Support, tak, złośliwie, z zawiści nad Twoim idealnym facetem chcemy Ci wszyscy dokopać. Jesteś młoda, piękna, a on jak książe z bajki- zgrzytamy zębami 
I nieważne, że Książe Cię zmusza do rodzenia dziecka kiedy wcale na to nie jesteś ani mentalnie ani emocjonalnie gotowa. Nieważne, że Cię chamsko szantażuje i zastrasza. Nieważne, że łamie obietnice i nie liczy się z Twoim zdaniem. On Cię przecież kocha, ta cała lista zachowań to jego dowody miłości! Oczywiście tej samej miłości, która trwa zaledwie kilka miesięcy, ale co to za przeszkoda?- Ty wiesz, że jest on dobrym człowiekiem, kochającym, szczerym facetem. On tylko tak ma, że jak nie dostaje czego chce, to inni dostają w pysk
Misiaczek 
Poniżej fragment artykułu o toksycznych facetach z Kobieta.pl:
"Damian miał być księciem z bajki. Kiedy Anka spotkała go pierwszy raz, była nim oczarowana. ? Myślałam, że zdarzył się cud ? wspomina. ? Mądry, intrygujący, szarmancki, z poczuciem humoru. Wymarzony. Zabiegał o mnie jak bohater z romantycznej komedii. Różnica była tylko jedna: amerykańskie filmy o miłości kończą się happy endem. A tego Damian z konsekwencją unika. Dzisiaj wiem, że nie byłam ani jego pierwszą, ani z pewnością ostatnią ofiarą. Ale skąd mogłam przypuszczać, że ten piękny początek zwiastuje taki koszmar? Przecież kompletnie nic na to nie wskazywało ? opowiada Anka. "
"MANIPULANT
UMIE CZYTAĆ W TWOICH MYŚLACH, JEŚLI CHCE...
Doskonale wie, co powiedzieć, aby cię do siebie przyciągnąć i najlepiej wykorzystać do swoich celów. Jednym z głównych jest podbudowanie własnego ego. Potrafi kłamać jak z nut i raczej nie odczuwa z tego powodu wyrzutów sumienia. Lubi atakować, to dla niego najlepszy sposób, aby się obronić, kiedy wie, że to on zawinił. Często odpowiada pytaniem na twoje pytanie. Bez przerwy powtarza słowa i całe frazy. Robi długie przerwy, bo w tym czasie wymyśla kolejne historyjki, którymi chce cię omotać. Nagle zaczyna mówić coś, co nie ma żadnego związku z tematem rozmowy. Podaje mnóstwo informacji, o które ty nie pytasz.
Potrafi uwodzić swoim głosem. To jego podstawowe narzędzie. Doskonale wie, co zrobić, aby jego ton brzmiał seksownie, zmysłowo. Kiedy zaczyna kłamać, jego głos staje się lekko schrypnięty, jest to spowodowane napięciem w obrębie strun głosowych. Często wzrusza ramionami, przestępuje z nogi na nogę. Przechyla głowę, ukrywa ręce. Lubi szybko przekraczać granice fizycznego dystansu. Zbliża się do ciebie, aby dać ci do zrozumienia, że się mu podobasz, że jest tobą zainteresowany. "