Czy portale randkowe, to dobra opcja? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy portale randkowe, to dobra opcja?

Strony Poprzednia 1 13 14 15 16 17 70 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 911 do 975 z 4,549 ]

911

Odp: Czy portale randkowe, to dobra opcja?

Ja jestem zdecydowanie ambi. Lubię bardzo ludzi i przebywanie z nimi, ale odrobina czasu w samotności też nie zawadzi smile

Znowu Pietruszka będzie ostatnia, jak ktoś rano wstanie big_smile ale ok big_smile

Zobacz podobne tematy :

912 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-08 03:06:42)

Kaba napisał/a:

Jeżeli miałybyście się określić jako -ekstra -ambi czy -introwertyzm to który termin najlepiej do Was pasuje?

Gdy byłam młodsza, zdecydowanie ekstrawertyzm. Potem przeszłam w drugą skrajność i byłam totalnym introwertykiem. Obecnie powiedziałabym, że jestem mieszanką, czyli opcja numer dwa. Z lekkim przechyleniem szali na korzyść introwertyzmu, ale to bardziej z przyczyn niezależnych ode mnie.

santapietruszka napisał/a:

Ja jestem zdecydowanie ambi. Lubię bardzo ludzi i przebywanie z nimi, ale odrobina czasu w samotności też nie zawadzi smile

Znowu Pietruszka będzie ostatnia, jak ktoś rano wstanie big_smile ale ok big_smile

Haha! big_smile Czyli nawet typ osobowości mamy taki sam. Ciekawe big_smile

I wcale nie ostatnia, ja jeszcze jestem wink
Chociaż już idę, bo rano będę trupem. Dziękuję wszystkim za interesującą rozmowę! smile

Dobranoc <3

913

Całą noc piszesz co godzinę tutaj ,ciekawe co z tego masz oprócz przelania swoich myśli na  strony netkobiety?Czy to ktoś czyta , a nocki zarwane i organizm nie odpoczywa odpowiednio  Pozdrawiam.

914

Jak czytam ostatnie posty to stwierdzam, że chyba jestem psychopatą wobec ludzi hmm

No i nutka

915

Mrs.Happiness napisał/a:

U mnie reagowanie wzięło się chyba z tego, że odkąd pamiętam, moja mama reagowała w takich sytuacjach. Dlatego od dziecka potrafiłam wchodzić w konflikty z różnymi ludźmi tylko dlatego, że gdy jakaś grupka zaczepiała jedną osobę, to stawałam w jej obronie. Zwierząt nie męczyłam. W sensie, czasem się za dzieciaka głupkowato rozdeptało jakąś biedronkę, czy coś w ten deseń, ale na przykład takiego kota to bym nie skrzywdziła za cholerę. Zresztą koty to była dawniej moja wielka słabość, którą też we mnie życie właściwie zabiło. Niemniej bywało, że za takiego małego futrzaka oddałabym życie. Przy czym, jak widzicie, znowu coś było ponad człowiekiem w mojej głowie, bo żadna osoba, przynajmniej wtedy, tak ważna dla mnie nie była.

Hahaha, muszę powiedzieć,że rozbawiła mnie deko ta spowiedź" wink Jedynie zdarzyło się Jej biedrę rozdeptać, no istny Aniołek z aureolką big_smile

916 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-08 12:39:51)

Tęczowa pani napisał/a:

Całą noc piszesz co godzinę tutaj ,ciekawe co z tego masz oprócz przelania swoich myśli na  strony netkobiety?Czy to ktoś czyta , a nocki zarwane i organizm nie odpoczywa odpowiednio  Pozdrawiam.

Whaaaaat? yikes

Lucyfer666 napisał/a:

Jak czytam ostatnie posty to stwierdzam, że chyba jestem psychopatą wobec ludzi hmm

Dlaczego psychopatą?

On-WuWuA-83 napisał/a:

Hahaha, muszę powiedzieć,że rozbawiła mnie deko ta spowiedź" wink Jedynie zdarzyło się Jej biedrę rozdeptać, no istny Aniołek z aureolką big_smile

Biedronka to też życie. Małe, niepozorne, ale życie. Jako dziecko nie do końca to ogarniałam, to się z koleżankami i kolegami specjalnie SZUKAŁO tych żyjątek i je rozdeptywało. W imię nie wiadomo czego. Poza tym nie tylko biedronki tak traktowaliśmy. Wiele małych robaczków i owadów. Kiedyś podpalaliśmy zapalniczką jakieś dżdżownice, ślimaki i tak dalej. Niby nic wielkiego, ale po namyśle to jednak straszne na swój sposób. Na szczęście to nigdy nie przeszło na większe zwierzęta. Może dlatego, że na przykład koty miałam od dziecka w domu i nauczyłam się o nie troszczyć. W sumie pierwszym, co kiedykolwiek pokochałam, był kot, haha wink

917 Ostatnio edytowany przez On-WuWuA-83 (2016-07-08 12:44:07)

Rzeczywiście, wszystkie  koty są słodkie <3 wink big_smile

918

Mrs.Happiness napisał/a:

Biedronka to też życie.

Kurcze.. a ja te owadziki tak bezczelnie lampą owadobójczą traktuje... pewnie karma się zemści za krzywdy ciem, komarów, chrabąszczy i innego patałajstwa..

@Lucyfer666

Psychopatia? Marzenia...

919

Kaba napisał/a:

Kurcze.. a ja te owadziki tak bezczelnie lampą owadobójczą traktuje... pewnie karma się zemści za krzywdy ciem, komarów, chrabąszczy i innego patałajstwa..

Wiesz, to nie chodzi o sam fakt, że się takiego owada zlikwidowało, że tak powiem. Chodzi o sposób i podejście. Co innego jak po prostu pacniesz muchę w domu na przykład, a co innego jak celowo się nad nimi pastwisz i śmiejesz się, gdy jakaś gąsieniczka pod wpływem ognia się zwija i zmienia kolor. Nie można powiedzieć, żeby to było w pełni normalne zachowanie dziecka.

920 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2016-07-08 13:48:22)

W przypadku ludzi jestem autentycznie wyłączony emocjonalnie. Nie wzbudzają u mnie żadnych wyższych emocji/uczuć - bardziej co robię to typowe wyuczone zachowania (choć i to rzadko robię - wolę już szczerze się wyrazić, a nie udawać)
Natomiast niesamowicie reaguję na muzykę - wręcz w większości przypadków zawsze nią "żyję" - podobnie jak do zwierząt odczuwam sporo sympatii.

Co do Dronek, to przypomniał mi się komiks z mnichami, którzy wychwalając dar życia depczą wszystkie żyjątka na swojej drodze ^^

Kaba - Owszem - zapraszam do mojej piwnicy, gdzie trzymam niezłą kolekcję trofeów ^^

921

@Mrs.Happiness

Wolałabyś błyskawiczną śmierć czy nieopisane tortury i nieokreśloną szansę na przeżycie?

@Lucyfer666
Każdy ma jakąś swoją piwnice, choć mało kto jest jak Mengele, czy bliżej Hannibala Lectera człowiek, który obdarł studentkę z Krakowa ze skóry. Nie zamierzam licytować się w kwestii jak bardzo popapranym jest się człowiekiem. Nie spotkałem jeszcze faktycznego psychopaty na swej życiowej drodze.

922

Lucyfer666 napisał/a:

W przypadku ludzi jestem autentycznie wyłączony emocjonalnie. Nie wzbudzają u mnie żadnych wyższych emocji/uczuć - bardziej co robię to typowe wyuczone zachowania (choć i to rzadko robię - wolę już szczerze się wyrazić, a nie udawać)
Natomiast niesamowicie reaguję na muzykę - wręcz w większości przypadków zawsze nią "żyję" - podobnie jak do zwierząt odczuwam sporo sympatii.

Co do Dronek, to przypomniał mi się komiks z mnichami, którzy wychwalając dar życia depczą wszystkie żyjątka na swojej drodze ^^

Wszyscy ludzie? Nie masz ani nie miałeś nikogo, do kogo byś coś czuł?

No ja nie chcę wyjść na hipokrytkę, bo przecież są stworzenia, które nadal pozbawiam życia, albo czerpię jakąś korzyść z tego, że ktoś je pozbawia, jak w przypadku niektórych pokarmów. Jednak na pewno nigdy więcej bym się nad niczym nie pastwiła, bo to zwyczajnie chore.

Kaba napisał/a:

@Mrs.Happiness

Wolałabyś błyskawiczną śmierć czy nieopisane tortury i nieokreśloną szansę na przeżycie?

Skoro nieopisane tortury, to myślę, że wolałabym śmierć. Bo po takim przeżyciu i tak nigdy nie byłabym już sobą. Psychikę miałabym w kawałkach wielkości ziarenek piasku. Nikt by tego nie poskładał.

923

Naprędce napisał/a:

Elle. a można tak powiedzieć, że brak umiejętności współodczuwania rekompensujesz sobie jakoś tym, że wywołujesz emocje częściej niż inni ? Na przykład prowokując tu na forum.

Elle88 napisał/a:

umówmy się wink

wink

Na dobranoc:
https://www.youtube.com/watch?v=cTjF2_-bneM

Nie wiem.
Chociaż bardziej interpretowałabym to w ten sposób, że podświadomie wywołując emocje i pewne reakcje u innych, obserwuję i wyciągam wnioski z interakcji oraz daje mi to obraz słabych punktów i ogólnie mówi dużo o tej osobie, a pośrednio ustawia to 'hierarchię' w relacji.

924

Kaba - ale psychopata nie oznacza od razu, że jesteś Lecterem, Geinem itd. wink
To zbiór zachowań i cech, a jestem pewien, że mimo wszystko niejednego znasz psychopatę tak naprawdę.

Mrs. Happiness - nie, - w przypadku ludzi jeszcze nikogo takiego nie spotkałem/miałem.

925 Ostatnio edytowany przez Kaba (2016-07-08 15:36:20)

@Lucyfer666

Znam terminologię. Jeśli już to na ogół występuję lekkie zaburzenie psychopatyczne, socjopatyczne. Wśród domowych katów lejących rodzinę jak leci czy sadystów zwierzęcych wieszających kotki po gałęziach masz nikłą szansę trafić prawdziwego psychopatę aczkolwiek narcyza dość łatwo. Prędzej u szczytów władzy - kariera, biznes, tu szansa jest większa. Jestem pewny, że nie trafiłem na psychopatę.

926

Cześć na buziaku napisała do mnie starsza kobieta. Ma tylko jedno zdjęcie. Napisałem jej dłuższą wiadomość, ale wcale się do tego nie odwołała tylko dzięki za odpowiedz i opowiedziała jak jej minął dzień. Odpisałem krótko tym razem mam wrażenie ze to jakaś prowokacja, ale z drugiej strony jej zdjęcie ma ponad 2k ocen i slinią się do niej rożne typy... Co zrobić z tym kontaktem? A na sympatii wszystko pokonczylem dziewczyny się wycofały wink;( bały się umówić hehe

927

luz3rn napisał/a:

Cześć na buziaku napisała do mnie starsza kobieta. Ma tylko jedno zdjęcie. Napisałem jej dłuższą wiadomość, ale wcale się do tego nie odwołała tylko dzięki za odpowiedz i opowiedziała jak jej minął dzień. Odpisałem krótko tym razem mam wrażenie ze to jakaś prowokacja, ale z drugiej strony jej zdjęcie ma ponad 2k ocen i slinią się do niej rożne typy... Co zrobić z tym kontaktem? A na sympatii wszystko pokonczylem dziewczyny się wycofały wink;( bały się umówić hehe

Z tego jak i co piszesz uważam, że starsza - ale naprawdę STARSZA kobieta, to jedyny wybór dla ciebie.
Nikt normalny  ( w sensie - z tej epoki) i poniżej 60 lat /mentalnie/ się z tobą nie dogada.

A tak btw.
Chce mi się kupę.. Myślisz, że zrobić teraz czy później, a może wcale? he
Co o tym sądzisz? Na badoo nikt mi nie chciał odpowiedzieć to chyba zlikwiduję konto, hehe

Dzięki z góry za odp. haha

928

@Elle88
Chyba karczemny nastrój Ci się dzisiaj udziela big_smile

@luz3rn
Nie pytaj tylko bierz się za tego MILFa, wszak na starej p.. młody h.. się ćwiczy wink

929

Kaba napisał/a:

@luz3rn
Nie pytaj tylko bierz się za tego MILFa, wszak na starej p.. młody h.. się ćwiczy wink

A gdzie ta niemota "się weźmie".
Myślisz, że kobita będzie czekać aż przyjdą odpowiedzi z Forum jak to się robi?

Gość nie potrafi spotkania zorganizować, co dopiero 'wsad'. Oszalałeś..

930

A ja mam do Was wszystkich pytanie, które mnie nurtuje dzisiaj. I tak, ma związek z WIADOMO kim, nie będę ukrywać. W każdym razie - jak to jest z Wami, gdy się z kimś umawiacie. Ile potrzebujecie czasu, aby określić, czy chcecie spróbować z tą osobą czegoś więcej? wink

931

Mrs.Happiness napisał/a:

A ja mam do Was wszystkich pytanie, które mnie nurtuje dzisiaj. I tak, ma związek z WIADOMO kim, nie będę ukrywać. W każdym razie - jak to jest z Wami, gdy się z kimś umawiacie. Ile potrzebujecie czasu, aby określić, czy chcecie spróbować z tą osobą czegoś więcej? wink

Więcej w sensie - związek?

Czas gadki + seks. W zależności jak dobrze to dogadywanie idzie, tym szybciej seks smile a jak dalej to już zależy czego w danym momencie się chce.
Wchodzenie w związek ZANIM dojdzie do seksu, jak dla mnie, niepoważne. I tak samo nazywanie "związkiem" spotkań gdzie jest głównie seks, ale nie ma bliskości emocjonalnej/mentalnej.

932 Ostatnio edytowany przez cichyfacet (2016-07-08 18:54:48)

Elle88 napisał/a:
Mrs.Happiness napisał/a:

Więcej w sensie - związek?

Czas gadki + seks. W zależności jak dobrze to dogadywanie idzie, tym szybciej seks smile a jak dalej to już zależy czego w danym momencie się chce.
Wchodzenie w związek ZANIM dojdzie do seksu, jak dla mnie, niepoważne. I tak samo nazywanie "związkiem" spotkań gdzie jest głównie seks, ale nie ma bliskości emocjonalnej/mentalnej.

A czy dla Ciebie jest ta bliskość mentalna/emocjonalna?
bo dla mnie był to często seks w sensie tak to odbierałem/traktowałem, a jak widać seks potrafi zaburzyć obraz.

933 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-07-08 19:02:14)

Hehe, no tak - dla facetów seks to sposób w jaki okazują jakąś tam bliskość, z uwagi na pewne ograniczenia wink Niektórym kobietom to wystarcza, a niektóre poczucie bliskości osiągają jak ma się z facetem o czym porozmawiać i ma się wrażenie, że ten ktoś Cię rozumie i v-ce versa. Sam wsad nie zapewnia tego, ale jak mówię - znam kobiety, którym to wystarcza, zazwyczaj są to byłe lub przyszłe kochanki.

Pisząc o 'rozmowie', żeby nie było, nie mam na myśli "Fajna pogoda, prawda?" "Dziś na obiad w stołówce robotniczej była ogórkowa" czy klasyczne "Wyżej dupę", tylko rozmowa - czyli wymiana myśli, spostrzeżeń, tych intymniejszych, poczucie swobody.
Na pewno bliskości nie ma tam gdzie trzeba się czegoś domyślać, obawia o coś zapytać, czy też ma się poczucie że trzeba się samemu 'cenzurować'.

934

I każdy z Was tak ma, że najpierw seks, a potem związek? Ja nie umiem pójść do łóżka z kimś, kogo nie kocham. A nie chcę kochać kogoś, z kim nie jestem w związku, bo mnie by zniszczyła ta cała niepewność. Chociaż oczywiście jakby nie było chemii i pociągu seksualnego z obu stron, to bym związku nie chciała. Po prostu są pewne granice, których nigdy dotąd nie przekraczałam i nie chcę przekraczać.

935

Dopóki nie pójdziesz z facetem do łóżka i nie dowiesz się czy Ci to odpowiada to "kochasz" wyobrażenie o waszym dopasowaniu.

Oczywiście nikt Cię nie zmusza te pierwsze związki tak właśnie wyglądają, że się chodzi po mieście trzymając za ręce, pocałunki w policzek itp. A jak seks do bani, to kobiety przymykają oko, bo 1. nie są jeszcze rozbudzone żeby wiedzieć, że może być lepiej 2. facet przeżywa swój pierwszy kontakt z ciałem kobiety, więc elektryzuje go sam fakt. I ten seks nawet jak jest taki sobie to z racji, że jest pierwszy jest dobry smile

Ale apetyt rośnie w miarę jedzenia, chyba że się człowiek całe życie ogranicza albo jest bardzo religijny, to żyje się od stałego partnera do stałego partnera.

JA nie chciałabym być z facetem co do którego nie mam pewności, że jest nam dobrze w łóżku i oboje czujemy się w nim ze sobą swobodnie.

Ale tak samo nie chciałabym być z facetem, z którym seks jest super, ale poza tym niewiele go obchodzę jako osoba.

Trzeba to wyczuć.

936 Ostatnio edytowany przez cichyfacet (2016-07-08 19:31:00)

Zauroczenie -> chemia -> seks -> związek

ale to taki ultra prosty schemat

@edit

z drugiej strony - nigdy się nad tym też nie zastanawiałem. Jak wszystko było w porządku to to samo szło. Każdy zdawal sobie sprawę, że to już jest związek, coś poważnego, a nie spotkania na kawę.

937

Jest w tym sporo racji, bo ja w pierwszym związku na wiele rzeczy przymykałam oko. Teraz już lepiej znam swoje potrzeby i swoje ciało, to byłoby mi łatwiej powiedzieć, czy jesteśmy dopasowani, czy nie. Jednak to nie zmieniło faktu, że nie chciałabym się tego dowiadywać w niezobowiązującej relacji. Czułabym się z tym źle, a jak wiadomo, nie powinno się robić niczego wbrew sobie.

Generalnie myślę, że i bez samego w sobie seksu można sporo wywnioskować. Z pocałunków, jakichś pieszczot, takich tam. Bo jak facet kłoda, albo kobieta kłoda, to nawet wtedy nią będzie. Tak mi się wydaje. Chociaż wiadomo, że doświadczenie mam marne, więc nie jest to zbytnio poparte moimi przeżyciami wink

938

Mrs.Happiness napisał/a:

I każdy z Was tak ma, że najpierw seks, a potem związek? Ja nie umiem pójść do łóżka z kimś, kogo nie kocham. A nie chcę kochać kogoś, z kim nie jestem w związku, bo mnie by zniszczyła ta cała niepewność. Chociaż oczywiście jakby nie było chemii i pociągu seksualnego z obu stron, to bym związku nie chciała. Po prostu są pewne granice, których nigdy dotąd nie przekraczałam i nie chcę przekraczać.

ja nie umiem póść do łóżka z obcym mi emocjonalnie meżczyzną, dla mnie najważniejsza jest bliskość, na seks już przymykam oko, bo byłam w związkach gdzie seks był kiepski lub nie było go wcale (!!!!! tak, tak, mój ostatni związek- glupia była jak but, aż mi za siebie wstyd) a samotna czułam się jak cho..era

jestem emocjonalna i tak podchodzę do seksu- dla mnie to już poważnie (cóż mało reformowalna jestem i zanosi się na to, że sczeznę w samotności sad i piszę to całkiem serio)

939 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-08 20:08:53)

NiobeXXX napisał/a:

ja nie umiem póść do łóżka z obcym mi emocjonalnie meżczyzną, dla mnie najważniejsza jest bliskość, na seks już przymykam oko, bo byłam w związkach gdzie seks był kiepski lub nie było go wcale (!!!!! tak, tak, mój ostatni związek- glupia była jak but, aż mi za siebie wstyd) a samotna czułam się jak cho..era

jestem emocjonalna i tak podchodzę do seksu- dla mnie to już poważnie (cóż mało reformowalna jestem i zanosi się na to, że sczeznę w samotności sad i piszę to całkiem serio)

Jestem taka sama, jak Ty. To znaczy, teraz już bym bardziej zwracała uwagę na seks, bo wiem, że też jest ważny. Chociaż jakby facet był średni, bo na przykład nie ma zbytnio doświadczenia, ale nie byłby kłodą i miałby zapał, to oczywiście bym go nie zostawiła tylko z tego powodu, bo to byłoby śmieszne. Tym bardziej, że sama boginią seksu nie jestem.

Dla mnie na spotkaniach z facetem najważniejsze jest to, jak mi się z nim gada, jak się przy nim czuję i czy jest chemia. Teraz mam wszystkie trzy. Mimo to nie jesteśmy w związku, ani nic z tych rzeczy, w dodatku mam wrażenie, że on się do tego nie pali tak naprawdę. A od razu może zaznaczę, że podejście ma takie samo jak ja odnośnie seksu. Więc nie rozumiem. Dlatego postanowiłam zapytać, bo doszłam do wniosku, że może potrzeba dużo więcej czasu, by wiedzieć, czy ta osoba Ci odpowiada, czy jej chcesz, że tak powiem.

P.S. Przyda się chyba jakaś muzyczka, więc proszę big_smile

Kocham <3

940

Happi, słuchaj intuicji po prostu.

Z całokształtu tego co napisałaś o tym chłopaku, on nadal przeżywa rozstanie. Skąd wiesz czy po spotkaniach z Tobą nie płacze w domu w poduszkę?
Serio mówię.

Faceci na zdradę reagują naprawdę mocno i z reguły po kolejnej kobiecie oczekują, że to ona przejmie inicjatywę, żeby podnieść ich ego.
Jeśli chcesz być tą która w całości będzie odpowiedzialna za posuwanie tej relacji do przodu (także pod kątem sypialni) to idź w to. Tylko miej na uwadze, że jak facet od początku zachowuje się na etapie poznawania i podrywania jak kobieta, oczekując Twoich ruchów, to taki sam będzie w trakcie, bo takie rzeczy ustala się na początku.
Po prostu zastanów się czy dobrze będziesz się z tym czuła, że gdyby nie Ty, to relacja by się nie rozwinęła, bo jemu było wygodnie tak jak było.

A już najgorzej jak się znów zaangażujesz, on w końcu stwierdzi, że jednak była mu w głowie siedzi i Cię ładnie przeprosi, że "nie, jednak nie jestem gotowy..no ale przecież to Ty chciałaś, ja tylko się dostosowałem".
Jak chcesz faceta to nie idź w półśrodki.

941

Na seks można czekać jak ma się te naście lat a nie gdy trójka z przodu. To niepoważne. Za rączkę można się trzymać ale po a nie przed - jako swego rodzaju dopełnienie no i oksytocyna zawsze swoje robi na plus. Zaczniesz odkładać to może zrodzić się jakieś licho typu niepewność albo pożądanie wraz z upływającym czasem, również zacznie gdzieś ulatywać w niebyt. Nie czekać - czuć zew natury i bzykać się.

942 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-08 20:26:11)

Nie no, gdyby po spotkaniach płakał w poduszkę, to nie sądzę, że zaraz po tym, gdy dotrę do domu, rozmawiałby ze mną przez telefon, plus potem jeszcze pisał ze mną pół nocy.

Co do inicjatywy, na spotkaniach on ją przejmuje praktycznie cały czas. Pierwszy przytula, pierwszy całuje. Znaczy, ja czasem też, wiadomo, ale głównie to on zaczyna. Ostatnio w sumie trochę popłynęliśmy i się zrobiło dość poważnie. Stąd przeczuwam, że w łóżku byłoby okej, bo widzę i czuję, jak bardzo mu się podobam. Kobieta potrafi dostrzec takie rzeczy, a on się z tym nieszczególnie kryje. Zresztą kiedyś powiedział, że jestem pierwszą dziewczyną, przy której się tak czuje i że na pierwszych spotkaniach na mój widok czuł się dziwnie oszołomiony.

Wczoraj na przykład dzwonił do mnie w nocy kilka razy w ciągu godziny, bo chciał pogadać, a niezupełnie mógł wtedy pisać. Pisał co jakiś czas, mimo że poszedł na wieczór posiedzieć z kumplami. Dzisiaj zadzwonił dosłownie na trzy minuty, gdy zaraz miał wyjść pobiegać z przyjacielem, tylko po to, by, jak sam powiedział, mnie usłyszeć, bo wiedział, że później będzie się pakował na wyjazd z kumplami na weekend i nie będzie miał czasu na pisanie. Przedstawił mnie swoim rodzicom, ma na tapecie w telefonie moje zdjęcie i mówi, że zawsze się na jego widok uśmiecha, wiedzą o mnie jego najlepsi przyjaciele.

U nas wszystko jest okej. Poza tym, że on jakby unika odpowiedzialności. Jakby bał się zaangażowania. To jedyna rzecz, której nie rozumiem i która sprawia, że moja intuicja każe mi być czujną, nie daje spokoju.

943

Co nijak nie zmienia faktu, że bardzo typowo się zachowuje dla kogoś kto szuka plasterka po rozstaniu.
Bardzo szybkie zaangażowanie, intensywność spotkań kontaktu.. wielkie słowa, za którymi jednak nic nie idzie.

Ja bym była czujna a na pewno nie dążyła pierwsza do związku. ALe to ja wink

944

No ja nie chcę dążyć do związku pierwsza. Nie chcę go na nic namawiać, ani nic z tych rzeczy. Po prostu czuję w środku, że mnie ten stan rzeczy zaczyna przerastać, a nie lubię siebie do niczego zmuszać ani udawać, że jest okej, skoro moim zdaniem nie jest. Nie wiem jedynie do końca, co z tym fantem zrobić.

945

Jeśli już się zaangażowałaś to niewiele możesz zrobić w sensie zabicia uczuć, które powstały. Mogłabyś z nim porozmawiać i mieć jasność: jak on to widzi.
Cokolwiek nie powie ba - nawet jeśli niewiele powie, to też jest odpowiedź smile

A równie dobrze może chcieć iść na całość, nawet jeśli to wcześnie, to może na ten moment tak zareagować. Nie wiesz tego.
A dopóki nie wiesz to się meczysz.

Drugi scenariusz jest taki że gość zacznie dążyć do seksu i z racji że to Twoja granica to wtedy go zapytasz.
Ale biorąc pod uwagę, że jesteś wrażliwa to chyba lepiej  wcześniej, co? wink

946

Dlaczego ludzie ze sobą nie rozmawiają?
Wyczuj odpowiedni moment (intuicja) i zapytaj. smile

947 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-08 20:56:53)

Wiem, że z tymi uczuciami już nic nie zrobię. Na szczęście nadal pozostał mi mój rozsądek, który każe mi zadbać o to, by sprawa się wyjaśniła, zanim uczuć będzie więcej, bo wtedy i upadek boleśniejszy. Kilka razy ten temat się już u nas przewinął, ale jakie informacje z tych rozmów posiadam, to już wszyscy wiedzą. Dzisiaj mnie po raz kolejny zbił z tropu, bo gdy rozmawiałam z nim o tym, czy nie ma nic przeciwko, bym wyszła z takim kolegą, co go kilka lat nie widziałam, a który mnie zaprosił, powiedział, że oczywiście nie ma nic przeciwko, plus dodał, że poza tym przecież nie mam wobec niego żadnych zobowiązań. Oczywiście miał rację z tymi zobowiązaniami, ale i tak poczułam się nieswojo.

Owszem, wolałabym wcześniej. Poza tym już ustaliliśmy, że dla mnie seks bez związku nie istnieje i on wie, że do seksu nie dojdzie.

Nie wiem czy nie spróbować przeprowadzić z nim taką konkretną, bezpośrednią rozmowę, gdzie mu napiszę dokładnie co myślę i czuję, i powiedzieć, żeby sobie wszystko dokładnie przemyślał zanim odpowie, bo chciałabym mieć tym razem pewność dokąd to zmierza. Mówił, że nie szuka plasterka, że nie chce mnie w żaden sposób skrzywdzić, więc powinien nie mieć z tym problemu, prawda? A jeśli będzie miał, to, tak jak mówisz, powiedzenie niewiele też jest odpowiedzią. Miałabym teraz czas do niedzieli, by sobie przemyśleć co chcę jemu powiedzieć, bo wtedy wróci do domu. Chyba nie ma sensu tego przeciągać.

cichyfacet napisał/a:

Dlaczego ludzie ze sobą nie rozmawiają?
Wyczuj odpowiedni moment (intuicja) i zapytaj. smile

Rozmawiam z nim. Inaczej bym nie wiedziała tego wszystkiego, co już tutaj napisałam wink
Po prostu wtedy jeszcze byłam w stanie być bardziej wyrozumiała, bo mnie to nie zjadało od środka.

948

Mrs.Happiness napisał/a:

Dzisiaj mnie po raz kolejny zbił z tropu, bo gdy rozmawiałam z nim o tym, czy nie ma nic przeciwko, bym wyszła z takim kolegą, co go kilka lat nie widziałam, a który mnie zaprosił, powiedział, że oczywiście nie ma nic przeciwko, plus dodał, że poza tym przecież nie mam wobec niego żadnych zobowiązań. Oczywiście miał rację z tymi zobowiązaniami, ale i tak p

Hehe, chciałaś go wybadać 'naokoło', nieładnie  wink tongue
Wiesz, to że gość nie robi afery, że spotykasz się ze znajomymi to akurat dobry omen. Problem w tym, że Ty trochę inne intencje miałaś, skoro rozczarowana jesteś jego reakcją i odpowiedzią.

Nie wiem czy nie spróbować przeprowadzić z nim taką konkretną, bezpośrednią rozmowę, gdzie mu napiszę dokładnie co myślę i czuję,

Może ogranicz się do tego co TY czujesz i myślisz. Jemu zostaw wolność wypowiedzi i zobaczysz jak się do tego ustosunkuje. Po prostu.

Ps. Swoją drogą czemu on Ciebie nie bierze na ten wyjazd ze znajomymi? To typowo męski wyjazd 'chłopaków', czy o co chodzi?

949

Happiness tak mu wierci, że chłopaczyna chce odetchnąć trochę sobie. Zepsujcie mu jeszcze wyjazd diabelskie istoty..

950 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-08 21:19:22)

Elle88 napisał/a:

Hehe, chciałaś go wybadać 'naokoło', nieładnie  wink tongue
Wiesz, to że gość nie robi afery, że spotykasz się ze znajomymi to akurat dobry omen. Problem w tym, że Ty trochę inne intencje miałaś, skoro rozczarowana jesteś jego reakcją i odpowiedzią.

Nie ukrywam, byłam ciekawa co powie, ale ja generalnie mam tak, że jestem straszną monogamistką i gdybym nie zapytała, później czułabym się z tym dziwnie. Gdy jestem w związku, nie ma opcji, bym spotykała się z innymi facetami, o ile nie jest to ktoś, kogo naprawdę dobrze znam. Tak po prostu mam. A że mój mózg powoli traktuje go, jakbyśmy byli razem, to reaguję w ten sam sposób. Głupie, ale co zrobić. No i nawet nie chodziło o to, żeby on próbował mi zabraniać. Też uważam, że to dobrze, że nie jest mega zaborczy, bo i ja nie jestem taka. Po prostu dziwnie się poczułam, gdy napisał o tym braku zobowiązań.

Elle88 napisał/a:

Może ogranicz się do tego co TY czujesz i myślisz. Jemu zostaw wolność wypowiedzi i zobaczysz jak się do tego ustosunkuje. Po prostu.

Dobrze. Tak zrobię. Może przynajmniej przestanie mnie to wszystko wreszcie męczyć wink 

Elle88 napisał/a:

Ps. Swoją drogą czemu on Ciebie nie bierze na ten wyjazd ze znajomymi? To typowo męski wyjazd 'chłopaków', czy o co chodzi?

On sam nie był pewien, bo jego tam zaciągnął przyjaciel, który zna organizatora. Najpierw mu mówili, że jakieś dziewczyny będą, potem, że jednak sami chłopacy. To w sumie taka popijawa z noclegiem, bo ten cały organizator ma urodziny. Szczegółów nie znam, więc nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało tak naprawdę. Choć szczerze mówiąc, nawet gdybym została zaproszona, chyba bym nie chciała tam pojechać, bo pełno obcych osób, a jeszcze miałabym u nich tam nocować. Nie lubię tak. Muszę kogoś trochę poznać, by zostać u niego na noc.

Kaba napisał/a:

Happiness tak mu wierci, że chłopaczyna chce odetchnąć trochę sobie. Zepsujcie mu jeszcze wyjazd diabelskie istoty..

Jakbym mu wierciła, to bym do niego wypisywała, a dzisiaj to on pisał pierwszy za każdym razem. Nawet jak był w drodze na miejsce, to pisał. Poza tym wczoraj ostrzegał mnie, że jak troszkę wypije, to pewnie go będzie korciło, by do mnie co chwilę dzwonić. Więc jak widzisz, ja niczego nie robię wink

951 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-07-08 21:34:57)

EDIT: To jak jakiś 'branżowy' wyjazd to spoko. (Zajarzyłam w końcu: nie "branżowy" tylko urodzinowy tongue, jakaś śnięta jestem) Myślałam, że jakieś żagle albo co - coś, gdzie jest okazja się integrować z Tobą a on kombinuje wink

To napiszesz mu po powrocie i voila!
Chociaż nie lepiej porozmawiać w 4 oka?

952

Elle88 napisał/a:

EDIT: To jak jakiś 'branżowy' wyjazd to spoko. (Zajarzyłam w końcu: nie "branżowy" tylko urodzinowy tongue, jakaś śnięta jestem) Myślałam, że jakieś żagle albo co - coś, gdzie jest okazja się integrować z Tobą a on kombinuje wink

To napiszesz mu po powrocie i voila!
Chociaż nie lepiej porozmawiać w 4 oka?

Haha big_smile No akurat taki normalny wyjazd to nie jest, sam mówił, że tam sporo alkoholu będzie, bo już z góry to zaznaczyli tongue

Pewnie byłoby lepiej, ale szczerze mówiąc boję się, że przez moje spaczenie nie dam rady powiedzieć wszystkiego tak, jak powinnam. Jeśli chodzi o takie rozmowy, to ja też potrzebuję dużo czasu, aby zacząć normalnie funkcjonować w ich trakcie. Dlatego wolę pisać. Wtedy mam pewność, że niczego nie przekręcę, że wszystko przekażę jasno i wyraźnie. A tak to na bank bym się zaplątała w połowie we własnych myślach.

953

Mrs.Happiness napisał/a:

.Jeśli chodzi o takie rozmowy, to ja też potrzebuję dużo czasu, aby zacząć normalnie funkcjonować w ich trakcie. Dlatego wolę pisać. Wtedy mam pewność, że niczego nie przekręcę, że wszystko przekażę jasno i wyraźnie. A tak to na bank bym się zaplątała w połowie we własnych myślach.

No rozumiem. Ja tam wolę nakurviać prosto z mostu, co mi leży na wątrobie.
Najwyżej jest ewakuacja zawodnika w trybie pilnym, jak nie wytrzyma ciśnienia wink ale wtedy lepiej dla mnie przecież.

954 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-08 21:51:28)

Elle88 napisał/a:

No rozumiem. Ja tam wolę nakurviać prosto z mostu, co mi leży na wątrobie.
Najwyżej jest ewakuacja zawodnika w trybie pilnym, jak nie wytrzyma ciśnienia wink ale wtedy lepiej dla mnie przecież.

Ja w rozmowie w cztery oczy nie potrafiłabym na pewno pokazać uczuć, które we mnie dana sytuacja wywołuje. Jakby to było coś, co jest mi emocjonalnie obojętne, to bez problemu bym wszystko z siebie wyrzuciła, ale niestety to nie jest. Jeśli będzie nam dane, to się z czasem oswoję i zacznę z nim rozmawiać na te tematy też face to face, ale tym razem zadbam o własny komfort psychiczny i zrobię po swojemu. Zresztą wbrew pozorom łatwiej będzie mi wyciągnąć wnioski z jego odpowiedzi, jeśli napisze, niż gdyby mówił, bo przez stres mogłabym coś źle zinterpretować.

Powoli sobie spisuję wszystko, co chciałabym jemu powiedzieć i muszę przyznać, że od prawie dwóch lat z nikim nie byłam tak szczera big_smile

955

Mrs.Happiness napisał/a:

Poza tym wczoraj ostrzegał mnie, że jak troszkę wypije, to pewnie go będzie korciło, by do mnie co chwilę dzwonić. Więc jak widzisz, ja niczego nie robię wink

Nie ma nic gorszego niż tel. od bełkoczącej osoby hehehe. Nie wiem na uj dzwonić do kogoś z impezki i to jeszcze gdy się jest dziabniętym.^^

956 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-08 21:57:02)

On-WuWuA-83 napisał/a:

Nie ma nic gorszego niż tel. od bełkoczącej osoby hehehe. Nie wiem na uj dzwonić do kogoś z impezki i to jeszcze gdy się jest dziabniętym.^^

Myślę, że jakiś kompletnie pijany by do mnie nie zadzwonił, chociaż nie był jeszcze pijany odkąd go poznałam, więc tego nie wiem na sto procent. Wiem za to, że jak wypije kilka piw i nieco go złapie, to staje się wylewny i wtedy może mu wpaść do głowy, by zadzwonić wink

Swoją drogą, wyczucie ma, bo akurat napisał big_smile

957

Ooo.. Robisz próbę generalną. smile

Czas na muzykę!!!!

Było albo nie było. Nieważne, taki mam nastrój teraz <3

958

959

Zazwyczaj żadnych prób nie potrzebuję, ale tym razem wolę sobie przygotować coś, żeby mnie potem stres nie zjadł big_smile

Było już, bo pamiętam, ale to tam! <3

Ode mnie coś spokojniejszego:

Uwielbiam Joelle <3

960

Mrs.Happiness napisał/a:
On-WuWuA-83 napisał/a:

Myślę, że jakiś kompletnie pijany by do mnie nie zadzwonił, chociaż nie był jeszcze pijany odkąd go poznałam, więc tego nie wiem na sto procent. Wiem za to, że jak wypije kilka piw i nieco go złapie, to staje się wylewny i wtedy może mu wpaść do głowy, by zadzwonić wink

Swoją drogą, wyczucie ma, bo akurat napisał big_smile

Może źle się wyraziłem deko. Zadzwonić to moża ale zalezy do kogo. Na 200% nie dzwonił bym do dziewczyny nawalony z którą coś tam bym kręcił a tym barziej do takiej jak ty smile. Mimo że ja taki imprezowy deko ^^ to jednak dla mnie to był by taki brak szacunku i po prostu lipa aby dzwonić i bełgotać hehehe. Ba nawet nie mówiłbym że będe tyle pił big_smile

961 Ostatnio edytowany przez cichyfacet (2016-07-08 22:06:38)

Tak mu zatańcz.

962 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2016-07-08 22:07:47)

Happi, tak mu powiesz wink

Wyjątkowo zgodzę się z Wuwu wink Takie pijackie telefony to słabizna u faceta.
No, chyba, że coś nabroił, zerwaliście i gość wyje do słuchawki wink ale tak  żeby se popierdolić, bo nie ma nic lepszego po pijaku do roboty, to lipa i wiocha.

963 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2016-07-08 22:13:14)

On-WuWuA-83 napisał/a:

Może źle się wyraziłem deko. Zadzwonić to moża ale zalezy do kogo. Na 200% nie dzwonił bym do dziewczyny nawalony z którą coś tam bym kręcił a tym barziej do takiej jak ty smile. Mimo że ja taki imprezowy deko ^^ to jednak dla mnie to był by taki brak szacunku i po prostu lipa aby dzwonić i bełgotać hehehe. Ba nawet nie mówiłbym że będe tyle pił big_smile

Jakby zadzwonił i bełkotał, to pewnie byłoby mu na drugi dzień strasznie wstyd. A mi na pewno też nieswojo, bo chyba łatwo się domyślić jakie mam zdanie o osobach, co tak robią. Zresztą to by świadczyło o tym, że się nie kontroluje, gdy pije wink

A Ty jakiś słodziutki ostatnio jesteś, WuWuś big_smile
Tyle miłych rzeczy od Ciebie "słyszę", że niedługo coś sobie pomyślę :* Haha big_smile wink

cichyfacet napisał/a:

Tak mu zatańcz.

Ale one są we trzy, to raźniej! Ktoś chętny, by mi pomóc? big_smile

Elle88 napisał/a:

Happi, tak mu powiesz wink

Wyjątkowo zgodzę się z Wuwu wink Takie pijackie telefony to słabizna u faceta.
No, chyba, że coś nabroił, zerwaliście i gość wyje do słuchawki wink ale tak  żeby se popierdolić, bo nie ma nic lepszego po pijaku do roboty, to lipa i wiocha.

Hahaha big_smile
Ale tego nie muszę chyba tańczyć? wink

No ja też tak uważam. W sumie teraz mam okazję zobaczyć, czy zadzwoni pijany, bo na bank tam sporo wypiją big_smile
Jeśli nie, to będę mogła być spokojna w tej kwestii big_smile wink

964

PS. Happi, miałam pytać.. On nie jest skośnooki co nie? :> 
Tu za to masz gościa.. a treat for You big_smile

965

Elle88 napisał/a:

PS. Happi, miałam pytać.. On nie jest skośnooki co nie? :> 
Tu za to masz gościa.. a treat for You big_smile

Haha, nie, nie jest wink Jeszcze nigdy się nie umawiałam z Azjatą, smutek i żal sad big_smile big_smile

A ten tutaj... mmm... <3
Wolę nie mówić publicznie, co bym z nim zrobiła big_smile tongue

I odnośnie Azjatów jeszcze, dzisiaj wpadła mi idealna piosenka dla naszego Trojana big_smile
Aż myślałam czy by jemu nie wrzucić do tematu, ale kolejna kafejka by się nam zrobiła, hahaha wink

966

Skoro to zamknięta impreza to solenizant zapewne zatroszczy się i o tą przyjemniejszą stronę libacji. Facet dobrze się asekurował zawczasu z tym brakiem zobowiązań - teraz nawet wymówki nie potrzebuje po łóżkowym małym co nie co. Jednak co się zdarzyło na melanżu w alkowie, tajemnicą alkowy pozostanie, więc Happiness bądź spokojna, zapewne po kres dni nieświadoma wszystkiego pozostaniesz.

967

Kaba napisał/a:

Skoro to zamknięta impreza to solenizant zapewne zatroszczy się i o tą przyjemniejszą stronę libacji. Facet dobrze się asekurował zawczasu z tym brakiem zobowiązań - teraz nawet wymówki nie potrzebuje po łóżkowym małym co nie co. Jednak co się zdarzyło na melanżu w alkowie, tajemnicą alkowy pozostanie, więc Happiness bądź spokojna, zapewne po kres dni nieświadoma wszystkiego pozostaniesz.

Wiesz, jakoś się nawet nie przejęłam tym, co teraz napisałeś big_smile
Tym bardziej, że po ostatnim spotkaniu doskonale wiem, z kim on chciałby "małe co nieco" wink
Tak więc rzeczywiście, czuję się spokojna big_smile

968

kaba, nie w temacie jesteś, milcz zatem

Happi, serio podoba Ci się ten Azjata z teledysku? smile
Super sympatyczny jest, ale.. no nie wiem

lalala <3 yes

969

Elle88 napisał/a:

Happi, serio podoba Ci się ten Azjata z teledysku? smile
Super sympatyczny jest, ale.. no nie wiem

lalala <3 yes

Nie, absolutnie nie mój typ smile Tak sobie pożartowałam big_smile

O, Arianka! <3
Mi się wkręciło też to:

Chociaż wolałabym, żeby nagrała to solo wink
W każdym razie, wygląda cudownie w tym teledysku <3

970

Kaba napisał/a:

Na seks można czekać jak ma się te naście lat a nie gdy trójka z przodu. To niepoważne. Za rączkę można się trzymać ale po a nie przed - jako swego rodzaju dopełnienie no i oksytocyna zawsze swoje robi na plus. Zaczniesz odkładać to może zrodzić się jakieś licho typu niepewność albo pożądanie wraz z upływającym czasem, również zacznie gdzieś ulatywać w niebyt. Nie czekać - czuć zew natury i bzykać się.

jeśli facet unikał seksu, nadal byliśmy razem to uwierzyłam w tę bliskość, bo sama chciałam (nie wiem czy ona istniała, czy w ruchu desperacji sama ją sobie wymyśliłam, w każdym razie ten związek był trochę chory, zresztą jak napisała Elle słucha się intuicji
To trochę bardziej skomplikowane niż zadzieram kiecę i lecę bzykać- bo to rada rodem z SWM a to nie lata 90-dziesiąte, sorry, poza tym zgodnie z podręcznikami fizjologii u kobiet a wiekiem pożądanie rośnie, więc teoretycznie mam przed sobą najlepsze lata na seks wink ale w związku na seks nie można za długo czekać, bo zwyczajnie przeterminuje się,  więc jeśli Twoja rada dotyczyła tego to masz 80% racji.

971

Hehe, końcówka teledysku mnie rozwaliła - widać, że jest pełen FZ z Lil Waynem ale bardzo się lubią big_smile

Ona ma bardzo dobry głos ogólnie,niedoceniana jest przez urodę czasem.

972

Elle88 napisał/a:

Hehe, końcówka teledysku mnie rozwaliła - widać, że jest pełen FZ z Lil Waynem ale bardzo się lubią big_smile

Ona ma bardzo dobry głos ogólnie,niedoceniana jest przez urodę czasem.

No co Ty, przecież wyglądają jakby zaraz mieli zedrzeć z siebie ubrania big_smile big_smile
Ale racja, niektórzy jej z zawiści cisną, mimo że głos ma naprawdę niesamowity smile

To też jest świetne:

Something 'bout you makes me feel like a dangerous womaaaaan <3

973

Mrs.Happiness napisał/a:

A Ty jakiś słodziutki ostatnio jesteś, WuWuś big_smile
Tyle miłych rzeczy od Ciebie "słyszę", że niedługo coś sobie pomyślę :* Haha big_smile wink

Hahaha, ja przeważnie staram być się sympatyczny i niekonfliktowy. Dlatego raczej nie mam wrogów na co dzień smile
Aż się boję pomyśleć co mogła byś sobie pomyśleć ^^ ;p

974

Nie no, ja aż taką fanką jej twórczości nie jestem zdecydowanie. Tylko tamta piosenka mi się podobała, ale to pewnie z uwagi na pana występującego w teledysku wink
Głos ma, ale to nie wynika z muzyki jaką wypuszcza w eter, tylko jak ktoś widział ją w wywiadach jak śpiewała itp. na żywo.

To teraz zmiana klimatu trochę, pewnie tylko ja się jaram dancehallem, ale co tam big_smile

975

To ja polecę klasykiem specjalnie dla Pań z większą pupą.

Posty [ 911 do 975 z 4,549 ]

Strony Poprzednia 1 13 14 15 16 17 70 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy portale randkowe, to dobra opcja?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024