Czy zabieranie psa do pracy to dobry pomysł? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czy zabieranie psa do pracy to dobry pomysł?

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 134 z 134 ]

131

Odp: Czy zabieranie psa do pracy to dobry pomysł?

Mam i psa i dzieci i uwazam, ze ani zwierzat ani dzieci nie powinno sie przyprowadzac do pracy, poza sytuacjami wyjatkowymi.

I bez znaczenia jest, czy to kot perski czy slodziusi jamniczek. Na kota mozna miec alergie (na siersc) a pies NIGDY nie jest w 100% przewidywalny. Jesli juz trzeba, bo sytuacja tego wymaga, to kaganiec i na smyczy a nie luzem puszczony.

Ja mam jamnika, troche wyzszego i cholery dostaje, kiedy obce dzieciaki podbiegaja do niego z wyciagnietymi lapkami. A mamusia albo tatus z tylu banan na buzi i to ja dre sie wtedy do obcego bachorka "nie dotykaj!". No i obraza majestatu rzecz jasna, tylko jak pies ze strachu dziabnie takiego smarkacza, to oczywiscie wina tez po stronie wlasciciela.

Ewika, te psy moze i sa bezpanskie albo panskie ale takie powsinogi, ale to jest obowiazkiem wlasciciela sklepu zadbac o bezpieczenstwo swoich klientow i masz prawo to zglosic ekspedientce. Jesli wlasciciel nic nie zrobi, ja zadzwonilabym do strazy miejskiej. Pare porzadnych grzywien od razu przywraca niektorym zdolnosc myslenia i dzialania.

Zobacz podobne tematy :

132

U nas nie ma strazy miejskiej, ale nieraz powaznie sie zastanawialam, czy w koncu tego nie zglosic na policje. Bo dlaczego ludzie (pewnie nie tylko ja sie boje tych psow) maja wchodzic do sklepu z sercem w gardle? Juz pare razy zdarzylo sie, ze zrezygnowalam z zakupow w danym sklepie albo gdy zobaczylam psisko po drugiej stronie przejscia dla pieszych to wolalam przejsc ''nielegalnie'' przez ulice z narazeniem na potracenie przez samochod niz miec do czynienia z nieznanym zwierzeciem. A dodam, ze lubie psy i zaden nigdy mnie nie ugryzll. Mimo wszystko jednak czuje niepokoj, gdy mijam na ulicy psa, przy ktorym nie ma wlasciciela, nie ma tez kaganca ani nie jest uwiazany na smyczy...

133

Czy straz miejska czy policja nie ma znaczenia. Jesli Ty sie boisz i ryzykujesz zycie i zdrowie okrazajac psa i przechodzac jezdnie w niebezpiecznych miejscach, to pomysl o dziecku, ktore tez moze sie psa bac, tez postanowi isc na skroty no i nie uda mu sie.

Kare za takie psie wloczegostwo poniesie wlasciciel psa, a jesli to bezdomne zwierze, to trafi pewnie do osrodka, gdzie w sumie bedzie tez bezpieczniejsze.

Nie rozumiem tej beztroski w podejsciu do pupilow roznej masci i gatunkow. Jesli ktos decyduje sie na posiadanie czworo czy stonoga, to ponosi 100% odpowiedzialnosc za nie i jego zachowanie wobec innych ludzi. I niestety zwierze wymaga to tez pewnych wyrzeczen ze strony wlasciciela. Ale to wszystko sie powinno wiedziec przed nabyciem pieska, kotka, chomika czy tarantuli.

134 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2016-05-03 17:49:42)

Olinko, ja te wszystkie zasady postepowania z psami znam, ale dzieki.
Gojka, najczesciej "atakuja" psy bezpanskie, na moim osiedlu, czy w okolicy rzeki czesto sie blakaja. Oczywiscie te na smyczy z wlascicielami rowniez. Dzisiaj akurat tez przechodzilam obok psow, i nawet sie nie rzucily smile
Z tego co slyszalam, one maja tak czuly wech ze wyczuwaja zmiane zapachu osoby wystraszonej, dlatego wlasnie zaczepiaja tych ludzi ktorzy sie ich boja, ale pewnosci ze jest to prawda nie mam.

Posty [ 131 do 134 z 134 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czy zabieranie psa do pracy to dobry pomysł?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024