truskaweczka19 napisał/a:Mrs Happines, miałam opryszczkę na razie chyba tylko raz czy dwa razy, ale straszne to jest. Mnie mocno piekło, swędziało, jak coś jadłam, to od razu o to zahaczało i bolało
Wtedy to było strasznie. Kupiłam na to maść Hascovir, tania, a powiem Ci, że była ulga. Tylko niestety nie od razu, ale tak po 2 dniach i goiło się. Nakładałam grubą warstwą, bo jak była cienka, to mało co czułam, że tam jest. Miód też na pewno coś pomaga. Z tym, że tak jak wtedy miałam ten ból i pieczenie, to niestety chyba co bym nie nakładała, to i tak trochę z bólem musiałam wytrzymać. Niestety nie mija aż tak szybko. No i akurat wtedy sporą miałam, dlatego zwłaszcza przy jedzeniu zahaczałam. Było u mnie to widać, niefajnie to wyglądało
Zatuszowanie wtedy mi by wiele nie dało, bo miałam napuchnięte przez to, że spora. No, ale oby już tak nie było hehe. W razie co mam nadal trochę tej maści, jestem zabezpieczona
Mam nadzieję, że nie obrzydziłam opisem, ale może coś pomogłam, choć nie pocieszyłam Cię może, ale myślę, że jutro powinno być u Ciebie lepiej. A Ty jaką masz maść?
No ja opryszczkę miewałam wiele razy jak byłam młodsza. Potem zależy kiedy. Od roku się bardzo pilnowałam i nie miałam tego, ale teraz mi niestety wyskoczyła. Co zrobić. Jest normalnych rozmiarów, ale mocno mi opuchły usta, jak zawsze zresztą. Na szczęście przy jedzeniu nie przeszkadza, bo ja mam małe, ale jednocześnie spore wargi, w sensie tak objętościowo, i dzięki temu ona jest dość wysoko. Niemniej pieczenie i swędzenie mnie już irytuje
Też mam Hascovir. Właśnie byłam znowu nasmarować. Ludzie w internecie pisali, że niektórym już po dwóch trzech dniach schodziło, więc zobaczymy. Trzeba być dobrej myśli
Kaba napisał/a:@Mrs.Happiness
[problemy z żołądkiem]
A siemię lniane próbowałaś? Przed posiłkami łyżka dwie na szklankę, zalać wrzątkiem, dolać soku i pić. Len ma wiele profitów. Dla kobiety np. zmniejszenie bólu okresowego.
Nie próbowałam, ale to dlatego, że ja nigdy nie wiem kiedy to się pojawi. Nie chciałabym przez cały rok czegoś brać. A teraz już i tak za późno, bo zdążyło się zacząć. Muszę przeczekać, a rano już będzie okej
On-WuWuA-83 napisał/a:Dość poważnie to brzmi.
Chętnie poszłabym z tym znowu do lekarza i dała się porządnie przebadać, ale jakoś nie wierzę w to, że nagle będą cokolwiek wiedzieli...
Nie chcę być niczyim królikiem doświadczalnym
Elle88 napisał/a:@Happi, miałam pisać.. Słuchaj, to nie jest czasem zespół jelita nadwrażliwego?? Bo tak mi to brzmi.
Powiem Ci, że nie mam pojęcia, bo tak jak mówiłam, żaden lekarz u mnie nie wiedział. Ale oni nigdy nic nie wiedzą 
Skoro myśleli, że pokrzywka uczuleniowa to półpasiec, to ja nie mam pytań

Elle88 napisał/a:No, dokładnie. A często jest tak, że jak się przegapi moment, to potem jest trudniej i dziwniej zagadać, a też jak widzi się, że się facetowi podobasz a on nie zagaduje to.. jakby sam się kastruje trochę.
No co zrobię jak nic nie zrobię 
A spodobał mi się, bo jest włochaty dość i taki ciemny jak lubię.
(Nie słuchajcie mnie, tak sobie gadam do siebie
)
To musisz zacząć powoli schodzić ze schodów i uśmiechnij się do niego chociaż! Jak ogarnięty, to będzie wiedział co robić
I gadaj do woli, wątpię, by komuś przeszkadzało