APCz - Akademia Pozytywnego Człowieka - net cafe ;-) ZapraszaMY... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » APCz - Akademia Pozytywnego Człowieka - net cafe ;-) ZapraszaMY...

Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 651 do 715 z 724 ]

651 Ostatnio edytowany przez La Que Sabe (2010-05-09 22:22:53)

Odp: APCz - Akademia Pozytywnego Człowieka - net cafe ;-) ZapraszaMY...

Emmi wink mam imię ... La Que Sabe wink) Czyż nie jest odjazdowe wink dla przyjaciół może być: La smile
Pojawiają się nowe duszyczki, z gotowymi wtyczkami aby podpiąć sie pod pozytywne wibracje wink) ... No to dalej smile)

Emmuś tak pięknie opisałaś ocean, niesamowite trzeba być dobrą obserwatorką by zobaczyć to co , widzą nieliczni.
Vinnga z tą glebą to niesamowite, hm... tyle zjawisk koło nas, wystarczy czasem tylko położyć się i poczuć smile

Zobacz podobne tematy :

652

La to bardzo ciekawe imie wink   Czy twoj nick cos oznacza???  Domyslam sie ze tak,powiesz co? smile

La opisalam ocean tak jak go widze codziennie z okna z pracy...moge sie napatrzec do woli smile I lubie tak patrzec i patrzec...szkoda,ze nie moge sobie usiasc z lampka wina lol Szefowa by sie zdziwila hahaha lol

No i mam widok na serferow ! Przebieraja sie pod naszymi oknami smile Mozna zobaczyc wiecej niz sie chce lol

Vinngus,ale to nie Ty gralas w filmie ,,Pachnidlo" ? lol lol <chyba wiesz o co mi chodzi? > tongue

Pozdrawiam wszystkich ludzikow i mimo tego iz jest poniedzialek....przesylam pozytywna energie big_smile  Buziaki smile

653

Emuś w "Pachnidle" mnie nie chcieli, bo nie przypominam mniszki wink Ale zapach jaśminu uwielbiam smile

Brrr, jaki dzisiaj niepozytywny poniedziałek sad

654

No to nic straconego Vinnga smile big_smile

Poniedzialek jest brzydki u mnie ....ale mam go gdzies big_smile Mam dzisiaj taki humor,ze biada temu kto go sprobuje zepsuc !!  big_smile big_smile

Pomimo kilku przykrosci jakich dzisiaj dowiedzialm sie na swoj temat..humor dopisuje big_smile Olac tych co maja ograniczone myslenie do siebie samych nie ??  big_smile  Nawet mnie rozsmieszyli hahahahaha  lol

Pozdrawiam Robaczki haha  lol  Buziaki i przytulaski :*****

655

Witajcie ludziki smile Cos pusto w tej pozytywnej kafejce... Gdzie sie wszyscy podziewaja?? smile

Pewnie zajeci pozytywnymi sprawami jak mniemam...hmmm  POzdrawiam WAs :***

656

Zajęci pracą... A praca u mnie jakoś ostatnio mało pozytywnych doznań dostarcza smile

657

Malo pozytywnych mowisz hmm..to moze zepsuj cos tam i bedziesz miala wolne ! haha big_smile

658

Cały czas psuję smile Tyle, że nie przedmioty, tylko powierzone mi zadania...

E tam. Za 3,5 dnia weekend smile

659

ha ha Vinngus.. A powiedz czy rytualy szefa sa nadal aktywne ??  big_smile

3,5 dnia do weekendu..no tak.ale ja i tak bede w pracy smile

660

To ty uznaj, że dzisiaj masz weekend smile

Rytuały szefa nadal aktywne i ciągle je uatrakcyjnia. Uwielbiam to, jak wpada do pracy i przechodząc koło mojego biurka rzuca pytanie "no i tak tam z tą grupą xxx?" No i choćbym nie wiem jak mądra była to jeśli akurat odpisywałam na idiotyczne zapytania klientów to za cholerkę nie jestem w stanie nic błyskotliwego odpowiedzieć. No i zaczyna się: "ale Beatko, ale nie może tak być itp, itd..."

A teraz próbuje mnie do biurokracji zmusić. Mam pisac jakieś raporty, wszytsko mieć powpisywane w odpowiednie excele i inne "właściwe" miejsca i się czepia, jeśli nie jest to wpisane w sposób, jaki on uważa za przejrzysty i czytelny. A ja się wściekam, bo to moja działka i mam się w niej ogarniać a nie tracić czas na wpisywanie w miejsca, z których i tak nie korzystam...

W ramach protestu dzisiaj większość czasu siedzę na forum. A nawet może to nie protest, tylko zniechęcenie i zmęczenie sad

Od jutra będę pracować...

661 Ostatnio edytowany przez Elnett (2010-05-11 15:24:45)

vinnga nie po zazdroszcze ci szefa ;p Ale bardzo dobrze, że zrobiłaś sobie jednodniowy strajk i zagościłaś na forum wink Jestem Marta ;* Witaj ;*

Ja przez cały rok szkolny odliczam dni do weekendu,a  pod koniec kwietnia, dni do wakacji wink Lubię się czasami dłuuugo polenić wink

Kilka znajomych osóbek w tej kafejce widzę, Ema, vinnga wink Pozytywni Ludzie Góra wink

662

Vinngus...uzanje wiec ze mam dzis weekend big_smile

Ten twoj szef nie ma co ...ehhh  hmm   Protest dobra rzecz ..

I Marta tu zajrzala no prosze smile

663 Ostatnio edytowany przez vinnga (2010-05-11 15:53:45)

Martuś, to nie jest jednodniowy strajk smile Ja tak już strajkuję od tygodni z mniejszym lub większym natężeniem smile
A dzisiaj wyjątkowo szczodra jestem w rozdawaniu klientom promocji wink Co mi szkodzi poszastać kasą szefa, który jest taki paskudny? wink wink wink

Nie znoszę spać ani się lenić. Śpię dopiero jak padam na ryjek - inaczej mam wrażenie marnowanego czasu...

La - a gdzie Ty jesteś jak Cię tu nie ma?

664

Ryjek hahaha  Buzke masz Vinnga..buzke smile

665

La Que Sabe smile Biegnę z wilkami - to fascynacja pełna książką, którą czytam ... powoli czytam smile jak eliksir życia - poszukując wewnętrznej siły, sprawdzając swoje moce smile czyste i nieczyste wink ale łączy je jedno kobiecość  i to jest to, co pisze Vinnga - wdychanie zapachu Ziemii, poczucie siebie i świata - harmonia z własną kobiecością ... praca od podstaw ... przepracowanie dzieciństwa, związków, relacji - życie, ach jak piękne wink))
"
Dzika Kobieta biegnie przed siebie z zamkniętymi oczami, zdana wyłącznie na wewnętrzne zmysły. Jej stopy ledwie dotykają ziemi. Jest wolna. Lekka jak wiatr. Jej włosy tworzą za nią rozwiany płaszcz, swoisty ster, który kieruje jej ciałem wciąż naprzód i naprzód. Dzika Kobieta nigdy nie wstrzymuje biegu, nawet, gdy dręczy ją pragnienie lub błagalne śpiewy mijanych po drodze mężczyzn. Dzika Kobieta ślepa jest na sztuczny świat. Nigdy nie rezygnuje z marzeń, gotowa dla nich żyć. Zawsze biegnie tylko przed siebie, lekko dotykając ziemi koniuszkami palców.

Dzika natura kobiety, choć najlepiej czuje się wśród wilków, od wieków wciskana była w twarde tryby cywilizacji, ociosywana z głębokich pragnień, przerabiana siłą na miłą dziewczynkę, która boi się podnieść wzrok, odezwać, gdy nie pytają, potrafi co najwyżej zemdleć na widok myszki i z piskiem uciec od zranionej sarny.

Kobieta-wilk, jest inna. Podąża z podniesioną głową. Nigdy nie odwraca wzroku. Potrafi patrzeć na krew, zbierać kości, przeciwstawiać się przemocy. Myśleć i mówić głośno o swoich uczuciach, odkryciach, pomysłach. Choć żyje w każdej kobiecie, to bywa przygnieciona ciężarem domowych obowiązków, pokorą i brakiem odwagi. Odkrycie jej w sobie i wydobycie na zewnątrz sprawi, że będzie możliwy radosny bieg po łące, naga kąpiel w środku nocy, podejmowanie własnych decyzji i miłość unicestwiająca mówienie, że "tak nie wypada"

...
Jestem, miałam ostatnio kumulację priv & służbową:) ale przeżyłam wink łapię muzę i kompa ... podłączam wtyczkę ... i wzywam Was dobre duszki, ciemnych mocy smile

666

Witamy,

dla wszystkich poszukujących pozytywnych informacji przygotowaliśmy nowy serwis internetowy zawierający same dobre wiadomości. Znajdziecie go pod adresem: pozytywna.net

Wpadliśmy na pomysł, aby zbierać i promować wszystkie pozytywne informacje z całego świata. Każdy użytkownik sam decyduje co jest dla niego pozytywne, a co nie.
Dzięki temu na naszej stronie głównej jest mnóstwo dobrych wiadomości, które potrafią poprawić humor smile

Będziemy bardzo wdzięczni, jeśli napiszecie co myślicie o naszym pomyśle.

Pozdrawiamy,
Zespół Pozytywna.net

667

Pozdrawiam Vinnga, koleżanki jej Ema i też koleżankę o dziwnym nicku La Que Sabe. Korzystając z okazji chyba posłucham La Bamba smile Pozdrawiam fanki wilków, tygrysów i ochroniarzy vel Don Rufika tongue
Ha ha.

668

La - tak sobie myślę, że we mnie jest dużo kobiety-wilka. Sporo siebie znalazłam w Twoim poście...

Junior już nie Ciacho?

Miłego dzionka wszystkim pozytywnym smile

669

Hello,
Em, Vin, Ju, i reszta pozytywnie zakreconych.
Jestem przeziębiona, organizm wyczerpany zemścił się ... i teraz mam katar smile w głowie zamiast myśli wink jakiś pozytywny paralek przydałby się smile energetyczność minus 5 ;( i zimno dreszczowate wink

670

Pozytywny bardzo na takie dolegliwosci jest otrivin i parówka big_smile do tego herbata z miodem
wersja hardcore: czosnek pokrój- włóz do chusteczki i wdychaj.

671

dzięki bardzo Wisienko, zapomniałam o podstawach wypędzania złych mocy wink nawet go zjem, i tak nie poczujecie wink)

672

A ja myślę i myślę, jakim cudem parówka na katar pomaga... Aż w końcu połapałam, że Wisienka nie ma na myśli niezbędnego składnika hot doga...

Deszczowo i zimnowato wszędzie dzisiaj. I jak tu jutro iść odwiedzić pana lewka w zoo?

673

parówka jest dobra na wszystko lol

674

O tej parówce pomyślałam to samo co vinnga "Co do jasnej choinki ma parówka do kataru" buuhaha

Czosnek swego czasu tez wdychałam i nawet, nawet pomógł...

675

szukałam parówki wink zajrzałam nawet do lodówki wink
na dnie, wśród marchewków i sellerków, leżał on - czosnek grubiutki wink
zabrałam go do łóżka i wdycham wink szczerze?
Nic nie czuję do niego wink ale w niego wierzę wink

676 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-05-14 22:43:10)

serio La powinno pomóc
tylko mocno wdychaj i przez chusteczke albo ręcznik bo inaczej sluzówke poddraznisz
szkoda tylko że facet bedzie miał Ci to za złe wink

677 Ostatnio edytowany przez La Que Sabe (2010-05-14 22:48:46)

Wisienko,
wdycham smile nawet się zaciągam smile i zastanawiam się dlaczego wampiry, nie lubią czosnku? to, bardzo intrygujące zagadnienie, jedno wiem żaden, tu dziś do mnie nie przyjdzie wink

to właśnie jest też, taki niezły test, czy facet jest prawdziwy, czy wampirowaty wink))

Vinnguś, a ty jak pokonałaś strach przed ciemnością w deszczu i wyruszyłaś do ZOO? smile

678 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-05-14 22:49:15)

nie ma takiej opcji smile
pozytywnie by było popijac jeszcze mleczko z miodem wink

ciekawe masz skojarzenia lol

679 Ostatnio edytowany przez La Que Sabe (2010-05-14 23:06:19)

a skojarki wink Wisienko, gdyby tu był mój facet wink to nie wdychałabym tego czosnku całą noc;) testy, testami, ale ... jakby okazało się, że ........ wampir wink to lepiej żyć jednak w tej nieświadomości  wink

680

No cóż, mężczyźni mają coś z wamiprów... W każdym razie objawy obecności obu tych stworzeń są podobne.
Wampir-->szuka ciepłego, delikatnego, pulsującego miejsca na szyi, wpija się w nie, powoduje przyspieszone bicie serca ofiary
Mężczyzna-->szuka ciepłego, delikatnego, pulsującego miejsca na szyi, wpija się w nie, powoduje przyspieszone bicie serca ofiary...

Sobota smile Dzisiaj dzień z moim wampirkiem i dwoma małymi nietoperkami płci żeńskiej smile smile smile

681

Vinnguś, to cudnie dzieciaczki dają tyle szczęścia i inspiracji wink ... a co dopiero takie co to mają skrzydła wink

Wracam do zdrowia - dzięki za rady, terapie naturalne pomogły, mam tyle energii, że szoook:) ale nie dziwota leżę w łóżku już dwa dni i śpię - odsypiając całe życie;)))

No, więc energię zamieniam na pozytywne wibracje i wrzucam temat wink uwaga WRZUTA wink

Samodoskonalenie

Co robimy w tym kierunku.

Cóż powinnam zacząć:)
No, więc mocne otwarcie umysłu i daję:)

Zmieniłam nastawienie do świata - na ciepłe i serdeczne
Praca od roku. Gdy coś mnie drażni staram się to polubic i uwierzcie mi - DZIAŁA! a jak nie działa i mogę to zmieniam otoczenie wink i trzeba to zrobić szybko nie godzić się na niewygodne buty wink
---

Mam wielkie marzenie, na pełne dotarcie do mojej córki.

Nie wiem, czy to możliwe "Mała" odcina pępowinę, więc potrzebuje buntu ... jak rybka wody smile
Ma swoją mądrość, ma swoje 18 lat, ma swój świat...

Może 18 latki mi pomogą, jak zmieniają się Wasze potrzeby jeśli chodzi o rodziców?

682 Ostatnio edytowany przez vinnga (2010-05-16 12:26:49)

La - 18 lat nie mam, ale nieźle pamiętam siebie z tego okresu. No cóż, wydawało mi się wtedy, że jestem całkiem dorosła i wkurzały mnie wszelkie zakazy i nakazy... Oj, jak ja teraz jestem wdzięczna rodzicom za to, że te zakazy i nakazy były... Z moim charakterkiem i umiłowaniem emocji wszelakich to aż dziwne, że nie zrobiłam nic głupiego...

Z drugiej strony 18-latka faktycznie ma jakiś tam rozumek i może warto temu rozumkowi zaufać? Tym bardziej, że ja późno dojrzewałam i przeciętna 18-stka ma taką psychikę jak ja w wieku lat powiedzmy 21. A w tym wieku to jednak byłam całkiem rozsądne dziewczę. Szalone, zwariowane ale jednak z dużym instynktem samozachowawczym...

A potrzeby wobec rodziców? Chciałam, żeby akceptowali wszystko co robię a krytykę przedstawiali w taki sposób, żebym "z honorem" mogła się ich posłuchać...

683

Dzięki Vinnguś smile

ale pozytywnie pada za oknem wink

684

La Que Sabe napisał/a:

Dzięki Vinnguś smile

ale pozytywnie pada za oknem wink

Koleżanka Vinnga- świetna przyjaciółka może być. Jest dobrym człowiekiem, choć odrobinkę szalona smile
A i ja wszystkiego co najlepsze dla Ciebie - La Que życzę smile

685

Wow wink życzenia przyjęte. Jakbyś jeszcze zamienił wiatr w Słońce, to już bym uwierzyła w moc - netfacetów. A dobre szaleństwo nie jest złe smile

686

Mimo najszczerszych chęci nie mogę się doszukać w poniedziałku niczego pozytywnego... Może tylko tyle, że jest dzień bliżej do kolejnego weekendu niz było jeszcze wczoraj...

Junior - gdzie ty we mnie szaleństwo widzisz? Toż ja chodząca oaza spokoju jestem wink

La Que Sabe napisał/a:

Samodoskonalenie

Co robimy w tym kierunku.

Uuuu, do zrobienia w tym kierunku to ja mam dużo... Chciałabym odnaleźć siebie sprzed kilku lat - najlepiej sprzed 7 wink Czyli sprzed okresu, kiedy dla pewnego niegodnego osobnika stopniowo, niezauważalnie ale systematycznie traciłam radość, optymizm, życiową odwagę, ambicje i całą jaskrawą osobowość. Zamieniłam się w taki smętny pasztet i teraz staram się to zmieniać. Dość łatwo przychodzi - widocznie pasztet to była tylko forma przejściowa, nie ostateczna smile

Więc mam wzorzec jaka chciałabym być. Zabawne jest to, że nie chcę naśladować nikogo innego, tylko siebie. Oczywiście nie dążę do wizerunku zwariowanej małolaty - chciałabym zrobić mix z dawnej siebie i obecnej...

687

vinnga napisał/a:

Junior - gdzie ty we mnie szaleństwo widzisz? Toż ja chodząca oaza spokoju jestem wink

Tak oaza spokoju. Jaaasne. Troszkę cię poznałem i jakoś zauważyłem, że raczej pełna energii i pomysłów. Poza tym do pasztetu Ci bardzo daleko, co też wiem. Wydaje się, że w pewien sposób działasz na płeć przeciwną smile

vinnga napisał/a:

Więc mam wzorzec jaka chciałabym być. Zabawne jest to, że nie chcę naśladować nikogo innego, tylko siebie. Oczywiście nie dążę do wizerunku zwariowanej małolaty - chciałabym zrobić mix z dawnej siebie i obecnej...

Mix? smile A co to znaczy?

Pozdrawiam, ja twój były fanatyk smile

688

Hello, Vinnga no to już teraz nie możesz się wykpić, czekamy na PaSzTeT, tylko domowej roboty ! smile
*Samodoskonalenie*
Ciekawe, to co napisałaś, wiesz, że ja też tak kiedyś miałam, ale ostatnio zamarzyłam sobie stać się dorosłą smile wow, ile radości sprawił mi pierwszy siwy włos - wydedukowałam sobie, że to nieomylna oznaka dorosłości smile ale nie było tak łatwo, wiele razy musiałam powtarzać sobie La wink) osoba dorosła tak nie postępuje (nie tup nóżką w myślach).... Mam mnóstwo z dziecka w sobie i zachowuje je w sobie - w reakcjach na świat, na przyrodę, sztukę ....ale w relacjach z ludzmi ćwiczę się w dorosłości, czyli w reakcjach w miarę wyważonych i emaptycznych.

Junior - a jak u Ciebie z samodoskonaleniem? smile doskonalisz wink?

689

La - Ty jesteś dla mnie pewnego rodzaju wzorcem, w wielu kwestiach. Jestem wierną czytelniczką Twojego wątku - za bardzo poetycki dla mojej nieromantycznej duszy, żeby się tam udzielać, ale wiele mądrości w nim jest....

Na razie nie czuję przymusu bycia dorosłą, ale może dlatego, że siwego włosa jeszcze nie znalazłam wink Więc pielęgnuję wewnętrznego dzieciaka, chociaż nie mogę oprzeć się wrażeniu, że ta dorosłość i tak mi się w życie wgryza. Ale tak delikatnie, w sposób akceptowalny wink

Junior - mix to przecież zwykły kundel wink A w opisanym kontekście polega to na wyciąganiu lepszych cech z moich wspomnień samej siebie i łączeniu z lepszymi cechami mnie obecnej.

Były fanatyk... Zabrzmiało smętnie wink

A pasztet - tylko z dodatkami: zielonym pieprzem albo grzybami leśnymi...

690

La Que Sabe napisał/a:

Mam mnóstwo z dziecka w sobie i zachowuje je w sobie - w reakcjach na świat, na przyrodę, sztukę ....ale w relacjach z ludzmi ćwiczę się w dorosłości, czyli w reakcjach w miarę wyważonych i emaptycznych.

Junior - a jak u Ciebie z samodoskonaleniem? smile doskonalisz wink?

Doskonalę się, ale raczej w nałogach, i to nie zawsze pozytywnych. Tak samo jak Ty zawsze mam coś z dziecka, ale uwielbiam być dorosły. Bo wtedy wiesz co robisz, bo umiesz poznawać, wiesz, co mówić i jak postępować. Choć mimo wszystkich takich jak ja, to chyba niewielu...
Pozdrawiam

691

Vinnguś, fajnie to napisałaś o tym wgryzaniu się, najlepiej tak rozwijać się poprostu płynąć z prądem.
Chociaz ja uważam, ze potrzeba wrażliwości, lub czegoś mocnego co nami wstrząśnie by nam się chciało płynnąć smile

Juniorze, ty je doskonalisz te nałogi, a czy one to docenią i dadzą ci zdrowie, i radość - oto jest pytanie wink

takich jak ty, niewielu ... ? smile z całą pewnością, choćby dlatego, że obaliłeś teorię pasztetową Vinngi:)

692

La - ja teorię płynięcia z prądem odkryłam kilka lat temu. To jest dla mnie najlepszy sposób podejmowania ważnych decyzji, kształtowania swojej życiowej dróżki. Nie szarpię się ze sobą, jeśli coś w danej chwili jest nie takie, jakie powinno być - czekam, aż dojrzeję do danej sytuacji i samo się wszystko wyjaśni...

Co nie znaczy bynajmniej, że mam spokojne i uporządkowane życie smile O, co to to nie smile Żyję emocjami, szukam nowych wrażeń, lubię mieć niespokojny "kłębuszek" w żołądku. No i jestem uzależniona od adrenaliny - niezależnie od postai, w jakiej jest dostarczana smile

Junior - faktycznie niewielu jest takich jak ty... Myślę, że w średniowieczu było więcej. I to komplement, wbrew pozorom smile

693 Ostatnio edytowany przez La Que Sabe (2010-05-26 22:01:32)

Witam pozytywnych wink

Dziś spełniło się moje największe marzenie smile

dzień był trudny, stresy, smutki z łezkami, a wieczorkiem znalazłam u siebie w sypialni - róże dwie tulące się do siebie i życzenia od córki: "Chociaż wiem, że często daję ci w kość, Ty nie mówisz mi, że masz mnie dość. Kocham cię" ... to najpiękniejsze życzenia jakie dostałam w życiu.

694

O Tak! to zdecydowanie piękny prezent tym bardziej ze jak pisałas córcia potrafi dać w kość.

695 Ostatnio edytowany przez La Que Sabe (2010-05-26 22:35:13)

Dzięki Wisienko, to prawda, przeszłam w macierzyństwie przez  zachwyt, przerażenie, strach, wściekłość, smutek, żal ... aż dotarłam do cierpliwości i gdy Młoda świrowała powtarzałam sobie w myślach bardzo cię kocham, nie myślisz tego co mówisz, jesteś dobrym człowiekiem ... jej krzyk zakłócałam myślami jak  bardzo jest zagubiona, kochana i zbuntowana;)) dziś wierzę, że ... dla odmiany smile poszuka siebie w bardziej wyciszonych klimatach smile zamienimy czasem punk rock na poezję śpiewaną smile)

696

Witam was wszystkich smile Mam do was pytanie na 6 z lekcji Religii .Kto powiedział 'Piekło mam w duszy'' -może ktoś z was wie ? proszę o pomoc smile

697 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-05-26 22:49:56)

mysle ze Wasze kontakty stopniowo bedą się ocieplac i młoda zauważy jaką ma wspaniałą Matkę
Greta - Mieczysław Halat ale Księdzu pewnie chodzi o jakiegoś swietego.

698

Greta, nie wiem, może Sw. Faustyna, ona  coś ostro w przepaściach piekła przebywała smile ale nie ręczę, co ona do końca w duszy miała smile
*
Wisienko, dziękib i też mam taką nieskromną nadzieję smile)

699

Nie mam pojęcia o kogo mu chodzi szukam w necie i nie mogę nic znaleźć ale może masz rację ,nie wiem może nie musi to być święty ,dzięki ,a może ktoś  ma inne zdanie?

700

no... Hałat miał to piekiełko smile) Wisienka trafiła w 6 smile  "Piekło mam w sercu, piekło mam w duszy. Nie widzę, nie mogę dojrzeć ni skrawka nieba..."

701

A jaki tytuł wiersza ? widzę że właśnie pisał wiersza związane z Bogiem itd.

702

''Droga stroma i śliska''

Piekło mam w sercu, piekło mam w duszy
Nie widzę, nie mogę dojrzeć ni skrawka nieba,
a tak bardzo chciałbym go ujrzeć,
tak bardzo mi teraz tego potrzeba

Szczęście mnie bowiem  opuściło,
bo dziewczyna, którą przez całe lata kochałem
nagle odeszła gdzieś bardzo daleko
i teraz sam z moją rozpaczą pozostałem

Moja miłość do niej była tak wielka,
że dech mi w piersiach zapierała
i mimo to, ze była taka wielka i taka piękna
na nic mi się jednak nie zdała

Nie pomogła moja wielka miłość i moje oddanie,
bo naszymi krokami kto inny kieruje
i gdzie  indziej wyrok o nas zapada
i kto inny o naszym życiu, o naszym losie decyduje

Wyrok był dla mnie niezwykle okrutny
i teraz wszędzie samotnie chodzę,
bez celu, bez pragnień i marzeń,
po tej ciernistej, pełnej przeszkód i głazów drodze

Jestem jak ślepiec, który zgubił drogę,
a droga na, którą wchodzi jest stroma i śliska
i ledwie zrobi do góry parę kroków, spada na dół
obok wielkiej otchłani i nie wie, że śmierć była tak bliska

Nie mogę w żaden sposób z tego się pozbierać
Po tym co mnie spotkało nie mogę przyjść do siebie
Piekło przeżywam za życia tu na ziemi,
a jeszcze tak  niedawno byłem w niebie

Wrocław 9. września 1998r.

703

Jesteście cudowne ,wielkie dzięki,za szybką pomoc smile

704

..... chociaż ten wiersz nie jest pozytywny wink) oddaje jednak stan naszej duszy jakże zmienny .... i dusza tak blisko serca leży, dzięki dziewczyny trochę się uduchowiłam wink))

705

No jest straszny oddaje w pełni uczucia zranione.  az mi się jedna piosenka przypomniała z krainy łagodności

706

Wisienko... śpiewaj, proszę smile

707 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-05-26 23:35:02)

ale to duszę rozdziera wink Zobaczysz

Zobaczysz

A kiedy ona Cię kochać przestanie, zobaczysz noc w środku dnia
Czarne niebo zamiast gwiazd, zobaczasz wszystko to samo co ja
A ziemia, zobaczysz, ziemia to nie będzie ziemia
Nie będzie Cię nosic
A ogień, zobaczysz, ogień to nie będzie ogień
Nie będziesz w nim brodzić
A woda, zobaczysz, woda to nie będzie woda
Nie będzie Cię chłodzić
A wiatr, zobaczysz, wiatr to nie będzie wiatr
Nie będzie Cię koić
A kiedy ona Cię kochać przestanie, zobaczysz obcą własną twarz
Jakie wielkie oczy ma strach, zobaczysz wszystko to samo co ja
A wszystkie żywioły, wszystkie będą Ci złożeczyć
Lepiej byś przepadł bez wieści!

ale ja głupiutka - tu masz linka: http://irish231985.wrzuta.pl/film/3WcEk … _zobaczysz

708 Ostatnio edytowany przez Antoninaa (2010-06-04 12:16:16)

"A kiedy ona Cię kochać przestanie..." Żyjesz dalej, świat się nie kończy big_smile

709

Witajcie pozytywni a co tu tak melancholijnie? Zazwyczaj tryskacie humorem. Choć o mnie nie można powiedzieć żebym tryskała radością cóż czasem życie daje za bardzo w kość. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia.

710

Ala, zrobiłaś na mnie wrażenie tym piekłem w duszy. Normalnie szacuneczek!

Bonia - melancholiczne chwile są potrzebne między iskrami radości smile

711

Witam smile Zastanawiam się czy można zaznać nieba, gdy nie poznało się piekła wink? Lub jak często piekło jest wynikiem za długiego przebywania w niebie wink)?

A może harmonia to jest właśnie zaznanie jednego i drugiego, i stworzenie sobie własnego świata - koła gdzieś po środku ?

A gdy znowu wyruszę na szczyt, trudny, wiem, ile potu i zwątpień, trudności po drodze zaznam... a potem położę  się na zielonej łące i zaznam nieba.... tak ot, pozwalając błękitowi przeniknąć smile

712

ALEEEEEEEEEEEEEE mnie tu dawno nie bylo !! big_smile  big_smile  ALA jaki wiersz !!  WOW !!!!!  Podoba mi sie smile

Pozdrawiam wszystkich smile

713 Ostatnio edytowany przez Ema (2010-07-28 01:35:10)

Moze i mnie tu dawno nie bylo......Ale jak WAS dawno tu nie bylo !!! Przydaloby sie sztuczne oddychanie tej kafejce...Gdzie sie podzialy ludziki pozytywnie zakrecone i optymistycznie nastawione do swiata ??

Pesymista widzi ciemny tunel...
Optymista widzi swiatelko w tunelu...
Realista widzi swiatlo pociagu......
A maszynista widzi .........................................trzech debili na torach. lol lol hahaha Rozbawilo mnie to haha

Po wieloletnich badaniach naukowych ktory ze srodkow na kaca jest lepszy Alcaprim czy Alkazelcer ogloszono wyniki badan:
- lepszy jest Alkazelcer ... bo ciszej sie rozpuszcza! haha lol

714

Witam....tylko ciekawe kogo ??  roll

Widze,ze kafejeczka umiera smiercia naturalna..nie dobrze..oj nie dobrze ..

715

Witam, Emuś smile Czy ja to nikt??? Siedzę cichutko w kąciku i czekam sobie na gości smile

Tylko, że wypada coś pozytywnego napisać, a ja strasznie zmęczona... Ale w sumie to też bardzo pozytywne, bo oznacza, że okrutnie pożyteczna dzisiaj byłam wink

Posty [ 651 do 715 z 724 ]

Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » APCz - Akademia Pozytywnego Człowieka - net cafe ;-) ZapraszaMY...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024