął. Inna sprawa, że zaraz potem rozwiodłam się z byłym, więc stres też minął wink

Boli mnie... hm... jakby patrząc od strony mostka, to kilka centymetrów poniżej. Taki ucisk w środku czuję cały czas. Nie mam żadnych rewolucji, ani nic z tych rzeczy. To po prostu taki mega uciążliwy ucisk. Pod żebrami też coś czuję, ale tam po środku jest źródło bólu na sto procent.

P.S. Czuję się jak w trakcie wizyty u lekarza. Ale jesteście wszyscy mega kochani <3

Kaba napisał/a:

A może następuje tu jakaś korelacja względem PMS skoro to comiesięczna przypadłość?

Nie, nie sądzę, by to miało związek z PMS. Generalnie napisałam to w takim mega uproszczeniu, bo bywało oczywiście też, że miałam to częściej niż raz w miesiącu. Kiedyś kilka dni z rzędu się zdarzało, w gimnazjum właśnie. Dopiero odkąd się pilnuję, częstotliwość jest coraz słabsza.

1,147

@Mrs.Happiness
Po gorącej kąpieli trochę przechodzi?

1,148

Kaba napisał/a:

@Mrs.Happiness
Po gorącej kąpieli trochę przechodzi?

Kiedyś chyba nie próbowałam, a teraz mam w domu tylko prysznic, to ciężko byłoby sprawdzić, jak działałaby na mnie taka kąpiel z prawdziwego zdarzenia smile

1,149 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-07-09 23:26:26)

Mrs.Happiness napisał/a:

Boli mnie... hm... jakby patrząc od strony mostka, to kilka centymetrów poniżej. Taki ucisk w środku czuję cały czas. Nie mam żadnych rewolucji, ani nic z tych rzeczy. To po prostu taki mega uciążliwy ucisk. Pod żebrami też coś czuję, ale tam po środku jest źródło bólu na sto procent.

P.S. Czuję się jak w trakcie wizyty u lekarza. Ale jesteście wszyscy mega kochani <3

Pod żebrami miałam na myśli, że tak gdzieś w środku, nie o umiejscowienie mi chodziło. W sumie pod mostkiem, patrząc powierzchniowo big_smile
Taki ucisk, że aż masz wrażenie, że Ci słabo jest? I tylko ewentualne wymioty, żadnych innych cudów?
To weź kup ten Polprazol i spróbuj smile to chyba nie jest drogie smile ale objawy mi znajome smile Ja brałam 2 tygodnie i naprawdę od tamtej pory nic mi się dzieje smile

1,150 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2016-07-09 23:28:56)

Mrs Happiness to co opisujesz pasuje pod problemy z helicobacter pylori. Miałaś badania w tym kierunku? To paskudztwo w dłuższym czasie moze spowodować owrzodzenie żołądka lub dwunastnicy i dawać wlasnie objawy bólowe/ssanie/pieczenie szczególnie gdy żołądek jest pusty. Branie Polprazolu jak najbardziej tez wskazane bo chociaż helicobacter nie wyleczy(tu potrzebna antybiotykoterapia) to działa kojaco na błonę śluzowa żołądka i powinno przynieść jakaś ulgę.

1,151 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-09 23:29:43)

Taki ucisk, że aż masz wrażenie, że Ci słabo jest? I tylko ewentualne wymioty, żadnych innych cudów?
To weź kup ten Polprazol i spróbuj smile to chyba nie jest drogie smile ale objawy mi znajome smile Ja brałam 2 tygodnie i naprawdę od tamtej pory nic mi się dzieje smile

No jak oddycham na przykład, to wtedy czuję większy ból. Szczególnie gdy próbuję wziąć głęboki wdech.
I tak, tylko wymioty. Nic więcej.

Nie ma u mnie całodobowej apteki, więc dzisiaj już nic nie zdziałam, a z rana powinno być dobrze, ale na pewno kupię, żeby go już mieć w domu w razie, gdyby to wróciło. Dziękuję smile

feniks35 napisał/a:

Mrs Happiness to co opisujesz pasuje pod problemy z helicobacter pylori. Miałaś badania w tym kierunku? To paskudztwo w dłuższym czasie moze spowodować owrzodzenie żołądka lub dwunastnicy i dawać wlasnie objawy bólowe/ssanie/pieczenie szczególnie gdy żołądek jest pusty. Branie Polprazolu jak najbardziej tez wskazane bo chociaż helicobacter nie wyleczy(tu potrzebna antybiotykoterapia) to działa kojaco na błonę śluzowa żołądka i powinno przynieść jakaś ulgę.

Mnie boli już po zjedzeniu, jak jestem głodna, to nic nie czuję. W sensie, głód jak każdy, ale żadnego bólu nie ma.
Ból pojawia się jakoś godzinkę od momentu posiłku. Najpierw lekki, z czasem coraz silniejszy. Teraz chyba osiąga u mnie punkt krytyczny, więc cieszę się, że mam Was, bo czymś zajmuję myśli. A potem już będzie na bank coraz lżejszy, aż sam minie. Pójdę spać, rano się obudzę i spokój na kolejnych parę tygodni.

Ale odpowiadając jeszcze na pytanie - nie, nie miałam robione takich badań smile

1,152 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-07-09 23:31:15)

Mrs.Happiness napisał/a:

No jak oddycham na przykład, to wtedy czuję większy ból. Szczególnie gdy próbuję wziąć głęboki wdech.

No to to będzie chyba to samo smile ZJD to nie jest smile
I tak, ma to związek z helicobacter pylori, u mnie poziom podwyższony wtedy, ale jeszcze nie wrzody smile Tylko że badanie prywatne jest chyba dość drogie na to, te ileś lat temu płaciłam chyba 35 zł. Ale antybiotyków nie brałam, bo to jeszcze nie ten poziom tych przeciwciał był, dlatego tylko Polprazol, aczkolwiek też są pomocne, wiem od kolegi.

1,153

I tak, ma to związek z helicobacter pylori, u mnie poziom podwyższony wtedy, ale jeszcze nie wrzody smile Tylko że badanie prywatne jest chyba dość drogie na to, te ileś lat temu płaciłam chyba 35 zł.

Musiałabym się najpierw za jakimś kompetentnym lekarzem rozejrzeć, ale póki co spróbuję z tym lekiem.
Myślisz, że zacząć go brać nawet jak nie boli, czy raczej poczekać aż będzie nawrót? smile

1,154

@feniks35

...ale to może być również problem z dietą - może zbyt uboga chociażby w błonnik.

1,155

Mrs.Happiness napisał/a:

I tak, ma to związek z helicobacter pylori, u mnie poziom podwyższony wtedy, ale jeszcze nie wrzody smile Tylko że badanie prywatne jest chyba dość drogie na to, te ileś lat temu płaciłam chyba 35 zł.

Tez obstawiam mimo wsio helicobacter. Ta bakteria zniszczyła Ci błonę śluzowa żołądka a nieregularnym odżywianiem sie jeszcze pogarszasz stan. Soki żołądkowe podrażniają i tak sfatygowana śluzówkę i po zjedzeniu czegokolwiek odczuwasz potem ból. Zrób badania w tym kierunku a w miedzy czasie bierz Polprazol pij siemię lnianie i jedz regularnie raczej lekkostrawne i niezbyt pikantne potrawy.

1,156

Mrs.Happiness napisał/a:

Musiałabym się najpierw za jakimś kompetentnym lekarzem rozejrzeć, ale póki co spróbuję z tym lekiem.
Myślisz, że zacząć go brać nawet jak nie boli, czy raczej poczekać aż będzie nawrót? smile

Wiesz, ja wzięłam, bo bolało, stąd moja wizyta u lekarza. Tu nie umiem Ci doradzić. Może kup i miej pod ręką, i zacznij brać przy następnym bólu?

1,157

Kaba dieta oczywiście ma znaczenie ale przy braku błonnika występowałyby rowniez zaparcia a nie takie bóle ze aż na wymioty zbiera. Pewna oczywiście nie jestem ale ze mam świra na punkcie medycznych niuansów to troszkę sie tym interesuje smile.

1,158

To może po prostu zrobię tak, że od jutra będę nadal sumiennie pilnowała tego, co jem, w jakich ilościach i o jakich porach. Żeby wszystko było w porządku pod względem diety. Poza tym spróbuję się nie stresować, a jakby wróciło mimo to, to zacznę brać lek, o którym mówią Santapietruszka i Feniks, no i pójdę na porządne badania. Tylko nie w moim mieście, bo tutaj raz, że na bank nie mają odpowiedniej aparatury, a dwa, lekarze wiedzą często mniej niż ja sama...

1,159

Mrs. Happiness napisał/a:

Mnie boli już po zjedzeniu, jak jestem głodna, to nic nie czuję. W sensie, głód jak każdy, ale żadnego bólu nie ma.
Ból pojawia się jakoś godzinkę od momentu posiłku. Najpierw lekki, z czasem coraz silniejszy.

Brzmi jak problemy z trzustką, albo początkowe stadium wrzodów żołądka.
Słuchaj, przejdź Ty się po skierowanie na gastroskopię. To jest podstawa diagnostyki w ogóle w tego rodzaju dolegliwościach.
Miałaś kiedyś robioną?

Objawy masz b. charakterystyczne. Trochę w temacie siedzę powiedzmy zawodowo, ale diagnozy via net oczywiscie stawiać nie będę.

1,160 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2016-07-09 23:40:40)

Mrs.Happiness napisał/a:

To może po prostu zrobię tak, że od jutra będę nadal sumiennie pilnowała tego, co jem, w jakich ilościach i o jakich porach. Żeby wszystko było w porządku pod względem diety. Poza tym spróbuję się nie stresować, a jakby wróciło mimo to, to zacznę brać lek, o którym mówią Santapietruszka i Feniks, no i pójdę na porządne badania. Tylko nie w moim mieście, bo tutaj raz, że na bank nie mają odpowiedniej aparatury, a dwa, lekarze wiedzą często mniej niż ja sama...

Helicobacter bada sie z krwi wiec nie wymaga jakiejś  wyszukanej aparatury. Można tez kupić testy apteczne które robisz sama (nie wiem na ile sa miarodajne). No ale zrób to o czym piszesz i ogranicz stres bo on jak najbardziej nasila objawy. Wkoncu owrzodzenie robi sie rowniez od nadmiaru stresu.
Edit: gastroskopia o której wspomniała Elle rowniez jak najbardziej wskazana. Dość nieprzyjemne ale bardzo przydatne badanie.

1,161

feniks35 napisał/a:

Tez obstawiam mimo wsio helicobacter. Ta bakteria zniszczyła Ci błonę śluzowa żołądka a nieregularnym odżywianiem sie jeszcze pogarszasz stan. Soki żołądkowe podrażniają i tak sfatygowana śluzówkę i po zjedzeniu czegokolwiek odczuwasz potem ból. Zrób badania w tym kierunku a w miedzy czasie bierz Polprazol pij siemię lnianie i jedz regularnie raczej lekkostrawne i niezbyt pikantne potrawy.

Generalnie ładnie piszesz ale ona ma z tym problem raz na jakiś czas.
Niestety ja też mam coś z żołądkiem - bardziej sprawy refluksowe, trzeba by to przebadać dokładnie, ale 4 lata temu przytrafiło mi się zapalenie żołądka. No tak jak piszesz, lekarz powiedział że błona śluzowa niedomaga. Objawy były podobne - po zjedzeniu posiłku taki ujowy ucisk pod mostkiem i trochę też w bok. Najgorzej było po opierdoleniu jakiegokolwiek nabiału a trzeba powiedzieć że kocham ser biały, maślanki, jogurty itp. Z tym że ja to miałem przewlekle a ona raz na jakiś czas. Tak czy siak zdaje sobie sprawę, że czujesz sie lipnie hmm

1,162 Ostatnio edytowany przez cichyfacet (2016-07-09 23:50:54)

"Zawsze marzyłam o tym, żeby przeleciał mnie ktoś taki, jak Ty"

(ja tak w temacie) wink

1,163 Ostatnio edytowany przez Kaba (2016-07-09 23:45:16)

Grunt to podejście holistyczne, przynajmniej sam z takiego twierdzenia wychodzę. Może to problem układu pokarmowego a może wiele nakładających się czynników na siebie.

edyta: a kwaśne mleko jako środek niwelujący problem z żołądkiem?

1,164 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2016-07-09 23:48:00)

On-WuWuA-83 napisał/a:
feniks35 napisał/a:

Niestety ja też mam coś z żołądkiem - bardziej sprawy refluksowe, trzeba by to przebadać dokładnie, ale 4 lata temu przytrafiło mi się zapalenie żołądka. No tak jak piszesz, lekarz powiedział że błona śluzowa niedomaga. Objawy były podobne - po zjedzeniu posiłku taki ujowy ucisk pod mostkiem i trochę też w bok. Najgorzej było po opierdoleniu jakiegokolwiek nabiału a trzeba powiedzieć że kocham ser biały, maślanki, jogurty itp. Z tym że ja to miałem przewlekle a ona raz na jakiś czas. Tak czy siak zdaje sobie sprawę, że czujesz sie lipnie hmm

Wuwu jedno nie wyklucza drugiego. Helicobacter mógł zrobic swego czasu kuku błonie śluzowej i ona teraz miewa okresy lepsze i gorsze. Jak Happy jada w miarę regularnie, nietłusto i nie pikantnie to jakoś biznes sie kręci a gdy robi sobie całodzienna głodówkę a potem z doskoku zjada coś to sie robi zonk. A ze nabiał wcale nie jest lekkostrawny plus mogą występować rożne nietolerancje np laktozy to moze bywać jak u Ciebie. Oczywiście ja rowniez diagnozy nie stawiam bo nie czuje sie aż tak kompetentna ale podpowiadam w którym kierunku możnaby pójść w diagnostyce tego wink

1,165 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-07-09 23:49:16)

Elle88 napisał/a:

Ból pojawia się jakoś godzinkę od momentu posiłku. Najpierw lekki, z czasem coraz silniejszy.

Słuchaj, przejdź Ty się po skierowanie na gastroskopię. To jest podstawa diagnostyki w ogóle w tego rodzaju dolegliwościach.
Miałaś kiedyś robioną?

Objawy masz b. charakterystyczne. Trochę w temacie siedzę powiedzmy zawodowo, ale diagnozy via net oczywiscie stawiać nie będę.

Czyli kolejna osoba stawia na to samo, helicobacter pylori = wrzody big_smile a gastroskopia owszem, nie zaszkodzi, ja się nie zdecydowałam, bo termin był dopiero, jak już mi na amen przeszło big_smile ale Ty, Happi, lepiej zrób smile
A badanie na helicobacter to zwykłe badanie krwi, więc na pewno gdzieś u siebie zrobisz smile

1,166 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-09 23:52:02)

Elle88 napisał/a:

Miałaś kiedyś robioną?

Nie miałam, bo woleli kombinować z lekami na własną rękę, zamiast mnie do innego miasta odesłać. O wrzodach też już słyszałam od lekarki, to była jedna z wielu teorii. Miałam nawet przypisane leki na wrzody. Nie pomagało. To trwa już jakoś 6 lat w sumie.

feniks35 napisał/a:

Helicobacter bada sie z krwi wiec nie wymaga jakiejś  wyszukanej aparatury. Można tez kupić testy apteczne które robisz sama (nie wiem na ile sa miarodajne). No ale zrób to o czym piszesz i ogranicz stres bo on jak najbardziej nasila objawy. Wkoncu owrzodzenie robi sie rowniez od nadmiaru stresu.
Edit: gastroskopia o której wspomniała Elle rowniez jak najbardziej wskazana. Dość nieprzyjemne ale bardzo przydatne badanie.

Więc zobaczymy, czy uda mi się tego uniknąć na przyszłość jak się będę cały czas pilnować. Jeśli nie, to przycisnę tych baranów, żeby mi dali skierowanie na różne badania i zobaczę, co w większym mieście powiedzą.

On-WuWuA-83 napisał/a:

No obecnie mam to bardzo rzadko w porównaniu z wtedy. Co najmniej miesiąc było teraz dobrze.
Czuję się fatalnie niestety. A ja na co dzień i tak jadam zdrowo. W sensie, piję głównie wodę mineralną/źródlaną, nie jadam tak słodyczy, przekąsek. Np. chipsy raz na ruski rok. Fast foodów prawie wcale. Chociaż właśnie dzisiaj zjadłam, bo rodzice remontują kuchnię, to ciężko coś gotować, więc zamówiliśmy pizzę. No i za tę pizzę mi się oberwało tym razem tongue

cichyfacet napisał/a:

Widzisz, mówiłam, że będziesz miał branie big_smile

Kaba napisał/a:

Grunt to podejście holistyczne, przynajmniej sam z takiego twierdzenia wychodzę. Może to problem układu pokarmowego a może wiele nakładających się czynników na siebie.

Nie próbowałam, a w domu kwaśnego nie mam, więc... big_smile
Słyszałam też, że niby odgazowana cola jest dobra na żołądek. Ile w tym prawdy, to nie wiem. Może ktoś z Was ma doświadczenie.
Bo colę w domu mam wink

Czyli kolejna osoba stawia na to samo, helicobacter pylori = wrzody big_smile a gastroskopia owszem, nie zaszkodzi, ja się nie zdecydowałam, bo termin był dopiero, jak już mi na amen przeszło big_smile ale Ty, Happi, lepiej zrób smile
A badanie na helicobacter to zwykłe badanie krwi, więc na pewno gdzieś u siebie zrobisz smile

No to poczekam aż mi zejdzie opryszczka, bo wolę z nią nie wyłazić nigdzie, i wtedy się przejdę, żeby zapytać o to badanie krwi smile

1,167

Kaba napisał/a:

Na mój gust to nie jest super dobry pomysl gdy ktoś ma nietolerancje laktozy. Z drugiej strony pomaga np przy zaparciach i zawiera "dobre bakterie " które odbudowują florę żołądkowa wiec  moze rowniez pomagać.

1,168 Ostatnio edytowany przez On-WuWuA-83 (2016-07-09 23:57:35)

Mrs.Happiness napisał/a:

Czuję się fatalnie niestety. A ja na co dzień i tak jadam zdrowo. W sensie, piję głównie wodę mineralną/źródlaną, nie jadam tak słodyczy, przekąsek. Np. chipsy raz na ruski rok. Fast foodów prawie wcale. Chociaż właśnie dzisiaj zjadłam, bo rodzice remontują kuchnię, to ciężko coś gotować, więc zamówiliśmy pizzę. No i za tę pizzę mi się oberwało tym razem tongue

To generalnie ładnie się odżywiasz smile Pijesz niegazowaną?
Nie wiem czy pizze  można zaliczyć jako fastfood ale pamiętam, że moja gehenna 4 lata temu zaczęła się właśnie od placka zjedzonego na popijawie u kumpla ale wtedy może sie to wszystko wymieszało z alko i dodatkowo z odżywkami które brałem bo wtedy ćwiczyłem na siłowni mocniej a akurat trafiło się bo był mecz euro oglądany. No i 2-3 miesiące miałem przejebane dosłownie.
Tak czy siak lepiej zbadać dokładnie, tak jak pisze Elle i zresztą moja mama też mówi - spylaj na gastroskopię itp. smile

1,169

cichyfacet napisał/a:

(ja tak w temacie) wink

No widzę, że od razu ostro podrywają, no nieźle smile

1,170

A tylko uważaj, Happi, jakby się zdarzyły przy tych bólach wymioty czarne albo z krwią, to dajesz na SOR. I to migusiem.

Oprócz tego możesz się badać spokojniutko i powoli smile

Posty [ 1,106 do 1,170 z 4,549 ]

Strony Poprzednia 1 16 17 18 19 20 70 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy portale randkowe, to dobra opcja?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024