toorank napisał/a:majkaszpilka napisał/a:[
Toorank...powiedz mi szczerze,czy Ty zastanawiasz się co piszesz,czy tylko tak bezmyślnie klepiesz w klawisze?Bo ja również zaczynam podejrzewać,że jesteś trollem.
Tylko dlatego, że mam inne poglądy na życie muszę być albo bezmyślna albo być trollem, a najlepiej jedno i drugie?
Może dla Ciebie jestem zbyt mało inteligentna, ale nie zmyśliłam tej historii, żeby zrobić wrażenie na forum i piszę to co myślę. Jestem anonimowa, nie mam powodu Was oszukiwać.
Dokładnie tak myślę,bo staram się zrozumieć, ale nie ogarniam.Mówisz,że przeraża Ciebie to,że ludzie ranią,manipulują.Ty robisz dokładnie to samo,bo czym jest to, co napisałaś wcześniej,że nie cenisz prawdy,nie mówisz jej.Poddałaś również w wątpliwość jej realną wartość dla ogółu...co nie jest prawdą,bo musisz przyjąć do wiadomości,że dla innych ma,a jakże.
Nie każda chce być mamiona i oszukiwana,no chyba,że żyje w błogiej nieświadomości albo zwyczajnie się na to godzi...
Każdy w życiu potrzebuje miłości i bliskości...ale powinniśmy być na tyle zsocjalizowani,żeby nie wpychać się między wódkę a zakąskę.Ale skoro już tak się stało i mleko się wylało...to trzeba coś postanowić.Dziwne,bo zaczynam nawet Ciebie żałować,zamiast Ci pocisnąć...
A flirt, i zabawa nie niszczy rodzin,nie rozbija małżeństw.Możesz postrzelać falbankami do kolegi zza biurka...możesz nawet uprawiać dziki seks z facetem...ba,nawet wieloma,jak Cię wyobraźnia i nakazy moralne nie ograniczają....ale wolnego!
Pocieszające jest to,że widzisz zło w tym,że cierpią dzieci...ale to jak dotąd mała iskierka empatii,jaką wykazujesz w stosunku do innych ludzi.Bo cała reszta to cholerny egoizm.